Flyg till Albanien

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 25/1
tis 1/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Albanien.
Visa nuvarande reserestriktioner för Albanien

De billigaste flygen till städer i Albanien

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Albanien från Sverige

Användbar information om ditt flyg till Albanien

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Albanien
 • What is the cheapest flight to Albanien?

  The cheapest flights to Albanien recently found by momondo users are 939 kr with Ernest Airlines, 1 089 kr with Aegean Airlines, and 1 092 kr with Pegasus Airlines.

 • Vilka flygbolag flyger till Albanien?

  Austrian Airlines, Turkish Airlines och Air Serbia är de tre mest populära flygbolagen som flyger till Albanien enligt våra uppgifter. Austrian Airlines är förstahandsvalet då 45% av våra anvädare väljer detta för att flyga till Albanien. Tänk på att det finns 10 olika flygbolag som flyger till Albanien regelbundet, vilket kan påverka antalet valmöjligheter.

 • Hur långt är flyget från Sverige till Albanien?

  Den genomsnittliga flygtiden från Sverige till Albanien beror på vilken flygplats du flyger från och var du landar. Att flyga från Stockholm Arlanda till Tirana Rinas tar i genomsnitt 5t 05m, medan att flyga från Göteborg Landvetter till Tirana Rinas i genomsnitt ligger på 15t 55m. Tirana Rinas är den mest populära flygplatsen i Albanien.

 • Vilken är det mest populära flygplatsen att flyga till i Albanien?

  Enligt våra data har 100% av momondos användare som rest till Albanien under de senaste året landat på Tirana Rinas (i Tirana), vilket gör det till den mest populära flygplatsen att resa till. Det kan finns andra flygplatser i Albanien, men majoriteten av våra användare flyger till Tirana Rinas för att besöka Tirana och närliggande områden.

 • Hur mycket kostar flyg till Albanien?

  I genomsnitt kostar ett flyg till Albanien 2 408 kr per biljett. Vi har dock haft användare som hittat flyg till Albanien för så lite som 421 kr. Om du inte lyckas hitta en flygbiljett för 421 kr, men en för 1 979 kr eller mindre kan detta fortfarande ses som ett bra erbjudande. Tänk på att flygkostnaderna varierar beroende på var du flyger från, vilken tid på året du reser och vilket flygbolag du reser med.


Kan jag flyga till Albanien från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Albanien

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Albanien.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 for rt-pcr (naat) and 48 for antigen (quick-test) timmar innan avgången till Albanien.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Albanien.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Albanien?

Returresa till Sverige från Albanien

Testkrav för COVID-19
Besökare från Albanien måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Albanien behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Albanien inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

De senaste flygen hittade till populära städer i Albanien

Hitta flyg till dessa populära städer i Albanien, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Albanien

Dessa rutter har de billigaste flygen till Albanien som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
StockholmTirana2t 45m584 kr
GöteborgTirana15t 55m730 kr
MalmöTirana12t 45m1 003 kr

De bästa sakerna att se och göra i Albanien

Resor till Albanien är särskilt populära under juli och augusti, de två månader som är landets absoluta högsäsong. Flygresor till Albanien är dyrast under denna tid. Även priser på flyg till Albanien med hotell är höga. Det gäller särskilt boenden vid semesterorterna mot Medelhavet. Billigare priser hittar du på boenden uppe i bergen under denna tid. Billigast priser på både flygbiljetter till Albanien och hotell eller semesterlägenheter hittar du under vinterns lågsäsong. Om du både vill njuta av varmt, härligt väder och lägre priser är maj och juni att rekommendera när du bokar. Under dessa månader är stränderna dessutom mindre folktäta. Om du letar efter flyg till Albanien kan du enkelt använda momondos priskalender på nätet. Via denna online-funktion går det att jämföra priser mellan olika datum och flygbolag för att hitta bra erbjudanden på flyg till Albanien. Populära orter i landet är bland annat huvudstaden Tirana, den historiska staden Berat och semesterorten Saranda vid Medelhavskusten. Till Saranda är det framförallt under sommaren du ska åka för att kunna utnyttja Albaniens Riviera till fullo. Tirana och Beret är trevliga att upptäcka även under vår och höst då det inte är för varmt för sightseeing och promenader på de historiska gatorna.

Vilka flygbolag flyger direkt till Albanien?

Oavsett vilken stad eller ort du ska besöka får du ta ett flyg till Albaniens huvudstad när du reser. Flygresor från Sverige till Albanien avgår från Arlanda flygplats i Stockholm eller Skavsta Airport i Nyköping och landar på Tirana International Airport i Tirana. Det går inte några direktflyg från Sverige så du får mellanlanda under vägen. Mellanlandningar sker bland annat i Belgrad med Wizz Air och Air Serbia, i Wien med Austrian Airlines och i Istanbul med Turkish Airlines.

Hur många timmar tar det att flyga till Albanien?

Med en smidig mellanlandning tar det ungefär 5 timmar att flyga till Albanien.

Vilken tid på året ska man resa till Albanien?

För härligast väder för sol och bad är det utan tvekan sommarmånaderna som gäller på den albanska Rivieran mot Medelhavet. Under denna tid är det även passande väder att vandra i de vackra bergsmiljöerna, där det dessutom är svalare på grund av höjden från havet. Under vår och höst är det upptäckter av de kulturella och historiska städerna som passar bäst och temperaturerna är även mest behagliga för cityresor under denna tid.

Kan man resa till Albanien utan pass eller visum?

Om du vill stanna i Albanien längre än 90 dagar behöver du ett visum, men för en kortare turistresa går det bra att resa till landet utan visum mot en avgift på ungefär 1 euro. Se till att ha giltig identifikation som gäller i minst tre månader efter inresan i landet.


Internationella flygrutter till Albanien

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Göteborg till Tirana
Snabbast flygtid15t 55m
Billigaste pris730 kr
Flyg från Stockholm till Tirana
Snabbast flygtid2t 45m
Billigaste pris584 kr
Flyg från Malmö till Tirana
Snabbast flygtid12t 45m
Billigaste pris1 003 kr

Hitta flyg till Albanien

Välj en flygdestination nedan

Börja planera din resa till Albanien