Flyg till Kristianstad

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 29/11
mån 6/12

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Kristianstad.
Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Billigaste flygen till flygplatser i Kristianstad

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Kristianstad från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Malmö flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Kristianstad

Stockholm (STO) till Malmö flygplats (MMX)

Vanligtvis är flyg till Kristianstad från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Malmö, vilket i genomsnitt kostar 1 276 kr


När är den bästa tiden att flyga till Kristianstad?

Kristianstad med sina vackra sekelskiftsbyggnader och charmiga gator är särskilt populär att besöka under sommarmånaderna då vädret i den skånska staden är som bäst. Under sommaren kan du njuta av de härliga uteserveringarna och många naturnära aktiviteter i omgivningarna. På grund av stadens popularitet under sommarmånaderna stiger även priserna på flyg till Kristianstad och resor med hotell. Därför kan det vara en bra idé att besöka staden under sen vår eller tidig höst då vädret fortfarande är relativt fint och priserna lägre.

När är det billigast att boka flyg till Kristianstad?

Billiga flyg till Kristianstad hittar du framförallt under vinterhalvåret som är stadens lågsäsong. Via momondos online-sökning kan du enkelt hitta och jämföra priser på flygstolar till Kristianstad för att hitta resor till billiga priser. Sista minuten-biljetter kan vara dyrare om du bokar under högsäsong så försök att vara ute i god tid med bokningen under sommarhalvåret. Under vintern är det betydligt lättare att hitta billiga resor även om du är ute i sista stund.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Kristianstad?

  252 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Kristianstad på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Skopje och är 90 % billigare än de flesta andra flyg till Kristianstad. För att hitta det billigaste priset till Kristianstad från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Kristianstad?

  De som flyger till Kristianstad kan potentiellt hitta bättre priser för Ronneby Kallinge flygplats(73 km från stadskärnan i Kristianstad), Malmö flygplats(73 km från stadskärnan i Kristianstad), Ängelholm flygplats(85 km från stadskärnan i Kristianstad) eller Växjö flygplats(106 km från stadskärnan i Kristianstad) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Kristianstad?

  Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Kristianstad Växjö flygplats med ett genomsnittspris på 2 131 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Kristianstad?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Kristianstad. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du redan planerar att resa till Kristianstad inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Kristianstad

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Kristianstad
Braathens Regional Aviation
ARNStockholm Arlanda
1t 15m
KIDKristianstad

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Kristianstad

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Kristianstad, visa några av våra erbjudanden nedan av Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
ARNStockholm Arlanda
1t 15m
KIDKristianstad

Vilka bolag flyger till Kristianstad?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Kristianstad
 • Vilka bolag flyger till Kristianstad?

  Braathens Regional Aviation är det populäraste flygbolaget som flyger som rutinmässigt flyger från Sverige till Kristianstad enligt våra uppgifter. Du borde kunna hitta erbjudanden till Kristianstad med detta flygbolag och andra flygbolag som flyger från Sverige.


Flygplatser nära Kristianstad

Nedan hittar du alla flygplatser i Kristianstad tillsammans med avståndet från stadens centrum

När du flyger till Kristianstad landar du på Kristianstad Österlen Airport som ligger ungefär 16 kilometer söder om staden. Flygplatsen är liten och det går därför snabbt att ta dig igenom terminalen och fram till bagageuthämtningen. Eftersom det inte är många flyg som landar vid samma tillfälle får du ditt bagage snabbt och kan räkna med att vara igenom flygplatsen ungefär en kvart efter att du landat. Om du behöver någon extra hjälp för att at dig från flygplanet, till exempel om du har något rörelsehinder, ska du anmäla detta innan ankomsten så att personalen är beredd och du kan få bästa service. För att ta dig in till centrum kan du ta Skånetrafikens bussar 3 eller 4 som stannar ungefär 500 meter från ankomsthallen. Busstationen ligger på väg 19. Resan tar ungefär 20 minuter. Biljetter kan du köpa via Skånetrafikens app som du enkelt och gratis laddar ner till mobilen. Det går även att betala med kort ombord på bussen men observera att bussarna är kontantfria.


Populära flygresor till Kristianstad

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Kristianstad som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Kristianstad
Snabbast flygtid1t 15m
Billigaste pris2 163 kr

Så tar du dig runt i Kristianstad

Inne i själva centrum går det bra att ta sig omkring till fots då stadskärnan är liten och trevlig att promenera omkring i. Kollektivtrafiken i staden består annars av lokalbussar som trafikeras av Skånetrafiken. Bussarna utgår från stadens centralstation och tar dig till Kristianstads utkanter och olika närliggande områden. Biljetter kan du köpa från kiosker i staden eller så kan du betala med kort ombord på bussen. Kontanter tas inte emot. Lättast är att ladda ner Skånetrafikens app och betala via den. Via appen kan du dessutom planera din resa och se tidtabeller för bussarna.

För taxi kan du besöka turistinformationen i staden för att få telefonnummer till de olika lokala taxibolagen. Om du vill hyra bil för resan kan det vara smart att göra detta redan när du anländer till flygplatsen där du hittar flera biluthyrningsfirmor. Att cykla är annars att rekommendera, särskilt under sommarhalvåret. Staden har bra cykelvägar och flera trevliga rutter ut på den skånska landsbygden. Inne i centrum hittar du flera cykeluthyrare.


Visumkrav för att besöka Kristianstad

När du reser till Kristianstad från övriga svenska orter behöver du inte ha med ditt pass utan det räcker med ett id-kort eller körkort för att legitimera dig till flygbolaget. Kontrollera alltid innan din resa vad för dokument ditt flygbolag vill ha vid incheckning så att du säkert har med dig vad som behövs. Om du reser till Kristianstad från ett annat EU-land, som EU-medborgare, räcker det med ett nationellt Id-kort. För resor från länder utanför Schengen och EU behöver du ha med dig pass och eventuellt även visum.


Börja planera din resa till Kristianstad


De bästa sakerna att se och göra i Kristianstad

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Kristianstad?

Hos momondo hittar du billiga flyg till Kristianstad via priskalendern på nätet.

Vad ska man se i Kristianstad?

Missa inte Trefaldighetskyrkan, Regionmuseet och historiska Bastionen Konungen.

Aktiviteter för barn

Ta med familjen på picknick i Tivoliparken, vackert belägen vid vattnet.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går utmärkt.

Ska jag dricksa i Kristianstad?

Nej, det behöver du inte men du kan alltid avrunda uppåt för taxiresor och restaurangnotor.

Var finns den bästa shoppingen?

Inne i centrum hittar du den bästa shoppingen, bland annat inne på Galleria Boulevard.