Hyrbilar i Istanbul, Istanbul provins

Vill du hyra en bil billigt i Istanbul, Istanbul provins? Sök och jämför priser här!

Istanbul, Turkiet
9 dec — 16 dec
Istanbul, Turkiet
lör 9/12
12:00
lör 16/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Istanbul

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Istanbul

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Istanbul?

De billigaste hyrbilarna i Istanbul hittas generellt genom DMR Car. När du bokar med DMR Car kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 79 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Istanbul är 121 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Istanbul?

Nokta Rent A Car har flest uthyrningskontor i Istanbul med 41 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Istanbul?

De flesta av momondos användare hyr modellen Renault Clio i Istanbul, även om typen Fiat Tipo är ett populärt andrahandsval enligt våra data. Om du är intresserad av att hyra modellen Renault Clio ligger priserna generellt på 252 kr per dag. Vissa användare har hittat erbjudanden för modellen Renault Clio i Istanbul för så lite som 105 kr per dag. Hyrbilar av modellen Fiat Tipo i Istanbul kostar i genomsnitt 245 kr per dag, och några av de billigaste erbjudandena ligger på 92 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Istanbul, Istanbul provins

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Istanbul, Istanbul provins
Ekonomi106 kr per dag
Kompakt112 kr per dag
Medelstor136 kr per dag
Standard296 kr per dag
Lyx807 kr per dag
Kompakt SUV106 kr per dag
Medelstor SUV220 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Istanbul

Att hyra bil i Istanbul kostar cirka 400 SEK per dygn för en liten hyrbil med fria mil. För en vecka får man räkna med cirka 1400-1500 SEK. Ett alternativ vid långtidshyra kan vara att undersöka hyrespriset med kilometerkostnad i stället för fria mil. Att köra hyrbil i Istanbul kan upplevas som både intensivt och aggressivt för den som är van att köra i Sverige. Det bor mycket folk i Istanbul och väldigt många bilar ska samsas på liten yta – att sitta i kö kan ta upp mycket tid av semestern. Kör försiktigt, var extremt uppmärksam och alltid beredd att bromsa. Tänk också på att bensin är dyrt i Turkiet. En hyrbil är ett perfekt sätt att uppleva den turkiska landsbygden och där är också tempot något långsammare. En GPS kan vara en stor hjälp för att navigera rätt, särskilt om man inte förstår turkiska.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Istanbul?

Det är vanligt med en åldersgräns på 21 år för att hyra bil i Istanbul. Man ska ha haft körkort i minst ett år och ibland tar uthyrningsfirmorna en extra avgift om föraren är under 25 år, men olika företag har olika regler.

Viktigt att veta om trafikregler i Istanbul

I Turkiet gäller högertrafik och halvljuset ska vara tänt hela dagen. Det är förbjudet att prata i mobiltelefon medan man kör och bilbälte är obligatoriskt. Hastighetsbegränsningarna i Turkiet är 50 km/h i tätort, 90 km/h på landsväg och 120 km/h på motorväg. Barn under 10 år måste sitta i baksätet och alla under 150 cm ska sitta i anpassad bilstol eller på bilkudde. Turkiet har en promillegräns på 0,5. Vissa motorvägar, samt Bosporen-bron i Istanbul, är belagda med vägavgift. Om du kör på landsbygden så var uppmärksam på tama djur som kan befinna sig på eller korsa vägen.

Parkering

Det är ont om parkering i Istanbul och det är stor konkurrens om de få platser som finns. Ett tips är att boka ett hotell som erbjuder parkeringsmöjlighet. Lokalbefolkningen kan tyckas parkera lite var som, men det är inget som rekommenderas. Leta efter privata parkeringsplatser (”otopark”) där du kan parkera bilen i lugn och ro mot en avgift.

