Hitta billig biluthyrning i Edinburgh

Vill du hyra en bil billigt i Edinburgh? Sök och jämför priser här

fre 20/9
12:00
lör 21/9
12:00
Jämför momondo med |

Erbjudanden på hyrbilar i Edinburgh

Kolla in några av de bästa priserna för att hyra bil i Edinburgh som hittats av användare på momondo
Accent
eller liknande Ekonomi
2 1 4-5
56 SEK
25 nov. - 29 nov.
Edinburgh
Edinburgh Scotpark Newbridge
56 SEK
25 nov. - 29 nov.
Sportage
eller liknande Kompakt
4 1 4-5
111 SEK
16 okt. - 19 okt.
Edinburgh
100 Ingliston Road
111 SEK
16 okt. - 19 okt.
A3
eller liknande Medelstor
5 2 4-5
249 SEK
14 juni - 27 juni
Edinburgh
Edinburgh Scotpark Newbridge
249 SEK
14 juni - 27 juni

Bästa företagen för biluthyrning i Edinburgh

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
arnoldclark Mest populära Arnold Clark Arnold Clark erbjuder de billigaste priserna på 4 platser i staden
sunnycars Flest platser Sunnycars Sunnycars erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 10 platser

Leverantörer av hyrbilar i Edinburgh

Alla större biluthyrningsfirmor i Edinburgh
$self.agencySymbol
AutoEurope
Suveränt - 8,9 (3 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Enterprise
Suveränt - 8,5 (12 857 omdömen)
6 platser
$self.agencySymbol
FLIZZR
Suveränt - 8,4 (22 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
National
Suveränt - 8,2 (3 833 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Bra - 7,8 (50 omdömen)
4 platser
$self.agencySymbol
Alamo
Bra - 7,7 (10 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
Europcar
Bra - 7,6 (358 omdömen)
8 platser
$self.agencySymbol
Avis
Bra - 7,6 (2 248 omdömen)
2 platser

Flygplatser med biluthyrning i Edinburgh

Hitta en hyrbil på denna flygplats
HYRBILAR I
Edinburgh Turnhouse flygplats
EDI

Hyra bil i Edinburgh

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Edinburgh?

Åldersgränsen för att hyra bil i Edinburgh varierar mycket mellan olika biluthyrningar. Hos vissa hyrbilsföretag räcker det med att föraren är 18 år gammal, givet att de har ett giltigt körkort, och vissa biluthyrningar har en minimiålder på 23 år. Det är svårt att hyra en bil billigt i Edinburgh om du är yngre än 25 då det är vanligt att det tillkommer en kostnad på så mycket som 34 GBP (ca. 400 SEK) per dag för unga förare. Hos momonodo kan du jämföra priser mellan olika biluthyrningar för att hitta ett så billigt alternativ som möjligt, men tänk på att priserna som visas i sökresultaten inte tar hänsyn till din ålder och den eventuella extra avgiften för unga förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Edinburgh

Den största skillnaden mellan Sverige och Skottlands trafikregler är att Skottland tillämpar vänstertrafik. Det är lag på att alla passagerare i bilen har bilbälte på sig och det är förbjudet för föraren att tala i telefon, med undantag för samtal via headset. Skottland har inte några biltullar eller vägavgifter på sina vägar. På motorvägarna gäller hastighetsbegränsningen 112 kilometer i timmen (70 miles per timme).

Parkering

I Edinburgh kan du parkera bilen på gatan, i parkeringshus eller på parkeringsplatser runt om staden. I centrala Edinburgh kostar gatuparkering upp till 4 GBP (ca. 40 SEK) per timme och i mindre centrala delar kostar det cirka 2 GBP (ca. 20 SEK) per timme. I centrala Edinburgh kan det vara svårt att hitta gatuparkering och ett bättre alternativ om du trots allt vill ta bilen in till centrum är att ställa den i något av parkeringshusen inne i staden. Flera av dessa har dessutom dygnsavgifter istället för att du betalar per timme. För att parkera billigt kan du ställa bilen på någon av de avgiftsfria parkeringsplatserna som finns strax utanför staden och sedan använda dig av kollektivtrafiken för att ta dig runt centralt. Betalning för parkering kan du göra direkt med din mobiltelefon.

Utflyktsmål i och omkring Edinburgh

Om du hyr bil under din vistelse i Edinburgh kan du enkelt ta dig omkring till olika sevärdheter och destinationer som inte är centralt belägna. En av de mest populära bilutflykterna att göra från Edinburgh är till sjön Loch Ness där Loch Ness-odjuret, ”Nessie”, enligt legenden har sin hemvist. Du kan även ta dig till de historiska sevärdheterna i omgivningarna, bland annat Alnwick Castle, Rosslyn Chapel och Hadrian’s Wall.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Edinburgh är det obligatoriskt att ha en så kallad tredjepartsförsäkring. Denna försäkring gäller kostnader som uppstår om du med din hyrbil skulle skada andra bilar eller personer. Denna försäkring ingår för det mesta i hyrbilspriserna då det inte går att hyra bil i Edinburgh utan tredjepartsförsäkring. Biluthyrningarna har ofta även andra erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar som ger dig ytterligare skydd för kostnader som kan uppkomma under tiden som du hyr bil. Bland annat kan du köpa till en självriskeliminering som helt skyddar dig mot eventuella kostnader vid skada eller stöld av bilen. Innan du köper till någon extra försäkring bör du dock kontrollera om din hemförsäkring täcker kostnader på hyrbilar utomlands eller om betalning av din bokning via kreditkort ger dig något extra skydd.

Kan man använda sitt svenska körkort i Edinburgh, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ja, du kan använda ditt svenska körkort för att hyra bil i Edinburgh och för att köra i Skottland. Du behöver alltså inte ansöka om något internationellt körkort för resan.

Var i Edinburgh kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Hos momondo kan du hitta en hyrbil som går att hämta och lämna där det passar dig. När du gör din sökning kan du antingen välja att hämta och lämna bilen på samma plats, alternativt väljer du ”Annan avlämningsplats” och kan då ange en annan ort eller stad där du vill lämna hyrbilen. I Edinburgh går det bland annat att hämta och lämna bilen på stadens flygplats. Sök hos momondo för att hitta en hyrbil med fria mil, billig kilometerkostnad och tillbehör som barnstol och GPS.

Priser kontrollerade 4/10/2018


Planera din resa till Edinburgh