Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Mora, Dalarnas län

Vill du hyra en bil billigt i Mora, Dalarnas län? Sök och jämför priser här!

Mora, Sverige
4 apr — 11 apr
Mora, Sverige
tors 4/4
12:00
tors 11/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Mora

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Mora

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Mora?

De billigaste hyrbilarna i Mora hittas generellt genom MABI. När du bokar med MABI kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 381 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Mora är 381 kr/dag.

Vilken bil väljer flest att hyra i Mora?

För ett genomsnittspris på 1 192 kr/dag (och så lite som 1 157 kr/dag), är hyrbilar av modellen Volkswagen Multivan i Mora de mest populära bilarna bland våra användare. Att hyra modellen Toyota Corolla i Mora för 720 kr/dag i genomsnitt (720 kr/dag med ett billigt erbjudande) är ett annat populärt val.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Mora, Dalarnas län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Mora, Dalarnas län
Ekonomi575 kr per dag
Kompakt618 kr per dag
Minibuss714 kr per dag
Pickup680 kr per dag
Standard-SUV541 kr per dag
Kompakt kombi611 kr per dag
Lastbil640 kr per dag
Stor kombi714 kr per dag
Standard kombi825 kr per dag
Kombi lyx1 191 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Mora

Kan jag köra över gränsen med en hyrbil från Mora?

Om du tänker köra en hyrbil över gränsen till Finland eller Norge är det ganska långt dit från Mora. Inom Skandinavien har vi stor rörlighet, men ta helst med pass utöver ditt körkort för att kunna identifiera dig vid gränsen. Samma sak gäller om du blir stoppad av en gränspolis. Många hyrbilsföretag godkänner att du åker in i andra länder när du väljer ett av deras hyrbilserbjudanden, men inte alla. De allra flesta vill gärna att du informerar om detta och ibland behöver du betala en extra avgift. Tänk på att lagar och regler kan skilja sig åt i ett annat land än Sverige och uppdatera dig på dessa innan avfärd. Det är vanligt att Norge har vägtullar, så se till att ha betalning till hands för att åka vidare på färden. Andra avgifter varierar från stad till stad.

Kan jag hyra en bil i Mora utan kreditkort?

De allra flesta hyrbilserbjudanden är som enklast att använda dig av om du planerar i förväg och väljer ett alternativ som passar dig. En enkel förhandsbokning genom momondo där du kan välja bilmodell och storlek efter behov kräver ofta att du gör bokningen med kreditkort. Detta är vanligtvis ett krav eftersom företaget reserverar beloppet på ditt kort för att sedan debitera dig enligt avtal. Betalningen kan variera beroende hur många mil du slutligen avverkat med hyrbilen. Du kan antingen få tillbaka pengar eller få betala mer om resan blev längre än vad som avtalades från början. Du kan också vara tvungen att betala en avgift för eventuella skador som uppstått på hyrbilen. Detta kan undvikas med en tilläggsförsäkring till ett överkomligt pris. Du kan också behöva betala extra om hyrbilen inte hämtas i tid. Oavsett är betalning med kreditkort smidigare och en trygghet för att affären ska bli så smidig som möjligt. Kontanter fungerar så klart fortfarande bra på en del ställen, men kort är normen. Om du väljer bort betalning med kort kan detta så klart begränsa dig i utbudet av hyrbilserbjudanden i Mora.

Vilka trafikregler gäller i Mora?

Det finns billiga hyrbilar att få tag på i Mora, men du som förare har ansvar för att ta reda på vilka trafikregler som gäller i staden. Det finns generella, svenska trafikregler och högertrafik gäller i landet. Oftast styrs väjningsplikt och stopplikt av trafikskyltar. Dock gäller alltid högerregeln om inget annat anges, något många missar, eftersom de tror att föraren på den största vägen har företräde. Det finns lokala regler och riktlinjer i Mora som regleras av kommunen. Exempelvis gäller detta parkering, något du kan finna information om på parkeringsskyltarna. Om du är osäker är det bättre att du parkerar i ett parkeringshus. Som för alla förare i Sverige råder det mobilförbud vid körning. Alla som åker i bilen måste ha säkerhetsbälte. Om du åker ut från Mora kan det finnas vilda djur i området eftersom staden ligger nära naturen.

Vilka dokument behöver en turist för att kunna hyra en bil i Mora?

Körkort täcker in det mesta som polisen skulle kunna kräva om du blir stannad i en poliskontroll. Det kan också vara bra att ha med pass för att styrka din nationalitet. En del biluthyrningsföretag accepterar inte att du är under en viss ålder eller har haft körkortet i allt för kort tid. De första åren är nämligen en prövotid i Sverige. Förvara alla handlingar som skrivits under i samband med biluthyrningen lättillgängligt. Det står förvisso på bilen att den tillhör ett hyrbilsföretag, men ibland kan detta behöva styrkas med rätt dokument. 


Erbjudanden på hyrbilar i Mora, Dalarnas län

Hitta rätt hyrbil för dig i Mora

Liten bilar

413 kr - 2 027 kr

Alla biltyper

524 kr - 1 690 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Mora, Sverige är 934 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Mora, Sverige är november. Då är priset 56% lägre än under resten året och ligger på bara 413 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 5% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Mora. Genomsnittspriset för en hyrbil i Mora kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Mora av typen liten bil som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Mora, Sverige är 771 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Mora, Sverige är september. Då är priset 55% lägre än under resten året och ligger på bara 350 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 14 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Mora. Genomsnittspriset för en hyrbil i Mora kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Mora av typen medel bil som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Mora, Sverige är 512 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Mora, Sverige är juli. Då är priset 0% lägre än under resten året och ligger på bara 517 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 43 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Mora. Genomsnittspriset för en hyrbil i Mora kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Mora av typen stor bil som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Mora, Sverige är 618 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Mora, Sverige är september. Då är priset 11% lägre än under resten året och ligger på bara 551 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 31 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Mora. Genomsnittspriset för en hyrbil i Mora kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Mora av typen SUV som hittats på momondo den senaste veckan.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

575 kr/dag

(3 apr - 10 apr)
Mini Hatch
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

611 kr/dag

(3 apr - 10 apr)
Toyota Auris
Kia Cee'd SW
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

617 kr/dag

(3 apr - 10 apr)
Kia Cee'd SW

Hyrbilsleverantörer i Mora

Alla större biluthyrningsfirmor i Mora, Dalarnas län

Enterprise Rent-A-Car

3 platser

Europcar

3 platser

keddy by Europcar

3 platser

MABI

3 platser

Avis

2 platser

Sixt

2 platser

Alamo

1 plats

Hertz

1 plats

Bra att veta om hyrbilar i Mora

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Mora.

Populära biltyper

Economy, Standard, Compact

Billigaste hyrbilen

548 kr

Mest populära modellen

Class Compact Wagon
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Mora under de senaste 72 timmarna: Economy, Standard, Compact.
Det lägsta priset för en hyrbil i Mora är 548 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 595 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Mora under de senaste 7 dagarna är av modellen Class Compact Wagon. Våra användare föredrar också Volkswagen Multivan som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Mora

Nedan visas de mest populära hotellen i Mora
Hotell Fridhemsgatan

Hotell Fridhemsgatan

Fridhemsgatan 15, Mora, Dalarnas Lan, Sweden

0,7 km från stadskärnan

Hotell Siljan

Hotell Siljan

Moragatan 6, Mora, Dalarnas Lan, Sweden

0,2 km från stadskärnan

Saxvikens vandrarhem

Saxvikens vandrarhem

Eldsläckarevägen 7, Mora, Dalarnas Lan, Sweden

0,8 km från stadskärnan

Mora Parken

Mora Parken

Parkvägen 14, Mora, Dalarnas Lan, Sweden

1,2 km från stadskärnan

Mora Hotell & Spa

Mora Hotell & Spa

Strandgatan 12, Mora, Dalarnas Lan, Sweden

0,2 km från stadskärnan

Hotel Kung Gösta

Hotel Kung Gösta

Kristinebergsgatan 1, Mora, Dalarnas Lan, Sweden

1,1 km från stadskärnan

Kristinebergs Bed & Breakfast Mora

Kristinebergs Bed & Breakfast Mora

Treffenbergsgatan 2, Mora, Dalarnas Lan, Sweden

0,8 km från stadskärnan

First camp Moraparken - Dalarna

First camp Moraparken - Dalarna

Mora, Dalarnas län, Sverige

1,2 km från stadskärnan

Gesunda Gården

Gesunda Gården

Mora, Dalarnas län, Sverige

13,3 km från stadskärnan

Hel Stuga för 4 i Härlig Bymiljö

Hel Stuga för 4 i Härlig Bymiljö

Mora, Dalarnas län, Sverige

3,7 km från stadskärnan

Heim

Heim

33 Kyrkogatan, Mora, Dalarnas Lan, Sweden

0,6 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Mora – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Mora och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vad är hastighetsgränsen i Mora, Sverige?

Hastighetsgränsen i Mora är 60 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Mora är 100 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Volkswagen Multivan i Mora?

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Mora?

Priserna för bilar i Mora uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Mora?

Det finns 21 bolag tillgängliga för bilar i Mora från och med mars. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Mora?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Mora. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Vi rekommenderar att du läser policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du gör en bokning.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Mora?

För att få hyra en bil i Mora måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på din returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Mora?

Att boka en hyrbil i Mora via momondo kan spara dig både tid och pengar. momondo ger dig ett brett urval av alternativ och bilar när vi söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser så att du ska kunna ta det bästa beslutet för din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Mora?

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Mora. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Mora med gratis avbokning?

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Mora och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Mora på momondo?

Du kan specifikt välja rättvisa bränslepolicyer på momondo, så att du kan filtrera din sökning efter hyrbilar i Mora.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Mora som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Mora.

Kan jag söka efter hyrbilar i Mora med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Mora på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Mora

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tors 4/4
12:00
tors 11/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners