Hitta billig biluthyrning i Rhodos

Vill du hyra en bil billigt i Rhodos? Sök och jämför priser här

Rhodos, Grekland
1 dec — 8 dec
Samma avlämingsplats
Rhodos, Grekland
tis 1/12
12:00
tis 8/12
12:00

När är det billigast att hyra en bil i Rhodos?

Alla

56 kr - 382 kr

Ekonomi

56 kr - 292 kr

I januari månad är det billigast att hyra en bil i Rhodos. Priset ligger då 56% lägre än under resten av året, på bara 56 kr per dag. Den dyraste månaden är augusti. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i januari. Priset för en hyrbil i Rhodos kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Rhodos

Alla större biluthyrningsfirmor i Rhodos
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.6

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.0

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.4

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.2

Betyg baserat på 7 recensioner


Hitta populära sevärdheter nära din upphämtningsplats för hyrbil

Kos flygplats

Kos, Grekland

Sevärdheter i närheten:

Akti Miaouli Beach107,8 km
Rhodos Diagoras flygplats

Rhodos, Grekland

Sevärdheter i närheten:

Akti Miaouli Beach12,7 km
Karpathos flygplats

Karpathos, Grekland

Sevärdheter i närheten:

Akti Miaouli Beach149,6 km

Information om din resa till Rhodos

Hur gammal ska man vara för att hyra bil på Rhodos?

För att hyra bil på Rhodos behöver du vara 21 år då detta är åldersgränsen för att hyra bil i Grekland. Det finns även en övre åldersgräns i Grekland så du kan inte vara över 75 år för att få hyra bil på Rhodos, även om du har ett giltigt svenskt körkort. För unga förare tillkommer en kostnad på ungefär 14 EUR (ca. 150 SEK) per dag, så det är svårt att hyra en bil billigt om du är under 25. Hos momondo kan du jämföra priser för olika hyrbilar men tänk på att detta inte tar hänsyn till din ålder så om du är under 25 är det inte säkert att priset i sökresultatslistan gäller.

Viktigt att veta om trafikregler på Rhodos

Trafiken på Rhodos är mycket hetsig, precis som i resten av Grekland. Detta gäller främst inne i öns städer där trafiken är tätare. I staden Rhodos och i många andra av öns orter är vägarna enkelriktade. En regel som gäller i Grekland är att du måste ha en brandsläckare i bilen, något som ofta ingår när du hyr bil. Motorvägarna på Rhodos har inte någon vägavgift. Trafikreglerna är annars ungefär desamma som i Sverige och resten av Europa. Tänk dock på att eftersom trafiken är hetsig är det vanligt att bilister inte stannar vid stopp-skyltar och kör mot rött, så ha extra uppsikt över detta.

Parkering

Inne i centrala Rhodos stad, i den historiska stadskärnan, är det svårt att hitta parkering. Parkera istället strax utanför stadskärnan, men tänk på att det i allmänhet är svårt att hitta parkering mitt inne i staden. Vid öns stränder och övriga orter är parkering lättare och det finns flera gatuparkeringsalternativ. Långtidsparkering erbjuds för det mesta vid öns flygplats. Runt Rhodos stad finns även flera parkeringshus där du kan ställa bilen för att slippa leta efter gatuparkering. För det mesta är parkering gratis. Vid vita gatusträck är det helt avgiftsfritt, vid blå linjer kan du parkera men till en avgift och vid gula linjer är det förbjudet att parkera eller stanna bilen. Parkering betalas i parkeringsautomater där du betalar med mynt.

Utflyktsmål i och omkring Rhodos

Om du hyr bil under din semester på Rhodos har du möjlighet att enkelt ta dig runt ön till olika sevärdheter och destinationer. Ta ett kurbad i Kallitheas naturliga källor där du får en avkopplande stund i en naturnära miljö. För en mer fartfylld upplevelse kan du besöka orten Faliraki som är känd för sitt festande med klubbar, barer och billiga drinkar. Om du reser med barn är pittoreska Lindos med sina vackra vita hus som ligger längs med bergssluttningarna en trevlig dagsutflykt.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil på Rhodos är det obligatoriskt att ha vissa försäkringar. Dessa försäkringar gäller skador som uppkommer vid eventuell eldsvåda och en trafikförsäkring. En trafikförsäkring innebär en försäkring som täcker skador på andra personer och andra fordon. De flesta bilythyrare erbjuder automatiskt dessa försäkringar och de är för det mesta inräknade i priset på hyrbilen. Biluthyrningen har ofta erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar som självriskeliminering och bagageförsäkring. Innan du köper till någon extra försäkring ska du kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring då denna ibland täcker kostnader som kan uppkomma med en hyrbil. Desamma gäller med din bank då bank och kreditkortsföretag ofta erbjuder förskäringar i och med att du bokar din hyrbil med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort på Rhodos, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil på Rhodos eller köra i Grekland gäller ditt svenska körkort. Du behöver alltså inte ansöka om eller skaffa ett internationellt körkort för din resa.

Var på Rhodos kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta hyrbilar du kan hämta och lämna där det passar dig! På Rhodos kan du bland annat hämta din hyrbil på Rhodos Diagoras flygplats men även i orterna Rhodos, Faliraki, Lindos och Theologos. Om du vill lämna bilen på en annan ort än där du hämtat den väljer du sökalternativet Annan avlämningsplats och ser var det är möjligt att lämna hyrbilen. Via momondo kan du hitta en hyrbil med fria mil, billig kilometerkostnad och med tillbehör som GPS och barnstol.

(Priser kontrollerade 5/10/2018)


Avstånd till populära hotell från Rhodos

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Kos flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Rhodos

306 användare har letat efter hyrbilar i Rhodos med momondo i november.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Rhodos för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i Rhodos även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är Enterprise, National och Avis. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Rhodos i december?

För att hyra en bil en weekend i Rhodos i december, var genomsnittspriset 271 kr, med billigare erbjudanden från 248 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Rhodos i december hittade ett genomsnittspris på 235 kr - men priser så låga som 70 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Vilka hyrbilsfirmor i Rhodos har lägst priser för hyrbilar?

Du kan förvänta dig att hitta de bästa erbjudandena från AbbyCar Car Rentals när du besöker Rhodos. Med en genomsnittskostnad på 250 kr per dag från deras 3 uthyrningskontor är AbbyCar Car Rentals ett bra företag att hyra din bil från.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Rhodos?

Varje biluthyrningsföretag i Rhodos har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Rhodos är Enterprise, National och Avis, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Hur många uthyrningskontor har Autounion Car Rental i Rhodos?

Autounion Car Rental är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Rhodos. Med 14 uthyrningskontor i Rhodos kan du förvänta dig få betala ett uthyrningspris på 391 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Rhodos?

Om du hyr ett fordon i Rhodos tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Rhodos ligger hastighetsgränsen runt 90 km/t. Om du kör på motorvägen i Rhodos ligger hastighetsgränsen på 130 km/t.


Planera din resa till Rhodos

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Rhodos

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Rhodos
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Rhodos

  Hitta hotell i Rhodos
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Rhodos