Hitta billig biluthyrning i Verona

Vill du hyra en bil billigt i Verona? Sök och jämför priser här

Verona, Veneto, Italien
24 jan — 31 jan
Samma avlämingsplats
Verona, Veneto, Italien
sön 24/1
12:00
sön 31/1
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Verona

Alla större biluthyrningsfirmor i Verona
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.1

Betyg baserat på 5 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.6

Betyg baserat på 12 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.3

Betyg baserat på 3 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.4

Betyg baserat på 1 recensioner


Information om din resa till Verona

Att hyra bil i Verona är ett härligt sätt att ta sig runt i Veneto-regionen och i norra Italien. En liten hyrbil med fria mil kostar från 200 SEK per dygn eller 1100 SEK per vecka om du hämtar och lämnar bilen på Veronas flygplats. Om du hyr i centrum kostar en liten bil cirka 500 SEK per dygn. Vill man ha en större bil får man räkna med 600-800 SEK per dygn. I Verona används ett system av miljözoner som kallas ”zona traffico limitato” (ZTL), vilket innebär att det är förbjudet att köra i vissa delar av stadskärnan utan tillstånd. Överträdelse leder till höga böter och eftersom bilens registreringsskylt registreras med kamera och det ibland är lätt att missa skyltningen så rekommenderas det att inte köra bil in i centrum. Om du har bokat hotell inne i ZTL-zonen så försäkra dig om att hotellet har registrerat din bil på förhand.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Verona?

Det är vanligt med en åldersgräns på 18 eller 21 år för att hyra bil i Verona. Vissa uthyrningsföretag tar ut en extra avgift om du är under 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Verona

Italien och Sverige har liknande regler när det kommer till bilkörning. Det är högertrafik som gäller och halvljuset ska vara påslaget alltid. Promillegränsen är 0,5 – men för den som haft körkort i mindre än tre år gäller nolltolerans. I tätort gäller hastighetsbegränsning på 50 km/h. På landsväg är tillåten hastighet 90-100 km/h och på motorväg 130 km/h. Barn under 12 år ska sitta i baksätet och barn under 36 kg ska använda barnstol eller sittkudde. På de flesta motorvägar i Italien betalar man vägavgift medan övriga vägar är avgiftsfria.

Parkering

Att parkera i Verona är förhållandevis enkelt. Det är ofta tillåtet att parkera på gatorna. Blå markering indikerar att det tas ut parkeringsavgift, vanligtvis tas avgift bara ut fram till klockan 19:00-20:00. Det finns också gott om parkeringshus och parkeringsgarage där du tryggt kan lämna bilen mot en avgift och de flesta sevärdheterna i Verona ligger inom gångavstånd. Kom ihåg att undvika ZTL-zonen helt när det gäller parkering.

Utflyktsmål i och omkring Verona

Ett givet utflyktsmål från Verona är Gardasjön. På strax över en halvtimme kan du ta dig till Bardolino eller Garda och därifrån fortsätta på den vackra vägen runt sjön. Det finns många fina byar att stanna till i för en gelato eller ett snabbt dopp i sjön. På vägen mot Gardasjön passerar man också genom vindistriktet Valpolicella. Både Venedig och Milano går att nå på under två timmar från Verona. För den som är intresserad av friluftsliv är det inte heller långt till de mer alpina, norra delarna av Italien. Bolzano är en mycket trevlig stad och som porten till Dolomiterna bjuds det på rikligt med storslagna vyer. Ett bra tips är att boka en GPS för att inte riskera att köra vilse, varken i Verona eller när du gör utflykter.

Vilka försäkringar ska man ha?

Det finns inget krav om att du måste köpa till extra försäkringar vid biluthyrning i Verona. Den ansvarsförsäkring som ingår skyddar dig om du skulle orska skador på någon annans egendom, mot en självrisk på 1000-2000 EUR (11000-22000 SEK). Det som inte täcks av denna försäkring är skador på själva hyrbilen. Om du inte vill ta risken att behöva betala dyra skadekostnader samt en hög sjävrisk så kan du välja att köpa till självriskeliminering och en utökad försäkring. Du får räkna med att hyrpriset närmast dubblas om man väljer en komplett försäkring, men givetvis blir kostnaderna betydligt mindre om olyckan skulle vara framme.

Kan man använda sitt svenska körkort i Verona, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du kan använda ditt svenska körkort utan problem när du ska hyra bil i Verona, du behöver inte skaffa internationellt körkort inom Europa.

Var i Verona kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hämta och lämna din hyrbil i Verona på flera olika ställen. I centrum har flera uthyrningsfirmor kontor i anslutning till tågstationen. Många uthyrningsföretag har kontor på Veronas flygplats och du kan hämta upp din hyrbil direkt vid ankomsten till Verona. Kom ihåg att du ofta kan få ett bättre pris om du hyr bilen från flygplatsen eftersom utbudet är som störst där. (Information kontrollerad: 08/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Verona

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Venedig Marco Polo flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Verona

I januari har vi genomfört 32 sökningar efter hyrbilar i Verona för momondo-användare.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Verona för att motverka spridningen av COVID-19?

Alamo, Enterprise och National är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Verona till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Verona. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Verona har lägst priser för hyrbilar?

Sixt Har generellt de billigaste dagspriserna i Verona på alla deras uthyrningskontor. Generellt kan du räkna med att få betala 314 kr per dag, men våra användare har hittat priser så låga som 255 kr per dag för deras hyrbilar i Verona.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Verona?

När du hyr en bil i Verona kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Verona. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Hur många uthyrningskontor har Sixt i Verona?

Sixt har 2 uthyrningskontor. Användare på momondo kan förvänta sig få betala i genomsnitt 314 kr per dag om de hyr från ett av dessa kontor.

Vad är hastighetsgränsen i Verona?

Hastighetsgränsen i Verona är 50 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Verona är 90 km/t respektive 130 km/t. Om du hyr en bil i Verona bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Hur är vädret i Verona, Italien i januari?

Under januari är medeltemperaturen i Verona 2 °C och den förväntade nederbörden är 30 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Verona.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Vädret i Verona under januari kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Verona. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Verona tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Opel Corsa, Ford Focus och Volkswagen Polo.

Är vädret i Verona representativt för resten av Veneto?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Verona omkring i Veneto eller runt de omgivande områdena under januari månad bör förvänta sig temperaturer runt 2 °C och en eventuell nederbörd på 60 mm under månaden.


Planera din resa till Verona

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Verona

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Verona
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Verona

  Hitta hotell i Verona
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Verona