Flyg Europa Kroatien Dubrovnik

Flyg till Dubrovnik

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Dubrovnik (DBV)
sön 18/4
sön 25/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Dubrovnik. Nuvarande restriktioner för Dubrovnik baseras på reserestriktioner för Kroatien.

Visa nuvarande reserestriktioner för Kroatien

Billigaste flygen till flygplatser i Dubrovnik

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Dubrovnik från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Dubrovnik

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Dubrovnik

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Dubrovnik (DBV)

Vanligtvis är flyg till Dubrovnik från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Dubrovnik, vilket i genomsnitt kostar 2 199 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN DUBROVNIK TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti24% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Dubrovnik kostar i genomsnitt bara 1 663 kr i augusti
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL DUBROVNIK FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari49% dyrareDet kostar omkring 3 275 kr för flyg till Dubrovnik från Stockholm Arlanda flygplats i februari
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL DUBROVNIK FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli482% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Dubrovnik från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Dubrovnik?

Sommarmånaderna utgör den kroatiska stadens högsäsong och då säljs många flygresor till Dubrovnik liksom resor med hotell. Under mitten av sommaren blir det oerhört varmt i staden medan maj och juni samt september och oktober bjuder på lite lägre, men fortfarande badvänliga, temperaturer. Priset på flygbiljetter till Dubrovnik varierar efter säsong så titta i momondos priskalender på nätet för att hitta ett flyg till billigt pris.

När är det billigast att boka flyg till Dubrovnik? I november och januari, under stadens lågsäsong, kan du hitta billiga flyg till Dubrovnik. Bäst pris på din flygstol får du om du bokar ungefär två månader innan avresa, men under lågsäsongen är det enkelt att hitta billiga sista minuten biljetter. Den billigaste rutten till Dubrovnik avgår från Bromma flygplats i Stockholm.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Dubrovnik?

Användare som bokade resor till Dubrovnik från Prag hittade flyg som var 84 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Dubrovnik. För att hitta det billigaste priset till Dubrovnik från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Dubrovnik?

Den billigaste månaden att flyga till Dubrovnik från Sverige är augusti. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 865 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. september är en annan bra månad för att besöka Dubrovnik med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 882 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Dubrovnik?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Dubrovnik ungefär 33 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 2 471 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 1 190 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Dubrovnik?

Den billigaste veckodagen att flyga till Dubrovnik är en tisdag då du kan hitta priser så låga som 1 737 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Undvik att boka avgångar för en torsdag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Dubrovnik för flygningar en torsdag på 2 159 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Dubrovnik?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Dubrovnik på kvällen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Dubrovnik på kvällen för så lite som 1 972 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Det är mer efterfrågan på flyg mitt på dagen till Dubrovnik, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 2 495 kr per biljett.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Dubrovnik?

De som flyger till Dubrovnik kan potentiellt hitta bättre priser för Bol flygplats(135 km från stadskärnan i Dubrovnik) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Dubrovnik?

Med ett genomsnittspris på 3 656 kr per person, är Bol flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Dubrovnik. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Dubrovnik?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Kroatien resor till Dubrovnik. Inreserestriktioner

Från och med den 1 juli 2020 kan alla medborgare i EU, EES eller Storbritannien och personer som har permanent uppehållstillstånd i EU-/EES-länderna fritt resa in i Kroatien, utan restriktioner eller krav på karantän. Övriga utländska medborgare, inklusive amerikanska medborgare, får resa in i Kroatien för affärsresa, turism eller andra angelägna personliga skäl, om de kan styrka detta. Besök det kroatiska inrikesministeriets webbplats för mer detaljerad information och instruktioner att följa.

Inträdeskrav

Utländska medborgare måste uppvisa ett medicinskt intyg med negativt resultat från PCR-testet för COVID-19 som utfärdats senast 48 timmar tidigare. Resenärer vars provsvar är äldre än 48 timmar kommer att tillåtas att resa in i Kroatien, men de kommer att få en order om självisolering och att de måste testas igen på plats, på egen bekostnad. Alla inresande måste fylla i formuläret "Enter Croatia" som ska uppvisas vid ankomsten. Formuläret kan skickas in online före avresan. Resenärer som anländer från Sydafrika eller Storbritannien måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat som är högst 48 timmar gammalt.

Karantänskrav

Resenärer som inte kan uppvisa ett negativt PCR-provresultat måste ta ett PCR-test som görs omedelbart vid ankomsten till Kroatien och därefter sätta sig själva i självisolering tills de får ett negativt testresultat. Resenärer som inte uppvisar ett PCR-test vid ankomsten och som vägrar att ta ett test på plats kommer att hållas isolerade eller i karantän i 14 dagar. Resenärer kan beordras att isolera sig eller tillbringa 14 dagar i officiell statliga karantän om det anses nödvändigt för att förhindra spridning av COVID-19. Placering i karantän sker på resenärens bekostnad. Resenärer som inte får order om självisolering får en pamflett med rekommendationer och instruktioner från Kroatiens folkhälsomyndighet efter 14 dagar. Resenärer som anländer från Sydafrika eller Storbritannien måste genomgå en 14-dagars självisolering. De har möjlighet att ta ett COVID-19-test (på egen bekostnad) efter dag 7 för att förkorta självisoleringsperioden om de får ett negativt resultat.

All övrig information

En lista över undantag från inrese- och karantänkravfinns på https://www.koronavirus.hr/recommendations-and-instructions-for-crossing-the-state-border/736.

Om du planerarar att resa till Dubrovnik inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Dubrovnik

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Dubrovnik
Norwegian
2 aug.
02:30Stockholm Arlanda
2t 55m
05:25Dubrovnik
9 aug.
06:10Dubrovnik
2t 55m
09:05Stockholm Arlanda
1 688 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
2 aug.
02:30Stockholm Arlanda
2t 55m
05:25Dubrovnik
9 aug.
04:25Dubrovnik
6t 35m
1 stopp
11:00Stockholm Arlanda
1 409 kr
Hitta liknande
Austrian Airlines
29 maj
05:35Stockholm Arlanda
4t 40m
1 stopp
10:15Dubrovnik
1 juni
02:15Dubrovnik
11t 15m
2 stopp
13:30Stockholm Arlanda
2 279 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
9 juni
02:00Stockholm Arlanda
10t 15m
1 stopp
12:15Dubrovnik
26 juni
05:05Dubrovnik
6t 15m
1 stopp
11:20Stockholm Arlanda
1 680 kr
Hitta liknande
Lufthansa
10 juni
02:00Stockholm Arlanda
10t 15m
1 stopp
12:15Dubrovnik
25 juni
13:00Dubrovnik
6t 40m
1 stopp
19:40Stockholm Arlanda
1 376 kr
Hitta liknande
Lufthansa
10 juni
02:00Stockholm Arlanda
11t 45m
2 stopp
13:45Dubrovnik
25 juni
13:00Dubrovnik
6t 40m
1 stopp
19:40Stockholm Arlanda
1 654 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Dubrovnik

Om du letar efter enkelbiljetter till Dubrovnik, visa några av våra erbjudanden nedan av easyJet och Norwegian
Norwegian
21 juni
02:30Stockholm Arlanda
2t 55m
05:25Dubrovnik
Norwegian
19 juni
02:30Stockholm Arlanda
2t 55m
05:25Dubrovnik
Norwegian
21 juni
02:30Stockholm Arlanda
2t 55m
05:25Dubrovnik

Vilka flygbolag flyger till Dubrovnik?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Dubrovnik

Air Baltic, Turkish Airlines och KLM är populära flygbolag som erbjuder billiga flyg till Dubrovnik. Även SAS och Norwegian har flera resor till Dubrovnik. För att hitta ett passande resealternativ kan du jämföra priser för olika flygbolag och rutter online hos momondo. Var uppmärksam på att om du bokar dina flygbiljetter med ett lågprisbolag kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis sittplats, handbagage och incheckat bagage.

Vem flyger direkt till Dubrovnik? SAS, Primera Air Nordic, Hahn Air och Norwegian är bolag som har direkta flygningar från Stockholm till Dubrovnik. De flesta direktlinjerna avgår från Arlanda flygplats norr om Stockholm.

Hur många timmar tar det att flyga till Dubrovnik? En direktresa från Stockholm till Dubrovnik tar ungefär tre timmar. En resa med mellanlandning tar i genomsnitt fyra och en halv timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Dubrovnik till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Dubrovnik plus avståndet till centrum

Dubrovnik Airport är Kroatiens tredje största flygplats och här landar billiga flyg till Dubrovnik. På grund av stadens goda rykte som härlig semesterort ökar antalet flygningar till Dubrovnik Airport framför allt under sommaren. Utanför ankomsthallen hittar du både busstation och taxistation med bilar väntandes. Det finns även flera hyrbilsalternativ på flygplatsen om du föredrar att köra själv.


Populära flygresor till Dubrovnik

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Dubrovnik som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Dubrovnik
Snabbaste flygtid
2t 55m
Billigast pris
1 376 kr
Flyg från Köpenhamn till Dubrovnik
Snabbaste flygtid
9t 35m
Billigast pris
2 001 kr
Flyg från Malmö till Dubrovnik
Snabbaste flygtid
16t 30m
Billigast pris
3 343 kr
Flyg från Jönköping till Dubrovnik
Snabbaste flygtid
19t 55m
Billigast pris
8 187 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Dubrovnik?

Dubrovniks gamla medeltida stadskärna är mycket gåvänlig – och att gå är också det enda alternativet. På de kullerstensbelagda gatorna är nämligen biltrafik inte tillåten vilket adderar till den gemytliga atmosfären.

Stadens kollektivtrafik består av ett utmärkt bussnät som tar dig runt till de olika stadsdelarna och områden utanför centrum. Bussarna går ofta och brukar för det mesta vara i tid. Busslinjerna är öppna fram till klockan två på natten och därefter är det taxi som gäller. Tänk dock på att du inte kan vinka in bilar från gatan utan du måste istället infinna dig vid en taxistation. Taxi är inte det billigaste sättet att ta sig runt på, men det är en reglerad marknad så då lär inte åka på något lurendrejeri!


Kan man flyga till Dubrovnik utan pass eller visum?

Sedan 2013 är Kroatien med i EU vilket göra att du inte behöver ansöka om något visum när du som svensk medborgare reser från ett annat EU-land. Du får stanna 90 dagar i landet och om du vill ha en ännu längre resa måste du registrera uppehållsrätt hos de kroatiska myndigheterna. När du reser från Sverige behöver du inte nödvändigtvis ha med dig ditt pass så länge du har ett nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och ska inte förväxlas med körkort eller vanlig legitimation som alltså inte räcker som identifiering under resan. Du ska dock alltid kontrollera vad de aktuella bestämmelserna angående pass och visum är då länders inresebestämmelser kan förändras vid särskilda omständigheter. Du kollar upp detta hos den kroatiska ambassaden i Stockholm eller hos de kroatiska myndigheterna.


Tips och råd om Dubrovnik

Intresserad av sevärdheter i Dubrovnik?

Ta en promenad längs de medeltida stadsmurarna för att få en överblick över staden. Missa inte heller en linbanetur upp till berget Mt Srd för vackra vyer över det Adriatiska havet. Ett annat måste under resan är ett besök till Sponzapalatset.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med badkläder om du åker under sommarmånaderna.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Köp ett lokalt SIM-kort för att undvika höga kostnader för surf.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Dubrovnik?

Du bör lämna ungefär tio procent.


Flyg Europa Kroatien Dubrovnik
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass