Flyg till Sundsvall

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
sön 31/10
sön 7/11

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Sundsvall.
Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

När är den bästa tiden att flyga till Sundsvall?

Resor till Sundsvall är populära under sommarmånaderna, då den omkringliggande naturen är grönskande och sommarnätterna är ljusa. Under högsäsongen är priserna på flygbiljetter till Sundsvall och resor med hotell högre. I momondos priskalender på nätet kan du jämföra priser på flygstolar för olika datum och på så vis fynda biljetter till ett billigt pris.

När är det billigast att boka flyg till Sundsvall? Billiga flyg till Sundsvall hittar du under lågsäsongen och framför allt under månaderna september och december. För att få det bästa priset bör du boka dina biljetter ungefär 54 dagar innan avresa, istället för att vänta till sista minuten. Den billigaste rutten avgår från Bromma flygplats i Stockholm, men med en mellanlandning kan du nå Sundsvall även från Sveriges övriga orter.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Sundsvall?

  Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Sundsvall för 757 kr/person, vilket är 63 % billigare än för genomsnittsflyget till Sundsvall. För att hitta de billigaste priserna till Sundsvall från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Sundsvall?

  februari är en annan bra månad för att besöka Sundsvall med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 143 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Sundsvall?

  Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Sundsvall från Sverige är på eftermiddagen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 170 kr när de sökt efter flyg som avgår på eftermiddagen. Flyg på kvällen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 1 529 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Sundsvall?

  De som flyger till Sundsvall kan potentiellt hitta bättre priser för Hudiksvall flygplats(74 km från stadskärnan i Sundsvall), Kramfors flygplats(77 km från stadskärnan i Sundsvall), Söderhamn flygplats(126 km från stadskärnan i Sundsvall), Örnsköldsvik flygplats(142 km från stadskärnan i Sundsvall) eller Sveg flygplats(159 km från stadskärnan i Sundsvall) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Sundsvall?

  Du kan hitta erbjudanden för Söderhamn flygplats för i genomsnitt 1 038 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Sundsvall?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Sundsvall. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du redan planerar att resa till Sundsvall inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Sundsvall

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Sundsvall
SAS
2 feb.
ARN03:25Stockholm Arlanda
0t 50m
SDL04:15Sundsvall Timrå
11 feb.
SDL11:15Sundsvall Timrå
0t 55m
ARN12:10Stockholm Arlanda
SAS
30 jan.
ARN08:25Stockholm Arlanda
0t 50m
SDL09:15Sundsvall Timrå
11 feb.
SDL11:15Sundsvall Timrå
0t 55m
ARN12:10Stockholm Arlanda
1 143 kr
Hitta liknande
SAS
18 nov.
ARN03:15Stockholm Arlanda
1t 05m
SDL04:20Sundsvall Timrå
25 nov.
SDL01:30Sundsvall Timrå
1t 05m
ARN02:35Stockholm Arlanda
1 478 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
12 dec.
GOT15:40Göteborg Landvetter
22t 10m
2 stopp
SDL13:50Sundsvall Timrå
19 dec.
SDL11:10Sundsvall Timrå
18t 15m
2 stopp
GOT05:25Göteborg Landvetter
4 966 kr
Hitta liknande
SAS
12 nov.
ARN05:55Stockholm Arlanda
1t 05m
SDL07:00Sundsvall Timrå
16 dec.
SDL01:30Sundsvall Timrå
1t 05m
ARN02:35Stockholm Arlanda
2 148 kr
Hitta liknande
SAS
12 dec.
GOT02:05Göteborg Landvetter
8t 35m
1 stopp
SDL10:40Sundsvall Timrå
19 dec.
SDL11:10Sundsvall Timrå
23t 20m
1 stopp
GOT10:30Göteborg Landvetter
2 371 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Sundsvall

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Sundsvall, visa några av våra erbjudanden nedan av SAS
SAS
1 dec.
ARN09:25Stockholm Arlanda
1t 05m
SDL10:30Sundsvall Timrå
Flera flygbolag
18 nov.
GOT16:50Göteborg Landvetter
14t 10m
1 stopp
SDL07:00Sundsvall Timrå
Flera flygbolag
28 nov.
GOT03:15Göteborg Landvetter
10t 35m
1 stopp
SDL13:50Sundsvall Timrå

Vilka bolag flyger till Sundsvall?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Sundsvall
 • Vilka bolag flyger till Sundsvall?

  Braathens Regional Aviation är det flygbolag som flest momondo-användare i Sverige väljer för att boka flyg till Sundsvall. SAS är även det ett populärt val för att flyga till Sundsvall från Sverige. De flesta större flygbolag flyger från Sverige till Sundsvall med dagliga flygerbjudanden, även om dina alternativ kan variera beroende på vilken flygplats du flyger från.


Flygplatser nära Sundsvall

Nedan hittar du alla flygplatser i Sundsvall tillsammans med avståndet från stadens centrum

Billiga flyg till Sundsvall landar på Sundsvall-Timrå Airport norr om staden. Eftersom flygplatsen är liten tar du dig snabbt ut och kan snart påbörja resan in till centrum. På flygplatsen hittar du gratis WiFi, samt en restaurang och ett café om du är hungrig. Det finns också en taxfreebutik inne på flygplatsen. Resan in till staden med buss tar ungefär 40 minuter och med bil 20 minuter.


Populära flygresor till Sundsvall

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Sundsvall som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Sundsvall
Snabbast flygtid0t 50m
Billigaste pris911 kr
Flyg från Göteborg till Sundsvall
Snabbast flygtid8t 35m
Billigaste pris2 371 kr

Så tar du dig runt i Sundsvall

Sundsvalls kollektivtrafik består av busslinjer som tar dig från centrum tills stadens förorter och olika områden. Lokaltrafikens bussar trafikeras av Din Tur. Bussbiljetter går att köpa ombord på bussen, men då endast med betalkort då alla bussar är kontantfria. Du kan även köpa biljetten i flera kiosker och mataffärer i staden eller via mobilen. En enkelbiljett kostar ungefär 24 kronor.

Cykel är annars ett trevligt sätt att ta sig runt staden på. I Sundsvalls centrum finns bra cykelvägar och en mängd olika cykelparkeringar. Du kan också hyra en cykel och utforska naturen i omgivningarna på längre cykelutflykter. Om du vill ta dig runt mycket i omgivningarna kan det vara skönt att hyra en bil. Det finns flera biluthyrningsfirmor på flygplatsen.


Visumkrav för att besöka Sundsvall

När du reser till Sverige från ett annat EU land behöver du inte ansöka om något visum för din turistresa, förutsatt att du är medborgare i något av medlemsländerna. När du flyger måste du dock uppvisa legitimation, då i form av pass eller nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av polismyndigheten och visar ditt medborgarskap. Förväxla inte det nationella id-kortet med körkort eller vanlig legitimation, de senare två gäller nämligen inte som id vid gränskontrollen. Om du reser från länder utanför EU behöver du visa upp ditt pass och även eventuellt ansöka om visum. Kolla upp de aktuella reglerna för din resa hos de svenska myndigheterna för att vara säker på att du har med dig rätt dokumentation. Om du reser inrikes i Sverige ska du kolla med ditt flygbolag vilka dokument du behöver ha för att gå ombord planet.


Börja planera din resa till Sundsvall


De bästa sakerna att se och göra i Sundsvall

Intresserad av sevärdheter i Sundsvall?

När du är i Sundsvall ska du inte missa sevärdheterna Alnö gamla kyrka, Gudmundstjärn, Norra Berget och Sundsvalls Gustav Adolfs kyrka. Ta även en promenad i stadskärnan som anses vara en av Sveriges vackraste, full med stenhus från 1800-talet.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med bekväma skor och kläder för cykelutflykter.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du har en utländsk telefon kan du köpa ett lokalt SIM-kort för att undvika höga kostnader för mobilsurf.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra och smakar gott.

Ska jag dricksa i Sundsvall?

Nej, du behöver inte dricksa.