Hyrbil Danmark Köpenhamn

Hitta billig biluthyrning i Köpenhamn

Vill du hyra en bil billigt i Köpenhamn? Sök och jämför priser här

fre 7/8
12:00
lör 8/8
12:00
Jämför momondo med |

När är det billigast att hyra en bil i Köpenhamn?

Alla
44 kr - 487 kr
Ekonomi
79 kr - 270 kr

I mars månad är det billigast att hyra en bil i Köpenhamn. Priset ligger då 35% lägre än under resten av året, på bara 131 kr per dag. Den dyraste månaden är augusti. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i september. Priset för en hyrbil i Köpenhamn kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Leverantörer av hyrbilar i Köpenhamn

Alla större biluthyrningsfirmor i Köpenhamn

Tillbaka till alla leverantörer

hertz

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8,3

Betyg baserat på 38 recensioner

Visa alla 3 platser

budget

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8,0

Betyg baserat på 36 recensioner

Visa 1 plats

avis

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7,8

Betyg baserat på 31 recensioner

Visa alla 2 platser

thrifty

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10,0

Betyg baserat på 1 recensioner

Visa 1 plats

enterprise

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8,6

Betyg baserat på 2 recensioner

Visa 1 plats

europcar

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8,5

Betyg baserat på 5 recensioner

Visa alla 2 platser

sixtrentacar

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7,9

Betyg baserat på 25 recensioner

Visa alla 3 platser

flizzr

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7,8

Betyg baserat på 2 recensioner

Visa alla 4 platser

Hitta populära sevärdheter nära din upphämtningsplats för hyrbil

Köpenhamn Kastrup flygplats
Köpenhamn, Danmark
Sevärdheter i närheten:
Oksnehallen 8.3 km
Århus Tirstrup flygplats
Århus, Danmark
Sevärdheter i närheten:
Oksnehallen 139 km
Rønne Bornholm flygplats
Rønne, Danmark
Sevärdheter i närheten:
Oksnehallen 154 km

Information om din resa till Köpenhamn

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Köpenhamn?

Föra att hyra bil i Köpenhamn ska du ha fyllt 21 år då detta är åldersgränsen för hyrbil i Danmark. Du måste också ha haft ditt körkort i minst ett år för att tillåtas hyra bil i Köpenhamn. För unga förare år tillkommer för det mesta en extra kostnad per dag, så det kan vara svårt att hyra bil billigt om du är under 25. Det är även vanligt att biluthyrningarna har en övre åldersgräns på 80 år, men detta är inte någon regel. Jämför priser på hyrbilar hos momondo för att hitta ett billigt alternativ för din resa. Tänk på att sökresultatens priser inte tar hänsyn till eventuella extra avgifter för unga förare. Om du vill ha extra utrustning i hyrbilen, som barnstol eller GPS, ska du lägga till detta redan när du bokar hyrbilen för att få det så billigt som möjligt.

Viktigt att veta om trafikregler i Köpenhamn

Trafikregler i Köpenhamn och resten av Danmark är ungefär desamma som i Sverige. Generellt sätt är trafiken lugn och vägnätet är i bra skick. Inne i Köpenhamn kan det uppstå bilköer vid rusningstiden men annars är det relativt lätt att ta sig fram. Det finns inga vägavgifter i Köpenhamn. Något du ska vara uppmärksam på är att det är förbjudet att använda mobilen när du kör bil, men det går bra att tala i telefon om du använder handsfree. Hastighetsbegränsningen ligger på 110 kilometer i timmen på motorvägar och 50 kilometer i timmen i tätorter.

Parkering

I centrala Köpenhamn kan du både parkera i parkeringshus samt på gatan. I regel är det dyrare att parkera ju närmare centrum du ställer bilen. Det finns fyra olika parkeringszoner i staden för gatuparkering. Som mest kan det kosta drygt 32 DKK (ca. 45 SEK) per timme under rusningstid och som lägst cirka 11 DKK (ca. 15 SEK) per timme. Det är dock gratis att parkera under söndagar och helgdagar. Om du vill parkera bilen en längre period kan det vara en god idé att välja ett parkeringshus utanför centrum för att få ett så billigt pris som möjligt.

Utflyktsmål i och omkring Köpenhamn

Om du hyr bil under vistelsen i Köpenhamn kan du enkelt ta dig till platser i stadens omgivningar. Bland annat kan du besöka det kända konstmuseet Louisiana som ligger 35 kilometer norr om Köpenhamn. Du kan även köra över Öresundsbron för en dagstripp till svenska Malmö. Det är också populärt att resa till Helsingör och se stadens slott som inspirerade Shakespeares pjäs Hamlet.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att kunna hyra bil i Köpenhamn är det obligatoriskt att ha försäkringar som täcker skador på andra bilar och personer vid kollision samt försäkringar som täcker skador på hyrbilen vid eldsvåda. Dessa försäkringar ingår nästan alltid i biluthyrningarnas erbjudanden. Det är vanligt att hyrbilsfirmorna har erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar som täcker skador på hyrbilen vid stöld och kollision. Innan du köper till dessa ska du kolla om din hemförsäkring redan täcker dessa eventualiteter eller om du automatiskt är försäkrad för detta när du bokar hyrbilar med ditt kreditkort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Köpenhamn, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går alldeles utmärkt att använda ditt svenska körkort i Köpenhamn och du behöver inte skaffa ett internationellt körkort. Via transportstyrelsen kan du annars ta reda på var i världen du behöver ett internationellt körkort som översättning av ditt nationella körkort.

Var i Köpenhamn kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil som passar för din vistelse i Köpenhamn. Många biluthyrningar erbjuder hämtning och lämning av hyrbilen på olika platser. Filtrera helt enkelt din sökning efter var du vill hämta och lämna bilen för att sålla bland erbjudandena och hyra en billig bil som passar för din resa. Bland annat kan du hämta upp hyrbilar på flygplatsen Kastrup i Köpenhamn men lämna tillbaka den på en hyrfirma i Sverige om du ska bila över Öresundsbron tillbaka till Sverige. Genom att jämföra priser på momondo kan du hitta en hyrbil med billig kilometerkostnad eller fria mil.

Priser kontrollerade 12/10/2018

Avstånd till populära hotell från Köpenhamn Kastrup flygplats

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Köpenhamn Kastrups biluthyrningsdisk

Tivoli Hotel

Arni Magnussons Gade 2

7.7 km från flygplats

AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

Center Boulevard 5

5.4 km från flygplats

CABINN Metro

Arne Jacobsens Allé 2

5.4 km från flygplats

Skt. Petri

Krystalgade 22

8.7 km från flygplats

Steel House Copenhagen

Herholdtsgade 6

8.9 km från flygplats

Annex Copenhagen

Helgolandsgade 15

8.4 km från flygplats

Generator Copenhagen

Adelgade 7

8.5 km från flygplats

Axel Guldsmeden

Helgolandsgade 11

8.5 km från flygplats

citizenM Copenhagen Radhuspladsen

H. C. Andersens Boulevard 12

8.6 km från flygplats

Absalon Hotel

Helgolandsgade 15

8.4 km från flygplats

Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

Bernstorffsgade 35

7.7 km från flygplats

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

Amager Boulevard 70

7.1 km från flygplats

Scandic Kødbyen

Skelbaekgade 3a

8.3 km från flygplats

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28

8.1 km från flygplats

Urban House Copenhagen By Meininger

Colbjørnsensgade 11

8.4 km från flygplats

Copenhagen Island Hotel

Kalvebod Brygge 53

7.7 km från flygplats

A&O Copenhagen Norrebro

Tagensvej 135-137

12.0 km från flygplats

Hotel Østerport

Oslo Plads 5

9.3 km från flygplats

Biluthyrning i Köpenhamn

Hittills i augusti har det gjorts 252 sökningar på momondo efter hyrbilar i Köpenhamn.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Köpenhamn för att motverka spridningen av COVID-19?

Enterprise, Avis och Sixt är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Köpenhamn till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Köpenhamn. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Köpenhamn i september?

En hyrbil för en weekend i Köpenhamn i september kostar kring 308 kr, med billiga erbjudanden från 154 kr. För en veckas biluthyrning, Köpenhamn priser i september är i genomsnitt 401 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 160 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Köpenhamn har lägst priser för hyrbilar?

Du hittar de billigaste biluthyrningspriserna i Köpenhamn hos Europcar, som har 2 uthyrningskontor i staden. Användare på momondo har hittat dagspriser så låga som 114 kr, men genomsnittspriset för en biluthyrning i Köpenhamn från Europcar ligger på 354 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Köpenhamn?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Köpenhamn. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Köpenhamn när du gör din bokning med momondo.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Köpenhamn under september månad?

De flesta resenärer föredrar att hyra en standardbil i Köpenhamn under september månad. Med en genomsnittstemperatur på 9 °C och en nederbörd på omkring 50 mm i september innebär detta utmärkta förhållanden för en standardbil. Detta är den perfekta hyrbilstypen för våta vägar och plusgrader. Att hyra en Standard i Köpenhamn kommer i genomsnitt kosta dig 371 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Köpenhamn?

Hertz är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Köpenhamn. Med 3 uthyrningskontor i Köpenhamn hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 245 kr per dag från Hertz.

Vad är hastighetsgränsen i Köpenhamn?

Resenärer som hyr bil i Köpenhamn bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 50 km/t. I förorterna runt Köpenhamn ligger hastighetsgränsen generellt på 80 km/t och på 130 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.


Planera din resa till Köpenhamn

Hyrbil Danmark Köpenhamn
 • Midnatt
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00
 • Midnatt
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00