Hyra bil i Rom

Vill du hyra en bil billigt i Rom? Sök och jämför priser här

fre 22/2
12:00
lör 23/2
12:00
Jämför med momondo |

Rom erbjudanden på hyrbilar hittade på momondo

Kolla in några av de bästa erbjudandena för hyrbilar i Rom som nyligen hittats av användare på momondo
i10
eller liknande Ekonomi
2 1 2-3
71 SEK
maj 26 - juni 02
Rom
Rome Airport Ciampino
71 SEK
maj 26 - juni 02
Spark
eller liknande Kompakt
4 1 4-5
73 SEK
apr. 13 - apr. 26
Rom
Via Luigi Bandini snc
73 SEK
apr. 13 - apr. 26
Spark
eller liknande Ekonomi
2 1 4-5
87 SEK
maj 24 - maj 31
Rom
Rome Ciampino Airport
87 SEK
maj 24 - maj 31

Bästa biluthyrning i Rom

De bästa priserna som momondo-användare hittat de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Rom centauro
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Rom greenmotion
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Rom centauro
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Rom locauto
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Rom sixt
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Rom centauro
Suv
4 Vuxna, 2 Väskor

Bästa biluthyrning i Rom

Behöver du tips om var du ska hyra en bil? Det här är de bästa leverantörerna
joyrent
Mest populära
JoyRent
JoyRent har stor kundnöjdhet och finns på 4 platser i staden
sunnycars
Flest platser
Sunnycars
Sunnycars erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga modeller att hämta på en av deras 40 platser

Leverantörer av hyrbilar i Rom

Få en översikt över alla större biluthyrningsföretag i Rom
$self.agencySymbol
AutoEurope
Utmärkt - 8,9 (3 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Alamo
Utmärkt - 8,7 (6 464 omdömen)
4 platser
$self.agencySymbol
LOCAUTO
Utmärkt - 8,5 (3 omdömen)
6 platser
$self.agencySymbol
Enterprise
Utmärkt - 8,5 (12 802 omdömen)
5 platser
$self.agencySymbol
FLIZZR
Utmärkt - 8,3 (18 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
National
Utmärkt - 8,2 (3 399 omdömen)
4 platser
$self.agencySymbol
MAGGIORE
Utmärkt - 8,0 (1 omdöme)
13 platser
$self.agencySymbol
Centauro
Bra - 7,8 (53 omdömen)
1 plats

Flygplatser med biluthyrning i Rom

Hitta en hyrbil på någon av dessa flygplatser
HYRBILAR I
Rom-Fiumicinos flygplats
FCO
HYRBILAR I
Rom-Ciampino flygplats
CIA

Hyra bil i Rom

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Rom?

För att hyra bil i Rom ska du som allra lägst ha fyllt 18 år. Hos många biluthyrare gäller dock åldersgränsen 21 år så tänk på att det kan vara mycket svårt att hitta en bil att hyra om du är under 21. I Italien gäller dessutom generellt sätt att en avgift tillkommer per dag om du är yngre än 24 år. Det är därför svårt att hyra en bil billigt under din resa i Rom om du är under 24 år gammal. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika biluthyrare men tänk på att resultatlistan inte tar hänsyn till din ålder.

Viktigt att veta om trafikregler i Rom

Trafiken i centrala Rom är mycket hetsig och det uppstår ofta köer och trafikstockningar, särskilt under rusningstid. Motorvägarna i Italien kallas för Autostrada och i allmänhet gäller att du kan köra som mest 130 kilometer i timmen på dessa. Om det snöar eller regnar gäller dock 110 kilometer i timmen som max hastighet. I Italien gäller att du inte får tala i mobil medan du kör bil om du inte har en handsfree. I Rom finns delar av staden som tillämpar så kallade miljözoner. Du kan då köpa ett så kallat ecopass för din bil beroende på hur pass miljövänlig din bil är och detta ger dig tillstånd att köra i centrala delarna av staden.

Parkering

Att parkera i centrala Rom är näst intill omöjligt då stadens centrum är skyddat av en Zona Traffico Limitato, ett slags bilförbud på grund av det historiska området. Om du bor på ett hotell inne i denna zon kan du dock vara undantagen denna regel. Utanför det historiska centret, där du inte kan parkera på gatorna, kostar det ungefär 1 EUR (ca. 15 SEK) per timme att parkera. Nära den historiska stadskärnan finns dock flera parkeringshus där du har större chans att hitta någonstans att ställa bilen än på gatorna runt om centrumet. För att parkera billigt ska du ställa bilen vid någon av metrostationerna utanför centrala Rom, och istället ta tunnelbanan in till centrum, då dessa parkeringshus har lägst priser.

Utflyktsmål i och omkring Rom

Om du hyr bil under din resa till Rom har du möjlighet att besöka en mängd destinationer i stadens närhet. Bland annat är det populärt att ta sig till Neapel och vulkanen Pompeji, historiska Tivoli med trädgården vid Villa d’Este samt orten Assisi.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Rom behöver du ha ett par försäkringar. Det är obligatoriskt att ha en försäkring som täcker stöld av bilen samt skador vid eventuell krock. För det mesta ingår dessa försäkringar automatiskt i hyrbilspriserna och du får dessa direkt när du bokar din hyrbil. Biluthyrarna har ofta även andra erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar. Du kan till exempel köpa till en självriskeliminering för att helt skydda dig från eventuella kostnader om något skulle hända med hyrbilen. I Italien gäller självriskeliminering inte i alla delar av landet, så om du ska åka utanför Rom ska du kolla upp vad som gäller. Innan du köper till en försäkring via hyrbilsföretaget är det smart att kolla upp om din hemförsäkring eller bank erbjuder någon försäkring i det skydd du redan har. Bland annat är det vanligt att banker erbjuder försäkringar i och med att du betalar med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Rom, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil i Rom och köra i Italien behöver du inte något internationellt körkort då det svenska körkortet är fullt giltigt.

Var i Rom kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du gör en sökning via momondo för att hitta hyrbilar i Rom ser du enkelt var du kan hämta och lämna din hyrbil. Om du vill lämna bilen på en annan plats än där du hämtat upp den väljer du helt enkelt alternativet Annan avlämningsplats vid din sökning. Bland annat kan du hämta och lämna bilarna vid Roms flygplatser, men det går även att lämna tillbaka bilen i andra städer. Via momondos sökning kan du hitta en bil både för en weekend-resa och för långtidshyra. Du kan även hitta hyrbilar med billiga kilometerkostnader, hyrbil med fria mil och bilar med försäkring som ingår i priset. De flesta biluthyrare erbjuder även tilläggstillbehör som GPS och barnstol om du skulle behöva detta.

(Priser kontrollerade 5/10/2018)


Planera din resa till Rom