Biluthyrning i Edinburgh, Skottland

Vill du hyra en bil billigt i Edinburgh, Skottland? Sök och jämför priser här

Edinburgh, SCT, Storbritannien
6 dec — 13 dec
Samma avlämingsplats
Edinburgh, SCT, Storbritannien
mån 6/12
12:00
mån 13/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrfirmor på över 70 000 platser.

Erbjudanden på hyrbilar i Edinburgh, Skottland

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

114 kr - 376 kr

Alla biltyper

151 kr - 715 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Edinburgh, Storbritannien är 182 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Edinburgh, Storbritannien är november. Då är priset 38 % lägre än andra tider på året och kostar bara 114 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 51 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Edinburgh. Genomsnittspriset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Edinburgh av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Edinburgh, Storbritannien är 349 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Edinburgh, Storbritannien är oktober. Då är priset 7 % lägre än andra tider på året och kostar bara 325 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 5 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Edinburgh. Genomsnittspriset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Edinburgh av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Edinburgh, Storbritannien är 439 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Edinburgh, Storbritannien är september. Då är priset 0 % lägre än andra tider på året och kostar bara 456 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 18% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Edinburgh. Genomsnittspriset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Edinburgh av typen Stor som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Edinburgh, Storbritannien är 133 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Edinburgh, Storbritannien är oktober. Då är priset 16 % lägre än andra tider på året och kostar bara 113 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 64 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Edinburgh. Genomsnittspriset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Edinburgh av typen SUV som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Edinburgh, Storbritannien är 413 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Edinburgh, Storbritannien är juli. Då är priset 0 % lägre än andra tider på året och kostar bara 416 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 12% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Edinburgh. Genomsnittspriset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Edinburgh av typen Skåpbil som hittats på momondo den senaste veckan.


Leverantörer av hyrbilar i Edinburgh

Alla större biluthyrningsfirmor i Edinburgh, Skottland
6 platser
Översikt

Renlighet

9,3

Comfort

8,9

Övergripande

8,7

Upphämtning/avlämning

8,5

Valuta för pengarna

8,6
2 platser
Översikt

Renlighet

9,0

Comfort

8,6

Övergripande

7,8

Upphämtning/avlämning

7,3

Valuta för pengarna

7,6
2 platser
Översikt

Renlighet

5,5

Comfort

5,5

Övergripande

4,6

Upphämtning/avlämning

4,2

Valuta för pengarna

4,6
4 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
3 platser
Översikt

Renlighet

9,6

Comfort

9,6

Övergripande

9,6

Upphämtning/avlämning

9,6

Valuta för pengarna

9,2
7 platser
Översikt

Renlighet

9,6

Comfort

8,9

Övergripande

8,9

Upphämtning/avlämning

8,6

Valuta för pengarna

7,9
2 platser
Översikt

Renlighet

9,6

Comfort

8,4

Övergripande

8,4

Upphämtning/avlämning

7,6

Valuta för pengarna

8,4
4 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

8,0

Information om din resa till Edinburgh

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Edinburgh?

Åldersgränsen för att hyra bil i Edinburgh varierar mycket mellan olika biluthyrningar. Hos vissa hyrbilsföretag räcker det med att föraren är 18 år gammal, givet att de har ett giltigt körkort, och vissa biluthyrningar har en minimiålder på 23 år. Det är svårt att hyra en bil billigt i Edinburgh om du är yngre än 25 då det är vanligt att det tillkommer en kostnad på så mycket som 34 GBP (ca. 400 SEK) per dag för unga förare. Hos momonodo kan du jämföra priser mellan olika biluthyrningar för att hitta ett så billigt alternativ som möjligt, men tänk på att priserna som visas i sökresultaten inte tar hänsyn till din ålder och den eventuella extra avgiften för unga förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Edinburgh

Den största skillnaden mellan Sverige och Skottlands trafikregler är att Skottland tillämpar vänstertrafik. Det är lag på att alla passagerare i bilen har bilbälte på sig och det är förbjudet för föraren att tala i telefon, med undantag för samtal via headset. Skottland har inte några biltullar eller vägavgifter på sina vägar. På motorvägarna gäller hastighetsbegränsningen 112 kilometer i timmen (70 miles per timme).

Parkering

I Edinburgh kan du parkera bilen på gatan, i parkeringshus eller på parkeringsplatser runt om staden. I centrala Edinburgh kostar gatuparkering upp till 4 GBP (ca. 40 SEK) per timme och i mindre centrala delar kostar det cirka 2 GBP (ca. 20 SEK) per timme. I centrala Edinburgh kan det vara svårt att hitta gatuparkering och ett bättre alternativ om du trots allt vill ta bilen in till centrum är att ställa den i något av parkeringshusen inne i staden. Flera av dessa har dessutom dygnsavgifter istället för att du betalar per timme. För att parkera billigt kan du ställa bilen på någon av de avgiftsfria parkeringsplatserna som finns strax utanför staden och sedan använda dig av kollektivtrafiken för att ta dig runt centralt. Betalning för parkering kan du göra direkt med din mobiltelefon.

Utflyktsmål i och omkring Edinburgh

Om du hyr bil under din vistelse i Edinburgh kan du enkelt ta dig omkring till olika sevärdheter och destinationer som inte är centralt belägna. En av de mest populära bilutflykterna att göra från Edinburgh är till sjön Loch Ness där Loch Ness-odjuret, ”Nessie”, enligt legenden har sin hemvist. Du kan även ta dig till de historiska sevärdheterna i omgivningarna, bland annat Alnwick Castle, Rosslyn Chapel och Hadrian’s Wall.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Edinburgh är det obligatoriskt att ha en så kallad tredjepartsförsäkring. Denna försäkring gäller kostnader som uppstår om du med din hyrbil skulle skada andra bilar eller personer. Denna försäkring ingår för det mesta i hyrbilspriserna då det inte går att hyra bil i Edinburgh utan tredjepartsförsäkring. Biluthyrningarna har ofta även andra erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar som ger dig ytterligare skydd för kostnader som kan uppkomma under tiden som du hyr bil. Bland annat kan du köpa till en självriskeliminering som helt skyddar dig mot eventuella kostnader vid skada eller stöld av bilen. Innan du köper till någon extra försäkring bör du dock kontrollera om din hemförsäkring täcker kostnader på hyrbilar utomlands eller om betalning av din bokning via kreditkort ger dig något extra skydd.

Kan man använda sitt svenska körkort i Edinburgh, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ja, du kan använda ditt svenska körkort för att hyra bil i Edinburgh och för att köra i Skottland. Du behöver alltså inte ansöka om något internationellt körkort för resan.

Var i Edinburgh kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Hos momondo kan du hitta en hyrbil som går att hämta och lämna där det passar dig. När du gör din sökning kan du antingen välja att hämta och lämna bilen på samma plats, alternativt väljer du ”Annan avlämningsplats” och kan då ange en annan ort eller stad där du vill lämna hyrbilen. I Edinburgh går det bland annat att hämta och lämna bilen på stadens flygplats. Sök hos momondo för att hitta en hyrbil med fria mil, billig kilometerkostnad och tillbehör som barnstol och GPS.


Avstånd till populära hotell från Edinburgh, Skottland

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Edinburgh Turnhouse flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Edinburgh

27 personer har letat efter hyrbilar i Edinburgh i november.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Edinburgh för att motverka spridningen av COVID-19?

Förhöjd rengöring är en av alla fördelar du kan ta del av när du hyr bil i Edinburgh. Använd vårt sökfilter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring för din resa. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Edinburgh har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har GREEN MOTION de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 178 kr per dag för hyrbilar i Edinburgh. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 2 uthyrningskontor i Edinburgh är 26 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Edinburgh, SCT?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Edinburgh. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Edinburgh när du gör din bokning med momondo.

Hur många uthyrningskontor har Europcar i Edinburgh?

Europcar är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Edinburgh, SCT. Med 7 uthyrningskontor i Edinburgh, SCT hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 528 kr per dag från Europcar.

Vad är hastighetsgränsen i Edinburgh, SCT?

Hastighetsgränsen i Edinburgh är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Edinburgh är 100 km/t och för motorvägen går gränsen vid 115 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i Edinburgh, Storbritannien i november?

Under november är medeltemperaturen i Edinburgh 6 °C och den förväntade nederbörden är 60 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Edinburgh.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i november?

Vädret i Edinburgh under november kommer typiskt sätt inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper för Edinburgh. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Edinburgh tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Ett exempel på en liten bil tillgänglig för uthyrning är Ford Focus.

Är vädret i Edinburgh representativt för resten av Skottland?

Den som vill hyra en bil i Edinburgh för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Skottland under november månad vanligtvis ligger runt 6 °C med en nederbörd på omkring 79,8 mm.


Hyrbilar på flygplatser i Edinburgh

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Edinburgh

Börja planera din resa till Edinburgh