Flyg till Kiev

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 2/8
mån 9/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Kiev. Nuvarande restriktioner för Kiev baseras på reserestriktioner för Ukraina.
Visa nuvarande reserestriktioner för Ukraina

Billigaste flygen till flygplatser i Kiev

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Kiev från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Kiev

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Kiev

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Kiev (KBP)

Vanligtvis är flyg till Kiev från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Kiev Boryspils internationella, vilket i genomsnitt kostar 756 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN KIEV TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember34% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Kiev kostar i genomsnitt bara 879 kr i september
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL KIEV FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti72% dyrareDet kostar omkring 2 276 kr för flyg till Kiev från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL KIEV FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember429% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Kiev från Stockholm Arlanda flygplats i september än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Kiev?

Resor till Kiev är särskilt populära under stadens högsäsong under sen vår och under sommarmånaderna då temperaturerna sträcker sig upp emot 30 grader och staden står i blom. Många bokar även flygresor till Kiev under nyår som firas med pompa och ståt i staden. Högsäsongerna för med sig stigande priser på både flygstolar och resor med hotell. I momondos priskalender på nätet kan du jämföra priser för olika datum för att på så vis hitta en resa till billigt pris.

När är det billigast att boka flyg till Kiev? Billiga flyg till Kiev hittar du under november och april, precis innan de mest populära månaderna i staden. Försök att boka din resa ungefär 60 dagar innan avgång för att undvika höga sista minuten priser.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Kiev?

  Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Kiev för 328 kr/person, vilket är 86 % billigare än för genomsnittsflyget till Kiev. För att hitta de billigaste priserna till Kiev från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Kiev?

  september är generellt den billigaste månaden att flyga till Kiev från Sverige med priser runt 845 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Kiev i september är november ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Kiev under november ligger i genomsnitt på 897 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Kiev?

  Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Kiev från Sverige är större om du bokar 41 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Kiev för ungefär 1 321 kr om du gör din sökning 41 dagar innan. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Kiev även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Kiev för 759 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Kiev?

  Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Kiev är en tisdag. Resenärer som väljer att resa till Kiev på en tisdag kan ofta hitta biljetter för så lite som 946 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Kiev är onsdag, med genomsnittliga biljettpriser runt 1 224 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Kiev?

  Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Kiev oftast är de som avgår på kvällen. Våra användare har hittat flyg till Kiev med avgång på kvällen för så lite som 937 kr. Försök att inte köpa biljetter på morgonen eftersom de ligger runt 1 303 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Kiev?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Kiev. Om du planerar att flyga till Kiev, överväg då även att boka flyg till Kiev Boryspils internationella flygplats(29 km från stadskärnan i Kiev).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Kiev?

  Den billigaste flygplatsen i närheten av Kiev är generellt Kiev Boryspils internationella flygplats med ett genomsnittspris på 2 368 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Kiev?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Ukraina resor till Kiev. Inreserestriktioner

Ukraina har hävt restriktionerna för utländska medborgares inresa till Ukraina.

Inträdeskrav

Alla utländska medborgare måste ha ett sjukförsäkringsbevis. Detta sjukförsäkringsintyg ska utfärdas av ett företag som är registrerat i Ukraina eller ett utländskt försäkringsbolag som har ett representationskontor i Ukraina och/eller som i fördragsförbindelserna med försäkringsbolaget är partner i Ukraina. Sjukförsäkringsintyget måste täcka kostnader för COVID-19-behandling, observation och vara giltigt under hela besöksperioden i Ukraina. Försäkringsförsäkringen som köptes genom portalen kan skjutas upp för turisten under den tid som krävs. Datumändringsförfarandet kan utföras flera gånger.

Karantänskrav

Resenärer som kommer från länder i den gröna zonen behöver inte genomgå självisolering eller observation vid ankomsten. Resenärer som anländer från länder i det som de ukrainska myndigheterna kallar den ”röda zonen” (där antalet fall med COVID-19 under de senaste 14 dagarna har varit högre än i Ukraina och/eller där incidensen har ökat med över 30 % under de senaste 14 dagarna) måste genomgå 14 dagars självisolering som godkänts av “Dii Vdoma” tracking appen. Obligatorisk självisolering eller karantän är inte längre nödvändig om en resande genomgår ett PCR-test och får ett negativt resultat senast 48 timmar före ankomsten till Ukraina eller på plats i Ukraina. Förare och besättningsmedlemmar på lastfordon, bussar, tåg, lok, flygplan, sjöfartyg och flodfartyg behöver inte heller genomgå självisolering eller karantän, förutsatt att de inte har varit i kontakt med en person med COVID-19. Kontrollera listan över länder i röda och gröna zoner genom att klicka på de mer detaljerade länkarna i informationsfälten ” for citizens of green/red zones”.

All övrig information

Utlänningar som är permanent bosatta i Ukraina, diplomater ackrediterade i Ukraina, flyktingar, flyg-/fartygsbesättningar och Natos personal som utbildar ukrainsk militär är undantagna frånkravet på PCR-test och försäkring.

