Hyrbilar i Danmark

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Danmark? Sök och jämför priser här!

Köpenhamn, Danmark
14 dec — 21 dec
Köpenhamn, Danmark
tors 14/12
12:00
tors 21/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Danmark

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Danmark

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Danmark?

För tillfället är den billigaste hyrbilsfirman i Danmark National via vilken användare kan hitta priser så låga som 299 kr per dag. Användare som bokar sin bil med National tenderar att hitta priser lägre än det nationella genomsnittet på 546 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på var du hyr din bil, antalet dagar samt typ av bil.

Vilken är den populäraste biluthyrningsfirman i Danmark?

Sixt är för närvarande den populäraste biluthyrningsfirman i Danmark och 27 % av våra användare har valt att hyra bil hos dem under den senaste månaden. Sixt är även populära tack vare deras 125 recensioner med ett genomsnittligt betyg för kundnöjdhet på 7,6 av 10. Tänk på att din destination i Danmark kanske inte har några uthyrningskontor från Sixt så det är värt att ha ett andrahandsval i åtanke.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Danmark?

Om du har planer på att resa till Danmark och hyra bil kan det vara bra att tänka på att Sunnycars är hyrbilsfirman som har flest kontor i landet. Det finns stora chanser att du hittar ett av deras 49 nationella kontor antingen på din ankomstflygplats eller inne i staden. Överväg att besöka Köpenhamn som är den mest populära staden i Danmark. Här har Sunnycars över 3 kontor – varav många påträffas på flygplatsen eller inne i staden.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Danmark?

När det gäller att hyra bil i Danmark föredrar resenärer att hyra en Kompakt. Faktum är att 35 % av momondos användare hyrde denna biltyp under de senaste 30 dagarna och betalade ett genomsnittspris på 480 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Danmark

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Danmark
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

259 kr/dag

(6 mar - 15 mar)
Skoda Fabia
Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

270 kr/dag

(6 mar - 15 mar)
Fiat Panda
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

273 kr/dag

(6 mar - 15 mar)
Toyota Corolla
Kia Cee'd SW
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

284 kr/dag

(6 mar - 15 mar)
Kia Cee'd SW
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

295 kr/dag

(6 mar - 15 mar)
Mercedes-Benz A-Class
Chevrolet Spark
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

331 kr/dag

(6 mar - 15 mar)
Chevrolet Spark
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

344 kr/dag

(6 mar - 15 mar)
Opel Corsa
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

361 kr/dag

(6 mar - 15 mar)
Toyota Corolla
Volkswagen Jetta
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

366 kr/dag

(6 mar - 15 mar)
Volkswagen Jetta

Information om biluthyrning i Danmark

Har Danmark några unika trafikregler?

Det kanske inte är unikt för just Danmark, men faktum är att många länder har vägtullar och avgiftsbelagda vägar. Detta gäller inte i Danmark med undantag för en broavgift när du ska köra över Öresundsbron eller Stora Bältbron. Därför får du en smidigare bilresa om du satsar på billig biluthyrning i Danmark. Du kan räkna med att den danska polisen är hård vid fortkörning och delar ut böter efter ett par kilometer över hastighetsgränsen. Till skillnad från i Sverige så kan du dock köra något snabbare på motorvägen. I Danmark och framförallt i de större städerna är cyklisterna många och de är ofta aggressiva i sitt körsätt, samt förväntar sig att du ska lämna företräde. Det är förbjudet att prata i mobiltelefon under bilresan och du måste ha en varningstriangel i bilen. Bilbälte är också obligatoriskt för bilens passagerare.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Danmark?

Vid biluthyrning i Danmark har de flesta som krav att man ska vara över 19 år. Dessutom kan åldersgränsen vara högre hos vissa biluthyrningsföretag och en dyrare biluthyrningskostnad kan gälla. Det du därför ska tänka på är att ha med körkortet och dina försäkringsdokument under resan, och även de dokument du fått av biluthyrningsföretaget. Eftersom Danmark är en del av Skandinavien behövs inget pass. Om du ska åka över Öresundsbron behöver du ett bropass med dig i bilen som visar att du betalt broavgiften. Utöver dessa regler finns det inte så mycket annat väsentligt att förhålla sig till.

Vilka regioner i Danmark har mest trafik?

Förutom att leta efter billiga hyrbilar kan det vara en god idé att uppdatera sig på villkoren för danska vägar. I Danmark är E20:an mellan Köpenhamn och Köge en motorväg och den är mycket trafikerad. Därför har också satsningar gjort på att förbättra motorvägssträckan. På E47:an kör både turister och lastbilar med gods eftersom de ska ta sig ner mot Rödby-färjan och vidare söderut till Tyskland. Runt omkring de större städerna som Odense och Århus kan du också räkna med mycket biltrafik när människor kör till och från sitt arbete. E45 är den största och längsta vägen på Jylland och det finns ingen motsvarighet på den västra sidan som därmed är mycket lugnare. Vid Middelfart finns det en bro som går mellan Jylland och Fyn, så här kan du räkna med mycket trafik som måste passera. Huvudstaden Köpenhamn har intensiv trafik och dessutom många cyklister som far fram i höga hastigheter.

Vilka är de vackraste vägarna i Danmark?

