Hitta billig biluthyrning i Istanbul

Vill du hyra en bil billigt i Istanbul? Sök och jämför priser här

lör 24/8
12:00
sön 25/8
12:00
Jämför momondo med |

Erbjudanden på hyrbilar i Istanbul

Kolla in några av de bästa priserna för att hyra bil i Istanbul som hittats av användare på momondo
Accent
eller liknande Ekonomi
2 1 4-5
101 SEK
9 sep. - 16 sep.
Istanbul
Domestic Arrivals Terminal
101 SEK
9 sep. - 16 sep.
Focus
eller liknande Kompakt
4 1 4-5
103 SEK
9 sep. - 16 sep.
Istanbul
Domestic Arrivals Terminal
103 SEK
9 sep. - 16 sep.
A3
eller liknande Medelstor
5 2 4-5
178 SEK
8 feb. - 15 feb.
Istanbul
Ataturk Airport International Arrivals Hall
178 SEK
8 feb. - 15 feb.

Bästa biluthyrning i Istanbul

Bra priser som hittades på momondo de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Istanbul goldcar
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Istanbul goldcar
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Istanbul surpricecarrental
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Istanbul windycar
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Istanbul carwiz
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Istanbul circular
Suv
4 Vuxna, 2 Väskor

Bästa företagen för biluthyrning i Istanbul

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
autoeurope Billigast AutoEurope AutoEurope erbjuder de billigaste priserna på 1 plats i staden
active Mest populära ACTIVE RENT A CAR ACTIVE RENT A CAR erbjuder de billigaste priserna på 2 platser i staden
otocar Flest platser Otocar Rental Otocar Rental erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 32 platser

Leverantörer av hyrbilar i Istanbul

Alla större biluthyrningsfirmor i Istanbul
$self.agencySymbol
CarWiz
Suveränt - 10,0 (1 omdöme)
2 platser
$self.agencySymbol
Global Rent A Car
Suveränt - 9,6 (1 omdöme)
10 platser
$self.agencySymbol
Alamo
Suveränt - 9,4 (5 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
1First Car Rental
Suveränt - 8,8 (3 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Enterprise
Suveränt - 8,5 (12 806 omdömen)
11 platser
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Suveränt - 8,2 (98 omdömen)
4 platser
$self.agencySymbol
National
Suveränt - 8,2 (3 774 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Right Cars
Bra - 7,9 (7 omdömen)
2 platser

Flygplatser med biluthyrning i Istanbul

Hitta en hyrbil på någon av dessa flygplatser
HYRBILAR I
Istanbul Sabiha Gokcen flygplats
SAW
HYRBILAR I
Istanbul Ataturk och andra flygplatser flygplats
IST

Hyrbil i Istanbul

Att hyra bil i Istanbul kostar cirka 400 SEK per dygn för en liten hyrbil med fria mil. För en vecka får man räkna med cirka 1400-1500 SEK. Ett alternativ vid långtidshyra kan vara att undersöka hyrespriset med kilometerkostnad i stället för fria mil. Att köra hyrbil i Istanbul kan upplevas som både intensivt och aggressivt för den som är van att köra i Sverige. Det bor mycket folk i Istanbul och väldigt många bilar ska samsas på liten yta – att sitta i kö kan ta upp mycket tid av semestern. Kör försiktigt, var extremt uppmärksam och alltid beredd att bromsa. Tänk också på att bensin är dyrt i Turkiet. En hyrbil är ett perfekt sätt att uppleva den turkiska landsbygden och där är också tempot något långsammare. En GPS kan vara en stor hjälp för att navigera rätt, särskilt om man inte förstår turkiska.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Istanbul?

Det är vanligt med en åldersgräns på 21 år för att hyra bil i Istanbul. Man ska ha haft körkort i minst ett år och ibland tar uthyrningsfirmorna en extra avgift om föraren är under 25 år, men olika företag har olika regler.

Viktigt att veta om trafikregler i Istanbul

I Turkiet gäller högertrafik och halvljuset ska vara tänt hela dagen. Det är förbjudet att prata i mobiltelefon medan man kör och bilbälte är obligatoriskt. Hastighetsbegränsningarna i Turkiet är 50 km/h i tätort, 90 km/h på landsväg och 120 km/h på motorväg. Barn under 10 år måste sitta i baksätet och alla under 150 cm ska sitta i anpassad bilstol eller på bilkudde. Turkiet har en promillegräns på 0,5. Vissa motorvägar, samt Bosporen-bron i Istanbul, är belagda med vägavgift. Om du kör på landsbygden så var uppmärksam på tama djur som kan befinna sig på eller korsa vägen.

Parkering

Det är ont om parkering i Istanbul och det är stor konkurrens om de få platser som finns. Ett tips är att boka ett hotell som erbjuder parkeringsmöjlighet. Lokalbefolkningen kan tyckas parkera lite var som, men det är inget som rekommenderas. Leta efter privata parkeringsplatser (”otopark”) där du kan parkera bilen i lugn och ro mot en avgift.

Utflyktsmål i och omkring Istanbul

Om du vill göra utflykter utanför Istanbul kan hyrbil vara ett bra alternativ och att köra utanför staden är betydligt lugnare. Tänk på att Turkiet är ett stort land. På 30 minuter kan du ta dig till kuststäder som Kilyos och Anadolu Kavagi som är populära alternativ för den som vill ta en paus från det hektiska stadslivet. Även skogsområdet Belgrad Ormani erbjuder en stillsam naturupplevelse. En längre utflykt som är väl värd resan är ett besök i staden Ephesus. Det tar fem till sex timmar att köra till de populära badorterna på Turkiska Rivieran, som Izmir och Bodrum, och upp emot nio timmar till Kappadokien, men resan kan delas upp på flera stopp.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Istanbul ingår det oftast en vagnskadeförsäkring samt en stöldförsäkring. Vagnskadeförsäkringen täcker oftast inte skador på däck, vindrutor, bilnycklar och liknande. Självrisken för dessa försäkringar är vanligtvis cirka 1500-3500 TRY (2200-5500 SEK) och det kan vara värt att överväga att köpa till självriskeliminering och en utökad försäkring som även täcker eventuella skador på hyrbil eller stölder. Kontrollera alltid noga vad som ingår och hur stora eventuella kostnader kan bli om olyckan är framme innan du bokar hyrbil i Istanbul. Ibland ingår självriskeliminering, annars kostar det från 65 TRY (100 SEK) extra per dag, men kostnaderna blir såklart lägre om skador skulle uppstå. Tilläggsförsäkringar säljs till exempel av uthyrningsfirman men kom ihåg att många svenska banker erbjuder en självriskeliminering om du betalar hyran med ditt bank- eller kreditkort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Istanbul, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det är inget krav att ha internationellt körkort för att hyra bil i Istanbul, men det är något som rekommenderas. Det kan underlätta både vid bilhyra och om något oförutsett skulle inträffa medan du kör i Turkiet. Tänk på att alltid ha med dig ditt svenska körkort även om du har ett internationellt körkort.

Var i Istanbul kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du ska hyra bil i Istanbul kan du hämta och lämna bilen på många ställen i centrum, till exempel i närheten av Taksim eller Kadiköy. De flesta uthyrningsfirmor har också kontor på båda flygplatserna i Istanbul (Ataturk och Sabiha Gokcen International) vilket är bekvämt om du anländer med flyg och ska ta dig vidare runt i Turkiet. (Information kontrollerad: 02/05/2019).


Planera din resa till Istanbul