Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Italien

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Italien? Sök och jämför priser här!

Rom, Italien
8 mar — 15 mar
Rom, Italien
fre 8/3
12:00
fre 15/3
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Italien

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Italien

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Italien?

De billigaste hyrbilarna i Italien hittas ofta genom Felirent. När du bokar med Felirent kan du komma att hitta hyrbilspriser för så lite som 39 kr/dag, beroende på vilken stad du besöker. I jämförelse är det genomsnittliga priset för biluthyrning i Italien 422 kr/dag.

Vilken är den populäraste biluthyrningsfirman i Italien?

SURPRICE CAR RENTAL är för närvarande den populäraste biluthyrningsfirman i Italien och 29 % av våra användare har valt att hyra bil hos dem under den senaste månaden. SURPRICE CAR RENTAL är även populära tack vare deras 25 recensioner med ett genomsnittligt betyg för kundnöjdhet på 4,3 av 10. Tänk på att din destination i Italien kanske inte har några uthyrningskontor från SURPRICE CAR RENTAL så det är värt att ha ett andrahandsval i åtanke.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Italien?

Hyrbilsfirman med flest uthyrningskontor i Italien är Sunnycars. För närvarade har de 573 kontor på flygplatser och i städer runt omkring i landet. Är du inte säker på vilken stad du vill besöka men vet att du tänker hyra från Sunnycars? Rom är den mest populära staden att besöka i Italien och har 41 hyrbilskontor från Sunnycars.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Italien?

När det gäller att hyra bil i Italien föredrar resenärer att hyra en Ekonomi. Faktum är att 34 % av momondos användare hyrde denna biltyp under de senaste 30 dagarna och betalade ett genomsnittspris på 419 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Italien

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Italien
Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

52 kr/dag

(14 mar - 18 mar)
Fiat Panda
Vauxhall Mokka
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

52 kr/dag

(20 mar - 27 mar)
Vauxhall Mokka
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

52 kr/dag

(19 mar - 24 mar)
Smart Fortwo
Chevrolet Spark
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

52 kr/dag

(19 mar - 24 mar)
Chevrolet Spark
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

52 kr/dag

(20 mar - 27 mar)
Opel Corsa
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

52 kr/dag

(18 mar - 25 mar)
Opel Corsa
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

52 kr/dag

(18 mar - 28 mar)
Toyota Corolla
Fiat 500
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

52 kr/dag

(5 mar - 16 mar)
Fiat 500
Jeep Renegade
eller liknande SUV
Upp till 2 passagerare

52 kr/dag

(20 mar - 27 mar)
Jeep Renegade

Information om biluthyrning i Italien

Har Italien några unika trafikregler?

Skyltningen i Italien liknar den som finns i Sverige och den följer normal europeisk standard. Färgerna och utformningen på skyltarna kan dock skilja sig lite grann jämfört med i Sverige. En speciell regel som finns i Italien är att vid omkörning på motorväg bör du ha vänster blinkers påslagna medan du kör om. Det kan även vara bra att veta att man inte får köra i vissa historiska områden, håll koll efter skyltar som talar om ifall du inte får köra in i ett specifikt område. Tutan får heller inte användas i onödan, om du inte befinner dig i fara. Utanför bebyggt område måste du ha halvljus på hela dagen, och tänk på att alltid hålla hastighetsgränserna för att inte råka ut för böter. Annars gäller de flesta vanliga trafikregler och du bör till exempel inte prata i mobiltelefon utan headset.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Italien?

För att kunna hyra bil i Italien behöver du oftast ha fyllt 19 år, och om du är under 25 år så tillkommer det nästan alltid en tilläggsavgift. Många biluthyrningsföretag i Italien har en övre åldersgräns på 75 år. Det går bra att köra bil med svenskt körkort, men du bör ha haft körkortet i minst ett år. När du hyr bil i Italien behöver du kunna visa upp ett giltigt ID eller pass på plats. Många biluthyrningsbolag i Italien har försäkring som ingår i biluthyrningskostnaden. Det är viktigt att ha en försäkring ifall det skulle hända något med bilen eller om ni skulle råka ut för en olycka. Det behöver inte kosta mycket, det går att hitta billig biluthyrning där försäkring ingår.

Vilka regioner i Italien har mest trafik?

I till exempel Rom och andra storstäder i Italien är trafiken ofta väldigt intensiv och hetsig, speciellt under rusningstid. Du bör då vara vaksam i trafiken för att undvika olyckor. Tempot i den italienska biltrafiken är ganska högt och italienska förare har ofta dåligt tålamod, men så länge du behåller lugnet och fokuserar på körningen så kommer det inte vara någon fara. Det är oftast lättare att köra på landsbygden jämfört med inne i städerna. Inne i städerna kan det ofta vara enklare att promenera eller åka taxi, buss, tunnelbana eller spårvagn. De flesta städer i Italien är väldigt gåvänliga.

Vilka är de vackraste vägarna i Italien?

Italien har många vackra vägar att utforska och det finns många företag som erbjuder biluthyrning längs städerna. Genom bilen kan du se de idylliska byarna på landsbygden och åka längs den vackra medelhavskusten. Italien har bilvägar som är perfekta för roadtrips och det finns mycket att se längs vägarna. Du kan till exempel bila längs Amalfikusten, en kuststräcka som går mellan Neapel och Salerno på vägen Strada Stratale 163. Du kan även utgå från Rom och köra därifrån till Neapel. Här får du se turkost hav och fantastiska vyer över kustbyarna och vattnet. Längs vägen hittar du flera exklusiva orter som Amalfi och Positano. En annan populär roadtrip är att köra runt Comosjön med utsikt över sjön, fjälltoppar, småbyar och grönskande natur. Du kan även uppleva en av Europas högsta vägar i de italienska alperna. I norra Italien kan du köra Stelvio Pass som av vissa anses som en av de bästa körvägarna i världen. Vägen slingrar sig genom bergen med tuffa kurvor och otroliga vyer över alperna. Billig biluthyrning finns att tillgå längs i stort sett alla populära sträckor i Italien.


Erbjudanden på hyrbilar i Italien

Hitta rätt hyrbil för dig i Italien

Liten cars

108 kr - 479 kr

Alla biltyper

176 kr - 783 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Italien är 275 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Italien är januari. Då är priset 61% lägre än under resten året och ligger på bara 108 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 41 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Italien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Italien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Italien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Italien är 611 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Italien är november. Då är priset 57% lägre än under resten året och ligger på bara 269 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 25% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Italien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Italien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Italien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Italien är 1 224 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Italien är februari. Då är priset 54% lägre än under resten året och ligger på bara 574 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 63% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Italien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Italien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Italien är 461 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Italien är december. Då är priset 67% lägre än under resten året och ligger på bara 155 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 1 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Italien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Italien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Italien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Italien är 1 207 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Italien är februari. Då är priset 46% lägre än under resten året och ligger på bara 656 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 62% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Italien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Italien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Italien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Italien är 963 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Italien är februari. Då är priset 75% lägre än under resten året och ligger på bara 250 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 52% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Italien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Italien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen cabriolet i Italien är 483 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen cabriolet i Italien är januari. Då är priset 64% lägre än under resten året och ligger på bara 178 kr per dag. En hyrbil av typen cabriolet är typiskt 4% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Italien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Italien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

52 kr/dag

(14 mar - 18 mar)
Fiat Panda
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

52 kr/dag

(19 mar - 24 mar)
Smart Fortwo
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

57 kr/dag

(18 mar - 28 mar)
Opel Corsa

Hyrbilsleverantörer i Italien

Alla större biluthyrningsfirmor i Italien

Sunnycars

573 platser

Free2Move

347 platser

DRIVALIA

318 platser

keddy by Europcar

307 platser

Hertz

305 platser

Leasys Rent

292 platser

MAGGIORE

269 platser

Avis

236 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Italien

Sevärdheter i närheten:

Peterskyrkan20,5 km
Pantheon22,0 km
Trevi Fountain22,5 km
Coliseum22,6 km
Spanska trappan22,8 km

Sevärdheter i närheten:

Stadio Giuseppe Meazza35,0 km
Museo Egizio102,7 km
Livigno Ski Area146,2 km
Sauze D'Oulx Ski Area160,8 km
Monterosso Beach180,3 km

Sevärdheter i närheten:

Stadio Giuseppe Meazza50,1 km
Livigno Ski Area99,6 km
Monterosso Beach169,8 km
Museo Egizio171,4 km
Santa Lucia Station205,2 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Italien

Nedan visas de mest populära hotellen i Italien
NH Collection Roma Palazzo Cinquecento

NH Collection Roma Palazzo Cinquecento

Piazza dei Cinquecento, 90, Rome, Italy

0,8 km från stadskärnan

Hilton Rome Airport

Hilton Rome Airport

Via Arturo Ferrarin 2, Fiumicino, Rome, Italy

2,5 km från stadskärnan

Hi! Ostello Milano

Hi! Ostello Milano

Via Martino Bassi 2 (Pedonale), Milan, Milano, Italy

4,3 km från stadskärnan

Idea Hotel Milano San Siro

Idea Hotel Milano San Siro

Via Airaghi Gaetano, 125, Milan, Milano, Italy

8,7 km från stadskärnan

Hilton Lake Como

Hilton Lake Como

Via Borgo Vico 241, Como, Como, Italy

2,0 km från stadskärnan

Palace Hotel

Palace Hotel

Lungo Lario Trieste, 16, Como, Como, Italy

0,9 km från stadskärnan

Augusta Lucilla Palace

Augusta Lucilla Palace

Via Massimo D'Azeglio, 24, Rome, Italy

0,9 km från stadskärnan

hu Roma Camping In Town

hu Roma Camping In Town

Rom, Italien

7,7 km från stadskärnan

c-hotels Club House Roma

c-hotels Club House Roma

Via Andrea Alciato 14-16, Rome, Italy

5,6 km från stadskärnan

Hotel Cristoforo Colombo

Hotel Cristoforo Colombo

Via Cristoforo Colombo 710, Rome, Italy

10,4 km från stadskärnan

Rome Cavalieri, A Waldorf Astoria Hotel

Rome Cavalieri, A Waldorf Astoria Hotel

Via Alberto Cadlolo 101, Rome, Italy

4,1 km från stadskärnan

Hotel Da Vinci

Hotel Da Vinci

Via Senigallia 6, Milan, Milano, Italy

7,7 km från stadskärnan

Hotel Principe

Hotel Principe

Rio Tera Lista De Spagna, 146, Venice, Veneto, Italy

0,7 km från stadskärnan

Ibis Milano Centro

Ibis Milano Centro

Via Finocchiaro Aprile Camillo 2, Milan, Milano, Italy

1,9 km från stadskärnan

NH Collection Milano President

NH Collection Milano President

Largo Augusto, 10, Milan, Milano, Italy

0,7 km från stadskärnan

Glam Milano

Glam Milano

Piazza Duca D'Aosta 4/6, Milan, Milano, Italy

2,5 km från stadskärnan

Hilton Garden Inn Rome Airport

Hilton Garden Inn Rome Airport

Via Vittorio Bragadin 2, Fiumicino, Rome, Italy

4,2 km från stadskärnan

Voco Venice Mestre - The Quid

Voco Venice Mestre - The Quid

Via Terraglio 15, Venice, Veneto, Italy

11,1 km från stadskärnan


Biluthyrning i Italien

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Italien och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Italien?

Oavsett om du hyr eller äger en bil i Italien måste du enligt lagen köra på höger sida av vägen. Kom ihåg att om du känner dig obekväm med att köra på denna sida av vägen kan du alltid ringa efter en taxi eller använda dig av en annan typ av transporttjänst.

Hur bra är vägarna i Italien?

Vägnätverket i Italien har fått 4,4 i betyg för sin kvalitet (1 är lägst, 7 högst). Detta gör att det hamnar som nummer 49 i världen bland 137 andra länder. Vägarna skiljer sig signifikant åt mellan landets olika regioner så använd betygsättningen som en fingervisning för jämförelse mellan länderna.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Italien?

Gränsen för alkoholhalt i blodet ligger på 0,50 ‰ i Italien, vilket gäller både besökande och lokalbefolkningen. Denna gräns är en mätning av procenten alkohol föraren har i blodet. Denna information används för att besluta hur påverkad personen i fråga är. Det är olagligt att köra ett fordon i Italien om du har en alkoholhalt som överstiger 0,50 ‰, och detta klassificeras som rattfylleri. Notera att den lagliga åldern för att få dricka alkohol i Italien är 18, och att det finns strikta lagar som förbjuder förare under denna ålder att köra efter alkoholintag.

Hur mycket kostar bensinen i Italien?

Bensin i Italien kostar 20,90 kr per liter sedan förra veckan. Om du planerar att hyra bil i Italien kan det vara bra att avsätta en budget för bensinkostnaden baserat på hur mycket du tänker köra. Om du inte bestämt dig för att hyra bil i Italien överväg då Kuwait. Bensinpriserna där är några av de lägsta i världen med en kostnad på 3,52 kr per liter förra veckan. Hong Kong är ett annat bra ställe att besöka och hyra en bil på, men tänk på att bensinpriserna där kan var dyra och ligga på runt 32,28 kr per liter.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Italien?

Priserna för bilar i Italien uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Italien?

Antalet tillgängliga bolag för bilar i Italien är 6 197 från och med februari. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Italien?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Italien. I många EU-länder måste förarna vara 18 år gamla. Som regel måste du vara 21 för att hyra en bil utomlands, och en avgift för unga förare kan tas ut om du är under 25 år. Vi rekommenderar att du läser igenom policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Italien?

För att få hyra en bil i Italien måste alla förare ha ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Italien?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Italien om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Italien?

momondo gör det enklare för dig att hitta bra hyrbilar i Italien då du kan förfina din sökning med våra många filtreringsalternativ. Du kan begränsa ditt urval genom att titta på pris, biltyp, plats med mera.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Italien med gratis avbokning?

Självklart! momondo har ett dedikerat filter för användare som gör att du kan välja att endast se hyrbilar i Italien som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Italien på momondo?

Du kan specifikt välja rättvisa bränslepolicyer på momondo, så att du kan filtrera din sökning efter hyrbilar i Italien.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Italien som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Det kan du absolut göra. momondo har ett dedikerat filter för förhöjd rengöring för alla biluthyrningsplatser, inklusive Italien.

Kan jag söka efter hyrbilar i Italien med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Italien på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Italien

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Italien


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
Bilar i Italien
fre 8/3
12:00
fre 15/3
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners