Hyrbilar i Luleå, Norrbottens län

Vill du hyra en bil billigt i Luleå, Norrbottens län? Sök och jämför priser här!

Luleå, Sverige
5 okt — 12 okt
Samma avlämingsplats
Luleå, Sverige
tors. 5/10
12:00
tors. 12/10
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Luleå

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Luleå

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Luleå?

De billigaste hyrbilarna i Luleå hittas generellt genom Europcar. När du bokar med Europcar kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 299 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Luleå är 769 kr/dag.

Vilken bil väljer flest att hyra i Luleå?

För ett genomsnittspris på 665 kr/dag (och så lite som 342 kr/dag), är hyrbilar av modellen Peugeot 208 i Luleå de mest populära bilarna bland våra användare. Att hyra modellen Citroen C1 i Luleå för 546 kr/dag i genomsnitt (316 kr/dag med ett billigt erbjudande) är ett annat populärt val.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Luleå, Norrbottens län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Luleå, Norrbottens län
Ekonomi335 kr per dag
Kompakt370 kr per dag
Medelstor370 kr per dag
Standard-SUV409 kr per dag
Kompakt SUV413 kr per dag
Kompakt kombi418 kr per dag
Medelstor SUV476 kr per dag
Standard kombi514 kr per dag
Stor kombi519 kr per dag
Mellanstor kombi573 kr per dag
Kombi lyx739 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Luleå

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Luleå?

För att hyra bil i Luleå är åldersgränsen 18 år. Det finns inte någon övre åldersgräns men du behöver såklart ha ett giltigt körkort för att få hyra bil i Luleå. Om du är under 24 år är det mycket vanligt att du behöver betala en extra avgift för att hyra bil för att biluthyrningen ska känna sig säker med att lämna ut en bil till dig.

Viktigt att veta om trafikregler i Luleå

Regler gällande trafiken i Luleå är generellt sätt desamma som i resten av Sverige. Dock finns det en del lokala trafikföreskrifter som du som förare är skyldig att känna till trots att du inte är bekant med området. Trafikregler hittar du hos transportstyrelsen. Några lokala trafikregler som gäller i Luleå är bland annat bilförbudet på Skeppsbrogatan från Kulturens hus upp emot Kungsgatan. Denna del av Skeppsbrogatan är bussgata och du åker på böter om du kör här. Timmermansgatan inne i centrum är enkelriktad på en sträcka på ungefär 70 meter vilket är bra att uppmärksamma. Tänk även på att om du kör längs med Kungsgatan ska du lämna företräde för bilar som kommer på Skeppsbrogatan.

Parkering

Det finns nära 3000 parkeringsplatser i Luleå så det är lätt att hitta någonstans att parkera din hyrbil. Det finns både parkeringsplatser, gatuparkering och parkeringshus. Betalning för parkering sker via parkeringsautomater eller via mobilappar. Generellt sätt är det parkeringsförbud inne i stadens absoluta centrum. Du kan inte ställa bilen för långtidsparkering på kommunens mark.

Utflyktsmål i och omkring Luleå

Med en hyrbil tar du dig enkelt omkring till olika destinationer runt om Luleå. Ett av de mest populära resmålen är kyrkstaden Gammelstad från 1400-talet. Staden är ett utomhusmuseum och här finns över 400 unika stugor från tiden mellan 1400- och 1600-talet. Det finns även en medeltida stenkyrka som stugorna är ordnade kring. Kyrkstaden finns med på UNESCO:s världsarvslista och är en sevärdhet du inte ska missa om du är i Luleå.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Luleå behöver du ett giltigt körkort men det finns inte något tvång på att du ska ha särskilda försäkringar. Om du är under 24 år behöver du för det mesta betala en extra avgift för att hyra bil. Det är annars att rekommendera att lägga till en försäkring när du hyr bil för att inte råka ut för höga kostnader om något skulle hända med bilen. Om du vill hyra en bil billigt och inte vill lägga till dyra försäkringar kan det räcka med en billig självriskreducering eller stöldriskreducering. Dessa täcker inte hela kostnaden vid skada eller stöld av bilen, men reducerar kraftigt kostanden du som förare måste stå för. Om du hellre vill vara helt skyddad när du bokar din hyrbil kan du köpa till en självriskeliminering som helt täcker kostnaderna vid stöld eller skada. Många biluthyrare har erbjudanden med försäkringar vid bokning av bil. Kontrollera dock med din bank eller med ditt kreditkortsföretag om de erbjuder en gratis försäkring när du betalar hyrbilen med deras kort så du inte betalar dubbelt för försäkringen.

Kan man använda sitt svenska körkort i Luleå, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Föra att hyra bil i Luleå behöver du ett giltigt körkort. Detta kan antingen vara ett svenskt körkort eller ett internationellt körkort. Det internationella körkortet fungerar som en intygad översättning av ditt nationella körkort. Detta behövs endast om ditt körkort är utfärdat på ett annat språk än engelska, franska eller tyska.

Var i Luleå kan man hämta och lämna sin hyrbil?

I Luleå kan du hämta och lämna din hyrbil på Luleå Flygplats. Via momondo kan du söka efter olika avlämningsplatser. Detta är bland annat nödvändigt om du flyger in till Luleå och planerar att hämta hyrbilen vid ankomsten, men sedan ska bila till någon annan stad eller ort för att flyga tillbaka. Du väljer helt enkelt alternativet ”annan avlämningsplats” när du gör din sökning. Via momondo jämför du priser mellan olika erbjudanden och kan bland annat hitta en hyrbil med fria bil, billig hyrkostnad eller långtidshyra.


Erbjudanden på hyrbilar i Luleå, Norrbottens län

Hitta rätt hyrbil för dig i Luleå

Liten

669 kr - 979 kr

Alla biltyper

1 044 kr - 1 948 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Luleå, Sverige är 814 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Luleå, Sverige är september. Då är priset 18% lägre än under resten året och ligger på bara 669 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 40 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Luleå. Genomsnittspriset för en hyrbil i Luleå kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Luleå som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Luleå, Sverige är 1 047 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Luleå, Sverige är september. Då är priset 28% lägre än under resten året och ligger på bara 755 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 23 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Luleå. Genomsnittspriset för en hyrbil i Luleå kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Luleå som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Luleå, Sverige är 1 638 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Luleå, Sverige är februari. Då är priset 41% lägre än under resten året och ligger på bara 971 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 18% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Luleå. Genomsnittspriset för en hyrbil i Luleå kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Stor i Luleå som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Luleå, Sverige är 1 190 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Luleå, Sverige är september. Då är priset 42% lägre än under resten året och ligger på bara 700 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 12 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Luleå. Genomsnittspriset för en hyrbil i Luleå kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Luleå som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Luleå, Sverige är 2 154 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Luleå, Sverige är december. Då är priset 27% lägre än under resten året och ligger på bara 1 590 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 38% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Luleå. Genomsnittspriset för en hyrbil i Luleå kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Luleå, Sverige är 1 481 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Luleå, Sverige är februari. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 994 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 9% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Luleå. Genomsnittspriset för en hyrbil i Luleå kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

335 kr/dag

(20 okt - 22 okt)
Opel Corsa
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

370 kr/dag

(20 okt - 22 okt)
Renault Captur
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

377 kr/dag

(20 okt - 22 okt)
Mercedes-Benz A-Class

Hyrbilsleverantörer i Luleå

Alla större biluthyrningsfirmor i Luleå, Norrbottens län

Avis

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Ace

2 platser

National

1 plats

Alamo

1 plats

Sixt

2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

9,0

Upphämtning/avlämning

7,0

Bäst

10,0

Thrifty

1 plats

MABI

2 platser

Hertz

3 platser
Översikt

Renlighet

9,0

Comfort

10,0

Övergripande

7,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

6,0

Bra att veta om hyrbilar i Luleå

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Luleå.

Mest populära uthyrningsföretag

Alamo

Populära biltyper

Compact, Economy, Standard

Billigaste hyrbilen

392 kr

Mest populära modellen

Peugeot 208
Den mest populära biluthyrningsfirman i Luleå som hittats på momondo den här månaden är Alamo. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Hertz och Avis
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Luleå under de senaste 72 timmarna: Compact, Economy, Standard.
Det lägsta priset för en hyrbil i Luleå är 392 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 745 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Luleå under de senaste 7 dagarna är av modellen Peugeot 208. Våra användare föredrar också Citroen C1 som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Luleå

Nedan visas de mest populära hotellen i Luleå

Att köra med hyrbil i Luleå – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Luleå och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Luleå, Sverige?

Varje biluthyrningsföretag i Luleå har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Luleå är Avis, Hertz och Europcar, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Luleå under oktober månad?

Hyr du en stadsjeep i Luleå under oktober månad kommer du vara väl förberedd på vädret. En stadsjeep är den perfekta hyrbilstypen för Luleå som i genomsnitt får en nederbörd på 40 mm och har en genomsnittstemperatur på −3 °C i oktober. En stadsjeep är ideal för körning på snöiga och isiga vägar tack vare dess fyrhjulsdrift. Att hyra en SUV i Luleå kommer i genomsnitt kosta dig 1 301 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Luleå, Sverige?

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 60 km/t i Luleå när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Luleå är 100 km/t respektive 120 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Luleå du befinner dig.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Mercedes-Benz V-Class i Luleå?

Hur är vädret i Luleå, Sverige i september?

I september får Luleå vanligtvis en nederbörd på 60 mm och har en medeltemperatur på 8 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Luleå då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Är vädret i Luleå representativt för resten av Norrbottens län?

Klimatet i Norrbottens län under september månad har vanligtvis en temperatur på 7 °C med en förväntad nederbörd på 50 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Luleå till omgivande områden kan ha nytta av denna information.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Luleå?

Priserna för bilar i Luleå uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Luleå?

Från och med september 2023 finns det 29 bolag att välja mellan för bilar i Luleå.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Luleå?

Bland olika länder, inklusive Luleå, varierar minimiåldern för förare. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Det rekommenderas att du granskar policyn för det uthyrningsföretag du överväger innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Luleå?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Luleå. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Luleå

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Luleå

Hyrbilstyper som är extra populära i Luleå

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Luleå

Börja planera din resa till Luleå


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Luleå?

Att använda momondo för att boka en hyrbil i Luleå kan hjälpa dig spara både tid och pengar. momondo söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser för att ge dig ett brett urval av alternativ och bilar att välja mellan.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Luleå?

När du har sökt efter en hyrbil i Luleå visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Luleå med gratis avbokning?

Ja, momondo låter dig filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Luleå som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Luleå på momondo?

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Luleå.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Luleå som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Luleå.

Kan jag söka efter hyrbilar i Luleå med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Luleå på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Luleå

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner eller familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig att använda oavsett var du bokar.