Hyrbilar i Island

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Island? Sök och jämför priser här!

Reykjavik, Island
7 apr — 14 apr
Samma avlämingsplats
Reykjavik, Island
fre 7/4
12:00
fre 14/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrfirmor på över 70 000 platser.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Island

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Island
Fiat 500
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

259 kr/dag

(26 apr - 1 maj)
Fiat 500
Citroen C3
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

320 kr/dag

(26 apr - 1 maj)
Citroen C3
Citroen C3
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

328 kr/dag

(26 apr - 1 maj)
Citroen C3
Jeep Renegade
eller liknande SUV
Upp till 2 passagerare

328 kr/dag

(26 apr - 1 maj)
Jeep Renegade
Suzuki Vitara/Escudo
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

385 kr/dag

(26 apr - 1 maj)
Suzuki Vitara/Escudo
Volkswagen T-ROC
eller liknande Medelstor SUV
Upp till 5 passagerare

406 kr/dag

(26 apr - 1 maj)
Volkswagen T-ROC
Vauxhall Mokka
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

406 kr/dag

(26 apr - 1 maj)
Vauxhall Mokka
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

418 kr/dag

(26 apr - 1 maj)
Opel Corsa
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

449 kr/dag

(26 apr - 1 maj)
Volkswagen Golf

Information om biluthyrning i Island

Islands säregna landskap och omständigheter speglas i ett antal specifika bestämmelser för bilkörning. Det är till exempel förbjudet att köra utanför markerade vägar och spår, på grund av risken för skada på den unika naturen. Myndigheterna ser allvarligt på brott mot denna regel, och påföljderna kan därför bli höga böter eller till och med fängelse. Att köra efter att ha konsumerat alkohol eller andra rusmedel är olagligt och kan också bestraffas med höga böter. När du använder biluthyrning i Island är det också viktigt att komma ihåg att behålla fordonets strålkastare på både dag och natt, vilket det är lag på. Landet har ett utbrett system av hastighetskameror och polisbevakning, och överträdelser bestraffas med böter.

Giltig ålder för att få utnyttja biluthyrning i Island varierar mellan olika biluthyrningsföretag och ibland även mellan olika bilmodeller, men du måste vara minst 18 år gammal. I vissa fall tillkommer en avgift utöver vanlig biluthyrningskostnad för yngre personer, och särskilt vanligt är detta vid uthyrning av större fordon. Det är inte ovanligt att biluthyrningsföretag utöver minimiålder dessutom kräver att du har haft ditt körkort i minst ett år. Utländska körkort är giltiga för biluthyrning i Island, så länge det är utfärdat med det latinska alfabetet och kan läsas av personal på plats. Personer vars körkort inte lever upp till dessa krav måste utöver det nationella körkortet även skaffa ett internationellt körtillstånd innan resan påbörjas. Utöver giltigt körkort måste den person som ska köra bilen ha ett kreditkort för depositionen. Om föraren inte har något kreditkort finns vissa firmor som även accepterar kontokort. För att få köra i Island måste du ha ansvarsförsäkring, vilket bör ingå i uthyrningskontraktet.

I jämförelse med andra länder har Island generellt sett en låg nivå av trafik. Under sommarmånaderna när landet besöks av flest turister ökar antalet bilar på vägarna, särskilt på Ringvägen som är den mest populära rutten för att upptäcka ön. Som bilist i Island kan du dock räkna med ett relativt lugnt tempo. Om du planerar att upptäcka ön med billig biluthyrning, men vill undvika att köra i centrala Reykjavik finns många parkeringsalternativ. Särskilda parkeringszoner, parkeringshus och parkeringsplatser är lättillgängliga, och betalas för kontant eller med kort. Istället för att placera en biljett i bilen anger du fordonets registreringsnummer, och därefter kan du upptäcka staden till fots. Detta kan vara ett särskilt klokt alternativ när de årliga festivalerna Iceland Airwaves, Secret Solstice eller Reykjavik Pride pågår i staden. Besökare som har behov av transport i centrala Reykjavik men inte vill använda hyrbilen kan utnyttja det lokala trafikbolaget Strætó, vars regelbundna avgångar täcker de flesta sevärdheter.


Erbjudanden på hyrbilar i Island

Hitta rätt hyrbil för dig i Island

Bilar i Liten

336 kr - 1 199 kr

Alla biltyper

582 kr - 2 095 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Island är 697 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Island är oktober. Då är priset 52% lägre än under resten året och ligger på bara 336 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 40 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Island. Genomsnittspriset för en hyrbil i Island kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Island som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Island är 898 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Island är december. Då är priset 50% lägre än under resten året och ligger på bara 452 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 23 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Island. Genomsnittspriset för en hyrbil i Island kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Island som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Island är 1 808 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Island är januari. Då är priset 39% lägre än under resten året och ligger på bara 1 107 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 37% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Island. Genomsnittspriset för en hyrbil i Island kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Island är 973 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Island är januari. Då är priset 54% lägre än under resten året och ligger på bara 456 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 16 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Island. Genomsnittspriset för en hyrbil i Island kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Island som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Island är 1 642 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Island är november. Då är priset 56% lägre än under resten året och ligger på bara 738 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 30% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Island. Genomsnittspriset för en hyrbil i Island kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Skåpbil i Island som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Island är 1 288 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Island är november. Då är priset 41% lägre än under resten året och ligger på bara 769 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 11% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Island. Genomsnittspriset för en hyrbil i Island kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Fiat 500
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

259 kr/dag

(26 apr - 1 maj)
Fiat 500
Citroen C3
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

320 kr/dag

(26 apr - 1 maj)
Citroen C3
Citroen C3
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

328 kr/dag

(26 apr - 1 maj)
Citroen C3

Hyrbilsleverantörer i Island

Alla större biluthyrningsfirmor i Island

Sunnycars

22 platser

keddy by Europcar

19 platser

Hertz

17 platser

Europcar

16 platser

Budget

8 platser

Avis

7 platser

Ice Rental 4x4

6 platser

Dollar

5 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Island

Sevärdheter i närheten:

Skaftafell273,0 km

Sevärdheter i närheten:

Skaftafell189,4 km

Sevärdheter i närheten:

Skaftafell240,4 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Island

Nedan visas de mest populära hotellen i Island

Biluthyrning i Island

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Island och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Enligt våra uppgifter är Ice Rental 4x4 den billigaste hyrbilsfirman i Island. Användare som bokar sin hyrbil med Ice Rental 4x4 hittar ofta priser under det genomsnittliga priset på 886 kr per dag. Beroende på vilken stad du vill besöka, vilken typ av bil du vill hyra och under hur lång tid du vill ha den kan du hitta priser för så lite som 422 kr per dag när du bokar med Ice Rental 4x4.

För närvarande är det populäraste biluthyrningsföretaget i Island GREEN MOTION . 17 användare har gett GREEN MOTION ett genomsnittligt betyg på 7,2 av 10 för deras kundservice och högkvalitativa hyrbilar. Under den senaste månaden valde 33 % av våra användare GREEN MOTION då de behövde en hyrbil i Island.


Biluthyrning i populära städer i Island

Jämför priser på hyrbilar i de mest populära städerna i Island

Hyrbilar på populära flygplatser i Island

Hyr en bil på någon av dessa populära flygplatser i Island

Börja planera din resa till Island


Populära destinationer hos momondo

Utforska rekommenderade destinationer som andra användare tycker om att hyra bilar i året runt

Varför använda momondo?

Du bör boka en hyrbil i Island med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

momondo gör det enklare för dig att hitta bra hyrbilar i Island då du kan förfina din sökning med våra många filtreringsalternativ. Du kan begränsa ditt urval genom att titta på pris, biltyp, plats med mera.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.