Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Sverige

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Sverige? Sök och jämför priser här!

Stockholm, Sverige
25 apr — 2 maj
Stockholm, Sverige
tors 25/4
12:00
tors 2/5
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023
Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Sverige

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Sverige
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

198 kr/dag

(21 jun - 24 jun)
Mercedes-Benz A-Class
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

199 kr/dag

(4 jul - 7 jul)
Mercedes-Benz A-Class
Skoda Rapid
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

222 kr/dag

(29 apr - 3 jun)
Skoda Rapid
Fiat 500
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

228 kr/dag

(16 maj - 18 maj)
Fiat 500
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

229 kr/dag

(26 jun - 26 jul)
Mercedes-Benz A-Class
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

242 kr/dag

(24 apr - 31 maj)
Mini Hatch
Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

246 kr/dag

(26 apr - 24 maj)
Fiat Panda
Skoda Rapid
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

251 kr/dag

(1 maj - 16 maj)
Skoda Rapid
Volkswagen Jetta
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

253 kr/dag

(1 maj - 16 maj)
Volkswagen Jetta

Erbjudanden på hyrbilar i Sverige

Hitta rätt hyrbil för dig i Sverige

Liten bilar

397 kr - 558 kr

Alla biltyper

608 kr - 1 160 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Sverige är 458 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Sverige är september. Då är priset 14% lägre än under resten året och ligger på bara 397 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 43 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Sverige. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sverige kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Sverige av typen liten bil som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Sverige är 828 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Sverige är mars. Då är priset 26% lägre än under resten året och ligger på bara 614 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 4% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Sverige. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sverige kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Sverige av typen medel bil som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Sverige är 1 255 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Sverige är januari. Då är priset 21% lägre än under resten året och ligger på bara 1 001 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 37% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Sverige. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sverige kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Sverige av typen stor bil som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Sverige är 746 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Sverige är februari. Då är priset 28% lägre än under resten året och ligger på bara 543 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 7 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Sverige. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sverige kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Sverige av typen SUV som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Sverige är 1 633 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Sverige är januari. Då är priset 26% lägre än under resten året och ligger på bara 1 213 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 52% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Sverige. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sverige kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt bil i Sverige är 1 466 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt bil i Sverige är februari. Då är priset 26% lägre än under resten året och ligger på bara 1 088 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt bil är typiskt 46% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Sverige. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sverige kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Sverige av typen lyxigt bil som hittats på momondo den senaste veckan.

Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

198 kr/dag

(21 jun - 24 jun)
Mercedes-Benz A-Class
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

199 kr/dag

(4 jul - 7 jul)
Mercedes-Benz A-Class
Skoda Rapid
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

222 kr/dag

(29 apr - 3 jun)
Skoda Rapid

Trender och insikter om att hyra bil i Sverige

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Sverige

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Sverige?

Enligt våra uppgifter är Thrifty den billigaste hyrbilsfirman i Sverige. Användare som bokar sin hyrbil med Thrifty hittar ofta priser under det genomsnittliga priset på 620 kr per dag. Beroende på vilken stad du vill besöka, vilken typ av bil du vill hyra och under hur lång tid du vill ha den kan du hitta priser för så lite som 292 kr per dag när du bokar med Thrifty.

Vilken är den populäraste biluthyrningsfirman i Sverige?

Om du planerar att hyra bil i Sverige rekommenderar vi att du bokar med Hertz vilket är ett av de populäraste biluthyrningsföretagen i landet. Under de senaste månaderna valde 39 % av våra användare Hertz när de behövde en hyrbil. Företaget har även en kundnöjdhet på 8,0 av 10 enligt 45 recensenter.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Sverige?

Om du har planer på att resa till Sverige och hyra bil kan det vara bra att tänka på att Hertz är hyrbilsfirman som har flest kontor i landet. Det finns stora chanser att du hittar ett av deras 254 nationella kontor antingen på din ankomstflygplats eller inne i staden. Överväg att besöka Stockholm som är den mest populära staden i Sverige. Här har Hertz över 17 kontor – varav många påträffas på flygplatsen eller inne i staden.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Sverige?

44 % av momondos användare föredrog att hyra en Kompakt då de besökte Sverige vilket gör den till landets mest populära hyrbil. Hyrbilspriserna i Sverige varierar beroende på stad och hyrbilsfirma, men du kan förvänta dig att få betala ett genomsnittspris på 631 kr per dag för en Kompakt.

Hyrbilsleverantörer i Sverige

Alla större biluthyrningsfirmor i Sverige

Hertz

254 platser

keddy by Europcar

240 platser

Europcar

204 platser

Sunnycars

191 platser

MABI

157 platser

Sixt

134 platser

Avis

132 platser

Budget

82 platser

Biluthyrning i Sverige

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Sverige och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Sverige?

Lagen säger att du måste köra på höger sida av vägen när du besöker Sverige. Att inte följa denna regel kan resultera i böter och bilolyckor.

Hur bra är vägarna i Sverige?

Sverige rankade 23 av 137 länder världen över gällande vägkvalitet 2019. På en skala från 1 till 7 fick Sverige 5,4 i betyg för vägkvalitet. Tänk dock på att vägbanans kvalitet i Sverige kan variera beroende på vilken del av landet du besöker.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Sverige?

Den högsta alkoholhalten du får ha i kroppen och samtidigt lagligt köra ett fordon i Sverige är 0,20 ‰. Dock kan vissa regioner och städer i Sverige ha sina egna gränser, så det är därför viktigt att du gör din research innan du reser. Om du är yngre än 18 år, vilket är åldersgränsen för lagligt alkoholintag i Sverige, kan det få strikta påföljder om du kör efter att du druckit. Kom ihåg att det aldrig är en bra idé att dricka och köra, oavsett hur gammal du är.

Hur mycket kostar bensinen i Sverige?

I genomsnitt var priset på bensin i Sverige 19,90 kr per liter förra veckan. Däremot har Egypten för närvarande de lägsta genomsnittliga bensinpriserna till en kostnad av 3,07 kr per liter. Du bör också överväga att besöka Hong Kong, även om du här stöter på de dyraste genomsnittliga priserna på 34,76 kr per liter.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Sverige?

Priserna för bilar i Sverige uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Sverige?

Det finns 1 621 bolag tillgängliga för bilar i Sverige från och med april. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Sverige?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Sverige. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Sverige?

Vid biluthyrning i Sverige måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Ett internationellt körtillstånd krävs om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet och kan vara nödvändigt för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på hemresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda uthyrningsföretaget som du gör din bokning med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Sverige?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Sverige om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Sverige?

Genom att använda filter gör momondo det enklare att hitta en bra hyrbil i Sverige. Oavsett om det gäller pris, biltyp, bekvämligheter eller policys låter momondo dig förfina din sökning med olika filter så att du kan hitta det bästa erbjudandet för dig.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Sverige med gratis avbokning?

Ja, momondo låter dig filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Sverige som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Sverige på momondo?

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Sverige.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Sverige som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Sverige.

Kan jag söka efter hyrbilar i Sverige med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Sverige med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Sverige

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tors 25/4
12:00
tors 2/5
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners

Hitta bättre resultat för din vistelse i Sverige

Hitta hyrbilar i dessa populära städer i Sverige