Flyg Europa Ungern Budapest

Flyg till Budapest

Tur & retur
Ekonomi
San Francisco (SFO)
Budapest (BUD)
tors 13/5
tors 20/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Budapest. Nuvarande restriktioner för Budapest baseras på reserestriktioner för Ungern.

Visa nuvarande reserestriktioner för Ungern

Billigaste flygen till flygplatser i Budapest

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Budapest från din närmsta stad eller flygplats
Malmö flygplats
Budapest

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Malmö TILL Budapest

Malmö flygplats (MMX) till Budapest (BUD)

Vanligtvis är flyg till Budapest från Malmö billigare än att flyga från Malmö till Budapest-Ferenc Liszt, vilket i genomsnitt kostar 794 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN BUDAPEST TILL MALMÖ FLYGPLATSjanuari58% billigareAtt flyga från Malmö flygplats till Budapest kostar i genomsnitt bara 333 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL BUDAPEST FRÅN MALMÖ FLYGPLATSjuli132% dyrareDet kostar omkring 1 839 kr för flyg till Budapest från Malmö flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL BUDAPEST FRÅN MALMÖ FLYGPLATSseptember312% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Budapest från Malmö flygplats i september än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Budapest?

Resor till Budapest är populära under vår, sommar och höst. Vintern utgör stadens lågsäsong då temperaturerna är svalare och flera sevärdheter stänger tidigare. December månad lockar dock många besökare tack vare jul- och nyårsledigheter samt stadens julmarknader och mysiga atmosfär.

När är det billigast att boka flyg till Budapest? Billiga flyg till Budapest hittar du i november och maj då även resor med hotell går att fynda till ett billigt pris. Bästa priser på flygstolar hittar du om du bokar ungefär två månader innan planerat avresedatum, istället för att vänta till sista minuten. Från Sverige reser du billigast från Skavsta flygplats till Budapest Airport. Jämför priser för olika avresedatum i priskalendern online på momondos hemsida.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Budapest?

mars är generellt den billigaste månaden att flyga till Budapest från Sverige med priser runt 1 007 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Budapest under mars, är det även billigt att resa från Sverige i januari. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 015 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Budapest?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Budapest är att boka 54 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 1 272 kr. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 774 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Budapest?

Vår data visar att tisdag är den billigaste dagen att flyga till Budapest. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 1 133 kr. Flyg från Sverige till Budapest en torsdag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 1 388 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Budapest?

Det är billigast att flyga på kvällen från Sverige till Budapest då du kan hitta flygpriser för så lite som 1 027 kr. Att flyga till Budapest på kvällen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Flyg till Budapest är dyrare på morgonen med ett genomsnittligt biljettpris på 1 406 kr. Avgångar på morgonen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Budapest?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Budapest. Om du planerar att flyga till Budapest, överväg då även att boka flyg till Miskolc flygplats(148 km från stadskärnan i Budapest).


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Budapest?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Ungern resor till Budapest. Inreserestriktioner

Från och med den 1 september 2020 har Ungerns regering återinfört de åtgärder för gränsskydd som gällde under den första vågen av COVID-19. Ungern har från och med den 22 december begränsat alla flygningar till och från Storbritannien. Ungern har från och med den 1 september begränsat inresor för de flesta utländska resenärer, förutom ungerska medborgare och invånare, militär personal, diplomater, humanitära hjälparbetare, transitflygningar samt utländska medborgare som deltar i vissa idrottsevenemang. Resenärer med uppehållstillstånd utfärdat av Ungern som gäller i minst 90 dagar får resa in i Ungern.

Inträdeskrav

Utländska medborgare får resa in i Ungern för att delta i internationella idrotts- eller kulturevenemang, men måste lämna landet inom 72 timmar efter ankomst. Resenärer måste kunna visa upp bevis på att syftet med resan är att delta i internationella idrotts- eller kulturevenemang. Inresande från Schengenområdet, USA eller Kanada måste uppvisa 2 negativa COVID-19-tester inom 5 dagar från ankomsten, men med minst 48 timmars mellanrum. Resenärer måste genomgå en temperaturkontroll vid ankomsten, men måste inte sitta i karantän. Utländska medborgare som reser till Ungern för affärs- och handelsrelaterade ändamål får resa in i landet utan att behöva uppvisa negativa testresultat eller någon tidsbegränsning för sin vistelse. Vid ankomsten måste du som affärsresenär kunna styrka din vistelse i Ungern, t.ex. ett officiellt brev från ditt företag med kontaktuppgifter för verifiering eller en inbjudan till ett affärsevenemang. Resenärer genomgår en temperaturkontroll vid ankomsten, men måste inte sitta i karantän. Resenärer som är bosatta i Ungern ska ha bevis på uppehållstillstånd och giltigt pass när de reser.

Karantänskrav

Resenärer ska genomgå medicinsk undersökning och karantän i 14 dagar.

Transiteringsregler

Resenärer som transiterar genom Ungern måste styrka att syftet är att resa direkt till ett annat resmål utanför Ungern. Man måste ange skälet till resan och kunna styrka att man kan transitera till sitt slutliga resmål, t.ex. en hotellbokning eller ett bevis på en adress i ett annat land, en resebiljett eller liknande.

Om du redan planerar att resa till Budapest inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Budapest-Ferenc Liszt

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Budapest-Ferenc Liszt
Wizz Air
24 maj
NYO04:50Stockholm Skavsta
2t 10m
BUD07:00Budapest-Ferenc Liszt
27 juni
BUD15:10Budapest-Ferenc Liszt
2t 10m
NYO17:20Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
7 juni
NYO04:50Stockholm Skavsta
2t 10m
BUD07:00Budapest-Ferenc Liszt
14 juni
BUD09:05Budapest-Ferenc Liszt
19t 55m
1 stopp
NYO05:00Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
24 maj
NYO04:50Stockholm Skavsta
2t 10m
BUD07:00Budapest-Ferenc Liszt
27 juni
BUD14:05Budapest-Ferenc Liszt
20t 10m
2 stopp
NYO10:15Stockholm Skavsta
1 032 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
9 juni
NYO17:55Stockholm Skavsta
2t 00m
BUD19:55Budapest-Ferenc Liszt
7 juli
BUD11:20Budapest-Ferenc Liszt
22t 40m
2 stopp
NYO10:00Stockholm Skavsta
1 015 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
24 maj
NYO04:50Stockholm Skavsta
2t 10m
BUD07:00Budapest-Ferenc Liszt
27 juni
BUD08:15Budapest-Ferenc Liszt
22t 50m
1 stopp
NYO07:05Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
7 juni
NYO04:50Stockholm Skavsta
2t 10m
BUD07:00Budapest-Ferenc Liszt
9 juni
BUD18:05Budapest-Ferenc Liszt
23t 00m
1 stopp
NYO17:05Stockholm Skavsta

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Budapest-Ferenc Liszt

Om du letar efter enkelbiljetter till Budapest, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair och Norwegian
Norwegian
20 juni
ARN14:55Stockholm Arlanda
2t 10m
BUD17:05Budapest-Ferenc Liszt
Norwegian
17 juni
ARN03:15Stockholm Arlanda
2t 10m
BUD05:25Budapest-Ferenc Liszt
Norwegian
1 juli
ARN03:15Stockholm Arlanda
2t 10m
BUD05:25Budapest-Ferenc Liszt

Vilka flygbolag flyger till Budapest?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Budapest

Billiga flyg till Budapest flygs av lågprisbolagen Wizz Air, Ryanair och Eurowings. Tänk på att om du bokar din resa med ett lågprisbolag kan flera kostnader tillkomma till totalpriset, till exempel avgifter för bagage och val av sittplats. De populäraste flygbiljetterna till Budapest hittar du hos Norwegian och Air Berlin som flyger från Arlanda flygplats norr om Stockholm. Med en mellanlandning i Berlin respektive Helsingfors kan du även flyga från Landvetter flygplats i Göteborg med bland annat Air Berlin och Finnair.

Vem flyger direkt till Budapest? Lågprisbolaget Wizz Air flyger direkt från Skavsta flygplats till Budapest medan Norwegian flyger direkt från Arlanda flygplats.

Hur många timmar tar det att flyga till Budapest? Direkta flygresor till Budapest tar ungefär två timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Budapest till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Budapest plus avståndet till centrum

Budapest Ferenc Liszt Airport är landets största flygplats och har fått sitt namn från den ungerska kompositören Franz Liszt. Flygplatsen är bland annat bas för det ungerska lågprisbolaget Wizz Air som erbjuder flera billiga flyg till Budapest. Flygplatsen har blivit framröstad som Östeuropas bästa flera år i rad. En bilresa in till stadskärnan tar knappt en halvtimme och du hittar taxibilar väntandes utanför ankomsthallen såväl som flera hyrbilsalternativ inne i flygplatsbyggnaden.


Populära flygresor till Budapest

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Budapest som hittats av användare
Flyg från Malmö till Budapest
Snabbaste flygtid
1t 45m
Billigast pris
1 082 kr
Flyg från Stockholm till Budapest
Snabbaste flygtid
6t 00m
Billigast pris
1 157 kr

Hur tar man sig runt i Budapest?

Budapests kollektivtrafik består av bussar, spårvagnar och tunnelbana. De olika transportnäten är integrerade så att samma biljetter gäller för samtliga färdmedel. Biljetter och åk-kort måste köpas innan du stiger ombord och går att inhandla på stationerna och i kiosker över hela staden. Den enda gången du kan köpa en biljett av chauffören är om du åker med någon av de 37 olika nattbusslinjerna. När du går ombord måste du komma ihåg att validera din biljett genom att sticka in den i den orangefärgade maskinen vid dörrarna.

Att åka taxi i Budapest kan vara ett både snabbt och billigt färdmedel, särskilt om det är sent då kollektivtrafiken inte går lika frekvent. Du känner igen bilarna då de är märkta som taxibilar samt har en gul registreringsskylt vilket indikerar att det är ett godkänt taxibolag.


Kan man flyga till Budapest utan pass eller visum?

När du reser mellan länder inom Schengenområdet behöver du inte något visum. Eftersom Ungern gick med i Schengensamarbetet 2007 behöver du som svensk medborgare inte något visum för din vistelse. Du behöver inte nödvändigtvis ha med passet om du har ett nationellt id-kort utfärdat av svenska polismyndigheten. Då pass och visumregler alltid kan komma att ändras ska du dock alltid kolla upp de senaste inresebestämmelserna på de ungerska myndigheternas hemsida på nätet innan din avresa. Tänk på att du alltid måste medföra legitimation för att kunna visa upp för ungerska myndigheter. Det kan därför vara en god idé att ta med både pass och id-kort för att sedan kunna lämna passet på hotellet och därmed undvika att bli av med det under resan.


Tips och råd om Budapest

Intresserad av sevärdheter i Budapest?

Missa inte en spavistelse när du är Budapest då staden är känd för sina badhus. Andra sevärdheter är Frihetsmonumentet, parlamentet, Sankt Stefansbasilikan och stadens stora synagoga.

Vad bör jag packa för min resa?

Ta med ditt europeiska sjukförsäkringskortet då du som EU-medborgare har rätt till vård även i andra medlemsländer.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du vill surfa eller sms:a undviker du höga kostnader med ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Det är inte farligt att dricka kranvattnet, men bäst vattenkvalitet får du på flaska.

Ska jag dricksa i Budapest?

Du rekommenderas dricksa mellan 10 och 20 procent.Hitta billiga flyg till andra städer i Ungern

Ungern har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
Flyg Europa Ungern Budapest
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass