Hitta billig biluthyrning i Köpenhamn

Vill du hyra en bil billigt i Köpenhamn? Sök och jämför priser här

Köpenhamn, Danmark
30 nov — 7 dec
Samma avlämingsplats
Köpenhamn, Danmark
mån 30/11
12:00
mån 7/12
12:00

När är det billigast att hyra en bil i Köpenhamn?

Alla

50 kr - 485 kr

Ekonomi

83 kr - 276 kr

I mars månad är det billigast att hyra en bil i Köpenhamn. Priset ligger då 36% lägre än under resten av året, på bara 133 kr per dag. Den dyraste månaden är augusti. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i september. Priset för en hyrbil i Köpenhamn kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Erbjudanden på hyrbilar i Köpenhamn

Hitta den rätta hyrbilen

Små bilar kategoriseras vanligtvis som ekonomiska bilar, kompakta bilar och bilar något mindre än genomsnittet. Du kan förvänta dig att få betala 370 kr per dag för att hyra en liten bil i Köpenhamn. Nedan är de bästa priserna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
173 kr/dag
27 dec - 3 jan
Köpenhamn
Kastrup Airport(car Rental Center)
Chevrolet Sonic Sedan
173 kr/dag
27 dec - 3 jan
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
182 kr/dag
27 dec - 3 jan
Köpenhamn
Kastrup Airport(car Rental Center)
Chevrolet Sonic Sedan
182 kr/dag
27 dec - 3 jan
Hitta liknande
Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
184 kr/dag
27 dec - 3 jan
Köpenhamn
Kastrup Airport(car Rental Center)
Citroen C2
184 kr/dag
27 dec - 3 jan
Hitta liknande
Ford Focus
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
245 kr/dag
27 dec - 3 jan
Köpenhamn
Kastrup Airport(car Rental Center)
Ford Focus
245 kr/dag
27 dec - 3 jan
Hitta liknande
Renault Clio
eller liknande Kombi ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
266 kr/dag
27 dec - 3 jan
Köpenhamn
Enterprise Rent A Car
Renault Clio
266 kr/dag
27 dec - 3 jan
Hitta liknande

Leverantörer av hyrbilar i Köpenhamn

Alla större biluthyrningsfirmor i Köpenhamn
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.3

Betyg baserat på 38 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 36 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.8

Betyg baserat på 31 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.6

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.5

Betyg baserat på 5 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.9

Betyg baserat på 25 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.8

Betyg baserat på 2 recensioner


Hitta populära sevärdheter nära din upphämtningsplats för hyrbil

Köpenhamn Kastrup flygplats

Köpenhamn, Danmark

Sevärdheter i närheten:

Oksnehallen8,3 km
Århus Tirstrup flygplats

Århus, Danmark

Sevärdheter i närheten:

Oksnehallen139,3 km
Rønne Bornholm flygplats

Rønne, Danmark

Sevärdheter i närheten:

Oksnehallen154,3 km

Information om din resa till Köpenhamn

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Köpenhamn?

Föra att hyra bil i Köpenhamn ska du ha fyllt 21 år då detta är åldersgränsen för hyrbil i Danmark. Du måste också ha haft ditt körkort i minst ett år för att tillåtas hyra bil i Köpenhamn. För unga förare år tillkommer för det mesta en extra kostnad per dag, så det kan vara svårt att hyra bil billigt om du är under 25. Det är även vanligt att biluthyrningarna har en övre åldersgräns på 80 år, men detta är inte någon regel. Jämför priser på hyrbilar hos momondo för att hitta ett billigt alternativ för din resa. Tänk på att sökresultatens priser inte tar hänsyn till eventuella extra avgifter för unga förare. Om du vill ha extra utrustning i hyrbilen, som barnstol eller GPS, ska du lägga till detta redan när du bokar hyrbilen för att få det så billigt som möjligt.

Viktigt att veta om trafikregler i Köpenhamn

Trafikregler i Köpenhamn och resten av Danmark är ungefär desamma som i Sverige. Generellt sätt är trafiken lugn och vägnätet är i bra skick. Inne i Köpenhamn kan det uppstå bilköer vid rusningstiden men annars är det relativt lätt att ta sig fram. Det finns inga vägavgifter i Köpenhamn. Något du ska vara uppmärksam på är att det är förbjudet att använda mobilen när du kör bil, men det går bra att tala i telefon om du använder handsfree. Hastighetsbegränsningen ligger på 110 kilometer i timmen på motorvägar och 50 kilometer i timmen i tätorter.

Parkering

I centrala Köpenhamn kan du både parkera i parkeringshus samt på gatan. I regel är det dyrare att parkera ju närmare centrum du ställer bilen. Det finns fyra olika parkeringszoner i staden för gatuparkering. Som mest kan det kosta drygt 32 DKK (ca. 45 SEK) per timme under rusningstid och som lägst cirka 11 DKK (ca. 15 SEK) per timme. Det är dock gratis att parkera under söndagar och helgdagar. Om du vill parkera bilen en längre period kan det vara en god idé att välja ett parkeringshus utanför centrum för att få ett så billigt pris som möjligt.

Utflyktsmål i och omkring Köpenhamn

Om du hyr bil under vistelsen i Köpenhamn kan du enkelt ta dig till platser i stadens omgivningar. Bland annat kan du besöka det kända konstmuseet Louisiana som ligger 35 kilometer norr om Köpenhamn. Du kan även köra över Öresundsbron för en dagstripp till svenska Malmö. Det är också populärt att resa till Helsingör och se stadens slott som inspirerade Shakespeares pjäs Hamlet.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att kunna hyra bil i Köpenhamn är det obligatoriskt att ha försäkringar som täcker skador på andra bilar och personer vid kollision samt försäkringar som täcker skador på hyrbilen vid eldsvåda. Dessa försäkringar ingår nästan alltid i biluthyrningarnas erbjudanden. Det är vanligt att hyrbilsfirmorna har erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar som täcker skador på hyrbilen vid stöld och kollision. Innan du köper till dessa ska du kolla om din hemförsäkring redan täcker dessa eventualiteter eller om du automatiskt är försäkrad för detta när du bokar hyrbilar med ditt kreditkort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Köpenhamn, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går alldeles utmärkt att använda ditt svenska körkort i Köpenhamn och du behöver inte skaffa ett internationellt körkort. Via transportstyrelsen kan du annars ta reda på var i världen du behöver ett internationellt körkort som översättning av ditt nationella körkort.

Var i Köpenhamn kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil som passar för din vistelse i Köpenhamn. Många biluthyrningar erbjuder hämtning och lämning av hyrbilen på olika platser. Filtrera helt enkelt din sökning efter var du vill hämta och lämna bilen för att sålla bland erbjudandena och hyra en billig bil som passar för din resa. Bland annat kan du hämta upp hyrbilar på flygplatsen Kastrup i Köpenhamn men lämna tillbaka den på en hyrfirma i Sverige om du ska bila över Öresundsbron tillbaka till Sverige. Genom att jämföra priser på momondo kan du hitta en hyrbil med billig kilometerkostnad eller fria mil.

Priser kontrollerade 12/10/2018


Avstånd till populära hotell från Köpenhamn

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Köpenhamn Kastrup flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Köpenhamn

Hittills i november har det gjorts 252 sökningar på momondo efter hyrbilar i Köpenhamn.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Köpenhamn för att motverka spridningen av COVID-19?

Enterprise, Avis och Sixt är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Köpenhamn till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Köpenhamn. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Köpenhamn i december?

En hyrbil för en weekend i Köpenhamn i december kostar kring 306 kr, med billiga erbjudanden från 153 kr. För en veckas biluthyrning, Köpenhamn priser i december är i genomsnitt 397 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 158 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Köpenhamn har lägst priser för hyrbilar?

Du hittar de billigaste biluthyrningspriserna i Köpenhamn hos Europcar, som har 2 uthyrningskontor i staden. Användare på momondo har hittat dagspriser så låga som 113 kr, men genomsnittspriset för en biluthyrning i Köpenhamn från Europcar ligger på 351 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Köpenhamn?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Köpenhamn. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Köpenhamn när du gör din bokning med momondo.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Köpenhamn?

Hertz är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Köpenhamn. Med 3 uthyrningskontor i Köpenhamn hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 243 kr per dag från Hertz.

Vad är hastighetsgränsen i Köpenhamn?

Resenärer som hyr bil i Köpenhamn bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 50 km/t. I förorterna runt Köpenhamn ligger hastighetsgränsen generellt på 80 km/t och på 130 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.


Planera din resa till Köpenhamn

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Köpenhamn

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Köpenhamn
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Köpenhamn

  Hitta hotell i Köpenhamn
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Köpenhamn