Biluthyrning i Marseille, Frankrike

Vill du hyra en bil billigt i Marseille, Frankrike? Sök och jämför priser här

Marseille, Bouches-du-Rhône, Frankrike
5 aug — 12 aug
Samma avlämingsplats
Marseille, Bouches-du-Rhône, Frankrike
tors 5/8
12:00
tors 12/8
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Marseille, Frankrike

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

104 kr - 475 kr

Alla biltyper

104 kr - 1 076 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Marseille, Frankrike är 246 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Marseille, Frankrike är november. Då är priset 58 % lägre än andra tider på året och kostar bara 104 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 31 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Marseille. Genomsnittspriset för en hyrbil i Marseille kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Marseille av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.


Leverantörer av hyrbilar i Marseille

Alla större biluthyrningsfirmor i Marseille, Frankrike
2 platser
Översikt

Renlighet

8,5

Comfort

8,3

Övergripande

8,3

Upphämtning/avlämning

8,1

Valuta för pengarna

7,6
3 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

8,0
4 platser
Översikt

Renlighet

7,6

Comfort

8,0

Övergripande

7,6

Upphämtning/avlämning

7,6

Valuta för pengarna

7,6
5 platser
Översikt

Renlighet

8,2

Comfort

7,0

Övergripande

7,0

Upphämtning/avlämning

7,2

Valuta för pengarna

6,5
6 platser
Översikt

Renlighet

7,6

Comfort

7,0

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

5,3

Valuta för pengarna

7,0
3 platser
Översikt

Renlighet

5,0

Comfort

6,0

Övergripande

5,0

Upphämtning/avlämning

5,0

Valuta för pengarna

6,0
10 platser
6 platser

Information om din resa till Marseille

Franska sydkusten är ett mycket fint område för en bilsemester. Att hyra bil i Marseille kostar från 500 SEK per dygn eller 1800 SEK per vecka för en liten hyrbil med fria mil. De bästa priserna hittar man om man hyr bilen på Marseilles flygplats. Om man planerar en längre vistelse med långtidshyra kan det vara värt att undersöka om det blir billigare med kilometerkostnad och lägre dygnshyra. Var uppmärksam på att vissa städer i Frankrike har ett system med miljözoner i stadskärnan. I Marseille är zonerna flexibla och gäller endast då mätningar visar extra mycket föroreningar i luften. Man måste ha ett speciellt klistermärke på vindrutan för att få köra in i en miljözon, så var observant på skyltningen när du kör i centrum.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Marseille?

Det är vanligt med en åldersgräns på 18 år för att hyra bil i Marseille. Vissa uthyrningsföretag har regler om att du ska ha haft körkort i minst ett år. Ibland får du betala en extra avgift om du är under 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Marseille

I Frankrike gäller högertrafik. Alla i bilen måste använda säkerhetsbälte och det är inte tillåtet att prata i handhållen mobil medan man kör. Det är endast krav på att använda halvljus vid nedsatt sikt, men generellt rekommenderas det att ha ljuset påslaget alltid. Hastighetsbegränsningen i tätort är 50 km/h och på landsväg gäller generellt 80 km/h. På motorväg får man köra i 130 km/h. Om du har haft ditt körkort i mindre än tre år gäller reducerade hastighetsbegränsningar vid vått väglag. Promillegränsen i Frankrike är 0,5 – om du har haft ditt körkort i mindre än två år är gränsen 0,2 promille. På de flesta motorvägar tas det ut en vägavgift som baseras på hur långt man har kört. Barn under 10 år ska sitta i baksätet och använda anpassad barnstol.

Parkering

Den enklaste lösningen för parkering, om man övernattar i staden, är att hitta ett hotell som erbjuder parkering till sina gäster. Det kan annars vara ganska stor konkurrens om gatuparkering, särskilt under högsäsongen och vid fotbollsmatcher. Generellt tas parkeringsavgift ut klockan 09:00-19:00 och det kostar cirka 1,50 EUR (17 SEK) per timme, men kontrollera lokal skyltning för att se vad som gäller. Ett annat alternativ är parkeringshus eller parkeringsgarage som det finns många av i Marseille. Där kan du tryggt lämna bilen och kostnaden är sällan högre än för gatuparkering.

Utflyktsmål i och omkring Marseille

Kusten runt Marseille är som gjord för vackra bilutflykter. Österut ligger Franska Rivieran, eller Côte d’Azur, som är mycket populärt med sin lyx och flärd. Västerut, mot Martigues, sträcker sig Côte Bleu som är minst lika vackert men med något färre turister. Pittoreska små byar ligger längs hela kusten och även längre upp i bergen, och Medelhavet formar hela tiden en dramatisk bakgrund med sitt klarblåa vatten. Med egen bil är det också enkelt att ta sig till mindre populära stränder utanför städerna om man vill ta ett dopp i lugn och ro. Det tar ungefär två timmar att köra från Marseille till Nice. Kustvägen från Cassis till St. Tropez är bedövande vacker. Vill man ha lite miljöombyte kan man fortsätta från Nice genom nationalparken Mercantour till byn Gap vid foten av Alperna. Från Nice kan man också fortsätta till Monaco och vidare över gränsen in till Italien, men kom ihåg att kontrollera med uthyrningsfirman vilka regler som gäller för att köra till andra länder.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Marseille kan du välja mellan att använda dig av de grundläggande försäkringar som ingår, eller att köpa till utökat skydd mot en extra avgift. Vanligtivs ingår en ansvarsförsäkring samt en försäkring mot stöld. Det är också vanligt med en vagnskadeförsäkring som täcker vissa skador på bilen. Självrisken på dessa försäkringar ligger på cirka 1000 EUR (11000 SEK). Ett sätt att undvika självrisken är att köpa till självriskeliminering. Du får räkna med att betala cirka 10 EUR (100 SEK) extra per dag för självriskeliminering och en heltäckande försäkring, men det kan snabbt löna sig vid en eventuell skada på hyrbilen. Försäkringar säljs av uthyrningsfirman i samarbete med lokala försäkringsbolag men du kan också undersöka vad som erbjuds av ditt vanliga försäkringsbolag.

Kan man använda sitt svenska körkort i Marseille, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inte skaffa internationellt körkort när du ska hyra bil i Marseille. Svenskt körkort gäller i hela Europa.

Var i Marseille kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hämta och lämna din hyrbil i Marseille på många ställen. De flesta uthyrningsfirmorna har ett kontor i centrum, oftast i anslutning till tågstationen och Boulevard Voltaire. Ett annat alternativ är Marseilles flygplats. Håll utkik efter uthyrningsföretagets minibuss när du landar. De kör dig till kontoret där du hämtar upp bilen. (Information kontrollerad: 07/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Marseille, Frankrike

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Nice Côte d'Azur flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Marseille

Hittills i juli har det gjorts 132 sökningar på momondo efter hyrbilar i Marseille.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Marseille för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Enterprise, Thrifty och Hertz är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Marseille. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Marseille, Frankrike?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Marseille erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som Enterprise, Thrifty och Hertz har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Marseille under augusti månad?

Med genomsnittstemperaturer på 20 °C och en nederbörd på 60 mm är en cabriolet det bästa alternativet att hyra i augusti månad. Att hyra en cabriolet i Marseille är ett spännande sätt att uppleva omgivningarna utan att behöva oroa sig för dåligt väder. Det är dock smart att dubbelkolla väderprognosen innan din resa utifall du skulle behöva justera ditt val av bil. Att hyra en Cabriolet i Marseille kommer i genomsnitt kosta dig 689 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Europcar i Marseille?

Europcar är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Marseille, Frankrike. Med 6 uthyrningskontor i Marseille, Frankrike hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 449 kr per dag från Europcar.

Vad är hastighetsgränsen i Marseille, Frankrike?

Hastighetsgränsen i Marseille är 50 km/t om inget annat anges. Marseille har en hastighetsgräns på 80 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Marseille ligger hastighetsgränsen generellt på 130 km/t.

Hur är vädret i Marseille, Frankrike i juli?

Under juli är medeltemperaturen i Marseille 23 °C och den förväntade nederbörden är 10 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Marseille.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i juli?

Temperaturerna i Marseille är oftast höga under juli, och därför rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta så mycket av möjligt av vädret.

Är vädret i Marseille representativt för resten av Provence-Alpes-Côte d'Azur?

Om du letar efter en hyrbil i Marseille för en bilresa till närliggande områden under juli månad är det viktigt att veta att resten av Provence-Alpes-Côte d'Azur vanligtvis har en temperatur på 23 °C och en nederbörd på omkring 21,4 mm.


Hyra bil i andra städer i Frankrike

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Nice, Paris och Bordeaux i Frankrike

Hyrbilar på flygplatser i Marseille

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Marseille

Upptäck fler biluthyrningsfirmor i Bouches-du-Rhône

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Aix-en-Provence, Antibes och Avignon inom Bouches-du-Rhône

Börja planera din resa till Marseille