Hyrbilar i Danmark

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Danmark? Sök och jämför priser här!

Köpenhamn, Danmark
18 aug — 25 aug
Samma avlämingsplats
Köpenhamn, Danmark
tors 18/8
12:00
tors 25/8
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Danmark

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Danmark
Tesla Model S
eller liknande Premium
Upp till 5 passagerare
Fordon med 4 dörrar

62 kr/dag

(18 aug - 25 aug)
Tesla Model S
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

25 kr/dag

(18 aug - 25 aug)
Mini Hatch
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

34 kr/dag

(18 aug - 25 aug)
Toyota Auris
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

26 kr/dag

(18 aug - 25 aug)
Renault Captur
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

28 kr/dag

(18 aug - 25 aug)
Mini Hatch
Skoda Octavia
eller liknande Standard kombi
Upp till 5 passagerare

57 kr/dag

(17 aug - 25 aug)
Skoda Octavia
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

27 kr/dag

(18 aug - 25 aug)
Mercedes-Benz GLA
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

26 kr/dag

(18 aug - 25 aug)
Renault Captur
Audi A4
eller liknande Kombi premium
Upp till 5 passagerare
Fordon med 2 dörrar

74 kr/dag

(18 aug - 25 aug)
Audi A4

Information om biluthyrning i Danmark

Det kanske inte är unikt för just Danmark, men faktum är att många länder har vägtullar och avgiftsbelagda vägar. Detta gäller inte i Danmark med undantag för en broavgift när du ska köra över Öresundsbron eller Stora Bältbron. Därför får du en smidigare bilresa om du satsar på billig biluthyrning i Danmark. Du kan räkna med att den danska polisen är hård vid fortkörning och delar ut böter efter ett par kilometer över hastighetsgränsen. Till skillnad från i Sverige så kan du dock köra något snabbare på motorvägen. I Danmark och framförallt i de större städerna är cyklisterna många och de är ofta aggressiva i sitt körsätt, samt förväntar sig att du ska lämna företräde. Det är förbjudet att prata i mobiltelefon under bilresan och du måste ha en varningstriangel i bilen. Bilbälte är också obligatoriskt för bilens passagerare.

Vid biluthyrning i Danmark har de flesta som krav att man ska vara över 19 år. Dessutom kan åldersgränsen vara högre hos vissa biluthyrningsföretag och en dyrare biluthyrningskostnad kan gälla. Det du därför ska tänka på är att ha med körkortet och dina försäkringsdokument under resan, och även de dokument du fått av biluthyrningsföretaget. Eftersom Danmark är en del av Skandinavien behövs inget pass. Om du ska åka över Öresundsbron behöver du ett bropass med dig i bilen som visar att du betalt broavgiften. Utöver dessa regler finns det inte så mycket annat väsentligt att förhålla sig till.

Förutom att leta efter billiga hyrbilar kan det vara en god idé att uppdatera sig på villkoren för danska vägar. I Danmark är E20:an mellan Köpenhamn och Köge en motorväg och den är mycket trafikerad. Därför har också satsningar gjort på att förbättra motorvägssträckan. På E47:an kör både turister och lastbilar med gods eftersom de ska ta sig ner mot Rödby-färjan och vidare söderut till Tyskland. Runt omkring de större städerna som Odense och Århus kan du också räkna med mycket biltrafik när människor kör till och från sitt arbete. E45 är den största och längsta vägen på Jylland och det finns ingen motsvarighet på den västra sidan som därmed är mycket lugnare. Vid Middelfart finns det en bro som går mellan Jylland och Fyn, så här kan du räkna med mycket trafik som måste passera. Huvudstaden Köpenhamn har intensiv trafik och dessutom många cyklister som far fram i höga hastigheter.

Om du vill satsa på billig biluthyrning och köra runt i Danmark kan du spana efter skyltar som har en prästkrage eftersom de visar vägen till vackra utflyktsmål. Ofta är vägarna dit slingriga. En av de finaste destinationerna är Skagen där det finns ett alldeles speciellt ljus som också uppskattats av många erkända konstnärer. Om du är intresserad av biluthyrning i Köpenhamnsområdet får du inte missa att köra norrut mot Helsingör längs den trevliga kustvägen där det ligger många pampiga villor och hus. Njut av utsikten över det fina landskapet och havet längs denna sträcka. Du kan passa på att besöka Louisiana som har flera spännande konstutställningar. Om du kör mot Odense från Själland kommer du åka över den mäktiga Stora Bältbron där du kan blicka ut över havet. Om du vill köra längs kusten till trevliga och lugna kustsamhällen rekommenderas den västra sidan av Jylland där ett stopp vid Vejby Klit är ett passande utflyktsmål. Bovbjerg fyr är också en trevlig sevärdhet på västkusten.


Erbjudanden på hyrbilar i Danmark

Hitta rätt hyrbil för dig i Danmark

Bilar i Liten

163 kr - 763 kr

Alla biltyper

264 kr - 1 941 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Danmark är 472 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Danmark är oktober. Då är priset 66% lägre än under resten året och ligger på bara 163 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 53 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Danmark. Genomsnittspriset för en hyrbil i Danmark kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Danmark som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Danmark är 756 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Danmark är mars. Då är priset 49% lägre än under resten året och ligger på bara 392 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 24 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Danmark. Genomsnittspriset för en hyrbil i Danmark kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Danmark är 1 605 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Danmark är januari. Då är priset 73% lägre än under resten året och ligger på bara 449 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 39% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Danmark. Genomsnittspriset för en hyrbil i Danmark kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Stor i Danmark som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Danmark är 548 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Danmark är januari. Då är priset 71% lägre än under resten året och ligger på bara 162 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 45 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Danmark. Genomsnittspriset för en hyrbil i Danmark kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Danmark som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Danmark är 1 726 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Danmark är mars. Då är priset 82% lägre än under resten året och ligger på bara 311 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 43% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Danmark. Genomsnittspriset för en hyrbil i Danmark kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Danmark är 871 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Danmark är oktober. Då är priset 0% lägre än under resten året och ligger på bara 977 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 12 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Danmark. Genomsnittspriset för en hyrbil i Danmark kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Lyxigt i Danmark som hittats på momondo under den senaste veckan.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

25 kr/dag

(18 aug - 25 aug)
Mini Hatch
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

26 kr/dag

(18 aug - 25 aug)
Renault Captur

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Danmark

Sevärdheter i närheten:

Oksnehallen8,3 km
Mons Klint72,7 km
Lalandia Water Park220,7 km
Legoland221,4 km

Sevärdheter i närheten:

Lalandia Water Park1,2 km
Legoland1,6 km
Oksnehallen213,6 km
Mons Klint231,2 km

Sevärdheter i närheten:

Legoland157,3 km
Lalandia Water Park157,3 km
Oksnehallen229,9 km
Mons Klint289,7 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Danmark

Nedan visas de mest populära hotellen i Danmark

Biluthyrning i Danmark

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Danmark och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

För tillfället är den billigaste hyrbilsfirman i Danmark Sixt via vilken användare kan hitta priser så låga som 378 kr per dag. Användare som bokar sin bil med Sixt tenderar att hitta priser lägre än det nationella genomsnittet på 691 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på var du hyr din bil, antalet dagar samt typ av bil.

Sixt är för närvarande den populäraste biluthyrningsfirman i Danmark och 39 % av våra användare har valt att hyra bil hos dem under den senaste månaden. Sixt är även populära tack vare deras 43 recensioner med ett genomsnittligt betyg för kundnöjdhet på 8,0 av 10. Tänk på att din destination i Danmark kanske inte har några uthyrningskontor från Sixt så det är värt att ha ett andrahandsval i åtanke.

Om du har planer på att resa till Danmark och hyra bil kan det vara bra att tänka på att Sunnycars är hyrbilsfirman som har flest kontor i landet. Det finns stora chanser att du hittar ett av deras 76 nationella kontor antingen på din ankomstflygplats eller inne i staden. Överväg att besöka Köpenhamn som är den mest populära staden i Danmark. Här har Sunnycars över 5 kontor – varav många påträffas på flygplatsen eller inne i staden.

I Danmark kör man alltid på höger sida av vägen. Not Om du inte följer denna lag kan det resultera i trafikböter.

Vägnätverket i Danmark har fått 5,6 i betyg för sin kvalitet (1 är lägst, 7 högst). Detta gör att det hamnar som nummer 16 i världen bland 137 andra länder. Vägarna skiljer sig signifikant åt mellan landets olika regioner så använd betygsättningen som en fingervisning för jämförelse mellan länderna.

Gränsen för alkoholintag och körning i Danmark är 0,50 ‰. Regioner och städer i Danmark kan ha sina egna lokala lagar gällande alkoholintag och körning, förutom den landsomspännande lagen, så se till att dubbelkolla detta innan du bokar din hyrbil. Notera att den lagliga åldern för att få dricka alkohol i Danmark är 18, och att det finns strikta lagar som förbjuder förare under denna ålder att köra efter alkoholintag.

När det gäller att hyra bil i Danmark föredrar resenärer att hyra en Mini. Faktum är att 20 % av momondos användare hyrde denna biltyp under de senaste 30 dagarna och betalade ett genomsnittspris på 135 kr per dag.

I genomsnitt var priset på bensin i Danmark 22,64 kr per liter förra veckan. Om du inte är helt säker på att du vill hyra bil i Danmark har Algeriet några av världens lägsta bensinpriser på 3,24 kr per liter förra veckan. Hong Kong har och andra sidan de dyraste genomsnittspriserna på 30,12 kr per liter men är fortfarande ett bra alternativ för den som vill hyra bil.


Hyrbilar på populära flygplatser i Danmark

Hyr en bil på någon av dessa populära flygplatser i Danmark

Börja planera din resa till Danmark


Varför använda momondo?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Danmark om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Danmark. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Danmark som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Danmark.

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Danmark med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Hyrbilar med obegränsat kilometertal är ett alternativ som momondo erbjuder för hyrbilar i Danmark.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.