Hyrbilar i Bologna, Emilia-Romagna

Vill du hyra en bil billigt i Bologna, Emilia-Romagna? Sök och jämför priser här!

Bologna, Bologna, Italien
5 okt — 12 okt
Samma avlämingsplats
Bologna, Bologna, Italien
tors. 5/10
12:00
tors. 12/10
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Bologna

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Bologna

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Bologna?

De billigaste hyrbilarna i Bologna hittas generellt genom Rhodium. När du bokar med Rhodium kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 87 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Bologna är 338 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Bologna?

Sunnycars har flest uthyrningskontor i Bologna med 11 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Bologna?

Hyrbilar av modellerna Fiat 500 och Fiat Panda i Bologna är de två mest populära bilmodellerna enligt våra uppgifter. Hyrbilspriser för modellen Fiat 500 i Bologna kan variera beroende på vilket förtag du hyr från, men våra användare har hittat genomsnittspriser på 267 kr/dag och priser så låga som 13 kr/dag. Hyrbilspriser för modellen Fiat Panda kan också variera, men tenderar att ligga på i genomsnitt 350 kr/dag, med de billigaste erbjudanden så låga som 120 kr/dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Bologna, Emilia-Romagna

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Bologna, Emilia-Romagna
Ekonomi187 kr per dag
Kompakt189 kr per dag
Medelstor377 kr per dag
SUV299 kr per dag
Mini152 kr per dag
Leverantörens val241 kr per dag
Kompakt SUV243 kr per dag
Medelstor SUV330 kr per dag
Kompakt kombi438 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Bologna

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Bologna?

Då det kommer till åldersgräns för att hyra bil i Bologna är det 21 år som gäller, men vissa bolag tillåter uthyrning till dem som fyllt 18. Den som hyr måste dock ha haft sitt körkort i ett års tid, och är du under 25 år tillkommer dessutom oftast en extra avgift. Gällande övre åldersgränser tar de flesta bolag ut en avgift om du är mellan 65-70 år gammal.

Viktigt att veta om trafikregler i Bologna

De generella hastighetsbegränsningarna i Italien är 50 km/h i tätorter, men håll ögonen öppna inne i Bologna då vissa vägar har en hastighetsgräns på 30 km/h. Bologna har precis som andra större städer i Italien implementerat så kallade ”Zona Traffico Limitato” (ZTL) zoner i ett försök att minska utsläppen. Denna zonregel gäller varje dag mellan 07:00 och 20:00. Under denna tid har endast registrerade bilar tillträde i dessa zoner, så om du har bokat hotell i stadskärnan bör du kontakta hotellet innan ankomst för att registrera bilen och undvika böter. Promillegränsen i Bologna är 0,5 och för förare som haft sitt körkort i mindre än tre år gäller nolltolerans. Precis som i Sverige gäller högertrafik, det är förbjudet att prata i handhållen mobil och halvljus är obligatoriskt. Än så länge finns det inga vägavgifter i Bologna.

Parkering

Tack vare ZTL får du inte köra in med ett oregistrerat fordon i den gamla stadskärnan, men det finns gott om parkeringsmöjligheter utanför på behörigt avstånd från centrum. Car Park Tanari, Multipiano Riva di Reno and Piazza VIII Agosto är bra alternativ samt Staveco, som dock är lite dyrare då det ligger mitt i smeten. Håll även koll på stadens olika regler för parkering. Har parkeringsplatsen vit färg är det gratis, är den gul gäller endast parkering med tillstånd, och blå innebär parkering mot betalning. Förutom betalning i parkeringsautomaten finns det även möjlighet att ladda ner en app och betala online.

