Hyrbilar i Frankrike

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Frankrike? Sök och jämför priser här!

Paris, Frankrike
12 dec — 19 dec
Paris, Frankrike
tis 12/12
12:00
tis 19/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Frankrike

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Frankrike

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Frankrike?

Den billigaste hyrbilsfirman i Frankrike är Rhodium. Resenärer har hittat hyrbilar från Rhodium för så lite som 153 kr/dag i vissa regioner, vilket är billigare än det nationella genomsnittspriset på 665 kr/dag. Tänk på att priserna beror på vilken typ av bil du hyr och var du gör det.

Vilken är den populäraste biluthyrningsfirman i Frankrike?

Det populäraste biluthyrningsföretaget i Frankrike är INTERRENT . Detta uthyrningsföretag har för närvarande 1 recension och en genomsnittlig kundnöjdhet på 8,4 av 10. 54 % av momondos användare valde nyligen INTERRENT som sitt favoritföretag för att hyra bil i Frankrike.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Frankrike?

Free2Move har flest uthyrningskontor i Frankrike. Företaget har 716 kontor varav många ligger i närheten av flygplatser och stadskärnor. Överväg att besöka Nice som är den mest populära staden i Frankrike. Här har Free2Move över 3 kontor – varav många påträffas på flygplatsen eller inne i staden.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Frankrike?

Den populäraste hyrbilen bland resenärer i Frankrike är en Ekonomi. Enligt våra siffror föredrog 34 % av våra användare att hyra en Ekonomi istället för en annan sorts bil. Detta kan bero på inplanerade aktiviteter eller vädret i deras destinationsstad. När du hyr en Ekonomi i Frankrike kan du förvänta dig ett genomsnittspris på 600 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Frankrike

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Frankrike
Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

150 kr/dag

(11 dec - 16 dec)
Fiat Panda
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

169 kr/dag

(16 dec - 8 jan)
Skoda Fabia
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

170 kr/dag

(11 dec - 16 dec)
Mini Hatch
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

181 kr/dag

(16 dec - 8 jan)
Volkswagen Golf
Vauxhall Mokka
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

210 kr/dag

(17 dec - 9 jan)
Vauxhall Mokka
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

212 kr/dag

(16 dec - 8 jan)
Toyota Corolla
Volvo V40
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

244 kr/dag

(16 dec - 8 jan)
Volvo V40
Vauxhall Mokka
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

257 kr/dag

(16 dec - 8 jan)
Vauxhall Mokka
Volkswagen up!
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

266 kr/dag

(19 jan - 26 jan)
Volkswagen up!

Information om biluthyrning i Frankrike

Har Frankrike några unika trafikregler?

En av de första trafikreglerna som du kommer att upptäcka på ditt äventyr på de franska vägarna är regeln som benämns Priorité à Droite. Trots att den kan låta exotisk brukar förare från Sverige välkomna regeln som en kär gammal vän, eftersom Priorité à Droite är den franska motsvarigheten till den svenska högerregeln. Den franska högerregeln innebär, precis som i Sverige, att fordon som kommer från höger har prioritet vid korsningar. I rondeller gäller Cédez le passage-regeln, som innebär att du måste lämna företräde när du kör in i en rondell. Precis som i Sverige har du prioritet när du kör på huvudleder, som även i Frankrike är markerade med en diamantliknande symbol. I Frankrike sker omkörning på höger sida, om markeringen på körfälten inte specificerar att någonting annat gäller. Det kan också vara bra att känna till att det i Frankrike inte är tillåtet att hålla mobiltelefonen i handen när du kör bil. Mobilförbudet är en regel som implementeras strikt i Frankrike. Att bryta mot någon av de franska trafikreglerna leder i de flesta fall till böter, men trafikförseelser kan även resultera i allvarligare påföljder. Om du har frågor om någon specifik trafikregel hjälper experter på biluthyrningarna i Frankrike gärna till.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Frankrike?

