Hitta billig biluthyrning i Jönköping

Vill du hyra en bil billigt i Jönköping? Sök och jämför priser här

Jönköping, Sverige
1 feb — 8 feb
Samma avlämingsplats
Jönköping, Sverige
mån 1/2
12:00
mån 8/2
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Jönköping

Alla större biluthyrningsfirmor i Jönköping
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.6

Betyg baserat på 1 recensioner


När är det billigast att hyra en bil i Jönköping?

Alla

176 kr - 1 085 kr

I november månad är det billigast att hyra en bil i Jönköping. Priset ligger då 53% lägre än under resten av året, på bara 176 kr per dag. Den dyraste månaden är maj. Priset för en hyrbil i Jönköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Erbjudanden på hyrbilar i Jönköping

Hitta den rätta hyrbilen

Små bilar kategoriseras vanligtvis som ekonomiska bilar, kompakta bilar och bilar något mindre än genomsnittet. Du kan förvänta dig att få betala 465 kr per dag för att hyra en liten bil i Jönköping. Nedan är de bästa priserna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
212 kr/dag
15 feb - 17 feb
Jönköping
Österängsvägen 8
Kia Rio Hatchback
212 kr/dag
15 feb - 17 feb
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
233 kr/dag
15 feb - 17 feb
Jönköping
Österängsvägen 8
Chevrolet Sonic Sedan
233 kr/dag
15 feb - 17 feb
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
257 kr/dag
15 feb - 17 feb
Jönköping
Österängsvägen 8
Chevrolet Sonic Sedan
257 kr/dag
15 feb - 17 feb
Hitta liknande
Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
274 kr/dag
15 feb - 17 feb
Jönköping
Österängsvägen 8
Kia Rio Hatchback
274 kr/dag
15 feb - 17 feb
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
305 kr/dag
15 feb - 17 feb
Jönköping
Österängsvägen 8
Chevrolet Sonic Sedan
305 kr/dag
15 feb - 17 feb
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
337 kr/dag
15 feb - 17 feb
Jönköping
Österängsvägen 8
Chevrolet Sonic Sedan
337 kr/dag
15 feb - 17 feb
Hitta liknande

Information om din resa till Jönköping

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Jönköping?

Generellt är det en åldersgräns på 18 år som gäller när du ska hyra bil i Jönköping. Vissa uthyrningsföretag tar ut en extra avgift om man är under 25 år eller över 70 år. Olika företag har olika regler, så kolla noga vad det är som gäller.

Parkering

Inom Jönköpings kommun används ett system med zonparkering. Parkering finns både längs med gator och i parkeringshus. Parkering kostar antingen 16, 10, eller 8 SEK per timme beroende på hur central parkeringen är. P-tjugofemman är ett specialerbjudande som gäller på utvalda parkeringar i centrum med tre timmars parkering för 25 SEK. P-tjugofemman gäller på Spira, Östra torget och i samtliga parkeringshus. Kontrollera alltid lokal skyltning för eventuell avgift eller tidsbegränsning. Laddningsplats för elbil finns på flera platser runtom i staden.

Utflyktsmål i och omkring Jönköping

Att hyra bil i Jönköping är ett perfekt sätt att utforska alla spännande upplevelser i anslutning till Sveriges näst största sjö Vättern. Med en egen bil kan du upptäcka området i din egen takt och enkelt ta dig till mindre orter och mer avlägsna platser. En liten hyrbil med fria mil kostar från 500 SEK per dygn eller 1300 SEK per vecka. Vill du ha en större bil med plats för hela familjen eller kanske stor campingutrustning får du räkna med 600-700 SEK per dygn. Om du planerar en långtidshyra och endast ska köra kortare avstånd kan det vara värt att i stället överväga ett kontrakt med kilometerkostnad. Det tas inte ut någon vägavgift eller trängselskatt för att köra i Jönköping. Tänk på att antingen ta med eller hyra anpassad barnstol om du ska köra med barn i bilen. Det finns massor av spännande utflykter du kan göra om du väljer att hyra bil i Jönköping. En klassisk utflykt är att åka upp till Gränna där du kan besöka någon av polkagrisfabrikerna och sedan ta båten över till Visingsö. Under sommaren kan det vara bra att boka en plats på färjan om du vill ta med bilen. Missa inte att stanna i Äppledalen i Kaxholmen på vägen till Gränna. Där kan du fika i det trevliga gårdscaféet och vandra bland äppleodlingarna. För friluftsaktiviteter som vandring och cykling rekommenderas Dumme mosse och om du vill ta ett dopp i Vättern kan du bege dig till badplatsen Oset som har en fin strand och lekpark. En utflykt till Taberg med en vandring upp på Tabergstoppen är också ett trevligt stopp. På toppen kan du njuta av utsikten samt stanna till för fika eller middag.

