Biluthyrning i Edinburgh, Skottland

Vill du hyra en bil billigt i Edinburgh, Skottland? Sök och jämför priser här

Edinburgh, SCT, Storbritannien
24 maj — 31 maj
Samma avlämingsplats
Edinburgh, SCT, Storbritannien
mån 24/5
12:00
mån 31/5
12:00
Förarens ålder:

När är det billigast att hyra en bil i Edinburgh?

Alla

73 kr - 607 kr

Familj

73 kr - 370 kr

I februari månad är det billigast att hyra en bil i Edinburgh, Skottland. Priset ligger då 60% lägre än under resten av året, på bara 73 kr per dag. Den dyraste månaden är december. Om du behöver mer plats för familjen så är större fordon, med fler än 6 säten, vanligtvis billigast i februari. Priset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Edinburgh

Alla större biluthyrningsfirmor i Edinburgh, Skottland
4,6
Okej
57 omdömen2 platser
Översikt

Renlighet

5,4

Comfort

5,2

Övergripande

4,2

Upphämtning/avlämning

3,8

Valuta för pengarna

4,2
10,0
Fantastiskt
1 omdöme4 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
10,0
Fantastiskt
1 omdöme3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
8,6
Fantastiskt
2 omdömen7 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

9,0

Övergripande

9,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

7,0
8,0
Fantastiskt
20 omdömen6 platser
Översikt

Renlighet

9,0

Comfort

8,2

Övergripande

7,8

Upphämtning/avlämning

7,5

Valuta för pengarna

7,6
7,5
Bra
19 omdömen2 platser
Översikt

Renlighet

8,9

Comfort

8,2

Övergripande

7,0

Upphämtning/avlämning

6,4

Valuta för pengarna

7,0
6,8
Bra
1 omdöme2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Valuta för pengarna

6,0
6,0
Bra
10 omdömen4 platser
Översikt

Renlighet

7,8

Comfort

6,6

Övergripande

5,6

Upphämtning/avlämning

4,8

Valuta för pengarna

5,4

Information om din resa till Edinburgh

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Edinburgh?

Åldersgränsen för att hyra bil i Edinburgh varierar mycket mellan olika biluthyrningar. Hos vissa hyrbilsföretag räcker det med att föraren är 18 år gammal, givet att de har ett giltigt körkort, och vissa biluthyrningar har en minimiålder på 23 år. Det är svårt att hyra en bil billigt i Edinburgh om du är yngre än 25 då det är vanligt att det tillkommer en kostnad på så mycket som 34 GBP (ca. 400 SEK) per dag för unga förare. Hos momonodo kan du jämföra priser mellan olika biluthyrningar för att hitta ett så billigt alternativ som möjligt, men tänk på att priserna som visas i sökresultaten inte tar hänsyn till din ålder och den eventuella extra avgiften för unga förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Edinburgh

Den största skillnaden mellan Sverige och Skottlands trafikregler är att Skottland tillämpar vänstertrafik. Det är lag på att alla passagerare i bilen har bilbälte på sig och det är förbjudet för föraren att tala i telefon, med undantag för samtal via headset. Skottland har inte några biltullar eller vägavgifter på sina vägar. På motorvägarna gäller hastighetsbegränsningen 112 kilometer i timmen (70 miles per timme).

Parkering

I Edinburgh kan du parkera bilen på gatan, i parkeringshus eller på parkeringsplatser runt om staden. I centrala Edinburgh kostar gatuparkering upp till 4 GBP (ca. 40 SEK) per timme och i mindre centrala delar kostar det cirka 2 GBP (ca. 20 SEK) per timme. I centrala Edinburgh kan det vara svårt att hitta gatuparkering och ett bättre alternativ om du trots allt vill ta bilen in till centrum är att ställa den i något av parkeringshusen inne i staden. Flera av dessa har dessutom dygnsavgifter istället för att du betalar per timme. För att parkera billigt kan du ställa bilen på någon av de avgiftsfria parkeringsplatserna som finns strax utanför staden och sedan använda dig av kollektivtrafiken för att ta dig runt centralt. Betalning för parkering kan du göra direkt med din mobiltelefon.

Utflyktsmål i och omkring Edinburgh

Om du hyr bil under din vistelse i Edinburgh kan du enkelt ta dig omkring till olika sevärdheter och destinationer som inte är centralt belägna. En av de mest populära bilutflykterna att göra från Edinburgh är till sjön Loch Ness där Loch Ness-odjuret, Nessie, enligt legenden har sin hemvist. Du kan även ta dig till de historiska sevärdheterna i omgivningarna, bland annat Alnwick Castle, Rosslyn Chapel och Hadrian’s Wall.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Edinburgh är det obligatoriskt att ha en så kallad tredjepartsförsäkring. Denna försäkring gäller kostnader som uppstår om du med din hyrbil skulle skada andra bilar eller personer. Denna försäkring ingår för det mesta i hyrbilspriserna då det inte går att hyra bil i Edinburgh utan tredjepartsförsäkring. Biluthyrningarna har ofta även andra erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar som ger dig ytterligare skydd för kostnader som kan uppkomma under tiden som du hyr bil. Bland annat kan du köpa till en självriskeliminering som helt skyddar dig mot eventuella kostnader vid skada eller stöld av bilen. Innan du köper till någon extra försäkring bör du dock kontrollera om din hemförsäkring täcker kostnader på hyrbilar utomlands eller om betalning av din bokning via kreditkort ger dig något extra skydd.

Kan man använda sitt svenska körkort i Edinburgh, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ja, du kan använda ditt svenska körkort för att hyra bil i Edinburgh och för att köra i Skottland. Du behöver alltså inte ansöka om något internationellt körkort för resan.

Var i Edinburgh kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Hos momondo kan du hitta en hyrbil som går att hämta och lämna där det passar dig. När du gör din sökning kan du antingen välja att hämta och lämna bilen på samma plats, alternativt väljer du Annan avlämningsplats och kan då ange en annan ort eller stad där du vill lämna hyrbilen. I Edinburgh går det bland annat att hämta och lämna bilen på stadens flygplats. Sök hos momondo för att hitta en hyrbil med fria mil, billig kilometerkostnad och tillbehör som barnstol och GPS.

Priser kontrollerade 4/10/2018


Avstånd till populära hotell från Edinburgh, Skottland

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Edinburgh Turnhouse flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Edinburgh

289 personer har letat efter hyrbilar i Edinburgh i maj.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Edinburgh för att motverka spridningen av COVID-19?

Förhöjd rengöring är en av alla fördelar du kan ta del av när du hyr bil i Edinburgh. Använd vårt sökfilter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring för din resa. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Edinburgh har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har GREEN MOTION de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 161 kr per dag för hyrbilar i Edinburgh. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 2 uthyrningskontor i Edinburgh är 24 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Edinburgh, SCT?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Edinburgh. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Edinburgh när du gör din bokning med momondo.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Edinburgh under juni månad?

De flesta resenärer föredrar att hyra en standardbil i Edinburgh under juni månad. Med en genomsnittstemperatur på 15 °C och en nederbörd på omkring 60 mm i juni innebär detta utmärkta förhållanden för en standardbil. Detta är den perfekta hyrbilstypen för våta vägar och plusgrader. Att hyra en Standard i Edinburgh kommer i genomsnitt kosta dig 515 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Europcar i Edinburgh?

Europcar är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Edinburgh, SCT. Med 7 uthyrningskontor i Edinburgh, SCT hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 480 kr per dag från Europcar.

Vad är hastighetsgränsen i Edinburgh, SCT?

Hastighetsgränsen i Edinburgh är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Edinburgh är 100 km/t och för motorvägen går gränsen vid 115 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i Edinburgh, Storbritannien i maj?

Under maj är medeltemperaturen i Edinburgh 11 °C och den förväntade nederbörden är 50 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Edinburgh.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i maj?

Vädret i Edinburgh under maj kommer typiskt sätt inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper för Edinburgh. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Edinburgh tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Volkswagen Polo, Ford Focus och Volkswagen Golf.

Är vädret i Edinburgh representativt för resten av Skottland?

Den som vill hyra en bil i Edinburgh för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Skottland under maj månad vanligtvis ligger runt 10 °C med en nederbörd på omkring 44,6 mm.


Hyrbilar på flygplatser i Edinburgh

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Edinburgh

Börja planera din resa till Edinburgh