Om du vill satsa på billig biluthyrning och köra runt i Danmark kan du spana efter skyltar som har en prästkrage eftersom de visar vägen till vackra utflyktsmål. Ofta är vägarna dit slingriga. En av de finaste destinationerna är Skagen där det finns ett alldeles speciellt ljus som också uppskattats av många erkända konstnärer. Om du är intresserad av biluthyrning i Köpenhamnsområdet får du inte missa att köra norrut mot Helsingör längs den trevliga kustvägen där det ligger många pampiga villor och hus. Njut av utsikten över det fina landskapet och havet längs denna sträcka. Du kan passa på att besöka Louisiana som har flera spännande konstutställningar. Om du kör mot Odense från Själland kommer du åka över den mäktiga Stora Bältbron där du kan blicka ut över havet. Om du vill köra längs kusten till trevliga och lugna kustsamhällen rekommenderas den västra sidan av Jylland där ett stopp vid Vejby Klit är ett passande utflyktsmål. Bovbjerg fyr är också en trevlig sevärdhet på västkusten.


Erbjudanden på hyrbilar i Danmark

Hitta rätt hyrbil för dig i Danmark

Liten cars

329 kr - 925 kr

Alla biltyper

457 kr - 1 417 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Danmark är 525 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Danmark är februari. Då är priset 38% lägre än under resten året och ligger på bara 329 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 47 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Danmark. Genomsnittspriset för en hyrbil i Danmark kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Danmark som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Danmark är 787 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Danmark är februari. Då är priset 44% lägre än under resten året och ligger på bara 441 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 20 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Danmark. Genomsnittspriset för en hyrbil i Danmark kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Danmark som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Danmark är 1 296 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Danmark är januari. Då är priset 65% lägre än under resten året och ligger på bara 466 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 25% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Danmark. Genomsnittspriset för en hyrbil i Danmark kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Danmark är 645 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Danmark är oktober. Då är priset 39% lägre än under resten året och ligger på bara 398 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 34 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Danmark. Genomsnittspriset för en hyrbil i Danmark kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Danmark som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Danmark är 1 582 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Danmark är februari. Då är priset 61% lägre än under resten året och ligger på bara 633 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 39% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Danmark. Genomsnittspriset för en hyrbil i Danmark kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Danmark som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Danmark är 1 186 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Danmark är april. Då är priset 49% lägre än under resten året och ligger på bara 612 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 18% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Danmark. Genomsnittspriset för en hyrbil i Danmark kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

259 kr/dag

(6 mar - 15 mar)
Skoda Fabia
Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

270 kr/dag

(6 mar - 15 mar)
Fiat Panda
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

273 kr/dag

(6 mar - 15 mar)
Toyota Corolla

Hyrbilsleverantörer i Danmark

Alla större biluthyrningsfirmor i Danmark

Sunnycars

49 platser

keddy by Europcar

42 platser

Europcar

36 platser

Avis

34 platser

Budget

34 platser

Hertz

32 platser

FLIZZR

30 platser

Sixt

27 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Danmark

Sevärdheter i närheten:

Oksnehallen8,3 km
Tivoli Gardens8,5 km
Mons Klint72,7 km
Lalandia Water Park220,7 km
Legoland221,4 km

Sevärdheter i närheten:

Lalandia Water Park1,2 km
Legoland1,6 km
Oksnehallen213,6 km
Tivoli Gardens213,9 km
Mons Klint231,2 km

Sevärdheter i närheten:

Legoland157,3 km
Lalandia Water Park157,3 km
Tivoli Gardens229,7 km
Oksnehallen229,9 km
Mons Klint289,7 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Danmark

Nedan visas de mest populära hotellen i Danmark

Biluthyrning i Danmark

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Danmark och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Danmark?

I Danmark kör man alltid på höger sida av vägen. Not Om du inte följer denna lag kan det resultera i trafikböter.

Hur bra är vägarna i Danmark?

Vägnätverket i Danmark har fått 5,6 i betyg för sin kvalitet (1 är lägst, 7 högst). Detta gör att det hamnar som nummer 16 i världen bland 137 andra länder. Vägarna skiljer sig signifikant åt mellan landets olika regioner så använd betygsättningen som en fingervisning för jämförelse mellan länderna.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Danmark?

Gränsen för alkoholintag och körning i Danmark är 0,50 ‰. Regioner och städer i Danmark kan ha sina egna lokala lagar gällande alkoholintag och körning, förutom den landsomspännande lagen, så se till att dubbelkolla detta innan du bokar din hyrbil. Notera att den lagliga åldern för att få dricka alkohol i Danmark är 18, och att det finns strikta lagar som förbjuder förare under denna ålder att köra efter alkoholintag.

Hur mycket kostar bensinen i Danmark?

I genomsnitt var priset på bensin i Danmark 21,47 kr per liter förra veckan. Om du inte är helt säker på att du vill hyra bil i Danmark har Kuwait några av världens lägsta bensinpriser på 3,57 kr per liter förra veckan. Hong Kong har och andra sidan de dyraste genomsnittspriserna på 32,47 kr per liter men är fortfarande ett bra alternativ för den som vill hyra bil.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Danmark?

Priserna för bilar i Danmark uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Danmark?

Det finns 332 bolag tillgängliga för bilar i Danmark från och med december. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Danmark?

Bland olika länder, inklusive Danmark, varierar minimiåldern för förare. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Det rekommenderas att du granskar policyn för det uthyrningsföretag du överväger innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Danmark?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Danmark. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Danmark?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Danmark om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Danmark?

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Danmark. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Danmark med gratis avbokning?

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Danmark som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Danmark på momondo?

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Danmark.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Danmark som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Danmark med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Danmark med obegränsat kilometertal på momondo?

Hyrbilar med obegränsat kilometertal är ett alternativ som momondo erbjuder för hyrbilar i Danmark.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Danmark

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.