Biluthyrning i Biarritz, Frankrike

Vill du hyra en bil billigt i Biarritz, Frankrike? Sök och jämför priser här

Biarritz, Pyrénées-Atlantiques, Frankrike
29 sep — 6 okt
Samma avlämingsplats
Biarritz, Pyrénées-Atlantiques, Frankrike
ons 29/9
12:00
ons 6/10
12:00
Förarens ålder:

Leverantörer av hyrbilar i Biarritz

Alla större biluthyrningsfirmor i Biarritz, Frankrike
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
2 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

6,0
2 platser
Översikt

Renlighet

9,3

Comfort

8,6

Övergripande

9,3

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

8,6
2 platser
2 platser

Information om din resa till Biarritz

Franska Atlantkusten och Baskien är ett spektakulärt område som gjort för att upptäcka med bil. Du kan hyra bil i Biarritz från 550 SEK per dygn eller 2000 SEK per vecka om du väljer en mindre hyrbil med fria mil. Vill man hyra med kilometerkostnad så är priset cirka 350 SEK per dygn, plus eventuell kostnad för extra mil. Om du ska besöka större franska städer så tänk på att Frankrike har börja inrätta särskilda miljözoner på vissa platser. Det innebär att du endast får köra in i stadskärnan om du har ett speciellt tillstånd.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Biarritz?

Olika uthyrningsföretag har olika regler, men det är generellt 18 års åldersgräns som gäller om du ska hyra bil i Biarritz. Är du under 25 år så tar många företag ut en extra avgift. Ibland finns det krav på att man ska ha haft körkort i minst ett år innan hyran.

Viktigt att veta om trafikregler i Biarritz

I Frankrike är det högertrafik som gäller och alla i bilen ska använda säkerhetsbälte. Du måste använda halvljus om sikten är begränsad, annars är det valfritt. Hastighetsbegränsningen i tätort är 50 km/h. På landsväg gäller 80 km/h och på motorväg får du vanligtvis köra i 130 km/h. Motorvägar i Frankrike är ofta belagda med en vägavgift som baseras på vilken sträcka man har kört. I Frankrike gäller en promillegräns på 0,5, men för den som haft körkort i mindre än två år är gränsen lägre. Om du har barn under 10 år i bilen så ska de sitta i en barnstol som är anpassad efter vikt och längd.

Parkering

Många hotell i Biarritz erbjuder parkeringsmöjlighet för sina gäster. Därutöver finns det flera parkeringsgarage i anslutning till stranden och andra populära turistattraktioner. Avgiften är cirka 1,40 EUR (16 SEK) per timme eller 14 EUR (160 SEK) per dygn. Under lågsäsongen är nästan all gatuparkering gratis men kom ihåg att kontrollera lokal skyltning för att se om tidsbegränsning tillämpas.

Utflyktsmål i och omkring Biarritz

En mycket vacker utflykt från Biarritz är att korsa gränsen till Spanien och fortsätta in till San Sebastian i Baskien vilket tar ungefär en timme från Biarritz. För den som vill utforska Pyrenéerna och prova på vandring eller bara njuta av den storslagna utsikten kan ett besök i Gavarnie, Cauterets eller Bagnères-de-Bigorre rekommenderas. Det går även att ta sig till den välkända pilgrimsstaden Lourdes på runt två timmar från Biarritz. Vill du utforska surfmöjligheter eller bara njuta av Atlantstränderna kan en utflykt till Hendaye, Saint-Jean-de-Luz eller Les Alycons rekommenderas. En något längre men spännande utflykt är att ta sig till miniatyrlandet Andorra, vilket tar ungefär fem timmar från Biarritz. Undersök uthyrningsfirmans regler för att besöka andra länder innan du åker.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Biarritz ingår det alltid en ansvarsförsäkring som täcker eventuella kostnader om du skulle orsaka skada på någon annans bil eller tillhörigheter. Det är även vanligt att det ingår en försäkring mot stöld och en vagnskadeförsäkring, vilket man bör ha. Det är dock inget krav och du väljer själv vilka försäkringar du vill köpa till. Dessa försäkringar har ofta en självrisk på cirka 1000 EUR (11000 SEK) för en liten bil och 1500 EUR (16500 SEK) eller mer för en större bil, så det kan vara värt att välja till självriskeliminering som en extra trygghet. Självriskeliminering kostar runt 14 EUR (150 SEK) per dag och då ingår det oftast en försäkring med utvidgad täckning.

Kan man använda sitt svenska körkort i Biarritz, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att hyra bil i Biarritz med svenskt körkort, du behöver inte skaffa internationellt körkort för att köra i Frankrike.

Var i Biarritz kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du har flera möjligheter när du ska hämta och lämna din hyrbil i Biarritz. Många uthyrningsföretag har ett kontor i de centrala delarna av staden, oftast ligger de i närheten av tågstationen. Du kan också hämta och lämna din hyrbil på Biarritz flygplats, då kan du påbörja ditt semesteräventyr direkt när du landar. (Information kontrollerad: 07/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Biarritz, Frankrike

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Biarritz Parme flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Biarritz

I september har vi genomfört 5 sökningar efter hyrbilar i Biarritz för momondo-användare.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Biarritz för att motverka spridningen av COVID-19?

Många biluthyrningsföretag i Biarritz har för din säkerhets skull infört nya rengöringskrav för att säkerställa att ditt fordon är desinficerat. Detta alternativ för förhöjd rengöring erbjuds nu på uthyrningskontor som Dollar och Hertz. Använd vårt filter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring i Biarritz. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Biarritz under oktober månad?

De flesta resenärer väljer att hyra en mindre, ekonomisk bil då de reser till Biarritz i oktober månad. Dess snåla bensinförbrukning och förmåga att hantera våta vägförhållanden gör dessa mindre bilar till ett bra val då nederbörden i genomsnitt ligger på 140 mm och temperaturerna kring 10 °C. Att hyra en Ekonomi i Biarritz kommer i genomsnitt kosta dig 516 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Biarritz, Frankrike?

Hastighetsgränsen i Biarritz är 50 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Biarritz är 80 km/t respektive 130 km/t. Om du hyr en bil i Biarritz bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Hur är vädret i Biarritz, Frankrike i september?

Den som letar efter en hyrbil i Biarritz under månaden september kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 18 °C och en nederbörd på cirka 100 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i september?

Temperaturerna i Biarritz är oftast höga under september, och därför rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta så mycket av möjligt av vädret.

Är vädret i Biarritz representativt för resten av Nouvelle-Aquitaine?

Den som vill hyra en bil i Biarritz för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Nouvelle-Aquitaine under september månad vanligtvis ligger runt 17 °C med en nederbörd på omkring 79,7 mm.


Hyra bil i andra städer i Frankrike

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Nice, Paris och Marseille i Frankrike

Hyrbilar på flygplatser i Biarritz

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Biarritz

Börja planera din resa till Biarritz