Vilka försäkringar ska man ha?

Det ingår oftast en grundläggande försäkring vid biluthyrning i Jönköping. Dessutom erbjuder hyrbilsföretagen i samarbete med lokala försäkringsbolag ofta erbjudanden på utökade försäkringar om du vill ha extra skydd om något skulle hända med hyrbilen. Att välja till försäkringar som självriskeliminering kan vara ett bra alternativ då det helt täcker dina kostnader vid en eventuell skada på hyrbilen. Det erbjuds ofta också utökade stöldförsäkringar. Många svenska banker erbjuder en självriskeliminering om du betalar med ditt bank- eller kreditkort, så kontrollera även med din bank om deras försäkring täcker din hyrbil. Priser och kontrakt varierar mellan olika företag så kontrollera noga vad som gäller för just din hyrbil i Jönköping.

Var i Jönköping kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hämta och lämna din hyrbil i Jönköping på flera ställen, både i stadens centrum och på Jönköpings flygplats. Vill du hämta din bil i centrum så finns det flera uthyrningsfirmor i närheten av Jönköpings resecentrum. Det finns även uthyrningsfirmor i de västra delarna av staden, till exempel på John Bauersgatan, varifrån det är enkelt att ta sig ut på E4:an. På flygplatsen finns det också flera olika uthyrningsfirmor och du hittar deras kontor i direkt anslutning till ankomsthallen. Det går smidigt att ta sig både till och från flygplatsen med bil. (Information kontrollerad: 26/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Jönköping

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Göteborg-Landvetter Airport flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Jönköping

I januari har vi genomfört 134 sökningar efter hyrbilar i Jönköping för momondo-användare.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Jönköping för att motverka spridningen av COVID-19?

Sixt, Avis, och Hertz är några av företagen som erbjuder förhöjda rengöringsalternativ för att motverka spridningen av COVID-19 i Jönköping. Fordonen rengörs alltid regelbundet, men hyrbilsföretagen tar nu extra åtgärder för att se till att bilarna är desinficerade. Du kan ta en titt på alla hyrbilsföretag i Jönköping som erbjuder denna tjänst genom att filtrera efter alternativet på momondo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Jönköping i februari?

För att hyra en bil en weekend i Jönköping i februari, var genomsnittspriset 653 kr, med billigare erbjudanden från 168 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Jönköping i februari hittade ett genomsnittspris på 555 kr - men priser så låga som 197 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Vilka hyrbilsfirmor i Jönköping har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har Budget de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 203 kr per dag för hyrbilar i Jönköping. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 2 uthyrningskontor i Jönköping är 159 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Jönköping?

Hyrbilar i Jönköping från populära uthyrningsfirmor som Sixt, Avis och Hertz kommer generellt att erbjuda gratis avbokning. momondo har ingen kontroll över företagens avbokningspolicyer i Jönköping, men vi kan hjälpa dig hitta de billigaste erbjudandena för hyrbilar inför din nästa resa.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Jönköping?

Jönköping har 4 uthyrningskontor från Hertz med ett genomsnittligt dagspris på 666 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Jönköping?

Hastighetsgränsen i Jönköping är 60 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Jönköping är 100 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Vädret i Jönköping under januari kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Jönköping.

Är vädret i Jönköping representativt för resten av Jönköpings län?

Om du letar efter en hyrbil i Jönköping för en bilresa till närliggande områden under januari månad är det viktigt att veta att resten av Jönköpings län vanligtvis har en temperatur på −2 °C och en nederbörd på omkring 55 mm.


Planera din resa till Jönköping

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Jönköping

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Jönköping
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Jönköping

  Hitta hotell i Jönköping
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Jönköping