Flyg Europa Polen Gdansk

Flyg till Gdansk

Tur & retur
Ekonomi
Zürich (ZRH)
Gdansk (GDN)
fre 23/7
fre 30/7
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Gdansk. Nuvarande restriktioner för Gdansk baseras på reserestriktioner för Polen.
Visa nuvarande reserestriktioner för Polen

Billigaste flygen till flygplatser i Gdansk

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Gdansk från din närmsta stad eller flygplats
Malmö flygplats
Gdansk

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Malmö TILL Gdansk

Malmö flygplats (MMX) till Gdansk (GDN)

Vanligtvis är flyg till Gdansk från Malmö billigare än att flyga från Malmö till Gdańsk-Lech Wałęsa, vilket i genomsnitt kostar 722 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN GDANSK TILL MALMÖ FLYGPLATSaugusti47% billigareAtt flyga från Malmö flygplats till Gdansk kostar i genomsnitt bara 383 kr i augusti
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL GDANSK FRÅN MALMÖ FLYGPLATSjuni70% dyrareDet kostar omkring 1 226 kr för flyg till Gdansk från Malmö flygplats i juni
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL GDANSK FRÅN MALMÖ FLYGPLATSoktober269% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Gdansk från Malmö flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Gdansk?

Resor till Gdansk är framför allt populära under sommaren, då temperaturerna är högre och vädret soligt och behagligt. Även under december, kring jul och nyår, är det många som väljer att besöka den polska staden. Högsäsongen medför också högre priser, både vad gäller flygbiljetter till Gdansk och resor med hotell. Använd dig av momondos priskalender på nätet för att jämföra priser mellan olika avresedatum och hitta en flygstol till billigt pris.

När är det billigast att boka flyg till Gdansk? Billiga flyg till Gdansk hittar du under april och augusti vilket gör att du kan få ett bra pris på din resa, men ändå åka under perioden i anslutning till stadens högsäsong. Bäst pris får du dessutom om du bokar din biljett ungefär två månader innan avresa istället för att vänta till sista minuten.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Gdansk?

174 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Gdansk på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Stockholm och är 92 % billigare än de flesta andra flyg till Gdansk. För att hitta det billigaste priset till Gdansk från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Gdansk?

februari är generellt den billigaste månaden att flyga till Gdansk från Sverige med priser runt 365 kr. Om du inte har möjlighet att resa i februari kan du istället boka flyg till Gdansk från Sverige för mars. Flyg till Gdansk i mars är kanske inte lika billiga som i februari, men genomsnittet ligger fortfarande runt 365 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Gdansk?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Gdansk ungefär 28 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 615 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Gdansk. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 122 kr under de senaste 72 timmarna.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Gdansk?

Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Gdansk är en lördag. Resenärer som väljer att resa till Gdansk på en lördag kan ofta hitta biljetter för så lite som 514 kr. För en avgång en torsdag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 747 kr från Sverige till Gdansk.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Gdansk?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Gdansk är på morgonen då man kan köpa flyg för så lite som 650 kr. Det är mer efterfrågan på flyg mitt på dagen till Gdansk, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 1 167 kr per biljett.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Gdansk?

Bydgoszcz flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Gdansk.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Gdansk?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Gdansk Bydgoszcz flygplats med ett genomsnittspris på 2 159 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Gdansk?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Polen resor till Gdansk. Inreserestriktioner

Polen har återupptagit flygningarna till landet från länder i EU, Norge, Schweiz, Georgien, Japan, Kanada, Thailand, Nya Zeeland, Sydkorea, Tunisien och Australien. Flyg från Armenien, Bosnien och Hercegovina, Georgien, Jordanien, Kosovo (Rep.), Nordmakedonien (Rep.), Montenegro, Serbien, Storbritannien eller USA (utom flygplatser i Illinois och New York) är suspenderade. Från och med den 1 januari klassificeras inte längre brittiska medborgare som EU/EES-medborgare och kommer inte att få komma in i Polen för icke-väsentliga ändamål. Viktiga resor är fortfarande tillåtna och en lista med undantag för inresa till Polen finns här på den polska regeringens hemsida . Dessa begränsningar gäller inte brittiska medborgare som är lagligt bosatta i Polen. De kommer att få återvända in i landet, men måste visa upp sitt uppehållstillstånd. Alla andra flygningar är fortfarande suspenderade, utom humanitära och medicinska flygningar, flygningar för att skydda den allmänna ordningen, nödflygningar, flygningar på premiärministerns order och flygningar för repatriering som utförs av utländska flygbolag på utländska staters order. Förteckningen över länder vars invånare får resa in i Polen granskas av den polska regeringen och uppdateras ofta på denna sidan (på polska).

Karantänkrav

Medborgare i EU/EES behöver inte längre sitta i karantän vid ankomsten. Resenärer som kommer in i Polen från något annat land utanför EU/EES kan behöva isolera sig i tio dagar. Det finns undantag, bland annat för individer vaccinerade mot Covid-19 och uppvisar ett intyg om vaccination, fraktförare, innehavare av arbetstillstånd, flygbolagets kabinbesättning, polska medborgares make/maka och barn, tågpersonal, jordbruksarbetare, studerande och skolelever som studerar i Polen samt medlemmar av diplomatiska beskickningar, konsulat eller internationella organisationer och deras familjer.

Om du redan planerar att resa till Gdansk inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Gdańsk-Lech Wałęsa

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Gdańsk-Lech Wałęsa
Wizz Air
23 sep.
MMX04:20Malmö
0t 55m
GDN05:15Gdańsk-Lech Wałęsa
29 sep.
GDN06:10Gdańsk-Lech Wałęsa
1t 00m
MMX07:10Malmö
Wizz Air
1 sep.
NYO14:15Stockholm Skavsta
1t 05m
GDN15:20Gdańsk-Lech Wałęsa
2 sep.
GDN02:30Gdańsk-Lech Wałęsa
1t 10m
NYO03:40Stockholm Skavsta
Ryanair
22 okt.
GOT08:55Göteborg Landvetter
1t 10m
GDN10:05Gdańsk-Lech Wałęsa
29 okt.
GDN07:20Gdańsk-Lech Wałęsa
1t 10m
GOT08:30Göteborg Landvetter
Ryanair
23 aug.
NYO12:40Stockholm Skavsta
1t 10m
GDN13:50Gdańsk-Lech Wałęsa
30 aug.
GDN11:05Gdańsk-Lech Wałęsa
1t 10m
NYO12:15Stockholm Skavsta
Ryanair
9 aug.
NYO12:40Stockholm Skavsta
1t 10m
GDN13:50Gdańsk-Lech Wałęsa
12 aug.
GDN11:50Gdańsk-Lech Wałęsa
1t 10m
NYO13:00Stockholm Skavsta
Ryanair
20 aug.
NYO16:10Stockholm Skavsta
1t 10m
GDN17:20Gdańsk-Lech Wałęsa
23 aug.
GDN11:05Gdańsk-Lech Wałęsa
1t 10m
NYO12:15Stockholm Skavsta

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Gdańsk-Lech Wałęsa

Om du letar efter enkelbiljetter till Gdansk, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair och Wizz Air
Wizz Air
24 aug.
MMX10:30Malmö
0t 55m
GDN11:25Gdańsk-Lech Wałęsa
Wizz Air
31 juli
MMX10:25Malmö
0t 55m
GDN11:20Gdańsk-Lech Wałęsa
Wizz Air
4 aug.
NYO14:15Stockholm Skavsta
1t 05m
GDN15:20Gdańsk-Lech Wałęsa

Vilka flygbolag flyger till Gdansk?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Gdansk

Flygbolagen Wizz Air, LOT Polish Airlines och Ryanair erbjuder billiga flyg till Gdansk från Sverige. Tänk dock på att om du bokar din resa med något av lågprisbolagen kan det tillkomma kostnader som vanligtvis ingår i flygpriserna. Dessa kostnader kan exempelvis gälla val av sittplats och avgifter för bagage. Hos momondo kan du jämföra olika flygbolags biljettpriser online för att hitta det bästa alternativet för din flygresa till Gdansk.

