Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Köpenhamn, Huvudstadsregionen

Vill du hyra en bil billigt i Köpenhamn, Huvudstadsregionen? Sök och jämför priser här!

Köpenhamn, Danmark
8 Mar — 15 Mar
Köpenhamn, Danmark
Fri 8/3
12:00
Fri 15/3
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Köpenhamn

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Köpenhamn

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Köpenhamn?

De billigaste hyrbilarna i Köpenhamn hittas generellt genom Europcar. När du bokar med Europcar kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 141 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Köpenhamn är 294 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Köpenhamn?

FLIZZR har flest uthyrningskontor i Köpenhamn med 5 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Köpenhamn?

Den populäraste hyrbilsmodellen bland momondos användare att hyra i Köpenhamn är Ford Fiesta, följt av modellen Nissan Qashqai. Våra användare har hittat erbjudanden för Ford Fiesta i Köpenhamn för i genomsnitt 403 kr per dag, och så billigt som 148 kr per dag. Det kostar i genomsnitt 628 kr per dag att hyra modellen Nissan Qashqai i Köpenhamn, även om du kan hitta priser för så lite som 245 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Köpenhamn, Huvudstadsregionen

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Köpenhamn, Huvudstadsregionen
Ekonomi139 kr per dag
Kompakt141 kr per dag
Medelstor203 kr per dag
Minibuss253 kr per dag
Premium312 kr per dag
Minibuss463 kr per dag
Lyx301 kr per dag
Kompakt kombi170 kr per dag
Medelstor SUV274 kr per dag
Standard kombi288 kr per dag
Kombi premium888 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Köpenhamn

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Köpenhamn?

Föra att hyra bil i Köpenhamn ska du ha fyllt 21 år då detta är åldersgränsen för hyrbil i Danmark. Du måste också ha haft ditt körkort i minst ett år för att tillåtas hyra bil i Köpenhamn. För unga förare år tillkommer för det mesta en extra kostnad per dag, så det kan vara svårt att hyra bil billigt om du är under 25. Det är även vanligt att biluthyrningarna har en övre åldersgräns på 80 år, men detta är inte någon regel. Jämför priser på hyrbilar hos momondo för att hitta ett billigt alternativ för din resa. Tänk på att sökresultatens priser inte tar hänsyn till eventuella extra avgifter för unga förare. Om du vill ha extra utrustning i hyrbilen, som barnstol eller GPS, ska du lägga till detta redan när du bokar hyrbilen för att få det så billigt som möjligt.

Viktigt att veta om trafikregler i Köpenhamn

Trafikregler i Köpenhamn och resten av Danmark är ungefär desamma som i Sverige. Generellt sätt är trafiken lugn och vägnätet är i bra skick. Inne i Köpenhamn kan det uppstå bilköer vid rusningstiden men annars är det relativt lätt att ta sig fram. Det finns inga vägavgifter i Köpenhamn. Något du ska vara uppmärksam på är att det är förbjudet att använda mobilen när du kör bil, men det går bra att tala i telefon om du använder handsfree. Hastighetsbegränsningen ligger på 110 kilometer i timmen på motorvägar och 50 kilometer i timmen i tätorter.

Parkering

I centrala Köpenhamn kan du både parkera i parkeringshus samt på gatan. I regel är det dyrare att parkera ju närmare centrum du ställer bilen. Det finns fyra olika parkeringszoner i staden för gatuparkering. Som mest kan det kosta drygt 32 DKK (ca. 45 SEK) per timme under rusningstid och som lägst cirka 11 DKK (ca. 15 SEK) per timme. Det är dock gratis att parkera under söndagar och helgdagar. Om du vill parkera bilen en längre period kan det vara en god idé att välja ett parkeringshus utanför centrum för att få ett så billigt pris som möjligt.

Utflyktsmål i och omkring Köpenhamn

Om du hyr bil under vistelsen i Köpenhamn kan du enkelt ta dig till platser i stadens omgivningar. Bland annat kan du besöka det kända konstmuseet Louisiana som ligger 35 kilometer norr om Köpenhamn. Du kan även köra över Öresundsbron för en dagstripp till svenska Malmö. Det är också populärt att resa till Helsingör och se stadens slott som inspirerade Shakespeares pjäs Hamlet.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att kunna hyra bil i Köpenhamn är det obligatoriskt att ha försäkringar som täcker skador på andra bilar och personer vid kollision samt försäkringar som täcker skador på hyrbilen vid eldsvåda. Dessa försäkringar ingår nästan alltid i biluthyrningarnas erbjudanden. Det är vanligt att hyrbilsfirmorna har erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar som täcker skador på hyrbilen vid stöld och kollision. Innan du köper till dessa ska du kolla om din hemförsäkring redan täcker dessa eventualiteter eller om du automatiskt är försäkrad för detta när du bokar hyrbilar med ditt kreditkort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Köpenhamn, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går alldeles utmärkt att använda ditt svenska körkort i Köpenhamn och du behöver inte skaffa ett internationellt körkort. Via transportstyrelsen kan du annars ta reda på var i världen du behöver ett internationellt körkort som översättning av ditt nationella körkort.

Var i Köpenhamn kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil som passar för din vistelse i Köpenhamn. Många biluthyrningar erbjuder hämtning och lämning av hyrbilen på olika platser. Filtrera helt enkelt din sökning efter var du vill hämta och lämna bilen för att sålla bland erbjudandena och hyra en billig bil som passar för din resa. Bland annat kan du hämta upp hyrbilar på flygplatsen Kastrup i Köpenhamn men lämna tillbaka den på en hyrfirma i Sverige om du ska bila över Öresundsbron tillbaka till Sverige. Genom att jämföra priser på momondo kan du hitta en hyrbil med billig kilometerkostnad eller fria mil.


Erbjudanden på hyrbilar i Köpenhamn, Huvudstadsregionen

Hitta rätt hyrbil för dig i Köpenhamn

Liten cars

290 kr - 761 kr

Alla biltyper

464 kr - 1 584 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Köpenhamn, Danmark är 474 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Köpenhamn, Danmark är februari. Då är priset 39% lägre än under resten året och ligger på bara 290 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 40 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Köpenhamn. Genomsnittspriset för en hyrbil i Köpenhamn kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Köpenhamn som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Köpenhamn, Danmark är 842 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Köpenhamn, Danmark är april. Då är priset 54% lägre än under resten året och ligger på bara 388 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 8% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Köpenhamn. Genomsnittspriset för en hyrbil i Köpenhamn kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Köpenhamn som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Köpenhamn, Danmark är 1 144 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Köpenhamn, Danmark är februari. Då är priset 40% lägre än under resten året och ligger på bara 687 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 32% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Köpenhamn. Genomsnittspriset för en hyrbil i Köpenhamn kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen stor car i Köpenhamn som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Köpenhamn, Danmark är 730 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Köpenhamn, Danmark är april. Då är priset 46% lägre än under resten året och ligger på bara 400 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 7 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Köpenhamn. Genomsnittspriset för en hyrbil i Köpenhamn kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Köpenhamn som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Köpenhamn, Danmark är 1 143 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Köpenhamn, Danmark är februari. Då är priset 50% lägre än under resten året och ligger på bara 576 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 32% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Köpenhamn. Genomsnittspriset för en hyrbil i Köpenhamn kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Köpenhamn som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Köpenhamn, Danmark är 1 177 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Köpenhamn, Danmark är april. Då är priset 49% lägre än under resten året och ligger på bara 605 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 34% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Köpenhamn. Genomsnittspriset för en hyrbil i Köpenhamn kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen lyxigt car i Köpenhamn som hittats på momondo under den senaste veckan.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

139 kr/dag

(12 Mar - 6 Apr)
Mini Hatch
Skoda Rapid
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

141 kr/dag

(12 Mar - 6 Apr)
Skoda Rapid
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

148 kr/dag

(12 Mar - 6 Apr)
Toyota Corolla

Hyrbilsleverantörer i Köpenhamn

Alla större biluthyrningsfirmor i Köpenhamn, Huvudstadsregionen

Thrifty

1 plats
Översikt

Renlighet

7,5

Comfort

9,0

Övergripande

7,5

Upphämtning/avlämning

8,4

Bäst

7,5

Europcar

2 platser
Översikt

Renlighet

7,6

Comfort

7,3

Övergripande

7,2

Upphämtning/avlämning

6,9

Bäst

6,9

Hertz

4 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,2

Övergripande

6,5

Upphämtning/avlämning

6,8

Bäst

6,8

Sixt

3 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

7,6

Övergripande

6,9

Upphämtning/avlämning

6,6

Bäst

7,1

Avis

1 plats
Översikt

Renlighet

8,1

Comfort

7,6

Övergripande

6,7

Upphämtning/avlämning

6,7

Bäst

6,7

Budget

1 plats
Översikt

Renlighet

8,8

Comfort

8,8

Övergripande

6,8

Upphämtning/avlämning

6,8

Bäst

6,0

Enterprise Rent-A-Car

1 plats
Översikt

Renlighet

5,3

Comfort

5,9

Övergripande

5,9

Upphämtning/avlämning

5,9

Bäst

5,9

Fox

2 platser

Bra att veta om hyrbilar i Köpenhamn

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Köpenhamn.

Mest populära uthyrningsföretag

keddy by Europcar

Populära biltyper

Economy, Compact, Intermediate

Billigaste hyrbilen

206 kr

Mest populära modellen

Class Compact Car
Den mest populära biluthyrningsfirman i Köpenhamn som hittats på momondo den här månaden är keddy by Europcar. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Europcar och Alamo
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Köpenhamn under de senaste 72 timmarna: Economy, Compact, Intermediate.
Det lägsta priset för en hyrbil i Köpenhamn är 206 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 361 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Köpenhamn under de senaste 7 dagarna är av modellen Class Compact Car. Våra användare föredrar också Ford Fiesta som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Köpenhamn

Sevärdheter i närheten:

Oksnehallen8,3 km
Tivoli Gardens8,5 km

Sevärdheter i närheten:

Tivoli Gardens139,3 km
Oksnehallen139,3 km

Sevärdheter i närheten:

Tivoli Gardens154,3 km
Oksnehallen154,3 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Köpenhamn

Nedan visas de mest populära hotellen i Köpenhamn
NH Collection Copenhagen

NH Collection Copenhagen

Strandgade 7, Copenhagen, Capital Region, Denmark

0,8 km från stadskärnan

citizenM Copenhagen Radhuspladsen

citizenM Copenhagen Radhuspladsen

H. C. Andersens Boulevard 12, Copenhagen, Capital Region, Denmark

1,6 km från stadskärnan

Next House Copenhagen

Next House Copenhagen

Bernstorffsgade 27, Copenhagen, Capital Region, Denmark

1,8 km från stadskärnan

Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28, Copenhagen, Capital Region, Denmark

0,2 km från stadskärnan

Cabinn Copenhagen

Cabinn Copenhagen

Arni Magnussons Gade 1, Copenhagen, Capital Region, Denmark

2,3 km från stadskärnan

Wakeup Copenhagen Borgergade

Wakeup Copenhagen Borgergade

Borgergade 9, Copenhagen, Capital Region, Denmark

0,5 km från stadskärnan

Tivoli Hotel

Tivoli Hotel

Arni Magnussons Gade 2, Copenhagen, Capital Region, Denmark

2,3 km från stadskärnan

Copenhagen Island Hotel

Copenhagen Island Hotel

Kalvebod Brygge 53, Copenhagen, Capital Region, Denmark

2,6 km från stadskärnan

AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

Center Boulevard 5, Copenhagen, Capital Region, Denmark

4,7 km från stadskärnan

Bedwood Hostel

Bedwood Hostel

Nyhavn 63, Copenhagen, Capital Region, Denmark

0,2 km från stadskärnan

Comwell Copenhagen Portside Dolce by Wyndham

Comwell Copenhagen Portside Dolce by Wyndham

Alexandriagade 1, Copenhagen, Capital Region, Denmark

3,5 km från stadskärnan

Radisson Collection Royal Hotel, Copenhagen

Radisson Collection Royal Hotel, Copenhagen

Hammerichsgade 1, Copenhagen, Capital Region, Denmark

1,8 km från stadskärnan

Copenhagen Marriott Hotel

Copenhagen Marriott Hotel

Kalvebod Brygge 5, Copenhagen, Capital Region, Denmark

1,7 km från stadskärnan

Cityhub Copenhagen

Cityhub Copenhagen

97B Vesterbrogade, Copenhagen, Capital Region, Denmark

3,0 km från stadskärnan

Copenhagen Strand

Copenhagen Strand

Havnegade 37, Copenhagen, Capital Region, Denmark

0,4 km från stadskärnan

Skt. Petri

Skt. Petri

Krystalgade 22, Copenhagen, Capital Region, Denmark

1,2 km från stadskärnan

CABINN Metro

CABINN Metro

Arne Jacobsens Allé 2, Copenhagen, Capital Region, Denmark

5,6 km från stadskärnan

Copenhagen Downtown Hostel

Copenhagen Downtown Hostel

Vandkunsten 5, Copenhagen, Capital Region, Denmark

1,2 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Köpenhamn – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Köpenhamn och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Köpenhamn, Danmark i mars?

En hyrbil för en weekend i Köpenhamn i mars kostar kring 294 kr, med billiga erbjudanden från 216 kr. För en veckas biluthyrning, Köpenhamn priser i mars är i genomsnitt 345 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 219 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Köpenhamn, Danmark?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Köpenhamn. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Köpenhamn när du gör din bokning med momondo.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Köpenhamn under mars månad?

De flesta resenärer föredrar att hyra en standardbil i Köpenhamn under mars månad. Med en genomsnittstemperatur på 6 °C och en nederbörd på omkring 40 mm i mars innebär detta utmärkta förhållanden för en standardbil. Detta är den perfekta hyrbilstypen för våta vägar och plusgrader. Att hyra en Standard i Köpenhamn kommer i genomsnitt kosta dig 533 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Köpenhamn, Danmark?

Resenärer som hyr bil i Köpenhamn bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 50 km/t. I förorterna runt Köpenhamn ligger hastighetsgränsen generellt på 80 km/t och på 130 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut BMW 5 Series i Köpenhamn?

Hur är vädret i Köpenhamn, Danmark i februari?

Under februari är medeltemperaturen i Köpenhamn 0 °C och den förväntade nederbörden är 20 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Köpenhamn.

Är vädret i Köpenhamn representativt för resten av Huvudstadsregionen?

Den som vill hyra en bil i Köpenhamn för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Huvudstadsregionen under februari månad vanligtvis ligger runt 0 °C med en nederbörd på omkring 20 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Köpenhamn?

Priser för bilar i Köpenhamn uppdateras varje dag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Köpenhamn?

Det finns 31 bolag tillgängliga för bilar i Köpenhamn från och med februari. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Köpenhamn?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Köpenhamn. I många EU-länder måste förarna vara 18 år gamla. Som regel måste du vara 21 för att hyra en bil utomlands, och en avgift för unga förare kan tas ut om du är under 25 år. Vi rekommenderar att du läser igenom policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Köpenhamn?

För att få hyra en bil i Köpenhamn måste alla förare ha ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Köpenhamn?

Du bör boka en hyrbil i Köpenhamn med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Köpenhamn?

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Köpenhamn tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Köpenhamn med gratis avbokning?

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Köpenhamn och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Köpenhamn på momondo?

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Köpenhamn.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Köpenhamn som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Köpenhamn med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Köpenhamn med obegränsat kilometertal på momondo?

Hyrbilar med obegränsat kilometertal är ett alternativ som momondo erbjuder för hyrbilar i Köpenhamn.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Köpenhamn

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Köpenhamn

Populära hyrbilstyper i Köpenhamn


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
Bilar i Köpenhamn
Fri 8/3
12:00
Fri 15/3
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners