Hitta billig biluthyrning i Budapest

Vill du hyra en bil billigt i Budapest? Sök och jämför priser här

Budapest, Ungern
1 feb — 8 feb
Samma avlämingsplats
Budapest, Ungern
mån 1/2
12:00
mån 8/2
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Budapest

Alla större biluthyrningsfirmor i Budapest
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.3

Betyg baserat på 3 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.1

Betyg baserat på 4 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.8

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.8

Betyg baserat på 5 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.9

Betyg baserat på 16 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 5.6

Betyg baserat på 1 recensioner


När är det billigast att hyra en bil i Budapest?

Alla

79 kr - 596 kr

Ekonomi

84 kr - 186 kr

I januari månad är det billigast att hyra en bil i Budapest. Priset ligger då 46% lägre än under resten av året, på bara 84 kr per dag. Den dyraste månaden är augusti. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i januari. Priset för en hyrbil i Budapest kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Information om din resa till Budapest

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Budapest?

Vill du hyra bil i Budapest ska du generellt ha fyllt 21 år, även om denna åldersgräns varierar och vissa företag har krav på att du ska vara 23. Ibland får man även räkna med en extra kostnad för ”unga förare” för dem som ännu inte fyllt 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Budapest

Trafikreglerna i Budapest och Ungern är överlag som hemma i Sverige. Man kör på den högra sidan, det är krav på säkerhetsbälte och det är förbjudet att tala i handhållen mobiltelefon när du kör. Gällande promillehalten råder det nolltolerans. Hastigheterna inne i centrum varierar men beroende på gata och område ligger de oftast mellan 30–50 km/h. Det finns inga vägavgifter inne i Budapest, men ska du ut och köra i övriga Ungern tänk då på att du kan behöva en tullbiljett för motorvägen, en så kallad ”matrica” som du kan köpa på de flesta bensinstationer. Den är elektronisk och korresponderar med registreringsnumret. I vissa fall kan detta redan finnas då du hyr din bil så glöm inte att fråga om så är fallet.

Parkering

Det finns många gatuparkeringar i Budapest och du kan parkera på markerade platser på höger sida. Är det däremot enkelriktat får du ställa dig på båda sidor. Vissa av stadens turistattraktioner erbjuder även gratis parkering. På betalplatser betalar du i parkeringsautomat men antingen kort, kontanter eller SMS. Stadens centrum är uppdelad i olika distrikt, och kring slottshöjden, ön Margitsziget och i downtown Pest mellan Kedjebron och Erzsébet-bron är bilar förbjudna. Resterande downtown Pest, samt de områden kring slottshöjden på Buda-sidan tillhör zon 1. Här parkerar du för 440 HUF (15 SEK) per timme. De flesta delarna av Buda tillhör zon 2 med avgifter på 265 HUF (9 SEK) per timme. Resterande områden i staden tillhör zon 3 med kostnaden 175 HUF (6 SEK) för en timmes parkering.

Utflyktsmål i och omkring Budapest

Med hyrbil i Budapest är du redo att utforska vad Ungern har att erbjuda. Du tar dig till exempel enkelt till den vackra staden Esztergom norr om Budapest som är hem till en av Europas största basilikor. Besök detta ståtliga byggnadsverk som sitter stadigt på en klippa med utsikt över Donau. Ta dig uppför de hisnande spiraltrapporna hela vägen upp till basilikans topp för att njuta av en imponerande 360-gradig utsikt över såväl Ungern som Slovakien. Om du bestämmer dig för att hyra bil i Budapest kan du även ta dig till Szentendre, precis öster om Esztergom. Den lilla staden som ligger en dryg timmes körning från Budapest är liten, charmig och full av små gatuhus målade i färgglada toner. Här kan du spatsera på de små kullerstensgatorna och titta in och ut i butiker och vackra gamla kyrkor. Staden är dessutom full av olika spännande museum som är inhysta i gamla, konverterade möllor.

Vilka försäkringar ska man ha?

Det finns en hel del försäkringar och tillägg du kan välja mellan om du ska hyra bil i Budapest. Utöver de obligatoriska tredjepartsförskärningarna kan till exempel självriskeliminering vara ett bra alternativ. Händer något med bilen täcker denna försäkring kostnaden för självrisken.

Kan man använda sitt svenska körkort i Budapest, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det är inga problem att köra med ditt svenska körkort när du är i Budapest och resterande Ungern, och det finns inga krav på internationellt körkort.

Var i Budapest kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du hittar många kontor som erbjuder biluthyrning i Budapest utspridda över stadens centrala delar. Här kan du hitta företag som Avis, Europcar, Hertz, Enterprise, Budget och Sixt. Du hittar även samma företag på stadens internationella flygplats Budapest-Ferenc Liszts, BUD. Flygplatsen har tre terminaler; terminal 1, terminal 2A och terminal 2B och du hittar biluthyrningskontoren i Skycourt i passagerarhallen mellan terminal 2A och 2B. Hör dig för om du kan lämna bilen på ett annat kontor om du så skulle behöva. Detta utgör ofta inga problem beroende på företaget, och du kan även filtrera efter detta alternativ då du söker efter din bil. (Information kontrollerad: 12/06/2019).


Avstånd till populära hotell från Budapest

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Budapest-Ferenc Liszt internationella flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Budapest

Hittills denna månad har vi gjort 146 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Budapest.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Budapest för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i Budapest även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är Enterprise, Sixt och Budget. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Budapest i februari?

För att hyra en bil i Budapest för en weekend i februari, hittade vi så låga priser som 142 kr med genomsnittspriset 142 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 76 kr till 248 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Budapest har lägst priser för hyrbilar?

Den billigaste biluthyraren i Budapest är Klass Wagen med en daglig genomsnittlig uthyrningsavgift på 169 kr från dess uthyrningskontor i Budapest. Det absolut billigaste erbjudandet användare på momondo hittat är Klass Wagen i Budapest för 75 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Budapest?

När du hyr en bil i Budapest kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Budapest. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Budapest under februari månad?

De flesta resenärer föredrar att hyra en standardbil i Budapest under februari månad. Med en genomsnittstemperatur på 6 °C och en nederbörd på omkring 40 mm i februari innebär detta utmärkta förhållanden för en standardbil. Detta är den perfekta hyrbilstypen för våta vägar och plusgrader. Att hyra en Standard i Budapest kommer i genomsnitt kosta dig 354 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har BUCHBINDER i Budapest?

Budapest har 3 uthyrningskontor från BUCHBINDER med ett genomsnittligt dagspris på 434 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Budapest?

Hastighetsgränsen i Budapest är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Budapest är 90 km/t och för motorvägen går gränsen vid 130 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i Budapest, Ungern i januari?

Vanligtvis ligger temperaturen i Budapest under januari månad på 0 °C och den förväntade nederbörden är 40 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

För månader som januari kan det bästa alternativet vara att hyra en SUV med fyrhjulsdrift för din resa till Budapest. Temperaturerna ligger oftast under nollan och chansen för snö och is är högre.

Är vädret i Budapest representativt för resten av Budapest?

Klimatet i Budapest under januari månad har vanligtvis en temperatur på 0 °C med en förväntad nederbörd på 40 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Budapest till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Planera din resa till Budapest

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Budapest

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Budapest
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Budapest

  Hitta hotell i Budapest
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Budapest