Hyrbilar i Borås, Västra götaland

Vill du hyra en bil billigt i Borås, Västra götaland? Sök och jämför priser här!

Borås, Sverige
5 dec — 12 dec
Samma avlämingsplats
Borås, Sverige
mån 5/12
12:00
mån 12/12
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Borås, Västra götaland

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Borås, Västra götaland
Seat Leon
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

31 kr/dag

(12 dec - 16 dec)
Seat Leon
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

58 kr/dag

(3 dec - 10 dec)
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

60 kr/dag

(3 dec - 10 dec)
Volkswagen Golf
Audi A1
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

38 kr/dag

(10 dec - 14 dec)
Audi A1
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

30 kr/dag

(12 dec - 16 dec)
Opel Corsa
Audi A6 Avant
eller liknande Kombi premium
Upp till 5 passagerare

92 kr/dag

(10 dec - 14 dec)
Audi A6 Avant
Nissan Qashqai
eller liknande Medelstor SUV
Upp till 5 passagerare

54 kr/dag

(12 dec - 16 dec)
Nissan Qashqai
Volvo V60
eller liknande Stor kombi
Upp till 5 passagerare
Fordon med 5 dörrar

79 kr/dag

(26 dec - 2 jan)
Volvo V60
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

42 kr/dag

(12 dec - 16 dec)
Toyota Corolla

Viktig information om hyrbilar i Borås

Borås är en stad som ligger relativt nära våra grannländer, och det tar inte så lång tid att exempelvis köra till Oslo i Norge eller Köpenhamn i Danmark. Därför kan det vara extra viktigt att ha koll på vilka regler som gäller om du planerar att korsa landsgränsen. Huruvida du kan köra mellan länder eller ej med din hyrbil i Borås beror på vilka regler och bestämmelser som gäller hos den biluthyrare du väljer. Om det finns möjlighet att köra din hyrbil över gränsen kan det förekomma extra avgifter i form av försäkringar och skatter. Detta brukar kallas en "cross-border fee". Vi rekommenderar att du alltid tar reda på vad som gäller för din hyrbil i Borås i förväg. Detta då eventuella försäkringar du investerat i kan bli ogiltiga om du passerar en landsgräns utan att först ha informerat din hyrbilsleverantör. Resultatet blir då att du står som ensam ansvarig för eventuella skador eller utgifter som kan uppstå.

Du har goda chanser att hitta en billig hyrbil i Borås, och nästa steg är att boka den. Det allra vanligaste då du hyr en bil i Borås är att du inte behöver ha med dig ett kreditkort. Detta var ofta normen på de flesta hyrbilsbyråer förr i tiden, men nu räcker det oftast med ett vanligt bankkort. Även om detta gäller på de flesta biluthyrningsställena i Sverige är det dock alltid bäst att dubbelkolla vad som gäller för just hyrbilar i Borås hos den hyrbilsfirma du tänkt hyra din bil från. Exempelvis vill vissa biluthyrare gärna att hyrbilen bokas med ett kreditkort då detta gör att de kan reservera själva hyresbeloppet på kortet. Till skillnad från ett kreditkort går det nämligen inte att reservera några hyresbelopp på ett bankkort som inte tillåter krediter. Det går dock bra att betala bilhyran för din hyrbil i Borås med ett bankkort, och vanligast är att det måste vara anslutet till antingen Visa eller Mastercard. Det kan också vara bra att komma ihåg att utifall du vill förskottsbetala din bokning för Borås-hyrbilar så måste kortet du använder i de flesta fall vara öppet för internet- och utlandsbetalningar.

Det finns inga unika körregler att tänka på när du kör din hyrbil i Borås som inte gäller för övriga Sverige. Precis som för stadskörning på andra orter är det viktigt att vara vaken och uppmärksam på situationer som typiskt sätt uppstår i lite större städer. Då det förekommer många cyklister i Borås är det exempelvis viktigt att komma ihåg att väjningsplikten som bilförare exempelvis gäller om du svänger i en korsning med en bevakad cykelpassage. Och det samma gäller vid en enkel cykelpassage. Tänk även på att du som bilförare har stoppförbud i cykelbanan. Värt att notera är dessutom att det finns trafikpollare i Borås runt stadskärnan vars uppgift är att hindra obehöriga fordon att köra in i vissa delar av centrum som är anpassade för fotgängare.

Medan det är enkelt boka en hyrbil i Borås för svenska medborgare kan internationella förare i vissa fall behöva uppvisa ytterligare dokumentation. För det första krävs självklart ett giltigt körkort. De flesta biluthyrningsföretag vill dessutom att föraren ska ha haft sitt körkort i minst två år för att få ta del av ett hyrbilserbjudande. Om körkortet i fråga är utfärdat inom EEA, vilket står för European Economic Area, går det bra för resenären att hyra bil med detta i Borås. Om bilhyraren har ett körkort från något annat land utanför denna region, eller om texten på körkortet är skriven med kyrilliska bokstäver, krävs ett internationellt körkort. Vidare måste körkortet ha ett foto på innehavaren. Saknas detta behövs kompletterande identifikation i form av en ID-handling med bild. Detta kan till exempel vara ett pass, ID-kort eller en annan handling med bild som dessutom intygar att resenären är över 18 år.


Erbjudanden på hyrbilar i Borås, Västra götaland

Hitta rätt hyrbil för dig i Borås

Bilar i Liten

394 kr - 674 kr

Alla biltyper

533 kr - 1 527 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Borås, Sverige är 561 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Borås, Sverige är september. Då är priset 30% lägre än under resten året och ligger på bara 394 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 46 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Borås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Borås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Borås som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Borås, Sverige är 931 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Borås, Sverige är januari. Då är priset 50% lägre än under resten året och ligger på bara 466 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 10 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Borås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Borås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Borås, Sverige är 1 164 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Borås, Sverige är oktober. Då är priset 34% lägre än under resten året och ligger på bara 779 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 12% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Borås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Borås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Stor i Borås som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Borås, Sverige är 779 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Borås, Sverige är november. Då är priset 34% lägre än under resten året och ligger på bara 521 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 25 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Borås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Borås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Borås som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Borås, Sverige är 1 456 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Borås, Sverige är oktober. Då är priset 36% lägre än under resten året och ligger på bara 933 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 30% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Borås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Borås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Borås, Sverige är 1 226 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Borås, Sverige är juni. Då är priset 12% lägre än under resten året och ligger på bara 1 084 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 16% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Borås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Borås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Lyxigt i Borås som hittats på momondo under den senaste veckan.

Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

30 kr/dag

(12 dec - 16 dec)
Opel Corsa
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

31 kr/dag

(12 dec - 16 dec)
Toyota Corolla
Audi A1
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

38 kr/dag

(10 dec - 14 dec)
Audi A1

Hyrbilsleverantörer i Borås

Alla större biluthyrningsfirmor i Borås, Västra götaland

Europcar

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Budget

1 plats
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Hertz

3 platser

keddy by Europcar

3 platser

MABI

2 platser

Sixt

2 platser

Sunnycars

2 platser

Ace

1 plats

Bra att veta om hyrbilar i Borås

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Borås.

Mest populära uthyrningsföretag

Sixt

Populära biltyper

Compact, Economy, Standard

Billigaste hyrbilen

272 kr

Mest populära modellen

Toyota Yaris
Den mest populära biluthyrningsfirman i Borås som hittats på momondo den här månaden är Sixt. Andra toppval för biluthyrningsföretag är MABI och Hertz
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Borås under de senaste 72 timmarna: Compact, Economy, Standard.
Det lägsta priset för en hyrbil i Borås är 272 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 449 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Borås under de senaste 7 dagarna är av modellen Toyota Yaris. Våra användare föredrar också Volvo XC40 som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Borås

Nedan visas de mest populära hotellen i Borås

Att köra med hyrbil i Borås – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Borås och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

För att hyra en bil i Borås för en weekend i december, hittade vi så låga priser som 336 kr med genomsnittspriset 568 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Borås i december hittade ett genomsnittspris på 301 kr - men priser så låga som 277 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Du kan förvänta dig att hitta de bästa erbjudandena från MABI när du besöker Borås. Med en genomsnittskostnad på 306 kr per dag från deras 2 uthyrningskontor är MABI ett bra företag att hyra din bil från.

Europcar har 3 uthyrningskontor. Användare på momondo kan förvänta sig få betala i genomsnitt 437 kr per dag om de hyr från ett av dessa kontor.

Om du hyr ett fordon i Borås tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 60 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Borås ligger hastighetsgränsen runt 100 km/t. Om du kör på motorvägen i Borås ligger hastighetsgränsen på 120 km/t.

Den som vill hyra en bil i Borås för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Västra götaland under november månad vanligtvis ligger runt 3 °C med en nederbörd på omkring 70 mm.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Borås

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Borås

Hyrbilstyper som är extra populära i Borås

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Borås

Börja planera din resa till Borås


Varför använda momondo?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Borås om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

momondo gör det enklare för dig att hitta bra hyrbilar i Borås då du kan förfina din sökning med våra många filtreringsalternativ. Du kan begränsa ditt urval genom att titta på pris, biltyp, plats med mera.

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Borås som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Borås.

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Borås.

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Borås på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.