Biluthyrning i Split, Kroatien

Vill du hyra en bil billigt i Split, Kroatien? Sök och jämför priser här

Split, Kroatien
20 maj — 27 maj
Samma avlämingsplats
Split, Kroatien
tors 20/5
12:00
tors 27/5
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Split, Kroatien

Hitta den rätta hyrbilen

Små bilar kategoriseras vanligtvis som ekonomiska bilar, kompakta bilar och bilar något mindre än genomsnittet. Du kan förvänta dig att få betala 250 kr per dag för att hyra en liten bil i Split. Nedan är de bästa priserna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
111 kr/dag
Split
Split Airport
Kia Rio Hatchback
111 kr/dag
Visa erbjudande
Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
114 kr/dag
Split
Counter In Arrival Terminal
Kia Rio Hatchback
114 kr/dag
Visa erbjudande
Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
114 kr/dag
Split
Trumbićeva obala
Kia Rio Hatchback
114 kr/dag
Visa erbjudande
Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
125 kr/dag
Split
Split Airport
Kia Rio Hatchback
125 kr/dag
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
128 kr/dag
Split
Trumbićeva obala
Chevrolet Sonic Sedan
128 kr/dag
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
130 kr/dag
Split
Split Airport
Chevrolet Sonic Sedan
130 kr/dag
Visa erbjudande

Leverantörer av hyrbilar i Split

Alla större biluthyrningsfirmor i Split, Kroatien
7,6
Bra
5 omdömen2 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,4

Övergripande

7,6

Upphämtning/avlämning

6,8

Valuta för pengarna

7,2
2,0
Medelmåttigt
1 omdöme2 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Valuta för pengarna

2,0
0,0
Förfärligt
5 platser
0,0
Förfärligt
4 platser
0,0
Förfärligt
4 platser
0,0
Förfärligt
3 platser
0,0
Förfärligt
3 platser
0,0
Förfärligt
2 platser

Information om din resa till Split

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Split?

Åldersgränsen för att hyra bil i Split är i regel 18 år, men kan variera mellan olika biluthyrningsföretag. De flesta kräver att du ska ha haft ditt körkort i minst två år, och är du under 25 tillkommer ofta en extra avgift. Maxåldern för att hyra är oftast 70 år, men kan även den variera från företag till företag.

Viktigt att veta om trafikregler i Split

Fartgränsen i Split och Kroatiens övriga tätorter ligger på 50 km/h, men regler kan variera beroende på gata så var uppmärksam på skyltningen. Det är krav på att köra med tända halvljus eller parkeringsljus under vinterhalvåret. Värt att tänka på är att reflexväst är en nödvändig del av bilens utrustning. Promillegränsen är 0,5 och det råder högertrafik precis som i Sverige. Det är förbjudet att prata i handhållen mobil och då det kommer till vägavgifter tas dessa ut på motorvägarna, men inte inne i Split. Kroatiska bilklubben HAK, Hrvatski Autoklub har dessutom en hemsida där trafikinformation ständigt uppdateras.

Parkering

Kroatien och Split är väldigt populära resmål under sommaren och det kan vara utmanande att hitta parkering. I stadens historiska delar kan du ha tur att hitta en plats på gatan, och mellan 07:00-19:00 måste du betala i parkeringsmaskinen där det oftast även finns alternativ att betala med SMS. Timavgiften beror på vilken parkeringszon du ställer dig i. Utöver dessa tider är parkeringen gratis. Andra kostnadsfria parkeringsalternativ hittar du vid Riva Promenade samt ACI Marina, en tio minuters promenad från centrum. Det finns även en stor öppen parkering vid tågstationen 200 meter från gamla stan, och föredrar du ett parkeringshus ligger Acorus Garage cirka 500 meter från gamla stan.

Utflyktsmål i och omkring Spilt

Har du hyrbil i Split finns det en mängd utflykter att göra till närliggande sevärdheter. Trogir är en fantastisk liten pittoresk hamnstad som är belägen endast en halvtimmes färd från Split. Den är med på UNESCO:s världsarvslista och härifrån kan du besöka den världskända blå lagunen och ta ett dopp i det turkosa vattnet. Simma, snorkla och håll ögonen öppna efter delfiner! Vill du ha mer natur är nationalparken Krka ett måste med sina 17 vattenfall inklusive Skradinski Buk som är ett av de mest kända och häpnadsväckande i Europa. En annan sevärdhet du inte får missa är Dubrovnik där du kan flanera längs stadens kullerstensgator, upptäcka dess många historiska monument och promenera längs med stadens ringmur jämte vattnet innan du avnjuter en traditionell Kroatisk måltid på en av de många restaurangerna.

Vilka försäkringar ska man ha?

Då det kommer till att hyra bil i Split och försäkringar så erbjuder de flesta hyrbilsbolag detta. Det kan även vara bra att överväga självriskeliminering då detta helt täcker skador som kan uppkomma på bilen. Detta är inkluderat av många svenska banker om du använder ditt kredit- eller bankkort när du bestämmer dig för att hyra bil i Split. Är du på jakt efter tilläggsalternativ har många större svenska försäkringsbolag erbjudanden som är användbara vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Kan man använda sitt svenska körkort i Split, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Då Kroatien är med i EU duger ditt svenska körkort bra, och det finns inga krav på internationellt körkort.

Var i Split kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När det kommer till biluthyrning i Split går det enkelt att arrangera detta vid Resnik, även känd som Splits flygplats. Enklast är att beställa innan du reser, speciellt under högsäsong, och det finns över 22 företag att välja mellan. Vill du hämta din bil i centrum kan du till exempel ta en flygbuss till centrum eller hamnen. Tänk dock på att öppettiderna inne i centrum kan variera och att kontoren där inte alltid håller öppet lika länge som på flygplatsen. (Information kontrollerad: 14/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Split, Kroatien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Split flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Split

Hittills denna månad har vi gjort 1 045 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Split.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Split för att motverka spridningen av COVID-19?

Alamo, Enterprise och National är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Split till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Split. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Split, Kroatien i juni?

För att hyra en bil en weekend i Split i juni, var genomsnittspriset 91 kr, med billigare erbjudanden från 56 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Split i juni hittade ett genomsnittspris på 128 kr - men priser så låga som 40 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Split, Kroatien?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Split har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Split, så som Alamo, Enterprise och National erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Split under juni månad?

Med genomsnittstemperaturer på 24 °C och en nederbörd på 28 mm är en cabriolet det bästa alternativet att hyra i juni månad. Att hyra en cabriolet i Split är ett spännande sätt att uppleva omgivningarna utan att behöva oroa sig för dåligt väder. Det är dock smart att dubbelkolla väderprognosen innan din resa utifall du skulle behöva justera ditt val av bil. Att hyra en Cabriolet i Split kommer i genomsnitt kosta dig 1 250 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Mack i Split?

Mack har 4 uthyrningskontor. Användare på momondo kan förvänta sig få betala i genomsnitt 705 kr per dag om de hyr från ett av dessa kontor.

Vad är hastighetsgränsen i Split, Kroatien?

Hastighetsgränsen i Split är 50 km/t om inget annat anges. Split har en hastighetsgräns på 90 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Split ligger hastighetsgränsen generellt på 130 km/t.

Hur är vädret i Split, Kroatien i maj?

Den som letar efter en hyrbil i Split under månaden maj kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 17 °C och en nederbörd på cirka 62 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i maj?

Med tanke på att temperaturerna i Split typiskt är högre under maj och chansen till regn är relativt låg rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta fullt ut av det vackra vädret.

Är vädret i Split representativt för resten av Split-Dalmatiens län?

Om du letar efter en hyrbil i Split för en bilresa till närliggande områden under maj månad är det viktigt att veta att resten av Split-Dalmatiens län vanligtvis har en temperatur på 15 °C och en nederbörd på omkring 60 mm.


Hyra bil i andra städer i Kroatien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Zagreb, Dubrovnik och Zadar i Kroatien

Hyrbilar på flygplatser i Split

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Split

Börja planera din resa till Split