Biluthyrning i Budapest, Ungern

Vill du hyra en bil billigt i Budapest, Ungern? Sök och jämför priser här

Budapest, Ungern
1 aug — 8 aug
Samma avlämingsplats
Budapest, Ungern
sön 1/8
12:00
sön 8/8
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Budapest, Ungern

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

108 kr - 212 kr

Alla biltyper

117 kr - 506 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Budapest, Ungern är 118 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Budapest, Ungern är november. Då är priset 10 % lägre än andra tider på året och kostar bara 108 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 44 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Budapest. Genomsnittspriset för en hyrbil i Budapest kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Budapest av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Budapest, Ungern är 239 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Budapest, Ungern är oktober. Då är priset 0 % lägre än andra tider på året och kostar bara 293 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 12% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Budapest. Genomsnittspriset för en hyrbil i Budapest kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Budapest av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
Klass Wagen

257 kr per dag

27 aug - 1 sep
Kia Rio Hatchback
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Klass Wagen

273 kr per dag

27 aug - 1 sep
Chevrolet Sonic Sedan
Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
Alamo

300 kr per dag

27 aug - 1 sep
Kia Rio Hatchback

Leverantörer av hyrbilar i Budapest

Alla större biluthyrningsfirmor i Budapest, Ungern
3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

10,0
3 platser
Översikt

Renlighet

9,5

Comfort

9,5

Övergripande

9,5

Upphämtning/avlämning

9,5

Valuta för pengarna

7,5
2 platser
Översikt

Renlighet

9,3

Comfort

8,6

Övergripande

8,6

Upphämtning/avlämning

8,6

Valuta för pengarna

7,3
3 platser
Översikt

Renlighet

9,6

Comfort

8,0

Övergripande

8,4

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

8,4
2 platser
Översikt

Renlighet

6,8

Comfort

7,0

Övergripande

6,5

Upphämtning/avlämning

6,0

Valuta för pengarna

6,0
2 platser
Översikt

Renlighet

6,0

Comfort

2,0

Övergripande

4,0

Upphämtning/avlämning

6,0

Valuta för pengarna

2,0
8 platser
5 platser

Information om din resa till Budapest

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Budapest?

Vill du hyra bil i Budapest ska du generellt ha fyllt 21 år, även om denna åldersgräns varierar och vissa företag har krav på att du ska vara 23. Ibland får man även räkna med en extra kostnad för ”unga förare” för dem som ännu inte fyllt 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Budapest

Trafikreglerna i Budapest och Ungern är överlag som hemma i Sverige. Man kör på den högra sidan, det är krav på säkerhetsbälte och det är förbjudet att tala i handhållen mobiltelefon när du kör. Gällande promillehalten råder det nolltolerans. Hastigheterna inne i centrum varierar men beroende på gata och område ligger de oftast mellan 30–50 km/h. Det finns inga vägavgifter inne i Budapest, men ska du ut och köra i övriga Ungern tänk då på att du kan behöva en tullbiljett för motorvägen, en så kallad ”matrica” som du kan köpa på de flesta bensinstationer. Den är elektronisk och korresponderar med registreringsnumret. I vissa fall kan detta redan finnas då du hyr din bil så glöm inte att fråga om så är fallet.

Parkering

Det finns många gatuparkeringar i Budapest och du kan parkera på markerade platser på höger sida. Är det däremot enkelriktat får du ställa dig på båda sidor. Vissa av stadens turistattraktioner erbjuder även gratis parkering. På betalplatser betalar du i parkeringsautomat men antingen kort, kontanter eller SMS. Stadens centrum är uppdelad i olika distrikt, och kring slottshöjden, ön Margitsziget och i downtown Pest mellan Kedjebron och Erzsébet-bron är bilar förbjudna. Resterande downtown Pest, samt de områden kring slottshöjden på Buda-sidan tillhör zon 1. Här parkerar du för 440 HUF (15 SEK) per timme. De flesta delarna av Buda tillhör zon 2 med avgifter på 265 HUF (9 SEK) per timme. Resterande områden i staden tillhör zon 3 med kostnaden 175 HUF (6 SEK) för en timmes parkering.

Utflyktsmål i och omkring Budapest

Med hyrbil i Budapest är du redo att utforska vad Ungern har att erbjuda. Du tar dig till exempel enkelt till den vackra staden Esztergom norr om Budapest som är hem till en av Europas största basilikor. Besök detta ståtliga byggnadsverk som sitter stadigt på en klippa med utsikt över Donau. Ta dig uppför de hisnande spiraltrapporna hela vägen upp till basilikans topp för att njuta av en imponerande 360-gradig utsikt över såväl Ungern som Slovakien. Om du bestämmer dig för att hyra bil i Budapest kan du även ta dig till Szentendre, precis öster om Esztergom. Den lilla staden som ligger en dryg timmes körning från Budapest är liten, charmig och full av små gatuhus målade i färgglada toner. Här kan du spatsera på de små kullerstensgatorna och titta in och ut i butiker och vackra gamla kyrkor. Staden är dessutom full av olika spännande museum som är inhysta i gamla, konverterade möllor.

Vilka försäkringar ska man ha?

Det finns en hel del försäkringar och tillägg du kan välja mellan om du ska hyra bil i Budapest. Utöver de obligatoriska tredjepartsförskärningarna kan till exempel självriskeliminering vara ett bra alternativ. Händer något med bilen täcker denna försäkring kostnaden för självrisken.

Kan man använda sitt svenska körkort i Budapest, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det är inga problem att köra med ditt svenska körkort när du är i Budapest och resterande Ungern, och det finns inga krav på internationellt körkort.

Var i Budapest kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du hittar många kontor som erbjuder biluthyrning i Budapest utspridda över stadens centrala delar. Här kan du hitta företag som Avis, Europcar, Hertz, Enterprise, Budget och Sixt. Du hittar även samma företag på stadens internationella flygplats Budapest-Ferenc Liszts, BUD. Flygplatsen har tre terminaler; terminal 1, terminal 2A och terminal 2B och du hittar biluthyrningskontoren i Skycourt i passagerarhallen mellan terminal 2A och 2B. Hör dig för om du kan lämna bilen på ett annat kontor om du så skulle behöva. Detta utgör ofta inga problem beroende på företaget, och du kan även filtrera efter detta alternativ då du söker efter din bil. (Information kontrollerad: 12/06/2019).


Avstånd till populära hotell från Budapest, Ungern

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Budapest-Ferenc Liszt flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Budapest

Hittills denna månad har vi gjort 146 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Budapest.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Budapest för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i Budapest även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är National, Avis och Enterprise. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Budapest, Ungern i augusti?

För att hyra en bil i Budapest för en weekend i augusti, hittade vi så låga priser som 102 kr med genomsnittspriset 171 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 65 kr till 132 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Budapest har lägst priser för hyrbilar?

Den billigaste biluthyraren i Budapest är Klass Wagen med en daglig genomsnittlig uthyrningsavgift på 177 kr från dess uthyrningskontor i Budapest. Det absolut billigaste erbjudandet användare på momondo hittat är Klass Wagen i Budapest för 78 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Budapest, Ungern?

När du hyr en bil i Budapest kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Budapest. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Hur många uthyrningskontor har BUCHBINDER i Budapest?

Budapest, Ungern har 3 uthyrningskontor från BUCHBINDER med ett genomsnittligt dagspris på 455 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Budapest, Ungern?

Hastighetsgränsen i Budapest är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Budapest är 90 km/t och för motorvägen går gränsen vid 130 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i Budapest, Ungern i juli?

Vanligtvis ligger temperaturen i Budapest under juli månad på 20 °C och den förväntade nederbörden är 40 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i juli?

Temperaturerna i Budapest är oftast höga under juli, och därför rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta så mycket av möjligt av vädret.

Är vädret i Budapest representativt för resten av Budapest?

Klimatet i Budapest under juli månad har vanligtvis en temperatur på 20 °C med en förväntad nederbörd på 40 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Budapest till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Hyrbilar på flygplatser i Budapest

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Budapest

Börja planera din resa till Budapest