Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Edinburgh, Skottland

Vill du hyra en bil billigt i Edinburgh, Skottland? Sök och jämför priser här!

Edinburgh, Skottland, Storbritannien
26 mar — 2 apr
Edinburgh, Skottland, Storbritannien
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Edinburgh

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Edinburgh

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Edinburgh?

De billigaste hyrbilarna i Edinburgh hittas generellt genom INTERRENT . När du bokar med INTERRENT kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 57 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Edinburgh är 235 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Edinburgh?

Europcar har flest uthyrningskontor i Edinburgh med 8 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Edinburgh?

De flesta av momondos användare hyr modellen Fiat 500 i Edinburgh, även om typen Vauxhall Corsa är ett populärt andrahandsval enligt våra data. Om du är intresserad av att hyra modellen Fiat 500 ligger priserna generellt på 538 kr per dag. Vissa användare har hittat erbjudanden för modellen Fiat 500 i Edinburgh för så lite som 282 kr per dag. Hyrbilar av modellen Vauxhall Corsa i Edinburgh kostar i genomsnitt 785 kr per dag, och några av de billigaste erbjudandena ligger på 320 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Edinburgh, Skottland

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Edinburgh, Skottland
Ekonomi291 kr per dag
Kompakt250 kr per dag
Medelstor519 kr per dag
Mini268 kr per dag
Premium509 kr per dag
Kompakt SUV349 kr per dag
Medelstor SUV502 kr per dag
Standard-SUV978 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Edinburgh

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Edinburgh?

Åldersgränsen för att hyra bil i Edinburgh varierar mycket mellan olika biluthyrningar. Hos vissa hyrbilsföretag räcker det med att föraren är 18 år gammal, givet att de har ett giltigt körkort, och vissa biluthyrningar har en minimiålder på 23 år. Det är svårt att hyra en bil billigt i Edinburgh om du är yngre än 25 då det är vanligt att det tillkommer en kostnad på så mycket som 34 GBP (ca. 400 SEK) per dag för unga förare. Hos momonodo kan du jämföra priser mellan olika biluthyrningar för att hitta ett så billigt alternativ som möjligt, men tänk på att priserna som visas i sökresultaten inte tar hänsyn till din ålder och den eventuella extra avgiften för unga förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Edinburgh

Den största skillnaden mellan Sverige och Skottlands trafikregler är att Skottland tillämpar vänstertrafik. Det är lag på att alla passagerare i bilen har bilbälte på sig och det är förbjudet för föraren att tala i telefon, med undantag för samtal via headset. Skottland har inte några biltullar eller vägavgifter på sina vägar. På motorvägarna gäller hastighetsbegränsningen 112 kilometer i timmen (70 miles per timme).

Parkering

I Edinburgh kan du parkera bilen på gatan, i parkeringshus eller på parkeringsplatser runt om staden. I centrala Edinburgh kostar gatuparkering upp till 4 GBP (ca. 40 SEK) per timme och i mindre centrala delar kostar det cirka 2 GBP (ca. 20 SEK) per timme. I centrala Edinburgh kan det vara svårt att hitta gatuparkering och ett bättre alternativ om du trots allt vill ta bilen in till centrum är att ställa den i något av parkeringshusen inne i staden. Flera av dessa har dessutom dygnsavgifter istället för att du betalar per timme. För att parkera billigt kan du ställa bilen på någon av de avgiftsfria parkeringsplatserna som finns strax utanför staden och sedan använda dig av kollektivtrafiken för att ta dig runt centralt. Betalning för parkering kan du göra direkt med din mobiltelefon.

Utflyktsmål i och omkring Edinburgh

Om du hyr bil under din vistelse i Edinburgh kan du enkelt ta dig omkring till olika sevärdheter och destinationer som inte är centralt belägna. En av de mest populära bilutflykterna att göra från Edinburgh är till sjön Loch Ness där Loch Ness-odjuret, ”Nessie”, enligt legenden har sin hemvist. Du kan även ta dig till de historiska sevärdheterna i omgivningarna, bland annat Alnwick Castle, Rosslyn Chapel och Hadrian’s Wall.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Edinburgh är det obligatoriskt att ha en så kallad tredjepartsförsäkring. Denna försäkring gäller kostnader som uppstår om du med din hyrbil skulle skada andra bilar eller personer. Denna försäkring ingår för det mesta i hyrbilspriserna då det inte går att hyra bil i Edinburgh utan tredjepartsförsäkring. Biluthyrningarna har ofta även andra erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar som ger dig ytterligare skydd för kostnader som kan uppkomma under tiden som du hyr bil. Bland annat kan du köpa till en självriskeliminering som helt skyddar dig mot eventuella kostnader vid skada eller stöld av bilen. Innan du köper till någon extra försäkring bör du dock kontrollera om din hemförsäkring täcker kostnader på hyrbilar utomlands eller om betalning av din bokning via kreditkort ger dig något extra skydd.

Kan man använda sitt svenska körkort i Edinburgh, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ja, du kan använda ditt svenska körkort för att hyra bil i Edinburgh och för att köra i Skottland. Du behöver alltså inte ansöka om något internationellt körkort för resan.

Var i Edinburgh kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Hos momondo kan du hitta en hyrbil som går att hämta och lämna där det passar dig. När du gör din sökning kan du antingen välja att hämta och lämna bilen på samma plats, alternativt väljer du ”Annan avlämningsplats” och kan då ange en annan ort eller stad där du vill lämna hyrbilen. I Edinburgh går det bland annat att hämta och lämna bilen på stadens flygplats. Sök hos momondo för att hitta en hyrbil med fria mil, billig kilometerkostnad och tillbehör som barnstol och GPS.


Erbjudanden på hyrbilar i Edinburgh, Skottland

Hitta rätt hyrbil för dig i Edinburgh

Liten bilar

275 kr - 982 kr

Alla biltyper

309 kr - 1 452 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Edinburgh, Storbritannien är 605 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Edinburgh, Storbritannien är januari. Då är priset 55% lägre än under resten året och ligger på bara 275 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 36 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Edinburgh. Genomsnittspriset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten bil i Edinburgh som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Edinburgh, Storbritannien är 896 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Edinburgh, Storbritannien är december. Då är priset 63% lägre än under resten året och ligger på bara 333 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 4 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Edinburgh. Genomsnittspriset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel bil i Edinburgh som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Edinburgh, Storbritannien är 1 452 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Edinburgh, Storbritannien är januari. Då är priset 72% lägre än under resten året och ligger på bara 409 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 36% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Edinburgh. Genomsnittspriset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen stor bil i Edinburgh som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Edinburgh, Storbritannien är 855 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Edinburgh, Storbritannien är januari. Då är priset 64% lägre än under resten året och ligger på bara 308 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 9 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Edinburgh. Genomsnittspriset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Edinburgh som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Edinburgh, Storbritannien är 1 802 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Edinburgh, Storbritannien är februari. Då är priset 80% lägre än under resten året och ligger på bara 373 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 49% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Edinburgh. Genomsnittspriset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt bil i Edinburgh, Storbritannien är 1 742 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt bil i Edinburgh, Storbritannien är februari. Då är priset 78% lägre än under resten året och ligger på bara 400 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt bil är typiskt 47% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Edinburgh. Genomsnittspriset för en hyrbil i Edinburgh kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

268 kr/dag

(24 mar - 31 mar)
Smart Fortwo
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

291 kr/dag

(24 mar - 31 mar)
Opel Corsa

Hyrbilsleverantörer i Edinburgh

Alla större biluthyrningsfirmor i Edinburgh, Skottland

Arnold Clark

4 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

10,0

National

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

7,3

Avis

4 platser
Översikt

Renlighet

9,3

Comfort

8,9

Övergripande

8,9

Upphämtning/avlämning

9,2

Bäst

8,7

Enterprise Rent-A-Car

7 platser
Översikt

Renlighet

9,1

Comfort

8,8

Övergripande

8,5

Upphämtning/avlämning

7,9

Bäst

7,6

Alamo

3 platser
Översikt

Renlighet

8,7

Comfort

8,5

Övergripande

8,3

Upphämtning/avlämning

8,2

Bäst

7,6

Budget

3 platser
Översikt

Renlighet

8,4

Comfort

7,9

Övergripande

7,6

Upphämtning/avlämning

7,8

Bäst

7,3

Sixt

3 platser
Översikt

Renlighet

8,7

Comfort

8,2

Övergripande

7,3

Upphämtning/avlämning

7,3

Bäst

6,6

Europcar

8 platser
Översikt

Renlighet

7,7

Comfort

7,5

Övergripande

6,2

Upphämtning/avlämning

6,5

Bäst

5,9

Bra att veta om hyrbilar i Edinburgh

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Edinburgh.

Mest populära uthyrningsföretag

DRIVALIA

Populära biltyper

Economy, Compact, Mini

Billigaste hyrbilen

276 kr

Mest populära modellen

Fiat 500
Den mest populära biluthyrningsfirman i Edinburgh som hittats på momondo den här månaden är DRIVALIA . Andra toppval för biluthyrningsföretag är GREEN MOTION och INTERRENT
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Edinburgh under de senaste 72 timmarna: Economy, Compact, Mini.
Det lägsta priset för en hyrbil i Edinburgh är 276 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 546 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Edinburgh under de senaste 7 dagarna är av modellen Fiat 500. Våra användare föredrar också Class Compact SUV som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Edinburgh

Nedan visas de mest populära hotellen i Edinburgh
Yotel Edinburgh

Yotel Edinburgh

68-73 Queen Street, Edinburgh, United Kingdom

0,6 km från stadskärnan

Aparthotel Adagio Edinburgh Royal Mile

Aparthotel Adagio Edinburgh Royal Mile

231 Canongate, Edinburgh, United Kingdom

0,9 km från stadskärnan

Apex City of Edinburgh Hotel

Apex City of Edinburgh Hotel

61 Grassmarket, Edinburgh, United Kingdom

0,5 km från stadskärnan

Virgin Hotels Edinburgh

Virgin Hotels Edinburgh

1 India Buildings, Edinburgh, United Kingdom

0,5 km från stadskärnan

Novotel Edinburgh Park

Novotel Edinburgh Park

15 Lochside Avenue, Edinburgh, United Kingdom

7,7 km från stadskärnan

Courtyard by Marriott Edinburgh West

Courtyard by Marriott Edinburgh West

2 Research Avenue South, Edinburgh, United Kingdom

8,7 km från stadskärnan

Point A Hotel Edinburgh Haymarket

Point A Hotel Edinburgh Haymarket

152 Morrison Street, Edinburgh, United Kingdom

1,1 km från stadskärnan

ibis Edinburgh Centre South Bridge - Royal Mile

ibis Edinburgh Centre South Bridge - Royal Mile

77 South Bridge, Edinburgh, United Kingdom

0,7 km från stadskärnan

Leonardo Royal Edinburgh Haymarket

Leonardo Royal Edinburgh Haymarket

1 Morrison Link, Midlothian, Edinburgh, United Kingdom

1,3 km från stadskärnan

Intercontinental Edinburgh The George

Intercontinental Edinburgh The George

19-21 George Street, Edinburgh, United Kingdom

0,2 km från stadskärnan

Holiday Inn Express Edinburgh City Centre

Holiday Inn Express Edinburgh City Centre

Picardy Place 16-22, Edinburgh, United Kingdom

0,8 km från stadskärnan

Wilde Aparthotels By Staycity Grassmarket

Wilde Aparthotels By Staycity Grassmarket

26 King's Stables Road, Edinburgh, United Kingdom

0,6 km från stadskärnan

Ten Hill Place, BW Premier Collection

Ten Hill Place, BW Premier Collection

10 Hill Place, Edinburgh, United Kingdom

1,0 km från stadskärnan

The Bonham Hotel

The Bonham Hotel

35 Drumsheugh Gardens, Edinburgh, United Kingdom

1,2 km från stadskärnan

Courtyard by Marriott Edinburgh

Courtyard by Marriott Edinburgh

1-3 Baxters Place, Edinburgh, United Kingdom

0,9 km från stadskärnan

Ibis Budget Hotel Edinburgh Park

Ibis Budget Hotel Edinburgh Park

Edinburgh Business Park 6 Lochside View, Edinburgh, United Kingdom

7,9 km från stadskärnan

Cheval Old Town Chambers

Cheval Old Town Chambers

Roxburgh Court, Edinburgh, United Kingdom

0,4 km från stadskärnan

Dakota Edinburgh

Dakota Edinburgh

Ferrymuir Retail Park 11, Edinburgh, United Kingdom

13,1 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Edinburgh – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Edinburgh och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Edinburgh, Skottland i april?

En hyrbil för en weekend i Edinburgh i april kostar kring 567 kr, med billiga erbjudanden från 567 kr. För en veckas biluthyrning, Edinburgh priser i april är i genomsnitt 847 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 198 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Edinburgh, Skottland?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Edinburgh. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Edinburgh när du gör din bokning med momondo.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Edinburgh under april månad?

De flesta resenärer föredrar att hyra en standardbil i Edinburgh under april månad. Med en genomsnittstemperatur på 11 °C och en nederbörd på omkring 50 mm i april innebär detta utmärkta förhållanden för en standardbil. Detta är den perfekta hyrbilstypen för våta vägar och plusgrader. Att hyra en Standard i Edinburgh kommer i genomsnitt kosta dig 965 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Edinburgh, Skottland?

Hastighetsgränsen i Edinburgh är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Edinburgh är 100 km/t och för motorvägen går gränsen vid 115 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Mercedes-Benz V-Class i Edinburgh?

Hur är vädret i Edinburgh, Storbritannien i mars?

Under mars är medeltemperaturen i Edinburgh 6 °C och den förväntade nederbörden är 40 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Edinburgh.

Är vädret i Edinburgh representativt för resten av Skottland?

Den som vill hyra en bil i Edinburgh för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Skottland under mars månad vanligtvis ligger runt 5 °C med en nederbörd på omkring 59,8 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Edinburgh?

Priserna för bilar i Edinburgh uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Edinburgh?

Det finns 98 bolag tillgängliga för bilar i Edinburgh från och med mars. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Edinburgh?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Edinburgh. I många EU-länder måste förarna vara 18 år gamla. Som regel måste du vara 21 för att hyra en bil utomlands, och en avgift för unga förare kan tas ut om du är under 25 år. Vi rekommenderar att du läser igenom policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Edinburgh?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Edinburgh. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Edinburgh?

Det är en god idé att välja momondo när du söker efter hyrbilar i Edinburgh eftersom det är snabbt och gratis. Vi hittar alla hyrbilspriser och policyer, och det enda du behöver göra är att välja det alternativ som fungerar bäst för dig och din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Edinburgh?

När du har sökt efter en hyrbil i Edinburgh visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Edinburgh med gratis avbokning?

Självklart! momondo har ett dedikerat filter för användare som gör att du kan välja att endast se hyrbilar i Edinburgh som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Edinburgh på momondo?

Ja, det enda du behöver göra är att välja filtret för rättvisa bränslepolicys efter att du gjort en sökning efter hyrbilar i Edinburgh på momondo.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Edinburgh som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Förhöjda rengöringstjänster finns tillgängliga för alla biluthyrningsställen på momondo, inklusive för Edinburgh.

Kan jag söka efter hyrbilar i Edinburgh med obegränsat kilometertal på momondo?

Hyrbilar med obegränsat kilometertal är ett alternativ som momondo erbjuder för hyrbilar i Edinburgh.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Edinburgh

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Edinburgh


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners