Hyrbilar i Bologna, Emilia-Romagna

Vill du hyra en bil billigt i Bologna, Emilia-Romagna? Sök och jämför priser här!

Bologna, Bologna, Italien
19 aug — 26 aug
Samma avlämingsplats
Bologna, Bologna, Italien
fre 19/8
12:00
fre 26/8
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Bologna, Emilia-Romagna

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Bologna, Emilia-Romagna
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

6 kr/dag

(28 okt - 4 nov)
Mini Hatch
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

59 kr/dag

(30 aug - 6 sep)
Toyota Auris
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

29 kr/dag

(30 aug - 6 sep)
Renault Captur
Skoda Octavia
eller liknande Standard kombi
Upp till 5 passagerare

82 kr/dag

(30 aug - 6 sep)
Skoda Octavia
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

21 kr/dag

(30 aug - 6 sep)
Mercedes-Benz GLA
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

22 kr/dag

(30 aug - 6 sep)
Renault Captur
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

66 kr/dag

(30 aug - 6 sep)
Toyota Auris
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

6 kr/dag

(28 okt - 4 nov)
Smart Fortwo

Viktig information om hyrbilar i Bologna

Då det kommer till åldersgräns för att hyra bil i Bologna är det 21 år som gäller, men vissa bolag tillåter uthyrning till dem som fyllt 18. Den som hyr måste dock ha haft sitt körkort i ett års tid, och är du under 25 år tillkommer dessutom oftast en extra avgift. Gällande övre åldersgränser tar de flesta bolag ut en avgift om du är mellan 65-70 år gammal.

De generella hastighetsbegränsningarna i Italien är 50 km/h i tätorter, men håll ögonen öppna inne i Bologna då vissa vägar har en hastighetsgräns på 30 km/h. Bologna har precis som andra större städer i Italien implementerat så kallade ”Zona Traffico Limitato” (ZTL) zoner i ett försök att minska utsläppen. Denna zonregel gäller varje dag mellan 07:00 och 20:00. Under denna tid har endast registrerade bilar tillträde i dessa zoner, så om du har bokat hotell i stadskärnan bör du kontakta hotellet innan ankomst för att registrera bilen och undvika böter. Promillegränsen i Bologna är 0,5 och för förare som haft sitt körkort i mindre än tre år gäller nolltolerans. Precis som i Sverige gäller högertrafik, det är förbjudet att prata i handhållen mobil och halvljus är obligatoriskt. Än så länge finns det inga vägavgifter i Bologna.

Tack vare ZTL får du inte köra in med ett oregistrerat fordon i den gamla stadskärnan, men det finns gott om parkeringsmöjligheter utanför på behörigt avstånd från centrum. Car Park Tanari, Multipiano Riva di Reno and Piazza VIII Agosto är bra alternativ samt Staveco, som dock är lite dyrare då det ligger mitt i smeten. Håll även koll på stadens olika regler för parkering. Har parkeringsplatsen vit färg är det gratis, är den gul gäller endast parkering med tillstånd, och blå innebär parkering mot betalning. Förutom betalning i parkeringsautomaten finns det även möjlighet att ladda ner en app och betala online.

Det finns mycket att upptäcka med hyrbil i Bologna. Söder om staden väntar vackra San Marino där du kan bestiga Mount Titan och strosa runt i det oerhört fascinerande och historiska centrumet. Den medeltida handelsstaden Florens ligger även på bilavstånd från Bologna. Besök den vackra kyrkan Il Duomo, blicka ner över staden från Piazzale Michelangelo och ta en kaffe på torget Palazzo Vecchio. Väljer du att hyra bil i Bologna har du med andra ord ett suveränt utgångsläge för att besöka några av Italiens vackraste och mest intressanta städer.

Väljer du att hyra bil i Bologna kan du räkna med att de flesta hyrbilsbolagen erbjuder försäkringar, oftast i form av lokala försäkringsbolag. Glöm inte att många svenska banker erbjuder självriskeliminering om du använder ditt kredit- eller bankkort då du hyr din bil. Självriskeliminering kan vara ett bra alternativ då detta helt täcker kostnaderna om hyrbilen på något sätt skulle ta skada. Större svenska försäkringsbolag har även andra tilläggsalternativ vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Du behöver inget speciellt internationellt körkort och ditt svenska körkort fungerar fint. Tänk även på att ta med passet.

Biluthyrning i Bologna är väldigt lättillgängligt och fungerar smidigast om du bokar din bil hemifrån Sverige innan du ger dig av. Du kan enkelt hämta upp bilen på stadens flygplats, Bologna Guglielmo Marconi Airport. Föredrar du att hyra bil i centrum kan du ta flygbussen in och hyra bil i ett av de många kontoren, bland annat kring centralstationen. Det kan dock vara bra att tänka på att uthyrningskontoren som inte ligger på flygplatsen kan ha varierande och kortare öppettider. Vill du lämna in din bil på en annan avlämningsplats finns det ett filter tillgängligt för detta när du söker på momondo.


Erbjudanden på hyrbilar i Bologna, Emilia-Romagna

Hitta rätt hyrbil för dig i Bologna

Bilar i Liten

136 kr - 903 kr

Alla biltyper

219 kr - 1 724 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Bologna, Italien är 419 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Bologna, Italien är januari. Då är priset 68% lägre än under resten året och ligger på bara 136 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 48 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Bologna. Genomsnittspriset för en hyrbil i Bologna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Bologna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Bologna, Italien är 714 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Bologna, Italien är december. Då är priset 52% lägre än under resten året och ligger på bara 344 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 11 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Bologna. Genomsnittspriset för en hyrbil i Bologna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Bologna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Bologna, Italien är 1 091 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Bologna, Italien är maj. Då är priset 19% lägre än under resten året och ligger på bara 892 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 27% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Bologna. Genomsnittspriset för en hyrbil i Bologna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Bologna, Italien är 751 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Bologna, Italien är november. Då är priset 76% lägre än under resten året och ligger på bara 187 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 6 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Bologna. Genomsnittspriset för en hyrbil i Bologna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Bologna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Bologna, Italien är 903 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Bologna, Italien är maj. Då är priset 0% lägre än under resten året och ligger på bara 1 107 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 12% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Bologna. Genomsnittspriset för en hyrbil i Bologna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

6 kr/dag

(28 okt - 4 nov)
Mini Hatch
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

6 kr/dag

(28 okt - 4 nov)
Smart Fortwo

Hyrbilsleverantörer i Bologna

Alla större biluthyrningsfirmor i Bologna, Emilia-Romagna
3 platser
Översikt

Renlighet

9,3

Comfort

8,6

Övergripande

7,9

Upphämtning/avlämning

9,3

Bäst

7,9
2 platser
Översikt

Renlighet

7,9

Comfort

7,9

Övergripande

1,9

Upphämtning/avlämning

1,9

Bäst

3,9
2 platser
Översikt

Renlighet

1,9

Comfort

1,9

Övergripande

1,9

Upphämtning/avlämning

1,9

Bäst

1,9
11 platser
5 platser
4 platser
4 platser
4 platser

Bra att veta om hyrbilar i Bologna

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Bologna.

Mest populära uthyrningsföretag

SURPRICE CAR RENTAL

Populära biltyper

Economy, Mini, Compact

Billigaste hyrbilen

403 kr

Mest populära modellen

Class Compact Car
Den mest populära biluthyrningsfirman i Bologna som hittats på momondo den här månaden är SURPRICE CAR RENTAL . Andra toppval för biluthyrningsföretag är Goldcar Rental SP och NOLEGGIARE
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Bologna under de senaste 72 timmarna: Economy, Mini, Compact.
Det lägsta priset för en hyrbil i Bologna är 403 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 555 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Bologna under de senaste 7 dagarna är av modellen Class Compact Car. Våra användare föredrar också Smart Fortwo som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Bologna

Nedan visas de mest populära hotellen i Bologna

Att köra med hyrbil i Bologna – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Bologna och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Goldcar Rental SP Har generellt de billigaste dagspriserna i Bologna på alla deras uthyrningskontor. Generellt kan du räkna med att få betala 67 kr per dag, men våra användare har hittat priser så låga som 44 kr per dag för deras hyrbilar i Bologna.

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Bologna erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som NOLEGGIARE , Europcar och Firefly har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Det är ett bra beslut att hyra en standardbil i Bologna i september månad. I genomsnitt får Bologna en nederbörd på 72 mm och temperaturen ligger kring 15 °C under september. Dessa väderförhållanden är perfekta för en standardbil som enkelt klarar av lite regn och fungerar bra även i kallare temperaturer. Att hyra en Standard i Bologna kommer i genomsnitt kosta dig 637 kr per dag.

Europcar är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Bologna, Italien. Med 4 uthyrningskontor i Bologna, Italien hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 780 kr per dag från Europcar.

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 50 km/t i Bologna när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Bologna är 90 km/t respektive 130 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Bologna du befinner dig.

Vanligtvis ligger temperaturen i Bologna under augusti månad på 24 °C och den förväntade nederbörden är 58 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Om du letar efter en hyrbil i Bologna för en bilresa till närliggande områden under augusti månad är det viktigt att veta att resten av Emilia-Romagna vanligtvis har en temperatur på 22 °C och en nederbörd på omkring 60,3 mm.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Bologna

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Bologna

Populära hyrbilstyper i Bologna

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Bologna

Upptäck fler biluthyrningsfirmor i Italien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i Italien

Börja planera din resa till Bologna


Varför använda momondo?

Att använda momondo för att boka en hyrbil i Bologna kan hjälpa dig spara både tid och pengar. momondo söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser för att ge dig ett brett urval av alternativ och bilar att välja mellan.

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Bologna tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Bologna och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Bologna.

Det kan du absolut göra. momondo har ett dedikerat filter för förhöjd rengöring för alla biluthyrningsplatser, inklusive Bologna.

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Bologna på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.