Hyrbilar i Wien

Vill du hyra en bil billigt i Wien? Sök och jämför priser här!

Wien, Österrike
14 feb — 21 feb
Samma avlämingsplats
Wien, Österrike
tis 14/2
12:00
tis 21/2
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrfirmor på över 70 000 platser.

Viktig information om hyrbilar i Wien

Då det gäller åldersgränser för att hyra bil i Wien så är den lägsta gränsen 18 år och ibland 21 beroende på hyrbolag. De flesta biluthyrare kräver dessutom att du ska ha haft ditt körkort i minst ett år. Är du under 25 får du även oftast räkna med att betala en extra avgift. Detsamma gäller om du är över 70 år och oftast finns det en gräns på max 80 år för dem som vill hyra.

Fartgränsen i Wien ligger överlag på 30 km/h, men kan variera beroende på distrikt. Var därför uppmärksam på vilka regler som gäller då du kör in på en gata. Promillegränsen är som i övriga landet 0,5 och det råder högertrafik precis som i Sverige. Det är förbjudet att prata i handhållen mobil och du måste ha en varselväst i bilen. Mellan den 1:e november och 15:e april måste du dessutom ha vinterdäck eller snökedja vid vinterunderlag. Halvljus rekommenderas under dagtid och vid dålig sikt måste alla fordon ha det tänt. Alla barn under 12 år måste sitta i baksätet. Än så länge finns det inga vägavgifter i Wien, men ett så kallat ‘Vignette-klistermärke’ som visar att du betalt en avgift behövs vid körning på motorvägen och kan numera även köpas i digital form.

Många av Wiens parkeringar är endast korttidsparkeringar och beroende på distriktet du parkerar i behöver du en parkeringsbiljett. I dessa korttidsparkeringszoner måste du ha en biljett redan från första minuten och framåt. Du kan köpa din biljett i bland annat stadens transportmaskiner, i tobaksbutiker eller online med hjälp av appen ”Handyparken”. Priset för 30 minuter är generellt 1,05 EUR (11,5 SEK) och vill du parkera längre och billigare är ett av stadens många p-hus ett bättre alternativ. De tar i regal en mycket lägre avgift och du kan hitta 24-timmarsparkering även i de distrikt där det annars råder regler för korttidsparkering.

Det finns många utflyktsmål att upptäcka om du har hyrbil i Wien. Du kan till exempel köra cirka en timme till städerna Melk och Krems som ligger i gröna dalar längs med Donau. Förutom sin rika historia är dessa städer även riktiga hotspots för foodies. Mindre än en halvtimmes körning från Wien ligger också den vackra staden Klosterneuburg med ett kloster grundat på 1100-talet. En annan dagstripp från Wien utgörs av den romerska staden Carnuntum där du kan strosa runt bland ruinerna och känna historiens vingslag.

De flesta hyrbilsföretag erbjuder försäkringar då du bestämmer dig för att hyra bil i Wien. Självriskeliminering kan vara bra att ha då det helt täcker skador som kan uppkomma på hyrbilen. Kom dock ihåg att många svenska banker erbjuder detta om du använder ditt kredit- eller bankkort när du hyr, så ta en titt om detta gäller för din bank. Större svenska försäkringsbolag har även andra tilläggsalternativ som är användbara vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Det finns inga krav på internationellt körkort utan det går bra att använda ditt svenska körkort i Wien då Österrike är medlem i EU.

Då det kommer till biluthyrning i Wien kan du enkelt fixa upphämtning av din bil från Wiens flygplats. Här har alla stora hyrbilsföretag sina kontor, och det går bra att förboka din bil hemifrån Sverige. Du kan även ta dig in till centrum för att hyra din bil, bland annat vid den centrala tågstationen Wien Hauptbahnhof eller den västra tågstationen Wien Westbahnhof. Vill du lämna in din bil på en annan avlämningsplats finns det ett filter tillgängligt för detta när du söker på momondo.


Erbjudanden på hyrbilar i Wien

Hitta rätt hyrbil för dig i Wien

Bilar i Liten

225 kr - 955 kr

Alla biltyper

364 kr - 1 525 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Wien, Österrike är 531 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Wien, Österrike är februari. Då är priset 58% lägre än under resten året och ligger på bara 225 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 39 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Wien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Wien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Wien, Österrike är 739 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Wien, Österrike är november. Då är priset 58% lägre än under resten året och ligger på bara 316 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 15 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Wien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Wien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Wien, Österrike är 1 363 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Wien, Österrike är februari. Då är priset 54% lägre än under resten året och ligger på bara 633 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 37% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Wien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Wien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Wien, Österrike är 660 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Wien, Österrike är februari. Då är priset 48% lägre än under resten året och ligger på bara 346 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 24 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Wien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Wien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Wien, Österrike är 1 001 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Wien, Österrike är februari. Då är priset 37% lägre än under resten året och ligger på bara 633 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 14% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Wien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Wien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Wien, Österrike är 853 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Wien, Österrike är november. Då är priset 0% lägre än under resten året och ligger på bara 1 033 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 2 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Wien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Wien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Hyrbilsleverantörer i Wien

Alla större biluthyrningsfirmor i Wien

Hertz

5 platser
Översikt

Renlighet

9,3

Comfort

9,0

Övergripande

8,8

Upphämtning/avlämning

9,0

Bäst

9,0

Dollar

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

6,0

Bäst

10,0

Europcar

4 platser
Översikt

Renlighet

8,1

Comfort

8,1

Övergripande

7,9

Upphämtning/avlämning

7,8

Bäst

6,9

Budget

3 platser
Översikt

Renlighet

9,1

Comfort

8,4

Övergripande

7,3

Upphämtning/avlämning

8,3

Bäst

7,2

Sixt

6 platser
Översikt

Renlighet

8,3

Comfort

7,6

Övergripande

7,4

Upphämtning/avlämning

7,4

Bäst

6,8

Avis

4 platser
Översikt

Renlighet

7,2

Comfort

7,2

Övergripande

6,8

Upphämtning/avlämning

7,2

Bäst

6,0

BUCHBINDER

4 platser
Översikt

Renlighet

3,9

Comfort

1,9

Övergripande

1,9

Upphämtning/avlämning

1,9

Bäst

1,9

Sunnycars

11 platser

Bra att veta om hyrbilar i Wien

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Wien.

Mest populära uthyrningsföretag

SURPRICE CAR RENTAL

Populära biltyper

Economy, Mini, Passenger Van

Billigaste hyrbilen

194 kr

Mest populära modellen

Opel Corsa
Den mest populära biluthyrningsfirman i Wien som hittats på momondo den här månaden är SURPRICE CAR RENTAL . Andra toppval för biluthyrningsföretag är Sixt och U-Save
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Wien under de senaste 72 timmarna: Economy, Mini, Passenger Van.
Det lägsta priset för en hyrbil i Wien är 194 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 409 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Wien under de senaste 7 dagarna är av modellen Opel Corsa. Våra användare föredrar också Hyundai i10 som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Wien

Nedan visas de mest populära hotellen i Wien

Att köra med hyrbil i Wien – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Wien och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

För mars i Wien, var genomsnittspriset för att hyra bil en weekend 905 kr - men vissa användare hittade erbjudanden så låga som 151 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 183 kr till 319 kr.

De billigaste hyrbilarna i Wien hittas generellt genom Hertz. När du bokar med Hertz kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 4,25/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Wien är 124,76/dag.

Varje biluthyrningsföretag i Wien har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Wien är Hertz, Dollar och Europcar, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Med en genomsnittstemperatur på 12 °C och en nederbörd kring 39 mm i mars gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Wien. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under mars månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Wien. Att hyra en Standard i Wien kommer i genomsnitt kosta dig 1 570 kr per dag.

Sunnycars har flest uthyrningskontor i Wien med 11 komtor.

Resenärer som hyr bil i Wien bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 50 km/t. I förorterna runt Wien ligger hastighetsgränsen generellt på 100 km/t och på 100 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Under februari är medeltemperaturen i Wien 3 °C och den förväntade nederbörden är 29 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Wien.

Om du letar efter en hyrbil i Wien för en bilresa till närliggande områden under februari månad är det viktigt att veta att resten av Wien vanligtvis har en temperatur på 3 °C och en nederbörd på omkring 29 mm.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Wien

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Wien

Hyrbilstyper som är extra populära i Wien

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Wien

Biluthyrning i olika stadsdelar av Wien

Behöver du en hyrbil i ett specifikt område i Wien? Begränsa din sökning med alternativen nedan

Börja planera din resa till Wien


Varför använda momondo?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Wien om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

När du har sökt efter en hyrbil i Wien visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

Ja, momondo har ett filter som endast visar hyrbilserbjudanden som erbjuder gratis avbokning. Det här filtret är tillgängligt för alla hyrbilssökningar på momondo, inklusive för bilar i Wien.

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Wien.

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Wien.

Ja, momondo kan visa dig biluthyrningsalternativ med obegränsat kilometertal i Wien.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.