Vem flyger direkt till Gdansk? Lågprisbolagen Wizz Air och Ryanair flyger direkt från Skavsta flygplats utanför Stockholm till Gdansk. Det finns även billiga flyg till Gdansk med Norwegian men då får du göra en mellanlandning i Oslo.

Hur många timmar tar det att flyga till Gdansk? En direktflygning från Stockholm tar lite drygt en timme. Med en mellanlandning under färden tar resan i genomsnitt cirka tre timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Gdansk till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Gdansk plus avståndet till centrum

På Gdansk Lech Walesa Airport landar en mängd flyg, framför allt från de nordiska länderna. Flygplatsen är Polens tredje största med ungefär tolv miljoner resenärer per år. Du tar dig enkelt in till staden på mellan en halvtimme och en timme beroende på vilket färdmedel du väljer att resa med. Om du inte vill åka kollektivt finns det både biluthyrning och taxistation på flygplatsen.


Populära flygresor till Gdansk

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Gdansk som hittats av användare
Flyg från Malmö till Gdansk
Snabbaste flygtid
0t 55m
Billigast pris
270 kr
Flyg från Stockholm till Gdansk
Snabbaste flygtid
5t 00m
Billigast pris
835 kr
Flyg från Köpenhamn till Gdansk
Snabbaste flygtid
0t 55m
Billigast pris
1 810 kr
Flyg från Växjö till Gdansk
Snabbaste flygtid
30t 40m
Billigast pris
4 654 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Gdansk?

Kollektivtrafiken i staden består av bussar och spårvagnar. Du köper enkelt biljetterna antingen från chaufförerna eller från automater vid stationerna. Glöm inte att validera din biljett när du kliver ombord. Detta gör du genom att sticka in biljetten i en orange låda som finns både på stationerna och ombord på buss och spårvagn. Om du inte validerar din biljett kan du åka på höga avgifter vid biljettkontroller.

Att ringa efter en taxi är ofta billigare än att vinka in en bil från gatan, så se till att få telefonnumret till ett taxibolag från ditt hotell. Under sommarhalvåret finns det även trevliga färjor som kan ta dig runt staden, vilket inte är det snabbaste transportmedlet men ett av de gemytligaste.


Kan man flyga till Gdansk utan pass eller visum?

När du reser mellan olika EU-länder behöver du inte något visum för en turistresa om du själv är EU-medborgare. Eftersom både Polen och Sverige är medlemmar i unionen behöver du alltså inte tänka på krångliga visumansökningar inför din resa till Gdansk. När du flyger behöver du dock kunna legitimera dig vilket du gör antingen med pass eller med ett nationellt id-kort som utfärdas av den svenska polisen. Observera att detta id-kort skiljer sig från vanlig legitimation och körkort då det visar ditt medborgarskap. Ett vanligt id-kort räcker alltså inte under resan. Innan din vistelse ska du dock alltid kolla upp vad det är för bestämmelser som gäller angående pass och visum, antingen hos den polska ambassaden i Stockholm eller hos de polska myndigheterna. Detta eftersom bestämmelser angående inresa, pass och visum alltid kan förändras.


Tips och råd om Gdansk

Intresserad av sevärdheter i Gdansk?

I charmiga Gdansk ska du inte missa en promenad kring den gamla stadskärnan, ett besök till nationalmuseet med flera polska mästerverk samt en tur i stadens stora pariserhjul.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med en sjal för blåsiga turer med stadens färja.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

För att undvika höga kostnader för internetanvändning kan det vara smart att skaffa ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka kranvattnet i Gdansk.

Ska jag dricksa i Gdansk?

Avrunda uppåt eller lägg till ungefär tio procent.


Flyg Europa Polen Gdansk
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass