Hitta billig biluthyrning i Rom

Vill du hyra en bil billigt i Rom? Sök och jämför priser här

Rom, Italien29 okt — 5 nov
Samma avlämingsplats
Rom, Italien
tor 10/29
tor 11/5

När är det billigast att hyra en bil i Rom?

Alla

24 kr - 608 kr

Ekonomi

37 kr - 187 kr

I november månad är det billigast att hyra en bil i Rom. Priset ligger då 74% lägre än under resten av året, på bara 38 kr per dag. Den dyraste månaden är april. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i november. Priset för en hyrbil i Rom kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Rom

Alla större biluthyrningsfirmor i Rom
Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.7

Betyg baserat på 172 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.2

Betyg baserat på 111 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.7

Betyg baserat på 41 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.2

Betyg baserat på 64 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.8

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.5

Betyg baserat på 3 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.4

Betyg baserat på 9 recensioner


Information om din resa till Rom

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Rom?

För att hyra bil i Rom ska du som allra lägst ha fyllt 18 år. Hos många biluthyrare gäller dock åldersgränsen 21 år så tänk på att det kan vara mycket svårt att hitta en bil att hyra om du är under 21. I Italien gäller dessutom generellt sätt att en avgift tillkommer per dag om du är yngre än 24 år. Det är därför svårt att hyra en bil billigt under din resa i Rom om du är under 24 år gammal. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika biluthyrare men tänk på att resultatlistan inte tar hänsyn till din ålder.

Viktigt att veta om trafikregler i Rom

Trafiken i centrala Rom är mycket hetsig och det uppstår ofta köer och trafikstockningar, särskilt under rusningstid. Motorvägarna i Italien kallas för Autostrada och i allmänhet gäller att du kan köra som mest 130 kilometer i timmen på dessa. Om det snöar eller regnar gäller dock 110 kilometer i timmen som max hastighet. I Italien gäller att du inte får tala i mobil medan du kör bil om du inte har en handsfree. I Rom finns delar av staden som tillämpar så kallade miljözoner. Du kan då köpa ett så kallat ecopass för din bil beroende på hur pass miljövänlig din bil är och detta ger dig tillstånd att köra i centrala delarna av staden.

Parkering

Att parkera i centrala Rom är näst intill omöjligt då stadens centrum är skyddat av en Zona Traffico Limitato, ett slags bilförbud på grund av det historiska området. Om du bor på ett hotell inne i denna zon kan du dock vara undantagen denna regel. Utanför det historiska centret, där du inte kan parkera på gatorna, kostar det ungefär 1 EUR (ca. 15 SEK) per timme att parkera. Nära den historiska stadskärnan finns dock flera parkeringshus där du har större chans att hitta någonstans att ställa bilen än på gatorna runt om centrumet. För att parkera billigt ska du ställa bilen vid någon av metrostationerna utanför centrala Rom, och istället ta tunnelbanan in till centrum, då dessa parkeringshus har lägst priser.

Utflyktsmål i och omkring Rom

Om du hyr bil under din resa till Rom har du möjlighet att besöka en mängd destinationer i stadens närhet. Bland annat är det populärt att ta sig till Neapel och vulkanen Pompeji, historiska Tivoli med trädgården vid Villa d’Este samt orten Assisi.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Rom behöver du ha ett par försäkringar. Det är obligatoriskt att ha en försäkring som täcker stöld av bilen samt skador vid eventuell krock. För det mesta ingår dessa försäkringar automatiskt i hyrbilspriserna och du får dessa direkt när du bokar din hyrbil. Biluthyrarna har ofta även andra erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar. Du kan till exempel köpa till en självriskeliminering för att helt skydda dig från eventuella kostnader om något skulle hända med hyrbilen. I Italien gäller självriskeliminering inte i alla delar av landet, så om du ska åka utanför Rom ska du kolla upp vad som gäller. Innan du köper till en försäkring via hyrbilsföretaget är det smart att kolla upp om din hemförsäkring eller bank erbjuder någon försäkring i det skydd du redan har. Bland annat är det vanligt att banker erbjuder försäkringar i och med att du betalar med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Rom, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil i Rom och köra i Italien behöver du inte något internationellt körkort då det svenska körkortet är fullt giltigt.

Var i Rom kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du gör en sökning via momondo för att hitta hyrbilar i Rom ser du enkelt var du kan hämta och lämna din hyrbil. Om du vill lämna bilen på en annan plats än där du hämtat upp den väljer du helt enkelt alternativet Annan avlämningsplats vid din sökning. Bland annat kan du hämta och lämna bilarna vid Roms flygplatser, men det går även att lämna tillbaka bilen i andra städer. Via momondos sökning kan du hitta en bil både för en weekend-resa och för långtidshyra. Du kan även hitta hyrbilar med billiga kilometerkostnader, hyrbil med fria mil och bilar med försäkring som ingår i priset. De flesta biluthyrare erbjuder även tilläggstillbehör som GPS och barnstol om du skulle behöva detta.

(Priser kontrollerade 5/10/2018)


Avstånd till populära hotell från Rom

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Rom-Fiumicino flygplatss biluthyrningsdisk

Grand Hotel Palace

Via Vittorio Veneto 70

23,4 km från flygplats

NH Roma Villa Carpegna

Via Pio IV, 6

18,9 km från flygplats

Smooth Hotel Rome West

Via Aurelia 619 00165

17,7 km från flygplats

Grand Hotel Palace

Via Vittorio Veneto 70

23,4 km från flygplats

NH Roma Villa Carpegna

Via Pio IV, 6

18,9 km från flygplats

Smooth Hotel Rome West

Via Aurelia 619 00165

17,7 km från flygplats

Quality Hotel Rouge et Noir

Via Cosimo De Giorgi, 8

28,1 km från flygplats

NH Collection Roma Palazzo Cinquecento

Piazza dei Cinquecento, 90

23,9 km från flygplats

Exe International Palace

Via Nazionale 46

23,1 km från flygplats

Colony Hotel

Via Monterosi, 18

25,1 km från flygplats

Hotel Delle Province

Viale Delle Province, 103

25,7 km från flygplats

Mercure Roma West

Viale Eroi di Cefalonia 301

15,1 km från flygplats

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7

23,4 km från flygplats

Hotel Il Papavero

Via Castelfidardo 50

24,1 km från flygplats

Hotel Pineta Palace

Via San Lino Papa 35

19,8 km från flygplats

NH Collection Roma Centro

Via Dei Gracchi 324

22,1 km från flygplats

Gialel B&b

Via Romagna 14

23,8 km från flygplats

Hotel Romanico Palace

Via Boncompagni 37

23,7 km från flygplats

Eurostars Roma Aeterna

Via Casilina, 125/Piazza Del Pigneto 9a

24,8 km från flygplats

Holiday Inn Express Rome - East

Via Giorgio Perlasca 50

28,9 km från flygplats


Biluthyrning i Rom

Hittills denna månad har vi gjort 833 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Rom.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Rom för att motverka spridningen av COVID-19?

Många biluthyrningsföretag i Rom har för din säkerhets skull infört nya rengöringskrav för att säkerställa att ditt fordon är desinficerat. Detta alternativ för förhöjd rengöring erbjuds nu på uthyrningskontor som Alamo, Enterprise och National. Använd vårt filter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring i Rom. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Rom i november?

För en weekend i november ligger de bästa erbjudandena i Rom från 58 kr till cirka 277 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Rom i november hittade ett genomsnittspris på 260 kr - men priser så låga som 24 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Vilka hyrbilsfirmor i Rom har lägst priser för hyrbilar?

INTERRENT Har generellt de billigaste dagspriserna i Rom på alla deras uthyrningskontor. Generellt kan du räkna med att få betala 91 kr per dag, men våra användare har hittat priser så låga som 19 kr per dag för deras hyrbilar i Rom.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Rom?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Rom har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Rom, så som Alamo, Enterprise och National erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Rom under november månad?

Vi rekommenderar att hyra en ekonomisk, mindre bil när du besöker Rom i november månad. Även om en mindre bil som denna inte hanterar is och snö särskilt bra är det en bra bil för milda temperaturer och regn. I november ligger temperaturerna i Rom oftast kring 10 °C med en nederbörd på 90 mm – perfekta förhållanden för att hyra en lite mindre bil. Att hyra en Ekonomi i Rom kommer i genomsnitt kosta dig 161 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Rom?

Hertz är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Rom. Med 32 uthyrningskontor i Rom hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 220 kr per dag från Hertz.

Vad är hastighetsgränsen i Rom?

Resenärer som hyr bil i Rom bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 50 km/t. I förorterna runt Rom ligger hastighetsgränsen generellt på 90 km/t och på 130 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.


Planera din resa till Rom

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Rom

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Rom
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Rom

  Hitta hotell i Rom
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Rom