Flyg till Tokyo

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 21/9
tis 28/9

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Tokyo.
Visa nuvarande reserestriktioner för Japan

Billigaste flygen till flygplatser i Tokyo

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Tokyo från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Tokyo-Haneda flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Tokyo

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Tokyo (TYO)

Vanligtvis är flyg till Tokyo från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Tokyo, vilket i genomsnitt kostar 5 702 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN TOKYO TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari13% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Tokyo kostar i genomsnitt bara 4 956 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL TOKYO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli17% dyrareDet kostar omkring 6 690 kr för flyg till Tokyo från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL TOKYO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember251% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Tokyo från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Tokyo?

Resor till Tokyo är populära under våren, då körsbärsträden står i blom, och under hösten då staden fylls av olika konstevenemang. Under sommaren är det fuktigt och mycket regn. Säsongsvariationerna påverkar priserna på flygbiljetter till Tokyo liksom för resor med hotell. För att hitta en resa till billigt pris kan du jämföra olika datum i momondos priskalender på nätet.

När är det billigast att boka flyg till Tokyo? Billiga flyg till Tokyo hittar du framför allt under november och maj. I maj har körsbärsträden precis blommat förbi, men du kan njuta av härligt väder innan sommarens regnperiod. Dyrast är det att åka i juli och mars månad. Försök att boka din resa ungefär 60 dagar innan avresa för att undvika dyra sista minuten priser på flygstolar.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Tokyo?

  Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Tokyo från Hongkong för 679 kr. Detta är 89 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Tokyo. För att hitta de billigaste priserna till Tokyo från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Tokyo?

  Generellt är juni den billigaste månaden att flyga från Sverige till Tokyo. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 5 110 kr. Om du inte har möjlighet att resa i juni kan du istället boka flyg till Tokyo från Sverige för maj. Flyg till Tokyo i maj är kanske inte lika billiga som i juni, men genomsnittet ligger fortfarande runt 5 119 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Tokyo?

  Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Tokyo 24 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Tokyo för i genomsnitt 5 745 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 5 084 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Tokyo?

  Vår data visar att måndag är den billigaste dagen att flyga till Tokyo. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 5 780 kr. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en lördag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 6 549 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Tokyo.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Tokyo?

  Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Tokyo från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 5 032 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Det är mer efterfrågan på flyg mitt på dagen till Tokyo, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 6 128 kr per biljett.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Tokyo?

  Tokyo Narita flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Tokyo.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Tokyo?

  Med ett genomsnittspris på 6 168 kr per person, är Tokyo-Haneda flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Tokyo. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Kan jag flyga till Tokyo från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Tokyo

De flesta besökare från Sverige får inte komma in Tokyo.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Tokyo.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Tokyo.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Tokyo?

Returresa till Sverige från Tokyo

Testkrav för COVID-19
Besökare från Tokyo måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Tokyo behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Tokyo inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Tokyo

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Tokyo
LOT
5 nov.
ARN06:25Stockholm Arlanda
23t 15m
1 stopp
NRT05:40Tokyo Narita
7 nov.
NRT06:15Tokyo Narita
30t 30m
1 stopp
ARN12:45Stockholm Arlanda
5 084 kr
Hitta liknande
SAS
17 dec.
ARN08:30Stockholm Arlanda
34t 25m
1 stopp
HND18:55Tokyo-Haneda
4 jan.
HND04:55Tokyo-Haneda
14t 40m
1 stopp
ARN19:35Stockholm Arlanda
5 359 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
16 dec.
ARN01:00Stockholm Arlanda
19t 10m
1 stopp
NRT20:10Tokyo Narita
4 jan.
NRT06:30Tokyo Narita
15t 35m
1 stopp
ARN22:05Stockholm Arlanda
5 462 kr
Hitta liknande
KLM
17 dec.
ARN06:15Stockholm Arlanda
14t 30m
1 stopp
NRT20:45Tokyo Narita
4 jan.
NRT06:30Tokyo Narita
15t 35m
1 stopp
ARN22:05Stockholm Arlanda
5 505 kr
Hitta liknande
Air France
16 dec.
ARN01:00Stockholm Arlanda
19t 10m
1 stopp
NRT20:10Tokyo Narita
4 jan.
NRT06:30Tokyo Narita
20t 10m
2 stopp
ARN02:40Stockholm Arlanda
5 591 kr
Hitta liknande
Finnair
18 nov.
BMA15:20Stockholm-Bromma
12t 15m
1 stopp
HND03:35Tokyo-Haneda
24 nov.
HND21:30Tokyo-Haneda
13t 05m
1 stopp
BMA10:35Stockholm-Bromma
5 720 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Tokyo

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Tokyo, visa några av våra erbjudanden nedan av Air France och Finnair
Air France
ARNStockholm Arlanda
17t 50m
NRTTokyo Narita
Air France
ARNStockholm Arlanda
12t 40m
HNDTokyo-Haneda
Finnair
BMAStockholm-Bromma
12t 15m
HNDTokyo-Haneda

Vilka bolag flyger till Tokyo?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Tokyo

Eurowings, Air Berlin och Etihad Airways har billiga flyg till Tokyo. Tänk dock på att om du väljer att flyga med ett lågprisbolag kan det tillkomma flera kostnader som vanligtvis är inkluderade i flygpriser, exempelvis avgifter för handbagage, incheckat bagage och för val av sittplats. På långflygningar kan lågprisbolag även spara in på kostnader genom att inte erbjuda underhållningssystem ombord. Populära flygbolag med flygresor till Tokyo är Finnair, SAS och Air China. På momondos hemsida kan du jämföra de olika bolagens priser online.

Vem flyger direkt till Tokyo? För att resa till Tokyo får du oftast göra en mellanlandning under flygningen. SAS erbjuder däremot direktflyg från Köpenhamn, så om du bor i Malmö behöver du bara ta dig över Öresundsbron.

Hur många timmar tar det att flyga till Tokyo? En resa till Tokyo tar ungefär elva timmar.


Flygplatser nära Tokyo

Nedan hittar du alla flygplatser i Tokyo tillsammans med avståndet från stadens centrum

Billiga flyg till Tokyo landar på någon av stadens två flygplatser. Haneda Airport är Japans största flygplats och ligger också närmast centrum. Stadens sekundära flygplats är Narita Airport som ligger längre från centrum men som är bas för många lågprisbolag.


Populära flygresor till Tokyo

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Tokyo som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Tokyo
Snabbast flygtid12t 40m
Billigaste pris5 359 kr
Flyg från Göteborg till Tokyo
Snabbast flygtid32t 25m
Billigaste pris5 660 kr
Flyg från Malmö till Tokyo
Snabbast flygtid37t 35m
Billigaste pris15 700 kr

Tokyos kollektivtrafik består av tunnelbana, buss och tåg. Dessa system är alla separata vilket innebär att du behöver en ny biljett varje gång du byter mellan de olika transportmedlen. De enklaste är att köpa ett Suica-kort som du kan ladda på med kredit och som kan användas för resor med samtliga färdmedel. Du köper Suica-kortet i automater vid stationerna. Tunnelbanan är smidig men du gör bäst i att undvika rusningstrafiken på morgonen då tågen är smockfulla.

Taxi i Tokyo kan bli en dyr affär, men om du behöver en bil kan du för det mesta vinka in den direkt från gatan. Om taxin har ett rött ljus lysande är den ledig och om den har ett gult ljus indikerar detta att den är upptagen. Se till att ha din destination nedskriven på japanska då de flesta chaufförer inte talar engelska.


Om du reser till Japan från Sverige behöver du inte ansöka om något visum för en turistresa. Du får stanna i landet upp till 90 dagar utan visum, men om du vill stanna längre måste du ansöka om detta på den japanska ambassaden i Stockholm. För att flyga till Japan måste du legitimera dig och ha med dig ditt pass. Passet behöver vara giltigt under hela den period som du kommer att vistas i landet. När du landar och går igenom gränskontrollen krävs att du lämnar fingeravtryck och blir fotograferad av de japanska myndigheterna. Innan du reser någonstans ska du alltid kolla upp de senaste inresebestämmelserna antingen hos landets ambassad i Sverige eller hos landets myndigheter. Detta är viktigt då regler för visum och pass alltid kan ändras vid speciella omständigheter.


Börja planera din resa till Tokyo


Intresserad av sevärdheter i Tokyo?

Börja din vistelse med ett besök till Tokyos nationalmuseum och få på så vis en introduktion till den japanska kulturen. Missa inte det stora templet Meiji-Jingu i den vackra parken Meiji-Jingu Gyoen eller nattlivet i Shinjuku.

Vad bör jag packa för min resa?

Reseadapter för att kunna använda elektronik.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Det går att använda din svenska mobil i Japan men tänk på att det kan blir dyra surfkostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Det går bra att dricka kranvattnet.

Ska jag dricksa i Tokyo?

Man lämnar aldrig dricks i Japan.