Biluthyrning i Split, Kroatien

Vill du hyra en bil billigt i Split, Kroatien? Sök och jämför priser här

Split, Kroatien
4 okt — 11 okt
Samma avlämingsplats
Split, Kroatien
mån 4/10
12:00
mån 11/10
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Split, Kroatien

Hitta rätt hyrbil för dig
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
FLIZZR

182 kr per dag

21 okt - 28 okt
Chevrolet Sonic Sedan
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Avantcar

165 kr per dag

19 okt - 25 okt
Chevrolet Sonic Sedan
Chevrolet Equinox
eller liknande Medelstor SUV
Upp till 5 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Avantcar

223 kr per dag

19 okt - 25 okt
Chevrolet Equinox
Chevrolet Equinox
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
SURPRICE CAR RENTAL

181 kr per dag

19 okt - 25 okt
Chevrolet Equinox
Audi A3
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Budget

227 kr per dag

21 okt - 28 okt
Audi A3

Erbjudanden på hyrbilar i Split, Kroatien

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

60 kr - 372 kr

Alla biltyper

60 kr - 643 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Split, Kroatien är 139 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Split, Kroatien är februari. Då är priset 57 % lägre än andra tider på året och kostar bara 60 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 42 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Split av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Split, Kroatien är 193 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Split, Kroatien är maj. Då är priset 1 % lägre än andra tider på året och kostar bara 193 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 18 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Split av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
Avis

147 kr per dag

19 okt - 25 okt
Kia Rio Hatchback
Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
FLIZZR

153 kr per dag

21 okt - 28 okt
Citroen C2
Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
FLIZZR

161 kr per dag

19 okt - 25 okt
Citroen C2

Leverantörer av hyrbilar i Split

Alla större biluthyrningsfirmor i Split, Kroatien
2 platser
Översikt

Renlighet

8,6

Comfort

8,8

Övergripande

8,5

Upphämtning/avlämning

7,9

Valuta för pengarna

8,1
2 platser
Översikt

Renlighet

6,6

Comfort

7,3

Övergripande

6,6

Upphämtning/avlämning

6,0

Valuta för pengarna

6,6
2 platser
Översikt

Renlighet

7,9

Comfort

7,9

Övergripande

5,9

Upphämtning/avlämning

5,9

Valuta för pengarna

5,9
5 platser
4 platser
4 platser
3 platser
3 platser

Information om din resa till Split

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Split?

Åldersgränsen för att hyra bil i Split är i regel 18 år, men kan variera mellan olika biluthyrningsföretag. De flesta kräver att du ska ha haft ditt körkort i minst två år, och är du under 25 tillkommer ofta en extra avgift. Maxåldern för att hyra är oftast 70 år, men kan även den variera från företag till företag.

Viktigt att veta om trafikregler i Split

Fartgränsen i Split och Kroatiens övriga tätorter ligger på 50 km/h, men regler kan variera beroende på gata så var uppmärksam på skyltningen. Det är krav på att köra med tända halvljus eller parkeringsljus under vinterhalvåret. Värt att tänka på är att reflexväst är en nödvändig del av bilens utrustning. Promillegränsen är 0,5 och det råder högertrafik precis som i Sverige. Det är förbjudet att prata i handhållen mobil och då det kommer till vägavgifter tas dessa ut på motorvägarna, men inte inne i Split. Kroatiska bilklubben HAK, Hrvatski Autoklub har dessutom en hemsida där trafikinformation ständigt uppdateras.

Parkering

Kroatien och Split är väldigt populära resmål under sommaren och det kan vara utmanande att hitta parkering. I stadens historiska delar kan du ha tur att hitta en plats på gatan, och mellan 07:00-19:00 måste du betala i parkeringsmaskinen där det oftast även finns alternativ att betala med SMS. Timavgiften beror på vilken parkeringszon du ställer dig i. Utöver dessa tider är parkeringen gratis. Andra kostnadsfria parkeringsalternativ hittar du vid Riva Promenade samt ACI Marina, en tio minuters promenad från centrum. Det finns även en stor öppen parkering vid tågstationen 200 meter från gamla stan, och föredrar du ett parkeringshus ligger Acorus Garage cirka 500 meter från gamla stan.

Utflyktsmål i och omkring Spilt

Har du hyrbil i Split finns det en mängd utflykter att göra till närliggande sevärdheter. Trogir är en fantastisk liten pittoresk hamnstad som är belägen endast en halvtimmes färd från Split. Den är med på UNESCO:s världsarvslista och härifrån kan du besöka den världskända blå lagunen och ta ett dopp i det turkosa vattnet. Simma, snorkla och håll ögonen öppna efter delfiner! Vill du ha mer natur är nationalparken Krka ett måste med sina 17 vattenfall inklusive Skradinski Buk som är ett av de mest kända och häpnadsväckande i Europa. En annan sevärdhet du inte får missa är Dubrovnik där du kan flanera längs stadens kullerstensgator, upptäcka dess många historiska monument och promenera längs med stadens ringmur jämte vattnet innan du avnjuter en traditionell Kroatisk måltid på en av de många restaurangerna.

Vilka försäkringar ska man ha?

Då det kommer till att hyra bil i Split och försäkringar så erbjuder de flesta hyrbilsbolag detta. Det kan även vara bra att överväga självriskeliminering då detta helt täcker skador som kan uppkomma på bilen. Detta är inkluderat av många svenska banker om du använder ditt kredit- eller bankkort när du bestämmer dig för att hyra bil i Split. Är du på jakt efter tilläggsalternativ har många större svenska försäkringsbolag erbjudanden som är användbara vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Kan man använda sitt svenska körkort i Split, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Då Kroatien är med i EU duger ditt svenska körkort bra, och det finns inga krav på internationellt körkort.

Var i Split kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När det kommer till biluthyrning i Split går det enkelt att arrangera detta vid Resnik, även känd som Splits flygplats. Enklast är att beställa innan du reser, speciellt under högsäsong, och det finns över 22 företag att välja mellan. Vill du hämta din bil i centrum kan du till exempel ta en flygbuss till centrum eller hamnen. Tänk dock på att öppettiderna inne i centrum kan variera och att kontoren där inte alltid håller öppet lika länge som på flygplatsen. (Information kontrollerad: 14/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Split, Kroatien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Split flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Split

Hittills denna månad har vi gjort 7 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Split.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Split för att motverka spridningen av COVID-19?

Enterprise, Hertz och Dollar är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Split till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Split. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Split, Kroatien i oktober?

För att hyra en bil en weekend i Split i oktober, var genomsnittspriset 94 kr, med billigare erbjudanden från 57 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Split i oktober hittade ett genomsnittspris på 133 kr - men priser så låga som 41 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Split, Kroatien?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Split har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Split, så som Rhodium, Enterprise och Avantcar erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Split under oktober månad?

Vi rekommenderar att hyra en ekonomisk, mindre bil när du besöker Split i oktober månad. Även om en mindre bil som denna inte hanterar is och snö särskilt bra är det en bra bil för milda temperaturer och regn. I oktober ligger temperaturerna i Split oftast kring 11 °C med en nederbörd på 111 mm – perfekta förhållanden för att hyra en lite mindre bil. Att hyra en Ekonomi i Split kommer i genomsnitt kosta dig 232 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Split?

Hertz har 2 uthyrningskontor. Användare på momondo kan förvänta sig få betala i genomsnitt 383 kr per dag om de hyr från ett av dessa kontor.

Vad är hastighetsgränsen i Split, Kroatien?

Hastighetsgränsen i Split är 50 km/t om inget annat anges. Split har en hastighetsgräns på 90 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Split ligger hastighetsgränsen generellt på 130 km/t.

Vilken bil väljer flest att hyra i Split?

Den populäraste hyrbilsmodellen bland momondos användare att hyra i Split är Ford Focus, följt av modellen Hyundai i10. Våra användare har hittat erbjudanden för Ford Focus i Split för i genomsnitt 71 kr per dag, och så billigt som 62 kr per dag. Det kostar i genomsnitt 198 kr per dag att hyra modellen Hyundai i10 i Split, även om du kan hitta priser för så lite som 46 kr per dag.

Hur är vädret i Split, Kroatien i september?

Den som letar efter en hyrbil i Split under månaden september kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 21 °C och en nederbörd på cirka 66 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i september?

Med tanke på att temperaturerna i Split typiskt är högre under september och chansen till regn är relativt låg rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta fullt ut av det vackra vädret.

Är vädret i Split representativt för resten av Split-Dalmatiens län?

Om du letar efter en hyrbil i Split för en bilresa till närliggande områden under september månad är det viktigt att veta att resten av Split-Dalmatiens län vanligtvis har en temperatur på 19 °C och en nederbörd på omkring 68,7 mm.


Hyra bil i andra städer i Kroatien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Zagreb, Dubrovnik och Zadar i Kroatien

Hyrbilar på flygplatser i Split

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Split

Börja planera din resa till Split