Hitta billig biluthyrning i Tokyo

Vill du hyra en bil billigt i Tokyo? Sök och jämför priser här

Tokyo, Japan
1 feb — 8 feb
Samma avlämingsplats
Tokyo, Japan
mån 1/2
12:00
mån 8/2
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Tokyo

Alla större biluthyrningsfirmor i Tokyo
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 4.4

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Medelmåttigt 2.0

Betyg baserat på 1 recensioner


Information om din resa till Tokyo

Att hyra bil i Tokyo kostar från 500 SEK per dygn för en liten hyrbil med fria mil, och från 3000 SEK per vecka. Om du endast tänker göra kortare utflykter eller köra i staden kan det löna sig att undersöka hyresavtal med kilometerkostnad och lägre dygnshyra. Att köra bil i Tokyo är ett äventyr och det är dessutom ett bra sätt att uppleva mer avlägsna delar av landet som inte täcks av tågnätet. Med en hyrbil har du också möjlighet att upptäcka omgivningarna i egen takt. Var uppmärksam på att även om de flesta vägskyltar är på både japanska och engelska så saknar majoriteten av Tokyos gator namn, vilket kan göra det till en utmaning att navigera. En GPS kan underlätta körningen mycket.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Tokyo?

Regler för åldersgräns varierar mellan olika företag, men det är vanligt med en gräns på 18 år för att hyra bil i Tokyo. Dock tar de flesta uthyrningsföretag en extra avgift om föraren är under 25 år. Ibland finns det krav på att man ska ha haft körkort i minst ett år innan man ska hyra bil i Tokyo.

Viktigt att veta om trafikregler i Tokyo

I Japan kör man på vänster sida av vägen. Om man är van bilförare så går det för det mesta ganska snabbt att vänja sig vid vänstertrafik men det rekommenderas att vara extra försiktig i början. Generellt är hastigheterna något lägre i Japan än i Sverige. Hastighetsbegränsningen i tätort är 30-40 km/h, medan maxfarten på landsväg är 50-70 km/h och på motorväg 80-100 km/h. Observera att promillegränsen vid bilkörning i Japan är 0,0 – alltså nolltolerans. Vägavgift tas huvudsakligen ut på motorvägar. Avgifterna kan ibland vara relativt höga vilket kan vara bra att ta med i sina beräkningar. Som exempel är avgiften för den fem timmar långa resan mellan Tokyo och Kyoto 9800 JPY (850 SEK), medan en resa mellan Tokyo och Hakone på en timme och 20 minuter kostar cirka 1800 JPY (160 SEK).

Parkering

Parkering i centrala Tokyo kan bli en dyr affär, så om du planerar att stanna en eller flera nätter i staden så kan det löna sig att boka ett hotell som erbjuder parkeringsmöjlighet. Generellt är det förbjudet att parkera på gatorna i Tokyo, men enstaka platser erbjuder gatuparkering kortare stunder mot en avgift. Det är oftast enklare att försöka hitta en avgränsad parkering, men i centrum är det inte ovanligt att dessa kostar 300-500 JPY (25-45 SEK) för 15 minuter. Var uppmärksam på att många av dessa parkeringar har en metallspärr under bilen som kan orsaka stora skador om man försöker lämna parkeringen utan att betala. Ett tips för tillfällig parkering är att uppsöka något av de större varuhusen i Tokyo, till exempel Yaesu Shopping Mall, som oftast har stora parkeringar.

Utflyktsmål i och omkring Tokyo

En mycket sevärd utflykt från Tokyo är att ta sig till Fujoyoshida som ligger cirka två timmars bilfärd från Tokyo och erbjuder storslagna vyer mot Mount Fuji. Den karakteristiska vulkanen är Japans högsta berg och ett besök vid pagodan Chureito ger fantastiska fotograferingsmöjligheter. Andra fina utflykter är att ta sig mot Hakone och Izu-halvön. Passa på att övernatta i en typisk japansk ryokan, besök en onsen (till exempel Shuzenji), och njut av den vackra naturen på halvön. Det finns flera spektakulära vattenfall att besöka och linbanan upp på Mount Omuru erbjuder en storslagen utsikt och fina vandringsmöjligheter. Det kan vara en bra idé att hyra eller ta med en GPS för att underlätta navigeringen när du kör runt i, och utanför, Tokyo.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Tokyo ingår det alltid en ansvarsförsäkring som täcker eventuella kostnader som uppstår vid skada på andras egendom. Det ingår oftast också en grundläggande försäkring av bilens kaross samt en stöldförsäkring. Ibland ingår det även personskadeförsäkring. Generellt är självrisken för kaross/vagnskadeförsäkringar 100 000 JPY (8700 SEK) och för stöldförsäkringar 50 000 JPY (4350 SEK). Trots detta kan det vara värt att överväga att köpa till självriskeliminering och en utökad försäkring som täcker eventuella ytterligare skador på bilen som till exempel på däck och vindruta eller vid bärgning. Man får räkna med att hyrpriset stiger med minst 100 SEK per dygn om man väljer en utökad försäkring, men givetvis reduceras kostnaderna vid eventuella skador markant. Kontrollera alltid noga vad som ingår och hur stora eventuella kostnader kan bli om olyckan är framme innan du bokar hyrbil i Tokyo.

Kan man använda sitt svenska körkort i Tokyo, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Innan du kan hyra bil i Tokyo måste du skaffa internationellt körkort. Ett internationellt körkort är i princip bara en översättning av ditt svenska körkort och utfärdas till exempel av Motormännen. Kom ihåg att du alltid måste ha med dig ditt svenska körkort även om du har ett internationellt körkort.

Var i Tokyo kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hämta och lämna din hyrbil i Tokyo på många ställen i staden. Uthyrningsfirmornas kontor kan ibland ligga något undangömda, men du kan ofta hitta en uthyrningsfirma i anslutning till de större stationerna. Du kan även hämta och lämna din hyrbil på någon av Tokyos flygplatser, Narita eller Haneda. (Information kontrollerad: 08/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Tokyo

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Tokyo Narita flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Tokyo

5 användare har letat efter hyrbilar i Tokyo med momondo i januari.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Tokyo för att motverka spridningen av COVID-19?

Alamo, Enterprise, och National är några av företagen som erbjuder förhöjda rengöringsalternativ för att motverka spridningen av COVID-19 i Tokyo. Fordonen rengörs alltid regelbundet, men hyrbilsföretagen tar nu extra åtgärder för att se till att bilarna är desinficerade. Du kan ta en titt på alla hyrbilsföretag i Tokyo som erbjuder denna tjänst genom att filtrera efter alternativet på momondo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Tokyo?

Hyrbilar i Tokyo från populära uthyrningsfirmor som Alamo, Enterprise och National kommer generellt att erbjuda gratis avbokning. momondo har ingen kontroll över företagens avbokningspolicyer i Tokyo, men vi kan hjälpa dig hitta de billigaste erbjudandena för hyrbilar inför din nästa resa.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Tokyo under februari månad?

De flesta resenärer väljer att hyra en mindre, ekonomisk bil då de reser till Tokyo i februari månad. Dess snåla bensinförbrukning och förmåga att hantera våta vägförhållanden gör dessa mindre bilar till ett bra val då nederbörden i genomsnitt ligger på 100 mm och temperaturerna kring 9 °C. Att hyra en Ekonomi i Tokyo kommer i genomsnitt kosta dig 385 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Tokyo?

Hastighetsgränsen i Tokyo är 60 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Tokyo är 80 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i Tokyo, Japan i januari?

Under januari är medeltemperaturen i Tokyo 6 °C och den förväntade nederbörden är 50 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Tokyo.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Vädret i Tokyo under januari kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Tokyo. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Tokyo tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Chevrolet Spark och Toyota Corolla.

Är vädret i Tokyo representativt för resten av Tokyo prefektur?

Den som vill hyra en bil i Tokyo för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Tokyo prefektur under januari månad vanligtvis ligger runt 6 °C med en nederbörd på omkring 50 mm.


Planera din resa till Tokyo

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Tokyo

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Tokyo
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Tokyo

  Hitta hotell i Tokyo
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Tokyo