Hyrbilar i Frankrike

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Frankrike? Sök och jämför priser här!

Paris, Frankrike
23 aug — 30 aug
Samma avlämingsplats
Paris, Frankrike
tis 23/8
12:00
tis 30/8
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Frankrike

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Frankrike
Audi A1
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

36 kr/dag

(2 sep - 16 sep)
Audi A1
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

5 kr/dag

(3 sep - 19 sep)
Mini Hatch
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

39 kr/dag

(28 okt - 6 nov)
Toyota Auris
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

6 kr/dag

(7 sep - 10 sep)
Renault Captur
Ford Galaxy
eller liknande Minibuss
Upp till 5 passagerare

88 kr/dag

(2 sep - 16 sep)
Ford Galaxy
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

35 kr/dag

(2 sep - 16 sep)
Mercedes-Benz GLA
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

5 kr/dag

(13 sep - 4 okt)
Renault Captur

Information om biluthyrning i Frankrike

En av de första trafikreglerna som du kommer att upptäcka på ditt äventyr på de franska vägarna är regeln som benämns Priorité à Droite. Trots att den kan låta exotisk brukar förare från Sverige välkomna regeln som en kär gammal vän, eftersom Priorité à Droite är den franska motsvarigheten till den svenska högerregeln. Den franska högerregeln innebär, precis som i Sverige, att fordon som kommer från höger har prioritet vid korsningar. I rondeller gäller Cédez le passage-regeln, som innebär att du måste lämna företräde när du kör in i en rondell. Precis som i Sverige har du prioritet när du kör på huvudleder, som även i Frankrike är markerade med en diamantliknande symbol. I Frankrike sker omkörning på höger sida, om markeringen på körfälten inte specificerar att någonting annat gäller. Det kan också vara bra att känna till att det i Frankrike inte är tillåtet att hålla mobiltelefonen i handen när du kör bil. Mobilförbudet är en regel som implementeras strikt i Frankrike. Att bryta mot någon av de franska trafikreglerna leder i de flesta fall till böter, men trafikförseelser kan även resultera i allvarligare påföljder. Om du har frågor om någon specifik trafikregel hjälper experter på biluthyrningarna i Frankrike gärna till.

Biluthyrning i Frankrike är en snabb, smidig och okomplicerad process. De flesta av landets biluthyrningsföretag välkomnar dig som kund om du har haft ditt körkort i ett år eller länge, samt är äldre än 21 år. Vanligtvis blir du ombedd att betala en extra avgift om du är yngre än 25 år. Den övre åldersgränsen för biluthyrning i Frankrike är i regel 70 år. Andra åldersgränser kan förekomma, beroende på vilket bolag du vänder dig till. Du behöver visa upp ett giltigt pass och ett giltigt körkort hos det biluthyrningsföretag som du väljer. Ett svenskt körkort utfärdat av polisen är ett accepterat förarbevis i Frankrike. Möjligheterna till billig biluthyrning är goda i Frankrike, men det kan vara bra att tänka på att många företag ber om en deposition som reserveras på ditt kreditkort under hela hyrperioden.

Eftersom Paris är en av världens mest besökta städer måste du räkna med att du inte är ensam om att vilja utforska vägarna i Île-de-France, som regionen som den franska huvudstaden ligger i heter. Den franska trafiken är i regel som tyngst i Île-de-France och regionerna strax söder om huvudstadsregionen, som exempelvis Auvergne-Rhône-Alpes, Sud-Ouest och Arc Méditerranéen. I Île-de-France är Paris den hårdast trafikerade staden, men du får också räkna med att en hel del trafik kan förekomma i och runt Versailles, som av historiska skäl också är ett mycket populärt resmål. I södra Frankrike är trafiken som tyngst i Marseilles, Montpellier, Nice och Toulouse. Även Grenoble och Lyon kan drabbas av tung trafik. Längre norrut är Strasbourg en plats där mycket trafik kan förekomma, på grund av stadens status som en politisk och ekonomisk knutpunkt. Trafiken i Frankrike är i regel som tyngst under sommarmånaderna, eftersom ett stort antal semesterfirare kommer till landet då.

Att köra längs landsvägarna i Provence med sommarvinden i håret och lavendelfält så långt ögat når är en dröm som många resenärer vill få uppleva någon gång i livet. Marseille och Avignon är populära utgångpunkter för dig som vill utforska de vackra vägarna i Provence. Om du föredrar att blicka ut över det storslagna Medelhavet under den största delen av resan är vägarna längs den franska rivieran, som heter Côte d’Azur på franska, ett utmärkt val. Du kan till exempel hyra en bil i Nice och utforska ikoniska platser som Antibes, Cannes och St. Tropez i egen takt. Om spektakulära vidder är ditt mål rekommenderas ett äventyr i alperna längs vägen Col de la Bonnette. Det är den högsta vägen som Europa har att erbjuda och en oförglömlig upplevelse om du älskar höjder.


Erbjudanden på hyrbilar i Frankrike

Hitta rätt hyrbil för dig i Frankrike

Bilar i Liten

228 kr - 1 702 kr

Alla biltyper

351 kr - 2 652 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Frankrike är 579 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Frankrike är oktober. Då är priset 61% lägre än under resten året och ligger på bara 228 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 49 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Frankrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Frankrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Frankrike som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Frankrike är 1 130 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Frankrike är mars. Då är priset 49% lägre än under resten året och ligger på bara 578 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 1% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Frankrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Frankrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Frankrike är 1 273 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Frankrike är oktober. Då är priset 50% lägre än under resten året och ligger på bara 645 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 12% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Frankrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Frankrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Frankrike är 628 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Frankrike är november. Då är priset 68% lägre än under resten året och ligger på bara 206 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 45 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Frankrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Frankrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Frankrike som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Frankrike är 1 311 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Frankrike är mars. Då är priset 60% lägre än under resten året och ligger på bara 535 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 15% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Frankrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Frankrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Skåpbil i Frankrike som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Frankrike är 1 557 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Frankrike är augusti. Då är priset 18% lägre än under resten året och ligger på bara 1 283 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 28% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Frankrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Frankrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Med nedfällbart tak i Frankrike är 1 215 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Med nedfällbart tak i Frankrike är oktober. Då är priset 64% lägre än under resten året och ligger på bara 448 kr per dag. En hyrbil av typen Med nedfällbart tak är typiskt 8% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Frankrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Frankrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

5 kr/dag

(3 sep - 19 sep)
Mini Hatch
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

5 kr/dag

(13 sep - 4 okt)
Renault Captur
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

6 kr/dag

(7 sep - 10 sep)
Renault Captur

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Frankrike

Sevärdheter i närheten:

Disneyland Paris22,6 km
Notre-Dame de Paris23,0 km
Triumfbågen24,2 km
Eiffeltornet25,4 km

Sevärdheter i närheten:

La Clusaz Ski Resort105,3 km
Méribel120,4 km
Val Thorens skidort125,4 km
Les Arcs133,2 km
Avoriaz140,0 km

Sevärdheter i närheten:

Notre-Dame de Paris14,2 km
Eiffeltornet15,6 km
Triumfbågen17,2 km
Disneyland Paris34,6 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Frankrike

Nedan visas de mest populära hotellen i Frankrike

Biluthyrning i Frankrike

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Frankrike och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Den billigaste hyrbilsfirman i Frankrike är Goldcar Rental SP. Resenärer har hittat hyrbilar från Goldcar Rental SP för så lite som 67 kr/dag i vissa regioner, vilket är billigare än det nationella genomsnittspriset på 869 kr/dag. Tänk på att priserna beror på vilken typ av bil du hyr och var du gör det.

Det populäraste biluthyrningsföretaget i Frankrike är Goldcar Rental SP. Detta uthyrningsföretag har för närvarande 1 recension och en genomsnittlig kundnöjdhet på 8,0 av 10. 24 % av momondos användare valde nyligen Goldcar Rental SP som sitt favoritföretag för att hyra bil i Frankrike.

Sunnycars har flest uthyrningskontor i Frankrike. Företaget har 895 kontor varav många ligger i närheten av flygplatser och stadskärnor. Överväg att besöka Nice som är den mest populära staden i Frankrike. Här har Sunnycars över 6 kontor – varav många påträffas på flygplatsen eller inne i staden.

Oavsett om du hyr eller äger en bil i Frankrike måste du enligt lagen köra på höger sida av vägen. Kom ihåg att om du känner dig obekväm med att köra på denna sida av vägen kan du alltid ringa efter en taxi eller använda dig av en annan typ av transporttjänst.

Enligt siffror från 2019 ligger Frankrike som nummer 7 i världen då det kommer till vägkvalitet. Landet har ett vägkvalitetsbetyg på 6,1 av 7, där 7 är det högsta betyget. Tänk på att faktorer som väder och vägarbete under ditt besök kan påverka vägbanans kvalitet.

0,50 ‰ är maxgränsen för alkohol du får ha i blodet för att lagligt köra bil i Frankrike. Både lokalbefolkningen och besökare i Frankrike kan vänta sig rättsliga påföljder om de överstiger denna gräns och kör bil. Notera att den lagliga åldern för att få dricka alkohol i Frankrike är 18, och att det finns strikta lagar som förbjuder förare under denna ålder att köra efter alkoholintag.

Den populäraste hyrbilen bland resenärer i Frankrike är en Economy. Enligt våra siffror föredrog 28 % av våra användare att hyra en Economy istället för en annan sorts bil. Detta kan bero på inplanerade aktiviteter eller vädret i deras destinationsstad. När du hyr en Economy i Frankrike kan du förvänta dig ett genomsnittspris på 186 kr per dag.

I genomsnitt kan du förvänta dig ett pris på 19,13 kr per liter för bensin i Frankrike. Tänk på att det här är förra veckans nationella genomsnittspris och att priserna kan variera över hela landet. Om du inte är helt säker på att du vill hyra bil i Frankrike har Algeriet några av världens lägsta bensinpriser på 3,30 kr per liter förra veckan. Hong Kong har och andra sidan de dyraste genomsnittspriserna på 30,64 kr per liter men är fortfarande ett bra alternativ för den som vill hyra bil.


Hyrbilar på populära flygplatser i Frankrike

Hyr en bil på någon av dessa populära flygplatser i Frankrike

Börja planera din resa till Frankrike


Varför använda momondo?

momondo hittar och jämför tusentals biluthyrningssidor för att ge dig det bästa urvalet av policys och hyrbilar i Frankrike. Det är en god idé att använda momondo för din bokning då det inte bara går snabbt utan även är kostnadsfritt.

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Frankrike. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Frankrike och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Frankrike.

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Frankrike.

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Frankrike med obegränsat kilometertal på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.