Hyrbilar i Edinburgh, Skottland

Vill du hyra en bil billigt i Edinburgh, Skottland? Sök och jämför priser här!

Edinburgh, Skottland, Storbritannien
16 jun — 23 jun
Samma avlämingsplats
Edinburgh, Skottland, Storbritannien
fre 16/6
12:00
fre 23/6
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Edinburgh

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Edinburgh

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Edinburgh?

De billigaste hyrbilarna i Edinburgh hittas generellt genom INTERRENT . När du bokar med INTERRENT kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 60 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Edinburgh är 246 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Edinburgh?

Sunnycars har flest uthyrningskontor i Edinburgh med 15 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Edinburgh?

De flesta av momondos användare hyr modellen Ford Fiesta i Edinburgh, även om typen Kia Rio är ett populärt andrahandsval enligt våra data. Om du är intresserad av att hyra modellen Ford Fiesta ligger priserna generellt på 848 kr per dag. Vissa användare har hittat erbjudanden för modellen Ford Fiesta i Edinburgh för så lite som 98 kr per dag. Hyrbilar av modellen Kia Rio i Edinburgh kostar i genomsnitt 842 kr per dag, och några av de billigaste erbjudandena ligger på 208 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Edinburgh, Skottland

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Edinburgh, Skottland
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

255 kr/dag

(12 jun - 19 jun)
Smart Fortwo
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

257 kr/dag

(12 jun - 19 jun)
Opel Corsa
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

269 kr/dag

(12 jun - 19 jun)
Toyota Corolla
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

309 kr/dag

(12 jun - 19 jun)
Skoda Fabia
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

365 kr/dag

(12 jun - 19 jun)
Toyota Corolla
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

413 kr/dag

(12 jun - 19 jun)
Mercedes-Benz GLA
Volkswagen T-ROC
eller liknande Medelstor SUV
Upp till 5 passagerare

474 kr/dag

(12 jun - 19 jun)
Volkswagen T-ROC
Volvo V40
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

608 kr/dag

(12 jun - 19 jun)
Volvo V40
Citroen C4 Picasso
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

702 kr/dag

(12 jun - 19 jun)
Citroen C4 Picasso

Viktig information om hyrbilar i Edinburgh

Åldersgränsen för att hyra bil i Edinburgh varierar mycket mellan olika biluthyrningar. Hos vissa hyrbilsföretag räcker det med att föraren är 18 år gammal, givet att de har ett giltigt körkort, och vissa biluthyrningar har en minimiålder på 23 år. Det är svårt att hyra en bil billigt i Edinburgh om du är yngre än 25 då det är vanligt att det tillkommer en kostnad på så mycket som 34 GBP (ca. 400 SEK) per dag för unga förare. Hos momonodo kan du jämföra priser mellan olika biluthyrningar för att hitta ett så billigt alternativ som möjligt, men tänk på att priserna som visas i sökresultaten inte tar hänsyn till din ålder och den eventuella extra avgiften för unga förare.

Den största skillnaden mellan Sverige och Skottlands trafikregler är att Skottland tillämpar vänstertrafik. Det är lag på att alla passagerare i bilen har bilbälte på sig och det är förbjudet för föraren att tala i telefon, med undantag för samtal via headset. Skottland har inte några biltullar eller vägavgifter på sina vägar. På motorvägarna gäller hastighetsbegränsningen 112 kilometer i timmen (70 miles per timme).

I Edinburgh kan du parkera bilen på gatan, i parkeringshus eller på parkeringsplatser runt om staden. I centrala Edinburgh kostar gatuparkering upp till 4 GBP (ca. 40 SEK) per timme och i mindre centrala delar kostar det cirka 2 GBP (ca. 20 SEK) per timme. I centrala Edinburgh kan det vara svårt att hitta gatuparkering och ett bättre alternativ om du trots allt vill ta bilen in till centrum är att ställa den i något av parkeringshusen inne i staden. Flera av dessa har dessutom dygnsavgifter istället för att du betalar per timme. För att parkera billigt kan du ställa bilen på någon av de avgiftsfria parkeringsplatserna som finns strax utanför staden och sedan använda dig av kollektivtrafiken för att ta dig runt centralt. Betalning för parkering kan du göra direkt med din mobiltelefon.


Erbjudanden på hyrbilar i Edinburgh, Skottland

Hitta rätt hyrbil för dig i Edinburgh

Biltyp: Liten

322 kr - 1 188 kr

Alla biltyper

611 kr - 2 850 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Edinburgh, Storbritannien är 707 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Edinburgh, Storbritannien är januari. Då är priset 55% lägre än under resten året och ligger på bara 322 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 55 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Edinburgh. Genomsnittspriset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Edinburgh som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Edinburgh, Storbritannien är 1 162 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Edinburgh, Storbritannien är februari. Då är priset 56% lägre än under resten året och ligger på bara 518 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 25 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Edinburgh. Genomsnittspriset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Edinburgh som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Edinburgh, Storbritannien är 2 108 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Edinburgh, Storbritannien är januari. Då är priset 73% lägre än under resten året och ligger på bara 589 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 28% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Edinburgh. Genomsnittspriset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Stor i Edinburgh som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Edinburgh, Storbritannien är 924 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Edinburgh, Storbritannien är december. Då är priset 56% lägre än under resten året och ligger på bara 415 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 40 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Edinburgh. Genomsnittspriset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Edinburgh som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Edinburgh, Storbritannien är 2 468 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Edinburgh, Storbritannien är februari. Då är priset 86% lägre än under resten året och ligger på bara 362 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 38% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Edinburgh. Genomsnittspriset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Skåpbil i Edinburgh som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Edinburgh, Storbritannien är 2 061 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Edinburgh, Storbritannien är oktober. Då är priset 20% lägre än under resten året och ligger på bara 1 649 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 26% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Edinburgh. Genomsnittspriset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

255 kr/dag

(12 jun - 19 jun)
Smart Fortwo
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

257 kr/dag

(12 jun - 19 jun)
Opel Corsa
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

269 kr/dag

(12 jun - 19 jun)
Toyota Corolla

Hyrbilsleverantörer i Edinburgh

Alla större biluthyrningsfirmor i Edinburgh, Skottland

Europcar

8 platser

Enterprise Rent-A-Car

6 platser

keddy by Europcar

6 platser

Arnold Clark

4 platser

Alamo

3 platser

Hertz

3 platser

Avis

2 platser

Budget

2 platser

Bra att veta om hyrbilar i Edinburgh

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Edinburgh.

Mest populära uthyrningsföretag

GREEN MOTION

Populära biltyper

Economy, Compact, Mini

Billigaste hyrbilen

536 kr

Mest populära modellen

Opel Mokka
Den mest populära biluthyrningsfirman i Edinburgh som hittats på momondo den här månaden är GREEN MOTION . Andra toppval för biluthyrningsföretag är Alamo och Hertz
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Edinburgh under de senaste 72 timmarna: Economy, Compact, Mini.
Det lägsta priset för en hyrbil i Edinburgh är 536 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 977 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Edinburgh under de senaste 7 dagarna är av modellen Opel Mokka. Våra användare föredrar också Vauxhall Mokka som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Edinburgh

Nedan visas de mest populära hotellen i Edinburgh

Att köra med hyrbil i Edinburgh – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Edinburgh och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

En hyrbil för en weekend i Edinburgh i juli kostar kring 659 kr, med billiga erbjudanden från 659 kr. För en veckas biluthyrning, Edinburgh priser i juli är i genomsnitt 1 523 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 477 kr.

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Edinburgh. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Edinburgh när du gör din bokning med momondo.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Edinburgh

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Edinburgh

Hyrbilstyper som är extra populära i Edinburgh

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Edinburgh

Börja planera din resa till Edinburgh


Varför använda momondo?

Det är en god idé att välja momondo när du söker efter hyrbilar i Edinburgh eftersom det är snabbt och gratis. Vi hittar alla hyrbilspriser och policyer, och det enda du behöver göra är att välja det alternativ som fungerar bäst för dig och din resa.

När du har sökt efter en hyrbil i Edinburgh visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka tryggt
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedvetenhet
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.