Hyrbilar i Växjö, Kronobergs län

Vill du hyra en bil billigt i Växjö, Kronobergs län? Sök och jämför priser här!

Växjö, Sverige
14 feb — 21 feb
Samma avlämingsplats
Växjö, Sverige
tis 14/2
12:00
tis 21/2
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrfirmor på över 70 000 platser.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Växjö, Kronobergs län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Växjö, Kronobergs län
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

42 kr/dag

(13 feb - 20 feb)
Mercedes-Benz A-Class
Seat Leon
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

38 kr/dag

(13 feb - 20 feb)
Seat Leon
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

36 kr/dag

(13 feb - 20 feb)
Mini Hatch
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

48 kr/dag

(13 feb - 20 feb)
Toyota Auris
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

48 kr/dag

(12 feb - 15 feb)
Toyota Corolla
BMW 3 Series
eller liknande Stor bil
Upp till 5 passagerare

92 kr/dag

(6 apr - 9 apr)
BMW 3 Series
BMW X3
eller liknande Stor SUV
Upp till 5 passagerare
Fordon med 4 dörrar

116 kr/dag

(19 feb - 27 feb)
BMW X3
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

45 kr/dag

(6 apr - 9 apr)
Smart Fortwo
BMW 5 Series
eller liknande Premium
Upp till 5 passagerare
Fordon med 4 dörrar

97 kr/dag

(6 apr - 9 apr)
BMW 5 Series

Viktig information om hyrbilar i Växjö

När du ska hyra bil i Växjö brukar det inte vara några större problem att åka över landsgränser till grannländerna Norge, Danmark och Finland. Det som är viktigt att komma ihåg är att biluthyrningsfirmorna i Växjö vill veta om du tänker lämna Sverige, då detta kan innebära en extra avgift. Det är vanligt att den här avgiften är mindre när du åker till Norge, Danmark eller Finland. Om du vill åka till ett annat land, till exempel Polen, Tyskland eller Ryssland, så tenderar avgiften att vara något högre. Växjö har många stora, internationella biluthyrningsfirmor och detta gör att du många gånger kan hyra en bil i Växjö och sedan lämna in den på en station i ett annat land. Det gör det också lättare att hitta en billig hyrbil i Växjö.

Det underlättar processen om du har ett kreditkort när du ska hyra bil i Växjö men beroende på vilken biluthyrningsfirma du väljer så går det att oftast att lösa ändå. Vissa företag löser det genom att du får betala en extra summa när du hämtar eller lämnar bilen. Den summan får du sedan tillbaka när uthyrningsfirman bedömer att det inte är några skador på bilen. Andra firmor löser det genom att du får betala en extra summa per dag du hyr bilen som täcker självrisken som du annars skulle betalat. Anledningen till att biluthyrningsfirmorna vill att man ska betala med kreditkort är en extra säkerhetsåtgärd ifall något skulle hända med bilen. Då blir du skyldig att betala en självrisk på försäkringen som automatiskt tecknas när du hyr bilen. Om du då har betalat med kreditkort så vet uthyrningsfirman att de får in självrisken. När du inte betalar med kreditkort så vill biluthyrningsfirman veta att du har råd att betala självrisken.

Växjö är en mindre stad som inte har trängselavgift som till exempel Stockholm har. Inte heller har de några skyddade vägar eller liknande. Så länge du är uppmärksam på Sveriges trafikregler så kommer du klara dig galant på Växjös vägar. Det som kan vara värt att tänka på är att Växjö har en hel del rondeller. Vissa sträckor har också dedikerade bussfiler så följ vägmarkeringarna när du kör ut ur rondellerna så du inte hamnar i bussfilen. Inne i centrum förekommer det även en del enkelriktade gator vilket gör att navigering kan vara lurigt. När du hämtar din hyrbil i Växjö så kan du även fråga personalen om det enklaste sättet att ta sig in till stadskärnan. Lokalbefolkningen har ofta bra rekommendationer vad det gäller parkeringsplatser och liknande.

För att hyra en bil i Växjö som en internationell resenär så behöver du först och främst vara godkänd för att köra bil i Sverige. Du måste därför ha ett körkort som är giltigt i Sverige och vara minst 18 år gammal. Körkort som har utfärdats inom EU är giltiga i Sverige, och reser du från ett annat land bör du kolla med Trafikverket vad som gäller för just ditt land. Du behöver även ha med ett pass så du kan identifiera dig. Om du har bokat en hyrbil i förväg så är det även en god idé att ha med din voucher för att pappersarbetet ska bli så enkelt som möjligt. Du bör också ha ett kreditkort att uppge när du hämtar din bil. Tänk på att vissa biluthyrningsfirmor kan ta en extra avgift om huvudföraren är under 26 år. Ta en titt på olika hyrbilserbjudande i Växjö så hittar du det som passar dig bäst.


Erbjudanden på hyrbilar i Växjö, Kronobergs län

Hitta rätt hyrbil för dig i Växjö

Bilar i Liten

514 kr - 865 kr

Alla biltyper

776 kr - 1 559 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Växjö, Sverige är 617 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Växjö, Sverige är oktober. Då är priset 17% lägre än under resten året och ligger på bara 514 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 41 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Växjö. Genomsnittspriset för en hyrbil i Växjö kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Växjö som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Växjö, Sverige är 907 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Växjö, Sverige är mars. Då är priset 24% lägre än under resten året och ligger på bara 694 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 13 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Växjö. Genomsnittspriset för en hyrbil i Växjö kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Växjö, Sverige är 1 353 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Växjö, Sverige är mars. Då är priset 37% lägre än under resten året och ligger på bara 853 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 24% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Växjö. Genomsnittspriset för en hyrbil i Växjö kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Stor i Växjö som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Växjö, Sverige är 651 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Växjö, Sverige är november. Då är priset 9% lägre än under resten året och ligger på bara 595 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 38 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Växjö. Genomsnittspriset för en hyrbil i Växjö kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Växjö som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Växjö, Sverige är 1 471 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Växjö, Sverige är maj. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 999 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 30% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Växjö. Genomsnittspriset för en hyrbil i Växjö kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Växjö, Sverige är 1 287 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Växjö, Sverige är januari. Då är priset 53% lägre än under resten året och ligger på bara 610 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 20% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Växjö. Genomsnittspriset för en hyrbil i Växjö kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

36 kr/dag

(13 feb - 20 feb)
Mini Hatch
Seat Leon
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

38 kr/dag

(13 feb - 20 feb)
Seat Leon
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

42 kr/dag

(13 feb - 20 feb)
Mercedes-Benz A-Class

Hyrbilsleverantörer i Växjö

Alla större biluthyrningsfirmor i Växjö, Kronobergs län

Hertz

3 platser

Sixt

3 platser

Sunnycars

3 platser

Ace

2 platser

Avis

2 platser

Budget

2 platser

Europcar

2 platser

keddy by Europcar

2 platser

Bra att veta om hyrbilar i Växjö

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Växjö.

Mest populära uthyrningsföretag

Hertz

Populära biltyper

Economy, Compact, Wagon

Billigaste hyrbilen

342 kr

Mest populära modellen

Mazda Mazda2
Den mest populära biluthyrningsfirman i Växjö som hittats på momondo den här månaden är Hertz. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Sixt och Europcar
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Växjö under de senaste 72 timmarna: Economy, Compact, Wagon.
Det lägsta priset för en hyrbil i Växjö är 342 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 579 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Växjö under de senaste 7 dagarna är av modellen Mazda Mazda2. Våra användare föredrar också Peugeot 308 som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Växjö

Nedan visas de mest populära hotellen i Växjö

Att köra med hyrbil i Växjö – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Växjö och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vår data visar att du för biluthyrning under helger i mars i Växjö kan förvänta dig att betala cirka 660 kr. Ett riktigt bra erbjudande kan ligga runt 343 kr, vilket är det lägsta priset vi hittat i Växjö. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Växjö i mars hittade ett genomsnittspris på 659 kr - men priser så låga som 305 kr hittades, beroende på datum och bilval.

De billigaste hyrbilarna i Växjö hittas generellt genom Sixt. När du bokar med Sixt kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 25,59/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Växjö är 69,58/dag.

Om du hyr ett fordon i Växjö tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 60 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Växjö ligger hastighetsgränsen runt 100 km/t. Om du kör på motorvägen i Växjö ligger hastighetsgränsen på 120 km/t.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Växjö

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Växjö

Hyrbilstyper som är extra populära i Växjö

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Växjö

Börja planera din resa till Växjö


Varför använda momondo?

momondo hittar och jämför tusentals biluthyrningssidor för att ge dig det bästa urvalet av policys och hyrbilar i Växjö. Det är en god idé att använda momondo för din bokning då det inte bara går snabbt utan även är kostnadsfritt.

momondo hjälper dig hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Växjö genom att möjliggöra filtrering av resultaten efter pris, kapacitet, funktioner, avlämning, upphämtningsplats och mycket mer.

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Växjö och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Du kan specifikt välja rättvisa bränslepolicyer på momondo, så att du kan filtrera din sökning efter hyrbilar i Växjö.

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Växjö med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Växjö på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.