Insikter
Senaste erbjudandena
JÀmförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Split, Split-Dalmatiens lÀn

Vill du hyra en bil billigt i Split, Split-Dalmatiens lÀn? Sök och jÀmför priser hÀr!

Split, Kroatien
26 mar — 2 apr
Split, Kroatien
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens Älder:
Utsedd till vinnare av Europas bÀsta reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Split

AnvÀndbara insikter som hjÀlper dig att boka den perfekta hyrbilen i Split

Vilken Àr den billigaste hyrbilsfirman i Split?

De billigaste hyrbilarna i Split hittas generellt genom Goldcar Rental SP. NÀr du bokar med Goldcar Rental SP kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser sÄ lÄga som 47 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Split Àr 264 kr/dag.

Vilken bil vÀljer flest att hyra i Split?

Den populÀraste hyrbilsmodellen bland momondos anvÀndare att hyra i Split Àr Opel Corsa, följt av modellen Volkswagen up!. VÄra anvÀndare har hittat erbjudanden för Opel Corsa i Split för i genomsnitt 354 kr per dag, och sÄ billigt som 64 kr per dag. Det kostar i genomsnitt 294 kr per dag att hyra modellen Volkswagen up! i Split, Àven om du kan hitta priser för sÄ lite som 57 kr per dag.

De bÀsta erbjudandena för hyrbilar i Split, Split-Dalmatiens lÀn

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mÀngd populÀra hyrbilstyper i Split, Split-Dalmatiens lÀn
Ekonomi66 kr per dag
Kompakt76 kr per dag
Medelstor152 kr per dag
Standard390 kr per dag
Mini61 kr per dag
Minibuss614 kr per dag
Kompakt SUV98 kr per dag
Medelstor SUV102 kr per dag
Kompakt kombi125 kr per dag
De bÀsta priserna som hittats av momondo-anvÀndare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Split

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Split?

ÅldersgrĂ€nsen för att hyra bil i Split Ă€r i regel 18 Ă„r, men kan variera mellan olika biluthyrningsföretag. De flesta krĂ€ver att du ska ha haft ditt körkort i minst tvĂ„ Ă„r, och Ă€r du under 25 tillkommer ofta en extra avgift. MaxĂ„ldern för att hyra Ă€r oftast 70 Ă„r, men kan Ă€ven den variera frĂ„n företag till företag.

Viktigt att veta om trafikregler i Split

FartgrÀnsen i Split och Kroatiens övriga tÀtorter ligger pÄ 50 km/h, men regler kan variera beroende pÄ gata sÄ var uppmÀrksam pÄ skyltningen. Det Àr krav pÄ att köra med tÀnda halvljus eller parkeringsljus under vinterhalvÄret. VÀrt att tÀnka pÄ Àr att reflexvÀst Àr en nödvÀndig del av bilens utrustning. PromillegrÀnsen Àr 0,5 och det rÄder högertrafik precis som i Sverige. Det Àr förbjudet att prata i handhÄllen mobil och dÄ det kommer till vÀgavgifter tas dessa ut pÄ motorvÀgarna, men inte inne i Split. Kroatiska bilklubben HAK, Hrvatski Autoklub har dessutom en hemsida dÀr trafikinformation stÀndigt uppdateras.

Parkering

Kroatien och Split Àr vÀldigt populÀra resmÄl under sommaren och det kan vara utmanande att hitta parkering. I stadens historiska delar kan du ha tur att hitta en plats pÄ gatan, och mellan 07:00-19:00 mÄste du betala i parkeringsmaskinen dÀr det oftast Àven finns alternativ att betala med SMS. Timavgiften beror pÄ vilken parkeringszon du stÀller dig i. Utöver dessa tider Àr parkeringen gratis. Andra kostnadsfria parkeringsalternativ hittar du vid Riva Promenade samt ACI Marina, en tio minuters promenad frÄn centrum. Det finns Àven en stor öppen parkering vid tÄgstationen 200 meter frÄn gamla stan, och föredrar du ett parkeringshus ligger Acorus Garage cirka 500 meter frÄn gamla stan.

UtflyktsmÄl i och omkring Spilt

Har du hyrbil i Split finns det en mÀngd utflykter att göra till nÀrliggande sevÀrdheter. Trogir Àr en fantastisk liten pittoresk hamnstad som Àr belÀgen endast en halvtimmes fÀrd frÄn Split. Den Àr med pÄ UNESCO:s vÀrldsarvslista och hÀrifrÄn kan du besöka den vÀrldskÀnda blÄ lagunen och ta ett dopp i det turkosa vattnet. Simma, snorkla och hÄll ögonen öppna efter delfiner! Vill du ha mer natur Àr nationalparken Krka ett mÄste med sina 17 vattenfall inklusive Skradinski Buk som Àr ett av de mest kÀnda och hÀpnadsvÀckande i Europa. En annan sevÀrdhet du inte fÄr missa Àr Dubrovnik dÀr du kan flanera lÀngs stadens kullerstensgator, upptÀcka dess mÄnga historiska monument och promenera lÀngs med stadens ringmur jÀmte vattnet innan du avnjuter en traditionell Kroatisk mÄltid pÄ en av de mÄnga restaurangerna.

Vilka försÀkringar ska man ha?

DĂ„ det kommer till att hyra bil i Split och försĂ€kringar sĂ„ erbjuder de flesta hyrbilsbolag detta. Det kan Ă€ven vara bra att övervĂ€ga sjĂ€lvriskeliminering dĂ„ detta helt tĂ€cker skador som kan uppkomma pĂ„ bilen. Detta Ă€r inkluderat av mĂ„nga svenska banker om du anvĂ€nder ditt kredit- eller bankkort nĂ€r du bestĂ€mmer dig för att hyra bil i Split. Är du pĂ„ jakt efter tillĂ€ggsalternativ har mĂ„nga större svenska försĂ€kringsbolag erbjudanden som Ă€r anvĂ€ndbara vid biluthyrning, till exempel LĂ€nsförsĂ€kringar för hyrbil utomlands.

Kan man anvÀnda sitt svenska körkort i Split, eller ska man ha ett internationellt körkort?

DÄ Kroatien Àr med i EU duger ditt svenska körkort bra, och det finns inga krav pÄ internationellt körkort.

Var i Split kan man hÀmta och lÀmna sin hyrbil?

NÀr det kommer till biluthyrning i Split gÄr det enkelt att arrangera detta vid Resnik, Àven kÀnd som Splits flygplats. Enklast Àr att bestÀlla innan du reser, speciellt under högsÀsong, och det finns över 22 företag att vÀlja mellan. Vill du hÀmta din bil i centrum kan du till exempel ta en flygbuss till centrum eller hamnen. TÀnk dock pÄ att öppettiderna inne i centrum kan variera och att kontoren dÀr inte alltid hÄller öppet lika lÀnge som pÄ flygplatsen.


Erbjudanden pÄ hyrbilar i Split, Split-Dalmatiens lÀn

Hitta rÀtt hyrbil för dig i Split

Liten bilar

95 kr - 509 kr

Alla biltyper

140 kr - 654 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Split, Kroatien Àr 209 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Split, Kroatien Àr november. DÄ Àr priset 55% lÀgre Àn under resten Äret och ligger pÄ bara 95 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil Àr typiskt 45 % billigare Àn den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende pÄ ett antal faktorer sÄ som utbud, fordonets popularitet och hur lÄngt i förvÀg som du bokar hyrbilen. Nedan Àr de bÀsta priserna för hyrbilar av typen liten bil i Split som hittats pÄ momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Split, Kroatien Àr 436 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Split, Kroatien Àr december. DÄ Àr priset 75% lÀgre Àn under resten Äret och ligger pÄ bara 113 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil Àr typiskt 14% dyrare Àn den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende pÄ ett antal faktorer sÄ som utbud, fordonets popularitet och hur lÄngt i förvÀg som du bokar hyrbilen. Nedan Àr de bÀsta priserna för hyrbilar av typen medel bil i Split som hittats pÄ momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Split, Kroatien Àr 835 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Split, Kroatien Àr december. DÄ Àr priset 72% lÀgre Àn under resten Äret och ligger pÄ bara 238 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil Àr typiskt 55% dyrare Àn den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende pÄ ett antal faktorer sÄ som utbud, fordonets popularitet och hur lÄngt i förvÀg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Split, Kroatien Àr 320 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Split, Kroatien Àr januari. DÄ Àr priset 67% lÀgre Àn under resten Äret och ligger pÄ bara 107 kr per dag. En hyrbil av typen SUV Àr typiskt 16 % billigare Àn den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende pÄ ett antal faktorer sÄ som utbud, fordonets popularitet och hur lÄngt i förvÀg som du bokar hyrbilen. Nedan Àr de bÀsta priserna för hyrbilar av typen SUV i Split som hittats pÄ momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skÄpbil i Split, Kroatien Àr 812 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skÄpbil i Split, Kroatien Àr april. DÄ Àr priset 12% lÀgre Àn under resten Äret och ligger pÄ bara 719 kr per dag. En hyrbil av typen skÄpbil Àr typiskt 54% dyrare Àn den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende pÄ ett antal faktorer sÄ som utbud, fordonets popularitet och hur lÄngt i förvÀg som du bokar hyrbilen. Nedan Àr de bÀsta priserna för hyrbilar av typen skÄpbil i Split som hittats pÄ momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen cabriolet i Split, Kroatien Àr 673 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen cabriolet i Split, Kroatien Àr augusti. DÄ Àr priset 38% lÀgre Àn under resten Äret och ligger pÄ bara 932 kr per dag. En hyrbil av typen cabriolet Àr typiskt 44% dyrare Àn den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende pÄ ett antal faktorer sÄ som utbud, fordonets popularitet och hur lÄngt i förvÀg som du bokar hyrbilen.

Volkswagen up!
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

61 kr/dag

(24 mar - 31 mar)
Volkswagen up!
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

66 kr/dag

(24 mar - 31 mar)
Opel Corsa
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

76 kr/dag

(24 mar - 31 mar)
Renault Captur

Hyrbilsleverantörer i Split

Alla större biluthyrningsfirmor i Split, Split-Dalmatiens lÀn

Last Minute

4 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

UpphÀmtning/avlÀmning

10,0

BĂ€st

8,0

ADDCAR RENTAL

3 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

UpphÀmtning/avlÀmning

8,0

BĂ€st

10,0

Dollar

2 platser
Översikt

Renlighet

7,9

Comfort

8,6

Övergripande

7,3

UpphÀmtning/avlÀmning

7,3

BĂ€st

7,3

Autounion Car Rental

2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

6,0

Övergripande

6,0

UpphÀmtning/avlÀmning

8,0

BĂ€st

4,0

CarWiz

3 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

UpphÀmtning/avlÀmning

2,0

BĂ€st

2,0

GREEN MOTION

3 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

UpphÀmtning/avlÀmning

2,0

BĂ€st

2,0

Mack

6 platser

Global Rent A Car

5 platser

Bra att veta om hyrbilar i Split

FÄ en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populÀra biluthyrningsföretag och de bÀsta hyrbilstyperna för ditt besök i Split.

Mest populÀra uthyrningsföretag

Avia Rent A Car

PopulÀra biltyper

Economy, Mini, Compact

Billigaste hyrbilen

101 kr

Mest populÀra modellen

Opel Corsa
Den mest populÀra biluthyrningsfirman i Split som hittats pÄ momondo den hÀr mÄnaden Àr Avia Rent A Car. Andra toppval för biluthyrningsföretag Àr Goldcar Rental SP och DriveCyprus
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Split under de senaste 72 timmarna: Economy, Mini, Compact.
Det lÀgsta priset för en hyrbil i Split Àr 101 kr/dag. För det hÀr omrÄdet kan du förvÀnta dig genomsnittliga priser frÄn 300 kr/dag.
Den mest populÀra biltypen att hyra i Split under de senaste 7 dagarna Àr av modellen Opel Corsa. VÄra anvÀndare föredrar ocksÄ Volkswagen up! som ett alternativ.

Hitta populÀra sevÀrdheter nÀra upphÀmtningsplatsen för din hyrbil

SevÀrdheter du inte fÄr missa att besöka nÀra populÀra biluthyrningsplatser i Split

SevÀrdheter i nÀrheten:

Bacvice12,7 km

SevÀrdheter i nÀrheten:

Bacvice111,0 km

SevÀrdheter i nÀrheten:

Bacvice30,5 km

Hyr en bil nÀra ett av dessa populÀra hotell i Split

Nedan visas de mest populÀra hotellen i Split
Radisson Blu Resort & Spa, Split

Radisson Blu Resort & Spa, Split

Put Trstenika 19, Split, Croatia

2,6 km frÄn stadskÀrnan

Le MĂ©ridien Lav, Split

Le MĂ©ridien Lav, Split

Grljevacka, 2A, Podstrana, Split, Croatia

8,1 km frÄn stadskÀrnan

Jupiter Luxury Hotel

Jupiter Luxury Hotel

Grabovceva sirina 1, Split, Croatia

0,1 km frÄn stadskÀrnan

Hotel Ambasador

Hotel Ambasador

18 Trumbiceva Obala, Split, Croatia

0,6 km frÄn stadskÀrnan

Amphora Hotel

Amphora Hotel

Setaliste Pape Ivana Pavla II 51, Split, Croatia

3,3 km frÄn stadskÀrnan

Hotel Cvita

Hotel Cvita

Ulica Antuna Mihanovica 42F, Split, Croatia

1,8 km frÄn stadskÀrnan

Marvie Hotel & Health

Marvie Hotel & Health

Periciceva 1, Split, Croatia

1,5 km frÄn stadskÀrnan

Cornaro Hotel

Cornaro Hotel

Sinjska Ulica 6, Split, Croatia

0,2 km frÄn stadskÀrnan

Art Hotel

Art Hotel

Ulica Sloboda 41, Split, Croatia

1,0 km frÄn stadskÀrnan

Hotel Luxe

Hotel Luxe

K. Zvonimira 6, Split, Croatia

0,4 km frÄn stadskÀrnan

Atrium Hotel

Atrium Hotel

Domovinskog Rata 49A, Split, Croatia

1,1 km frÄn stadskÀrnan

Hotel Park

Hotel Park

Hatzeov perivoj 3, Split, Croatia

0,9 km frÄn stadskÀrnan

Galeria Valeria Seaside Downtown - Mag Quaint & Elegant Boutique Hotels

Galeria Valeria Seaside Downtown - Mag Quaint & Elegant Boutique Hotels

Solurat 3, Split, Croatia

0,5 km frÄn stadskÀrnan

Plaza Marchi Old Town - Mag Quaint & Elegant Boutique Hotels

Plaza Marchi Old Town - Mag Quaint & Elegant Boutique Hotels

Ulica Mihovilova Ć irina 1, Split, Croatia

0,1 km frÄn stadskÀrnan

Hostel Spinut

Hostel Spinut

Spinutska 39, Split, Croatia

1,5 km frÄn stadskÀrnan

Time Boutique Hotel

Time Boutique Hotel

35 Vukovarska Ul., Split, Croatia

0,9 km frÄn stadskÀrnan

Central Square Heritage Hotel

Central Square Heritage Hotel

Ulica Kraj Svete Marije 1, Split, Croatia

0,2 km frÄn stadskÀrnan

Hotel Marmont Heritage

Hotel Marmont Heritage

Zadarska 13, Split, Croatia

0,2 km frÄn stadskÀrnan


Att köra med hyrbil i Split – Vanliga frĂ„gor & svar

Ta reda pÄ allt du behöver veta om att hyra bil i Split och förbered dig ordentligt inför din nÀsta resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Split, Kroatien i april?

För att hyra en bil en weekend i Split i april, var genomsnittspriset 492 kr, med billigare erbjudanden frÄn 170 kr. AnvÀndare som letat efter en veckas hyrbil i Split i april hittade ett genomsnittspris pÄ 423 kr - men priser sÄ lÄga som 81 kr hittades, beroende pÄ datum och bilval.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Split, Kroatien?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Split har inga avbokningsavgifter. Detta innebÀr att om dina resplaner förÀndras kommer mÄnga hyrfirmor i Split, sÄ som Last Minute, Avis och Enterprise Rent-A-Car erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende pÄ nÀr du bokade.

Vad Àr hastighetsgrÀnsen i Split, Kroatien?

HastighetsgrÀnsen i Split Àr 50 km/t om inget annat anges. Split har en hastighetsgrÀns pÄ 90 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör pÄ motorvÀgen i Split ligger hastighetsgrÀnsen generellt pÄ 130 km/t.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Suzuki Ignis i Split?

Hur Àr vÀdret i Split, Kroatien i mars?

Den som letar efter en hyrbil i Split under mÄnaden mars kan förvÀnta sig att temperaturen ligger runt 10 °C och en nederbörd pÄ cirka 65 mm. Denna information kan vara till stor hjÀlp nÀr du vÀljer vilken bil du vill hyra.

Är vĂ€dret i Split representativt för resten av Split-Dalmatiens lĂ€n?

Om du letar efter en hyrbil i Split för en bilresa till nÀrliggande omrÄden under mars mÄnad Àr det viktigt att veta att resten av Split-Dalmatiens lÀn vanligtvis har en temperatur pÄ 8 °C och en nederbörd pÄ omkring 76 mm.

NÀr uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Split?

Priserna för bilar i Split uppdateras dagligen.

Hur mÄnga bolag söker momondo efter bilar i Split?

Det finns 101 bolag tillgÀngliga för bilar i Split frÄn och med mars. 2024.

Hur gammal mÄste du vara för att hyra en bil i Split?

MinimiÄldern för förare varierar beroende pÄ land, inklusive för Split. I flera EU-lÀnder mÄste föraren vara minst 18 Är. För att hyra en bil utomlands mÄste du i allmÀnhet vara minst 21 Är, och om du Àr under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Vi rekommenderar att du lÀser policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du gör en bokning.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Split?

För att fÄ hyra en bil i Split mÄste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Om körkortet Àr skrivet pÄ ett annat sprÄk Àn sprÄket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstÄnd krÀvas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du ocksÄ behöva uppvisa bevis pÄ din returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gÀller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför anvÀnda momondo?

Varför ska jag anvÀnda momondo för att boka en hyrbil i Split?

momondo hittar och jÀmför tusentals biluthyrningssidor för att ge dig det bÀsta urvalet av policys och hyrbilar i Split. Det Àr en god idé att anvÀnda momondo för din bokning dÄ det inte bara gÄr snabbt utan Àven Àr kostnadsfritt.

Hur hjÀlper momondo mig att hitta det bÀsta hyrbilserbjudandet i Split?

momondo gör det enklare för dig att hitta bra hyrbilar i Split dÄ du kan förfina din sökning med vÄra mÄnga filtreringsalternativ. Du kan begrÀnsa ditt urval genom att titta pÄ pris, biltyp, plats med mera.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Split med gratis avbokning?

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Split som erbjuder gratis avbokning pÄ momondo.

Kan jag hyra en bil med rÀttvis brÀnslepolicy i Split pÄ momondo?

Absolut! momondo erbjuder den hÀr funktionen nÀr du söker efter en hyrbil i Split.

Kan jag hitta ett stÀlle för biluthyrning i Split som erbjuder förhöjd rengöring pÄ momondo?

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Split.

Kan jag söka efter hyrbilar i Split med obegrÀnsat kilometertal pÄ momondo?

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Split med obegrÀnsat kilometertal pÄ momondo.


Ett enklare sÀtt att hantera din resa till Split

Vi gör det superenkelt att schemalĂ€gga, organisera och resa med vĂ€nner och familj. Trips Ă€r gratis – och tillgĂ€ngligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar nÀr du bokar hyrbilar med momondo
BĂ€sta hyrbilserbjudandena
BĂ€sta hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden frÄn uthyrningsfirmor pÄ över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spÄra priser.

Bli meddelad nÀr priserna sjunker

Dagliga prisförĂ€ndringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden frÄn momondo och dess resepartners