Hotell i Mora

Hitta de bästa erbjudandena för 39 hotell i Mora, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotellen i Mora

Hitta det perfekta hotellet i Mora för arbete eller semester


Saker att göra i Mora

Zorn Museum
Vasaloppsmuseet
Orsa Gronklitt Bear Park

Hur mycket kostar hotell i närheten av Zorn Museum?

Genomsnittspriset för hotell i närheten av Zorn Museum är 1 087 kr per natt. Utav dessa hotell rekommenderar användare på momondo 12 hotell nedan för dem som vill bo i området. Eftersom det är mer populärt att besöka Zorn Museum under vissa tider på året än andra kan priserna därför variera beroende på när du planerar att resa. Hotell i närheten av Zorn Museum är vanligtvis 8 % dyrare än genomsnittshotellet i Mora, som ligger på 992 kr.

Hotell nära Zorn Museum

Hur mycket kostar hotell i närheten av Vasaloppsmuseet?

Om du planerar att bo på något av momondos rekommenderade hotell i området kring Mora närmst Vasaloppsmuseet kan du vänta dig priser på 1 087 kr/natt. Detta pris fluktuerar beroende på årstid. Generellt är ett pris på 1 087 kr/natt ett bra erbjudande för momondo-användare som bor i närheten av Vasaloppsmuseet. Hotell i närheten av Vasaloppsmuseet är vanligtvis 8 % dyrare än genomsnittshotellet i Mora, som ligger på 992 kr.

Hotell nära Vasaloppsmuseet

Hur mycket kostar hotell i närheten av Orsa Gronklitt Bear Park?

Hotell i närheten av Orsa Gronklitt Bear Park är vanligtvis 10 % dyrare än genomsnittshotellet i Mora, som ligger på 992 kr.

Hotell nära Orsa Gronklitt Bear Park

När är det bra timing att boka ett hotell i Mora?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Mora
Lågsäsong
september
Högsäsong
juli

är den billigaste månaden att bo här

16 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

13 %

förväntad prisökning

Pris
762 kr - 1 033 kr
Dyraste veckodag
lördag
Billigaste veckodag
måndag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

679 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

1 210 kr

snittpris de senaste 2 veckorna


Resetips Mora

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Mora

Vad kostar ett hotell i Mora?

Hotell i Mora som ligger inne vid Centralstationen kostar mellan 700 och 1300 SEK per natt. Priserna beror på hur många stjärnor hotellet har och vilka bekvämligheter som ingår i priset. Hotell i Mora med gratis frukost och gratis parkering har för det mesta ett högre totalpris. Billiga boenden i Mora hittar du i stadens nordvästra delar där du bland annat kan bo i stugby. Ett tips för att hitta billigt boende är att inte söka efter hotell med specifika faciliteter när du använder momondos sökmotor då detta gör att dyrare hotell och boenden kommer upp i resultatet.

När är bästa tidpunkten att bo på hotell i Mora?

Den bästa tiden på året att boka hotell i Mora är under sommarmånaderna. Under denna tid är vädret som bäst och varmast i staden vilket gör att du kan utnyttja närheten till naturen. Tänk dock på att priserna även är som högst under sommarens högsäsong.

Kan man resa till Mora med låg budget?

Det går bra att resa till Mora med en liten budget då det finns många prisvärda boendealternativ. För att undvika höga priser ska du kolla på alternativa boenden som bed & breakfast, stugby och vandrarhem istället för hotell.

De bästa transportmedlen i Mora

Inne i centrala Mora tar du dig med fördel fram till fots eller med cykel. Stadskärnan är liten och avstånden korta vilket gör att det är enkelt att promenera omkring. Kollektivtrafiken i Mora består annars av bussar som trafikeras av Dalatrafiken. Du kan köpa biljetter direkt ombord på bussen men endast med betalkort eller mobil. Åldersgränsen för barn att resa gratis med kollektivtrafiken är 7 år.

Parkering i Mora

Inne I centrala Mora gäller parkeringsavgifter för att ställa bilen. Om du bor centralt kan det därför vara en god idé att inte hyra bil under resan. För att betala för parkeringen använder du allra lättast mobilen för att köpa en SMS-biljett eller betala via en mobilapp. Vid de mest populära delarna av centrum kostar parkering cirka 10 SEK per timme.


Hur mycket kostar ett hotell i Mora per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Mora till låga priser.
3 stjärnor
Bäst värde

Hotell Fridhemsgatan

8,3

1 102 kr

Visa erbjudanden för hotell

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Mora

Dessa hotell och vandrarhem är de billigaste boendena i Mora

Orsa Vandrarhem

8,7

324 kr

Visa erbjudanden för hotell

Gesunda Gården

547 kr

Visa erbjudanden för hotell

Mora City B&b

349 kr

Visa erbjudanden för hotell

Åsengården

7,0

625 kr

Visa erbjudanden för hotell

Åmåsängsgården

8,0

498 kr

Visa erbjudanden för hotell

Värdshuset Moraklockan

887 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hitta populära vandrarhem i Mora

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Mora

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg

Orsa Vandrarhem

8,7

324 kr

Visa erbjudanden för hotell

Åmåsängsgården

8,0

498 kr

Visa erbjudanden för hotell

Green Hotel

8,3

1 202 kr

Visa erbjudanden för hotell

Live Idyllic Surroundings In The Countryside

9,6

920 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hotell Fridhemsgatan

8,3

1 103 kr

Visa erbjudanden för hotell

'Tomtebo' - Cosy lake view cabin in Gesunda, Mora

10,0

1 028 kr

Visa erbjudanden för hotell

Var ska man bo i Mora?

I Mora kan du välja mellan flera olika hotell och boendealternativ. För en weekend i Mora är det smidigt att bo nära stadens tågstation där du även hittar prisvärda boendealternativ. Vid Centralstationen i nordöstra delen av staden kan du bo på hotell eller bed & breakfast. Inne i Mora centrum passar det att bo om du letar efter mysiga hotell med bekvämligheter som familjerum, utsikt över vattnet eller romantisk atmosfär. Precis söder om centrum hittar du billigt boende med prisvärda erbjudanden. Om du reser på en budget är tips på hotellområden även nordvästra delarna av staden. Där finns billiga hotell i Mora samt annorlunda boende som stugbyalternativ. Alla dessa områden ligger relativt centralt och du har gångavstånd till matbutiker och restauranger och behöver inte hyra bil för att ta dig runt. Om du däremot väljer att bo på hotell i Vinäs, Orsa eller Lindänget är det bra att ha bil för att ta dig runt. Annars får du förlita dig på kollektivtrafikens bussar om du vill ta dig in till centrum.


Om Mora

I Mora hittar du den svenska konstnären Anders Zorns verk inne på Zornmuseet. Samlingen av konstnärens verk är en av de bästa i landet och museet är en av Moras allra mest populära sevärdheter. Här kan du spendera en eftermiddag med hela familjen. En annan sevärdhet du inte ska missa inne i centrala Mora är Fridhemskyrkan från sekelskiftet. Oavsett om du besöker Mora under vintern eller sommaren bör du även dra nytta av stadens läge mitt i Dalarnas vackra natur. Regionen har flera av Sveriges största skidorter som du lätt kan nå från Mora. Bland annat kan du ge dig ut i skidbackarna i Borlänge, Idre eller Falun. Om du reser till Mora under mars månad kan du även ta del av historiska Vasaloppet, världens äldsta längdskidåkningstävling. Loppet går från Sälen till Mora och hela staden är engagerad i evenemanget. Under sommarhalvåret är det istället vandring som lockar besökare från hela landet till regionen. Ge dig ut på lederna i Fulufjällets nationalpark för vackra naturvyer. (Pris kontrollerat 28/02/2019).


Reseinformation om Mora

Hur länge stannar besökare i Mora?

En vistelse på 1 natt är det mest populära alternativet för besök i Mora.

Hur mycket kostar ett hotell i Mora?

I genomsnitt kostar det cirka 719 kr per natt att boka ett rum i Mora. Priserna varierar beroende på faktorer som betyg, årstid och hotellets läge.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Mora?

I september är priserna som lägst. Det är den mest kostnadseffektiva perioden att boka hotellrum i Mora. Du kan hitta rumspriser som sänkts med 16%.

Vilken dag är det billigast att bo i Mora?

söndag är den billigaste dagen för hotellrum i Mora. fredag är den dyraste dagen.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Mora?

Vandrarhem i Mora (samt hotell med 2 stjärnor eller mindre) kostar i genomsnitt 605 kr per person och natt. Det är 114 kr billigare än genomsnittspriset för hotell i Mora.


momondos favorithotell

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Mora