Hitta billig biluthyrning i Köpenhamn

Vill du hyra en bil billigt i Köpenhamn? Sök och jämför priser här!

tors 21/3
12:00
fre 22/3
12:00
Jämför med momondo |

Erbjudanden på hyrbilar i Köpenhamn

Kolla in några av de bästa erbjudandena för hyrbilar i Köpenhamn som nyligen hittats av användare på momondo
Spark
eller liknande Kompakt
4 1 4-5
90 SEK
23 maj - 23 sep.
Köpenhamn
Kastrup Airport(car Rental Center)
90 SEK
23 maj - 23 sep.

Populära hyrbilar i Köpenhamn

Bra priser hittades på momondo de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Köpenhamn flizzr
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Köpenhamn flizzr
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Köpenhamn flizzr
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Köpenhamn opaquecar
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Köpenhamn hertz
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Köpenhamn alamo
Suv
2 Vuxna, 2 Väskor

Bästa företagen för biluthyrning i Köpenhamn

Vill du veta var du kan hitta billig biluthyrning i {0}? Det här är de bästa leverantörerna
sixtrentacar
Billigast
Sixt
Sixt erbjuder de billigaste priserna på 3 platser i staden
thrifty
Mest populära
Thrifty
Thrifty har stor kundnöjdhet och finns på 1 plats i staden
flizzr
Flest platser
FLIZZR
FLIZZR erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 4 platser

Leverantörer av hyrbilar i Köpenhamn

Alla större företag som hyr ut bilar i Köpenhamn
$self.agencySymbol
Europcar
Utmärkt - 8,9 (3 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Enterprise
Utmärkt - 8,5 (12 794 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Utmärkt - 8,2 (93 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Sunnycars
Bra - 7,6 (1 omdöme)
4 platser
$self.agencySymbol
Avis
Bra - 7,6 (2 255 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Hertz
Bra - 7,4 (3 859 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
Budget
Bra - 7,4 (4 188 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Dollar
Bra - 7,3 (6 357 omdömen)
1 plats

Flygplatser med biluthyrning i Köpenhamn

Hitta en hyrbil på denna flygplats
HYRBILAR I
Köpenhamn Kastrups flygplats
CPH

Hyra bil i Köpenhamn

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Köpenhamn?

Föra att hyra bil i Köpenhamn ska du ha fyllt 21 år då detta är åldersgränsen för hyrbil i Danmark. Du måste också ha haft ditt körkort i minst ett år för att tillåtas hyra bil i Köpenhamn. För unga förare år tillkommer för det mesta en extra kostnad per dag, så det kan vara svårt att hyra bil billigt om du är under 25. Det är även vanligt att biluthyrningarna har en övre åldersgräns på 80 år, men detta är inte någon regel. Jämför priser på hyrbilar hos momondo för att hitta ett billigt alternativ för din resa. Tänk på att sökresultatens priser inte tar hänsyn till eventuella extra avgifter för unga förare. Om du vill ha extra utrustning i hyrbilen, som barnstol eller GPS, ska du lägga till detta redan när du bokar hyrbilen för att få det så billigt som möjligt.

Viktigt att veta om trafikregler i Köpenhamn

Trafikregler i Köpenhamn och resten av Danmark är ungefär desamma som i Sverige. Generellt sätt är trafiken lugn och vägnätet är i bra skick. Inne i Köpenhamn kan det uppstå bilköer vid rusningstiden men annars är det relativt lätt att ta sig fram. Det finns inga vägavgifter i Köpenhamn. Något du ska vara uppmärksam på är att det är förbjudet att använda mobilen när du kör bil, men det går bra att tala i telefon om du använder handsfree. Hastighetsbegränsningen ligger på 110 kilometer i timmen på motorvägar och 50 kilometer i timmen i tätorter.

Parkering

I centrala Köpenhamn kan du både parkera i parkeringshus samt på gatan. I regel är det dyrare att parkera ju närmare centrum du ställer bilen. Det finns fyra olika parkeringszoner i staden för gatuparkering. Som mest kan det kosta drygt 32 DKK (ca. 45 SEK) per timme under rusningstid och som lägst cirka 11 DKK (ca. 15 SEK) per timme. Det är dock gratis att parkera under söndagar och helgdagar. Om du vill parkera bilen en längre period kan det vara en god idé att välja ett parkeringshus utanför centrum för att få ett så billigt pris som möjligt.

Utflyktsmål i och omkring Köpenhamn

Om du hyr bil under vistelsen i Köpenhamn kan du enkelt ta dig till platser i stadens omgivningar. Bland annat kan du besöka det kända konstmuseet Louisiana som ligger 35 kilometer norr om Köpenhamn. Du kan även köra över Öresundsbron för en dagstripp till svenska Malmö. Det är också populärt att resa till Helsingör och se stadens slott som inspirerade Shakespeares pjäs Hamlet.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att kunna hyra bil i Köpenhamn är det obligatoriskt att ha försäkringar som täcker skador på andra bilar och personer vid kollision samt försäkringar som täcker skador på hyrbilen vid eldsvåda. Dessa försäkringar ingår nästan alltid i biluthyrningarnas erbjudanden. Det är vanligt att hyrbilsfirmorna har erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar som täcker skador på hyrbilen vid stöld och kollision. Innan du köper till dessa ska du kolla om din hemförsäkring redan täcker dessa eventualiteter eller om du automatiskt är försäkrad för detta när du bokar hyrbilar med ditt kreditkort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Köpenhamn, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går alldeles utmärkt att använda ditt svenska körkort i Köpenhamn och du behöver inte skaffa ett internationellt körkort. Via transportstyrelsen kan du annars ta reda på var i världen du behöver ett internationellt körkort som översättning av ditt nationella körkort.

Var i Köpenhamn kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil som passar för din vistelse i Köpenhamn. Många biluthyrningar erbjuder hämtning och lämning av hyrbilen på olika platser. Filtrera helt enkelt din sökning efter var du vill hämta och lämna bilen för att sålla bland erbjudandena och hyra en billig bil som passar för din resa. Bland annat kan du hämta upp hyrbilar på flygplatsen Kastrup i Köpenhamn men lämna tillbaka den på en hyrfirma i Sverige om du ska bila över Öresundsbron tillbaka till Sverige. Genom att jämföra priser på momondo kan du hitta en hyrbil med billig kilometerkostnad eller fria mil.

Priser kontrollerade 12/10/2018


Planera din resa till Köpenhamn