Insikter
FAQ
Senaste erbjudandena
Flights to Aten

Hitta billiga flyg till Aten från 424 kr

1 vuxen
0 väskor
Från?
Till?
화 5/3
화 12/3

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

"I år är momondo den främsta platsen för flygbiljetter på internet."
Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Om flyg till Aten

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Aten

Bästa priset för enkelresa

424 kr

Bästa priset för tur- och returresa

1 314 kr

Snabbast flygtid

3t 35m

Flygs av

7 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Aten från Sverige under de senaste 72 timmarna är 424 kr (Stockholm Arlanda till Aten-Elefthérios Venizélos).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Aten från Sverige under de senaste 72 timmarna är 1 314 kr (Stockholm Arlanda till Aten-Elefthérios Venizélos).
Det snabbaste flyget till Aten från Sverige tar 3t 35m (Stockholm Arlanda till Aten-Elefthérios Venizélos).
Det finns 7 flygbolag som flyger till och från Aten, inklusive Scandinavian Airlines, Austrian Airlines och Pegasus Airlines.

Trender för flygresor till Aten

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Aten och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Aten?

Generellt är januari den billigaste månaden att flyga från Sverige till Aten. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 2 007 kr. Om du inte vill besöka Aten i januari bör du vänta med att flyga från Sverige till oktober månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 2 379 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Aten?

Det bästa priset som hittats på momondo till Aten var 531 kr/per person från Istanbul, vilket är 59 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Aten. För att hitta det billigaste priset till Aten från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Aten?

Enligt våra data är lördag den billigaste veckodagen att flyga till Aten från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en lördag var 2 775 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en torsdag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 3 343 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Aten.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Aten?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Aten är på kvällen. Flyg från Sverige till Aten kan då kosta så lite som 2 199 kr. Flyg på eftermiddagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 3 419 kr.

Hur lång tid tar det att flyga till Aten?

Den genomsnittliga flygtiden från Sverige till Aten beror på vilken flygplats du flyger från och var du landar. Att flyga från Stockholm Arlanda till Aten-Elefthérios Venizélos tar i genomsnitt 3t 35m, medan att flyga från Göteborg Landvetter till Aten-Elefthérios Venizélos i genomsnitt ligger på 3t 25m. Aten-Elefthérios Venizélos är den mest populära flygplatsen i Aten.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Aten?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Aten är att boka 56 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 2 840 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Aten

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Aten från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Aten

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Aten

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Aten (ATH)

Vanligtvis är flyg till Aten från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Aten-Elefthérios Venizélos, vilket i genomsnitt kostar 2 675 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ATEN TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari31% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Aten kostar i genomsnitt bara 1 862 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ATEN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli48% dyrareDet kostar omkring 3 973 kr för flyg till Aten från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ATEN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli360% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Aten från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Aten

Atens högsäsong infaller under sommarmånaderna samt under jul- och nyårsledigheterna. Under dessa perioder är resor till Aten mycket populära men priserna på flygstolar och resor med hotell är också högre. I momondos priskalender på nätet kan du jämföra priser för att hitta ett avresedatum då du kan köpa dina flygbiljetter till Aten till ett billigt pris.

När är det billigast att boka flyg till Aten? Billiga flyg till Aten hittar du framför allt under november och januari, det vill säga under vinterns lågsäsong då temperaturerna är svalare. Du gör bäst i att boka din resa ungefär två månader innan avgång för att undvika sista minuten priser som ofta kan vara högre. Den billigaste rutten från Sverige avgår från Bromma flygplats strax utanför Stockholm.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Aten?

De som flyger till Aten kan potentiellt hitta bättre priser för Ermoupoli Syros flygplats(124 km från stadskärnan i Aten), Skiros flygplats(128 km från stadskärnan i Aten), Skiathos flygplats(134 km från stadskärnan i Aten), Mykonos flygplats(155 km från stadskärnan i Aten) eller Paleochori Milos flygplats(158 km från stadskärnan i Aten) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Aten?

Mykonos flygplats har ett genomsnittspris på 823 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Aten. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.

När uppdaterade momondo senast priserna för flyg till Aten-Elefthérios Venizélos flygplats?

Priserna för flyg till Aten-Elefthérios Venizélos flygplats uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter flyg till Aten-Elefthérios Venizélos flygplats?

Från och med februari 2024 finns det 21 bolag att välja mellan för flyg till Aten-Elefthérios Venizélos flygplats.

Hur gammal måste man vara för att flyga till Aten-Elefthérios Venizélos flygplats?

Minimiåldern för att ett barn ska få flyga ensam är fem år, men flygbolag som erbjuder tjänster för ensamkommande barn (UNMR) kan ha egna åldersgränser. Flygets längd, schemaläggning och mellanlandningar är några av de faktorer som kan påverka åldersgränserna. Vi rekommenderar att du kontrollerar med det flygbolag du bokar med för resor till Aten-Elefthérios Venizélos flygplats

Vilket dokument eller ID-handling behöver jag för att flyga till Aten-Elefthérios Venizélos flygplats?

De rese- och hälsodokument som krävs för din resa till Aten-Elefthérios Venizélos flygplats kan variera beroende på din resväg och dina personliga omständigheter. Som en allmän regel bör du ha med dig flera dokument, inklusive ett nationellt ID-kort eller körkort och ett pass som är giltigt i sex månader efter din planerade ankomst till Aten-Elefthérios Venizélos flygplats. Vi rekommenderar att du frågar om råd hos ditt flygbolag eller en pålitlig tredje part, t.ex. IATA.


Hitta billiga flygbiljetter till Aten

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Aten
Flera flygbolag
13 apr.
ARN07:20Stockholm Arlanda
3t 35m
ATH11:55Aten-Elefthérios Venizélos
15 apr.
ATH04:30Aten-Elefthérios Venizélos
5t 50m
1 stopp
ARN09:20Stockholm Arlanda
1 314 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
6 apr.
ARN07:50Stockholm Arlanda
3t 40m
ATH12:30Aten-Elefthérios Venizélos
13 apr.
ATH04:30Aten-Elefthérios Venizélos
5t 35m
1 stopp
ARN09:05Stockholm Arlanda
1 335 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
6 apr.
ARN07:50Stockholm Arlanda
3t 40m
ATH12:30Aten-Elefthérios Venizélos
9 apr.
ATH04:30Aten-Elefthérios Venizélos
16t 15m
1 stopp
ARN19:45Stockholm Arlanda
1 345 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
13 aug.
ARN15:25Stockholm Arlanda
3t 35m
ATH20:00Aten-Elefthérios Venizélos
20 aug.
ATH16:35Aten-Elefthérios Venizélos
17t 45m
1 stopp
ARN09:20Stockholm Arlanda
1 366 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
5 apr.
ARN18:00Stockholm Arlanda
17t 55m
1 stopp
ATH12:55Aten-Elefthérios Venizélos
9 apr.
ATH04:30Aten-Elefthérios Venizélos
16t 15m
1 stopp
ARN19:45Stockholm Arlanda
1 386 kr
Hitta liknande
Air Serbia
7 apr.
ARN20:30Stockholm Arlanda
18t 05m
1 stopp
ATH15:35Aten-Elefthérios Venizélos
16 apr.
ATH04:30Aten-Elefthérios Venizélos
16t 15m
1 stopp
ARN19:45Stockholm Arlanda
1 521 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Aten

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Aten, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian, Scandinavian Airlines och Wizz Air Malta
Norwegian
17 aug.
ARN17:15Stockholm Arlanda
3t 35m
ATH21:50Aten-Elefthérios Venizélos
Norwegian
6 aug.
ARN15:25Stockholm Arlanda
3t 35m
ATH20:00Aten-Elefthérios Venizélos
Norwegian
23 apr.
ARN15:25Stockholm Arlanda
3t 35m
ATH20:00Aten-Elefthérios Venizélos

Så tar du dig runt i Aten

Atens kollektivtrafik består av tunnelbana, spårvagn och buss. Tunnelbanan är det lättaste sättet att ta sig runt då de tre olika linjerna tar dig till stadens olika områden. Biljetter köper du ur automater på stationen eller från någon av kioskerna. Tunnelbanan är öppen från klockan fem på morgonen till klockan halv tre på natten. Atens spårvagnslinje kopplar ihop stadskärnan med kustlinjen.

Är du ute till efter tunnelbanans öppettid är det taxi som gäller. Taxi i Aten är relativt billigt och du vinkar lätt in en bil från gatan. De flesta chaufförerna pratar engelska men för säkerhetens skull kan det vara en god idé att medtaga en lapp med adressen du ska till. Det är också vanligt att chauffören frågar om han kan plocka upp fler passagerare på vägen men det är upp till dig hur du vill göra.


Visumkrav för att besöka Aten

När du reser till Aten behöver du som svensk medborgare inte något visum eftersom både Sverige och Grekland är med i EU. Du behöver dock ha med dig legitimation att visa upp när du går ombord på planet samt vid gränskontrollen. När du reser mellan Sverige och Grekland behöver du inte nödvändigtvis ha med dig ditt pass såvida du har ett nationellt id-kort. Det nationella id-kortet visar ditt medborgarskap och ges ut av den svenska polismyndigheten. Observera att detta inte ska förväxlas med ett vanligt id-kort eller körkort som alltså inte räcker som legitimering. Innan avresa ska du alltid kolla upp aktuella inresebestämmelser då regler angående både visum och legitimation kan ändras vid särskilda omständigheter. Detta gör du antingen hos de grekiska myndigheterna eller hos den grekiska ambassaden i Stockholm.


De bästa sakerna att se och göra i Aten

Intresserad av sevärdheter i Aten?

Du kan inte undgå att njuta av panoramavyn från Akropolis. Uppe på klippan kan du besöka det antika och Parthenon-templet som är byggt till gudinnan Atenas ära. Missa inte heller ett besök till Poseidon templet och stadens arkeologiska museum.

Vad bör jag packa för min resa?

Ta med bekväma skor för att kunna ta dig upp på Akropolis.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att undvika höga surfkostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, men det smakar inte så gott.

Ska jag dricksa i Aten?

Avrunda uppåt för taxichauffören och lämna ungefär tio procent på restaurangen.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att hitta ett flygerbjudande till Aten?

momondo sammanställer alla dina flygalternativ på ett ställe och låter dig filtrera dem för att hitta det perfekta flyget till Aten. momondo hjälper dig att spara både tid och pengar på din resa.

Kan jag hitta flyg till Aten ​​med flexibla bokningspolicys på momondo?

Ja. Alla flyg till Aten ​​på momondo kan jämföras och filtreras utifrån olika policys som erbjuds, så som flexibel bokning.

Hur kan momondo hjälpa mig hitta flyg till Aten?

momondo erbjuder användbara filter som hjälper dig att hitta rätt flyg. Välj mellan allt från specifika flygtider och flygplatser till vilken betalningsmetod du föredrar. Vi har många alternativ som hjälper dig att boka ditt perfekta flyg till Aten.

Jag är inte riktigt redo att boka ett flyg till Aten ​​just nu. Kan momondo meddela mig om priserna ändras?

Om du endast gör research efter potentiella flyg till Aten erbjuder momondo en användbar prisbevakningsfunktion som följer priserna för flyg till Aten och notifierar dig så fort de ändras.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Aten

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar flyg med momondo
Stora namn, större erbjudanden
Stora namn, större erbjudanden
Sök igenom hundratals resesidor för att jämföra priser.
Filtrera efter vad du vill ha
Filtrera efter vad du vill ha
Gratis Wifi? Mellanlandning? Skräddarsy dina resultat direkt.
Gratis och oberoende
Gratis och oberoende
Det är helt gratis att använda oss – inga dolda kostnader eller avgifter.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Aten


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
Flyg till Aten
1 vuxen
화 5/3
화 12/3
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners