Hitta billig biluthyrning i Luleå, Sverige

Vill du hyra en bil billigt i Luleå, Sverige? Sök och jämför priser här

Luleå, Sverige
12 maj — 19 maj
Samma avlämingsplats
Luleå, Sverige
ons 12/5
12:00
ons 19/5
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Luleå, Sverige

Hitta den rätta hyrbilen

Små bilar kategoriseras vanligtvis som ekonomiska bilar, kompakta bilar och bilar något mindre än genomsnittet. Du kan förvänta dig att få betala 730 kr per dag för att hyra en liten bil i Luleå. Nedan är de bästa priserna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
502 kr/dag
Luleå
Kallax Airport
Chevrolet Sonic Sedan
502 kr/dag
Visa erbjudande
Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
503 kr/dag
Luleå
Norrlands Bil, Banvagen 2
Kia Rio Hatchback
503 kr/dag
Visa erbjudande
Mitsubishi Lancer
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
507 kr/dag
Luleå
Norrlands Bil, Banvagen 2
Mitsubishi Lancer
507 kr/dag
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
548 kr/dag
Luleå
Norrlands Bil, Banvagen 2
Chevrolet Sonic Sedan
548 kr/dag
Visa erbjudande
Mitsubishi Lancer
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
567 kr/dag
Luleå
Norrlands Bil, Banvagen 2
Mitsubishi Lancer
567 kr/dag
Visa erbjudande
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 2/4 dörrar
580 kr/dag
Luleå
Norrlands Bil, Banvagen 2
Renault Captur
580 kr/dag
Visa erbjudande

När är det billigast att hyra en bil i Luleå?

Alla

266 kr - 731 kr

Familj

266 kr - 509 kr

I februari månad är det billigast att hyra en bil i Luleå, Sverige. Priset ligger då 30% lägre än under resten av året, på bara 266 kr per dag. Den dyraste månaden är augusti. Om du behöver mer plats för familjen så är större fordon, med fler än 6 säten, vanligtvis billigast i februari. Priset för en hyrbil i Luleå kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Luleå

Alla större biluthyrningsfirmor i Luleå, Sverige
0,0
Förfärligt
3 platser
0,0
Förfärligt
3 platser
0,0
Förfärligt
2 platser
0,0
Förfärligt
2 platser
0,0
Förfärligt
2 platser
0,0
Förfärligt
2 platser
0,0
Förfärligt
2 platser
0,0
Förfärligt
2 platser

Information om din resa till Luleå

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Luleå?

För att hyra bil i Luleå är åldersgränsen 18 år. Det finns inte någon övre åldersgräns men du behöver såklart ha ett giltigt körkort för att få hyra bil i Luleå. Om du är under 24 år är det mycket vanligt att du behöver betala en extra avgift för att hyra bil för att biluthyrningen ska känna sig säker med att lämna ut en bil till dig.

Viktigt att veta om trafikregler i Luleå

Regler gällande trafiken i Luleå är generellt sätt desamma som i resten av Sverige. Dock finns det en del lokala trafikföreskrifter som du som förare är skyldig att känna till trots att du inte är bekant med området. Trafikregler hittar du hos transportstyrelsen. Några lokala trafikregler som gäller i Luleå är bland annat bilförbudet på Skeppsbrogatan från Kulturens hus upp emot Kungsgatan. Denna del av Skeppsbrogatan är bussgata och du åker på böter om du kör här. Timmermansgatan inne i centrum är enkelriktad på en sträcka på ungefär 70 meter vilket är bra att uppmärksamma. Tänk även på att om du kör längs med Kungsgatan ska du lämna företräde för bilar som kommer på Skeppsbrogatan.

Parkering

Det finns nära 3000 parkeringsplatser i Luleå så det är lätt att hitta någonstans att parkera din hyrbil. Det finns både parkeringsplatser, gatuparkering och parkeringshus. Betalning för parkering sker via parkeringsautomater eller via mobilappar. Generellt sätt är det parkeringsförbud inne i stadens absoluta centrum. Du kan inte ställa bilen för långtidsparkering på kommunens mark.

Utflyktsmål i och omkring Luleå

Med en hyrbil tar du dig enkelt omkring till olika destinationer runt om Luleå. Ett av de mest populära resmålen är kyrkstaden Gammelstad från 1400-talet. Staden är ett utomhusmuseum och här finns över 400 unika stugor från tiden mellan 1400- och 1600-talet. Det finns även en medeltida stenkyrka som stugorna är ordnade kring. Kyrkstaden finns med på UNESCO:s världsarvslista och är en sevärdhet du inte ska missa om du är i Luleå.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Luleå behöver du ett giltigt körkort men det finns inte något tvång på att du ska ha särskilda försäkringar. Om du är under 24 år behöver du för det mesta betala en extra avgift för att hyra bil. Det är annars att rekommendera att lägga till en försäkring när du hyr bil för att inte råka ut för höga kostnader om något skulle hända med bilen. Om du vill hyra en bil billigt och inte vill lägga till dyra försäkringar kan det räcka med en billig självriskreducering eller stöldriskreducering. Dessa täcker inte hela kostnaden vid skada eller stöld av bilen, men reducerar kraftigt kostanden du som förare måste stå för. Om du hellre vill vara helt skyddad när du bokar din hyrbil kan du köpa till en självriskeliminering som helt täcker kostnaderna vid stöld eller skada. Många biluthyrare har erbjudanden med försäkringar vid bokning av bil. Kontrollera dock med din bank eller med ditt kreditkortsföretag om de erbjuder en gratis försäkring när du betalar hyrbilen med deras kort så du inte betalar dubbelt för försäkringen.

Kan man använda sitt svenska körkort i Luleå, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Föra att hyra bil i Luleå behöver du ett giltigt körkort. Detta kan antingen vara ett svenskt körkort eller ett internationellt körkort. Det internationella körkortet fungerar som en intygad översättning av ditt nationella körkort. Detta behövs endast om ditt körkort är utfärdat på ett annat språk än engelska, franska eller tyska.

Var i Luleå kan man hämta och lämna sin hyrbil?

I Luleå kan du hämta och lämna din hyrbil på Luleå Flygplats. Via momondo kan du söka efter olika avlämningsplatser. Detta är bland annat nödvändigt om du flyger in till Luleå och planerar att hämta hyrbilen vid ankomsten, men sedan ska bila till någon annan stad eller ort för att flyga tillbaka. Du väljer helt enkelt alternativet annan avlämningsplats när du gör din sökning. Via momondo jämför du priser mellan olika erbjudanden och kan bland annat hitta en hyrbil med fria bil, billig hyrkostnad eller långtidshyra.


Avstånd till populära hotell från Luleå, Sverige

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Luleå Kallax flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Luleå

I maj, fram till dagens datum, har 245 momondo-användare sökt efter billiga hyrbilar i Luleå.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Luleå för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Avis, Sixt och Dollar är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Luleå. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Luleå, Sverige i juni?

Vår data visar att du för biluthyrning under helger i juni i Luleå kan förvänta dig att betala cirka 331 kr. Ett riktigt bra erbjudande kan ligga runt 180 kr, vilket är det lägsta priset vi hittat i Luleå. För en veckas biluthyrning, Luleå priser i juni är i genomsnitt 285 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 285 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Luleå har lägst priser för hyrbilar?

Det är billigast att hyra bil i Luleå med Thrifty på deras uthyrningskontor i staden. Det bästa priset per dag som momondo hittat är 222 kr, men generellt får du räkna med att din biluthyrning kommer kosta omkring 364 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Luleå, Sverige?

Varje biluthyrningsföretag i Luleå har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Luleå är Avis, Sixt och Dollar, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Luleå under juni månad?

Det är ett bra beslut att hyra en standardbil i Luleå i juni månad. I genomsnitt får Luleå en nederbörd på 30 mm och temperaturen ligger kring 15 °C under juni. Dessa väderförhållanden är perfekta för en standardbil som enkelt klarar av lite regn och fungerar bra även i kallare temperaturer. Att hyra en Standard i Luleå kommer i genomsnitt kosta dig 565 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Luleå?

Det är väldigt populärt att hyra från Hertz i Luleå, Sverige då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 3 uthyrningskontor i centrum av Luleå, Sverige, och du kan förvänta dig priser på 383 kr per dag för att hyra din bil i Luleå, Sverige.

Vad är hastighetsgränsen i Luleå, Sverige?

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 60 km/t i Luleå när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Luleå är 100 km/t respektive 120 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Luleå du befinner dig.

Hur är vädret i Luleå, Sverige i maj?

I maj får Luleå vanligtvis en nederbörd på 30 mm och har en medeltemperatur på 6 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Luleå då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i maj?

Vädret i Luleå under maj kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Luleå. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Luleå tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Ford Focus, Volkswagen Golf och Ford Focus Wagon.

Är vädret i Luleå representativt för resten av Norrbottens län?

Klimatet i Norrbottens län under maj månad har vanligtvis en temperatur på 4 °C med en förväntad nederbörd på 30 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Luleå till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Hyra bil i andra städer i Sverige

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige

Hyrbilar på flygplatser i Luleå

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Luleå

Planera din resa till Luleå