Flyg till Nordmakedonien

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tors 27/1
tors 3/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Nordmakedonien.
Visa nuvarande reserestriktioner för Nordmakedonien

De billigaste flygen till städer i Nordmakedonien

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Nordmakedonien från Sverige
Skopje
Skopje

Användbar information om ditt flyg till Nordmakedonien

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Nordmakedonien
 • What is the cheapest flight to Nordmakedonien?

  If you are looking to fly to Nordmakedonien for less, look to airlines like Wizz Air, Croatia Airlines, and Air Serbia, with prices starting at 438 kr, 890 kr, and 1 056 kr respectively.

 • Vilka flygbolag flyger till Nordmakedonien?

  Det finns totalt 8 flygbolag som flyger till och från Nordmakedonien, av vilka Wizz Air är det mest populära alternativet. Uppskattningsvis väljer 70% av de som flyger till Nordmakedonien att flyga med Wizz Air. Om du inte lyckas hitta biljetter med Wizz Air, ta då en titt på LOT och Austrian Airlines som också är populära flygbolag att flyga med.

 • Hur långt är flyget från Sverige till Nordmakedonien?

  Flyget från Sverige till Nordmakedonien beror på via flygplatser du flyger till och från, samt om du måste mellanlanda eller inte. Om du flyger från Stockholm Arlanda (en populär flygplats i Sverige) till Skopje (den mest populära flygplatsen i Nordmakedonien) ligger flygtiden på 4t 35m i genomsnitt. Om du flyger från Göteborg Landvetter (en annan populär flygplats i Sverige) till Skopje ligger den genomsnittliga flygtiden på 2t 55m.

 • Vilken är det mest populära flygplatsen att flyga till i Nordmakedonien?

  97% av våra användare på momondo som rest till Nordmakedonien under det senaste året valde att flyga till Skopje under året som gått, vilket gör den till den mest populära flygplatsen i Nordmakedonien. Skopje ligger nära Skopje.

 • Hur mycket kostar flyg till Nordmakedonien?

  Du kan förvänta dig priser på omkring 1 514 kr för ett flyg till Nordmakedonien. Dock hittade våra användare flyg till Nordmakedonien för 178 kr, vilket är det billigaste priset vi sett för veckan som gått. Det dyraste priset per biljett tenderar att vara 7 732 kr för ett flyg till Nordmakedonien medan allt för 1 213 kr eller mindre kan ses som ett bra erbjudande.


Kan jag flyga till Nordmakedonien från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Nordmakedonien

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Nordmakedonien.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 for rt-pcr (naat) and 48 for antigen (quick-test) timmar innan avgången till Nordmakedonien.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Nordmakedonien.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Nordmakedonien?

Returresa till Sverige från Nordmakedonien

Testkrav för COVID-19
Besökare från Nordmakedonien måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Nordmakedonien behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Nordmakedonien inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Nordmakedonien? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet

De senaste flygen hittade till populära städer i Nordmakedonien

Hitta flyg till dessa populära städer i Nordmakedonien, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Nordmakedonien

Dessa rutter har de billigaste flygen till Nordmakedonien som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
MalmöSkopje2t 35m395 kr
StockholmSkopje2t 55m497 kr
GöteborgSkopje2t 55m1 021 kr

De bästa sakerna att se och göra i Nordmakedonien

Resor till Makedonien är som mest populära under sommarmånaderna. Då har landet sin högsäsong. Under sommaren kan temperaturen sträcka sig upp till 30 grader. Det gör att det är många som väljer att semestra vid Ohridsjön. Den ligger i landets sydvästra del. Under sommaren är det perfekt att ägna sig åt sol och bad i Ohrid. Du kan även dyka ner i den 300 meter djupa sjön. Staden Ohrid, som ligger vid sjön, har även sin stora sommarfestival under juli och augusti. Den lockar många besökare. Priserna på flygbiljetter till Makedonien samt priser på resor med hotell är dock som dyrast just under sommarmånaderna. Om du vill besöka huvudstaden Skopje i landets norra delar passar det bättre att resa under höst eller vår. Temperaturerna inte är lika höga för en citysemester då. Särskilt under tidig höst infaller flera event i Skopje, bland annat den årliga jazzfestivalen samt vinkarnevalen. Priserna på flyg till Makedonien strax innan och efter högsäsongen är dessutom något lägre. Du kan även hitta billigare boenden. Under vintern är det lågsäsong i städerna och låga priser på flygresor till Makedonien, men i skidorterna är det som dyrast att boka boenden. Jämför priser mellan olika datum online hos momondo. Där kan du leta i priskalendern på nätet efter de billigaste avresedatumen.

Vilka flygbolag flyger direkt till Makedonien?

Flyg till Makedonien går direkt från Skavsta flygplats i Nyköping till Skopje International Airport i Skopje med Wizz Air. De flesta flygbolag har dock mellanlandningar mellan Sverige och Makedonien. Bland annat flyger LOT Polish Airlines from Arlanda flygplats i Stockholm via Warszawa till Skopje International Airport i Skopje. Om du ska resa till andra orter i Makedonien än landets huvudstad kan du resa vidare från Skopje. Hos momondo kan du jämföra olika flygrutter även inrikes.

Hur många timmar tar det att flyga till Makedonien?

En direktresa tar ungefär 3 timmar från Sverige till Makedonien. De flesta flyg till Makedonien mellanlandar under vägen och då tar resan ungefär 5 timmar.

Vilken tid på året ska man resa till Makedonien?

Eftersom Makedonien ligger i södra Europa går det bra att besöka landet året om. Temperaturerna är betydligt varmare än i Sverige. Under sommaren passar det bäst att resa för att bada i landets sjöar medan vår och höst är utmärkta för att upptäcka kulturen och sevärdheterna i städerna. Vintern bjuder på utmärkta skid- och vintersportsförhållanden i bergen.

Kan man resa till Makedonien utan pass eller visum?

Du behöver inte något visum om du vistas i landet under 90 dagar. För längre besök behöver du vända dig till landets konsulat eller ambassad för viseringar. Du behöver även ha med dig ett giltigt pass under resan för att visa upp vid inresan till landet.


Internationella flygrutter till Nordmakedonien

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Malmö till Skopje
Snabbast flygtid2t 35m
Billigaste pris395 kr
Flyg från Stockholm till Skopje
Snabbast flygtid2t 55m
Billigaste pris497 kr
Flyg från Göteborg till Skopje
Snabbast flygtid2t 55m
Billigaste pris1 021 kr

Hitta flyg till Nordmakedonien

Välj en flygdestination nedan

Börja planera din resa till Nordmakedonien