Biluthyrning i Frankrike är en snabb, smidig och okomplicerad process. De flesta av landets biluthyrningsföretag välkomnar dig som kund om du har haft ditt körkort i ett år eller länge, samt är äldre än 21 år. Vanligtvis blir du ombedd att betala en extra avgift om du är yngre än 25 år. Den övre åldersgränsen för biluthyrning i Frankrike är i regel 70 år. Andra åldersgränser kan förekomma, beroende på vilket bolag du vänder dig till. Du behöver visa upp ett giltigt pass och ett giltigt körkort hos det biluthyrningsföretag som du väljer. Ett svenskt körkort utfärdat av polisen är ett accepterat förarbevis i Frankrike. Möjligheterna till billig biluthyrning är goda i Frankrike, men det kan vara bra att tänka på att många företag ber om en deposition som reserveras på ditt kreditkort under hela hyrperioden.

Vilka regioner i Frankrike har mest trafik?

Eftersom Paris är en av världens mest besökta städer måste du räkna med att du inte är ensam om att vilja utforska vägarna i Île-de-France, som regionen som den franska huvudstaden ligger i heter. Den franska trafiken är i regel som tyngst i Île-de-France och regionerna strax söder om huvudstadsregionen, som exempelvis Auvergne-Rhône-Alpes, Sud-Ouest och Arc Méditerranéen. I Île-de-France är Paris den hårdast trafikerade staden, men du får också räkna med att en hel del trafik kan förekomma i och runt Versailles, som av historiska skäl också är ett mycket populärt resmål. I södra Frankrike är trafiken som tyngst i Marseilles, Montpellier, Nice och Toulouse. Även Grenoble och Lyon kan drabbas av tung trafik. Längre norrut är Strasbourg en plats där mycket trafik kan förekomma, på grund av stadens status som en politisk och ekonomisk knutpunkt. Trafiken i Frankrike är i regel som tyngst under sommarmånaderna, eftersom ett stort antal semesterfirare kommer till landet då.

Vilka är de vackraste vägarna i Frankrike?

Att köra längs landsvägarna i Provence med sommarvinden i håret och lavendelfält så långt ögat når är en dröm som många resenärer vill få uppleva någon gång i livet. Marseille och Avignon är populära utgångpunkter för dig som vill utforska de vackra vägarna i Provence. Om du föredrar att blicka ut över det storslagna Medelhavet under den största delen av resan är vägarna längs den franska rivieran, som heter Côte d’Azur på franska, ett utmärkt val. Du kan till exempel hyra en bil i Nice och utforska ikoniska platser som Antibes, Cannes och St. Tropez i egen takt. Om spektakulära vidder är ditt mål rekommenderas ett äventyr i alperna längs vägen Col de la Bonnette. Det är den högsta vägen som Europa har att erbjuda och en oförglömlig upplevelse om du älskar höjder.


Erbjudanden på hyrbilar i Frankrike

Hitta rätt hyrbil för dig i Frankrike

Liten cars

334 kr - 733 kr

Alla biltyper

662 kr - 2 021 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Frankrike är 547 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Frankrike är januari. Då är priset 40% lägre än under resten året och ligger på bara 334 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 54 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Frankrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Frankrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Frankrike som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Frankrike är 1 067 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Frankrike är mars. Då är priset 29% lägre än under resten året och ligger på bara 762 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 10 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Frankrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Frankrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Frankrike som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Frankrike är 1 394 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Frankrike är november. Då är priset 64% lägre än under resten året och ligger på bara 515 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 16% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Frankrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Frankrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Frankrike är 777 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Frankrike är januari. Då är priset 66% lägre än under resten året och ligger på bara 268 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 35 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Frankrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Frankrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Frankrike som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Frankrike är 1 443 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Frankrike är mars. Då är priset 63% lägre än under resten året och ligger på bara 542 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 19% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Frankrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Frankrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Frankrike som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Frankrike är 1 673 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Frankrike är november. Då är priset 23% lägre än under resten året och ligger på bara 1 289 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 30% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Frankrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Frankrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen cabriolet i Frankrike är 1 447 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen cabriolet i Frankrike är januari. Då är priset 62% lägre än under resten året och ligger på bara 556 kr per dag. En hyrbil av typen cabriolet är typiskt 19% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Frankrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Frankrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

150 kr/dag

(11 dec - 16 dec)
Fiat Panda
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

169 kr/dag

(16 dec - 8 jan)
Skoda Fabia
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

170 kr/dag

(11 dec - 16 dec)
Mini Hatch

Hyrbilsleverantörer i Frankrike

Alla större biluthyrningsfirmor i Frankrike

Free2Move

716 platser

keddy by Europcar

633 platser

Sunnycars

564 platser

Europcar

510 platser

Hertz

463 platser

Rent@Car

443 platser

ADA

350 platser

Avis

343 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Frankrike

Sevärdheter i närheten:

Disneyland Paris22,6 km
Notre-Dame de Paris23,0 km
Accorhotels Arena23,1 km
Triumfbågen24,2 km
Tour Montparnasse25,2 km

Sevärdheter i närheten:

La Clusaz Ski Resort105,3 km
Méribel120,4 km
Val Thorens Ski Resort125,4 km
Les Arcs133,2 km
Avoriaz140,0 km

Sevärdheter i närheten:

Accorhotels Arena12,7 km
Tour Montparnasse13,3 km
Notre-Dame de Paris14,2 km
Eiffeltornet15,6 km
Triumfbågen17,2 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Frankrike

Nedan visas de mest populära hotellen i Frankrike

Biluthyrning i Frankrike

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Frankrike och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Frankrike?

Oavsett om du hyr eller äger en bil i Frankrike måste du enligt lagen köra på höger sida av vägen. Kom ihåg att om du känner dig obekväm med att köra på denna sida av vägen kan du alltid ringa efter en taxi eller använda dig av en annan typ av transporttjänst.

Hur bra är vägarna i Frankrike?

Enligt siffror från 2019 ligger Frankrike som nummer 7 i världen då det kommer till vägkvalitet. Landet har ett vägkvalitetsbetyg på 6,1 av 7, där 7 är det högsta betyget. Tänk på att faktorer som väder och vägarbete under ditt besök kan påverka vägbanans kvalitet.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Frankrike?

0,50 ‰ är maxgränsen för alkohol du får ha i blodet för att lagligt köra bil i Frankrike. Både lokalbefolkningen och besökare i Frankrike kan vänta sig rättsliga påföljder om de överstiger denna gräns och kör bil. Notera att den lagliga åldern för att få dricka alkohol i Frankrike är 18, och att det finns strikta lagar som förbjuder förare under denna ålder att köra efter alkoholintag.

Hur mycket kostar bensinen i Frankrike?

I genomsnitt kan du förvänta dig ett pris på 20,42 kr per liter för bensin i Frankrike. Tänk på att det här är förra veckans nationella genomsnittspris och att priserna kan variera över hela landet. Om du inte är helt säker på att du vill hyra bil i Frankrike har Kuwait några av världens lägsta bensinpriser på 3,55 kr per liter förra veckan. Hong Kong har och andra sidan de dyraste genomsnittspriserna på 32,30 kr per liter men är fortfarande ett bra alternativ för den som vill hyra bil.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Frankrike?

Priserna för bilar i Frankrike uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Frankrike?

Det finns 7 004 bolag tillgängliga för bilar i Frankrike från och med december. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Frankrike?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Frankrike. I många EU-länder måste förarna vara 18 år gamla. Som regel måste du vara 21 för att hyra en bil utomlands, och en avgift för unga förare kan tas ut om du är under 25 år. Vi rekommenderar att du läser igenom policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Frankrike?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Frankrike. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Frankrike?

momondo hittar och jämför tusentals biluthyrningssidor för att ge dig det bästa urvalet av policys och hyrbilar i Frankrike. Det är en god idé att använda momondo för din bokning då det inte bara går snabbt utan även är kostnadsfritt.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Frankrike?

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Frankrike. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Frankrike med gratis avbokning?

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Frankrike och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Frankrike på momondo?

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Frankrike.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Frankrike som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Frankrike.

Kan jag söka efter hyrbilar i Frankrike med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Frankrike med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Frankrike

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.