Hyrbilar i Stockholm, Stockholms län

Vill du hyra en bil billigt i Stockholm, Stockholms län? Sök och jämför priser här!

Stockholm, Sverige
16 dec — 23 dec
Stockholm, Sverige
lör 16/12
12:00
lör 23/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Stockholm

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Stockholm

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Stockholm?

De billigaste hyrbilarna i Stockholm hittas generellt genom Agentur: överraskning. När du bokar med Agentur: överraskning kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 182 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Stockholm är 316 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Stockholm?

Hertz har flest uthyrningskontor i Stockholm med 17 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Stockholm?

Bilmodellen Ford Focus är den mest populära bilen att hyra i Stockholm enligt våra uppgifter. Våra användare har hittat priser för Ford Focus för så lite som 183 kr/dag i Stockholm, men generellt kan du vänta dig priser på runt 521 kr/dag. En annan populär bil att hyra i Stockholm är modellen Citroen C4 för ett genomsnittspris på 721 kr/dag, och för erbjudanden så låga som 331 kr/dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Stockholm, Stockholms län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Stockholm, Stockholms län
Ekonomi236 kr per dag
Kompakt196 kr per dag
Medelstor320 kr per dag
Mini225 kr per dag
Standard-SUV313 kr per dag
Kompakt kombi316 kr per dag
Mellanstor kombi322 kr per dag
Standard kombi335 kr per dag
Medelstor SUV346 kr per dag
Stor kombi403 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Stockholm

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Stockholm?

För att hyra bil i Stockholm behöver du vara 18 år gammal. Det finns annars inte någon åldersrestriktion gällande en övre åldersgräns vid biluthyrning. Om du är 18 år kan det dock vara dyrare att hyra bil än om du är över 25 då många hyrbilsföretag lägger till en avgift för kunder som är mellan 18 och 24.

Viktigt att veta om trafikregler i Stockholm

I Stockholm används så kallad trängselskatt vilket innebär att en avgift tas ut när du åker förbi vissa kontrollplatser. Betalning sker automatiskt då avgiften antingen dras från ditt konto via autogiro eller skickas till den adress där fordonet är registrerat med en e-faktura eller vanlig faktura. Många av hyrbilsföretagen i Stockholm drar en schablonavgift för trängselskatten då det är företaget som får fakturan. På detta sätt är avgiften för det mesta redan inkluderad i hyrbilspriset och du behöver inte fundera extra på trängselskatten. Observera även att i Stockholm, samt resten av Sverige, gäller promillegränsen 0.2 för att köra ett motordrivet fordon.

Parkering

I Stockholm hittar du ungefär 77 000 avgiftsbelagda parkeringsplatser. Vid varje parkeringsplats finns tydlig skyltning angående vad det är för regler som gäller. Var uppmärksam gällande vilka dagar du kan parkera på gatan då det ofta är en dag under veckan då gatustädning sker och det är förbjudet att parkera. Du kan betala i parkeringsautomater, via sms eller med olika mobilappar. Priset för parkering i Stockholm beror på vilket område i staden du ställer bilen på. Inne i absoluta centrum kan priserna ligga på mellan 26 SEK i timmen och 50 kronor per timme. I övriga delar av innerstadens stadsdelar gäller en taxa på cirka 15 kronor per timme. Billigare parkering hittar du utanför tullarna.

Utflyktsmål i och omkring Stockholm

Runt om Stockholm finns mängder av populära utflyktsmål som är betydligt lättare att nå om du har bil under resan. En populär destination är orten Mariefred där du hittar Gripsholms slott. Mariefred ligger ungefär 1 timmes bilfärd väster om Stockholm och förutom slottsbesöket bjuder orten på trevlig småstadscharm. En trevlig utflykt för barnfamiljer är Kolmårdens djurpark som ligger nära Norrköping. Det ligger ungefär 1 timme och 45 minuters bilresa från Stockholms innerstad via E4.

Vilka försäkringar ska man ha?

Det finns inte något tvång från hyrbilsföretagen att ha en försäkring för att få hyra bil i Stockholm, men ofta erbjuder hyrbilsföretagen själva erbjudanden tillsammans med lokala försäkringsbolag för att du ska kunna skydda dig om något händer med hyrbilen. Många svenska banker erbjuder även självriskseliminering om du betalar med ditt bank- eller kreditkort, så kolla även med din bank om deras försäkring täcker din hyrbil. Annars är försäkringar som självriskeliminering en bra tilläggsservice då detta helt täcker dina kostnader vid eventuell skada på hyrbilen. Med billigare stöldriskreducering eller självriskreducering kan du kraftigt reducera kostnaderna vid eventuell skada på hyrbilen jämfört med om du själv behöver stå för den fulla kostnaden.

Kan man använda sitt utländska körkort i Stockholm, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Utländska körkort gäller för att hyra bil i Stockholm så länge du också har med dig giltig legitimation. Om det körkort du har är utställt på något annat språk än svenska, engelska, franska eller tyska behöver du också ha med dig en intygad översättning eller ett så kallat internationellt körkort som fungerar som en bestyrkt översättning.

Var i Stockholm kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du reser till Stockholm kan du hyra bil i förväg och hämta upp denna direkt på flygplatsen där du landar. Du kan sedan lämna tillbaka hyrbilen på samma flygplats, eller på någon av stadens andra flygplatser om du flyger ut från en annan flygplats. De flygplatser i Stockholm som erbjuder hämtning och lämning av hyrbilar är Arlanda flygplats, Skavsta flygplats, Bromma flygplats och Västerås/Hässlö flygplats. När du bokar hyrbilen genom att söka på momondo anger du ”Annan avlämningsplats” vid sökningen och får då upp alternativ på bilar som går att lämna på en annan flygplats än den du flugit in till. Man kan även hämta och lämna sin hyrbil i centrala Stockholm hos flera hyrbilsföretag om man anländer till staden på annat vis än med flyg. Via momondo jämför du även olika biluthyrningar vilket gör att du kan hitta en bil att hyra billigt.


Erbjudanden på hyrbilar i Stockholm, Stockholms län

Hitta rätt hyrbil för dig i Stockholm

Liten cars

350 kr - 734 kr

Alla biltyper

773 kr - 1 553 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Stockholm, Sverige är 486 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Stockholm, Sverige är november. Då är priset 29% lägre än under resten året och ligger på bara 350 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 55 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Stockholm som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Stockholm, Sverige är 800 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Stockholm, Sverige är november. Då är priset 21% lägre än under resten året och ligger på bara 637 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 26 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Stockholm som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Stockholm, Sverige är 1 217 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Stockholm, Sverige är januari. Då är priset 28% lägre än under resten året och ligger på bara 887 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 13% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen stor car i Stockholm som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Stockholm, Sverige är 775 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Stockholm, Sverige är november. Då är priset 25% lägre än under resten året och ligger på bara 587 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 28 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Stockholm som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Stockholm, Sverige är 1 569 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Stockholm, Sverige är november. Då är priset 43% lägre än under resten året och ligger på bara 900 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 32% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Stockholm, Sverige är 1 353 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Stockholm, Sverige är januari. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 916 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 22% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Stockholm. Genomsnittspriset för en hyrbil i Stockholm kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

196 kr/dag

(15 dec - 18 dec)
Renault Captur
Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

225 kr/dag

(18 jan - 21 jan)
Fiat Panda
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

236 kr/dag

(15 dec - 19 dec)
Mini Hatch

Hyrbilsleverantörer i Stockholm

Alla större biluthyrningsfirmor i Stockholm, Stockholms län

GREEN MOTION

6 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Ace

3 platser

Alamo

1 plats
Översikt

Renlighet

9,7

Comfort

9,4

Övergripande

9,1

Upphämtning/avlämning

9,4

Bäst

8,8

Europcar

12 platser
Översikt

Renlighet

9,7

Comfort

8,9

Övergripande

8,7

Upphämtning/avlämning

8,9

Bäst

8,4

Thrifty

3 platser
Översikt

Renlighet

9,3

Comfort

8,6

Övergripande

8,6

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

9,3

Avis

8,3
Utomordentligt
1 omdöme6 platser
Översikt

Renlighet

9,4

Comfort

9,0

Övergripande

8,3

Upphämtning/avlämning

7,7

Bäst

8,1

Sixt

8,2
Utomordentligt
1 omdöme5 platser
Översikt

Renlighet

8,5

Comfort

8,4

Övergripande

8,1

Upphämtning/avlämning

8,2

Bäst

8,1

Budget

8,1
Utomordentligt
1 omdöme5 platser
Översikt

Renlighet

8,9

Comfort

8,0

Övergripande

8,1

Upphämtning/avlämning

8,6

Bäst

8,1

Bra att veta om hyrbilar i Stockholm

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Stockholm.

Mest populära uthyrningsföretag

Thrifty

Populära biltyper

Compact, SUV, Standard

Billigaste hyrbilen

220 kr

Mest populära modellen

Citroen C1
Den mest populära biluthyrningsfirman i Stockholm som hittats på momondo den här månaden är Thrifty. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Hertz och Sixt
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Stockholm under de senaste 72 timmarna: Compact, SUV, Standard.
Det lägsta priset för en hyrbil i Stockholm är 220 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 432 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Stockholm under de senaste 7 dagarna är av modellen Citroen C1. Våra användare föredrar också Fiat 500 som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Stockholm

Sevärdheter i närheten:

Odenplan35,0 km
Olympiastadion35,1 km
Stockholm City Conference Centre35,9 km
Konserthuset36,0 km
Hötorget36,0 km

Sevärdheter i närheten:

Odenplan6,0 km
Norr Mälarstrand6,3 km
Casino Cosmopol Stockholm6,7 km
Stockholm City Conference Centre6,7 km
Oscarsteatern6,7 km

Sevärdheter i närheten:

Stockholmsmässan83,4 km
Årstafältet85,4 km
Tele2 Arena87,2 km
Norr Mälarstrand88,0 km
Mariatorget88,3 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Stockholm

Nedan visas de mest populära hotellen i Stockholm

Att köra med hyrbil i Stockholm – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Stockholm och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Stockholm, Sverige i januari?

För att hyra en bil i Stockholm för en weekend i januari, hittade vi så låga priser som 226 kr med genomsnittspriset 417 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Stockholm i januari hittade ett genomsnittspris på 510 kr - men priser så låga som 217 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Stockholm, Sverige?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Stockholm erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som GREEN MOTION , Alamo och Avis har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Stockholm under januari månad?

Stockholm får överlag en medeltemperatur på −3 °C och omkring 27 mm i nederbörd under januari månad. För att kunna vara så väl förberedd som möjligt inför din resa till Stockholm gör du bäst i att hyra en stadsjeep. Detta gör att du säkert kan ta dig fram på de snöiga och isiga gatorna i Stockholm. Att hyra en SUV i Stockholm kommer i genomsnitt kosta dig 426 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Stockholm, Sverige?

Hastighetsgränsen i Stockholm är 60 km/t om inget annat anges. Stockholm har en hastighetsgräns på 100 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Stockholm ligger hastighetsgränsen generellt på 120 km/t.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Kia Sportage i Stockholm?

Hur är vädret i Stockholm, Sverige i december?

Den som letar efter en hyrbil i Stockholm under månaden december kan förvänta sig att temperaturen ligger runt −2 °C och en nederbörd på cirka 46 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Är vädret i Stockholm representativt för resten av Stockholms län?

Klimatet i Stockholms län under december månad har vanligtvis en temperatur på −2 °C med en förväntad nederbörd på 46 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Stockholm till omgivande områden kan ha nytta av denna information.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Stockholm?

Priser för bilar i Stockholm uppdateras varje dag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Stockholm?

Det finns 113 bolag tillgängliga för bilar i Stockholm från och med december. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Stockholm?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Stockholm. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Stockholm?

Vid biluthyrning i Stockholm måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Ett internationellt körtillstånd krävs om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet och kan vara nödvändigt för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på hemresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda uthyrningsföretaget som du gör din bokning med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Stockholm?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Stockholm om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Stockholm?

Genom att använda filter gör momondo det enklare att hitta en bra hyrbil i Stockholm. Oavsett om det gäller pris, biltyp, bekvämligheter eller policys låter momondo dig förfina din sökning med olika filter så att du kan hitta det bästa erbjudandet för dig.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Stockholm med gratis avbokning?

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Stockholm och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Stockholm på momondo?

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Stockholm.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Stockholm som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Det kan du absolut göra. momondo har ett dedikerat filter för förhöjd rengöring för alla biluthyrningsplatser, inklusive Stockholm.

Kan jag söka efter hyrbilar i Stockholm med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Stockholm på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Stockholm

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.