Hitta billig biluthyrning i Belgrad

Vill du hyra en bil billigt i Belgrad? Sök och jämför priser här

fre 16/8
12:00
lör 17/8
12:00
Jämför momondo med |

Bästa biluthyrning i Belgrad

Bra priser som hittades på momondo de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Belgrad interrent
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Belgrad goldcar
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Belgrad autonom
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Belgrad interrent
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Belgrad hertz
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Belgrad interrent
Suv
4 Vuxna, 2 Väskor

Bästa företagen för biluthyrning i Belgrad

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
europcar Billigast Europcar Europcar erbjuder de billigaste priserna på 6 platser i staden
greenmotion Mest populära GREEN MOTION GREEN MOTION erbjuder de billigaste priserna på 2 platser i staden
sixtrentacar Flest platser Sixt Sixt erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 7 platser

Leverantörer av hyrbilar i Belgrad

Alla större biluthyrningsfirmor i Belgrad
$self.agencySymbol
ACTIVE RENT A CAR
Suveränt - 10,0 (1 omdöme)
1 plats
$self.agencySymbol
Alamo
Suveränt - 10,0 (1 omdöme)
1 plats
$self.agencySymbol
Autonom
Suveränt - 9,6 (1 omdöme)
2 platser
$self.agencySymbol
AutoEurope
Suveränt - 8,9 (3 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Enterprise
Suveränt - 8,5 (12 798 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
FLEET
Suveränt - 8,3 (3 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Suveränt - 8,2 (98 omdömen)
6 platser
$self.agencySymbol
National
Suveränt - 8,2 (3 756 omdömen)
1 plats

Flygplatser med biluthyrning i Belgrad

Hitta en hyrbil på någon av dessa flygplatser
HYRBILAR I
Belgrad Batajnica flygplats
BJY
HYRBILAR I
Belgrad Nikola Tesla flygplats
BEG

Hyrbil i Belgrad

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Belgrad?

Den åldersgräns som gäller för att hyra bil i Belgrad varierar från hyrbilsföretag till hyrbilsföretag, men det finns oftast en 21-årsgräns, och i vissa fall krav på att du ska ha haft ditt körkort i mer än två år.

Viktigt att veta om trafikregler i Belgrad

I Belgrad och resten av landet kör man precis som i Sverige på höger sida. Halvljus ska vara på precis som här hemma. Det är även förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon och det är krav på säkerhetsbälten. Hastigheten inne i staden varierar beroende på vilken del du kör i, men ligger oftast på 60 km/h och nedåt. Det finns inga vägavgifter inne i Belgrad, men om du ska ut och köra i övriga landet så förekommer det avgifter på vissa av motorvägarna. Det går bara att betala dessa antingen kontant eller med kort.

Parkering

I Belgrad kan du parkera i ett av stadens parkeringsgarage. Detta kan vara en bra lösning om du stannar lite längre i staden och kostnaden ligger runt 75 RSD (6,7 SEK) den första timmen och därefter 90 RSD (8,1 SEK) per kommande timmar. Om du väljer att parkera på gatan är parkeringsplatserna uppdelade i tre zoner vilka alla har en maxtid gällande hur länge du får stå parkerad. I den röda zonen får du stå max en timme och det kostar 56 RSD (5 SEK), i den gula får du stå i 120 minuter till en kostnad av 48 RSD (4,3 SEK) per timme och i den gröna kan du stå parkerad i 180 minuter till en kostnad av 41 RSD (3,7 SEK) per timme. Betalningen för dessa zoner gäller mellan 7-21 t, måndag till fredag och resterande tider, mellan 21-7 t är parkering gratis. På lördag betalar du mellan7-14 t. Du kan betala med parkeringsbiljetter från kiosker, parkeringsautomat eller med mobilen.

Utflyktsmål i och omkring Belgrad

Mindre än en timmes körning från Belgrad ligger staden Novi Sad som är landets andra största stad. Hit tar du dig enkelt med hyrbil i Belgrad för att besöka stadens imponerande fästning Petrovaradin. Häpna över den imponerande byggnaden med hundratals år på nacken och dess intressanta historia innan du vandrar vidare ut i staden för att upptäcka dess klassiska serbiska och ungerska arkitektur. Upptäck stadens många restauranger och barer innan du kör vidare till den närliggande orten Sremski Karlovci. Denna by är full av vindlande smågator, pittoreska hus och charmiga kyrkor. Att hyra bil i Belgrad gör att du även kan fly storstadslivet och ta dig till Obedska-dammen, trankilt belägen i världens äldsta naturreservat och hem till 200 olika sorters fåglar.

Vilka försäkringar ska man ha?

Om du bestämmer dig för att hyra bil i Belgrad erbjuder de flesta uthyrningsföretag sina egna tillägg då det kommer till försäkringar, så det kan vara en bra idé att ha funderat över redan innan vad du vill ha. Självriskeliminering täcker till exempel självrisken om bilen skulle ta skada.

Kan man använda sitt svenska körkort i Belgrad, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det rekommenderas att man införskaffar ett internationellt körkort för körning i Belgrad och resten av Serbien. Du bör dessutom ha en officiell engelsk översättning av ditt svenska körkort med dig.

Var i Belgrad kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Om du föredrar att hitta biluthyrning i Belgrad och stadens centrala delar finns många stora internationella uthyrningskontor belägna inne i staden. Om du däremot flyger in till stadens flygplats, Belgrad-Nikola Tesla, BEG, kan du ta dig till antingen terminal 2 för internationella ankomster, eller bottenvåningen av terminal 1. Här hittar du företag som AUTO rent, Budget, Avis, Europcar, Hertz, Sixt och Thrifty. Om det är smidigare för dig att lämna tillbaka bilen på ett annat kontor då du är klar med den är det oftast lätt gjort och du kan till och med filtrera efter detta alternativ redan när du söker efter din bil på momondo. (Information kontrollerad: 12/06/2019).


Hyra bil i andra städer i Serbien

Planera din resa till Belgrad