Flyg till Bologna

Tur & retur
Ekonomi
San Francisco (SFO)
Bologna (BLQ)
fre 23/10
fre 30/10
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Bologna

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Bologna från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Bologna?

Sommaren och våren utgör Bolognas högsäsong. Framförallt i slutet av sommaren flockas besökare till den italienska staden för att spendera semestern i den medeltida atmosfären. Detta medför även högre priser både på flyg till Bologna och resor med hotell. Under sommarmånaderna är det även höga temperaturer vilket kan göra det lite svettigt att vara ute på sightseeing hela dagen. Bäst är därför att åka under våren då priserna är något lägre, temperaturerna behagligare och du undviker den största besöksanstormningen.

 

När är det billigast att boka flyg till Bologna?

Billiga priser på resor till Bologna hittar du framförallt i januari och mars, det vill säga under stadens lågsäsong då temperaturerna letar sig ner mot bara ett par plusgrader. Försök att boka 60 dagar innan avresa för att få bästa pris på din flygstol. Om du väntar till sista minuten med din bokning blir priserna betydligt högre. Hos momondo kan du jämföra olika bolags rutter och priser på nätet för att hitta det bästa alternativet.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Bologna?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Bologna för 174 kr/person, vilket är 94 % billigare än för genomsnittsflyget till Bologna. För att hitta de billigaste priserna till Bologna från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Bologna?

mars är generellt den billigaste månaden att flyga till Bologna från Sverige med priser runt 1 431 kr. Om du inte har möjlighet att resa i mars kan du istället boka flyg till Bologna från Sverige för februari. Flyg till Bologna i februari är kanske inte lika billiga som i mars, men genomsnittet ligger fortfarande runt 1 449 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Bologna?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Bologna är att boka 60 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 1 862 kr. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 986 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Bologna?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Bologna är en tisdag då man kan hitta priser så låga som 1 686 kr. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en lördag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 2 199 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Bologna.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Bologna?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Bologna oftast är de som avgår på kvällen. Våra användare har hittat flyg till Bologna med avgång på kvällen för så lite som 1 684 kr. Det är mer efterfrågan på flyg på eftermiddagen till Bologna, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 2 091 kr per biljett.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Bologna?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Bologna. Om du planerar att flyga till Bologna, överväg då även att boka flyg till Florens Peretola flygplats(77 km från stadskärnan i Bologna), Parma flygplats(90 km från stadskärnan i Bologna), Verona flygplats(106 km från stadskärnan i Bologna), Pisa Galileo Galilei flygplats(117 km från stadskärnan i Bologna) eller Venedig Marco Polo flygplats(137 km från stadskärnan i Bologna).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Bologna?

Pisa Galileo Galilei flygplats har ett genomsnittspris på 1 564 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Bologna. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Hitta billiga flygbiljetter till Bologna

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Bologna
Billigast
Bäst
Snabbast
Flera flygbolag
3 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
25t 35m
2 stopp
BLQ
Bologna Guglielmo Marconi
6 nov.
BLQ
Bologna Guglielmo Marconi
10t 30m
2 stopp
NYO
Stockholm Skavsta
KLM
14 nov.
ARN
Stockholm Arlanda
5t 45m
1 stopp
BLQ
Bologna Guglielmo Marconi
22 nov.
BLQ
Bologna Guglielmo Marconi
5t 45m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
1 396 kr
Hitta liknande
Air France
22 nov.
ARN
Stockholm Arlanda
11t 25m
1 stopp
BLQ
Bologna Guglielmo Marconi
25 nov.
BLQ
Bologna Guglielmo Marconi
5t 50m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
1 693 kr
Hitta liknande
Lufthansa
14 nov.
ARN
Stockholm Arlanda
8t 10m
2 stopp
BLQ
Bologna Guglielmo Marconi
22 nov.
BLQ
Bologna Guglielmo Marconi
8t 15m
2 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
1 972 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
14 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
14t 45m
2 stopp
BLQ
Bologna Guglielmo Marconi
22 nov.
BLQ
Bologna Guglielmo Marconi
21t 30m
2 stopp
NYO
Stockholm Skavsta
1 126 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
3 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
15t 50m
3 stopp
BLQ
Bologna Guglielmo Marconi
6 nov.
BLQ
Bologna Guglielmo Marconi
10t 30m
2 stopp
NYO
Stockholm Skavsta
1 152 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Bologna Guglielmo Marconi

Om du letar efter enkelbiljetter till Bologna, visa några av våra erbjudanden nedan.
Billigast
Bäst
Snabbast
Flera flygbolag
7 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
14t 45m
2 stopp
BLQ
Bologna Guglielmo Marconi
Flera flygbolag
30 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
20t 30m
2 stopp
BLQ
Bologna Guglielmo Marconi
KLM
7 nov.
ARN
Stockholm Arlanda
10t 15m
1 stopp
BLQ
Bologna Guglielmo Marconi
1 073 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Bologna?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Bologna

Billiga resor till Bologna hittar du med Ryanair, Brussels Airlines och Air Berlin. Det är även mycket populärt att boka resor med Lufthansa och SAS för denna rutt. När du bokar ska du tänka på att lågprisbolag kan ha flera dolda kostnader som du bör budgetera för till slutpriset på resan. Tänk även på att alltid estimera hur pass mycket bagage du behöver ha med dig då det är billigare att köpa till extra väskor online än på flygplatsen. Det går inte något direktflyg från Sverige till Bologna utan du får mellanlanda, vanligtvis i Köpenhamn eller München. Med en snabb mellanlandning tar resan ungefär 4 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Bologna till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Bologna plus avståndet till centrum

Flyg till Bologna landar på Bologna Guglielmo Marconi Airport som ligger 6 kilometer nordväst om stadens centrum. Flygplatsen har ett stort antal affärer och restauranger vilket är skönt om du behöver vänta på ditt flyg hem eller om du behöver något direkt när du kommer fram. Det finns även valutaväxling på flygplatsen och turistinformation om du behöver någon hjälp. Personalen kan hjälpa dig både med transport in till staden och tips på aktiviteter under din vistelse. Just nu byggs det ett snabbtåg mellan flygplatsen och stadens centrum som snart kommer att kunna ta passagerare in till Bologna på bara 7 minuter. Detta tåg förväntas vara i bruk 2019. För att ta dig in till staden kan du ta flygbussen som går från flygplatsen direkt till stadens centrala tågstation på 20 minuter. En enkelresa kostar ungefär 60 kronor och du köper biljetten antingen online eller från någon av biljettautomaterna på flygplatsen.


Populära flygresor till Bologna

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Bologna som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Bologna
Snabbaste flygtid
5t 10m
Billigast pris
1 266 kr

Hur tar man sig runt i Bologna?

Bolognas kollektivtrafik består av lokala bussar som enkelt tar dig runt till de olika sevärdheterna. Biljetter går att köpa i kiosker runt om i staden och från turistinformations-kontoren. Glöm inte att validera din biljett när du går ombord vilket du gör genom att stämpla den i maskinen inne på bussen. För att få ett bättre pris på dina bussresor kan du istället skaffa en dagsbiljett som ger dig obegränsat antal resor under 24 timmar.

Bolognas stadskärna är kompakt vilket gör det onödigt att hyra bil om du inte ska utforska orter och områden utanför centrum. Parkering är dessutom svårt att hitta i staden. Bättre är i så fall att ta en taxi vilken du kan vinka in direkt från gatan, men ännu hellre hittar på någon av taxistationerna. Bolognas tågstation är en av Italiens största och om du vill göra dagsutflykter till andra städer i norra delen av landet går det lätt att göra härifrån. Till Milano tar det två timmar med tåg och till Florens bara en timme.


Kan man flyga till Bologna utan pass eller visum?

Du behöver inte något visum för att åka till Bologna eftersom Italien är med i Schengen-området. Du behöver ha med dig legitimation men det går bra att lämna passet hemma om du har ett nationellt Id-kort. Tänk på att körkort eller andra id-kort inte gäller som legitimation. Innan du reser ska du alltid kontrollera uppdaterade inreseregler eftersom dessa kan ändras med kort varsel. Detta gör du lättast genom att kontakta Italiens ambassad i Stockholm. Kontrollera även vilka dokument du behöver ha med dig för att få checka in på flyget.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Bologna


Tips och råd om Bologna

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Bologna?

Billiga flygbiljetter hittar du genom att söka i momondos priskalender.

Vad ska man se i Bologna?

Missa inte Santo Stefano basilikan och stadens historiska museum.

Aktiviteter för barn

Ta med barnen på det lilla röda sightseeingtåget som går från Plaza Maggiore till San Luca.

Kan man dricka kranvattnet?

Det smakar inte så gott så det är bättra att köpa vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Bologna?

Du behöver inte dricksa för taxiresor men för en restaurangmåltid kan du avrunda uppåt.

Var finns den bästa shoppingen?

Shoppa designerkläder i Galleria Cavour eller delikatesser på marknaden längs med Via delle Drapperie.

 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass