Hitta billig biluthyrning i Málaga

Vill du hyra en bil billigt i Málaga? Sök och jämför priser här

Málaga, Andalucía, España
21 jan — 28 jan
Samma avlämingsplats
Málaga, Andalucía, España
tor 21/1
12:00
tor 28/1
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Málaga

Alla större biluthyrningsfirmor i Málaga
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.1

Betyg baserat på 6 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.0

Betyg baserat på 15 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.8

Betyg baserat på 7 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.1

Betyg baserat på 19 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.9

Betyg baserat på 25 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.6

Betyg baserat på 25 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.5

Betyg baserat på 12 recensioner


När är det billigast att hyra en bil i Málaga?

Alla

9 kr - 222 kr

Familj

82 kr - 663 kr

Ekonomi

25 kr - 109 kr

I november månad är det billigast att hyra en bil i Málaga. Priset ligger då 52% lägre än under resten av året, på bara 42 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i november. Om du behöver mer plats för familjen så är större fordon, med fler än 6 säten, vanligtvis billigast i november. Priset för en hyrbil i Málaga kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Erbjudanden på hyrbilar i Málaga

Hitta den rätta hyrbilen

Små bilar kategoriseras vanligtvis som ekonomiska bilar, kompakta bilar och bilar något mindre än genomsnittet. Du kan förvänta dig att få betala 160 kr per dag för att hyra en liten bil i Málaga. Nedan är de bästa priserna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
48 kr/dag
1 feb - 1 mar
Málaga
Malaga Ap Parking
Kia Rio Hatchback
48 kr/dag
1 feb - 1 mar
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
51 kr/dag
1 feb - 1 mar
Málaga
Malaga Ap Parking
Chevrolet Sonic Sedan
51 kr/dag
1 feb - 1 mar
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
67 kr/dag
1 feb - 1 mar
Málaga
Malaga Ap Parking
Chevrolet Sonic Sedan
67 kr/dag
1 feb - 1 mar
Hitta liknande
Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
86 kr/dag
1 feb - 1 mar
Málaga
Estación de AVE
Citroen C2
86 kr/dag
1 feb - 1 mar
Hitta liknande
Ford Focus
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
104 kr/dag
1 feb - 1 mar
Málaga
Aeropuerto de Málaga
Ford Focus
104 kr/dag
1 feb - 1 mar
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
112 kr/dag
1 feb - 1 mar
Málaga
Estación de AVE
Chevrolet Sonic Sedan
112 kr/dag
1 feb - 1 mar
Hitta liknande

Information om din resa till Málaga

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Malaga?

För att hyra bil i Malaga behöver du vara 21 år och ha ett giltigt körkort. Observera dock att hos många biluthyrare är åldersgränsen 23 år. Om du är under 25 är det vanligt att det tillkommer en avgift på ungefär 20 EUR (ca. 200 SEK) per dag för att hyra bil i Malaga. I Spanien finns det inte någon övre åldersgräns för biluthyrning.

Viktigt att veta om trafikregler i Malaga

I Spanien finns flera motorvägar med vägavgifter och dessa betalar du med kort. Du behöver då stanna vid de olika biltullarna, men du kan även köpa en slags transponder för att inte behöva stanna vid vägtullarna. Avgiftsbelagda motorvägar kallas för Autopista och avgiftsfria vägar kallas för Autovia. När det kommer till fartgränser gäller generellt sätt att du får böta ungefär 100 EUR (ca. 1000 SEK) om du kör mer än 10 kilometer över fartgränsen. Ta alltid reda på vad de lokala fartgränserna, men för det mesta gäller 50 kilometer i timmen i tätorter och 90 kilometer i timmen på landsbygden. I Spanien kan du också råka på böter om du talar i telefon samtidigt som du kör bil, om du inte använder din handsfree.

Parkering

Att parkera din hyrbil i centrala Malaga kan vara problematiskt då det finns få parkeringsplatser. Det bästa är att lämna bilen vid ditt boende eller i ett parkeringshus och istället promenera omkring då avstånden i centrum inte är särskilt stora. Om du ska använda gatuparkering inne i centrum gäller att du kan ställa bilen i max 2 timmar och det kostar ungefär 2 EUR (ca. 20 SEK) i timmen. I parkeringshusen betalar du mellan 1 – 4 EUR (ca. 10 – 40 SEK) per timme beroende på plats och tidpunkt, men här är det betydligt lättare att hitta en plats att ställa bilen.

Utflyktsmål i och omkring Malaga

Genom att hyra bil billigt i Malaga kan du lätt ta dig runt i stadens omgivningar och göra flera dagsutflykter till närliggande sevärdheter och orter. En populär stad att besöka i närheten av Malaga är Granada där flera historiska byggnader med morisk arkitektur ligger. Besök bland annat 1300-tals palatset Alhambra som är en av Spaniens vackraste byggnader. En bilutflykt till solkustens mest glamorösa semesterort, Marbella, är också att rekommendera om du hyr bil under resan. Här hittar du exklusiva restauranger, lyxbåtar och lyxig shopping. Marbella har också en vacker gammal stadskärna där du kan promenera omkring i trånga gränder kantade av trevliga butiker och små caféer.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Malaga behöver du ha 3:e parts försäkring och en eldsförsäkring. Tredjepartsförsäkringen täcker kostnader för parter som skadas av din hyrbil medan eldsförsäkring täcker kostnader vid eventuell skada från eldsvåda. De flesta biluthyrare inkluderar dessa obligatoriska försäkringar när du bokar din hyrbil. Du kan även lägga till försäkringar som täcker skador på hyrbilen eller personer i hyrbilen. Erbjudanden kring detta hittar du också för det mesta via hyrbilsföretagen. Kolla alltid med din bank om en betalning med ditt kreditkort eller bankkort automatiskt ger dig tillgång till några försäkringar så att du inte betalar dubbelt.

Kan man använda sitt svenska körkort i Malaga, eller ska man ha ett internationellt körkort?

I Malaga går det bra att använda ditt svenska körkort då detta gäller även i Spanien. Tänk dock på att också ha med dig ditt pass eller ditt nationella id-kort om du skulle bli ombedd att visa ytterligare legitimation.

Var i Malaga kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du hyr bil i Malaga hämtar du och lämnar du din hyrbil på flygplatsen, Malaga Airport. Du kan antingen förboka hyrbilen eller boka först när du anländer på flygplatsen. För att förboka, vilket sparar dig tid vid ankomsten, kan du använda dig av momondos sökfunktion på nätet. Där ser du vilka platser det är möjligt att hämta och lämna hyrbilar på och kan dessutom jämföra priser för att hyra en bil billigt. Via sökfunktionen kan du hitta hyrbilar för långtidshyrning, kortare weekend-resor och hyrbil med fria mil.

Priser kontrollerade 21/09/2018.


Avstånd till populära hotell från Málaga

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Málaga flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Málaga

I januari, fram till dagens datum, har 1 526 momondo-användare sökt efter billiga hyrbilar i Málaga.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Málaga för att motverka spridningen av COVID-19?

Enterprise, National och Avis är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Málaga till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Málaga. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Málaga?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Málaga har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Málaga, så som Enterprise, National och Avis erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Málaga under februari månad?

Med en genomsnittstemperatur på 14 °C och en nederbörd kring 49 mm i februari gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Málaga. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under februari månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Málaga. Att hyra en Standard i Málaga kommer i genomsnitt kosta dig 164 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Enterprise i Málaga?

Málaga har 4 uthyrningskontor från Enterprise med ett genomsnittligt dagspris på 333 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Málaga?

Hastighetsgränsen i Málaga är 50 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Málaga är 100 km/t respektive 120 km/t. Om du hyr en bil i Málaga bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Hur är vädret i Málaga, Spanien i januari?

Under januari är medeltemperaturen i Málaga 12 °C och den förväntade nederbörden är 81 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Málaga.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Vädret i Málaga under januari kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Málaga. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Málaga tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Ford Focus, Opel Corsa och Fiat 500.

Är vädret i Málaga representativt för resten av Andalusien?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Málaga omkring i Andalusien eller runt de omgivande områdena under januari månad bör förvänta sig temperaturer runt 11 °C och en eventuell nederbörd på 68,5 mm under månaden.


Upptäck fler biluthyrningsfirmor i Andalusien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Algeciras, Almería och Cádiz inom Andalusien

Planera din resa till Málaga

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Málaga

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Málaga
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Málaga

  Hitta hotell i Málaga
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Málaga