Flyg till Edinburgh

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Edinburgh (EDI)
sön 18/4
sön 25/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Edinburgh. Nuvarande restriktioner för Edinburgh baseras på reserestriktioner för Storbritannien.

Visa nuvarande reserestriktioner för Storbritannien

Billigaste flygen till flygplatser i Edinburgh

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Edinburgh från din närmsta stad eller flygplats
Köpenhamn
Edinburgh

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Köpenhamn TILL Edinburgh

Köpenhamn (CPH) till Edinburgh (EDI)

Vanligtvis är flyg till Edinburgh från Köpenhamn billigare än att flyga från Köpenhamn Kastrup till Edinburgh Turnhouse, vilket i genomsnitt kostar 1 046 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN EDINBURGH TILL KÖPENHAMNjanuari41% billigareAtt flyga från Köpenhamn till Edinburgh kostar i genomsnitt bara 616 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL EDINBURGH FRÅN KÖPENHAMNjuli45% dyrareDet kostar omkring 1 511 kr för flyg till Edinburgh från Köpenhamn i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL EDINBURGH FRÅN KÖPENHAMNoktober311% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Edinburgh från Köpenhamn i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Edinburgh?

Resor till Edinburgh är särskilt populära under augusti, då flera stora festivaler äger rum, samt över nyår. Under högsäsongerna är priserna på flygbiljetter till Edinburgh och resor med hotell dyrare än under resten av året. Hos momondo kan du jämföra priser för olika datum i priskalendern på nätet och på så vis hitta en flygstol till ett billigt pris. Du kan även söka efter paketresor med både flyg och boende inkluderat.

När är det billigast att boka flyg till Edinburgh? Billiga flyg till Edinburgh hittar du framför allt under månaderna november och september, det vill säga precis innan och efter stadens högsäsonger. Försök att boka din flygresa till Edinburgh ungefär 60 dagar innan avresa för att undvika höga sista minuten priser.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Edinburgh?

Användare som bokade resor till Edinburgh från Dublin hittade flyg som var 89 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Edinburgh. För att hitta det billigaste priset till Edinburgh från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Edinburgh?

Generellt är mars den billigaste månaden att flyga från Sverige till Edinburgh. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 367 kr. november är en annan bra månad för att besöka Edinburgh med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 536 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Edinburgh?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Edinburgh är 60 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 655 kr. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 954 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Edinburgh?

Vår data visar att måndag är den billigaste dagen att flyga till Edinburgh. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 1 421 kr. För en avgång en onsdag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 2 006 kr från Sverige till Edinburgh.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Edinburgh?

Det är billigast att flyga på morgonen från Sverige till Edinburgh då du kan hitta flygpriser för så lite som 1 670 kr. Att flyga till Edinburgh på morgonen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Flyg till Edinburgh är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 2 296 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Edinburgh?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Edinburgh. Om du planerar att flyga till Edinburgh, överväg då även att boka flyg till Dundee flygplats(57 km från stadskärnan i Edinburgh), Glasgow Int flygplats(78 km från stadskärnan i Edinburgh), Glasgow Prestwick flygplats(101 km från stadskärnan i Edinburgh), Carlisle Lake District flygplats(115 km från stadskärnan i Edinburgh) eller Newcastle-upon-Tyne flygplats(139 km från stadskärnan i Edinburgh).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Edinburgh?

Med ett genomsnittspris på 1 303 kr per person, är Dundee flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Edinburgh. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Edinburgh?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Storbritannien resor till Edinburgh. Inreserestriktioner

Storbritannien har återinfört en nationell lockdown/nedstängning. Från och med den 4 januari råder det nationell nedstängning i England. Att resa hemifrån, även internationellt, är förbjudet från England utom under begränsade omständigheter, t.ex. för arbete eller utbildning. Utländska boenden omfattas av reglerna att hålla sig hemma och bör ej resa utomlands om inte godkännande givits. Olika regler gäller i Skottland, Wales och Nordirland. Resenärer måste följa alla regler som gäller för dem. Från och med den 20 november begränsade Skottland gränsöverskridande resor inom Storbritannien till endast väsentliga resor - som inkluderar hälsoskäl, arbete och studier – för att få komma in i eller lämna Skottland. Människor som bor inom nivå 3 eller nivå 4 lockdown-områden i Skottland får inte heller lämna sitt område och förbjuds att resa utomlands, men detta gäller inte för boende i områden med nivå 0-2. Resenärer som har varit i eller transiterat genom Sydafrika under de senaste tio dagarna får inte resa in i Storbritannien med undantag av brittiska medborgare, medborgare på Irland, invånare i Storbritannien. Vissa områden i Storbritannien och Crown Dependencies kan ha specifika reseregler. På den relevanta sidan finns uppgifter om resor till Jersey, Guernsey, Isle of Man, Shetland, och Orkney.

Inträdeskrav

Alla resenärer som reser in i Storbritannien måste vid ankomsten uppvisa ett ifyllt "hälsoformulär" vid inresa. Från och med den 18 januari måste alla resenärer till England, Skottland, Wales eller Nordirland, inklusive brittiska medborgare som återvänder hem, ett läkarintyg med ett negativt COVID-19- PCR-, antigen- eller LAMP-testresultat som tagits inom tre dagar före avresan. Resenärer från Common Travel Area (Storbritannien, Irland, Isle of Man, Jersey, Guernsey, Ascension, Falklandsöarna och St Helena) omfattas inte av bestämmelserna. Barn under 11 år behöver inte heller genomföra provtagning före avgång. Till och med den 21 januari kommer inte resenärer från Antigua och Barbuda, St Lucia eller Barbados att omfattas av bestämmelserna.

Karantänskrav

Den 18 januari kommer användandet av resekorridorerna att avbrytas, och av, alla resenärer som anländer till Storbritannien från något utländskt land, förutom Irland, Kanalöarna eller Isle of Man, att utsättas för 10-dagars självisolering. Från och med den 15 februari kommer brittiska medborgare, medborgare i Irland, invånare i Storbritannien som har varit i eller rest genom ett land som är rödlistat under de senaste 10 dagarna sitta i karantän på ett regeringsgodkänt hotell i 10 dagar. De kan inte använda Test to Release-systemet. Anmärkning: Den engelska, skotska, walesiska och nordirländska regeringen kan tillämpa karantänkraven på olika sätt. Se mer information om resor till England, Skottland, Wales och Nordirland.

All övrig information

Alla resenärer på flyg till Storbritannien måste bära mask på flygplan och på kollektivtrafik vid ankomsten. Passagerare som använder taxi och privata hyrbilar bör också använda en yta som täcker hela resan. Förare kan vägra att transportera passagerare som inte följer vägledning för säkert resande. Från och med den 8 mars måste passagerare som reser utomlands uppvisa ett nytt resedeklarationsformulär som visar att deras resa är tillåten enligt brittiska nationella regler för lock down. Formuläret måste laddas ner, undertecknas före resan och överföras eller laddas ner till en mobiltelefon. Passagerare som inte har ett giltigt formulär kan nekas ombordstigning. Granska den brittiska regeringens inträdeskrav och ta reda på mer om restriktioner för Storbritannien .

Om du planerarar att resa till Edinburgh inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Edinburgh Turnhouse

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Edinburgh Turnhouse
Ryanair
10 sep.
12:45Göteborg-Landvetter Airport
1t 50m
14:35Edinburgh Turnhouse
17 sep.
09:40Edinburgh Turnhouse
1t 40m
11:20Göteborg-Landvetter Airport
Ryanair
11 sep.
10:10Göteborg-Landvetter Airport
8t 15m
1 stopp
18:25Edinburgh Turnhouse
17 sep.
09:40Edinburgh Turnhouse
1t 40m
11:20Göteborg-Landvetter Airport
1 123 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
16 juni
08:45Stockholm Skavsta
9t 35m
1 stopp
18:20Edinburgh Turnhouse
20 juni
16:55Edinburgh Turnhouse
10t 25m
1 stopp
03:20Stockholm Skavsta
1 156 kr
Hitta liknande
Wizz Air
9 juni
16:50Stockholm Skavsta
11t 55m
1 stopp
04:45Edinburgh Turnhouse
13 juni
04:20Edinburgh Turnhouse
10t 55m
1 stopp
15:15Stockholm Skavsta
1 241 kr
Hitta liknande
Norwegian
23 juni
13:45Stockholm Arlanda
21t 45m
1 stopp
11:30Edinburgh Turnhouse
27 juni
05:00Edinburgh Turnhouse
2t 15m
07:15Stockholm Arlanda
1 207 kr
Hitta liknande
Norwegian
16 juni
13:45Stockholm Arlanda
21t 45m
1 stopp
11:30Edinburgh Turnhouse
20 juni
05:00Edinburgh Turnhouse
2t 15m
07:15Stockholm Arlanda
1 249 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Edinburgh Turnhouse

Om du letar efter enkelbiljetter till Edinburgh, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
17 maj
06:05Stockholm Skavsta
2t 15m
08:20Edinburgh Turnhouse
Ryanair
28 juni
06:05Stockholm Skavsta
2t 15m
08:20Edinburgh Turnhouse
Norwegian
28 juni
07:40Stockholm Arlanda
3t 50m
1 stopp
11:30Edinburgh Turnhouse

Vilka flygbolag flyger till Edinburgh?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Edinburgh

Hos momondo kan du även söka online och jämföra priser mellan olika flygbolag och olika flygrutter för att hitta det bästa alternativet för din resa. Du kan också filtrera din sökning efter flygplats och eventuella mellanlandningar under din resa. Billiga flyg till Edinburgh hittar du med Ryanair, easyJet och Norwegian. När du bokar med lågprisbolag ska du dock komma ihåg att det kan tillkomma kostnader som vanligtvis är inkluderade i flygpriset. Dessa avgifter kan till exempel gälla handbagage, incheckat bagage och sittplats. Andra populära flygbolag som trafikerar sträckan är SAS och KLM.

Vem flyger direkt till Edinburgh?Både SAS och Norwegian erbjuder direktflyg från Stockholms Arlanda flygplats till Edinburgh.

Hur många timmar tar det att flyga till Edinburgh?En direktresa tar ungefär två timmar och en kvart.


Hur tar man sig från flygplatsen i Edinburgh till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Edinburgh plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Edinburgh landar på stadens internationella flygplats Edinburgh Airport. Flygplatsen är Skottlands största med över tolv miljoner passagerare per år. Flygplatsen är lättnavigerad med sin enda terminal men du hittar ändå ett gott utbud av restauranger och affärer om du behöver något precis när du har landat. Med spårvagn, flygbuss eller bil tar du dig in till stadens centrum på under en halvtimme. Utanför ankomsthallen hittar du taxibilar väntandes men du kan även hyra egen bil inne i flygplatshallen.


Populära flygresor till Edinburgh

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Edinburgh som hittats av användare
Flyg från Köpenhamn till Edinburgh
Snabbaste flygtid
16t 35m
Billigast pris
1 368 kr
Flyg från Stockholm till Edinburgh
Snabbaste flygtid
2t 15m
Billigast pris
1 452 kr
Flyg från Linköping till Edinburgh
Snabbaste flygtid
4t 45m
Billigast pris
2 119 kr

Hur tar man sig runt i Edinburgh?

Stadens centrum är kompakt och mellan de många sevärdheterna tar du dig enkelt fram till fots. Edinburghs kollektivtrafik består av bussar, spårvagn och tåg. Systemet för bussarna är lättnavigerat och tar dig till de flesta områdena. Ladda ner bussnätets app för att hålla koll på stationer och avgångar och för att kunna planera din resa.

Det finns över 1 000 taxibilar i staden och du vinkar enkelt in en från gatan. Om bilens orange takljus är påslaget innebär det att bilen är ledig. Det går även bra att ringa och boka en bil i förväg. Om du bor inne i centrum finns det ingen anledning att hyra en bil och det är dessutom svårt att hitta parkering i staden. Att cykla är inte heller att rekommendera då det är mycket trafik och en brant stad.


Kan man flyga till Edinburgh utan pass eller visum?

När du reser inom den europeiska unionen behöver du inte något visum såvida du själv har ett europeiskt medborgarskap. För att flyga till Skottland måste du ha med dig legitimation så att du kan legitimera dig både när du går ombord samt vid gränskontrollen. När du reser från Sverige behöver du inte nödvändigtvis ha med dig ditt pass förutsatt att du har ett nationellt id-kort. Observera att det nationella id-kortet utfärdas av den svenska polisen och visar ditt medborgarskap. Det ska alltså inte förväxlas med vanlig legitimation eller körkort, som alltså inte gäller som id under resan. Pass- och visumregler kan alltid komma att förändras och du bör därför alltid kolla upp de senaste inresebestämmelserna, antingen hos de skotska myndigheterna eller hos ambassaden i Stockholm.


Tips och råd om Edinburgh

Intresserad av sevärdheter i Edinburgh?

När du befinner dig i den skotska staden ska du inte missa ett besök till det medeltida Edinburgh Castle. Ta dig även upp till utsiktsplatsen på berget Athur’s Seat och ner till hamnen där det kungliga skeppet Britannia ligger förankrat.

Vad bör jag packa för min resa?

Ta med bekväma promenadskor samt en adapter för att kunna använda svensk elektronik.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att undvika onödigt höga kostnader för surf.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Edinburgh?

Man lämnar normalt mellan 10 och 15 procent.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass