Flyg till Edinburgh

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 21/9
tis 28/9

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Edinburgh.
Visa nuvarande reserestriktioner för Storbritannien

Billigaste flygen till flygplatser i Edinburgh

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Edinburgh från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Edinburgh

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Edinburgh

Stockholm (STO) till Edinburgh (EDI)

Vanligtvis är flyg till Edinburgh från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Edinburgh Turnhouse, vilket i genomsnitt kostar 1 684 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN EDINBURGH TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars16% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Edinburgh kostar i genomsnitt bara 1 486 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL EDINBURGH FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember18% dyrareDet kostar omkring 2 104 kr för flyg till Edinburgh från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL EDINBURGH FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember291% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Edinburgh från Stockholm Arlanda flygplats i september än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Edinburgh?

Resor till Edinburgh är särskilt populära under augusti, då flera stora festivaler äger rum, samt över nyår. Under högsäsongerna är priserna på flygbiljetter till Edinburgh och resor med hotell dyrare än under resten av året. Hos momondo kan du jämföra priser för olika datum i priskalendern på nätet och på så vis hitta en flygstol till ett billigt pris. Du kan även söka efter paketresor med både flyg och boende inkluderat.

När är det billigast att boka flyg till Edinburgh? Billiga flyg till Edinburgh hittar du framför allt under månaderna november och september, det vill säga precis innan och efter stadens högsäsonger. Försök att boka din flygresa till Edinburgh ungefär 60 dagar innan avresa för att undvika höga sista minuten priser.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Edinburgh?

  Användare som bokade resor till Edinburgh från Dublin hittade flyg som var 89 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Edinburgh. För att hitta det billigaste priset till Edinburgh från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Edinburgh?

  mars är generellt den billigaste månaden att flyga till Edinburgh från Sverige med priser runt 1 391 kr. Om du inte vill besöka Edinburgh i mars bör du vänta med att flyga från Sverige till november månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 1 563 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Edinburgh?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Edinburgh från Sverige är 60 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 1 684 kr. Under de senaste 72 timmarna har momondo-användare hittat flyg från Sverige till Edinburgh för så lite som 541 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Edinburgh?

  Den billigaste dagen att resa från Sverige till Edinburgh är en måndag då man kan hitta priser så låga som 1 446 kr. Undvik att boka avgångar för en onsdag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Edinburgh för flygningar en onsdag på 2 041 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Edinburgh?

  Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Edinburgh på morgonen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Edinburgh på morgonen för så lite som 1 699 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Flyg mitt på dagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 2 336 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Edinburgh?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Edinburgh. Om du planerar att flyga till Edinburgh, överväg då även att boka flyg till Dundee flygplats(57 km från stadskärnan i Edinburgh), Glasgow Int flygplats(78 km från stadskärnan i Edinburgh), Glasgow Prestwick flygplats(101 km från stadskärnan i Edinburgh), Carlisle Lake District flygplats(115 km från stadskärnan i Edinburgh) eller Newcastle-upon-Tyne flygplats(139 km från stadskärnan i Edinburgh).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Edinburgh?

  Med ett genomsnittspris på 1 326 kr per person, är Dundee flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Edinburgh. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Kan jag flyga till Edinburgh Turnhouse från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Edinburgh Turnhouse

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Edinburgh Turnhouse.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Edinburgh Turnhouse.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Edinburgh Turnhouse.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Edinburgh Turnhouse?

Returresa till Sverige från Edinburgh Turnhouse

Testkrav för COVID-19
Besökare från Edinburgh Turnhouse måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Edinburgh Turnhouse behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Edinburgh inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Edinburgh

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Edinburgh
Ryanair
3 jan.
GOT14:15Göteborg Landvetter
1t 55m
EDI16:10Edinburgh Turnhouse
7 jan.
EDI07:40Edinburgh Turnhouse
1t 50m
GOT09:30Göteborg Landvetter
Flera flygbolag
30 okt.
ARN11:00Stockholm Arlanda
23t 35m
1 stopp
EDI10:35Edinburgh Turnhouse
12 nov.
EDI16:55Edinburgh Turnhouse
14t 55m
1 stopp
ARN07:50Stockholm Arlanda
Norwegian
4 nov.
ARN07:30Stockholm Arlanda
2t 15m
EDI09:45Edinburgh Turnhouse
7 nov.
EDI15:40Edinburgh Turnhouse
2t 15m
ARN17:55Stockholm Arlanda
Wizz Air
19 nov.
NYO03:00Stockholm Skavsta
14t 20m
1 stopp
EDI17:20Edinburgh Turnhouse
21 nov.
EDI03:20Edinburgh Turnhouse
10t 55m
1 stopp
NYO14:15Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
21 okt.
ARN07:35Stockholm Arlanda
2t 15m
EDI09:50Edinburgh Turnhouse
29 okt.
EDI02:45Edinburgh Turnhouse
9t 10m
1 stopp
ARN11:55Stockholm Arlanda
Ryanair
30 okt.
ARN11:00Stockholm Arlanda
23t 35m
1 stopp
EDI10:35Edinburgh Turnhouse
12 nov.
EDI07:40Edinburgh Turnhouse
24t 10m
2 stopp
ARN07:50Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Edinburgh

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Edinburgh, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
24 sep.
GOT12:45Göteborg Landvetter
1t 50m
EDI14:35Edinburgh Turnhouse
Flera flygbolag
25 sep.
NYO04:30Stockholm Skavsta
16t 25m
1 stopp
EDI20:55Edinburgh Turnhouse
Ryanair
28 sep.
GOT09:30Göteborg Landvetter
7t 15m
1 stopp
EDI16:45Edinburgh Turnhouse

Vilka bolag flyger till Edinburgh?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Edinburgh

Hos momondo kan du även söka online och jämföra priser mellan olika flygbolag och olika flygrutter för att hitta det bästa alternativet för din resa. Du kan också filtrera din sökning efter flygplats och eventuella mellanlandningar under din resa. Billiga flyg till Edinburgh hittar du med Ryanair, easyJet och Norwegian. När du bokar med lågprisbolag ska du dock komma ihåg att det kan tillkomma kostnader som vanligtvis är inkluderade i flygpriset. Dessa avgifter kan till exempel gälla handbagage, incheckat bagage och sittplats. Andra populära flygbolag som trafikerar sträckan är SAS och KLM.

Vem flyger direkt till Edinburgh?Både SAS och Norwegian erbjuder direktflyg från Stockholms Arlanda flygplats till Edinburgh.

Hur många timmar tar det att flyga till Edinburgh?En direktresa tar ungefär två timmar och en kvart.


Flygplatser nära Edinburgh

Nedan hittar du alla flygplatser i Edinburgh tillsammans med avståndet från stadens centrum

Billiga flyg till Edinburgh landar på stadens internationella flygplats Edinburgh Airport. Flygplatsen är Skottlands största med över tolv miljoner passagerare per år. Flygplatsen är lättnavigerad med sin enda terminal men du hittar ändå ett gott utbud av restauranger och affärer om du behöver något precis när du har landat. Med spårvagn, flygbuss eller bil tar du dig in till stadens centrum på under en halvtimme. Utanför ankomsthallen hittar du taxibilar väntandes men du kan även hyra egen bil inne i flygplatshallen.


Populära flygresor till Edinburgh

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Edinburgh som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Edinburgh
Snabbast flygtid1t 55m
Billigaste pris541 kr
Flyg från Stockholm till Edinburgh
Snabbast flygtid2t 15m
Billigaste pris550 kr
Flyg från Linköping till Edinburgh
Snabbast flygtid11t 10m
Billigaste pris2 053 kr

Stadens centrum är kompakt och mellan de många sevärdheterna tar du dig enkelt fram till fots. Edinburghs kollektivtrafik består av bussar, spårvagn och tåg. Systemet för bussarna är lättnavigerat och tar dig till de flesta områdena. Ladda ner bussnätets app för att hålla koll på stationer och avgångar och för att kunna planera din resa.

Det finns över 1 000 taxibilar i staden och du vinkar enkelt in en från gatan. Om bilens orange takljus är påslaget innebär det att bilen är ledig. Det går även bra att ringa och boka en bil i förväg. Om du bor inne i centrum finns det ingen anledning att hyra en bil och det är dessutom svårt att hitta parkering i staden. Att cykla är inte heller att rekommendera då det är mycket trafik och en brant stad.


När du reser inom den europeiska unionen behöver du inte något visum såvida du själv har ett europeiskt medborgarskap. För att flyga till Skottland måste du ha med dig legitimation så att du kan legitimera dig både när du går ombord samt vid gränskontrollen. När du reser från Sverige behöver du inte nödvändigtvis ha med dig ditt pass förutsatt att du har ett nationellt id-kort. Observera att det nationella id-kortet utfärdas av den svenska polisen och visar ditt medborgarskap. Det ska alltså inte förväxlas med vanlig legitimation eller körkort, som alltså inte gäller som id under resan. Pass- och visumregler kan alltid komma att förändras och du bör därför alltid kolla upp de senaste inresebestämmelserna, antingen hos de skotska myndigheterna eller hos ambassaden i Stockholm.


Börja planera din resa till Edinburgh


Intresserad av sevärdheter i Edinburgh?

När du befinner dig i den skotska staden ska du inte missa ett besök till det medeltida Edinburgh Castle. Ta dig även upp till utsiktsplatsen på berget Athur’s Seat och ner till hamnen där det kungliga skeppet Britannia ligger förankrat.

Vad bör jag packa för min resa?

Ta med bekväma promenadskor samt en adapter för att kunna använda svensk elektronik.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att undvika onödigt höga kostnader för surf.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Edinburgh?

Man lämnar normalt mellan 10 och 15 procent.