Hyrbilar i Rhodos, South Aegean

Vill du hyra en bil billigt i Rhodos, South Aegean? Sök och jämför priser här!

Rhodos, Rhodos, Grekland
7 dec — 14 dec
Rhodos, Rhodos, Grekland
tors 7/12
12:00
tors 14/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Rhodos

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Rhodos

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Rhodos?

De billigaste hyrbilarna i Rhodos hittas generellt genom GREEN MOTION . När du bokar med GREEN MOTION kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 58 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Rhodos är 58 kr/dag.

Vilken bil väljer flest att hyra i Rhodos?

När du hyr en bil i Rhodos väljer de flesta av våra användare modellen Peugeot 208 för 108 kr/dag i genomsnitt. Den näst mest populära bilmodellen är Hyundai i10 för ett genomsnittspris på 193 kr/dag. Våra användare har hittat hyrbilar av modellen Peugeot 208 i Rhodos för så lite som 88 kr/dag och modellen Hyundai i10 för så lite som 192 kr/dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Rhodos, South Aegean

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Rhodos, South Aegean
Ekonomi182 kr per dag
Kompakt243 kr per dag
Mini169 kr per dag
Minibuss707 kr per dag
Kompakt SUV252 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Rhodos

Hur gammal ska man vara för att hyra bil på Rhodos?

För att hyra bil på Rhodos behöver du vara 21 år då detta är åldersgränsen för att hyra bil i Grekland. Det finns även en övre åldersgräns i Grekland så du kan inte vara över 75 år för att få hyra bil på Rhodos, även om du har ett giltigt svenskt körkort. För unga förare tillkommer en kostnad på ungefär 14 EUR (ca. 150 SEK) per dag, så det är svårt att hyra en bil billigt om du är under 25. Hos momondo kan du jämföra priser för olika hyrbilar men tänk på att detta inte tar hänsyn till din ålder så om du är under 25 är det inte säkert att priset i sökresultatslistan gäller.

Viktigt att veta om trafikregler på Rhodos

Trafiken på Rhodos är mycket hetsig, precis som i resten av Grekland. Detta gäller främst inne i öns städer där trafiken är tätare. I staden Rhodos och i många andra av öns orter är vägarna enkelriktade. En regel som gäller i Grekland är att du måste ha en brandsläckare i bilen, något som ofta ingår när du hyr bil. Motorvägarna på Rhodos har inte någon vägavgift. Trafikreglerna är annars ungefär desamma som i Sverige och resten av Europa. Tänk dock på att eftersom trafiken är hetsig är det vanligt att bilister inte stannar vid stopp-skyltar och kör mot rött, så ha extra uppsikt över detta.

Parkering

Inne i centrala Rhodos stad, i den historiska stadskärnan, är det svårt att hitta parkering. Parkera istället strax utanför stadskärnan, men tänk på att det i allmänhet är svårt att hitta parkering mitt inne i staden. Vid öns stränder och övriga orter är parkering lättare och det finns flera gatuparkeringsalternativ. Långtidsparkering erbjuds för det mesta vid öns flygplats. Runt Rhodos stad finns även flera parkeringshus där du kan ställa bilen för att slippa leta efter gatuparkering. För det mesta är parkering gratis. Vid vita gatusträck är det helt avgiftsfritt, vid blå linjer kan du parkera men till en avgift och vid gula linjer är det förbjudet att parkera eller stanna bilen. Parkering betalas i parkeringsautomater där du betalar med mynt.

Utflyktsmål i och omkring Rhodos

Om du hyr bil under din semester på Rhodos har du möjlighet att enkelt ta dig runt ön till olika sevärdheter och destinationer. Ta ett kurbad i Kallitheas naturliga källor där du får en avkopplande stund i en naturnära miljö. För en mer fartfylld upplevelse kan du besöka orten Faliraki som är känd för sitt festande med klubbar, barer och billiga drinkar. Om du reser med barn är pittoreska Lindos med sina vackra vita hus som ligger längs med bergssluttningarna en trevlig dagsutflykt.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil på Rhodos är det obligatoriskt att ha vissa försäkringar. Dessa försäkringar gäller skador som uppkommer vid eventuell eldsvåda och en trafikförsäkring. En trafikförsäkring innebär en försäkring som täcker skador på andra personer och andra fordon. De flesta bilythyrare erbjuder automatiskt dessa försäkringar och de är för det mesta inräknade i priset på hyrbilen. Biluthyrningen har ofta erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar som självriskeliminering och bagageförsäkring. Innan du köper till någon extra försäkring ska du kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring då denna ibland täcker kostnader som kan uppkomma med en hyrbil. Desamma gäller med din bank då bank och kreditkortsföretag ofta erbjuder förskäringar i och med att du bokar din hyrbil med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort på Rhodos, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil på Rhodos eller köra i Grekland gäller ditt svenska körkort. Du behöver alltså inte ansöka om eller skaffa ett internationellt körkort för din resa.

Var på Rhodos kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta hyrbilar du kan hämta och lämna där det passar dig! På Rhodos kan du bland annat hämta din hyrbil på Rhodos Diagoras flygplats men även i orterna Rhodos, Faliraki, Lindos och Theologos. Om du vill lämna bilen på en annan ort än där du hämtat den väljer du sökalternativet ”Annan avlämningsplats” och ser var det är möjligt att lämna hyrbilen. Via momondo kan du hitta en hyrbil med fria mil, billig kilometerkostnad och med tillbehör som GPS och barnstol.


Erbjudanden på hyrbilar i Rhodos, South Aegean

Hitta rätt hyrbil för dig i Rhodos

Liten cars

67 kr - 475 kr

Alla biltyper

154 kr - 884 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Rhodos, Grekland är 233 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Rhodos, Grekland är december. Då är priset 72% lägre än under resten året och ligger på bara 67 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 55 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Rhodos. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rhodos kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Rhodos som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Rhodos, Grekland är 487 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Rhodos, Grekland är oktober. Då är priset 32% lägre än under resten året och ligger på bara 332 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 6 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Rhodos. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rhodos kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Rhodos, Grekland är 710 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Rhodos, Grekland är november. Då är priset 75% lägre än under resten året och ligger på bara 179 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 28% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Rhodos. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rhodos kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Rhodos, Grekland är 429 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Rhodos, Grekland är december. Då är priset 18% lägre än under resten året och ligger på bara 353 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 18 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Rhodos. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rhodos kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Rhodos som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Rhodos, Grekland är 729 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Rhodos, Grekland är mars. Då är priset 8% lägre än under resten året och ligger på bara 673 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 30% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Rhodos. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rhodos kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Rhodos som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen cabriolet i Rhodos, Grekland är 375 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen cabriolet i Rhodos, Grekland är april. Då är priset 6% lägre än under resten året och ligger på bara 401 kr per dag. En hyrbil av typen cabriolet är typiskt 28 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Rhodos. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rhodos kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Ford Ka
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

169 kr/dag

(29 dec - 31 dec)
Ford Ka
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

182 kr/dag

(29 dec - 31 dec)
Opel Corsa
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

219 kr/dag

(29 dec - 31 dec)
Smart Fortwo

Hyrbilsleverantörer i Rhodos

Alla större biluthyrningsfirmor i Rhodos, South Aegean

Autounion Car Rental

16 platser

Hertz

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Budget

2 platser

Avance Rent a Car

4 platser

Sixt

3 platser
Översikt

Renlighet

9,3

Comfort

9,3

Övergripande

7,3

Upphämtning/avlämning

9,3

Bäst

8,6

Thrifty

3 platser

Avis

4 platser

Drive SA

4 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

4,0

Övergripande

4,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Bäst

6,0

Bra att veta om hyrbilar i Rhodos

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Rhodos.

Mest populära uthyrningsföretag

Goldcar Rental SP

Populära biltyper

Economy, Mini, Compact

Billigaste hyrbilen

146 kr

Mest populära modellen

Hyundai i10
Den mest populära biluthyrningsfirman i Rhodos som hittats på momondo den här månaden är Goldcar Rental SP. Andra toppval för biluthyrningsföretag är SURPRICE CAR RENTAL och Rodos Cars
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Rhodos under de senaste 72 timmarna: Economy, Mini, Compact.
Det lägsta priset för en hyrbil i Rhodos är 146 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 318 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Rhodos under de senaste 7 dagarna är av modellen Hyundai i10. Våra användare föredrar också Class Mini Car som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Rhodos

Sevärdheter i närheten:

Akti Miaouli Beach12,7 km

Sevärdheter i närheten:

Akti Miaouli Beach10,7 km

Sevärdheter i närheten:

Akti Miaouli Beach0,3 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Rhodos

Nedan visas de mest populära hotellen i Rhodos

Att köra med hyrbil i Rhodos – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Rhodos och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Rhodos, Grekland?

Varje biluthyrningsföretag i Rhodos har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Rhodos är Hertz, Caldera och Exer Rent a Car, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vad är hastighetsgränsen i Rhodos, Grekland?

Om du hyr ett fordon i Rhodos tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Rhodos ligger hastighetsgränsen runt 90 km/t. Om du kör på motorvägen i Rhodos ligger hastighetsgränsen på 130 km/t.

Hur är vädret i Rhodos, Grekland i november?

I november får Rhodos vanligtvis en nederbörd på 94 mm och har en medeltemperatur på 17 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Rhodos då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Är vädret i Rhodos representativt för resten av South Aegean?

Klimatet i South Aegean under november månad har vanligtvis en temperatur på 15 °C med en förväntad nederbörd på 100,4 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Rhodos till omgivande områden kan ha nytta av denna information.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Rhodos?

Priserna för bilar i Rhodos uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Rhodos?

Det finns 121 bolag tillgängliga för bilar i Rhodos från och med november. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Rhodos?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Rhodos. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Rhodos?

För att få hyra en bil i Rhodos måste alla förare ha ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Rhodos?

Det är en god idé att välja momondo när du söker efter hyrbilar i Rhodos eftersom det är snabbt och gratis. Vi hittar alla hyrbilspriser och policyer, och det enda du behöver göra är att välja det alternativ som fungerar bäst för dig och din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Rhodos?

momondo hjälper dig hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Rhodos genom att möjliggöra filtrering av resultaten efter pris, kapacitet, funktioner, avlämning, upphämtningsplats och mycket mer.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Rhodos med gratis avbokning?

Ja, momondo låter dig filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Rhodos som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Rhodos på momondo?

Du kan specifikt välja rättvisa bränslepolicyer på momondo, så att du kan filtrera din sökning efter hyrbilar i Rhodos.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Rhodos som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Rhodos med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Rhodos med obegränsat kilometertal på momondo?

momondo erbjuder ett filter specifikt för obegränsat kilometertal för hyrbilar i Rhodos.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Rhodos

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.