Hitta billiga flyg till Aten

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis 11/10
tis 18/10

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Aten

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Aten

Bästa priset för enkelresa

339 kr

Bästa priset för tur- och returresa

929 kr

Snabbast flygtid

3t 35m

Flygs av

5 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Aten från Sverige under de senaste 72 timmarna är 339 kr (Stockholm Arlanda till Aten-Elefthérios Venizélos).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Aten från Sverige under de senaste 72 timmarna är 929 kr (Stockholm Arlanda till Aten-Elefthérios Venizélos).
Det snabbaste flyget till Aten från Sverige tar 3t 35m (Stockholm Arlanda till Aten-Elefthérios Venizélos).
Det finns 5 flygbolag som flyger till och från Aten, inklusive Scandinavian Airlines, Aegean Airlines och Norwegian.

Trender för flygresor till Aten

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Aten och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Aten?

Generellt är januari den billigaste månaden att flyga från Sverige till Aten. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 824 kr. Om du inte vill besöka Aten i januari bör du vänta med att flyga från Sverige till februari månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 1 999 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Aten?

Det bästa priset som hittats på momondo till Aten var 163 kr/per person från Milano, vilket är 96 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Aten. För att hitta det billigaste priset till Aten från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Aten?

Enligt våra data är onsdag den billigaste veckodagen att flyga till Aten från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en onsdag var 2 745 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en söndag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 3 202 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Aten.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Aten?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Aten är på morgonen. Flyg från Sverige till Aten kan då kosta så lite som 2 794 kr. Flyg på kvällen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 3 180 kr.

Hur lång tid tar det att flyga till Aten?

Den genomsnittliga flygtiden från Sverige till Aten beror på vilken flygplats du flyger från och var du landar. Att flyga från Stockholm Arlanda till Aten-Elefthérios Venizélos tar i genomsnitt 3t 30m, medan att flyga från Göteborg Landvetter till Aten-Elefthérios Venizélos i genomsnitt ligger på 5t 25m. Aten-Elefthérios Venizélos är den mest populära flygplatsen i Aten.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Aten?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Aten är att boka 57 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 2 780 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Aten

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Aten från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Aten

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Aten

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Aten (ATH)

Vanligtvis är flyg till Aten från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Aten-Elefthérios Venizélos, vilket i genomsnitt kostar 2 622 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ATEN TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari27% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Aten kostar i genomsnitt bara 1 933 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ATEN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli51% dyrareDet kostar omkring 3 976 kr för flyg till Aten från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ATEN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli379% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Aten från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Aten

Atens högsäsong infaller under sommarmånaderna samt under jul- och nyårsledigheterna. Under dessa perioder är resor till Aten mycket populära men priserna på flygstolar och resor med hotell är också högre. I momondos priskalender på nätet kan du jämföra priser för att hitta ett avresedatum då du kan köpa dina flygbiljetter till Aten till ett billigt pris.

När är det billigast att boka flyg till Aten? Billiga flyg till Aten hittar du framför allt under november och januari, det vill säga under vinterns lågsäsong då temperaturerna är svalare. Du gör bäst i att boka din resa ungefär två månader innan avgång för att undvika sista minuten priser som ofta kan vara högre. Den billigaste rutten från Sverige avgår från Bromma flygplats strax utanför Stockholm.

De som flyger till Aten kan potentiellt hitta bättre priser för Ermoupoli Syros flygplats(124 km från stadskärnan i Aten), Skiros flygplats(128 km från stadskärnan i Aten), Skiathos flygplats(134 km från stadskärnan i Aten), Mykonos flygplats(155 km från stadskärnan i Aten) eller Paleochori Milos flygplats(158 km från stadskärnan i Aten) beroende på månad och avgångsflygplats.

Mykonos flygplats har ett genomsnittspris på 3 456 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Aten. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.Hitta billiga flygbiljetter till Aten

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Aten

Vilka bolag flyger till Aten?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Aten

Vilka bolag flyger till Aten?

Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Aten från Sverige, men det mest populära bland våra användare är Aegean Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines och Norwegian. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Aten på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.

Flyg med Aegean Airlines till Aten

Aegean Airlines flyger omkring 56 flyg till Aten under en vecka. Den vanligaste avresepunkten för dessa flyg var Thessaloniki Makedonia, där det bästa erbjudandet för tur och returbiljetter med Aegean Airlines var 1 342 kr (Stockholm Arlanda till Aten). Användare har betygsatt Aegean Airlines med 8,5/10 med över 68 omdömen på momondo.

Flyg med SWISS till Aten

Priser för flyg med SWISS till Aten kan börja på så lite som 1 274 kr (tur och retur, från Stockholm Arlanda, hittat under de senaste 72 timmarna). Bland de 10 flyg som SWISS trafikerar till Aten under en vanlig vecka, kan priserna variera avsevärt. Det populäraste flyget med SWISS till Aten kostar från Zürichs internationella. SWISS har fått betyget 8,4/10 av användare på momondo med 140 omdömen.


Flygplatser nära Aten

Nedan hittar du alla flygplatser i Aten tillsammans med avståndet från stadens centrum

Billiga flyg till Aten landar på Athens International Airport som är Greklands största flygplats. Flygplatsen är bland annat bas för grekiska Aegean Airlines som erbjuder flera direkta resor från Stockholm. Du kan ta dig in till stadens centrum med tunnelbana, expressbuss, tåg eller bil. Utanför ankomsthallen hittar du taxibilar väntandes men inne på flygplatsen går det också att hyra bil. Oavsett vilket färdmedel du väljer kan du ta dig in till centrum på lite drygt en halvtimme.


Populära flygresor till Aten

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Aten som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Aten
Snabbaste flygtid3t 30m
Billigaste pris1 038 kr
Flyg från Göteborg till Aten
Snabbaste flygtid5t 25m
Billigaste pris1 114 kr
Flyg från Malmö till Aten
Snabbaste flygtid5t 35m
Billigaste pris2 425 kr
Flyg från Köpenhamn till Aten
Snabbaste flygtid3t 05m
Billigaste pris1 857 kr
Flyg från Växjö till Aten
Snabbaste flygtid16t 55m
Billigaste pris2 851 kr
Flyg från Norrköping till Aten
Snabbaste flygtid27t 55m
Billigaste pris10 607 kr
Flyg från Kiruna till Aten
Snabbaste flygtid17t 35m
Billigaste pris3 780 kr

Så tar du dig runt i Aten

Atens kollektivtrafik består av tunnelbana, spårvagn och buss. Tunnelbanan är det lättaste sättet att ta sig runt då de tre olika linjerna tar dig till stadens olika områden. Biljetter köper du ur automater på stationen eller från någon av kioskerna. Tunnelbanan är öppen från klockan fem på morgonen till klockan halv tre på natten. Atens spårvagnslinje kopplar ihop stadskärnan med kustlinjen.

Är du ute till efter tunnelbanans öppettid är det taxi som gäller. Taxi i Aten är relativt billigt och du vinkar lätt in en bil från gatan. De flesta chaufförerna pratar engelska men för säkerhetens skull kan det vara en god idé att medtaga en lapp med adressen du ska till. Det är också vanligt att chauffören frågar om han kan plocka upp fler passagerare på vägen men det är upp till dig hur du vill göra.


Visumkrav för att besöka Aten

När du reser till Aten behöver du som svensk medborgare inte något visum eftersom både Sverige och Grekland är med i EU. Du behöver dock ha med dig legitimation att visa upp när du går ombord på planet samt vid gränskontrollen. När du reser mellan Sverige och Grekland behöver du inte nödvändigtvis ha med dig ditt pass såvida du har ett nationellt id-kort. Det nationella id-kortet visar ditt medborgarskap och ges ut av den svenska polismyndigheten. Observera att detta inte ska förväxlas med ett vanligt id-kort eller körkort som alltså inte räcker som legitimering. Innan avresa ska du alltid kolla upp aktuella inresebestämmelser då regler angående både visum och legitimation kan ändras vid särskilda omständigheter. Detta gör du antingen hos de grekiska myndigheterna eller hos den grekiska ambassaden i Stockholm.


Börja planera din resa till Aten


De bästa sakerna att se och göra i Aten

Intresserad av sevärdheter i Aten?

Du kan inte undgå att njuta av panoramavyn från Akropolis. Uppe på klippan kan du besöka det antika och Parthenon-templet som är byggt till gudinnan Atenas ära. Missa inte heller ett besök till Poseidon templet och stadens arkeologiska museum.

Vad bör jag packa för min resa?

Ta med bekväma skor för att kunna ta dig upp på Akropolis.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att undvika höga surfkostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, men det smakar inte så gott.

Ska jag dricksa i Aten?

Avrunda uppåt för taxichauffören och lämna ungefär tio procent på restaurangen.


Varför använda momondo?

momondo sammanställer alla dina flygalternativ på ett ställe och låter dig filtrera dem för att hitta det perfekta flyget till Aten. momondo hjälper dig att spara både tid och pengar på din resa.

Ja. Alla flyg till Aten ​​på momondo kan jämföras och filtreras utifrån olika policys som erbjuds, så som flexibel bokning.

momondo erbjuder användbara filter som hjälper dig att hitta rätt flyg. Välj mellan allt från specifika flygtider och flygplatser till vilken betalningsmetod du föredrar. Vi har många alternativ som hjälper dig att boka ditt perfekta flyg till Aten.

Om du endast gör research efter potentiella flyg till Aten erbjuder momondo en användbar prisbevakningsfunktion som följer priserna för flyg till Aten och notifierar dig så fort de ändras.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.