Flyg till Grekland

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 27/7
tis 3/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Grekland.
Visa nuvarande reserestriktioner för Grekland

De billigaste flygen till städer i Grekland

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Grekland från Sverige
Aten
Aten

Användbar information om ditt flyg till Grekland

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Grekland
  • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Grekland?

    Bland momondos användare är den populäraste staden i Grekland Aten, och besöks omkring 1 488% mer än någon annan stad i Grekland. Andra städer som resenärer ofta reser till är Thessaloníki och Rhodos.

  • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på för att besöka Livadia Beach?

    Det smidigaste alternativet för att besöka Livadia Beach är att flyga in till Parikia flygplats eftersom det är den närmsta flygplatsen till området.

  • Vilket är det billigaste flyget till Grekland?

    De billigaste flygen till Grekland som nyligen hittats av momondos användare är 133 kr med Aegean Airlines, 179 kr med TUIfly Nordic och 225 kr med Volotea.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Grekland?

Inreserestriktioner

Grekland har begränsat inresor för alla resenärer med undantag för invånare från EU+-länderna. EU+ består av Europeiska unionen, Storbritannien, Schweiz, Norge, Lichtenstein och Island. Medborgare och invånare från Australien, Israel, Sydkorea, Nya Zeeland, Ryssland, Thailand och Förenade Arabemiraten får också resa in i landet. Inresande från Förenade Arabemiraten måste resa med direktflyg och kunna uppvisa bevis på permanent uppehållstillstånd i Förenade Arabemiraten, returbiljetter och hotellbokningar. Utländska resenärer får endast resa in från andra områden om de tillhör en särskild kategori, t.ex. hälso- och sjukvårdspersonal, studenter, regeringsmedlemmar, diplomater, militär personal, humanitär hjälparbetare, flygbesättning, säsongsarbetare, genomresande eller resande som reser in i Grekland av skäl som har godkänts av Greklands ambassad eller konsulat. Förteckningen över kategorier finns här. Flyg från Turkiet är inställda, förutom flygningar för att få hem grekiska medborgare och invånare samt särskilda flygningar som regeringen beslutat om. Inresande från Albanien och Nordmakedonien måste anlända till Aten.

Inträdeskrav

Alla resenärer måste uppvisa ett medicinskt intyg med ett negativt resultat från PCR-testet för COVID-19 som utfärdats senast 72 timmar före ankomst. Förutom de obligatoriska testkraven för resor som anges ovan måste resenärer som anländer från Storbritannien och Förenade Arabemiraten genomgå ett snabbt COVID-19-test vid ankomst. Alla resenärer, förutom de som endast reser genom en flygplats i Grekland, måste fylla i följande formulär "Passenger Locator Form (PLF)" 24 timmar före incheckning. En QR-kod som genereras utifrån det ifyllda formuläret måste uppvisas vid ankomsten.

Karantänskrav

Passagerare måste testas för COVID-19 vid ankomsten. Mer information finns att läsa här. Resenärer är föremål för en obligatorisk 7-dagars förebyggande karantän. Resenärer som anländer från Storbritannien eller Förenade Arabemiraten måste isolera sig i 7 dagar på den adress de anger på sin PLF i händelse av negativt provsvar. Om de stannar en kortare period måste de självisolera sig fram till avresedagen. Vid slutet av 7-dagars självisolering bör resenärerna genomgå ett nytt PCR-test för att kunna lämna karantänen. Om resultatet av deras snabba COVID-19-test vid ankomst till Grekland är positivt kommer de grekiska myndigheterna att be dem att sätta sig i karantän tills annat meddelats.

All övrig information

Från och med 9 november 2020 måste även alla avresande flygpassagerare lämna in en PLF före avresan.

Om du redan planerar att resa till Grekland inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

De senaste flygen hittade till populära städer i Grekland

Hitta flyg till dessa populära städer i Grekland, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Grekland

Dessa rutter har de billigaste flygen till Grekland som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBästa pris
StockholmAten652 kr
GöteborgAten670 kr
StockholmThessaloníki670 kr
GöteborgThessaloníki722 kr
StockholmMykonos861 kr
StockholmKorfu905 kr
StockholmHeraklion922 kr
GöteborgRhodos1 009 kr
GöteborgKorfu1 035 kr
GöteborgFirá1 044 kr

Flygresor till Grekland

På momondo kan du hitta billiga flyg till Grekland både för en weekendresa till historiska Aten liksom för att upptäcka den soliga grekiska övärlden. Billiga flyg till Grekland avgår både från Skavsta flygplats och från Arlanda. De flesta direktflyg går till Atens flygplats (ATH) varifrån du kan fortsätta med inrikesflyg till populära semesteröar som Santorini, Rhodos och Kos. Använd momondos praktiska sökfunktion online för att jämföra priser på olika inrikesflyg.

Både biljettpriser och utbudet av resor från Sverige till Grekland varierar mycket efter säsong. Grekland är särskilt populärt under sommaren och då erbjuder också flygbolagen fler direktlinjer till landets olika semesterorter. Både SAS och Norwegian flyger då direkt till badvänliga öar som Santorini, Kreta och Rhodos. Under högsäsongen i juli och augusti är priserna högre. Billiga flygresor till Greklands Aten kan du dock hitta året om och på momondo kan du boka en paketresa med hotell direkt på nätet. För att hitta flygbiljetter till ett billigt pris är november och januari allra bäst, även när du är ute i sista minuten.

Vilka flygbolag flyger direkt till Grekland?

Under sommarens högsäsong hittar du fler direktlinjer från Sverige till Grekland än under resten av året. Från Arlanda kan du bland annat resa direkt till Aten, Santorini och Rhodos med SAS och Norwegian. Från Skavsta flygplats avgår flera av de billigare resorna, till exempel med Ryanairs direktlinje till Rhodos.

När är bästa tiden att åka till Grekland?

Under lågsäsongen mellan november och mars kan du hitta billiga flyg till Grekland, men tänk på att flera av öarnas hotell och restauranger stänger ner under denna period. Om du åker till Grekland under vintermånaderna är Aten därför en bättre destination. Där du kan uppleva storstadens historiska sevärdheter i mild temperatur. För soldyrkare är dock sommaren den mest populära tiden att resa till Grekland. Från maj till augusti är priserna högre men du får varma och badvänliga temperaturer och strålande sol.

Hur många timmar tar det att flyga till Grekland?

Resor till Grekland, med direktflyg från Arlanda eller Skavsta flygplats, tar lite drygt tre och en halv timme både till Aten och de stora öarna. Du behöver alltså inte sitta i flygstolen särskilt länge. Om du har hittat billigare flygbiljetter till Grekland med mellanlandning i Aten, för att sedan ta dig vidare med inrikesflyg, kan du räkna med en total restid på ungefär sex timmar.

Kan man resa till Grekland utan pass eller visum?

Som EU-medborgare behöver du inget visum för din resa till Grekland. När du flyger mellan två Schengenländer behöver du inte heller uppvisa pass, utan det räcker med att du styrker din identitet med ett giltigt nationellt id-kort.


Internationella flygrutter till Grekland

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Aten
Snabbast flygtid5t 20m
Billigaste pris652 kr
Flyg från Göteborg till Aten
Snabbast flygtid5t 35m
Billigaste pris670 kr
Flyg från Stockholm till Thessaloníki
Snabbast flygtid3t 05m
Billigaste pris670 kr
Flyg från Göteborg till Thessaloníki
Snabbast flygtid6t 00m
Billigaste pris722 kr
Flyg från Stockholm till Mykonos
Snabbast flygtid6t 45m
Billigaste pris861 kr
Flyg från Stockholm till Korfu
Snabbast flygtid7t 45m
Billigaste pris905 kr
Flyg från Stockholm till Heraklion
Snabbast flygtid6t 25m
Billigaste pris922 kr
Flyg från Göteborg till Rhodos
Snabbast flygtid8t 40m
Billigaste pris1 009 kr
Flyg från Göteborg till Korfu
Snabbast flygtid5t 30m
Billigaste pris1 035 kr
Flyg från Göteborg till Firá
Snabbast flygtid5t 50m
Billigaste pris1 044 kr
Flyg från Göteborg till Mykonos
Snabbast flygtid17t 15m
Billigaste pris1 096 kr
Flyg från Stockholm till Zákynthos
Snabbast flygtid7t 30m
Billigaste pris1 113 kr
Flyg från Göteborg till Heraklion
Snabbast flygtid9t 05m
Billigaste pris1 131 kr
Flyg från Stockholm till Chania
Snabbast flygtid19t 40m
Billigaste pris1 174 kr
Flyg från Stockholm till Rhodos
Snabbast flygtid11t 25m
Billigaste pris1 200 kr
Flyg från Stockholm till Firá
Snabbast flygtid10t 15m
Billigaste pris1 522 kr
Flyg från Göteborg till Zákynthos
Snabbast flygtid12t 55m
Billigaste pris1 557 kr
Flyg från Göteborg till Chania
Snabbast flygtid9t 50m
Billigaste pris1 574 kr
Flyg från Stockholm till Kos
Snabbast flygtid7t 25m
Billigaste pris1 635 kr
Flyg från Stockholm till Samos
Snabbast flygtid13t 20m
Billigaste pris2 288 kr

Börja planera din resa till Grekland