Hitta billiga flyg till Patra

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis 23/8
tis 30/8

När är den bästa tiden att flyga till Patra?

Det tar ungefär fem timmar och 45 minuter att flyga från Stockholm till Patra Araxos Airport. Väntetiden under mellanlandningen är inte inräknad i tidsuppskattningen. Den snabbaste och smidigaste resrutten går via Bryssel. Flyg från Stockholm till Bryssel tar cirka två timmar och 15 minuter. Därifrån tar flygningen till Patra ungefär tre och en halv timme. Det går även bra att välja samma resrutt från Köpenhamn i stället för Stockholm. Då tar den första flygresan från Köpenhamn till Bryssel lite mer än en och en halv timme, följt av resan därifrån till Patra som tar tre och en halv timme.

Just nu är det inte möjligt att flyga direkt till Patra, Grekland från Sverige eller någon flygplats i våra nordiska grannländer. Däremot finns det goda direktförbindelser mellan Patra och Bryssel. Det går snabbt och smidigt att hitta attraktiva flygerbjudanden till Bryssel från både Stockholm och Köpenhamn. Det går även direktflyg mellan Patra och ett flertal städer i Tyskland där Frankfurt, Düsseldorf, Hannover och München är de tyska städerna som erbjuder direktflyg till Patra. Momondos populära sökverktyg kan hjälpa dig att hitta flyg som passar dina personliga önskemål och unika behov.

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Patra för 310 kr/person, vilket är 93 % billigare än för genomsnittsflyget till Patra. För att hitta de billigaste priserna till Patra från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Patra. Om du planerar att flyga till Patra, överväg då även att boka flyg till Zakynthos flygplats(92 km från stadskärnan i Patra), Argostoli Cephalonia flygplats(109 km från stadskärnan i Patra), Preveza Aktion flygplats(113 km från stadskärnan i Patra), Kalamata flygplats(133 km från stadskärnan i Patra) eller Volos Nea Anchialos flygplats(142 km från stadskärnan i Patra).

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Patra Kalamata flygplats med ett genomsnittspris på 2 607 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.Flygplatser nära Patra

Nedan hittar du alla flygplatser i Patra tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig till stadskärnan från Patras flygplats?

Det går smidigt och enkelt att ta sig från Patras flygplats till de centrala delarna av staden med buss, taxi, flygbuss eller hyrbil. Med taxi eller hyrbil tar resan till stadskärnan oftast mellan en halvtimme och 40 minuter. Beroende på hur läget i trafiken ser ut när du vill åka kan bilresan ta längre eller kortare tid. Det är för närvarande inte möjligt att resa den här sträckan med Uber, men det finns lokala taxibolag tillgängliga på flygplatsen. Att hyra en bil och köra själv är också alternativ. Några av flygbolagen som är aktiva på Patra Araxos Airport erbjuder dessutom egna flygbussar mellan flygplatsen och stadskärnan. Sträckan trafikeras även av lokala bussar, och det tar ungefär en halvtimme att ta sig från flygplatsen till centrala Patra med buss.


Visumkrav för att besöka Patra

Om du är svensk medborgare eller medborgare i ett annat EU-land har du rätt att besöka Patra, liksom resten av Grekland, som turist under obegränsad tid utan grekiskt visum. Däremot måste du ha med dig ett giltigt svenskt pass eller ett giltigt nationellt ID-kort som utfärdats av polisen. Du kan inte använda ditt svenska körkort för att legitimera dig när du reser in i Grekland, eftersom det inte framgår av handlingen vilket land du är medborgare i. I övrigt kan det vara en bra idé att ansöka om ett europeiskt sjukförsäkringskort. Kortet, som i Sverige utfärdas av Försäkringskassan, ger EU-ländernas medborgare rätt till sjukvård mot samma avgifter som grekiska medborgare. Du som inte är svensk medborgare och vill besöka Patra bör kontakta din ambassad, som kan ge dig information om de aktuella kraven på pass och visum.


Börja planera din resa till Patra


De bästa sakerna att se och göra i Patra

Patra beskrivs ibland som Greklands svar på New York. Det här är staden som aldrig sover och som alltid har någonting nytt att erbjuda. Du som älskar kultur, historia eller nöjesliv har ett stort och varierat utbud att utforska. Det är populärt att börja sitt besök i staden med en promenad i innerstan. På torgen Georgiou, Olgas och Ypsila Alonia kan du njuta av lokala delikatesser på något av caféerna samtidigt som du beundrar de många klassiska byggnaderna som finns här. Om du vill shoppa loss under resan är huvudgatan Aghiou Nikolaou en utmärkt utgångspunkt. Därifrån har du promenadavstånd till gamla stan, där flera historiskt intressanta landmärken finns. Resenärer som besöker gamla stan fascineras ofta av Patra Fortress, som är ett imponerande medeltidsslott som byggdes ovanpå det antika Akropolis ruiner. När du vill ta en paus från utforskandet och blir sugen på en gastronomisk upplevelse kan du bege dig till Riga Feraiou Pedestrian Street, som har ett stort utbud av autentiska grekiska restauranger.


Varför använda momondo?

För att hitta det flyg som bäst passar dig och behov samlar momondo flyg från en stor pool av olika flygbolag och byråer – därefter kan du använda våra verktyg och filter för att hitta och boka rätt flyg till Patra.

Du kan hitta flyg till Patra ​​med flexibla bokningspolicys genom att använda sökformuläret ovan och sedan välja vårt flexibla bokningsfilter. På så vis kommer endast flyg där denna policy tillämpas att visas.

När du söker efter flyg till Patra hjälper momondo dig att hitta rätt flyg genom att erbjuda användbara filter för att begränsa ditt val av flyg. Flygen kan filtreras utifrån flera faktorer så som flygbolag, flygplats och pris – men även efter andra kriterier som flygplanstyp och betalningsmetod.

Självklart. momondo håller koll på priset på flyg till Patra. Allt du behöver är en giltig e-postadress så sköter vi resten – det är lätt som en plätt.


Andra kabinklasser för flyg till Patra

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Patra

Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.