Biluthyrning i Bologna, Italien

Vill du hyra en bil billigt i Bologna, Italien? Sök och jämför priser här

Bologna, Bologna, Italien
24 maj — 31 maj
Samma avlämingsplats
Bologna, Bologna, Italien
mån 24/5
12:00
mån 31/5
12:00
Förarens ålder:

Leverantörer av hyrbilar i Bologna

Alla större biluthyrningsfirmor i Bologna, Italien
9,6
Fantastiskt
1 omdöme2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

10,0
8,0
Fantastiskt
1 omdöme3 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

6,0
4,8
Okej
2 omdömen4 platser
Översikt

Renlighet

6,0

Comfort

3,0

Övergripande

5,0

Upphämtning/avlämning

5,0

Valuta för pengarna

5,0
4,4
Okej
5 omdömen2 platser
Översikt

Renlighet

4,4

Comfort

4,4

Övergripande

4,4

Upphämtning/avlämning

4,4

Valuta för pengarna

4,4
4,0
Okej
1 omdöme3 platser
Översikt

Renlighet

4,0

Comfort

4,0

Övergripande

4,0

Upphämtning/avlämning

4,0

Valuta för pengarna

4,0
2,0
Medelmåttigt
1 omdöme3 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Valuta för pengarna

2,0
0,0
Förfärligt
10 platser
0,0
Förfärligt
5 platser

Information om din resa till Bologna

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Bologna?

Då det kommer till åldersgräns för att hyra bil i Bologna är det 21 år som gäller, men vissa bolag tillåter uthyrning till dem som fyllt 18. Den som hyr måste dock ha haft sitt körkort i ett års tid, och är du under 25 år tillkommer dessutom oftast en extra avgift. Gällande övre åldersgränser tar de flesta bolag ut en avgift om du är mellan 65-70 år gammal.

Viktigt att veta om trafikregler i Bologna

De generella hastighetsbegränsningarna i Italien är 50 km/h i tätorter, men håll ögonen öppna inne i Bologna då vissa vägar har en hastighetsgräns på 30 km/h. Bologna har precis som andra större städer i Italien implementerat så kallade ”Zona Traffico Limitato” (ZTL) zoner i ett försök att minska utsläppen. Denna zonregel gäller varje dag mellan 07:00 och 20:00. Under denna tid har endast registrerade bilar tillträde i dessa zoner, så om du har bokat hotell i stadskärnan bör du kontakta hotellet innan ankomst för att registrera bilen och undvika böter. Promillegränsen i Bologna är 0,5 och för förare som haft sitt körkort i mindre än tre år gäller nolltolerans. Precis som i Sverige gäller högertrafik, det är förbjudet att prata i handhållen mobil och halvljus är obligatoriskt. Än så länge finns det inga vägavgifter i Bologna.

Parkering

Tack vare ZTL får du inte köra in med ett oregistrerat fordon i den gamla stadskärnan, men det finns gott om parkeringsmöjligheter utanför på behörigt avstånd från centrum. Car Park Tanari, Multipiano Riva di Reno and Piazza VIII Agosto är bra alternativ samt Staveco, som dock är lite dyrare då det ligger mitt i smeten. Håll även koll på stadens olika regler för parkering. Har parkeringsplatsen vit färg är det gratis, är den gul gäller endast parkering med tillstånd, och blå innebär parkering mot betalning. Förutom betalning i parkeringsautomaten finns det även möjlighet att ladda ner en app och betala online.

Utflyktsmål i och omkring Bologna

Det finns mycket att upptäcka med hyrbil i Bologna. Söder om staden väntar vackra San Marino där du kan bestiga Mount Titan och strosa runt i det oerhört fascinerande och historiska centrumet. Den medeltida handelsstaden Florens ligger även på bilavstånd från Bologna. Besök den vackra kyrkan Il Duomo, blicka ner över staden från Piazzale Michelangelo och ta en kaffe på torget Palazzo Vecchio. Väljer du att hyra bil i Bologna har du med andra ord ett suveränt utgångsläge för att besöka några av Italiens vackraste och mest intressanta städer.

Vilka försäkringar ska man ha?

Väljer du att hyra bil i Bologna kan du räkna med att de flesta hyrbilsbolagen erbjuder försäkringar, oftast i form av lokala försäkringsbolag. Glöm inte att många svenska banker erbjuder självriskeliminering om du använder ditt kredit- eller bankkort då du hyr din bil. Självriskeliminering kan vara ett bra alternativ då detta helt täcker kostnaderna om hyrbilen på något sätt skulle ta skada. Större svenska försäkringsbolag har även andra tilläggsalternativ vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Kan man använda sitt svenska körkort i Bologna, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inget speciellt internationellt körkort och ditt svenska körkort fungerar fint. Tänk även på att ta med passet.

Var i Bologna kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Biluthyrning i Bologna är väldigt lättillgängligt och fungerar smidigast om du bokar din bil hemifrån Sverige innan du ger dig av. Du kan enkelt hämta upp bilen på stadens flygplats, Bologna Guglielmo Marconi Airport. Föredrar du att hyra bil i centrum kan du ta flygbussen in och hyra bil i ett av de många kontoren, bland annat kring centralstationen. Det kan dock vara bra att tänka på att uthyrningskontoren som inte ligger på flygplatsen kan ha varierande och kortare öppettider. Vill du lämna in din bil på en annan avlämningsplats finns det ett filter tillgängligt för detta när du söker på momondo. (Information kontrollerad: 13/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Bologna, Italien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Venedig Marco Polo flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Bologna

Hittills denna månad har vi gjort 152 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Bologna.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Bologna för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Alamo, Enterprise och National är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Bologna. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Bologna, Italien i juni?

En hyrbil för en weekend i Bologna i juni kostar kring 854 kr, med billiga erbjudanden från 854 kr. För en veckas biluthyrning, Bologna priser i juni är i genomsnitt 132 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 70 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Bologna, Italien?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Bologna erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som Alamo, Enterprise och National har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Bologna under juni månad?

Med genomsnittstemperaturer på 24 °C och en nederbörd på 43 mm är en cabriolet det bästa alternativet att hyra i juni månad. Att hyra en cabriolet i Bologna är ett spännande sätt att uppleva omgivningarna utan att behöva oroa sig för dåligt väder. Det är dock smart att dubbelkolla väderprognosen innan din resa utifall du skulle behöva justera ditt val av bil. Att hyra en Cabriolet i Bologna kommer i genomsnitt kosta dig 542 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har keddy by Europcar i Bologna?

keddy by Europcar är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Bologna, Italien. Med 4 uthyrningskontor i Bologna, Italien hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 240 kr per dag från keddy by Europcar.

Vad är hastighetsgränsen i Bologna, Italien?

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 50 km/t i Bologna när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Bologna är 90 km/t respektive 130 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Bologna du befinner dig.

Hur är vädret i Bologna, Italien i maj?

Vanligtvis ligger temperaturen i Bologna under maj månad på 17 °C och den förväntade nederbörden är 65 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i maj?

Med tanke på att temperaturerna i Bologna typiskt är högre under maj och chansen till regn är relativt låg rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta fullt ut av det vackra vädret.

Är vädret i Bologna representativt för resten av Emilia-Romagna?

Om du letar efter en hyrbil i Bologna för en bilresa till närliggande områden under maj månad är det viktigt att veta att resten av Emilia-Romagna vanligtvis har en temperatur på 16 °C och en nederbörd på omkring 62 mm.


Hyra bil i andra städer i Italien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Milano, Rom och Pisa i Italien

Hyrbilar på flygplatser i Bologna

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Bologna

Börja planera din resa till Bologna