Hyrbilar i Split, Split-Dalmatiens län

Vill du hyra en bil billigt i Split, Split-Dalmatiens län? Sök och jämför priser här!

Split, Kroatien
7 dec — 14 dec
Split, Kroatien
tors 7/12
12:00
tors 14/12
12:00
Förarens ålder:

Trender och insikter om att hyra bil i Split

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Split

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Split?

De billigaste hyrbilarna i Split hittas generellt genom Ok Mobility. När du bokar med Ok Mobility kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 46 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Split är 82 kr/dag.

Vilken bil väljer flest att hyra i Split?

Den populäraste hyrbilsmodellen bland momondos användare att hyra i Split är Opel Corsa, följt av modellen Volkswagen up!. Våra användare har hittat erbjudanden för Opel Corsa i Split för i genomsnitt 305 kr per dag, och så billigt som 84 kr per dag. Det kostar i genomsnitt 303 kr per dag att hyra modellen Volkswagen up! i Split, även om du kan hitta priser för så lite som 96 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Split, Split-Dalmatiens län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Split, Split-Dalmatiens län
Ekonomi86 kr per dag
Kompakt91 kr per dag
Medelstor313 kr per dag
Standard596 kr per dag
Minibuss536 kr per dag
Mini135 kr per dag
Kompakt SUV249 kr per dag
Kompakt kombi255 kr per dag
Medelstor SUV296 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Split

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Split?

Åldersgränsen för att hyra bil i Split är i regel 18 år, men kan variera mellan olika biluthyrningsföretag. De flesta kräver att du ska ha haft ditt körkort i minst två år, och är du under 25 tillkommer ofta en extra avgift. Maxåldern för att hyra är oftast 70 år, men kan även den variera från företag till företag.

Viktigt att veta om trafikregler i Split

Fartgränsen i Split och Kroatiens övriga tätorter ligger på 50 km/h, men regler kan variera beroende på gata så var uppmärksam på skyltningen. Det är krav på att köra med tända halvljus eller parkeringsljus under vinterhalvåret. Värt att tänka på är att reflexväst är en nödvändig del av bilens utrustning. Promillegränsen är 0,5 och det råder högertrafik precis som i Sverige. Det är förbjudet att prata i handhållen mobil och då det kommer till vägavgifter tas dessa ut på motorvägarna, men inte inne i Split. Kroatiska bilklubben HAK, Hrvatski Autoklub har dessutom en hemsida där trafikinformation ständigt uppdateras.

Parkering

Kroatien och Split är väldigt populära resmål under sommaren och det kan vara utmanande att hitta parkering. I stadens historiska delar kan du ha tur att hitta en plats på gatan, och mellan 07:00-19:00 måste du betala i parkeringsmaskinen där det oftast även finns alternativ att betala med SMS. Timavgiften beror på vilken parkeringszon du ställer dig i. Utöver dessa tider är parkeringen gratis. Andra kostnadsfria parkeringsalternativ hittar du vid Riva Promenade samt ACI Marina, en tio minuters promenad från centrum. Det finns även en stor öppen parkering vid tågstationen 200 meter från gamla stan, och föredrar du ett parkeringshus ligger Acorus Garage cirka 500 meter från gamla stan.

Utflyktsmål i och omkring Spilt

Har du hyrbil i Split finns det en mängd utflykter att göra till närliggande sevärdheter. Trogir är en fantastisk liten pittoresk hamnstad som är belägen endast en halvtimmes färd från Split. Den är med på UNESCO:s världsarvslista och härifrån kan du besöka den världskända blå lagunen och ta ett dopp i det turkosa vattnet. Simma, snorkla och håll ögonen öppna efter delfiner! Vill du ha mer natur är nationalparken Krka ett måste med sina 17 vattenfall inklusive Skradinski Buk som är ett av de mest kända och häpnadsväckande i Europa. En annan sevärdhet du inte får missa är Dubrovnik där du kan flanera längs stadens kullerstensgator, upptäcka dess många historiska monument och promenera längs med stadens ringmur jämte vattnet innan du avnjuter en traditionell Kroatisk måltid på en av de många restaurangerna.

Vilka försäkringar ska man ha?

Då det kommer till att hyra bil i Split och försäkringar så erbjuder de flesta hyrbilsbolag detta. Det kan även vara bra att överväga självriskeliminering då detta helt täcker skador som kan uppkomma på bilen. Detta är inkluderat av många svenska banker om du använder ditt kredit- eller bankkort när du bestämmer dig för att hyra bil i Split. Är du på jakt efter tilläggsalternativ har många större svenska försäkringsbolag erbjudanden som är användbara vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Kan man använda sitt svenska körkort i Split, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Då Kroatien är med i EU duger ditt svenska körkort bra, och det finns inga krav på internationellt körkort.

Var i Split kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När det kommer till biluthyrning i Split går det enkelt att arrangera detta vid Resnik, även känd som Splits flygplats. Enklast är att beställa innan du reser, speciellt under högsäsong, och det finns över 22 företag att välja mellan. Vill du hämta din bil i centrum kan du till exempel ta en flygbuss till centrum eller hamnen. Tänk dock på att öppettiderna inne i centrum kan variera och att kontoren där inte alltid håller öppet lika länge som på flygplatsen.


Erbjudanden på hyrbilar i Split, Split-Dalmatiens län

Hitta rätt hyrbil för dig i Split

Liten cars

100 kr - 656 kr

Alla biltyper

133 kr - 1 457 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Split, Kroatien är 236 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Split, Kroatien är november. Då är priset 58% lägre än under resten året och ligger på bara 100 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 62 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Split som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Split, Kroatien är 554 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Split, Kroatien är december. Då är priset 73% lägre än under resten året och ligger på bara 151 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 9 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Split som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Split, Kroatien är 801 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Split, Kroatien är december. Då är priset 62% lägre än under resten året och ligger på bara 311 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 25% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Split, Kroatien är 376 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Split, Kroatien är november. Då är priset 63% lägre än under resten året och ligger på bara 142 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 39 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Split som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Split, Kroatien är 840 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Split, Kroatien är december. Då är priset 63% lägre än under resten året och ligger på bara 311 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 28% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Split som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Split, Kroatien är 749 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Split, Kroatien är oktober. Då är priset 26% lägre än under resten året och ligger på bara 559 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 19% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

86 kr/dag

(28 dec - 30 dec)
Mini Hatch
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

91 kr/dag

(28 dec - 30 dec)
Mercedes-Benz A-Class
Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

135 kr/dag

(28 dec - 30 dec)
Fiat Panda

Hyrbilsleverantörer i Split

Alla större biluthyrningsfirmor i Split, Split-Dalmatiens län

Last Minute

4 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

8,0

ADDCAR RENTAL

2 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

10,0

Dollar

2 platser
Översikt

Renlighet

7,9

Comfort

8,6

Övergripande

7,3

Upphämtning/avlämning

7,3

Bäst

7,3

Autounion Car Rental

2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

6,0

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

4,0

CarWiz

3 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Bäst

2,0

GREEN MOTION

3 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Bäst

2,0

Mack

6 platser

Global Rent A Car

5 platser

Bra att veta om hyrbilar i Split

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Split.

Mest populära uthyrningsföretag

DriveCyprus

Populära biltyper

Economy, Mini, Compact

Billigaste hyrbilen

112 kr

Mest populära modellen

Opel Corsa
Den mest populära biluthyrningsfirman i Split som hittats på momondo den här månaden är DriveCyprus. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Ok Mobility och Rhodium
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Split under de senaste 72 timmarna: Economy, Mini, Compact.
Det lägsta priset för en hyrbil i Split är 112 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 244 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Split under de senaste 7 dagarna är av modellen Opel Corsa. Våra användare föredrar också Volkswagen up! som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Split

Sevärdheter i närheten:

Bacvice12,7 km

Sevärdheter i närheten:

Bacvice111,0 km

Sevärdheter i närheten:

Bacvice30,5 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Split

Nedan visas de mest populära hotellen i Split

Att köra med hyrbil i Split – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Split och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Split, Kroatien?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Split har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Split, så som Last Minute, Avis och Enterprise Rent-A-Car erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Vad är hastighetsgränsen i Split, Kroatien?

Hastighetsgränsen i Split är 50 km/t om inget annat anges. Split har en hastighetsgräns på 90 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Split ligger hastighetsgränsen generellt på 130 km/t.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut BMW 5 Series i Split?

Hur är vädret i Split, Kroatien i november?

Den som letar efter en hyrbil i Split under månaden november kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 11 °C och en nederbörd på cirka 111 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Är vädret i Split representativt för resten av Split-Dalmatiens län?

Om du letar efter en hyrbil i Split för en bilresa till närliggande områden under november månad är det viktigt att veta att resten av Split-Dalmatiens län vanligtvis har en temperatur på 10 °C och en nederbörd på omkring 123,7 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Split?

Priserna för bilar i Split uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Split?

Det finns 100 bolag tillgängliga för bilar i Split från och med november. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Split?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Split. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Vi rekommenderar att du läser policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du gör en bokning.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Split?

För att få hyra en bil i Split måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på din returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Split?

momondo hittar och jämför tusentals biluthyrningssidor för att ge dig det bästa urvalet av policys och hyrbilar i Split. Det är en god idé att använda momondo för din bokning då det inte bara går snabbt utan även är kostnadsfritt.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Split?

momondo gör det enklare för dig att hitta bra hyrbilar i Split då du kan förfina din sökning med våra många filtreringsalternativ. Du kan begränsa ditt urval genom att titta på pris, biltyp, plats med mera.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Split med gratis avbokning?

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Split som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Split på momondo?

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Split.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Split som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Split.

Kan jag söka efter hyrbilar i Split med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Split med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Split

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.