Biluthyrning i Ljubljana, Slovenien

Vill du hyra en bil billigt i Ljubljana, Slovenien? Sök och jämför priser här

Ljubljana, Slovenien
3 dec — 10 dec
Samma avlämingsplats
Ljubljana, Slovenien
fre 3/12
12:00
fre 10/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrfirmor på över 70 000 platser.

Erbjudanden på hyrbilar i Ljubljana, Slovenien

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

78 kr - 426 kr

Alla biltyper

93 kr - 329 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Ljubljana, Slovenien är 177 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Ljubljana, Slovenien är november. Då är priset 56 % lägre än andra tider på året och kostar bara 78 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 3 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Ljubljana. Genomsnittspriset för en hyrbil i Ljubljana kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Ljubljana av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Ljubljana, Slovenien är 137 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Ljubljana, Slovenien är november. Då är priset 21 % lägre än andra tider på året och kostar bara 109 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 25 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Ljubljana. Genomsnittspriset för en hyrbil i Ljubljana kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Ljubljana av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Ljubljana, Slovenien är 147 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Ljubljana, Slovenien är november. Då är priset 27 % lägre än andra tider på året och kostar bara 109 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 19 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Ljubljana. Genomsnittspriset för en hyrbil i Ljubljana kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Ljubljana av typen SUV som hittats på momondo den senaste veckan.


Leverantörer av hyrbilar i Ljubljana

Alla större biluthyrningsfirmor i Ljubljana, Slovenien
3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

9,3

Övergripande

9,5

Upphämtning/avlämning

9,3

Valuta för pengarna

8,6
3 platser
Översikt

Renlighet

8,2

Comfort

7,5

Övergripande

7,2

Upphämtning/avlämning

7,0

Valuta för pengarna

7,0
2 platser
Översikt

Renlighet

7,3

Comfort

6,6

Övergripande

5,3

Upphämtning/avlämning

5,9

Valuta för pengarna

3,3
Översikt

Renlighet

1,9

Comfort

1,9

Övergripande

1,9

Upphämtning/avlämning

1,9

Valuta för pengarna

5,9
5 platser
3 platser
3 platser
3 platser

Information om din resa till Ljubljana

Att hyra bil i Ljubljana är ett perfekt sätt att uppleva Slovenien! Landet är relativt litet men otroligt mångfacetterat. På bara några timmar kan du ta dig från alpin bergsmiljö till Adriatiska havets stränder. Slovenien är ett av de mest moderna länderna i forna Jugoslavien och vägarna håller mestadels bra standard. Du kan hyra bil billigt med fria mil eller kilometerkostnad. Kom ihåg extrautrustning som till exempel GPS och barnstol när du bokar din hyrbil i Ljubljana.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Ljubljana?

Det finns flera olika åldersgränser att ta hänsyn till när du ska hyra bil i Ljubljana. Generellt får du lov att hyra bil om du är mellan 21 och 70 år, men reglerna kan variera mellan olika företag. Utöver det kan det tillkomma en avgift om du är under 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Ljubljana

Trafikreglerna skiljer sig inte så mycket mellan Slovenien och Sverige, men det kan vara bra att vara uppmärksam på ett par saker. Om du kör på motorvägarna ska du betala en vägavgift. Du betalar genom att köpa ett klistermärke som fästs på framrutan och som sedan avläses med jämna mellanrum längs motorvägen. Vanligtvis ingår klistermärket vid biluthyrning i Ljubljana, men det kan vara bra att kontrollera för säkerhets skull. Det finns två typer av motorvägar i Slovenien. På de stora vägarna med bred vägren är det tillåtet att köra i 130 km/h medan hastigheten på de smalare motorvägarna är begränsad till 100 km/h. Promillegränsen i Slovenien är 0.5 och du får endast prata i mobiltelefon om du har handsfree.

Parkering

I Ljubljanas centrum kan du parkera på gatorna eller i parkeringsgarage. Mitt i veckan kan det vara svårt att hitta gatuparkering, men eftersom Ljubljana är en förhållandevis liten stad är det mesta på gångavstånd även om du parkerar en bit utanför centrum. På lördagar efter 14:00 och på söndagar är gatuparkering i centrum gratis. Ett annat smidigt alternativ om du besöker Ljubljana tillfälligt är Park and Ride. Då parkerar du utanför centrum och betalar endast 1,20 EUR (13 SEK) för hela dagen, och en bussbiljett in till centrum ingår i priset. Det finns sex olika Park and Ride-parkeringar och oftast nås de enkelt från ringvägen.

Utflyktsmål i och omkring Ljubljana

Slovenien är ett kompakt land som lämpar sig utmärkt för utflykter med bil. Om du beger dig norrut från Ljubljana kan du utforska de alpina delarna av Slovenien och kör du mot sydväst når du Medelhavet på ungefär en och en halv timme. En av de mest populära utflykterna från Ljubljana är sjön Bled som ligger cirka 40 minuters bilfärd från staden. Den alpina sjön ligger fantastiskt vackert omgiven av berg och det finns en fin liten sandstrand för den som vill ta ett svalkande dopp under sommaren. Missa inte den lokala specialiteten kremšnita! Fortsätter du en bit norrut kommer du till nationalparken med Sloveniens högsta berg Triglav. Här finns fina vandringar i mäktiga omgivningar och möjlighet till spännande aktiviteter som till exempel forsränning. Även sjön Bohinj är ett populärt stopp i nationalparken. Kuststräckan är kort och några fina stopp är till exempel Izola, Piran och saltsjöarna i Secovlje nationalpark, på gränsen till Kroatien. På vägen kan du stanna till vid den imponerande Postojna-grottan som är väl värd ett besök och en rundtur. Du kan också överväga att ta en weekend i till exempel norra Italien eller Kroatien när du hyr bil i Slovenien, men kontrollera då med uthyrningsföretaget vilka regler som gäller.

Vilka försäkringar ska man ha?

Det är viktigt att du kontrollerar ditt försäkringsskydd när du ska hyra bil i Ljubljana. Som regel ingår den försäkring som är obligatorisk i uthyrningspriset. Därutöver kan du köpa till extra försäkringar eller självriskeliminering om du känner att du vill ha extra skydd mot kostnader som kan uppstå. Om du endast väljer en grundläggande försäkring så var uppmärksam på att vissa skador inte täcks alls och kontrollera hur hög självrisken är så att du är beredd om olyckan skulle vara framme.

Kan man använda sitt svenska körkort i Ljubljana, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att köra med svenskt körkort inom hela EU, så du behöver inte ordna ett internationellt körkort för att hyra bil i Ljubljana.

Var i Ljubljana kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Flera av de stora uthyrningsfirmorna har kontor i centrala Ljubljana där du kan hämta och lämna din hyrbil. För dig som anländer med tåg finns det uthyrningsföretag i närheten av tågstationen och du kan också hämta och lämna din hyrbil på Ljubljanas flygplats.


Avstånd till populära hotell från Ljubljana, Slovenien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Ljubljana Joze Pucnik flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Ljubljana

6 personer har letat efter hyrbilar i Ljubljana i november.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Ljubljana för att motverka spridningen av COVID-19?

Budget, Hertz och Alamo är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Ljubljana till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Ljubljana. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Ljubljana har lägst priser för hyrbilar?

Du kan förvänta dig att hitta de bästa erbjudandena från SURPRICE CAR RENTAL när du besöker Ljubljana. Med en genomsnittskostnad på 117 kr per dag från deras 3 uthyrningskontor är SURPRICE CAR RENTAL ett bra företag att hyra din bil från.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Ljubljana, Slovenien?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Ljubljana erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som Budget, Hertz och Alamo har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Hur många uthyrningskontor har Alamo i Ljubljana?

Det finns 1 uthyrningskontor i Ljubljana, Slovenien. På Alamos uthyrningskontor kan användare på momondo ofta hitta hyrbilar för 212 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Ljubljana, Slovenien?

Hastighetsgränsen i Ljubljana är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Ljubljana är 90 km/t och för motorvägen går gränsen vid 130 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Vilken bil väljer flest att hyra i Ljubljana?

De flesta av momondos användare hyr modellen Volkswagen Touran i Ljubljana, även om typen Fiat Panda är ett populärt andrahandsval enligt våra data. Om du är intresserad av att hyra modellen Volkswagen Touran ligger priserna generellt på 244 kr per dag. Vissa användare har hittat erbjudanden för modellen Volkswagen Touran i Ljubljana för så lite som 243 kr per dag. Hyrbilar av modellen Fiat Panda i Ljubljana kostar i genomsnitt 101 kr per dag, och några av de billigaste erbjudandena ligger på 51 kr per dag.

Hur är vädret i Ljubljana, Slovenien i november?

Vanligtvis ligger temperaturen i Ljubljana under november månad på 3 °C och den förväntade nederbörden är 70 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i november?

Vädret i Ljubljana under november kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Ljubljana. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Ljubljana tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Ett exempel på en liten bil tillgänglig för uthyrning är Fiat Panda.

Är vädret i Ljubljana representativt för resten av Osrednjeslovenska?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Ljubljana omkring i Osrednjeslovenska eller runt de omgivande områdena under november månad bör förvänta sig temperaturer runt 3 °C och en eventuell nederbörd på 70 mm under månaden.


Hyra bil i andra städer i Slovenien


Hyrbilar på flygplatser i Ljubljana

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Ljubljana

Börja planera din resa till Ljubljana