Hyrbilar i Stockholm, Stockholms län

Vill du hyra en bil billigt i Stockholm, Stockholms län? Sök och jämför priser här!

Stockholm, Sverige
5 dec — 12 dec
Samma avlämingsplats
Stockholm, Sverige
mån 5/12
12:00
mån 12/12
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Stockholm, Stockholms län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Stockholm, Stockholms län
Seat Leon
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

24 kr/dag

(8 dec - 7 jan)
Seat Leon
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

23 kr/dag

(12 dec - 12 jan)
Opel Corsa
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

30 kr/dag

(2 jan - 9 jan)
Toyota Auris
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

26 kr/dag

(8 dec - 7 jan)
Renault Captur
BMW 3 Series Touring
eller liknande Stor kombi
Upp till 5 passagerare

40 kr/dag

(15 dec - 18 dec)
BMW 3 Series Touring
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

24 kr/dag

(8 dec - 5 jan)
Toyota Auris
Volvo XC40
eller liknande Standard-SUV
Upp till 5 passagerare

32 kr/dag

(12 dec - 12 jan)
Volvo XC40
Ford Ka
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

22 kr/dag

(12 dec - 12 jan)
Ford Ka
Volkswagen T-ROC
eller liknande Medelstor SUV
Upp till 5 passagerare

36 kr/dag

(9 dec - 11 dec)
Volkswagen T-ROC

Viktig information om hyrbilar i Stockholm

För att hyra bil i Stockholm behöver du vara 18 år gammal. Det finns annars inte någon åldersrestriktion gällande en övre åldersgräns vid biluthyrning. Om du är 18 år kan det dock vara dyrare att hyra bil än om du är över 25 då många hyrbilsföretag lägger till en avgift för kunder som är mellan 18 och 24.

I Stockholm används så kallad trängselskatt vilket innebär att en avgift tas ut när du åker förbi vissa kontrollplatser. Betalning sker automatiskt då avgiften antingen dras från ditt konto via autogiro eller skickas till den adress där fordonet är registrerat med en e-faktura eller vanlig faktura. Många av hyrbilsföretagen i Stockholm drar en schablonavgift för trängselskatten då det är företaget som får fakturan. På detta sätt är avgiften för det mesta redan inkluderad i hyrbilspriset och du behöver inte fundera extra på trängselskatten. Observera även att i Stockholm, samt resten av Sverige, gäller promillegränsen 0.2 för att köra ett motordrivet fordon.

I Stockholm hittar du ungefär 77 000 avgiftsbelagda parkeringsplatser. Vid varje parkeringsplats finns tydlig skyltning angående vad det är för regler som gäller. Var uppmärksam gällande vilka dagar du kan parkera på gatan då det ofta är en dag under veckan då gatustädning sker och det är förbjudet att parkera. Du kan betala i parkeringsautomater, via sms eller med olika mobilappar. Priset för parkering i Stockholm beror på vilket område i staden du ställer bilen på. Inne i absoluta centrum kan priserna ligga på mellan 26 SEK i timmen och 50 kronor per timme. I övriga delar av innerstadens stadsdelar gäller en taxa på cirka 15 kronor per timme. Billigare parkering hittar du utanför tullarna.

Runt om Stockholm finns mängder av populära utflyktsmål som är betydligt lättare att nå om du har bil under resan. En populär destination är orten Mariefred där du hittar Gripsholms slott. Mariefred ligger ungefär 1 timmes bilfärd väster om Stockholm och förutom slottsbesöket bjuder orten på trevlig småstadscharm. En trevlig utflykt för barnfamiljer är Kolmårdens djurpark som ligger nära Norrköping. Det ligger ungefär 1 timme och 45 minuters bilresa från Stockholms innerstad via E4.

Det finns inte något tvång från hyrbilsföretagen att ha en försäkring för att få hyra bil i Stockholm, men ofta erbjuder hyrbilsföretagen själva erbjudanden tillsammans med lokala försäkringsbolag för att du ska kunna skydda dig om något händer med hyrbilen. Många svenska banker erbjuder även självriskseliminering om du betalar med ditt bank- eller kreditkort, så kolla även med din bank om deras försäkring täcker din hyrbil. Annars är försäkringar som självriskeliminering en bra tilläggsservice då detta helt täcker dina kostnader vid eventuell skada på hyrbilen. Med billigare stöldriskreducering eller självriskreducering kan du kraftigt reducera kostnaderna vid eventuell skada på hyrbilen jämfört med om du själv behöver stå för den fulla kostnaden.

Utländska körkort gäller för att hyra bil i Stockholm så länge du också har med dig giltig legitimation. Om det körkort du har är utställt på något annat språk än svenska, engelska, franska eller tyska behöver du också ha med dig en intygad översättning eller ett så kallat internationellt körkort som fungerar som en bestyrkt översättning.

När du reser till Stockholm kan du hyra bil i förväg och hämta upp denna direkt på flygplatsen där du landar. Du kan sedan lämna tillbaka hyrbilen på samma flygplats, eller på någon av stadens andra flygplatser om du flyger ut från en annan flygplats. De flygplatser i Stockholm som erbjuder hämtning och lämning av hyrbilar är Arlanda flygplats, Skavsta flygplats, Bromma flygplats och Västerås/Hässlö flygplats. När du bokar hyrbilen genom att söka på momondo anger du ”Annan avlämningsplats” vid sökningen och får då upp alternativ på bilar som går att lämna på en annan flygplats än den du flugit in till. Man kan även hämta och lämna sin hyrbil i centrala Stockholm hos flera hyrbilsföretag om man anländer till staden på annat vis än med flyg. Via momondo jämför du även olika biluthyrningar vilket gör att du kan hitta en bil att hyra billigt.


Erbjudanden på hyrbilar i Stockholm, Stockholms län

Hitta rätt hyrbil för dig i Stockholm

Bilar i Liten

343 kr - 871 kr

Alla biltyper

702 kr - 1 543 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Stockholm, Sverige är 549 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Stockholm, Sverige är november. Då är priset 38% lägre än under resten året och ligger på bara 343 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 48 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Stockholm som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Stockholm, Sverige är 800 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Stockholm, Sverige är december. Då är priset 39% lägre än under resten året och ligger på bara 491 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 25 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Stockholm som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Stockholm, Sverige är 1 125 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Stockholm, Sverige är december. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 756 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 7% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Stor i Stockholm som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Stockholm, Sverige är 771 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Stockholm, Sverige är november. Då är priset 42% lägre än under resten året och ligger på bara 453 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 27 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Stockholm som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Stockholm, Sverige är 1 600 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Stockholm, Sverige är februari. Då är priset 44% lägre än under resten året och ligger på bara 897 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 35% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Stockholm, Sverige är 1 264 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Stockholm, Sverige är december. Då är priset 40% lägre än under resten året och ligger på bara 761 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 17% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Lyxigt i Stockholm som hittats på momondo under den senaste veckan.

Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

22 kr/dag

(12 dec - 12 jan)
Fiat Panda
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

23 kr/dag

(12 dec - 12 jan)
Opel Corsa
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

24 kr/dag

(8 dec - 7 jan)
Renault Captur

Hyrbilsleverantörer i Stockholm

Alla större biluthyrningsfirmor i Stockholm, Stockholms län

GREEN MOTION

5 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Alamo

1 plats
Översikt

Renlighet

9,6

Comfort

9,6

Övergripande

9,6

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

9,3

Avis

9,1
Utmärkt
1 omdöme5 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

9,4

Övergripande

9,0

Upphämtning/avlämning

8,1

Bäst

8,1

Sixt

5 platser
Översikt

Renlighet

8,4

Comfort

8,6

Övergripande

8,5

Upphämtning/avlämning

8,6

Bäst

8,4

Europcar

12 platser
Översikt

Renlighet

9,5

Comfort

8,3

Övergripande

7,9

Upphämtning/avlämning

8,3

Bäst

7,5

Thrifty

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

10,0

Hertz

17 platser
Översikt

Renlighet

8,2

Comfort

8,1

Övergripande

7,4

Upphämtning/avlämning

7,5

Bäst

7,7

Budget

7,2
Bra
1 omdöme5 platser
Översikt

Renlighet

9,2

Comfort

7,2

Övergripande

7,2

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

7,6

Bra att veta om hyrbilar i Stockholm

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Stockholm.

Mest populära uthyrningsföretag

Sixt

Populära biltyper

Compact, Mini, Economy

Billigaste hyrbilen

172 kr

Mest populära modellen

Mercedes-Benz A-Class
Den mest populära biluthyrningsfirman i Stockholm som hittats på momondo den här månaden är Sixt. Andra toppval för biluthyrningsföretag är GREEN MOTION och Hertz
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Stockholm under de senaste 72 timmarna: Compact, Mini, Economy.
Det lägsta priset för en hyrbil i Stockholm är 172 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 361 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Stockholm under de senaste 7 dagarna är av modellen Mercedes-Benz A-Class. Våra användare föredrar också Class Special Car som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Stockholm

Sevärdheter i närheten:

Odenplan35,0 km
Olympiastadion35,1 km
Stockholm City Conference Centre35,9 km
Konserthuset36,0 km
Hötorget36,0 km

Sevärdheter i närheten:

Stockholmsmässan83,4 km
Årstafältet85,4 km
Tele2 Arena87,2 km
Norr Mälarstrand88,0 km
Stockholms Centralstation88,9 km

Sevärdheter i närheten:

Odenplan84,6 km
Norr Mälarstrand84,8 km
Casino Cosmopol Stockholm85,3 km
Stockholm City Conference Centre85,3 km
Stockholmsmässan85,5 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Stockholm

Nedan visas de mest populära hotellen i Stockholm

Att köra med hyrbil i Stockholm – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Stockholm och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

För att hyra en bil i Stockholm för en weekend i december, hittade vi så låga priser som 193 kr med genomsnittspriset 598 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Stockholm i december hittade ett genomsnittspris på 433 kr - men priser så låga som 181 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Generellt sett har Hertz de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 420 kr per dag för hyrbilar i Stockholm. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 17 uthyrningskontor i Stockholm är 36 kr per dag.

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Stockholm erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som GREEN MOTION , Alamo och Avis har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Det finns 17 uthyrningskontor i Stockholm, Sverige. På Hertzs uthyrningskontor kan användare på momondo ofta hitta hyrbilar för 420 kr per dag.

Hastighetsgränsen i Stockholm är 60 km/t om inget annat anges. Stockholm har en hastighetsgräns på 100 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Stockholm ligger hastighetsgränsen generellt på 120 km/t.

Den som letar efter en hyrbil i Stockholm under månaden november kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 1 °C och en nederbörd på cirka 53 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Klimatet i Stockholms län under november månad har vanligtvis en temperatur på 1 °C med en förväntad nederbörd på 53 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Stockholm till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Stockholm

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Stockholm

Hyrbilstyper som är extra populära i Stockholm

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Stockholm

Börja planera din resa till Stockholm


Varför använda momondo?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Stockholm om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

Genom att använda filter gör momondo det enklare att hitta en bra hyrbil i Stockholm. Oavsett om det gäller pris, biltyp, bekvämligheter eller policys låter momondo dig förfina din sökning med olika filter så att du kan hitta det bästa erbjudandet för dig.

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Stockholm och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Stockholm.

Det kan du absolut göra. momondo har ett dedikerat filter för förhöjd rengöring för alla biluthyrningsplatser, inklusive Stockholm.

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Stockholm på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.