Hitta billig biluthyrning i Wien

Vill du hyra en bil billigt i Wien? Sök och jämför priser här

Wien, Österrike
21 jan — 28 jan
Samma avlämingsplats
Wien, Österrike
tor 21/1
12:00
tor 28/1
12:00

När är det billigast att hyra en bil i Wien?

Alla

136 kr - 554 kr

Ekonomi

115 kr - 302 kr

I november månad är det billigast att hyra en bil i Wien. Priset ligger då 42% lägre än under resten av året, på bara 145 kr per dag. Den dyraste månaden är augusti. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i mars. Priset för en hyrbil i Wien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Wien

Alla större biluthyrningsfirmor i Wien
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.3

Betyg baserat på 79 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.9

Betyg baserat på 74 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.8

Betyg baserat på 66 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.2

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.2

Betyg baserat på 21 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 16 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.8

Betyg baserat på 3 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.2

Betyg baserat på 11 recensioner


Information om din resa till Wien

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Wien?

Då det gäller åldersgränser för att hyra bil i Wien så är den lägsta gränsen 18 år och ibland 21 beroende på hyrbolag. De flesta biluthyrare kräver dessutom att du ska ha haft ditt körkort i minst ett år. Är du under 25 får du även oftast räkna med att betala en extra avgift. Detsamma gäller om du är över 70 år och oftast finns det en gräns på max 80 år för dem som vill hyra.

Viktigt att veta om trafikregler i Wien

Fartgränsen i Wien ligger överlag på 30 km/h, men kan variera beroende på distrikt. Var därför uppmärksam på vilka regler som gäller då du kör in på en gata. Promillegränsen är som i övriga landet 0,5 och det råder högertrafik precis som i Sverige. Det är förbjudet att prata i handhållen mobil och du måste ha en varselväst i bilen. Mellan den 1:e november och 15:e april måste du dessutom ha vinterdäck eller snökedja vid vinterunderlag. Halvljus rekommenderas under dagtid och vid dålig sikt måste alla fordon ha det tänt. Alla barn under 12 år måste sitta i baksätet. Än så länge finns det inga vägavgifter i Wien, men ett så kallat ‘Vignette-klistermärke’ som visar att du betalt en avgift behövs vid körning på motorvägen och kan numera även köpas i digital form.

Parkering

Många av Wiens parkeringar är endast korttidsparkeringar och beroende på distriktet du parkerar i behöver du en parkeringsbiljett. I dessa korttidsparkeringszoner måste du ha en biljett redan från första minuten och framåt. Du kan köpa din biljett i bland annat stadens transportmaskiner, i tobaksbutiker eller online med hjälp av appen ”Handyparken”. Priset för 30 minuter är generellt 1,05 EUR (11,5 SEK) och vill du parkera längre och billigare är ett av stadens många p-hus ett bättre alternativ. De tar i regal en mycket lägre avgift och du kan hitta 24-timmarsparkering även i de distrikt där det annars råder regler för korttidsparkering.

Utflyktsmål i och omkring Wien

Det finns många utflyktsmål att upptäcka om du har hyrbil i Wien. Du kan till exempel köra cirka en timme till städerna Melk och Krems som ligger i gröna dalar längs med Donau. Förutom sin rika historia är dessa städer även riktiga hotspots för foodies. Mindre än en halvtimmes körning från Wien ligger också den vackra staden Klosterneuburg med ett kloster grundat på 1100-talet. En annan dagstripp från Wien utgörs av den romerska staden Carnuntum där du kan strosa runt bland ruinerna och känna historiens vingslag.

Vilka försäkringar ska man ha?

De flesta hyrbilsföretag erbjuder försäkringar då du bestämmer dig för att hyra bil i Wien. Självriskeliminering kan vara bra att ha då det helt täcker skador som kan uppkomma på hyrbilen. Kom dock ihåg att många svenska banker erbjuder detta om du använder ditt kredit- eller bankkort när du hyr, så ta en titt om detta gäller för din bank. Större svenska försäkringsbolag har även andra tilläggsalternativ som är användbara vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Kan man använda sitt svenska körkort i Wien, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det finns inga krav på internationellt körkort utan det går bra att använda ditt svenska körkort i Wien då Österrike är medlem i EU.

Var i Wien kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Då det kommer till biluthyrning i Wien kan du enkelt fixa upphämtning av din bil från Wiens flygplats. Här har alla stora hyrbilsföretag sina kontor, och det går bra att förboka din bil hemifrån Sverige. Du kan även ta dig in till centrum för att hyra din bil, bland annat vid den centrala tågstationen Wien Hauptbahnhof eller den västra tågstationen Wien Westbahnhof. Vill du lämna in din bil på en annan avlämningsplats finns det ett filter tillgängligt för detta när du söker på momondo. (Information kontrollerad: 13/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Wien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Wien flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Wien

I januari har vi genomfört 170 sökningar efter hyrbilar i Wien för momondo-användare.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Wien för att motverka spridningen av COVID-19?

Förhöjd rengöring är en av alla fördelar du kan ta del av när du hyr bil i Wien. Använd vårt sökfilter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring för din resa. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Wien i februari?

För februari i Wien, var genomsnittspriset för att hyra bil en weekend 291 kr - men vissa användare hittade erbjudanden så låga som 184 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 206 kr till 477 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Wien har lägst priser för hyrbilar?

Den billigaste biluthyraren i Wien är Global Rent A Car med en daglig genomsnittlig uthyrningsavgift på 261 kr från dess 5 uthyrningskontor i Wien. Det absolut billigaste erbjudandet användare på momondo hittat är Global Rent A Car i Wien för 120 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Wien?

Varje biluthyrningsföretag i Wien har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Wien är Enterprise, National och Avis, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Wien under februari månad?

Med en genomsnittstemperatur på 6 °C och en nederbörd kring 39 mm i februari gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Wien. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under februari månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Wien. Att hyra en Standard i Wien kommer i genomsnitt kosta dig 701 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Sixt i Wien?

Det finns 6 uthyrningskontor i Wien. På Sixts uthyrningskontor kan användare på momondo ofta hitta hyrbilar för 905 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Wien?

Resenärer som hyr bil i Wien bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 50 km/t. I förorterna runt Wien ligger hastighetsgränsen generellt på 100 km/t och på 100 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Hur är vädret i Wien, Österrike i januari?

Under januari är medeltemperaturen i Wien 1 °C och den förväntade nederbörden är 21 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Wien.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Klimatet i Wien under januari bör typiskt sätt inte påverka vilken typ av bil du hyr. Baserat på våra uppgifter letar momondos användare dock ofta efter en viss typ av bilar att hyra i Wien. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Wien tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Opel Corsa, Ford Focus och Fiat 500.

Är vädret i Wien representativt för resten av Wien?

Om du letar efter en hyrbil i Wien för en bilresa till närliggande områden under januari månad är det viktigt att veta att resten av Wien vanligtvis har en temperatur på 1 °C och en nederbörd på omkring 21 mm.


Hyra bil i andra städer i Österrike

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Salzburg, Innsbruck och Linz i Österrike

Planera din resa till Wien

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Wien

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Wien
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Wien

  Hitta hotell i Wien
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Wien