Hyrbilar i Split, Split-Dalmatiens län

Vill du hyra en bil billigt i Split, Split-Dalmatiens län? Sök och jämför priser här!

Split, Kroatien
18 aug — 25 aug
Samma avlämingsplats
Split, Kroatien
tors 18/8
12:00
tors 25/8
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Split, Split-Dalmatiens län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Split, Split-Dalmatiens län
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

26 kr/dag

(13 sep - 20 sep)
Mini Hatch
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

26 kr/dag

(13 sep - 20 sep)
Toyota Auris
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

27 kr/dag

(16 sep - 27 sep)
Mercedes-Benz GLA
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

26 kr/dag

(16 sep - 27 sep)
Renault Captur
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

31 kr/dag

(16 sep - 27 sep)
Mini Hatch
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

25 kr/dag

(16 sep - 27 sep)
Mercedes-Benz GLA
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

25 kr/dag

(16 sep - 27 sep)
Renault Captur

Viktig information om hyrbilar i Split

Åldersgränsen för att hyra bil i Split är i regel 18 år, men kan variera mellan olika biluthyrningsföretag. De flesta kräver att du ska ha haft ditt körkort i minst två år, och är du under 25 tillkommer ofta en extra avgift. Maxåldern för att hyra är oftast 70 år, men kan även den variera från företag till företag.

Fartgränsen i Split och Kroatiens övriga tätorter ligger på 50 km/h, men regler kan variera beroende på gata så var uppmärksam på skyltningen. Det är krav på att köra med tända halvljus eller parkeringsljus under vinterhalvåret. Värt att tänka på är att reflexväst är en nödvändig del av bilens utrustning. Promillegränsen är 0,5 och det råder högertrafik precis som i Sverige. Det är förbjudet att prata i handhållen mobil och då det kommer till vägavgifter tas dessa ut på motorvägarna, men inte inne i Split. Kroatiska bilklubben HAK, Hrvatski Autoklub har dessutom en hemsida där trafikinformation ständigt uppdateras.

Kroatien och Split är väldigt populära resmål under sommaren och det kan vara utmanande att hitta parkering. I stadens historiska delar kan du ha tur att hitta en plats på gatan, och mellan 07:00-19:00 måste du betala i parkeringsmaskinen där det oftast även finns alternativ att betala med SMS. Timavgiften beror på vilken parkeringszon du ställer dig i. Utöver dessa tider är parkeringen gratis. Andra kostnadsfria parkeringsalternativ hittar du vid Riva Promenade samt ACI Marina, en tio minuters promenad från centrum. Det finns även en stor öppen parkering vid tågstationen 200 meter från gamla stan, och föredrar du ett parkeringshus ligger Acorus Garage cirka 500 meter från gamla stan.

Har du hyrbil i Split finns det en mängd utflykter att göra till närliggande sevärdheter. Trogir är en fantastisk liten pittoresk hamnstad som är belägen endast en halvtimmes färd från Split. Den är med på UNESCO:s världsarvslista och härifrån kan du besöka den världskända blå lagunen och ta ett dopp i det turkosa vattnet. Simma, snorkla och håll ögonen öppna efter delfiner! Vill du ha mer natur är nationalparken Krka ett måste med sina 17 vattenfall inklusive Skradinski Buk som är ett av de mest kända och häpnadsväckande i Europa. En annan sevärdhet du inte får missa är Dubrovnik där du kan flanera längs stadens kullerstensgator, upptäcka dess många historiska monument och promenera längs med stadens ringmur jämte vattnet innan du avnjuter en traditionell Kroatisk måltid på en av de många restaurangerna.

Då det kommer till att hyra bil i Split och försäkringar så erbjuder de flesta hyrbilsbolag detta. Det kan även vara bra att överväga självriskeliminering då detta helt täcker skador som kan uppkomma på bilen. Detta är inkluderat av många svenska banker om du använder ditt kredit- eller bankkort när du bestämmer dig för att hyra bil i Split. Är du på jakt efter tilläggsalternativ har många större svenska försäkringsbolag erbjudanden som är användbara vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Då Kroatien är med i EU duger ditt svenska körkort bra, och det finns inga krav på internationellt körkort.

När det kommer till biluthyrning i Split går det enkelt att arrangera detta vid Resnik, även känd som Splits flygplats. Enklast är att beställa innan du reser, speciellt under högsäsong, och det finns över 22 företag att välja mellan. Vill du hämta din bil i centrum kan du till exempel ta en flygbuss till centrum eller hamnen. Tänk dock på att öppettiderna inne i centrum kan variera och att kontoren där inte alltid håller öppet lika länge som på flygplatsen.


Erbjudanden på hyrbilar i Split, Split-Dalmatiens län

Hitta rätt hyrbil för dig i Split

Bilar i Liten

117 kr - 510 kr

Alla biltyper

129 kr - 1 456 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Split, Kroatien är 247 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Split, Kroatien är december. Då är priset 53% lägre än under resten året och ligger på bara 117 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 57 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Split som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Split, Kroatien är 414 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Split, Kroatien är oktober. Då är priset 32% lägre än under resten året och ligger på bara 285 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 27 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Split, Kroatien är 784 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Split, Kroatien är december. Då är priset 62% lägre än under resten året och ligger på bara 304 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 28% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Split, Kroatien är 339 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Split, Kroatien är oktober. Då är priset 50% lägre än under resten året och ligger på bara 170 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 41 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Split som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Split, Kroatien är 819 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Split, Kroatien är december. Då är priset 63% lägre än under resten året och ligger på bara 304 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 31% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Split. Genomsnittspriset för en hyrbil i Split kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

26 kr/dag

(13 sep - 20 sep)
Mini Hatch
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

25 kr/dag

(16 sep - 27 sep)
Renault Captur

Hyrbilsleverantörer i Split

Alla större biluthyrningsfirmor i Split, Split-Dalmatiens län
2 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

7,0

Övergripande

3,0

Upphämtning/avlämning

3,0

Bäst

3,0
2 platser
Översikt

Renlighet

5,9

Comfort

5,9

Övergripande

1,9

Upphämtning/avlämning

1,9

Bäst

3,9
5 platser
5 platser
4 platser
4 platser
3 platser
3 platser

Bra att veta om hyrbilar i Split

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Split.

Mest populära uthyrningsföretag

Goldcar Rental SP

Populära biltyper

Compact, Mini, Economy

Billigaste hyrbilen

164 kr

Mest populära modellen

Volkswagen up!
Den mest populära biluthyrningsfirman i Split som hittats på momondo den här månaden är Goldcar Rental SP. Andra toppval för biluthyrningsföretag är CarWiz och Avantcar
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Split under de senaste 72 timmarna: Compact, Mini, Economy.
Det lägsta priset för en hyrbil i Split är 164 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 436 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Split under de senaste 7 dagarna är av modellen Volkswagen up!. Våra användare föredrar också Renault Mégane som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Split

Sevärdheter i närheten:

Bacvice12,7 km

Sevärdheter i närheten:

Bacvice111,0 km

Sevärdheter i närheten:

Bacvice30,5 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Split

Nedan visas de mest populära hotellen i Split

Att köra med hyrbil i Split – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Split och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Split har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Split, så som Rhodium, Enterprise och Avantcar erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Det är ett bra beslut att hyra en standardbil i Split i september månad. I genomsnitt får Split en nederbörd på 87 mm och temperaturen ligger kring 16 °C under september. Dessa väderförhållanden är perfekta för en standardbil som enkelt klarar av lite regn och fungerar bra även i kallare temperaturer. Att hyra en Standard i Split kommer i genomsnitt kosta dig 723 kr per dag.

Avantcar har 2 uthyrningskontor. Användare på momondo kan förvänta sig få betala i genomsnitt 358 kr per dag om de hyr från ett av dessa kontor.

Hastighetsgränsen i Split är 50 km/t om inget annat anges. Split har en hastighetsgräns på 90 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Split ligger hastighetsgränsen generellt på 130 km/t.

Den som letar efter en hyrbil i Split under månaden augusti kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 24 °C och en nederbörd på cirka 43 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Om du letar efter en hyrbil i Split för en bilresa till närliggande områden under augusti månad är det viktigt att veta att resten av Split-Dalmatiens län vanligtvis har en temperatur på 22 °C och en nederbörd på omkring 45,3 mm.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Split

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Split

Populära hyrbilstyper i Split

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Split

Börja planera din resa till Split


Varför använda momondo?

momondo hittar och jämför tusentals biluthyrningssidor för att ge dig det bästa urvalet av policys och hyrbilar i Split. Det är en god idé att använda momondo för din bokning då det inte bara går snabbt utan även är kostnadsfritt.

momondo gör det enklare för dig att hitta bra hyrbilar i Split då du kan förfina din sökning med våra många filtreringsalternativ. Du kan begränsa ditt urval genom att titta på pris, biltyp, plats med mera.

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Split som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Split.

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Split.

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Split med obegränsat kilometertal på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.