Utflyktsmål i och omkring Istanbul

Om du vill göra utflykter utanför Istanbul kan hyrbil vara ett bra alternativ och att köra utanför staden är betydligt lugnare. Tänk på att Turkiet är ett stort land. På 30 minuter kan du ta dig till kuststäder som Kilyos och Anadolu Kavagi som är populära alternativ för den som vill ta en paus från det hektiska stadslivet. Även skogsområdet Belgrad Ormani erbjuder en stillsam naturupplevelse. En längre utflykt som är väl värd resan är ett besök i staden Ephesus. Det tar fem till sex timmar att köra till de populära badorterna på Turkiska Rivieran, som Izmir och Bodrum, och upp emot nio timmar till Kappadokien, men resan kan delas upp på flera stopp.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Istanbul ingår det oftast en vagnskadeförsäkring samt en stöldförsäkring. Vagnskadeförsäkringen täcker oftast inte skador på däck, vindrutor, bilnycklar och liknande. Självrisken för dessa försäkringar är vanligtvis cirka 1500-3500 TRY (2200-5500 SEK) och det kan vara värt att överväga att köpa till självriskeliminering och en utökad försäkring som även täcker eventuella skador på hyrbil eller stölder. Kontrollera alltid noga vad som ingår och hur stora eventuella kostnader kan bli om olyckan är framme innan du bokar hyrbil i Istanbul. Ibland ingår självriskeliminering, annars kostar det från 65 TRY (100 SEK) extra per dag, men kostnaderna blir såklart lägre om skador skulle uppstå. Tilläggsförsäkringar säljs till exempel av uthyrningsfirman men kom ihåg att många svenska banker erbjuder en självriskeliminering om du betalar hyran med ditt bank- eller kreditkort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Istanbul, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det är inget krav att ha internationellt körkort för att hyra bil i Istanbul, men det är något som rekommenderas. Det kan underlätta både vid bilhyra och om något oförutsett skulle inträffa medan du kör i Turkiet. Tänk på att alltid ha med dig ditt svenska körkort även om du har ett internationellt körkort.

Var i Istanbul kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du ska hyra bil i Istanbul kan du hämta och lämna bilen på många ställen i centrum, till exempel i närheten av Taksim eller Kadiköy. De flesta uthyrningsfirmor har också kontor på båda flygplatserna i Istanbul (Ataturk och Sabiha Gokcen International) vilket är bekvämt om du anländer med flyg och ska ta dig vidare runt i Turkiet.


Erbjudanden på hyrbilar i Istanbul, Istanbul provins

Hitta rätt hyrbil för dig i Istanbul

Liten cars

175 kr - 685 kr

Alla biltyper

368 kr - 1 074 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Istanbul, Turkiet är 284 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Istanbul, Turkiet är november. Då är priset 39% lägre än under resten året och ligger på bara 175 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 60 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Istanbul. Genomsnittspriset för en hyrbil i Istanbul kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Istanbul som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Istanbul, Turkiet är 380 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Istanbul, Turkiet är mars. Då är priset 43% lägre än under resten året och ligger på bara 220 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 46 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Istanbul. Genomsnittspriset för en hyrbil i Istanbul kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Istanbul som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Istanbul, Turkiet är 1 030 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Istanbul, Turkiet är mars. Då är priset 47% lägre än under resten året och ligger på bara 549 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 33% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Istanbul. Genomsnittspriset för en hyrbil i Istanbul kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Istanbul, Turkiet är 503 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Istanbul, Turkiet är mars. Då är priset 36% lägre än under resten året och ligger på bara 323 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 28 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Istanbul. Genomsnittspriset för en hyrbil i Istanbul kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Istanbul som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Istanbul, Turkiet är 599 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Istanbul, Turkiet är mars. Då är priset 58% lägre än under resten året och ligger på bara 254 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 14 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Istanbul. Genomsnittspriset för en hyrbil i Istanbul kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Istanbul, Turkiet är 1 470 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Istanbul, Turkiet är februari. Då är priset 36% lägre än under resten året och ligger på bara 950 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 53% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Istanbul. Genomsnittspriset för en hyrbil i Istanbul kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

106 kr/dag

(23 dec - 29 dec)
Opel Corsa
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

112 kr/dag

(8 dec - 15 dec)
Mercedes-Benz A-Class
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

118 kr/dag

(27 dec - 10 jan)
Mini Hatch

Hyrbilsleverantörer i Istanbul

Alla större biluthyrningsfirmor i Istanbul, Istanbul provins

Garenta

37 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Autounion Car Rental

9 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Sixt

9 platser
Översikt

Renlighet

7,7

Comfort

7,6

Övergripande

7,2

Upphämtning/avlämning

7,1

Bäst

7,3

GREEN MOTION

11 platser
Översikt

Renlighet

7,7

Comfort

6,8

Övergripande

6,8

Upphämtning/avlämning

6,2

Bäst

7,3

Avis

12 platser
Översikt

Renlighet

6,6

Comfort

6,3

Övergripande

5,6

Upphämtning/avlämning

6,3

Bäst

5,8

Budget

10 platser
Översikt

Renlighet

6,2

Comfort

5,5

Övergripande

5,6

Upphämtning/avlämning

6,0

Bäst

5,8

Enterprise Rent-A-Car

21 platser
Översikt

Renlighet

6,5

Comfort

6,5

Övergripande

5,2

Upphämtning/avlämning

4,9

Bäst

4,9

Avec Car Rental

11 platser
Översikt

Renlighet

5,2

Comfort

4,8

Övergripande

4,8

Upphämtning/avlämning

4,0

Bäst

4,8

Bra att veta om hyrbilar i Istanbul

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Istanbul.

Mest populära uthyrningsföretag

DMR Car

Populära biltyper

Economy, Compact, SUV

Billigaste hyrbilen

127 kr

Mest populära modellen

Renault Clio
Den mest populära biluthyrningsfirman i Istanbul som hittats på momondo den här månaden är DMR Car. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Rhodium och 724Rent
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Istanbul under de senaste 72 timmarna: Economy, Compact, SUV.
Det lägsta priset för en hyrbil i Istanbul är 127 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 199 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Istanbul under de senaste 7 dagarna är av modellen Renault Clio. Våra användare föredrar också Class Compact SUV som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Istanbul

Sevärdheter i närheten:

Solar Beach24,1 km
CNR Expo Fuar Merkezi32,7 km
Fatih Camii33,4 km
Taksim Square33,5 km
Grand Bazaar35,1 km

Sevärdheter i närheten:

Blå moskén30,4 km
Grand Bazaar31,2 km
Taksim Square31,2 km
Fatih Camii33,0 km
CNR Expo Fuar Merkezi41,7 km

Sevärdheter i närheten:

Blå moskén97,0 km
Grand Bazaar97,8 km
Fatih Camii99,4 km
Taksim Square99,6 km
CNR Expo Fuar Merkezi102,4 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Istanbul

Nedan visas de mest populära hotellen i Istanbul

Att köra med hyrbil i Istanbul – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Istanbul och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Istanbul, Turkiet i januari?

För att hyra en bil en weekend i Istanbul i januari, var genomsnittspriset 164 kr, med billigare erbjudanden från 119 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Istanbul i januari hittade ett genomsnittspris på 188 kr - men priser så låga som 101 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Istanbul, Turkiet?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Istanbul. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Istanbul när du gör din bokning med momondo.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Istanbul under januari månad?

Med en genomsnittstemperatur på 5 °C och en nederbörd kring 70 mm i januari gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Istanbul. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under januari månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Istanbul. Att hyra en Standard i Istanbul kommer i genomsnitt kosta dig 113 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Istanbul, Turkiet?

Hastighetsgränsen i Istanbul är 50 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Istanbul är 90 km/t respektive 120 km/t. Om du hyr en bil i Istanbul bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Mercedes-Benz V-Class i Istanbul?

Hur är vädret i Istanbul, Turkiet i december?

I december får Istanbul vanligtvis en nederbörd på 100 mm och har en medeltemperatur på 7 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Istanbul då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Är vädret i Istanbul representativt för resten av Istanbul provins?

Om du letar efter en hyrbil i Istanbul för en bilresa till närliggande områden under december månad är det viktigt att veta att resten av Istanbul provins vanligtvis har en temperatur på 7 °C och en nederbörd på omkring 100 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Istanbul?

Priserna för bilar i Istanbul uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Istanbul?

Antalet tillgängliga bolag för bilar i Istanbul är 487 från och med december. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Istanbul?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Istanbul. I många EU-länder måste förarna vara 18 år gamla. Som regel måste du vara 21 för att hyra en bil utomlands, och en avgift för unga förare kan tas ut om du är under 25 år. Vi rekommenderar att du läser igenom policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Istanbul?

För att få hyra en bil i Istanbul måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på din returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Istanbul?

Du bör boka en hyrbil i Istanbul med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Istanbul?

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Istanbul. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Istanbul med gratis avbokning?

Ja, momondo låter dig filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Istanbul som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Istanbul på momondo?

Ja, det enda du behöver göra är att välja filtret för rättvisa bränslepolicys efter att du gjort en sökning efter hyrbilar i Istanbul på momondo.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Istanbul som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Istanbul.

Kan jag söka efter hyrbilar i Istanbul med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Istanbul på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Istanbul

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.