Flyg till Östersund

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 29/11
mån 6/12

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Östersund.
Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Billigaste flygen till flygplatser i Östersund

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Östersund från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Östersund

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Östersund

Stockholm (STO) till Östersund (OSD)

Vanligtvis är flyg till Östersund från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Åre Östersund, vilket i genomsnitt kostar 1 510 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ÖSTERSUND TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari31% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Östersund kostar i genomsnitt bara 1 072 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ÖSTERSUND FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni93% dyrareDet kostar omkring 2 992 kr för flyg till Östersund från Stockholm Arlanda flygplats i juni
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ÖSTERSUND FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars569% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Östersund från Stockholm Arlanda flygplats i mars än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Östersund?

Östersunds högsäsong infaller under sommaren då de varma temperaturerna och det soliga vädret bjuder på trevliga uteserveringar vid Storsjön. Resor till Östersund är även populära under december och främst kring julledigheterna. Högsäsongerna för med sig högre priser på flygstolar samt vistelser med hotell. Jämför resor för olika datum i momondos priskalender på nätet och hitta på så sätt en flygresa till Östersund till billigt pris.

När är det billigast att boka flyg till Östersund? Billiga flyg till Östersund hittar du i november och januari, precis innan och efter vinterns högsäsong. För att få din resa till bästa pris bör du boka ungefär två månader innan avfärd, under lågsäsongen går det dock att hitta både flyg och hotell till rimliga priser även i sista minuten.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Östersund?

  Användare som bokade resor till Östersund från Stockholm hittade flyg som var 60 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Östersund. För att hitta det billigaste priset till Östersund från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Östersund?

  Den billigaste månaden att flyga till Östersund från Sverige är januari. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 163 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att besöka Östersund under januari, är det även billigt att resa från Sverige i maj. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 208 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Östersund?

  Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Östersund ungefär 57 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 1 510 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Östersund även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Östersund för 1 379 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Östersund?

  Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Östersund från Sverige en torsdag. momondo-användare har hittat biljetter för torsdagsavgångar för så lite som 1 356 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. För en avgång en fredag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 1 573 kr från Sverige till Östersund.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Östersund?

  Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Östersund på eftermiddagen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Östersund på eftermiddagen för så lite som 1 218 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på morgonen då priserna genomsnittligen ligger på 1 501 kr. Flyg till Östersund från Sverige på morgonen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Östersund?

  Sveg flygplats, Kramfors flygplats eller Sundsvall Timrå flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Östersund.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Östersund?

  Den billigaste flygplatsen i närheten av Östersund är generellt Kramfors flygplats med ett genomsnittspris på 1 864 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Östersund?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Östersund. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du redan planerar att resa till Östersund inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Östersund

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Östersund
SAS
12 feb.
ARN11:30Stockholm Arlanda
1t 00m
OSD12:30Åre Östersund
18 feb.
OSD01:20Åre Östersund
1t 05m
ARN02:25Stockholm Arlanda
1 379 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
12 feb.
ARN12:15Stockholm Arlanda
17t 40m
1 stopp
OSD05:55Åre Östersund
18 feb.
OSD04:00Åre Östersund
1t 00m
ARN05:00Stockholm Arlanda
2 316 kr
Hitta liknande
Braathens Regional Aviation
29 dec.
BMA07:00Stockholm-Bromma
1t 20m
OSD08:20Åre Östersund
4 jan.
OSD08:45Åre Östersund
1t 20m
BMA10:05Stockholm-Bromma
2 983 kr
Hitta liknande
SAS
12 jan.
ARN09:40Stockholm Arlanda
1t 00m
OSD10:40Åre Östersund
19 jan.
OSD04:45Åre Östersund
1t 00m
ARN05:45Stockholm Arlanda
1 613 kr
Hitta liknande
SAS
12 jan.
ARN09:40Stockholm Arlanda
1t 00m
OSD10:40Åre Östersund
19 jan.
OSD04:45Åre Östersund
1t 00m
ARN05:45Stockholm Arlanda
1 640 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
12 feb.
ARN10:00Stockholm Arlanda
19t 55m
2 stopp
OSD05:55Åre Östersund
18 feb.
OSD14:30Åre Östersund
1t 00m
ARN15:30Stockholm Arlanda
2 325 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Östersund

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Östersund, visa några av våra erbjudanden nedan av SAS
SAS
8 apr.
ARN04:10Stockholm Arlanda
1t 00m
OSD05:10Åre Östersund
SAS
25 jan.
ARN09:40Stockholm Arlanda
1t 00m
OSD10:40Åre Östersund
SAS
11 dec.
ARN04:50Stockholm Arlanda
1t 00m
OSD05:50Åre Östersund

Vilka bolag flyger till Östersund?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Östersund
 • Vilka bolag flyger till Östersund?

