Hitta billig biluthyrning i Stockholm

Vill du hyra en bil billigt i Stockholm? Sök och jämför priser här

fre 20/9
12:00
lör 21/9
12:00
Jämför momondo med |

Erbjudanden på hyrbilar i Stockholm

Kolla in några av de bästa priserna för att hyra bil i Stockholm som hittats av användare på momondo
A3
eller liknande Medelstor
5 2 4-5
29 SEK
12 okt. - 17 okt.
Stockholm
Best Western Arlanda Hotellby Bristagatan 22, Arlanda
29 SEK
12 okt. - 17 okt.
Accent
eller liknande Ekonomi
2 1 4-5
118 SEK
2 okt. - 31 okt.
Stockholm
Best Western Arlanda Hotellby Bristagatan 22, Arlanda
118 SEK
2 okt. - 31 okt.
Focus
eller liknande Kompakt
4 1 4-5
169 SEK
20 okt. - 31 okt.
Stockholm
Best Western Arlanda Hotellby Bristagatan 22, Arlanda
169 SEK
20 okt. - 31 okt.

Bästa biluthyrning i Stockholm

Bra priser som hittades på momondo de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Stockholm greenmotion
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Stockholm greenmotion
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Stockholm greenmotion
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Stockholm greenmotion
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Stockholm greenmotion
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Stockholm greenmotion
Suv
4 Vuxna, 2 Väskor

Bästa företagen för biluthyrning i Stockholm

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
autoeurope Billigast AutoEurope AutoEurope erbjuder de billigaste priserna på 2 platser i staden
europcar Mest populära Europcar Europcar erbjuder de billigaste priserna på 10 platser i staden
sunnycars Flest platser Sunnycars Sunnycars erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 26 platser

Leverantörer av hyrbilar i Stockholm

Alla större biluthyrningsfirmor i Stockholm
$self.agencySymbol
Dollar
Suveränt - 9,6 (1 omdöme)
3 platser
$self.agencySymbol
McRent
Suveränt - 9,6 (1 omdöme)
1 plats
$self.agencySymbol
Thrifty
Suveränt - 9,3 (3 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
Alamo
Suveränt - 8,7 (44 114 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
GREEN MOTION
Suveränt - 8,5 (3 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Enterprise
Suveränt - 8,4 (59 316 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Suveränt - 8,2 (98 omdömen)
9 platser
$self.agencySymbol
National
Suveränt - 8,2 (3 833 omdömen)
1 plats

Flygplatser med biluthyrning i Stockholm

Hitta en hyrbil på någon av dessa flygplatser
HYRBILAR I
Stockholm Skavsta flygplats
NYO
HYRBILAR I
Stockholm Västerås/Hässlö flygplats
VST
HYRBILAR I
Stockholm-Bromma flygplats
BMA

Hyra bil i Stockholm

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Stockholm?

För att hyra bil i Stockholm behöver du vara 18 år gammal. Det finns annars inte någon åldersrestriktion gällande en övre åldersgräns vid biluthyrning. Om du är 18 år kan det dock vara dyrare att hyra bil än om du är över 25 då många hyrbilsföretag lägger till en avgift för kunder som är mellan 18 och 24.

Viktigt att veta om trafikregler i Stockholm

I Stockholm används så kallad trängselskatt vilket innebär att en avgift tas ut när du åker förbi vissa kontrollplatser. Betalning sker automatiskt då avgiften antingen dras från ditt konto via autogiro eller skickas till den adress där fordonet är registrerat med en e-faktura eller vanlig faktura. Många av hyrbilsföretagen i Stockholm drar en schablonavgift för trängselskatten då det är företaget som får fakturan. På detta sätt är avgiften för det mesta redan inkluderad i hyrbilspriset och du behöver inte fundera extra på trängselskatten. Observera även att i Stockholm, samt resten av Sverige, gäller promillegränsen 0.2 för att köra ett motordrivet fordon.

Parkering

I Stockholm hittar du ungefär 77 000 avgiftsbelagda parkeringsplatser. Vid varje parkeringsplats finns tydlig skyltning angående vad det är för regler som gäller. Var uppmärksam gällande vilka dagar du kan parkera på gatan då det ofta är en dag under veckan då gatustädning sker och det är förbjudet att parkera. Du kan betala i parkeringsautomater, via sms eller med olika mobilappar. Priset för parkering i Stockholm beror på vilket område i staden du ställer bilen på. Inne i absoluta centrum kan priserna ligga på mellan 26 SEK i timmen och 50 kronor per timme. I övriga delar av innerstadens stadsdelar gäller en taxa på cirka 15 kronor per timme. Billigare parkering hittar du utanför tullarna.

Utflyktsmål i och omkring Stockholm

Runt om Stockholm finns mängder av populära utflyktsmål som är betydligt lättare att nå om du har bil under resan. En populär destination är orten Mariefred där du hittar Gripsholms slott. Mariefred ligger ungefär 1 timmes bilfärd väster om Stockholm och förutom slottsbesöket bjuder orten på trevlig småstadscharm. En trevlig utflykt för barnfamiljer är Kolmårdens djurpark som ligger nära Norrköping. Det ligger ungefär 1 timme och 45 minuters bilresa från Stockholms innerstad via E4.

Vilka försäkringar ska man ha?

Det finns inte något tvång från hyrbilsföretagen att ha en försäkring för att få hyra bil i Stockholm, men ofta erbjuder hyrbilsföretagen själva erbjudanden tillsammans med lokala försäkringsbolag för att du ska kunna skydda dig om något händer med hyrbilen. Många svenska banker erbjuder även självriskseliminering om du betalar med ditt bank- eller kreditkort, så kolla även med din bank om deras försäkring täcker din hyrbil. Annars är försäkringar som självriskeliminering en bra tilläggsservice då detta helt täcker dina kostnader vid eventuell skada på hyrbilen. Med billigare stöldriskreducering eller självriskreducering kan du kraftigt reducera kostnaderna vid eventuell skada på hyrbilen jämfört med om du själv behöver stå för den fulla kostnaden.

Kan man använda sitt utländska körkort i Stockholm, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Utländska körkort gäller för att hyra bil i Stockholm så länge du också har med dig giltig legitimation. Om det körkort du har är utställt på något annat språk än svenska, engelska, franska eller tyska behöver du också ha med dig en intygad översättning eller ett så kallat internationellt körkort som fungerar som en bestyrkt översättning.

Var i Stockholm kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du reser till Stockholm kan du hyra bil i förväg och hämta upp denna direkt på flygplatsen där du landar. Du kan sedan lämna tillbaka hyrbilen på samma flygplats, eller på någon av stadens andra flygplatser om du flyger ut från en annan flygplats. De flygplatser i Stockholm som erbjuder hämtning och lämning av hyrbilar är Arlanda flygplats, Skavsta flygplats, Bromma flygplats och Västerås/Hässlö flygplats. När du bokar hyrbilen genom att söka på momondo anger du ”Annan avlämningsplats” vid sökningen och får då upp alternativ på bilar som går att lämna på en annan flygplats än den du flugit in till. Man kan även hämta och lämna sin hyrbil i centrala Stockholm hos flera hyrbilsföretag om man anländer till staden på annat vis än med flyg. Via momondo jämför du även olika biluthyrningar vilket gör att du kan hitta en bil att hyra billigt.

Priser kontrollerade 11/09/2018.


Planera din resa till Stockholm