Hyrbilar i Sverige

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Sverige? Sök och jämför priser här!

Stockholm, Sverige
30 nov — 7 dec
Samma avlämingsplats
Stockholm, Sverige
ons 30/11
12:00
ons 7/12
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Sverige

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Sverige
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

23 kr/dag

(12 dec - 12 jan)
Mercedes-Benz A-Class
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

29 kr/dag

(14 dec - 5 jan)
Volkswagen Golf
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

22 kr/dag

(12 dec - 12 jan)
Mini Hatch
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

25 kr/dag

(12 dec - 12 jan)
Toyota Corolla
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

30 kr/dag

(28 nov - 1 dec)
Toyota Auris
Mercedes-Benz C-Class Wagon
eller liknande Stor kombi
Upp till 5 passagerare

30 kr/dag

(5 dec - 8 jan)
Mercedes-Benz C-Class Wagon
BMW X1
eller liknande Standard-SUV
Upp till 5 passagerare

30 kr/dag

(5 dec - 8 jan)
BMW X1
Chevrolet Spark
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

21 kr/dag

(12 dec - 12 jan)
Chevrolet Spark
Volkswagen T-ROC
eller liknande Medelstor SUV
Upp till 5 passagerare

35 kr/dag

(9 dec - 11 dec)
Volkswagen T-ROC

Information om biluthyrning i Sverige

I Sverige har vi högertrafik, något som visserligen verkligen inte är unikt för just Sverige men som det ändå är viktigt att känna till. Följer du inte denna regel kan det nämligen få katastrofala konsekvenser, både för dig och dina medtrafikanter. En sak som är mer unik för just Sverige är det faktum att du alltid måste ha på ditt halvljus när du kör bil här, med undantag för de situationer då det lämpar sig bättre att använda helljus. Det innebär alltså att trots att det är ljust ute så kommer du att behöva ha halvljuset på. Följer du inte detta kan du bli stannad av polisen, och du kan då få en reprimand och i värsta fall böter. När du kör i Sverige, speciellt vid gryning eller skymning, är det också oerhört viktigt att du ser upp för vilda djur. Detta kan bland annat handla om älgar och rådjur. Krockar du med någon av dessa kan det nämligen få ytterst allvarliga konsekvenser.

I Sverige behöver du vara minst 18 år gammal samt ha körkort för att få hyra bil från en biluthyrning. Sverige skiljer sig på så sätt från många andra länder där du behöver ha haft ditt körkort i ett visst antal år för att kunna hyra bil. Eftersom du i mer eller mindre samtliga fall måste lämna en säkerhetsdeposition när du hyr bil i Sverige måste du också ha tillgång till ett kreditkort. Detta belopp är till för att täcka självrisken ifall det skulle uppstå skador eller annat slitage på bilen under tiden du använder den. Notera också att om du är under 25 år när du hyr bil i Sverige kan det tillkomma extrakostnader, även om det i övrigt rör sig om en billig biluthyrning. Är ni fler än en person som kommer att köra bilen ni hyr? Då måste de personer som vid sidan av dig kan tänkas köra bilen läggas till som extra förare. För detta brukar det dessutom tas ut en extra biluthyrningskostnad i form av en avgift per dygn.

I Sverige, precis som i de flesta andra länder, är det storstadsregionerna som är mest trafikerade. Eftersom Stockholmsregionen är den mest befolkade delen av Sverige är det också den hårdast trafikerade. Inom denna region är det själva Stockholms stad som är hårdast trafikerad. Att till exempel finna parkering inne i centrala Stockholm kan vara lättare sagt än gjort. Stockholm har dock mycket bra kollektivtrafik med tunnelbana, bussar och spårvagn, så ett alternativ kan vara att parkera bilen utanför staden och sedan ta dig in till den med kollektivtrafik. Efter Stockholm är det Göteborgsregionen, som är den mest trafikerade delen av Sverige. Att finna parkering inne i Göteborg kan vara svårt det med, men inte lika svårt och kostsamt som i Stockholm. Göteborg med omnejd kan vara extra hårt trafikerat under tiden Göteborgs Kulturkalas pågår vilket är en vecka varje sommar.

En av de vackraste vägarna i Sverige är den så kallade Höga Kusten-slingan. Här är du omgiven av vacker natur som förutom havet består av berg och djupa dalar. Längs med denna sträcka finner du bland annat Höga Kusten-bron samt flera fiskelägen, vackra byar och det majestätiska Skuleberget. Det finns också gott om bensinstationer, hotell och restauranger längs med denna imponerande väg. En annan mycket vacker väg i Sverige är den så kallade Kustvägen Bohuslän. Denna väg tar dig genom många semesterpärlor längs med den bohuslänska kusten, inklusive orter som Fjällbacka, Strömstad och Grebbestad. Längs med vägen finner du även några av de bästa badplatser som Sverige har att erbjuda. Det råder inte heller någon brist på bensinmackar, hotell och restauranger längs med vägen. Här finns alla förutsättningar för att få en mycket trevlig bilsemester.


Erbjudanden på hyrbilar i Sverige

Hitta rätt hyrbil för dig i Sverige

Bilar i Liten

351 kr - 894 kr

Alla biltyper

720 kr - 1 582 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Sverige är 563 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Sverige är november. Då är priset 38% lägre än under resten året och ligger på bara 351 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 48 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Sverige. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sverige kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Sverige som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Sverige är 820 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Sverige är december. Då är priset 39% lägre än under resten året och ligger på bara 503 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 25 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Sverige. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sverige kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Sverige som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Sverige är 1 154 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Sverige är december. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 775 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 7% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Sverige. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sverige kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Stor i Sverige som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Sverige är 791 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Sverige är november. Då är priset 42% lägre än under resten året och ligger på bara 465 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 27 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Sverige. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sverige kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Sverige som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Sverige är 1 641 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Sverige är februari. Då är priset 44% lägre än under resten året och ligger på bara 920 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 35% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Sverige. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sverige kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Sverige är 1 297 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Sverige är december. Då är priset 40% lägre än under resten året och ligger på bara 781 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 17% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Sverige. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sverige kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Lyxigt i Sverige som hittats på momondo under den senaste veckan.

Volkswagen up!
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

21 kr/dag

(12 dec - 12 jan)
Volkswagen up!
Citroen C3
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

22 kr/dag

(12 dec - 12 jan)
Citroen C3
Seat Leon
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

23 kr/dag

(12 dec - 12 jan)
Seat Leon

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Sverige

Sevärdheter i närheten:

Odenplan35,0 km
Olympiastadion35,1 km
Stockholm City Conference Centre35,9 km
Konserthuset36,0 km
Hötorget36,0 km

Sevärdheter i närheten:

Liseberg nöjespark17,9 km
Universeum17,9 km
Scandinavium18,1 km
Ullevi18,2 km
Gamla Ullevi18,7 km

Sevärdheter i närheten:

Årstafältet85,4 km
Tele2 Arena87,2 km
Norr Mälarstrand88,0 km
Stockholms Centralstation88,9 km
Riddarhuset88,9 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Sverige

Nedan visas de mest populära hotellen i Sverige

Biluthyrning i Sverige

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Sverige och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Enligt våra uppgifter är Major Agency den billigaste hyrbilsfirman i Sverige. Användare som bokar sin hyrbil med Major Agency hittar ofta priser under det genomsnittliga priset på 505 kr per dag. Beroende på vilken stad du vill besöka, vilken typ av bil du vill hyra och under hur lång tid du vill ha den kan du hitta priser för så lite som 250 kr per dag när du bokar med Major Agency.

Om du planerar att hyra bil i Sverige rekommenderar vi att du bokar med Sixt vilket är ett av de populäraste biluthyrningsföretagen i landet. Under de senaste månaderna valde 29 % av våra användare Sixt när de behövde en hyrbil. Företaget har även en kundnöjdhet på 8,0 av 10 enligt 43 recensenter.

Om du har planer på att resa till Sverige och hyra bil kan det vara bra att tänka på att Sunnycars är hyrbilsfirman som har flest kontor i landet. Det finns stora chanser att du hittar ett av deras 254 nationella kontor antingen på din ankomstflygplats eller inne i staden. Överväg att besöka Stockholm som är den mest populära staden i Sverige. Här har Sunnycars över 25 kontor – varav många påträffas på flygplatsen eller inne i staden.

Lagen säger att du måste köra på höger sida av vägen när du besöker Sverige. Att inte följa denna regel kan resultera i böter och bilolyckor.

Sverige rankade 23 av 137 länder världen över gällande vägkvalitet 2019. På en skala från 1 till 7 fick Sverige 5,4 i betyg för vägkvalitet. Tänk dock på att vägbanans kvalitet i Sverige kan variera beroende på vilken del av landet du besöker.

Den högsta alkoholhalten du får ha i kroppen och samtidigt lagligt köra ett fordon i Sverige är 0,20 ‰. Dock kan vissa regioner och städer i Sverige ha sina egna gränser, så det är därför viktigt att du gör din research innan du reser. Om du är yngre än 18 år, vilket är åldersgränsen för lagligt alkoholintag i Sverige, kan det få strikta påföljder om du kör efter att du druckit. Kom ihåg att det aldrig är en bra idé att dricka och köra, oavsett hur gammal du är.

22 % av momondos användare föredrog att hyra en Compact då de besökte Sverige vilket gör den till landets mest populära hyrbil. Hyrbilspriserna i Sverige varierar beroende på stad och hyrbilsfirma, men du kan förvänta dig att få betala ett genomsnittspris på 375 kr per dag för en Compact.

I genomsnitt var priset på bensin i Sverige 20,39 kr per liter förra veckan. Däremot har Algeriet för närvarande de lägsta genomsnittliga bensinpriserna till en kostnad av 3,53 kr per liter. Du bör också överväga att besöka Hong Kong, även om du här stöter på de dyraste genomsnittliga priserna på 31,49 kr per liter.


Börja planera din resa till Sverige


Varför använda momondo?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Sverige om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

Genom att använda filter gör momondo det enklare att hitta en bra hyrbil i Sverige. Oavsett om det gäller pris, biltyp, bekvämligheter eller policys låter momondo dig förfina din sökning med olika filter så att du kan hitta det bästa erbjudandet för dig.

Ja, momondo låter dig filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Sverige som erbjuder gratis avbokning.

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Sverige.

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Sverige.

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Sverige med obegränsat kilometertal på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.