Utflyktsmål i och omkring Bologna

Det finns mycket att upptäcka med hyrbil i Bologna. Söder om staden väntar vackra San Marino där du kan bestiga Mount Titan och strosa runt i det oerhört fascinerande och historiska centrumet. Den medeltida handelsstaden Florens ligger även på bilavstånd från Bologna. Besök den vackra kyrkan Il Duomo, blicka ner över staden från Piazzale Michelangelo och ta en kaffe på torget Palazzo Vecchio. Väljer du att hyra bil i Bologna har du med andra ord ett suveränt utgångsläge för att besöka några av Italiens vackraste och mest intressanta städer.

Vilka försäkringar ska man ha?

Väljer du att hyra bil i Bologna kan du räkna med att de flesta hyrbilsbolagen erbjuder försäkringar, oftast i form av lokala försäkringsbolag. Glöm inte att många svenska banker erbjuder självriskeliminering om du använder ditt kredit- eller bankkort då du hyr din bil. Självriskeliminering kan vara ett bra alternativ då detta helt täcker kostnaderna om hyrbilen på något sätt skulle ta skada. Större svenska försäkringsbolag har även andra tilläggsalternativ vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Kan man använda sitt svenska körkort i Bologna, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inget speciellt internationellt körkort och ditt svenska körkort fungerar fint. Tänk även på att ta med passet.

Var i Bologna kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Biluthyrning i Bologna är väldigt lättillgängligt och fungerar smidigast om du bokar din bil hemifrån Sverige innan du ger dig av. Du kan enkelt hämta upp bilen på stadens flygplats, Bologna Guglielmo Marconi Airport. Föredrar du att hyra bil i centrum kan du ta flygbussen in och hyra bil i ett av de många kontoren, bland annat kring centralstationen. Det kan dock vara bra att tänka på att uthyrningskontoren som inte ligger på flygplatsen kan ha varierande och kortare öppettider. Vill du lämna in din bil på en annan avlämningsplats finns det ett filter tillgängligt för detta när du söker på momondo.


Erbjudanden på hyrbilar i Bologna, Emilia-Romagna

Hitta rätt hyrbil för dig i Bologna

Liten

144 kr - 1 079 kr

Alla biltyper

193 kr - 1 633 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Bologna, Italien är 432 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Bologna, Italien är februari. Då är priset 67% lägre än under resten året och ligger på bara 144 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 49 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Bologna. Genomsnittspriset för en hyrbil i Bologna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Bologna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Bologna, Italien är 845 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Bologna, Italien är februari. Då är priset 73% lägre än under resten året och ligger på bara 232 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 1% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Bologna. Genomsnittspriset för en hyrbil i Bologna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Bologna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Bologna, Italien är 979 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Bologna, Italien är januari. Då är priset 72% lägre än under resten året och ligger på bara 275 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 15% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Bologna. Genomsnittspriset för en hyrbil i Bologna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Bologna, Italien är 735 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Bologna, Italien är februari. Då är priset 71% lägre än under resten året och ligger på bara 217 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 13 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Bologna. Genomsnittspriset för en hyrbil i Bologna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Bologna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Bologna, Italien är 1 128 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Bologna, Italien är mars. Då är priset 18% lägre än under resten året och ligger på bara 935 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 26% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Bologna. Genomsnittspriset för en hyrbil i Bologna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Cabriolet i Bologna, Italien är 519 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Cabriolet i Bologna, Italien är september. Då är priset 38% lägre än under resten året och ligger på bara 323 kr per dag. En hyrbil av typen Cabriolet är typiskt 39 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Bologna. Genomsnittspriset för en hyrbil i Bologna kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Chevrolet Spark
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

152 kr/dag

(5 okt - 10 okt)
Chevrolet Spark
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

165 kr/dag

(5 okt - 10 okt)
Smart Fortwo
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

187 kr/dag

(5 okt - 10 okt)
Mini Hatch

Hyrbilsleverantörer i Bologna

Alla större biluthyrningsfirmor i Bologna, Emilia-Romagna

GREEN MOTION

3 platser

Sixt

4 platser
Översikt

Renlighet

9,2

Comfort

8,9

Övergripande

8,3

Upphämtning/avlämning

8,5

Bäst

7,5

Europcar

4 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

8,0

Alamo

2 platser
Översikt

Renlighet

9,3

Comfort

9,3

Övergripande

7,3

Upphämtning/avlämning

6,6

Bäst

7,9

Avis

2 platser
Översikt

Renlighet

5,4

Comfort

5,4

Övergripande

5,4

Upphämtning/avlämning

5,4

Bäst

5,4

Sunnycars

11 platser

Ecovia

5 platser

Autovia

4 platser

Bra att veta om hyrbilar i Bologna

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Bologna.

Mest populära uthyrningsföretag

SURPRICE CAR RENTAL

Populära biltyper

Compact, Mini, Economy

Billigaste hyrbilen

240 kr

Mest populära modellen

Fiat 500
Den mest populära biluthyrningsfirman i Bologna som hittats på momondo den här månaden är SURPRICE CAR RENTAL . Andra toppval för biluthyrningsföretag är NOLEGGIARE och OptimoRent
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Bologna under de senaste 72 timmarna: Compact, Mini, Economy.
Det lägsta priset för en hyrbil i Bologna är 240 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 334 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Bologna under de senaste 7 dagarna är av modellen Fiat 500. Våra användare föredrar också Fiat Panda som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Bologna

Nedan visas de mest populära hotellen i Bologna

Att köra med hyrbil i Bologna – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Bologna och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Bologna, Italien i oktober?

En hyrbil för en weekend i Bologna i oktober kostar kring 1 589 kr, med billiga erbjudanden från 1 589 kr. För en veckas biluthyrning, Bologna priser i oktober är i genomsnitt 428 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 428 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Bologna, Italien?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Bologna erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som Hertz, Europcar och LOCAUTO har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Bologna under oktober månad?

Vi rekommenderar att hyra en ekonomisk, mindre bil när du besöker Bologna i oktober månad. Även om en mindre bil som denna inte hanterar is och snö särskilt bra är det en bra bil för milda temperaturer och regn. I oktober ligger temperaturerna i Bologna oftast kring 8 °C med en nederbörd på 81 mm – perfekta förhållanden för att hyra en lite mindre bil. Att hyra en Ekonomi i Bologna kommer i genomsnitt kosta dig 156 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Bologna, Italien?

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 50 km/t i Bologna när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Bologna är 90 km/t respektive 130 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Bologna du befinner dig.

Hur är vädret i Bologna, Italien i september?

Vanligtvis ligger temperaturen i Bologna under september månad på 20 °C och den förväntade nederbörden är 61 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Är vädret i Bologna representativt för resten av Emilia-Romagna?

Om du letar efter en hyrbil i Bologna för en bilresa till närliggande områden under september månad är det viktigt att veta att resten av Emilia-Romagna vanligtvis har en temperatur på 18 °C och en nederbörd på omkring 66 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Bologna?

Priserna för bilar i Bologna uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Bologna?

Från och med september 2023 finns det 112 bolag att välja mellan för bilar i Bologna.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Bologna?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Bologna. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Bologna?

För att få hyra en bil i Bologna måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på din returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Bologna

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Bologna

Hyrbilstyper som är extra populära i Bologna

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Bologna

Börja planera din resa till Bologna


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Bologna?

Att använda momondo för att boka en hyrbil i Bologna kan hjälpa dig spara både tid och pengar. momondo söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser för att ge dig ett brett urval av alternativ och bilar att välja mellan.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Bologna?

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Bologna tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Bologna med gratis avbokning?

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Bologna och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Bologna på momondo?

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Bologna.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Bologna som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Det kan du absolut göra. momondo har ett dedikerat filter för förhöjd rengöring för alla biluthyrningsplatser, inklusive Bologna.

Kan jag söka efter hyrbilar i Bologna med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Bologna på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Bologna

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner eller familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig att använda oavsett var du bokar.