Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Jönköping, Jönköpings län

Vill du hyra en bil billigt i Jönköping, Jönköpings län? Sök och jämför priser här!

Jönköping, Sverige
26 mar — 2 apr
Jönköping, Sverige
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Jönköping

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Jönköping

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Jönköping?

De billigaste hyrbilarna i Jönköping hittas generellt genom Hertz. När du bokar med Hertz kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 338 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Jönköping är 491 kr/dag.

Vilken bil väljer flest att hyra i Jönköping?

Bilmodellen Tesla Model Y är den mest populära bilen att hyra i Jönköping enligt våra uppgifter. Våra användare har hittat priser för Tesla Model Y för så lite som 787 kr/dag i Jönköping, men generellt kan du vänta dig priser på runt 1 209 kr/dag. En annan populär bil att hyra i Jönköping är modellen Toyota Yaris för ett genomsnittspris på 554 kr/dag, och för erbjudanden så låga som 363 kr/dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Jönköping, Jönköpings län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Jönköping, Jönköpings län
Ekonomi376 kr per dag
Kompakt438 kr per dag
Medelstor1 127 kr per dag
Stor bil950 kr per dag
Stor SUV1 125 kr per dag
Mini538 kr per dag
Lyx917 kr per dag
Kompakt SUV553 kr per dag
Mellanstor kombi646 kr per dag
Standard-SUV970 kr per dag
Kombi lyx1 396 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Jönköping

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Jönköping?

Generellt är det en åldersgräns på 18 år som gäller när du ska hyra bil i Jönköping. Vissa uthyrningsföretag tar ut en extra avgift om man är under 25 år eller över 70 år. Olika företag har olika regler, så kolla noga vad det är som gäller.

Parkering

Inom Jönköpings kommun används ett system med zonparkering. Parkering finns både längs med gator och i parkeringshus. Parkering kostar antingen 16, 10, eller 8 SEK per timme beroende på hur central parkeringen är. P-tjugofemman är ett specialerbjudande som gäller på utvalda parkeringar i centrum med tre timmars parkering för 25 SEK. P-tjugofemman gäller på Spira, Östra torget och i samtliga parkeringshus. Kontrollera alltid lokal skyltning för eventuell avgift eller tidsbegränsning. Laddningsplats för elbil finns på flera platser runtom i staden.

Utflyktsmål i och omkring Jönköping

Att hyra bil i Jönköping är ett perfekt sätt att utforska alla spännande upplevelser i anslutning till Sveriges näst största sjö Vättern. Med en egen bil kan du upptäcka området i din egen takt och enkelt ta dig till mindre orter och mer avlägsna platser. En liten hyrbil med fria mil kostar från 500 SEK per dygn eller 1300 SEK per vecka. Vill du ha en större bil med plats för hela familjen eller kanske stor campingutrustning får du räkna med 600-700 SEK per dygn. Om du planerar en långtidshyra och endast ska köra kortare avstånd kan det vara värt att i stället överväga ett kontrakt med kilometerkostnad. Det tas inte ut någon vägavgift eller trängselskatt för att köra i Jönköping. Tänk på att antingen ta med eller hyra anpassad barnstol om du ska köra med barn i bilen. Det finns massor av spännande utflykter du kan göra om du väljer att hyra bil i Jönköping. En klassisk utflykt är att åka upp till Gränna där du kan besöka någon av polkagrisfabrikerna och sedan ta båten över till Visingsö. Under sommaren kan det vara bra att boka en plats på färjan om du vill ta med bilen. Missa inte att stanna i Äppledalen i Kaxholmen på vägen till Gränna. Där kan du fika i det trevliga gårdscaféet och vandra bland äppleodlingarna. För friluftsaktiviteter som vandring och cykling rekommenderas Dumme mosse och om du vill ta ett dopp i Vättern kan du bege dig till badplatsen Oset som har en fin strand och lekpark. En utflykt till Taberg med en vandring upp på Tabergstoppen är också ett trevligt stopp. På toppen kan du njuta av utsikten samt stanna till för fika eller middag.

Vilka försäkringar ska man ha?

Det ingår oftast en grundläggande försäkring vid biluthyrning i Jönköping. Dessutom erbjuder hyrbilsföretagen i samarbete med lokala försäkringsbolag ofta erbjudanden på utökade försäkringar om du vill ha extra skydd om något skulle hända med hyrbilen. Att välja till försäkringar som självriskeliminering kan vara ett bra alternativ då det helt täcker dina kostnader vid en eventuell skada på hyrbilen. Det erbjuds ofta också utökade stöldförsäkringar. Många svenska banker erbjuder en självriskeliminering om du betalar med ditt bank- eller kreditkort, så kontrollera även med din bank om deras försäkring täcker din hyrbil. Priser och kontrakt varierar mellan olika företag så kontrollera noga vad som gäller för just din hyrbil i Jönköping.

Var i Jönköping kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hämta och lämna din hyrbil i Jönköping på flera ställen, både i stadens centrum och på Jönköpings flygplats. Vill du hämta din bil i centrum så finns det flera uthyrningsfirmor i närheten av Jönköpings resecentrum. Det finns även uthyrningsfirmor i de västra delarna av staden, till exempel på John Bauersgatan, varifrån det är enkelt att ta sig ut på E4:an. På flygplatsen finns det också flera olika uthyrningsfirmor och du hittar deras kontor i direkt anslutning till ankomsthallen. Det går smidigt att ta sig både till och från flygplatsen med bil.


Erbjudanden på hyrbilar i Jönköping, Jönköpings län

Hitta rätt hyrbil för dig i Jönköping

Liten bilar

561 kr - 692 kr

Alla biltyper

763 kr - 1 000 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Jönköping, Sverige är 600 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Jönköping, Sverige är juni. Då är priset 7% lägre än under resten året och ligger på bara 561 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 27 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Jönköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Jönköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten bil i Jönköping som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Jönköping, Sverige är 897 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Jönköping, Sverige är juli. Då är priset 18% lägre än under resten året och ligger på bara 743 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 10% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Jönköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Jönköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel bil i Jönköping som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Jönköping, Sverige är 1 396 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Jönköping, Sverige är februari. Då är priset 23% lägre än under resten året och ligger på bara 1 079 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 42% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Jönköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Jönköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen stor bil i Jönköping som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Jönköping, Sverige är 805 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Jönköping, Sverige är september. Då är priset 20% lägre än under resten året och ligger på bara 645 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 2 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Jönköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Jönköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Jönköping som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Jönköping, Sverige är 1 330 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Jönköping, Sverige är juli. Då är priset 10% lägre än under resten året och ligger på bara 1 200 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 39% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Jönköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Jönköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt bil i Jönköping, Sverige är 1 121 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt bil i Jönköping, Sverige är april. Då är priset 22% lägre än under resten året och ligger på bara 885 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt bil är typiskt 28% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Jönköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Jönköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

376 kr/dag

(7 jun - 10 jun)
Skoda Fabia
Skoda Rapid
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

438 kr/dag

(7 jun - 10 jun)
Skoda Rapid
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

441 kr/dag

(7 jun - 10 jun)
Mercedes-Benz A-Class

Hyrbilsleverantörer i Jönköping

Alla större biluthyrningsfirmor i Jönköping, Jönköpings län

Sixt

2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Ace

1 plats

Avis

2 platser

MABI

4 platser

Hertz

4 platser

GREEN MOTION

3 platser

Europcar

2 platser

Sunnycars

5 platser

Bra att veta om hyrbilar i Jönköping

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Jönköping.

Mest populära uthyrningsföretag

Hertz

Populära biltyper

Economy, Full-size, SUV

Billigaste hyrbilen

410 kr

Mest populära modellen

Tesla Model Y
Den mest populära biluthyrningsfirman i Jönköping som hittats på momondo den här månaden är Hertz. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Sixt och Europcar
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Jönköping under de senaste 72 timmarna: Economy, Full-size, SUV.
Det lägsta priset för en hyrbil i Jönköping är 410 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 803 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Jönköping under de senaste 7 dagarna är av modellen Tesla Model Y. Våra användare föredrar också Toyota Yaris som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Jönköping

Nedan visas de mest populära hotellen i Jönköping
Best Western Plus John Bauer Hotel

Best Western Plus John Bauer Hotel

Sodra Strandgatan 15, Box 2192, Jönköping, Jonkopings Lan, Sweden

0,8 km från stadskärnan

Vox Hotel

Vox Hotel

Lantmatargrand 2, Jönköping, Jonkopings Lan, Sweden

1,0 km från stadskärnan

Sure Hotel by Best Western City Jonkoping

Sure Hotel by Best Western City Jonkoping

Västra Storgatan 25A, Jönköping, Jonkopings Lan, Sweden

0,8 km från stadskärnan

Hoom Home & Hotel Jönköping

Hoom Home & Hotel Jönköping

76 Huskvarnavägen, Jönköping, Jonkopings Lan, Sweden

4,3 km från stadskärnan

Ibis Hotel Jönköping

Ibis Hotel Jönköping

Strömsnäsgatan, 6, Jönköping, Jonkopings Lan, Sweden

1,6 km från stadskärnan

Hotel Savoy

Hotel Savoy

Brunnsgatan, 13-15, Jönköping, Jonkopings Lan, Sweden

0,5 km från stadskärnan

Clarion Collection Hotel Victoria

Clarion Collection Hotel Victoria

F. East Elmgrens Gata 5, Jönköping, Jonkopings Lan, Sweden

0,7 km från stadskärnan

Villa Björkhagen

Villa Björkhagen

Jönköping, Jönköpings län, Sverige

3,5 km från stadskärnan

Elite Stora Hotellet

Elite Stora Hotellet

Hotellplan, Jönköping, Jönköpings län, Sverige

0,9 km från stadskärnan

Quality Hotel Jönköping

Quality Hotel Jönköping

Ryhovsgatan 3, Jönköping, Jonkopings Lan, Sweden

2,4 km från stadskärnan

Rc Hotel Sports & Business

Rc Hotel Sports & Business

Mässvägen 6, Jönköping, Jonkopings Lan, Sweden

4,5 km från stadskärnan

Comfort Hotel Jönköping

Comfort Hotel Jönköping

Klostergatan 28, Jönköping, Jonkopings Lan, Sweden

0,4 km från stadskärnan

A6 Hotell & Vandrarhem

A6 Hotell & Vandrarhem

Rekrytvägen 5, Jönköping, Jonkopings Lan, Sweden

2,1 km från stadskärnan

Motell Vatterleden

Motell Vatterleden

Gränna, Jönköping, Jönköpings län, Sverige

18,9 km från stadskärnan

Grand Hotel

Grand Hotel

Hovrättstorget 1, Jönköping, Jonkopings Lan, Sweden

1,1 km från stadskärnan

Bashults Gård

Bashults Gård

Bashult 15, Jönköping, Jonkopings Lan, Sweden

7,5 km från stadskärnan

City Apartments in Jonkoping

City Apartments in Jonkoping

Jönköping, Jönköpings län, Sverige

0,5 km från stadskärnan

Quality Hotel Match

Quality Hotel Match

Brånebacken 4, Jönköping, Jonkopings Lan, Sweden

0,9 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Jönköping – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Jönköping och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Jönköping, Sverige i april?

För att hyra en bil en weekend i Jönköping i april, var genomsnittspriset 680 kr, med billigare erbjudanden från 383 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Jönköping i april hittade ett genomsnittspris på 472 kr - men priser så låga som 472 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Vad är hastighetsgränsen i Jönköping, Sverige?

Hastighetsgränsen i Jönköping är 60 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Jönköping är 100 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Tesla Model Y i Jönköping?

Är vädret i Jönköping representativt för resten av Jönköpings län?

Om du letar efter en hyrbil i Jönköping för en bilresa till närliggande områden under mars månad är det viktigt att veta att resten av Jönköpings län vanligtvis har en temperatur på 0 °C och en nederbörd på omkring 35 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Jönköping?

Priserna för bilar i Jönköping uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Jönköping?

Av mars 2024 finns det 31 bolag att välja mellan för bilar i Jönköping.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Jönköping?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Jönköping. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Jönköping?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Jönköping. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Jönköping?

Det är en god idé att välja momondo när du söker efter hyrbilar i Jönköping eftersom det är snabbt och gratis. Vi hittar alla hyrbilspriser och policyer, och det enda du behöver göra är att välja det alternativ som fungerar bäst för dig och din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Jönköping?

När du har sökt efter en hyrbil i Jönköping visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Jönköping med gratis avbokning?

Självklart! momondo har ett dedikerat filter för användare som gör att du kan välja att endast se hyrbilar i Jönköping som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Jönköping på momondo?

Med momondo kan du specifikt söka efter hyrbilar i Jönköping med rättvisa bränslepolicyer.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Jönköping som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Jönköping.

Kan jag söka efter hyrbilar i Jönköping med obegränsat kilometertal på momondo?

Absolut. Du kan specifikt filtrera efter hyrbilserbjudanden i Jönköping med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Jönköping

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Jönköping


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners