Hitta billig biluthyrning i Rhodos

Vill du hyra en bil billigt i Rhodos? Sök och jämför priser här

sön 15/9
12:00
mån 16/9
12:00
Jämför momondo med |

Erbjudanden på hyrbilar i Rhodos

Kolla in några av de bästa priserna för att hyra bil i Rhodos som hittats av användare på momondo
Polo
eller liknande Ekonomi
2 1 2/4
74 SEK
12 okt. - 19 okt.
Rhodos
Rhodes Airport
74 SEK
12 okt. - 19 okt.
Ka
eller liknande Mini
2 2/4
113 SEK
13 okt. - 20 okt.
Rhodos
Rhodes airport
113 SEK
13 okt. - 20 okt.
Accent
eller liknande Ekonomi
2 1 4-5
116 SEK
13 okt. - 20 okt.
Rhodos
1 LEOFOROS DIMOKRATIAS (Airport)
116 SEK
13 okt. - 20 okt.

Bästa biluthyrning i Rhodos

Bra priser som hittades på momondo de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Rhodos autocandia
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Rhodos surpricecarrental
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Rhodos skrent
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Rhodos autounion
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Rhodos autosholidays
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Rhodos autosholidays
Suv
4 Vuxna, 2 Väskor

Bästa företagen för biluthyrning i Rhodos

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
dollar Mest populära Dollar Dollar erbjuder de billigaste priserna på 3 platser i staden
avis Flest platser Avis Avis erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 4 platser

Leverantörer av hyrbilar i Rhodos

Alla större biluthyrningsfirmor i Rhodos
$self.agencySymbol
Autocandia
Suveränt - 10,0 (1 omdöme)
1 plats
$self.agencySymbol
diRENT
Suveränt - 9,8 (2 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Autounion Car Rental
Suveränt - 9,0 (2 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
AutoEurope
Suveränt - 8,9 (3 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Enterprise
Suveränt - 8,5 (12 800 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
Budget
Suveränt - 8,4 (1 omdöme)
2 platser
$self.agencySymbol
Sixt
Suveränt - 8,2 (7 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Suveränt - 8,2 (98 omdömen)
1 plats

Flygplatser med biluthyrning i Rhodos

Hitta en hyrbil på denna flygplats
HYRBILAR I
Rhodos Diagoras flygplats
RHO

Hyra bil på Rhodos

Hur gammal ska man vara för att hyra bil på Rhodos?

För att hyra bil på Rhodos behöver du vara 21 år då detta är åldersgränsen för att hyra bil i Grekland. Det finns även en övre åldersgräns i Grekland så du kan inte vara över 75 år för att få hyra bil på Rhodos, även om du har ett giltigt svenskt körkort. För unga förare tillkommer en kostnad på ungefär 14 EUR (ca. 150 SEK) per dag, så det är svårt att hyra en bil billigt om du är under 25. Hos momondo kan du jämföra priser för olika hyrbilar men tänk på att detta inte tar hänsyn till din ålder så om du är under 25 är det inte säkert att priset i sökresultatslistan gäller.

Viktigt att veta om trafikregler på Rhodos

Trafiken på Rhodos är mycket hetsig, precis som i resten av Grekland. Detta gäller främst inne i öns städer där trafiken är tätare. I staden Rhodos och i många andra av öns orter är vägarna enkelriktade. En regel som gäller i Grekland är att du måste ha en brandsläckare i bilen, något som ofta ingår när du hyr bil. Motorvägarna på Rhodos har inte någon vägavgift. Trafikreglerna är annars ungefär desamma som i Sverige och resten av Europa. Tänk dock på att eftersom trafiken är hetsig är det vanligt att bilister inte stannar vid stopp-skyltar och kör mot rött, så ha extra uppsikt över detta.

Parkering

Inne i centrala Rhodos stad, i den historiska stadskärnan, är det svårt att hitta parkering. Parkera istället strax utanför stadskärnan, men tänk på att det i allmänhet är svårt att hitta parkering mitt inne i staden. Vid öns stränder och övriga orter är parkering lättare och det finns flera gatuparkeringsalternativ. Långtidsparkering erbjuds för det mesta vid öns flygplats. Runt Rhodos stad finns även flera parkeringshus där du kan ställa bilen för att slippa leta efter gatuparkering. För det mesta är parkering gratis. Vid vita gatusträck är det helt avgiftsfritt, vid blå linjer kan du parkera men till en avgift och vid gula linjer är det förbjudet att parkera eller stanna bilen. Parkering betalas i parkeringsautomater där du betalar med mynt.

Utflyktsmål i och omkring Rhodos

Om du hyr bil under din semester på Rhodos har du möjlighet att enkelt ta dig runt ön till olika sevärdheter och destinationer. Ta ett kurbad i Kallitheas naturliga källor där du får en avkopplande stund i en naturnära miljö. För en mer fartfylld upplevelse kan du besöka orten Faliraki som är känd för sitt festande med klubbar, barer och billiga drinkar. Om du reser med barn är pittoreska Lindos med sina vackra vita hus som ligger längs med bergssluttningarna en trevlig dagsutflykt.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil på Rhodos är det obligatoriskt att ha vissa försäkringar. Dessa försäkringar gäller skador som uppkommer vid eventuell eldsvåda och en trafikförsäkring. En trafikförsäkring innebär en försäkring som täcker skador på andra personer och andra fordon. De flesta bilythyrare erbjuder automatiskt dessa försäkringar och de är för det mesta inräknade i priset på hyrbilen. Biluthyrningen har ofta erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar som självriskeliminering och bagageförsäkring. Innan du köper till någon extra försäkring ska du kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring då denna ibland täcker kostnader som kan uppkomma med en hyrbil. Desamma gäller med din bank då bank och kreditkortsföretag ofta erbjuder förskäringar i och med att du bokar din hyrbil med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort på Rhodos, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil på Rhodos eller köra i Grekland gäller ditt svenska körkort. Du behöver alltså inte ansöka om eller skaffa ett internationellt körkort för din resa.

Var på Rhodos kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta hyrbilar du kan hämta och lämna där det passar dig! På Rhodos kan du bland annat hämta din hyrbil på Rhodos Diagoras flygplats men även i orterna Rhodos, Faliraki, Lindos och Theologos. Om du vill lämna bilen på en annan ort än där du hämtat den väljer du sökalternativet ”Annan avlämningsplats” och ser var det är möjligt att lämna hyrbilen. Via momondo kan du hitta en hyrbil med fria mil, billig kilometerkostnad och med tillbehör som GPS och barnstol.

(Priser kontrollerade 5/10/2018)


Planera din resa till Rhodos