Hitta billig biluthyrning i Split

Vill du hyra en bil billigt i Split? Sök och jämför priser här

Split, Kroatien
9 dec — 16 dec
Samma avlämingsplats
Split, Kroatien
ons 9/12
12:00
ons 16/12
12:00

När är det billigast att hyra en bil i Split?

Alla

51 kr - 417 kr

Ekonomi

49 kr - 313 kr

I januari månad är det billigast att hyra en bil i Split. Priset ligger då 57% lägre än under resten av året, på bara 51 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i januari. Priset för en hyrbil i Split kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Split

Alla större biluthyrningsfirmor i Split
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.9

Betyg baserat på 4 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.5

Betyg baserat på 16 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.4

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.6

Betyg baserat på 3 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.4

Betyg baserat på 9 recensioner


Information om din resa till Split

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Split?

Åldersgränsen för att hyra bil i Split är i regel 18 år, men kan variera mellan olika biluthyrningsföretag. De flesta kräver att du ska ha haft ditt körkort i minst två år, och är du under 25 tillkommer ofta en extra avgift. Maxåldern för att hyra är oftast 70 år, men kan även den variera från företag till företag.

Viktigt att veta om trafikregler i Split

Fartgränsen i Split och Kroatiens övriga tätorter ligger på 50 km/h, men regler kan variera beroende på gata så var uppmärksam på skyltningen. Det är krav på att köra med tända halvljus eller parkeringsljus under vinterhalvåret. Värt att tänka på är att reflexväst är en nödvändig del av bilens utrustning. Promillegränsen är 0,5 och det råder högertrafik precis som i Sverige. Det är förbjudet att prata i handhållen mobil och då det kommer till vägavgifter tas dessa ut på motorvägarna, men inte inne i Split. Kroatiska bilklubben HAK, Hrvatski Autoklub har dessutom en hemsida där trafikinformation ständigt uppdateras.

Parkering

Kroatien och Split är väldigt populära resmål under sommaren och det kan vara utmanande att hitta parkering. I stadens historiska delar kan du ha tur att hitta en plats på gatan, och mellan 07:00-19:00 måste du betala i parkeringsmaskinen där det oftast även finns alternativ att betala med SMS. Timavgiften beror på vilken parkeringszon du ställer dig i. Utöver dessa tider är parkeringen gratis. Andra kostnadsfria parkeringsalternativ hittar du vid Riva Promenade samt ACI Marina, en tio minuters promenad från centrum. Det finns även en stor öppen parkering vid tågstationen 200 meter från gamla stan, och föredrar du ett parkeringshus ligger Acorus Garage cirka 500 meter från gamla stan.

Utflyktsmål i och omkring Spilt

Har du hyrbil i Split finns det en mängd utflykter att göra till närliggande sevärdheter. Trogir är en fantastisk liten pittoresk hamnstad som är belägen endast en halvtimmes färd från Split. Den är med på UNESCO:s världsarvslista och härifrån kan du besöka den världskända blå lagunen och ta ett dopp i det turkosa vattnet. Simma, snorkla och håll ögonen öppna efter delfiner! Vill du ha mer natur är nationalparken Krka ett måste med sina 17 vattenfall inklusive Skradinski Buk som är ett av de mest kända och häpnadsväckande i Europa. En annan sevärdhet du inte får missa är Dubrovnik där du kan flanera längs stadens kullerstensgator, upptäcka dess många historiska monument och promenera längs med stadens ringmur jämte vattnet innan du avnjuter en traditionell Kroatisk måltid på en av de många restaurangerna.

Vilka försäkringar ska man ha?

Då det kommer till att hyra bil i Split och försäkringar så erbjuder de flesta hyrbilsbolag detta. Det kan även vara bra att överväga självriskeliminering då detta helt täcker skador som kan uppkomma på bilen. Detta är inkluderat av många svenska banker om du använder ditt kredit- eller bankkort när du bestämmer dig för att hyra bil i Split. Är du på jakt efter tilläggsalternativ har många större svenska försäkringsbolag erbjudanden som är användbara vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Kan man använda sitt svenska körkort i Split, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Då Kroatien är med i EU duger ditt svenska körkort bra, och det finns inga krav på internationellt körkort.

Var i Split kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När det kommer till biluthyrning i Split går det enkelt att arrangera detta vid Resnik, även känd som Splits flygplats. Enklast är att beställa innan du reser, speciellt under högsäsong, och det finns över 22 företag att välja mellan. Vill du hämta din bil i centrum kan du till exempel ta en flygbuss till centrum eller hamnen. Tänk dock på att öppettiderna inne i centrum kan variera och att kontoren där inte alltid håller öppet lika länge som på flygplatsen. (Information kontrollerad: 14/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Split

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Split flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Split

Hittills denna månad har vi gjort 1 045 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Split.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Split för att motverka spridningen av COVID-19?

Alamo, Enterprise och National är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Split till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Split. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Split i januari?

För att hyra en bil en weekend i Split i januari, var genomsnittspriset 360 kr, med billigare erbjudanden från 312 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Split i januari hittade ett genomsnittspris på 273 kr - men priser så låga som 37 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Split?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Split har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Split, så som Alamo, Enterprise och National erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Split under januari månad?

Det är ett bra beslut att hyra en standardbil i Split i januari månad. I genomsnitt får Split en nederbörd på 65 mm och temperaturen ligger kring 7 °C under januari. Dessa väderförhållanden är perfekta för en standardbil som enkelt klarar av lite regn och fungerar bra även i kallare temperaturer. Att hyra en Standard i Split kommer i genomsnitt kosta dig 610 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Mack i Split?

Mack har 3 uthyrningskontor. Användare på momondo kan förvänta sig få betala i genomsnitt 718 kr per dag om de hyr från ett av dessa kontor.

Vad är hastighetsgränsen i Split?

Hastighetsgränsen i Split är 50 km/t om inget annat anges. Split har en hastighetsgräns på 90 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Split ligger hastighetsgränsen generellt på 130 km/t.


Hyra bil i andra städer i Kroatien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Zagreb, Dubrovnik och Zadar i Kroatien

Planera din resa till Split

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Split

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Split
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Split

  Hitta hotell i Split
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Split