Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Budapest

Vill du hyra en bil billigt i Budapest? Sök och jämför priser här!

Budapest, Ungern
26 mar — 2 apr
Budapest, Ungern
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Budapest

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Budapest

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Budapest?

De billigaste hyrbilarna i Budapest hittas generellt genom Klass Wagen. När du bokar med Klass Wagen kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 76 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Budapest är 135 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Budapest?

Sixt har flest uthyrningskontor i Budapest med 9 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Budapest?

Bilmodellen Volkswagen Polo är den mest populära bilen att hyra i Budapest enligt våra uppgifter. Våra användare har hittat priser för Volkswagen Polo för så lite som 76 kr/dag i Budapest, men generellt kan du vänta dig priser på runt 216 kr/dag. En annan populär bil att hyra i Budapest är modellen Opel Corsa för ett genomsnittspris på 299 kr/dag, och för erbjudanden så låga som 87 kr/dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Budapest

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Budapest
Ekonomi121 kr per dag
Kompakt167 kr per dag
Medelstor263 kr per dag
Standard646 kr per dag
Minibuss723 kr per dag
Kompakt SUV233 kr per dag
Medelstor SUV239 kr per dag
Kompakt kombi268 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Budapest

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Budapest?

Vill du hyra bil i Budapest ska du generellt ha fyllt 21 år, även om denna åldersgräns varierar och vissa företag har krav på att du ska vara 23. Ibland får man även räkna med en extra kostnad för ”unga förare” för dem som ännu inte fyllt 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Budapest

Trafikreglerna i Budapest och Ungern är överlag som hemma i Sverige. Man kör på den högra sidan, det är krav på säkerhetsbälte och det är förbjudet att tala i handhållen mobiltelefon när du kör. Gällande promillehalten råder det nolltolerans. Hastigheterna inne i centrum varierar men beroende på gata och område ligger de oftast mellan 30–50 km/h. Det finns inga vägavgifter inne i Budapest, men ska du ut och köra i övriga Ungern tänk då på att du kan behöva en tullbiljett för motorvägen, en så kallad ”matrica” som du kan köpa på de flesta bensinstationer. Den är elektronisk och korresponderar med registreringsnumret. I vissa fall kan detta redan finnas då du hyr din bil så glöm inte att fråga om så är fallet.

Parkering

Det finns många gatuparkeringar i Budapest och du kan parkera på markerade platser på höger sida. Är det däremot enkelriktat får du ställa dig på båda sidor. Vissa av stadens turistattraktioner erbjuder även gratis parkering. På betalplatser betalar du i parkeringsautomat men antingen kort, kontanter eller SMS. Stadens centrum är uppdelad i olika distrikt, och kring slottshöjden, ön Margitsziget och i downtown Pest mellan Kedjebron och Erzsébet-bron är bilar förbjudna. Resterande downtown Pest, samt de områden kring slottshöjden på Buda-sidan tillhör zon 1. Här parkerar du för 440 HUF (15 SEK) per timme. De flesta delarna av Buda tillhör zon 2 med avgifter på 265 HUF (9 SEK) per timme. Resterande områden i staden tillhör zon 3 med kostnaden 175 HUF (6 SEK) för en timmes parkering.

Utflyktsmål i och omkring Budapest

Med hyrbil i Budapest är du redo att utforska vad Ungern har att erbjuda. Du tar dig till exempel enkelt till den vackra staden Esztergom norr om Budapest som är hem till en av Europas största basilikor. Besök detta ståtliga byggnadsverk som sitter stadigt på en klippa med utsikt över Donau. Ta dig uppför de hisnande spiraltrapporna hela vägen upp till basilikans topp för att njuta av en imponerande 360-gradig utsikt över såväl Ungern som Slovakien. Om du bestämmer dig för att hyra bil i Budapest kan du även ta dig till Szentendre, precis öster om Esztergom. Den lilla staden som ligger en dryg timmes körning från Budapest är liten, charmig och full av små gatuhus målade i färgglada toner. Här kan du spatsera på de små kullerstensgatorna och titta in och ut i butiker och vackra gamla kyrkor. Staden är dessutom full av olika spännande museum som är inhysta i gamla, konverterade möllor.

Vilka försäkringar ska man ha?

Det finns en hel del försäkringar och tillägg du kan välja mellan om du ska hyra bil i Budapest. Utöver de obligatoriska tredjepartsförskärningarna kan till exempel självriskeliminering vara ett bra alternativ. Händer något med bilen täcker denna försäkring kostnaden för självrisken.

Kan man använda sitt svenska körkort i Budapest, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det är inga problem att köra med ditt svenska körkort när du är i Budapest och resterande Ungern, och det finns inga krav på internationellt körkort.

Var i Budapest kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du hittar många kontor som erbjuder biluthyrning i Budapest utspridda över stadens centrala delar. Här kan du hitta företag som Avis, Europcar, Hertz, Enterprise, Budget och Sixt. Du hittar även samma företag på stadens internationella flygplats Budapest-Ferenc Liszts, BUD. Flygplatsen har tre terminaler; terminal 1, terminal 2A och terminal 2B och du hittar biluthyrningskontoren i Skycourt i passagerarhallen mellan terminal 2A och 2B. Hör dig för om du kan lämna bilen på ett annat kontor om du så skulle behöva. Detta utgör ofta inga problem beroende på företaget, och du kan även filtrera efter detta alternativ då du söker efter din bil.


Erbjudanden på hyrbilar i Budapest

Hitta rätt hyrbil för dig i Budapest

Liten bilar

205 kr - 416 kr

Alla biltyper

278 kr - 1 013 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Budapest, Ungern är 293 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Budapest, Ungern är mars. Då är priset 31% lägre än under resten året och ligger på bara 205 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 44 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Budapest. Genomsnittspriset för en hyrbil i Budapest kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten bil i Budapest som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Budapest, Ungern är 672 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Budapest, Ungern är november. Då är priset 52% lägre än under resten året och ligger på bara 324 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 23% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Budapest. Genomsnittspriset för en hyrbil i Budapest kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel bil i Budapest som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Budapest, Ungern är 1 549 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Budapest, Ungern är mars. Då är priset 50% lägre än under resten året och ligger på bara 787 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 67% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Budapest. Genomsnittspriset för en hyrbil i Budapest kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Budapest, Ungern är 520 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Budapest, Ungern är februari. Då är priset 58% lägre än under resten året och ligger på bara 222 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 1 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Budapest. Genomsnittspriset för en hyrbil i Budapest kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Budapest som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Budapest, Ungern är 808 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Budapest, Ungern är september. Då är priset 11% lägre än under resten året och ligger på bara 725 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 36% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Budapest. Genomsnittspriset för en hyrbil i Budapest kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Budapest som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt bil i Budapest, Ungern är 2 230 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt bil i Budapest, Ungern är mars. Då är priset 60% lägre än under resten året och ligger på bara 895 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt bil är typiskt 77% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Budapest. Genomsnittspriset för en hyrbil i Budapest kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

121 kr/dag

(17 apr - 24 apr)
Skoda Fabia
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

127 kr/dag

(17 apr - 24 apr)
Opel Corsa
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

167 kr/dag

(17 apr - 24 apr)
Toyota Corolla

Hyrbilsleverantörer i Budapest

Alla större biluthyrningsfirmor i Budapest

BUCHBINDER

3 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

6,0

Bäst

10,0

GREEN MOTION

4 platser
Översikt

Renlighet

9,5

Comfort

8,0

Övergripande

7,5

Upphämtning/avlämning

7,5

Bäst

8,0

Hertz

3 platser
Översikt

Renlighet

8,6

Comfort

7,9

Övergripande

7,3

Upphämtning/avlämning

7,2

Bäst

7,2

Europcar

4 platser
Översikt

Renlighet

7,0

Comfort

6,0

Övergripande

7,0

Upphämtning/avlämning

7,0

Bäst

6,0

Enterprise Rent-A-Car

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

8,9

Övergripande

6,9

Upphämtning/avlämning

5,9

Bäst

6,9

Budget

2 platser
Översikt

Renlighet

7,4

Comfort

7,1

Övergripande

6,8

Upphämtning/avlämning

6,0

Bäst

6,0

Sixt

9 platser
Översikt

Renlighet

6,4

Comfort

6,4

Övergripande

6,4

Upphämtning/avlämning

6,2

Bäst

6,0

Avis

3 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Bäst

2,0

Bra att veta om hyrbilar i Budapest

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Budapest.

Mest populära uthyrningsföretag

Klass Wagen

Populära biltyper

Compact, Economy, Mini

Billigaste hyrbilen

169 kr

Mest populära modellen

Volkswagen Polo
Den mest populära biluthyrningsfirman i Budapest som hittats på momondo den här månaden är Klass Wagen. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Schiller Rent A Car och Wheego
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Budapest under de senaste 72 timmarna: Compact, Economy, Mini.
Det lägsta priset för en hyrbil i Budapest är 169 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 252 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Budapest under de senaste 7 dagarna är av modellen Volkswagen Polo. Våra användare föredrar också Class Intermediate SUV som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Budapest

Nedan visas de mest populära hotellen i Budapest
Intercontinental Budapest, An IHG Hotel

Intercontinental Budapest, An IHG Hotel

Apaczai Csere Janos 12-14, Budapest, Hungary

0,5 km från stadskärnan

Radisson Blu Beke Hotel, Budapest

Radisson Blu Beke Hotel, Budapest

Terez Krt 43, Budapest, Hungary

1,2 km från stadskärnan

Áurea Ana Palace by Eurostars Hotel Company

Áurea Ana Palace by Eurostars Hotel Company

Akadémia Utca 15-17, Budapest, Hungary

0,9 km från stadskärnan

Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Erzsébet Tér 7-8, Budapest, Hungary

0,2 km från stadskärnan

Hilton Budapest

Hilton Budapest

Hess A Ter 1-3, Budapest, Hungary

1,7 km från stadskärnan

Danubius Hotel Arena

Danubius Hotel Arena

Ifjusag Utja 1-3, Budapest, Hungary

3,7 km från stadskärnan

Aquaworld Resort Budapest

Aquaworld Resort Budapest

16 Ives Street, Budapest, Hungary

12,3 km från stadskärnan

Corinthia Budapest

Corinthia Budapest

Erzsebet Krt 43-49, Budapest, Hungary

1,0 km från stadskärnan

Hotel Mediterran

Hotel Mediterran

Budaorsi Ut 20/A, Budapest, Hungary

2,6 km från stadskärnan

Danubius Hotel Astoria City Center

Danubius Hotel Astoria City Center

Kossuth Lajos Utca 19-21, Budapest, Hungary

0,5 km från stadskärnan

ibis Styles Budapest Airport

ibis Styles Budapest Airport

Vecses 1185, Budapest, Hungary

17,1 km från stadskärnan

Benczur Hotel

Benczur Hotel

Benczur str.35, Budapest, Hungary

2,2 km från stadskärnan

Danubius Hotel Helia

Danubius Hotel Helia

Karpat U. 62-64, Budapest, Hungary

3,1 km från stadskärnan

Anantara New York Palace Budapest

Anantara New York Palace Budapest

Erzsebet Korut 9-11, Budapest, Hungary

1,2 km från stadskärnan

D50 Hotel

D50 Hotel

50 Damjanich u., Budapest, Hungary

2,3 km från stadskärnan

easyHotel Budapest Oktogon

easyHotel Budapest Oktogon

Eotvos Utca 25/a, Budapest, Hungary

1,2 km från stadskärnan

Bohem Art Hotel

Bohem Art Hotel

Molnar u 35, Budapest, Hungary

1,0 km från stadskärnan

Eurostars Ambassador

Eurostars Ambassador

Eötvös U. 12, Budapest, Hungary

1,1 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Budapest – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Budapest och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Budapest, Ungern i april?

För att hyra en bil i Budapest för en weekend i april, hittade vi så låga priser som 210 kr med genomsnittspriset 247 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 138 kr till 205 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Budapest, Ungern?

När du hyr en bil i Budapest kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Budapest. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Budapest under april månad?

De flesta resenärer föredrar att hyra en standardbil i Budapest under april månad. Med en genomsnittstemperatur på 15 °C och en nederbörd på omkring 70 mm i april innebär detta utmärkta förhållanden för en standardbil. Detta är den perfekta hyrbilstypen för våta vägar och plusgrader. Att hyra en Standard i Budapest kommer i genomsnitt kosta dig 620 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Budapest, Ungern?

Hastighetsgränsen i Budapest är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Budapest är 90 km/t och för motorvägen går gränsen vid 130 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Volkswagen T-Cross i Budapest?

Hur är vädret i Budapest, Ungern i mars?

Vanligtvis ligger temperaturen i Budapest under mars månad på 6 °C och den förväntade nederbörden är 40 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Är vädret i Budapest representativt för resten av Budapest?

Klimatet i Budapest under mars månad har vanligtvis en temperatur på 6 °C med en förväntad nederbörd på 40 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Budapest till omgivande områden kan ha nytta av denna information.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Budapest?

Priserna för bilar i Budapest uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Budapest?

Av mars 2024 finns det 97 bolag att välja mellan för bilar i Budapest.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Budapest?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Budapest. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Budapest?

Vid biluthyrning i Budapest måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Ett internationellt körtillstånd krävs om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet och kan vara nödvändigt för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på hemresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda uthyrningsföretaget som du gör din bokning med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Budapest?

Du bör boka en hyrbil i Budapest med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Budapest?

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Budapest tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Budapest med gratis avbokning?

Ja, oavsett om det gäller bilar i Budapest eller någon annanstans låter momondo dig filtrera specifikt efter policys som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Budapest på momondo?

Ja, det enda du behöver göra är att välja filtret för rättvisa bränslepolicys efter att du gjort en sökning efter hyrbilar i Budapest på momondo.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Budapest som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Budapest.

Kan jag söka efter hyrbilar i Budapest med obegränsat kilometertal på momondo?

Absolut. Du kan specifikt filtrera efter hyrbilserbjudanden i Budapest med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Budapest

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Budapest


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners