Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Rom, Lazio

Vill du hyra en bil billigt i Rom, Lazio? Sök och jämför priser här!

Rom, Italien
26 mar — 2 apr
Rom, Italien
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Rom

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Rom

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Rom?

De billigaste hyrbilarna i Rom hittas generellt genom Centauro. När du bokar med Centauro kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 15 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Rom är 226 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Rom?

Sunnycars har flest uthyrningskontor i Rom med 42 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Rom?

De flesta av momondos användare hyr modellen Fiat 500 i Rom, även om typen Fiat 500X är ett populärt andrahandsval enligt våra data. Om du är intresserad av att hyra modellen Fiat 500 ligger priserna generellt på 348 kr per dag. Vissa användare har hittat erbjudanden för modellen Fiat 500 i Rom för så lite som 59 kr per dag. Hyrbilar av modellen Fiat 500X i Rom kostar i genomsnitt 384 kr per dag, och några av de billigaste erbjudandena ligger på 54 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Rom, Lazio

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Rom, Lazio
Ekonomi63 kr per dag
Kompakt111 kr per dag
Medelstor192 kr per dag
SUV137 kr per dag
Mini62 kr per dag
Minibuss745 kr per dag
Kompakt SUV83 kr per dag
Leverantörens val123 kr per dag
Kompakt kombi242 kr per dag
Medelstor SUV242 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Rom

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Rom?

För att hyra bil i Rom ska du som allra lägst ha fyllt 18 år. Hos många biluthyrare gäller dock åldersgränsen 21 år så tänk på att det kan vara mycket svårt att hitta en bil att hyra om du är under 21. I Italien gäller dessutom generellt sätt att en avgift tillkommer per dag om du är yngre än 24 år. Det är därför svårt att hyra en bil billigt under din resa i Rom om du är under 24 år gammal. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika biluthyrare men tänk på att resultatlistan inte tar hänsyn till din ålder.

Viktigt att veta om trafikregler i Rom

Trafiken i centrala Rom är mycket hetsig och det uppstår ofta köer och trafikstockningar, särskilt under rusningstid. Motorvägarna i Italien kallas för Autostrada och i allmänhet gäller att du kan köra som mest 130 kilometer i timmen på dessa. Om det snöar eller regnar gäller dock 110 kilometer i timmen som max hastighet. I Italien gäller att du inte får tala i mobil medan du kör bil om du inte har en handsfree. I Rom finns delar av staden som tillämpar så kallade miljözoner. Du kan då köpa ett så kallat ecopass för din bil beroende på hur pass miljövänlig din bil är och detta ger dig tillstånd att köra i centrala delarna av staden.

Parkering

Att parkera i centrala Rom är näst intill omöjligt då stadens centrum är skyddat av en Zona Traffico Limitato, ett slags bilförbud på grund av det historiska området. Om du bor på ett hotell inne i denna zon kan du dock vara undantagen denna regel. Utanför det historiska centret, där du inte kan parkera på gatorna, kostar det ungefär 1 EUR (ca. 15 SEK) per timme att parkera. Nära den historiska stadskärnan finns dock flera parkeringshus där du har större chans att hitta någonstans att ställa bilen än på gatorna runt om centrumet. För att parkera billigt ska du ställa bilen vid någon av metrostationerna utanför centrala Rom, och istället ta tunnelbanan in till centrum, då dessa parkeringshus har lägst priser.

Utflyktsmål i och omkring Rom

Om du hyr bil under din resa till Rom har du möjlighet att besöka en mängd destinationer i stadens närhet. Bland annat är det populärt att ta sig till Neapel och vulkanen Pompeji, historiska Tivoli med trädgården vid Villa d’Este samt orten Assisi.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Rom behöver du ha ett par försäkringar. Det är obligatoriskt att ha en försäkring som täcker stöld av bilen samt skador vid eventuell krock. För det mesta ingår dessa försäkringar automatiskt i hyrbilspriserna och du får dessa direkt när du bokar din hyrbil. Biluthyrarna har ofta även andra erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar. Du kan till exempel köpa till en självriskeliminering för att helt skydda dig från eventuella kostnader om något skulle hända med hyrbilen. I Italien gäller självriskeliminering inte i alla delar av landet, så om du ska åka utanför Rom ska du kolla upp vad som gäller. Innan du köper till en försäkring via hyrbilsföretaget är det smart att kolla upp om din hemförsäkring eller bank erbjuder någon försäkring i det skydd du redan har. Bland annat är det vanligt att banker erbjuder försäkringar i och med att du betalar med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Rom, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil i Rom och köra i Italien behöver du inte något internationellt körkort då det svenska körkortet är fullt giltigt.

Var i Rom kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du gör en sökning via momondo för att hitta hyrbilar i Rom ser du enkelt var du kan hämta och lämna din hyrbil. Om du vill lämna bilen på en annan plats än där du hämtat upp den väljer du helt enkelt alternativet ”Annan avlämningsplats” vid din sökning. Bland annat kan du hämta och lämna bilarna vid Roms flygplatser, men det går även att lämna tillbaka bilen i andra städer. Via momondos sökning kan du hitta en bil både för en weekend-resa och för långtidshyra. Du kan även hitta hyrbilar med billiga kilometerkostnader, hyrbil med fria mil och bilar med försäkring som ingår i priset. De flesta biluthyrare erbjuder även tilläggstillbehör som GPS och barnstol om du skulle behöva detta.


Erbjudanden på hyrbilar i Rom, Lazio

Hitta rätt hyrbil för dig i Rom

Liten bilar

112 kr - 437 kr

Alla biltyper

184 kr - 744 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Rom, Italien är 271 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Rom, Italien är januari. Då är priset 59% lägre än under resten året och ligger på bara 112 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 41 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Rom. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rom kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten bil i Rom som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Rom, Italien är 606 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Rom, Italien är november. Då är priset 56% lägre än under resten året och ligger på bara 270 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 25% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Rom. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rom kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel bil i Rom som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Rom, Italien är 1 204 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Rom, Italien är februari. Då är priset 53% lägre än under resten året och ligger på bara 576 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 63% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Rom. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rom kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Rom, Italien är 454 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Rom, Italien är december. Då är priset 66% lägre än under resten året och ligger på bara 155 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 1 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Rom. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rom kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Rom som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Rom, Italien är 1 196 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Rom, Italien är februari. Då är priset 45% lägre än under resten året och ligger på bara 659 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 62% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Rom. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rom kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Rom som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt bil i Rom, Italien är 846 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt bil i Rom, Italien är mars. Då är priset 81% lägre än under resten året och ligger på bara 164 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt bil är typiskt 46% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Rom. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rom kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen cabriolet i Rom, Italien är 499 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen cabriolet i Rom, Italien är januari. Då är priset 65% lägre än under resten året och ligger på bara 179 kr per dag. En hyrbil av typen cabriolet är typiskt 9% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Rom. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rom kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

62 kr/dag

(16 apr - 26 apr)
Fiat Panda
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

63 kr/dag

(16 apr - 26 apr)
Mini Hatch
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

107 kr/dag

(30 mar - 5 apr)
Smart Fortwo

Hyrbilsleverantörer i Rom

Alla större biluthyrningsfirmor i Rom, Lazio

DRIVALIA

14 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

7,3

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

7,3

Dollar

10 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

7,7

Övergripande

7,0

Upphämtning/avlämning

6,7

Bäst

6,8

Hertz

22 platser
Översikt

Renlighet

7,0

Comfort

6,6

Övergripande

6,2

Upphämtning/avlämning

6,1

Bäst

5,9

Leasys Rent

19 platser
Översikt

Renlighet

7,5

Comfort

7,0

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

5,5

Bäst

6,5

Thrifty

9 platser
Översikt

Renlighet

6,2

Comfort

6,8

Övergripande

5,6

Upphämtning/avlämning

4,6

Bäst

5,0

Avis

18 platser
Översikt

Renlighet

5,9

Comfort

5,7

Övergripande

5,0

Upphämtning/avlämning

5,6

Bäst

5,3

Budget

10 platser
Översikt

Renlighet

6,4

Comfort

5,9

Övergripande

4,8

Upphämtning/avlämning

5,1

Bäst

5,1

Sunnycars

41 platser

Bra att veta om hyrbilar i Rom

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Rom.

Mest populära uthyrningsföretag

Record Go

Populära biltyper

Economy, Compact, Mini

Billigaste hyrbilen

119 kr

Mest populära modellen

Fiat 500
Den mest populära biluthyrningsfirman i Rom som hittats på momondo den här månaden är Record Go. Andra toppval för biluthyrningsföretag är NOLEGGIARE och SURPRICE CAR RENTAL
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Rom under de senaste 72 timmarna: Economy, Compact, Mini.
Det lägsta priset för en hyrbil i Rom är 119 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 319 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Rom under de senaste 7 dagarna är av modellen Fiat 500. Våra användare föredrar också Fiat 500X som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Rom

Sevärdheter i närheten:

Peterskyrkan20,5 km
Pantheon22,0 km
Trevi Fountain22,5 km
Coliseum22,6 km
Spanska trappan22,8 km

Sevärdheter i närheten:

Coliseum13,2 km
Teatro dell'Opera di Roma13,9 km
Trevi Fountain14,6 km
Pantheon14,8 km
Spanska trappan15,1 km

Sevärdheter i närheten:

Teatro dell'Opera di Roma3,0 km
Coliseum3,8 km
Spanska trappan3,8 km
Trevi Fountain3,9 km
Pantheon4,5 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Rom

Nedan visas de mest populära hotellen i Rom
NH Collection Roma Palazzo Cinquecento

NH Collection Roma Palazzo Cinquecento

Piazza dei Cinquecento, 90, Rome, Italy

0,8 km från stadskärnan

Augusta Lucilla Palace

Augusta Lucilla Palace

Via Massimo D'Azeglio, 24, Rome, Italy

0,9 km från stadskärnan

Hotel Cristoforo Colombo

Hotel Cristoforo Colombo

Via Cristoforo Colombo 710, Rome, Italy

10,4 km från stadskärnan

hu Roma Camping In Town

hu Roma Camping In Town

Rom, Italien

7,7 km från stadskärnan

Rome Cavalieri, A Waldorf Astoria Hotel

Rome Cavalieri, A Waldorf Astoria Hotel

Via Alberto Cadlolo 101, Rome, Italy

4,1 km från stadskärnan

c-hotels Club House Roma

c-hotels Club House Roma

Via Andrea Alciato 14-16, Rome, Italy

5,6 km från stadskärnan

Grand Hotel Palace

Grand Hotel Palace

Via Vittorio Veneto 70, Rome, Italy

0,3 km från stadskärnan

Aurelia Vatican Apartments

Aurelia Vatican Apartments

Rom, Italien

4,9 km från stadskärnan

The Hive Hotel

The Hive Hotel

Via Torino 6, Rome, Italy

0,9 km från stadskärnan

The Hoxton Rome

The Hoxton Rome

Largo Benedetto Marcello 220, Rome, Italy

1,2 km från stadskärnan

Gasometer Urban Suites

Gasometer Urban Suites

Via Del Porto Fluviale, 35/37, Rome, Italy

4,2 km från stadskärnan

Roma Luxus Hotel

Roma Luxus Hotel

Largo Angelicum, 4, Rome, Italy

1,4 km från stadskärnan

Ibis Styles Roma Aurelia

Ibis Styles Roma Aurelia

Via Andrea Ferrara 33, Rome, Italy

6,6 km från stadskärnan

Anantara Palazzo Naiadi Rome Hotel

Anantara Palazzo Naiadi Rome Hotel

Piazza Della Repubblica, 47, Rome, Italy

0,6 km från stadskärnan

Crowne Plaza Rome - St. Peter's

Crowne Plaza Rome - St. Peter's

Via Aurelia Antica 415, Rome, Italy

6,0 km från stadskärnan

Novotel Roma Eur

Novotel Roma Eur

Viale Oceano Pacifico 153, Rome, Italy

9,9 km från stadskärnan

Radisson Blu Ghr Hotel

Radisson Blu Ghr Hotel

Via Domenico Chelini 41, Rome, Italy

2,3 km från stadskärnan

Hotel La Rovere

Hotel La Rovere

Vicolo South Onofrio 4, Rome, Italy

2,8 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Rom – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Rom och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Rom, Italien i april?

För en weekend i april ligger de bästa erbjudandena i Rom från 334 kr till cirka 517 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Rom i april hittade ett genomsnittspris på 426 kr - men priser så låga som 98 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Rom, Italien?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Rom har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Rom, så som keddy by Europcar, Italy Car Rent och Alamo erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Rom under april månad?

Det bästa sättet att njuta av omgivningarna i Rom under april månad är att hyra en cabriolet. Risken är liten att det regnar eller är kallt då Rom har en medeltemperatur på 17 °C och en genomsnittlig nederbörd på 32 mm i april. Att hyra en Cabriolet i Rom kommer i genomsnitt kosta dig 635 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Rom, Italien?

Resenärer som hyr bil i Rom bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 50 km/t. I förorterna runt Rom ligger hastighetsgränsen generellt på 90 km/t och på 130 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Jeep Renegade i Rom?

Hur är vädret i Rom, Italien i mars?

Den som letar efter en hyrbil i Rom under månaden mars kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 11 °C och en nederbörd på cirka 65 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Är vädret i Rom representativt för resten av Lazio?

Om du letar efter en hyrbil i Rom för en bilresa till närliggande områden under mars månad är det viktigt att veta att resten av Lazio vanligtvis har en temperatur på 9 °C och en nederbörd på omkring 55,7 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Rom?

Priserna för bilar i Rom uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Rom?

Av mars 2024 finns det 391 bolag att välja mellan för bilar i Rom.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Rom?

Bland olika länder, inklusive Rom, varierar minimiåldern för förare. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Det rekommenderas att du granskar policyn för det uthyrningsföretag du överväger innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Rom?

Vid biluthyrning i Rom måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Ett internationellt körtillstånd krävs om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet och kan vara nödvändigt för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på hemresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda uthyrningsföretaget som du gör din bokning med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Rom?

Du bör boka en hyrbil i Rom med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Rom?

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Rom. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Rom med gratis avbokning?

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Rom som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Rom på momondo?

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Rom.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Rom som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Du kan specifikt filtrera efter förhöjd rengöring av hyrbilar i Rom på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Rom med obegränsat kilometertal på momondo?

momondo erbjuder ett filter specifikt för obegränsat kilometertal för hyrbilar i Rom.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Rom

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Rom


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners