Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Wien

Vill du hyra en bil billigt i Wien? Sök och jämför priser här!

Wien, Österrike
26 mar — 2 apr
Wien, Österrike
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Wien

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Wien

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Wien?

De billigaste hyrbilarna i Wien hittas generellt genom Wheego. När du bokar med Wheego kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 43 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Wien är 131 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Wien?

Sunnycars har flest uthyrningskontor i Wien med 7 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Wien?

När du hyr en bil i Wien väljer de flesta av våra användare modellen Suzuki Vitara för 440 kr/dag i genomsnitt. Den näst mest populära bilmodellen är Opel Crossland X för ett genomsnittspris på 493 kr/dag. Våra användare har hittat hyrbilar av modellen Suzuki Vitara i Wien för så lite som 152 kr/dag och modellen Opel Crossland X för så lite som 127 kr/dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Wien

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Wien
Ekonomi124 kr per dag
Kompakt144 kr per dag
Medelstor205 kr per dag
Standard534 kr per dag
Kompakt kombi236 kr per dag
Kompakt SUV288 kr per dag
Medelstor SUV349 kr per dag
Mellanstor kombi417 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Wien

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Wien?

Då det gäller åldersgränser för att hyra bil i Wien så är den lägsta gränsen 18 år och ibland 21 beroende på hyrbolag. De flesta biluthyrare kräver dessutom att du ska ha haft ditt körkort i minst ett år. Är du under 25 får du även oftast räkna med att betala en extra avgift. Detsamma gäller om du är över 70 år och oftast finns det en gräns på max 80 år för dem som vill hyra.

Viktigt att veta om trafikregler i Wien

Fartgränsen i Wien ligger överlag på 30 km/h, men kan variera beroende på distrikt. Var därför uppmärksam på vilka regler som gäller då du kör in på en gata. Promillegränsen är som i övriga landet 0,5 och det råder högertrafik precis som i Sverige. Det är förbjudet att prata i handhållen mobil och du måste ha en varselväst i bilen. Mellan den 1:e november och 15:e april måste du dessutom ha vinterdäck eller snökedja vid vinterunderlag. Halvljus rekommenderas under dagtid och vid dålig sikt måste alla fordon ha det tänt. Alla barn under 12 år måste sitta i baksätet. Än så länge finns det inga vägavgifter i Wien, men ett så kallat ‘Vignette-klistermärke’ som visar att du betalt en avgift behövs vid körning på motorvägen och kan numera även köpas i digital form.

Parkering

Många av Wiens parkeringar är endast korttidsparkeringar och beroende på distriktet du parkerar i behöver du en parkeringsbiljett. I dessa korttidsparkeringszoner måste du ha en biljett redan från första minuten och framåt. Du kan köpa din biljett i bland annat stadens transportmaskiner, i tobaksbutiker eller online med hjälp av appen ”Handyparken”. Priset för 30 minuter är generellt 1,05 EUR (11,5 SEK) och vill du parkera längre och billigare är ett av stadens många p-hus ett bättre alternativ. De tar i regal en mycket lägre avgift och du kan hitta 24-timmarsparkering även i de distrikt där det annars råder regler för korttidsparkering.

Utflyktsmål i och omkring Wien

Det finns många utflyktsmål att upptäcka om du har hyrbil i Wien. Du kan till exempel köra cirka en timme till städerna Melk och Krems som ligger i gröna dalar längs med Donau. Förutom sin rika historia är dessa städer även riktiga hotspots för foodies. Mindre än en halvtimmes körning från Wien ligger också den vackra staden Klosterneuburg med ett kloster grundat på 1100-talet. En annan dagstripp från Wien utgörs av den romerska staden Carnuntum där du kan strosa runt bland ruinerna och känna historiens vingslag.

Vilka försäkringar ska man ha?

De flesta hyrbilsföretag erbjuder försäkringar då du bestämmer dig för att hyra bil i Wien. Självriskeliminering kan vara bra att ha då det helt täcker skador som kan uppkomma på hyrbilen. Kom dock ihåg att många svenska banker erbjuder detta om du använder ditt kredit- eller bankkort när du hyr, så ta en titt om detta gäller för din bank. Större svenska försäkringsbolag har även andra tilläggsalternativ som är användbara vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Kan man använda sitt svenska körkort i Wien, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det finns inga krav på internationellt körkort utan det går bra att använda ditt svenska körkort i Wien då Österrike är medlem i EU.

Var i Wien kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Då det kommer till biluthyrning i Wien kan du enkelt fixa upphämtning av din bil från Wiens flygplats. Här har alla stora hyrbilsföretag sina kontor, och det går bra att förboka din bil hemifrån Sverige. Du kan även ta dig in till centrum för att hyra din bil, bland annat vid den centrala tågstationen Wien Hauptbahnhof eller den västra tågstationen Wien Westbahnhof. Vill du lämna in din bil på en annan avlämningsplats finns det ett filter tillgängligt för detta när du söker på momondo.


Erbjudanden på hyrbilar i Wien

Hitta rätt hyrbil för dig i Wien

Liten bilar

272 kr - 777 kr

Alla biltyper

340 kr - 1 362 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Wien, Österrike är 460 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Wien, Österrike är november. Då är priset 41% lägre än under resten året och ligger på bara 272 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 37 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Wien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Wien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten bil i Wien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Wien, Österrike är 781 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Wien, Österrike är februari. Då är priset 56% lägre än under resten året och ligger på bara 346 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 8% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Wien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Wien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel bil i Wien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Wien, Österrike är 1 927 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Wien, Österrike är januari. Då är priset 57% lägre än under resten året och ligger på bara 847 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 63% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Wien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Wien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Wien, Österrike är 619 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Wien, Österrike är februari. Då är priset 56% lägre än under resten året och ligger på bara 275 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 15 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Wien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Wien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Wien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Wien, Österrike är 1 561 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Wien, Österrike är mars. Då är priset 46% lägre än under resten året och ligger på bara 853 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 54% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Wien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Wien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt bil i Wien, Österrike är 2 936 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt bil i Wien, Österrike är april. Då är priset 62% lägre än under resten året och ligger på bara 1 128 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt bil är typiskt 76% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Wien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Wien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

124 kr/dag

(5 maj - 12 maj)
Mini Hatch
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

144 kr/dag

(5 maj - 12 maj)
Renault Captur
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

180 kr/dag

(3 maj - 13 maj)
Volkswagen Golf

Hyrbilsleverantörer i Wien

Alla större biluthyrningsfirmor i Wien

Hertz

3 platser
Översikt

Renlighet

8,4

Comfort

8,2

Övergripande

7,8

Upphämtning/avlämning

7,9

Bäst

7,9

Avis

3 platser
Översikt

Renlighet

7,3

Comfort

7,3

Övergripande

7,6

Upphämtning/avlämning

7,6

Bäst

7,0

Sixt

5 platser
Översikt

Renlighet

8,2

Comfort

7,5

Övergripande

7,3

Upphämtning/avlämning

7,4

Bäst

6,5

Thrifty

3 platser
Översikt

Renlighet

8,8

Comfort

7,3

Övergripande

7,3

Upphämtning/avlämning

7,8

Bäst

6,5

Europcar

4 platser
Översikt

Renlighet

7,7

Comfort

6,4

Övergripande

5,9

Upphämtning/avlämning

6,2

Bäst

5,9

Dollar

3 platser
Översikt

Renlighet

6,8

Comfort

6,8

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

4,8

Bäst

6,8

Global Rent A Car

5 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

4,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Bäst

2,0

MEGADRIVE

5 platser
Översikt

Renlighet

4,0

Comfort

3,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

4,0

Bäst

3,0

Bra att veta om hyrbilar i Wien

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Wien.

Mest populära uthyrningsföretag

U-Save

Populära biltyper

Economy, Compact, Mini

Billigaste hyrbilen

172 kr

Mest populära modellen

Suzuki Vitara
Den mest populära biluthyrningsfirman i Wien som hittats på momondo den här månaden är U-Save. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Dryyve och Autounion Car Rental
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Wien under de senaste 72 timmarna: Economy, Compact, Mini.
Det lägsta priset för en hyrbil i Wien är 172 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 273 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Wien under de senaste 7 dagarna är av modellen Suzuki Vitara. Våra användare föredrar också Opel Crossland X som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Wien

Nedan visas de mest populära hotellen i Wien
NH Vienna Airport Conference Center

NH Vienna Airport Conference Center

Einfahrtsstrasse 1- 3, Vienna, Vienna, Austria

17,2 km från stadskärnan

Leonardo Hotel Vienna

Leonardo Hotel Vienna

Matrosengasse 6-8, Vienna, Vienna, Austria

2,8 km från stadskärnan

Prizeotel Vienna-City

Prizeotel Vienna-City

Karl-Popper-Straße 7, Vienna, Vienna, Austria

3,1 km från stadskärnan

Hilton Vienna Plaza

Hilton Vienna Plaza

Schottenring 11, Vienna, Vienna, Austria

0,8 km från stadskärnan

a&t Holiday Hostel

a&t Holiday Hostel

Leibnizgasse 66, Vienna, Vienna, Austria

4,4 km från stadskärnan

Andaz Vienna Am Belvedere - a concept by Hyatt

Andaz Vienna Am Belvedere - a concept by Hyatt

Arsenalstrasse 10, Vienna, Vienna, Austria

2,9 km från stadskärnan

Grand Ferdinand

Grand Ferdinand

Schubertring 10-12, Vienna, Vienna, Austria

0,9 km från stadskärnan

Le Méridien Vienna

Le Méridien Vienna

Robert-Stolz-Platz 1, Vienna, Vienna, Austria

0,8 km från stadskärnan

Melia Vienna

Melia Vienna

Donau-City-Straße 7, Vienna, Vienna, Austria

4,0 km från stadskärnan

Moxy Vienna Airport

Moxy Vienna Airport

Ausfahrtsstraße 4, Vienna, Vienna, Austria

17,4 km från stadskärnan

Hotel Mercure Wien Westbahnhof

Hotel Mercure Wien Westbahnhof

Felberstrasse 4, Vienna, Vienna, Austria

2,8 km från stadskärnan

Best Western Plus Amedia Wien

Best Western Plus Amedia Wien

Landstrasser Hauptstrasse 155, Vienna, Vienna, Austria

2,9 km från stadskärnan

Vienna Marriott Hotel

Vienna Marriott Hotel

Parkring 12a, Vienna, Vienna, Austria

0,7 km från stadskärnan

Ambassador Hotel

Ambassador Hotel

Kaerntner Strasse 22, Vienna, Vienna, Austria

0,4 km från stadskärnan

Intercontinental Vienna, An IHG Hotel

Intercontinental Vienna, An IHG Hotel

Johannesgasse 28, Vienna, Vienna, Austria

1,0 km från stadskärnan

Grand Hotel Wien

Grand Hotel Wien

Kaerntner Ring 9, Vienna, Vienna, Austria

0,8 km från stadskärnan

Hilton Vienna Waterfront

Hilton Vienna Waterfront

Handelskai 269, Vienna, Vienna, Austria

3,8 km från stadskärnan

Novotel Wien Hauptbahnhof

Novotel Wien Hauptbahnhof

Canettistrasse 6, Vienna, Vienna, Austria

2,7 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Wien – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Wien och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Wien, Österrike i april?

För april i Wien, var genomsnittspriset för att hyra bil en weekend 234 kr - men vissa användare hittade erbjudanden så låga som 177 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 256 kr till 563 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Wien, Österrike?

Varje biluthyrningsföretag i Wien har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Wien är Hertz, Avis och Dollar, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Wien under april månad?

Det bästa sättet att njuta av omgivningarna i Wien under april månad är att hyra en cabriolet. Risken är liten att det regnar eller är kallt då Wien har en medeltemperatur på 17 °C och en genomsnittlig nederbörd på 61 mm i april. Att hyra en Cabriolet i Wien kommer i genomsnitt kosta dig 925 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Wien, Österrike?

Resenärer som hyr bil i Wien bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 50 km/t. I förorterna runt Wien ligger hastighetsgränsen generellt på 100 km/t och på 100 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut BMW 5 Series i Wien?

Hur är vädret i Wien, Österrike i mars?

Under mars är medeltemperaturen i Wien 6 °C och den förväntade nederbörden är 39 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Wien.

Är vädret i Wien representativt för resten av Wien?

Om du letar efter en hyrbil i Wien för en bilresa till närliggande områden under mars månad är det viktigt att veta att resten av Wien vanligtvis har en temperatur på 6 °C och en nederbörd på omkring 39 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Wien?

Priser för bilar i Wien uppdateras varje dag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Wien?

Antalet tillgängliga bolag för bilar i Wien är 96 från och med mars. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Wien?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Wien. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Wien?

För att få hyra en bil i Wien måste alla förare ha ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Wien?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Wien om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Wien?

När du har sökt efter en hyrbil i Wien visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Wien med gratis avbokning?

Ja, momondo har ett filter som endast visar hyrbilserbjudanden som erbjuder gratis avbokning. Det här filtret är tillgängligt för alla hyrbilssökningar på momondo, inklusive för bilar i Wien.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Wien på momondo?

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Wien.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Wien som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Wien.

Kan jag söka efter hyrbilar i Wien med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, momondo kan visa dig biluthyrningsalternativ med obegränsat kilometertal i Wien.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Wien

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Wien


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners