Hitta billig biluthyrning i Belgrad, Serbien

Vill du hyra en bil billigt i Belgrad, Serbien? Sök och jämför priser här

Belgrad, Serbien
24 apr — 1 maj
Samma avlämingsplats
Belgrad, Serbien
lör 24/4
12:00
lör 1/5
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Belgrad

Alla större biluthyrningsfirmor i Belgrad, Serbien
Betyg för uthyrningsfirma: Okej 5.7

Betyg baserat på 47 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.6

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.2

Betyg baserat på 5 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.8

Betyg baserat på 14 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.7

Betyg baserat på 4 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.4

Betyg baserat på 8 recensioner


Information om din resa till Belgrad

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Belgrad?

Den åldersgräns som gäller för att hyra bil i Belgrad varierar från hyrbilsföretag till hyrbilsföretag, men det finns oftast en 21-årsgräns, och i vissa fall krav på att du ska ha haft ditt körkort i mer än två år.

Viktigt att veta om trafikregler i Belgrad

I Belgrad och resten av landet kör man precis som i Sverige på höger sida. Halvljus ska vara på precis som här hemma. Det är även förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon och det är krav på säkerhetsbälten. Hastigheten inne i staden varierar beroende på vilken del du kör i, men ligger oftast på 60 km/h och nedåt. Det finns inga vägavgifter inne i Belgrad, men om du ska ut och köra i övriga landet så förekommer det avgifter på vissa av motorvägarna. Det går bara att betala dessa antingen kontant eller med kort.

Parkering

I Belgrad kan du parkera i ett av stadens parkeringsgarage. Detta kan vara en bra lösning om du stannar lite längre i staden och kostnaden ligger runt 75 RSD (6,7 SEK) den första timmen och därefter 90 RSD (8,1 SEK) per kommande timmar. Om du väljer att parkera på gatan är parkeringsplatserna uppdelade i tre zoner vilka alla har en maxtid gällande hur länge du får stå parkerad. I den röda zonen får du stå max en timme och det kostar 56 RSD (5 SEK), i den gula får du stå i 120 minuter till en kostnad av 48 RSD (4,3 SEK) per timme och i den gröna kan du stå parkerad i 180 minuter till en kostnad av 41 RSD (3,7 SEK) per timme. Betalningen för dessa zoner gäller mellan 7-21 t, måndag till fredag och resterande tider, mellan 21-7 t är parkering gratis. På lördag betalar du mellan7-14 t. Du kan betala med parkeringsbiljetter från kiosker, parkeringsautomat eller med mobilen.

Utflyktsmål i och omkring Belgrad

Mindre än en timmes körning från Belgrad ligger staden Novi Sad som är landets andra största stad. Hit tar du dig enkelt med hyrbil i Belgrad för att besöka stadens imponerande fästning Petrovaradin. Häpna över den imponerande byggnaden med hundratals år på nacken och dess intressanta historia innan du vandrar vidare ut i staden för att upptäcka dess klassiska serbiska och ungerska arkitektur. Upptäck stadens många restauranger och barer innan du kör vidare till den närliggande orten Sremski Karlovci. Denna by är full av vindlande smågator, pittoreska hus och charmiga kyrkor. Att hyra bil i Belgrad gör att du även kan fly storstadslivet och ta dig till Obedska-dammen, trankilt belägen i världens äldsta naturreservat och hem till 200 olika sorters fåglar.

Vilka försäkringar ska man ha?

Om du bestämmer dig för att hyra bil i Belgrad erbjuder de flesta uthyrningsföretag sina egna tillägg då det kommer till försäkringar, så det kan vara en bra idé att ha funderat över redan innan vad du vill ha. Självriskeliminering täcker till exempel självrisken om bilen skulle ta skada.

Kan man använda sitt svenska körkort i Belgrad, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det rekommenderas att man införskaffar ett internationellt körkort för körning i Belgrad och resten av Serbien. Du bör dessutom ha en officiell engelsk översättning av ditt svenska körkort med dig.

Var i Belgrad kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Om du föredrar att hitta biluthyrning i Belgrad och stadens centrala delar finns många stora internationella uthyrningskontor belägna inne i staden. Om du däremot flyger in till stadens flygplats, Belgrad-Nikola Tesla, BEG, kan du ta dig till antingen terminal 2 för internationella ankomster, eller bottenvåningen av terminal 1. Här hittar du företag som AUTO rent, Budget, Avis, Europcar, Hertz, Sixt och Thrifty. Om det är smidigare för dig att lämna tillbaka bilen på ett annat kontor då du är klar med den är det oftast lätt gjort och du kan till och med filtrera efter detta alternativ redan när du söker efter din bil på momondo. (Information kontrollerad: 12/06/2019).


Avstånd till populära hotell från Belgrad, Serbien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Belgrad Nikola Tesla flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Belgrad

Hittills i april har det gjorts 167 sökningar på momondo efter hyrbilar i Belgrad.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Belgrad för att motverka spridningen av COVID-19?

Enterprise, National, och Avis är några av företagen som erbjuder förhöjda rengöringsalternativ för att motverka spridningen av COVID-19 i Belgrad. Fordonen rengörs alltid regelbundet, men hyrbilsföretagen tar nu extra åtgärder för att se till att bilarna är desinficerade. Du kan ta en titt på alla hyrbilsföretag i Belgrad som erbjuder denna tjänst genom att filtrera efter alternativet på momondo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Belgrad, Serbien i maj?

För maj i Belgrad, var genomsnittspriset för att hyra bil en weekend 39 kr - men vissa användare hittade erbjudanden så låga som 39 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Belgrad i maj hittade ett genomsnittspris på 55 kr - men priser så låga som 39 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Vilka hyrbilsfirmor i Belgrad har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har INTERRENT de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 139 kr per dag för hyrbilar i Belgrad. Det absolut billigaste priset som hittats på deras uthyrningskontor i Belgrad är 47 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Belgrad, Serbien?

Varje biluthyrningsföretag i Belgrad har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Belgrad är Enterprise, National och Avis, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Belgrad under maj månad?

Med en genomsnittstemperatur på 21 °C och en nederbörd kring 101 mm i maj gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Belgrad. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under maj månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Belgrad. Att hyra en Standard i Belgrad kommer i genomsnitt kosta dig 546 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Sixt i Belgrad?

Sixt är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Belgrad, Serbien. Med 7 uthyrningskontor i Belgrad, Serbien kan du förvänta dig få betala ett uthyrningspris på 181 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Belgrad, Serbien?

Resenärer som hyr bil i Belgrad bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 50 km/t. I förorterna runt Belgrad ligger hastighetsgränsen generellt på 80 km/t och på 130 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Hur är vädret i Belgrad, Serbien i april?

Under april är medeltemperaturen i Belgrad 13 °C och den förväntade nederbörden är 56 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Belgrad.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i april?

Vädret i Belgrad under april kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Belgrad. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Belgrad tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Ford Fiesta, Ford Focus och Fiat Panda.

Är vädret i Belgrad representativt för resten av Central Serbia?

Den som vill hyra en bil i Belgrad för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Central Serbia under april månad vanligtvis ligger runt 12 °C med en nederbörd på omkring 56,5 mm.


Hyra bil i andra städer i Serbien


Hyrbilar på flygplatser i Belgrad

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Belgrad

Planera din resa till Belgrad