Hyrbilar i Luleå, Norrbottens län

Vill du hyra en bil billigt i Luleå, Norrbottens län? Sök och jämför priser här!

Luleå, Sverige
18 aug — 25 aug
Samma avlämingsplats
Luleå, Sverige
tors 18/8
12:00
tors 25/8
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Luleå, Norrbottens län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Luleå, Norrbottens län
Audi A1
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

30 kr/dag

(1 sep - 4 sep)
Audi A1
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

32 kr/dag

(1 sep - 4 sep)
Mini Hatch
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

31 kr/dag

(1 sep - 4 sep)
Toyota Auris
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

49 kr/dag

(1 sep - 4 sep)
Renault Captur
Audi A1
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

47 kr/dag

(1 sep - 4 sep)
Audi A1
Skoda Octavia
eller liknande Standard kombi
Upp till 5 passagerare

66 kr/dag

(1 sep - 4 sep)
Skoda Octavia
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

30 kr/dag

(1 sep - 4 sep)
Renault Captur
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

51 kr/dag

(1 sep - 4 sep)
Toyota Auris

Viktig information om hyrbilar i Luleå

För att hyra bil i Luleå är åldersgränsen 18 år. Det finns inte någon övre åldersgräns men du behöver såklart ha ett giltigt körkort för att få hyra bil i Luleå. Om du är under 24 år är det mycket vanligt att du behöver betala en extra avgift för att hyra bil för att biluthyrningen ska känna sig säker med att lämna ut en bil till dig.

Regler gällande trafiken i Luleå är generellt sätt desamma som i resten av Sverige. Dock finns det en del lokala trafikföreskrifter som du som förare är skyldig att känna till trots att du inte är bekant med området. Trafikregler hittar du hos transportstyrelsen. Några lokala trafikregler som gäller i Luleå är bland annat bilförbudet på Skeppsbrogatan från Kulturens hus upp emot Kungsgatan. Denna del av Skeppsbrogatan är bussgata och du åker på böter om du kör här. Timmermansgatan inne i centrum är enkelriktad på en sträcka på ungefär 70 meter vilket är bra att uppmärksamma. Tänk även på att om du kör längs med Kungsgatan ska du lämna företräde för bilar som kommer på Skeppsbrogatan.

Det finns nära 3000 parkeringsplatser i Luleå så det är lätt att hitta någonstans att parkera din hyrbil. Det finns både parkeringsplatser, gatuparkering och parkeringshus. Betalning för parkering sker via parkeringsautomater eller via mobilappar. Generellt sätt är det parkeringsförbud inne i stadens absoluta centrum. Du kan inte ställa bilen för långtidsparkering på kommunens mark.

Med en hyrbil tar du dig enkelt omkring till olika destinationer runt om Luleå. Ett av de mest populära resmålen är kyrkstaden Gammelstad från 1400-talet. Staden är ett utomhusmuseum och här finns över 400 unika stugor från tiden mellan 1400- och 1600-talet. Det finns även en medeltida stenkyrka som stugorna är ordnade kring. Kyrkstaden finns med på UNESCO:s världsarvslista och är en sevärdhet du inte ska missa om du är i Luleå.

För att hyra bil i Luleå behöver du ett giltigt körkort men det finns inte något tvång på att du ska ha särskilda försäkringar. Om du är under 24 år behöver du för det mesta betala en extra avgift för att hyra bil. Det är annars att rekommendera att lägga till en försäkring när du hyr bil för att inte råka ut för höga kostnader om något skulle hända med bilen. Om du vill hyra en bil billigt och inte vill lägga till dyra försäkringar kan det räcka med en billig självriskreducering eller stöldriskreducering. Dessa täcker inte hela kostnaden vid skada eller stöld av bilen, men reducerar kraftigt kostanden du som förare måste stå för. Om du hellre vill vara helt skyddad när du bokar din hyrbil kan du köpa till en självriskeliminering som helt täcker kostnaderna vid stöld eller skada. Många biluthyrare har erbjudanden med försäkringar vid bokning av bil. Kontrollera dock med din bank eller med ditt kreditkortsföretag om de erbjuder en gratis försäkring när du betalar hyrbilen med deras kort så du inte betalar dubbelt för försäkringen.

Föra att hyra bil i Luleå behöver du ett giltigt körkort. Detta kan antingen vara ett svenskt körkort eller ett internationellt körkort. Det internationella körkortet fungerar som en intygad översättning av ditt nationella körkort. Detta behövs endast om ditt körkort är utfärdat på ett annat språk än engelska, franska eller tyska.

I Luleå kan du hämta och lämna din hyrbil på Luleå Flygplats. Via momondo kan du söka efter olika avlämningsplatser. Detta är bland annat nödvändigt om du flyger in till Luleå och planerar att hämta hyrbilen vid ankomsten, men sedan ska bila till någon annan stad eller ort för att flyga tillbaka. Du väljer helt enkelt alternativet ”annan avlämningsplats” när du gör din sökning. Via momondo jämför du priser mellan olika erbjudanden och kan bland annat hitta en hyrbil med fria bil, billig hyrkostnad eller långtidshyra.


Erbjudanden på hyrbilar i Luleå, Norrbottens län

Hitta rätt hyrbil för dig i Luleå

Bilar i Liten

502 kr - 1 022 kr

Alla biltyper

602 kr - 1 538 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Luleå, Sverige är 702 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Luleå, Sverige är februari. Då är priset 29% lägre än under resten året och ligger på bara 502 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 37 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Luleå. Genomsnittspriset för en hyrbil i Luleå kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Luleå som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Luleå, Sverige är 877 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Luleå, Sverige är januari. Då är priset 67% lägre än under resten året och ligger på bara 291 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 22 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Luleå. Genomsnittspriset för en hyrbil i Luleå kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Luleå som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Luleå, Sverige är 1 334 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Luleå, Sverige är oktober. Då är priset 57% lägre än under resten året och ligger på bara 578 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 17% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Luleå. Genomsnittspriset för en hyrbil i Luleå kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Luleå, Sverige är 1 338 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Luleå, Sverige är januari. Då är priset 70% lägre än under resten året och ligger på bara 406 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 17% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Luleå. Genomsnittspriset för en hyrbil i Luleå kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Luleå, Sverige är 1 773 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Luleå, Sverige är december. Då är priset 65% lägre än under resten året och ligger på bara 628 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 38% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Luleå. Genomsnittspriset för en hyrbil i Luleå kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Luleå, Sverige är 910 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Luleå, Sverige är september. Då är priset 49% lägre än under resten året och ligger på bara 472 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 19 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Luleå. Genomsnittspriset för en hyrbil i Luleå kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Audi A1
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

30 kr/dag

(1 sep - 4 sep)
Audi A1
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

30 kr/dag

(1 sep - 4 sep)
Renault Captur

Hyrbilsleverantörer i Luleå

Alla större biluthyrningsfirmor i Luleå, Norrbottens län
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0
3 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

10,0

Övergripande

4,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

4,0
3 platser
3 platser
2 platser
2 platser
2 platser
2 platser

Bra att veta om hyrbilar i Luleå

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Luleå.

Mest populära uthyrningsföretag

Hertz

Populära biltyper

Compact, Wagon, Economy

Billigaste hyrbilen

383 kr

Mest populära modellen

Class Special Car
Den mest populära biluthyrningsfirman i Luleå som hittats på momondo den här månaden är Hertz. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Europcar och Alamo
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Luleå under de senaste 72 timmarna: Compact, Wagon, Economy.
Det lägsta priset för en hyrbil i Luleå är 383 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 766 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Luleå under de senaste 7 dagarna är av modellen Class Special Car. Våra användare föredrar också Class Mini Car som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Luleå

Nedan visas de mest populära hotellen i Luleå

Att köra med hyrbil i Luleå – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Luleå och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vår data visar att du för biluthyrning under helger i september i Luleå kan förvänta dig att betala cirka 588 kr. Ett riktigt bra erbjudande kan ligga runt 364 kr, vilket är det lägsta priset vi hittat i Luleå. För en veckas biluthyrning, Luleå priser i september är i genomsnitt 515 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 356 kr.

Det är billigast att hyra bil i Luleå med Hertz på ett av deras 3 uthyrningskontor i staden. Det bästa priset per dag som momondo hittat är 210 kr, men generellt får du räkna med att din biluthyrning kommer kosta omkring 687 kr per dag.

Varje biluthyrningsföretag i Luleå har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Luleå är Avis, Budget och Hertz, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Det är ett bra beslut att hyra en standardbil i Luleå i september månad. I genomsnitt får Luleå en nederbörd på 40 mm och temperaturen ligger kring 2 °C under september. Dessa väderförhållanden är perfekta för en standardbil som enkelt klarar av lite regn och fungerar bra även i kallare temperaturer. Att hyra en Standard i Luleå kommer i genomsnitt kosta dig 675 kr per dag.

Det är väldigt populärt att hyra från Hertz i Luleå, Sverige då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 3 uthyrningskontor i centrum av Luleå, Sverige, och du kan förvänta dig priser på 687 kr per dag för att hyra din bil i Luleå, Sverige.

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 60 km/t i Luleå när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Luleå är 100 km/t respektive 120 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Luleå du befinner dig.

I augusti får Luleå vanligtvis en nederbörd på 60 mm och har en medeltemperatur på 13 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Luleå då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Klimatet i Norrbottens län under augusti månad har vanligtvis en temperatur på 12 °C med en förväntad nederbörd på 56,7 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Luleå till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Luleå

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Luleå

Populära hyrbilstyper i Luleå

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Luleå

Börja planera din resa till Luleå


Varför använda momondo?

Att använda momondo för att boka en hyrbil i Luleå kan hjälpa dig spara både tid och pengar. momondo söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser för att ge dig ett brett urval av alternativ och bilar att välja mellan.

När du har sökt efter en hyrbil i Luleå visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

Ja, momondo låter dig filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Luleå som erbjuder gratis avbokning.

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Luleå.

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Luleå.

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Luleå på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.