  När det gäller flyg från Sverige till Östersund bokar de flesta av momondos användare med flygbolag som SAS, Braathens Regional Aviation och Norwegian. Beroende på vilken flygplats du flyger från kan du ha andra flygbolag att välja mellan.


Flygplatser nära Östersund

Nedan hittar du alla flygplatser i Östersund tillsammans med avståndet från stadens centrum

Åre Östersund Airport är Jämtlands internationella flygplats och här landar flera billiga flyg till Östersund. Flygplatsen är liten och lättnavigerad så du tar dig snabbt igenom den vid ankomst. Du tar dig också smidigt in till stadskärnan, antingen med flygbuss eller med bil. Oavsett färdmedel tar resan till centrum mindre än en halvtimme.


Populära flygresor till Östersund

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Östersund som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Östersund
Snabbast flygtid1t 00m
Billigaste pris1 036 kr
Flyg från Frankfurt till Östersund
Snabbast flygtid4t 15m
Billigaste pris2 163 kr
Flyg från Berlin till Östersund
Snabbast flygtid4t 55m
Billigaste pris2 100 kr
Flyg från München till Östersund
Snabbast flygtid4t 15m
Billigaste pris2 803 kr
Flyg från Zürich till Östersund
Snabbast flygtid8t 35m
Billigaste pris3 515 kr
Flyg från Wien till Östersund
Snabbast flygtid4t 45m
Billigaste pris2 542 kr
Flyg från Basel till Östersund
Snabbast flygtid9t 05m
Billigaste pris10 220 kr
Flyg från Amsterdam till Östersund
Snabbast flygtid10t 25m
Billigaste pris2 623 kr
Flyg från Genève till Östersund
Snabbast flygtid20t 05m
Billigaste pris2 659 kr
Flyg från Düsseldorf till Östersund
Snabbast flygtid21t 55m
Billigaste pris4 993 kr
Flyg från Leipzig till Östersund
Snabbast flygtid26t 25m
Billigaste pris4 362 kr
Flyg från Washington, D.C. till Östersund
Snabbast flygtid21t 50m
Billigaste pris11 302 kr
Flyg från Köln till Östersund
Snabbast flygtid26t 45m
Billigaste pris4 524 kr

Så tar du dig runt i Östersund

Östersunds kollektivtrafik består av bussar som körs av Nettbuss. Det finns nio olika busslinjer i staden som tar dig från centrum till olika områden. För längre resor är det Länstrafikens bussar som gäller och dessa går ut till olika orter runt om Östersund. Själva stadskärnan är relativt liten och du kan för det mesta ta dig runt till fots.

Att cykla passar alldeles utmärkt i Östersund och är både ett effektivt och trevligt färdmedel. Hyr en cykel på något av stadens många cykeluthyrningar och ta dig fram längs cykelvägarna. Du kan även ta dig över till den trevliga och gröna ön Frösön för vackra cykel- och naturleder. Cykelvägnätet i Östersund sträcker sig sammanlagt längs hela 114 kilometer så du hittar garanterat vägar för aktiva utflykter.


Visumkrav för att besöka Östersund

När du reser till Sverige från ett annat EU-land behöver du inte ansöka om något visum såvida du har ett europeiskt pass. Inom EU behöver du inte heller nödvändigtvis ta med dig ditt pass på resan, utan det kan räcka med att ta med ett nationellt id-kort. Det nationella id-kortet skiljer sig från vanlig legitimation då det visar ditt medborgarskap och i Sverige utfärdas det av polismyndigheten. Observera att det alltså inte räcker att ha med sig körkort eller vanlig legitimation. Kolla upp med de svenska myndigheterna innan din resa vad du behöver för resedokument då länders inresebestämmelser alltid kan förändras. När du reser inrikes i Sverige får du kolla med ditt flygbolag vilken typ av legitimation de efterfrågar för resan. Olika flygbolag kan nämligen ha olika bestämmelser och regler angående detta.


Börja planera din resa till Östersund


De bästa sakerna att se och göra i Östersund

Intresserad av sevärdheter i Östersund?

De lokala legenderna berättar om ett storsjöodjur i Storsjön så under din vistelse bör du passa på att försöka få en skymt av monstret. Annars utgör Jämtlis historieland, vinterparken och Östersunds Rådhus populära sevärdheter.

Vad bör jag packa för min resa?

Under vintern får du packa med varma kläder för det nordliga klimatet.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du har en utländsk telefon kan du skaffa ett lokalt SIM-kort för att slippa höga kostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra och smakar riktigt gott!

Ska jag dricksa i Östersund?

Nej, men du kan alltid avrunda uppåt för måltider och taxiresor.