Biluthyrning i Rom, Italien

Vill du hyra en bil billigt i Rom, Italien? Sök och jämför priser här

Rom, Italien
4 aug — 11 aug
Samma avlämingsplats
Rom, Italien
ons 4/8
12:00
ons 11/8
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Rom, Italien

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

57 kr - 296 kr

Alla biltyper

114 kr - 895 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Rom, Italien är 159 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Rom, Italien är november. Då är priset 65 % lägre än andra tider på året och kostar bara 57 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 65 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Rom. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rom kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Rom av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Rom, Italien är 435 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Rom, Italien är februari. Då är priset 83 % lägre än andra tider på året och kostar bara 76 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 3 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Rom. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rom kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Rom av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Rom, Italien är 632 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Rom, Italien är februari. Då är priset 78 % lägre än andra tider på året och kostar bara 141 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 30% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Rom. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rom kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Rom av typen Stor som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Rom, Italien är 196 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Rom, Italien är februari. Då är priset 47 % lägre än andra tider på året och kostar bara 105 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 56 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Rom. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rom kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Rom av typen SUV som hittats på momondo den senaste veckan.

Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
SURPRICE CAR RENTAL

186 kr per dag

17 sep - 25 sep
Kia Rio Hatchback
Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
SURPRICE CAR RENTAL

201 kr per dag

21 sep - 25 sep
Kia Rio Hatchback
Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
Ecovia

219 kr per dag

21 sep - 25 sep
Kia Rio Hatchback

Leverantörer av hyrbilar i Rom

Alla större biluthyrningsfirmor i Rom, Italien
6 platser
Översikt

Renlighet

7,6

Comfort

7,0

Övergripande

6,8

Upphämtning/avlämning

6,7

Valuta för pengarna

6,7
32 platser
Översikt

Renlighet

6,3

Comfort

6,3

Övergripande

6,3

Upphämtning/avlämning

6,0

Valuta för pengarna

6,5
16 platser
Översikt

Renlighet

6,4

Comfort

6,2

Övergripande

5,4

Upphämtning/avlämning

5,5

Valuta för pengarna

5,4
4 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
12 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,5

Övergripande

9,0

Upphämtning/avlämning

8,5

Valuta för pengarna

9,0
8 platser
Översikt

Renlighet

9,3

Comfort

8,0

Övergripande

8,6

Upphämtning/avlämning

8,6

Valuta för pengarna

8,0
9 platser
Översikt

Renlighet

7,2

Comfort

7,0

Övergripande

6,1

Upphämtning/avlämning

6,1

Valuta för pengarna

5,8
50 platser

Information om din resa till Rom

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Rom?

För att hyra bil i Rom ska du som allra lägst ha fyllt 18 år. Hos många biluthyrare gäller dock åldersgränsen 21 år så tänk på att det kan vara mycket svårt att hitta en bil att hyra om du är under 21. I Italien gäller dessutom generellt sätt att en avgift tillkommer per dag om du är yngre än 24 år. Det är därför svårt att hyra en bil billigt under din resa i Rom om du är under 24 år gammal. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika biluthyrare men tänk på att resultatlistan inte tar hänsyn till din ålder.

Viktigt att veta om trafikregler i Rom

Trafiken i centrala Rom är mycket hetsig och det uppstår ofta köer och trafikstockningar, särskilt under rusningstid. Motorvägarna i Italien kallas för Autostrada och i allmänhet gäller att du kan köra som mest 130 kilometer i timmen på dessa. Om det snöar eller regnar gäller dock 110 kilometer i timmen som max hastighet. I Italien gäller att du inte får tala i mobil medan du kör bil om du inte har en handsfree. I Rom finns delar av staden som tillämpar så kallade miljözoner. Du kan då köpa ett så kallat ecopass för din bil beroende på hur pass miljövänlig din bil är och detta ger dig tillstånd att köra i centrala delarna av staden.

Parkering

Att parkera i centrala Rom är näst intill omöjligt då stadens centrum är skyddat av en Zona Traffico Limitato, ett slags bilförbud på grund av det historiska området. Om du bor på ett hotell inne i denna zon kan du dock vara undantagen denna regel. Utanför det historiska centret, där du inte kan parkera på gatorna, kostar det ungefär 1 EUR (ca. 15 SEK) per timme att parkera. Nära den historiska stadskärnan finns dock flera parkeringshus där du har större chans att hitta någonstans att ställa bilen än på gatorna runt om centrumet. För att parkera billigt ska du ställa bilen vid någon av metrostationerna utanför centrala Rom, och istället ta tunnelbanan in till centrum, då dessa parkeringshus har lägst priser.

Utflyktsmål i och omkring Rom

Om du hyr bil under din resa till Rom har du möjlighet att besöka en mängd destinationer i stadens närhet. Bland annat är det populärt att ta sig till Neapel och vulkanen Pompeji, historiska Tivoli med trädgården vid Villa d’Este samt orten Assisi.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Rom behöver du ha ett par försäkringar. Det är obligatoriskt att ha en försäkring som täcker stöld av bilen samt skador vid eventuell krock. För det mesta ingår dessa försäkringar automatiskt i hyrbilspriserna och du får dessa direkt när du bokar din hyrbil. Biluthyrarna har ofta även andra erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar. Du kan till exempel köpa till en självriskeliminering för att helt skydda dig från eventuella kostnader om något skulle hända med hyrbilen. I Italien gäller självriskeliminering inte i alla delar av landet, så om du ska åka utanför Rom ska du kolla upp vad som gäller. Innan du köper till en försäkring via hyrbilsföretaget är det smart att kolla upp om din hemförsäkring eller bank erbjuder någon försäkring i det skydd du redan har. Bland annat är det vanligt att banker erbjuder försäkringar i och med att du betalar med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Rom, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil i Rom och köra i Italien behöver du inte något internationellt körkort då det svenska körkortet är fullt giltigt.

Var i Rom kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du gör en sökning via momondo för att hitta hyrbilar i Rom ser du enkelt var du kan hämta och lämna din hyrbil. Om du vill lämna bilen på en annan plats än där du hämtat upp den väljer du helt enkelt alternativet Annan avlämningsplats vid din sökning. Bland annat kan du hämta och lämna bilarna vid Roms flygplatser, men det går även att lämna tillbaka bilen i andra städer. Via momondos sökning kan du hitta en bil både för en weekend-resa och för långtidshyra. Du kan även hitta hyrbilar med billiga kilometerkostnader, hyrbil med fria mil och bilar med försäkring som ingår i priset. De flesta biluthyrare erbjuder även tilläggstillbehör som GPS och barnstol om du skulle behöva detta.

(Priser kontrollerade 5/10/2018)


Avstånd till populära hotell från Rom, Italien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Rom-Fiumicino flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Rom

Hittills denna månad har vi gjort 833 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Rom.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Rom för att motverka spridningen av COVID-19?

Många biluthyrningsföretag i Rom har för din säkerhets skull infört nya rengöringskrav för att säkerställa att ditt fordon är desinficerat. Detta alternativ för förhöjd rengöring erbjuds nu på uthyrningskontor som Hertz, Avis och Alamo. Använd vårt filter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring i Rom. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Rom, Italien i augusti?

För en weekend i augusti ligger de bästa erbjudandena i Rom från 34 kr till cirka 120 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Rom i augusti hittade ett genomsnittspris på 164 kr - men priser så låga som 21 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Vilka hyrbilsfirmor i Rom har lägst priser för hyrbilar?

INTERRENT Har generellt de billigaste dagspriserna i Rom på alla deras uthyrningskontor. Generellt kan du räkna med att få betala 90 kr per dag, men våra användare har hittat priser så låga som 18 kr per dag för deras hyrbilar i Rom.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Rom, Italien?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Rom har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Rom, så som Hertz, Avis och Alamo erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Rom under augusti månad?

Det bästa sättet att njuta av omgivningarna i Rom under augusti månad är att hyra en cabriolet. Risken är liten att det regnar eller är kallt då Rom har en medeltemperatur på 21 °C och en genomsnittlig nederbörd på 68 mm i augusti. Att hyra en Cabriolet i Rom kommer i genomsnitt kosta dig 568 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Rom?

Hertz är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Rom, Italien. Med 32 uthyrningskontor i Rom, Italien hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 217 kr per dag från Hertz.

Vad är hastighetsgränsen i Rom, Italien?

Resenärer som hyr bil i Rom bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 50 km/t. I förorterna runt Rom ligger hastighetsgränsen generellt på 90 km/t och på 130 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Hur är vädret i Rom, Italien i juli?

Den som letar efter en hyrbil i Rom under månaden juli kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 23 °C och en nederbörd på cirka 15 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i juli?

Med tanke på att temperaturerna i Rom typiskt är högre under juli och chansen till regn är relativt låg rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta fullt ut av det vackra vädret.

Är vädret i Rom representativt för resten av Lazio?

Om du letar efter en hyrbil i Rom för en bilresa till närliggande områden under juli månad är det viktigt att veta att resten av Lazio vanligtvis har en temperatur på 23 °C och en nederbörd på omkring 15 mm.


Hyra bil i andra städer i Italien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Milano, Pisa och Venedig i Italien

Börja planera din resa till Rom