Hyrbilar i Slovenien

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Slovenien? Sök och jämför priser här!

Ljubljana, Slovenien
7 apr — 14 apr
Samma avlämingsplats
Ljubljana, Slovenien
fre 7/4
12:00
fre 14/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrfirmor på över 70 000 platser.

Information om biluthyrning i Slovenien

Det är viktigt att tänka på att trafikförseelser vid biluthyrning i Slovenien kan ge höga bötesbelopp. Det är även viktigt att fordonet har på halvljuset under dagen. Tänk på att ha med en säkerhetsväst i bilen om du behöver göra ett stopp på färden och kliva ur bilen när du befinner dig på en motorväg eller motortrafikled. Du får inte köra med dubbdäck i Slovenien och måste dessutom tänka på att vinterdäck är ett krav mellan november fram till våren. Väghastigheterna är ungefär samma som i Sverige även om den övre hastighetsgränsen på motorvägar är något högre än i Sverige. Var uppmärksam på att många bilister inte håller ordentligt avstånd till framförvarande fordon, se därför till att ha uppsikt över dina medtrafikanter. Något som gör att Slovenien skiljer sig från andra länder vad gäller trafikregler är att de med nytaget körkort inte får ha några promille alls i blodet.

För att köra på slovenska vägar är det viktigt att du har med en så kallad vinjett i bilen som visar att du har betalt vägavgift, då många av Sloveniens vägar är avgiftsbelagda. Du måste vara beredd på att bli filmad regelbundet av ett bildigenkänningssystem för att kunna bevisa att du betalt för att köra på vägarna. Minimiålder för att hyra en bil hos ett biluthyrningsföretag brukar vara 18 år och du ska också ha haft körkort en viss tid. Seniora förare kan få betala extra för att hyra bilen och gränsen går oftast när de passerat 70. Det måste finnas bilbarnstolar i bilen för de mindre barnen. Ta med alla dokument som du fått av biluthyraren för att det inte ska bli några missförstånd vid en poliskontroll.

Sommartid kan det bli mycket trafik i kustområdena när alla turister kör runt där. Huvudstaden Ljubljana har såklart mycket trafik under helgerna och det är dessutom dyrt att parkera här. Andelen bilar i staden ökar hela tiden och här är folkmängden som allra störst. Eftersom Ljubljana också är ett nav för alla stora vägar som ansluter från alla delar av landet kan du också förvänta dig att dessa vägar är välanvända. Dessutom kan du köra mot grannländerna som Italien, Kroatien och Österrike. Väg A1 går tvärs över landet upp mot Maribor och även sydväst ner mot Koper, så här kan du räkna med att trafiken är ganska intensiv. Om du i stället åker på en mindre väg kan det finnas brister i vägbanan och om du har otur kan du hamna bakom långsamtgående fordon och därför förvänta dig köbildning. Gränsövergången till italienska Trieste kan också locka mycket trafik, inte minst lastbilstrafik.


Erbjudanden på hyrbilar i Slovenien

Hitta rätt hyrbil för dig i Slovenien

Bilar i Liten

151 kr - 1 088 kr

Alla biltyper

151 kr - 928 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Slovenien är 381 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Slovenien är december. Då är priset 61% lägre än under resten året och ligger på bara 151 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 21 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Slovenien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Slovenien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Slovenien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Slovenien är 495 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Slovenien är november. Då är priset 75% lägre än under resten året och ligger på bara 125 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 4% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Slovenien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Slovenien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Slovenien är 308 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Slovenien är november. Då är priset 60% lägre än under resten året och ligger på bara 125 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 36 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Slovenien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Slovenien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

424 kr/dag

(29 apr - 1 maj)
Opel Corsa

Hyrbilsleverantörer i Slovenien

Alla större biluthyrningsfirmor i Slovenien

Free2Move

31 platser

keddy by Europcar

16 platser

Avantcar

13 platser

FLIZZR

12 platser

Sixt

11 platser

Europcar

10 platser

Autounion Car Rental

8 platser

CarWiz

8 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Slovenien

Sevärdheter i närheten:

Mariborsko Pohorje Ski94,0 km

Sevärdheter i närheten:

Mariborsko Pohorje Ski8,9 km

Sevärdheter i närheten:

Mariborsko Pohorje Ski193,1 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Slovenien

Nedan visas de mest populära hotellen i Slovenien

Biluthyrning i Slovenien

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Slovenien och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

CarWiz tenderar ha de billigaste hyrbilarna i Slovenien. Användare hittar ofta priser så låga som 132 kr/dag när de bokar via CarWiz. Sannolikheten är stor att du hittar hyrbilserbjudanden via CarWiz som är lägre än det genomsnittliga nationella priset på 545 kr/dag. Dessa priser kan variera beroende på vilken typ av bil du hyr och i vilken stad du gör det.

Med 31 kontor i Slovenien är Free2Move det hyrbilsföretag som har flest uthyrningskontor i landet. Om du ännu inte valt vilken stad du vill besöka är Ljubljana den mest populära destinationen i nuläget. Ljubljana har även 5 kontor från Free2Move.


Biluthyrning i populära städer i Slovenien

Jämför priser på hyrbilar i de mest populära städerna i Slovenien

Börja planera din resa till Slovenien


Varför använda momondo?

Att använda momondo för att boka en hyrbil i Slovenien kan hjälpa dig spara både tid och pengar. momondo söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser för att ge dig ett brett urval av alternativ och bilar att välja mellan.

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Slovenien. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.