Flyg till Aten

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
ons 28/7
ons 4/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Aten. Nuvarande restriktioner för Aten baseras på reserestriktioner för Grekland.
Visa nuvarande reserestriktioner för Grekland

Billigaste flygen till flygplatser i Aten

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Aten från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Aten

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Aten

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Aten (ATH)

Vanligtvis är flyg till Aten från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Aten-Elefthérios Venizélos, vilket i genomsnitt kostar 1 799 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ATEN TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars24% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Aten kostar i genomsnitt bara 1 432 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ATEN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember32% dyrareDet kostar omkring 2 482 kr för flyg till Aten från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ATEN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli316% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Aten från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Aten?

Atens högsäsong infaller under sommarmånaderna samt under jul- och nyårsledigheterna. Under dessa perioder är resor till Aten mycket populära men priserna på flygstolar och resor med hotell är också högre. I momondos priskalender på nätet kan du jämföra priser för att hitta ett avresedatum då du kan köpa dina flygbiljetter till Aten till ett billigt pris.

När är det billigast att boka flyg till Aten? Billiga flyg till Aten hittar du framför allt under november och januari, det vill säga under vinterns lågsäsong då temperaturerna är svalare. Du gör bäst i att boka din resa ungefär två månader innan avgång för att undvika sista minuten priser som ofta kan vara högre. Den billigaste rutten från Sverige avgår från Bromma flygplats strax utanför Stockholm.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Aten?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Aten var 108 kr/per person från Rom, vilket är 96 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Aten. För att hitta det billigaste priset till Aten från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Aten?

  Generellt är mars den billigaste månaden att flyga från Sverige till Aten. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 423 kr. Om du inte vill besöka Aten i mars bör du vänta med att flyga från Sverige till januari månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 1 580 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Aten?

  De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Aten är att boka 54 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 1 915 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Aten från Sverige för så lite som 616 kr på momondo.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Aten?

  Enligt våra data är onsdag den billigaste veckodagen att flyga till Aten från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en onsdag var 1 953 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en fredag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 2 180 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Aten.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Aten?

  Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Aten är på kvällen. Flyg från Sverige till Aten kan då kosta så lite som 2 151 kr. Flyg mitt på dagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 2 465 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Aten?

  De som flyger till Aten kan potentiellt hitta bättre priser för Ermoupoli Syros flygplats(124 km från stadskärnan i Aten), Skiros flygplats(128 km från stadskärnan i Aten), Skiáthos flygplats(134 km från stadskärnan i Aten), Mykonos flygplats(155 km från stadskärnan i Aten) eller Paleochori Milos flygplats(158 km från stadskärnan i Aten) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Aten?

  Mykonos flygplats har ett genomsnittspris på 2 233 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Aten. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Aten?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Grekland resor till Aten. Inreserestriktioner

Grekland har begränsat inresor för alla resenärer med undantag för invånare från EU+-länderna. EU+ består av Europeiska unionen, Storbritannien, Schweiz, Norge, Lichtenstein och Island. Medborgare och invånare från Australien, Israel, Sydkorea, Nya Zeeland, Ryssland, Thailand och Förenade Arabemiraten får också resa in i landet. Inresande från Förenade Arabemiraten måste resa med direktflyg och kunna uppvisa bevis på permanent uppehållstillstånd i Förenade Arabemiraten, returbiljetter och hotellbokningar. Utländska resenärer får endast resa in från andra områden om de tillhör en särskild kategori, t.ex. hälso- och sjukvårdspersonal, studenter, regeringsmedlemmar, diplomater, militär personal, humanitär hjälparbetare, flygbesättning, säsongsarbetare, genomresande eller resande som reser in i Grekland av skäl som har godkänts av Greklands ambassad eller konsulat. Förteckningen över kategorier finns här. Flyg från Turkiet är inställda, förutom flygningar för att få hem grekiska medborgare och invånare samt särskilda flygningar som regeringen beslutat om. Inresande från Albanien och Nordmakedonien måste anlända till Aten.

Inträdeskrav

Alla resenärer måste uppvisa ett medicinskt intyg med ett negativt resultat från PCR-testet för COVID-19 som utfärdats senast 72 timmar före ankomst. Förutom de obligatoriska testkraven för resor som anges ovan måste resenärer som anländer från Storbritannien och Förenade Arabemiraten genomgå ett snabbt COVID-19-test vid ankomst. Alla resenärer, förutom de som endast reser genom en flygplats i Grekland, måste fylla i följande formulär "Passenger Locator Form (PLF)" 24 timmar före incheckning. En QR-kod som genereras utifrån det ifyllda formuläret måste uppvisas vid ankomsten.

Karantänskrav

Passagerare måste testas för COVID-19 vid ankomsten. Mer information finns att läsa här. Resenärer är föremål för en obligatorisk 7-dagars förebyggande karantän. Resenärer som anländer från Storbritannien eller Förenade Arabemiraten måste isolera sig i 7 dagar på den adress de anger på sin PLF i händelse av negativt provsvar. Om de stannar en kortare period måste de självisolera sig fram till avresedagen. Vid slutet av 7-dagars självisolering bör resenärerna genomgå ett nytt PCR-test för att kunna lämna karantänen. Om resultatet av deras snabba COVID-19-test vid ankomst till Grekland är positivt kommer de grekiska myndigheterna att be dem att sätta sig i karantän tills annat meddelats.

All övrig information

Från och med 9 november 2020 måste även alla avresande flygpassagerare lämna in en PLF före avresan.

Om du redan planerar att resa till Aten inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Aten

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Aten
Flera flygbolag
19 sep.
GOT17:45Göteborg Landvetter
10t 25m
1 stopp
ATH04:10Aten-Elefthérios Venizélos
30 sep.
ATH05:45Aten-Elefthérios Venizélos
5t 55m
1 stopp
GOT11:40Göteborg Landvetter
Ryanair
11 sep.
NYO14:45Stockholm Skavsta
25t 00m
1 stopp
ATH15:45Aten-Elefthérios Venizélos
18 sep.
ATH16:55Aten-Elefthérios Venizélos
25t 05m
1 stopp
NYO18:00Stockholm Skavsta
Lufthansa
29 sep.
ARN11:25Stockholm Arlanda
6t 45m
1 stopp
ATH18:10Aten-Elefthérios Venizélos
13 okt.
ATH02:00Aten-Elefthérios Venizélos
5t 55m
1 stopp
ARN07:55Stockholm Arlanda
Norwegian
9 okt.
ARN12:35Stockholm Arlanda
3t 35m
ATH16:10Aten-Elefthérios Venizélos
16 okt.
ATH17:50Aten-Elefthérios Venizélos
3t 35m
ARN21:25Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
27 sep.
NYO10:50Stockholm Skavsta
5t 20m
1 stopp
ATH16:10Aten-Elefthérios Venizélos
11 okt.
ATH17:45Aten-Elefthérios Venizélos
11t 40m
1 stopp
NYO05:25Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
11 sep.
NYO14:45Stockholm Skavsta
13t 30m
1 stopp
ATH04:15Aten-Elefthérios Venizélos
16 sep.
ATH16:50Aten-Elefthérios Venizélos
20t 50m
1 stopp
NYO13:40Stockholm Skavsta

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Aten

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Aten, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian och Ryanair
Flera flygbolag
5 sep.
NYO16:45Stockholm Skavsta
23t 25m
1 stopp
ATH16:10Aten-Elefthérios Venizélos
Ryanair
25 aug.
GOT16:45Göteborg Landvetter
17t 05m
1 stopp
ATH09:50Aten-Elefthérios Venizélos
Norwegian
4 aug.
ARN13:55Stockholm Arlanda
3t 35m
ATH17:30Aten-Elefthérios Venizélos

Vilka bolag flyger till Aten?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Aten

Både säsongsvariation, avresedatum samt antalet mellanlandningar under resan påverkar priserna på flygresor till Aten. Hos momondo kan du filtrera din sökning online efter hur många stopp du kan tänka dig att göra. Pegasus Airlines, Ukraine International Airlines och SWISS Airlines erbjuder billiga flyg till Aten året om. Andra flygbolag som är populära att resa med är bland annat Norwegian, SAS och Aegean Airlines. Tänk på att om du bokar med lågprisbolag tillkommer ofta flera dolda kostnader. Dessa kan till exempel gälla handbagage, incheckat bagage och sittplats.

Vem flyger direkt till Aten? Aegean Airlines och SAS erbjuder direktresor från Arlanda flygplats, belägen norr om Stockholm, till Aten.

Hur många timmar tar det att flyga till Aten? En direktresa från Stockholm tar ungefär tre och en halv timme.


Flygplatser nära Aten

Nedan hittar du alla flygplatser i Aten tillsammans med avståndet från stadens centrum

Billiga flyg till Aten landar på Athens International Airport som är Greklands största flygplats. Flygplatsen är bland annat bas för grekiska Aegean Airlines som erbjuder flera direkta resor från Stockholm. Du kan ta dig in till stadens centrum med tunnelbana, expressbuss, tåg eller bil. Utanför ankomsthallen hittar du taxibilar väntandes men inne på flygplatsen går det också att hyra bil. Oavsett vilket färdmedel du väljer kan du ta dig in till centrum på lite drygt en halvtimme.


Populära flygresor till Aten

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Aten som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Aten
Snabbast flygtid5t 05m
Billigaste pris616 kr
Flyg från Stockholm till Aten
Snabbast flygtid5t 20m
Billigaste pris651 kr
Flyg från Växjö till Aten
Snabbast flygtid20t 20m
Billigaste pris1 797 kr
Flyg från Kiruna till Aten
Snabbast flygtid16t 00m
Billigaste pris3 715 kr
Flyg från Malmö till Aten
Snabbast flygtid10t 30m
Billigaste pris4 192 kr
Flyg från Norrköping till Aten
Snabbast flygtid27t 55m
Billigaste pris8 427 kr

Hur tar man sig runt i Aten?

Atens kollektivtrafik består av tunnelbana, spårvagn och buss. Tunnelbanan är det lättaste sättet att ta sig runt då de tre olika linjerna tar dig till stadens olika områden. Biljetter köper du ur automater på stationen eller från någon av kioskerna. Tunnelbanan är öppen från klockan fem på morgonen till klockan halv tre på natten. Atens spårvagnslinje kopplar ihop stadskärnan med kustlinjen.

Är du ute till efter tunnelbanans öppettid är det taxi som gäller. Taxi i Aten är relativt billigt och du vinkar lätt in en bil från gatan. De flesta chaufförerna pratar engelska men för säkerhetens skull kan det vara en god idé att medtaga en lapp med adressen du ska till. Det är också vanligt att chauffören frågar om han kan plocka upp fler passagerare på vägen men det är upp till dig hur du vill göra.


Kan man flyga till Aten utan pass eller visum?

När du reser till Aten behöver du som svensk medborgare inte något visum eftersom både Sverige och Grekland är med i EU. Du behöver dock ha med dig legitimation att visa upp när du går ombord på planet samt vid gränskontrollen. När du reser mellan Sverige och Grekland behöver du inte nödvändigtvis ha med dig ditt pass såvida du har ett nationellt id-kort. Det nationella id-kortet visar ditt medborgarskap och ges ut av den svenska polismyndigheten. Observera att detta inte ska förväxlas med ett vanligt id-kort eller körkort som alltså inte räcker som legitimering. Innan avresa ska du alltid kolla upp aktuella inresebestämmelser då regler angående både visum och legitimation kan ändras vid särskilda omständigheter. Detta gör du antingen hos de grekiska myndigheterna eller hos den grekiska ambassaden i Stockholm.


Börja planera din resa till Aten


Tips och råd om Aten

Intresserad av sevärdheter i Aten?

Du kan inte undgå att njuta av panoramavyn från Akropolis. Uppe på klippan kan du besöka det antika och Parthenon-templet som är byggt till gudinnan Atenas ära. Missa inte heller ett besök till Poseidon templet och stadens arkeologiska museum.

Vad bör jag packa för min resa?

Ta med bekväma skor för att kunna ta dig upp på Akropolis.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att undvika höga surfkostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, men det smakar inte så gott.

Ska jag dricksa i Aten?

Avrunda uppåt för taxichauffören och lämna ungefär tio procent på restaurangen.