Hyrbilar i Italien

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Italien? Sök och jämför priser här!

Rom, Italien
16 aug — 23 aug
Samma avlämingsplats
Rom, Italien
tis 16/8
12:00
tis 23/8
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Italien

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Italien
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

5 kr/dag

(8 sep - 10 sep)
Mini Hatch
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

25 kr/dag

(27 aug - 8 sep)
Toyota Auris
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

28 kr/dag

(28 aug - 30 aug)
Renault Captur
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

20 kr/dag

(27 aug - 8 sep)
Mercedes-Benz GLA
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

5 kr/dag

(9 sep - 11 sep)
Renault Captur
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

29 kr/dag

(28 aug - 30 aug)
Toyota Auris
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

5 kr/dag

(18 aug - 29 aug)
Smart Fortwo

Information om biluthyrning i Italien

Skyltningen i Italien liknar den som finns i Sverige och den följer normal europeisk standard. Färgerna och utformningen på skyltarna kan dock skilja sig lite grann jämfört med i Sverige. En speciell regel som finns i Italien är att vid omkörning på motorväg bör du ha vänster blinkers påslagna medan du kör om. Det kan även vara bra att veta att man inte får köra i vissa historiska områden, håll koll efter skyltar som talar om ifall du inte får köra in i ett specifikt område. Tutan får heller inte användas i onödan, om du inte befinner dig i fara. Utanför bebyggt område måste du ha halvljus på hela dagen, och tänk på att alltid hålla hastighetsgränserna för att inte råka ut för böter. Annars gäller de flesta vanliga trafikregler och du bör till exempel inte prata i mobiltelefon utan headset.

För att kunna hyra bil i Italien behöver du oftast ha fyllt 19 år, och om du är under 25 år så tillkommer det nästan alltid en tilläggsavgift. Många biluthyrningsföretag i Italien har en övre åldersgräns på 75 år. Det går bra att köra bil med svenskt körkort, men du bör ha haft körkortet i minst ett år. När du hyr bil i Italien behöver du kunna visa upp ett giltigt ID eller pass på plats. Många biluthyrningsbolag i Italien har försäkring som ingår i biluthyrningskostnaden. Det är viktigt att ha en försäkring ifall det skulle hända något med bilen eller om ni skulle råka ut för en olycka. Det behöver inte kosta mycket, det går att hitta billig biluthyrning där försäkring ingår.

I till exempel Rom och andra storstäder i Italien är trafiken ofta väldigt intensiv och hetsig, speciellt under rusningstid. Du bör då vara vaksam i trafiken för att undvika olyckor. Tempot i den italienska biltrafiken är ganska högt och italienska förare har ofta dåligt tålamod, men så länge du behåller lugnet och fokuserar på körningen så kommer det inte vara någon fara. Det är oftast lättare att köra på landsbygden jämfört med inne i städerna. Inne i städerna kan det ofta vara enklare att promenera eller åka taxi, buss, tunnelbana eller spårvagn. De flesta städer i Italien är väldigt gåvänliga.

Italien har många vackra vägar att utforska och det finns många företag som erbjuder biluthyrning längs städerna. Genom bilen kan du se de idylliska byarna på landsbygden och åka längs den vackra medelhavskusten. Italien har bilvägar som är perfekta för roadtrips och det finns mycket att se längs vägarna. Du kan till exempel bila längs Amalfikusten, en kuststräcka som går mellan Neapel och Salerno på vägen Strada Stratale 163. Du kan även utgå från Rom och köra därifrån till Neapel. Här får du se turkost hav och fantastiska vyer över kustbyarna och vattnet. Längs vägen hittar du flera exklusiva orter som Amalfi och Positano. En annan populär roadtrip är att köra runt Comosjön med utsikt över sjön, fjälltoppar, småbyar och grönskande natur. Du kan även uppleva en av Europas högsta vägar i de italienska alperna. I norra Italien kan du köra Stelvio Pass som av vissa anses som en av de bästa körvägarna i världen. Vägen slingrar sig genom bergen med tuffa kurvor och otroliga vyer över alperna. Billig biluthyrning finns att tillgå längs i stort sett alla populära sträckor i Italien.


Erbjudanden på hyrbilar i Italien

Hitta rätt hyrbil för dig i Italien

Bilar i Liten

161 kr - 1 098 kr

Alla biltyper

291 kr - 1 712 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Italien är 473 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Italien är november. Då är priset 67% lägre än under resten året och ligger på bara 161 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 47 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Italien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Italien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Italien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Italien är 772 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Italien är oktober. Då är priset 56% lägre än under resten året och ligger på bara 341 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 14 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Italien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Italien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Italien är 1 256 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Italien är november. Då är priset 74% lägre än under resten året och ligger på bara 327 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 29% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Italien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Italien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Italien är 615 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Italien är november. Då är priset 75% lägre än under resten året och ligger på bara 156 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 32 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Italien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Italien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Italien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Italien är 1 892 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Italien är december. Då är priset 80% lägre än under resten året och ligger på bara 392 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 53% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Italien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Italien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Italien är 1 023 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Italien är augusti. Då är priset 57% lägre än under resten året och ligger på bara 450 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 13% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Italien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Italien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Med nedfällbart tak i Italien är 668 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Med nedfällbart tak i Italien är mars. Då är priset 18% lägre än under resten året och ligger på bara 554 kr per dag. En hyrbil av typen Med nedfällbart tak är typiskt 26 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Italien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Italien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

5 kr/dag

(8 sep - 10 sep)
Mini Hatch
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

5 kr/dag

(9 sep - 11 sep)
Renault Captur

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Italien

Sevärdheter i närheten:

Santa Lucia Station6,9 km
Livigno Ski Area205,0 km
Stadio Giuseppe Meazza250,5 km
Museo Egizio367,0 km
Spanska trappan399,7 km

Sevärdheter i närheten:

Spanska trappan188,6 km
Spiaggia Di Tropea280,9 km
Letojanni Beach345,3 km
Giardini Naxos Beach350,2 km
Santa Lucia Station530,7 km

Sevärdheter i närheten:

Spanska trappan22,8 km
Santa Lucia Station405,3 km
Spiaggia Di Tropea463,8 km
Stadio Giuseppe Meazza480,4 km
Letojanni Beach506,9 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Italien

Nedan visas de mest populära hotellen i Italien

Biluthyrning i Italien

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Italien och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

De billigaste hyrbilarna i Italien hittas ofta genom Goldcar Rental SP. När du bokar med Goldcar Rental SP kan du komma att hitta hyrbilspriser för så lite som 68 kr/dag, beroende på vilken stad du besöker. I jämförelse är det genomsnittliga priset för biluthyrning i Italien 720 kr/dag.

Hyrbilsfirman med flest uthyrningskontor i Italien är Sunnycars. För närvarade har de 734 kontor på flygplatser och i städer runt omkring i landet. Är du inte säker på vilken stad du vill besöka men vet att du tänker hyra från Sunnycars? Milano är den mest populära staden att besöka i Italien och har 40 hyrbilskontor från Sunnycars.

Oavsett om du hyr eller äger en bil i Italien måste du enligt lagen köra på höger sida av vägen. Kom ihåg att om du känner dig obekväm med att köra på denna sida av vägen kan du alltid ringa efter en taxi eller använda dig av en annan typ av transporttjänst.

Vägnätverket i Italien har fått 4,4 i betyg för sin kvalitet (1 är lägst, 7 högst). Detta gör att det hamnar som nummer 49 i världen bland 137 andra länder. Vägarna skiljer sig signifikant åt mellan landets olika regioner så använd betygsättningen som en fingervisning för jämförelse mellan länderna.

Gränsen för alkoholhalt i blodet ligger på 0,50 ‰ i Italien, vilket gäller både besökande och lokalbefolkningen. Denna gräns är en mätning av procenten alkohol föraren har i blodet. Denna information används för att besluta hur påverkad personen i fråga är. Det är olagligt att köra ett fordon i Italien om du har en alkoholhalt som överstiger 0,50 ‰, och detta klassificeras som rattfylleri. Notera att den lagliga åldern för att få dricka alkohol i Italien är 18, och att det finns strikta lagar som förbjuder förare under denna ålder att köra efter alkoholintag.

När det gäller att hyra bil i Italien föredrar resenärer att hyra en Economy. Faktum är att 30 % av momondos användare hyrde denna biltyp under de senaste 30 dagarna och betalade ett genomsnittspris på 213 kr per dag.

Bensin i Italien kostar 19,63 kr per liter sedan förra veckan. Om du planerar att hyra bil i Italien kan det vara bra att avsätta en budget för bensinkostnaden baserat på hur mycket du tänker köra. Om du inte bestämt dig för att hyra bil i Italien överväg då Algeriet. Bensinpriserna där är några av de lägsta i världen med en kostnad på 3,26 kr per liter förra veckan. Hong Kong är ett annat bra ställe att besöka och hyra en bil på, men tänk på att bensinpriserna där kan var dyra och ligga på runt 30,31 kr per liter.


Börja planera din resa till Italien


Varför använda momondo?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Italien om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

momondo gör det enklare för dig att hitta bra hyrbilar i Italien då du kan förfina din sökning med våra många filtreringsalternativ. Du kan begränsa ditt urval genom att titta på pris, biltyp, plats med mera.

Självklart! momondo har ett dedikerat filter för användare som gör att du kan välja att endast se hyrbilar i Italien som erbjuder gratis avbokning.

Du kan specifikt välja rättvisa bränslepolicyer på momondo, så att du kan filtrera din sökning efter hyrbilar i Italien.

Det kan du absolut göra. momondo har ett dedikerat filter för förhöjd rengöring för alla biluthyrningsplatser, inklusive Italien.

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Italien på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.