Biluthyrning i Stockholm, Sverige

Vill du hyra en bil billigt i Stockholm, Sverige? Sök och jämför priser här

Stockholm, Sverige
29 jul — 5 aug
Samma avlämingsplats
Stockholm, Sverige
tors 29/7
12:00
tors 5/8
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Stockholm, Sverige

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

265 kr - 439 kr

Alla biltyper

422 kr - 1 179 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Stockholm, Sverige är 362 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Stockholm, Sverige är april. Då är priset 27 % lägre än andra tider på året och kostar bara 265 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 52 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Stockholm av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Stockholm, Sverige är 602 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Stockholm, Sverige är maj. Då är priset 31 % lägre än andra tider på året och kostar bara 419 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 20 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Stockholm av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Stockholm, Sverige är 777 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Stockholm, Sverige är maj. Då är priset 40 % lägre än andra tider på året och kostar bara 470 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 4% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Stockholm av typen Stor som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Stockholm, Sverige är 644 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Stockholm, Sverige är april. Då är priset 55 % lägre än andra tider på året och kostar bara 291 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 15 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Stockholm av typen SUV som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Stockholm, Sverige är 1 059 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Stockholm, Sverige är april. Då är priset 37 % lägre än andra tider på året och kostar bara 674 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 29% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Stockholm av typen Skåpbil som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Stockholm, Sverige är 832 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Stockholm, Sverige är januari. Då är priset 42 % lägre än andra tider på året och kostar bara 490 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 10% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Stockholm av typen Lyxigt som hittats på momondo den senaste veckan.

Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
Budget

277 kr per dag

30 aug - 13 sep
Citroen C2
Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
Avis

306 kr per dag

1 sep - 15 sep
Citroen C2
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Budget

308 kr per dag

30 aug - 13 sep
Chevrolet Sonic Sedan

Leverantörer av hyrbilar i Stockholm

Alla större biluthyrningsfirmor i Stockholm, Sverige
Översikt

Renlighet

7,9

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

8,0
5 platser
Översikt

Renlighet

9,7

Comfort

9,5

Övergripande

9,3

Upphämtning/avlämning

9,5

Valuta för pengarna

8,4
5 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

9,0

Övergripande

9,2

Upphämtning/avlämning

9,2

Valuta för pengarna

9,2
8 platser
Översikt

Renlighet

9,6

Comfort

9,6

Övergripande

9,4

Upphämtning/avlämning

8,8

Valuta för pengarna

9,0
6 platser
Översikt

Renlighet

9,5

Comfort

8,0

Övergripande

9,0

Upphämtning/avlämning

9,0

Valuta för pengarna

9,0
11 platser
Översikt

Renlighet

9,4

Comfort

7,9

Övergripande

7,4

Upphämtning/avlämning

7,9

Valuta för pengarna

7,4
17 platser
Översikt

Renlighet

6,9

Comfort

7,3

Övergripande

6,2

Upphämtning/avlämning

6,5

Valuta för pengarna

6,8

Hitta populära sevärdheter nära din upphämtningsplats för hyrbil

Sevärdheter i närheten:

Odenplan35,0 km
Olympiastadion35,1 km
Hötorget36,0 km
Stockholms Centralstation36,5 km
Årstafältet40,7 km

Sevärdheter i närheten:

Årstafältet85,4 km
Stockholms Centralstation88,9 km
Hötorget89,4 km
Odenplan89,5 km
Olympiastadion90,9 km

Sevärdheter i närheten:

Odenplan84,6 km
Stockholms Centralstation85,6 km
Hötorget85,6 km
Olympiastadion86,1 km
Årstafältet86,5 km

Information om din resa till Stockholm

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Stockholm?

För att hyra bil i Stockholm behöver du vara 18 år gammal. Det finns annars inte någon åldersrestriktion gällande en övre åldersgräns vid biluthyrning. Om du är 18 år kan det dock vara dyrare att hyra bil än om du är över 25 då många hyrbilsföretag lägger till en avgift för kunder som är mellan 18 och 24.

Viktigt att veta om trafikregler i Stockholm

I Stockholm används så kallad trängselskatt vilket innebär att en avgift tas ut när du åker förbi vissa kontrollplatser. Betalning sker automatiskt då avgiften antingen dras från ditt konto via autogiro eller skickas till den adress där fordonet är registrerat med en e-faktura eller vanlig faktura. Många av hyrbilsföretagen i Stockholm drar en schablonavgift för trängselskatten då det är företaget som får fakturan. På detta sätt är avgiften för det mesta redan inkluderad i hyrbilspriset och du behöver inte fundera extra på trängselskatten. Observera även att i Stockholm, samt resten av Sverige, gäller promillegränsen 0.2 för att köra ett motordrivet fordon.

Parkering

I Stockholm hittar du ungefär 77 000 avgiftsbelagda parkeringsplatser. Vid varje parkeringsplats finns tydlig skyltning angående vad det är för regler som gäller. Var uppmärksam gällande vilka dagar du kan parkera på gatan då det ofta är en dag under veckan då gatustädning sker och det är förbjudet att parkera. Du kan betala i parkeringsautomater, via sms eller med olika mobilappar. Priset för parkering i Stockholm beror på vilket område i staden du ställer bilen på. Inne i absoluta centrum kan priserna ligga på mellan 26 SEK i timmen och 50 kronor per timme. I övriga delar av innerstadens stadsdelar gäller en taxa på cirka 15 kronor per timme. Billigare parkering hittar du utanför tullarna.

Utflyktsmål i och omkring Stockholm

Runt om Stockholm finns mängder av populära utflyktsmål som är betydligt lättare att nå om du har bil under resan. En populär destination är orten Mariefred där du hittar Gripsholms slott. Mariefred ligger ungefär 1 timmes bilfärd väster om Stockholm och förutom slottsbesöket bjuder orten på trevlig småstadscharm. En trevlig utflykt för barnfamiljer är Kolmårdens djurpark som ligger nära Norrköping. Det ligger ungefär 1 timme och 45 minuters bilresa från Stockholms innerstad via E4.

Vilka försäkringar ska man ha?

Det finns inte något tvång från hyrbilsföretagen att ha en försäkring för att få hyra bil i Stockholm, men ofta erbjuder hyrbilsföretagen själva erbjudanden tillsammans med lokala försäkringsbolag för att du ska kunna skydda dig om något händer med hyrbilen. Många svenska banker erbjuder även självriskseliminering om du betalar med ditt bank- eller kreditkort, så kolla även med din bank om deras försäkring täcker din hyrbil. Annars är försäkringar som självriskeliminering en bra tilläggsservice då detta helt täcker dina kostnader vid eventuell skada på hyrbilen. Med billigare stöldriskreducering eller självriskreducering kan du kraftigt reducera kostnaderna vid eventuell skada på hyrbilen jämfört med om du själv behöver stå för den fulla kostnaden.

Kan man använda sitt utländska körkort i Stockholm, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Utländska körkort gäller för att hyra bil i Stockholm så länge du också har med dig giltig legitimation. Om det körkort du har är utställt på något annat språk än svenska, engelska, franska eller tyska behöver du också ha med dig en intygad översättning eller ett så kallat internationellt körkort som fungerar som en bestyrkt översättning.

Var i Stockholm kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du reser till Stockholm kan du hyra bil i förväg och hämta upp denna direkt på flygplatsen där du landar. Du kan sedan lämna tillbaka hyrbilen på samma flygplats, eller på någon av stadens andra flygplatser om du flyger ut från en annan flygplats. De flygplatser i Stockholm som erbjuder hämtning och lämning av hyrbilar är Arlanda flygplats, Skavsta flygplats, Bromma flygplats och Västerås/Hässlö flygplats. När du bokar hyrbilen genom att söka på momondo anger du Annan avlämningsplats vid sökningen och får då upp alternativ på bilar som går att lämna på en annan flygplats än den du flugit in till. Man kan även hämta och lämna sin hyrbil i centrala Stockholm hos flera hyrbilsföretag om man anländer till staden på annat vis än med flyg. Via momondo jämför du även olika biluthyrningar vilket gör att du kan hitta en bil att hyra billigt.

Priser kontrollerade 11/09/2018.


Avstånd till populära hotell från Stockholm, Sverige

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Stockholm Arlanda flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Stockholm

I juli, fram till dagens datum, har 8 835 momondo-användare sökt efter billiga hyrbilar i Stockholm.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Stockholm för att motverka spridningen av COVID-19?

Många biluthyrningsföretag i Stockholm har för din säkerhets skull infört nya rengöringskrav för att säkerställa att ditt fordon är desinficerat. Detta alternativ för förhöjd rengöring erbjuds nu på uthyrningskontor som Alamo, Dollar och Avis. Använd vårt filter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring i Stockholm. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Stockholm, Sverige i augusti?

För att hyra en bil i Stockholm för en weekend i augusti, hittade vi så låga priser som 4 kr med genomsnittspriset 367 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Stockholm i augusti hittade ett genomsnittspris på 266 kr - men priser så låga som 119 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Vilka hyrbilsfirmor i Stockholm har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har GREEN MOTION de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 393 kr per dag för hyrbilar i Stockholm. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 6 uthyrningskontor i Stockholm är 130 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Stockholm, Sverige?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Stockholm erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som Alamo, Dollar och Avis har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Stockholm under augusti månad?

De flesta resenärer föredrar att hyra en standardbil i Stockholm under augusti månad. Med en genomsnittstemperatur på 11 °C och en nederbörd på omkring 55 mm i augusti innebär detta utmärkta förhållanden för en standardbil. Detta är den perfekta hyrbilstypen för våta vägar och plusgrader. Att hyra en Standard i Stockholm kommer i genomsnitt kosta dig 595 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Stockholm?

Det finns 17 uthyrningskontor i Stockholm, Sverige. På Hertzs uthyrningskontor kan användare på momondo ofta hitta hyrbilar för 314 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Stockholm, Sverige?

Hastighetsgränsen i Stockholm är 60 km/t om inget annat anges. Stockholm har en hastighetsgräns på 100 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Stockholm ligger hastighetsgränsen generellt på 120 km/t.

Hur är vädret i Stockholm, Sverige i juli?

Den som letar efter en hyrbil i Stockholm under månaden juli kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 17 °C och en nederbörd på cirka 72 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i juli?

Med tanke på att temperaturerna i Stockholm typiskt är högre under juli och chansen till regn är relativt låg rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta fullt ut av det vackra vädret.

Är vädret i Stockholm representativt för resten av Stockholms län?

Klimatet i Stockholms län under juli månad har vanligtvis en temperatur på 17 °C med en förväntad nederbörd på 72 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Stockholm till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Hyra bil i andra städer i Sverige

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Göteborg, Malmö och Uppsala i Sverige

Börja planera din resa till Stockholm