Om du redan planerar att resa till Kiev inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Kiev

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Kiev
Flera flygbolag
24 aug.
NYO04:10Stockholm Skavsta
13t 00m
1 stopp
IEV17:10Kiev Zjuljany
31 aug.
IEV09:40Kiev Zjuljany
4t 40m
1 stopp
NYO14:20Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
3 aug.
NYO04:10Stockholm Skavsta
13t 00m
1 stopp
IEV17:10Kiev Zjuljany
10 aug.
IEV09:40Kiev Zjuljany
4t 40m
1 stopp
NYO14:20Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
5 aug.
NYO04:15Stockholm Skavsta
16t 00m
2 stopp
IEV20:15Kiev Zjuljany
10 aug.
IEV09:40Kiev Zjuljany
4t 40m
1 stopp
NYO14:20Stockholm Skavsta
1 259 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
4 aug.
NYO14:15Stockholm Skavsta
17t 40m
1 stopp
IEV07:55Kiev Zjuljany
10 aug.
IEV09:40Kiev Zjuljany
4t 40m
1 stopp
NYO14:20Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
2 aug.
NYO14:15Stockholm Skavsta
17t 55m
1 stopp
IEV08:10Kiev Zjuljany
10 aug.
IEV09:40Kiev Zjuljany
4t 40m
1 stopp
NYO14:20Stockholm Skavsta
1 155 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
24 aug.
NYO04:10Stockholm Skavsta
13t 00m
1 stopp
IEV17:10Kiev Zjuljany
31 aug.
IEV14:50Kiev Zjuljany
14t 05m
2 stopp
NYO04:55Stockholm Skavsta
1 241 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Kiev

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Kiev, visa några av våra erbjudanden nedan av Wizz Air
Flera flygbolag
13 aug.
MMX05:20Malmö
14t 55m
1 stopp
IEV20:15Kiev Zjuljany
Flera flygbolag
25 okt.
ARN04:55Stockholm Arlanda
15t 00m
1 stopp
IEV19:55Kiev Zjuljany
Flera flygbolag
19 aug.
GOT04:10Göteborg Landvetter
16t 15m
2 stopp
IEV20:25Kiev Zjuljany

Flygplatser nära Kiev

Nedan hittar du alla flygplatser i Kiev tillsammans med avståndet från stadens centrum

Billiga flyg till Kiev landar på någon av landets två internationella flygplatser. Den största är Boryspil där flest internationella flyglinjer landar medan många lågprisbolag flyger till den mindre Zhuliany Airport.


Populära flygresor till Kiev

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Kiev som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Kiev
Snabbast flygtid6t 55m
Billigaste pris483 kr
Flyg från Göteborg till Kiev
Snabbast flygtid8t 10m
Billigaste pris1 759 kr
Flyg från Malmö till Kiev
Snabbast flygtid16t 30m
Billigaste pris4 630 kr

Hur tar man sig runt i Kiev?

Eftersom Kiev är en stor stad är det nödvändigt att använda kollektivtrafik för att smidigt kunna ta sig fram. Kollektivtrafiken är både effektiv och välutbyggd så du lär dig snabbt att använda de olika färdmedlen. Du använder samma biljett för både spårvagn, buss och tunnelbana vilket gör att du lätt kan byta mellan olika nät. Tunnelbanan är mest användningsbar med lättnavigerade linjer över hela staden. All kollektiv trafik fungerar från tidig morgon fram till ungefär klockan ett på natten.

Under nattetid är det taxi som gäller för att ta sig fram. Du kan antingen ringa efter en bil eller vinka in en taxi direkt från gatan. Förhandla om priset innan påbörjad resa för att undvika eventuella missförstånd.


Kan man resa/flyga till Kiev utan pass eller visum?

När du reser till Ukraina måste du ha med dig ett giltigt pass för att legitimera dig vid ombordstigning samt vid gränskontroll. Kontakta ditt flygbolag för att ta reda på hur länge de kräver att ditt pass ska vara giltigt från och med inresedatumet. Som svensk medborgare behöver du inte något visum för en resa som är under 90 dagar. När du anländer till Ukraina får du en stämpel i ditt pass som visar att du kommit in i landet på lagligt vis. Vid gränskontrollen kan du behöva bevisa att du har tillräckligt med pengar för din vistelse i landet så se till att kunna bevisa detta vid behov. Du ska även ha med dig papper på att du har en reseförsäkring då det europeiska sjukförsäkringskortet inte gäller i Ukraina. Innan avresa ska du alltid kontrollera inresebestämmelserna eftersom dessa kan ändras med kort varsel.


Börja planera din resa till Kiev


Tips och råd om Kiev

Intresserad av sevärdheter i Kiev?

Börja med en promenad längs med huvudgatan Khreshchatyk som på helgerna bara är tillgänglig för gångtrafikanter. Fortsätt till det häpnadsväckande klostret Kyevo-Pecherska Lavra ovanför Dniprofloden och beundra den vackra arkitekturen.

Vad bör jag packa inför min resa?

Ta med en scarf för att kunna täcka håret när du besöker Ortodoxa kyrkor.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort om du vill undvika höga kostnader för mobilsurf.

Kan jag dricka kranvattnet?

Köp hellre vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Kiev?

Ja, lämna mellan 10 och 15 procent.