Flyg till Rio de Janeiro

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Rio de Janeiro (RIO)
tis 2/3
tis 9/3
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Rio de Janeiro. Nuvarande restriktioner för Rio de Janeiro baseras på reserestriktioner för Brasilien.

Visa nuvarande reserestriktioner för Brasilien

Billigaste flygen till flygplatser i Rio de Janeiro

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Rio de Janeiro från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Rio de Janeiro-Galeãos internationella flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Rio de Janeiro

Stockholm (STO) till Rio de Janeiro-Galeãos internationella flygplats (GIG)

Vanligtvis är flyg till Rio de Janeiro från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Rio de Janeiro-Galeãos internationella, vilket i genomsnitt kostar 6 203 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN RIO DE JANEIRO TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj19% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Rio de Janeiro kostar i genomsnitt bara 5 074 kr i maj
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL RIO DE JANEIRO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember44% dyrareDet kostar omkring 8 967 kr för flyg till Rio de Janeiro från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL RIO DE JANEIRO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember456% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Rio de Janeiro från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Rio de Janeiro?

Rio de Janeiro är bäst att besöka mellan december och mars då vädret är varmt och soligt och passande för en strandsemester. Staden är känd för sina stränder och strandnära nattklubbar med sambatoner, så du vill inte missa denna tid. En populär månad att åka på är februari då stadens karneval äger rum, men denna månad ser också högre priser på flyg och resor med hotell tack vare mängden besökare från hela världen. För att resa i februari rekommenderas att boka ett år i förväg för att hitta boende.

När är det billigast att boka flyg till Rio de Janeiro?

Billiga resor till Rio de Janeiro hittar du i november och mars. Jämför priser mellan de olika flygbolagen och mellan olika datum på nätet, via en sökning på momondo, för att hitta billiga priser. I priskalendern ser du hur faktorer som påverkar priser på flygstolar är bland annat säsong, tid mellan bokning och avresa samt hur många mellanlandningar rutten gör.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Rio de Janeiro?

Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Rio de Janeiro från Sao Paulo för 510 kr. Detta är 88 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Rio de Janeiro. För att hitta de billigaste priserna till Rio de Janeiro från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Rio de Janeiro?

Generellt är maj den billigaste månaden att flyga från Sverige till Rio de Janeiro. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 5 040 kr. mars är en annan bra månad för att besöka Rio de Janeiro med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 5 276 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Rio de Janeiro?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Rio de Janeiro från Sverige är större om du bokar 54 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Rio de Janeiro för ungefär 6 420 kr om du gör din sökning 54 dagar innan. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Rio de Janeiro. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 5 200 kr under de senaste 72 timmarna.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Rio de Janeiro?

Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Rio de Janeiro är en tisdag. Resenärer som väljer att resa till Rio de Janeiro på en tisdag kan ofta hitta biljetter för så lite som 6 342 kr. För en avgång en fredag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 7 149 kr från Sverige till Rio de Janeiro.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Rio de Janeiro?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Rio de Janeiro är på morgonen då man kan köpa flyg för så lite som 6 272 kr. Flyg till Rio de Janeiro är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 7 220 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Rio de Janeiro?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Rio de Janeiro. Om du planerar att flyga till Rio de Janeiro, överväg då även att boka flyg till Rio de Janeiro-Galeãos internationella flygplats(13 km från stadskärnan i Rio de Janeiro).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Rio de Janeiro?

Rio de Janeiro Santos Dumont-flygplatsen har ett genomsnittspris på 4 137 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Rio de Janeiro. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Rio de Janeiro?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Brasilien resor till Rio de Janeiro. Inreserestriktioner

Utländska medborgare får resa in i Brasilien med flyg. Detta gäller enligt gällande regler. Brasilien har ställt in flygningar från Storbritannien och Sydafrika. Brasilianska medborgare och dess makar, partners, barn, föräldrar eller vårdnadshavare till en medborgare i Brasilien och resenärer med permanent uppehållstillstånd utfärdat av Brasilien som under de senaste 14 dagarna har varit i eller transiterat genom Storbritannien eller Sydafrika får komma in i eller resa genom Brasilien. Inresa för utländska resenärer som stannar i upp till 90 dagar är för närvarande tillåtet.

Inträdeskrav

Resenärer måste uppvisa ett medicinskt intyg med negativt resultat från ett COVID-19 RT-PCR-test som utfärdats inom 72 timmar före avgång. Barn under 2 år och barn under 12 år som reser tillsammans med en eller flera vuxna som har bevis för att testet är negativt är undantagna från att uppvisa ett COVID-19 RT-PCR-testresultat. Resenärer och flygbesättningar måste fylla i ett formulär för hälsodeklaration för resande inom 72 timmar efter ombordstigning och visa upp detta vid ankomsten.

Karantänskrav

Medborgare i Brasilien och deras makar, partners, barn, föräldrar eller vårdnadshavare till en medborgare i Brasilien och resenärer med permanent uppehållstillstånd utfärdat av Brasilien som har varit i eller transiterat genom Sydafrika eller Storbritannien under de senaste 14 dagarna omfattas av karantän i 14 dagar. Flygbesättningen måste sitta i karantän på ett hotell fram till nästa flygning.

Transiteringsregler

Resenärer får fritt resa om de inte lämnar det internationella flygplatsområdet och har en biljett för vidare resor.

Om du planerarar att resa till Rio de Janeiro inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Rio de Janeiro

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Rio de Janeiro
Air France
9 juni
13:50
Göteborg-Landvetter Airport
17t 00m
1 stopp
06:50
Rio de Janeiro-Galeãos internationella
13 juni
11:25
Rio de Janeiro-Galeãos internationella
15t 15m
1 stopp
02:40
Göteborg-Landvetter Airport
7 147 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
25 juni
02:10
Göteborg-Landvetter Airport
21t 50m
2 stopp
00:00
Rio de Janeiro-Galeãos internationella
22 juli
18:00
Rio de Janeiro-Galeãos internationella
14t 15m
1 stopp
08:15
Göteborg-Landvetter Airport
6 380 kr
Hitta liknande
KLM
25 juni
02:10
Göteborg-Landvetter Airport
21t 50m
2 stopp
00:00
Rio de Janeiro-Galeãos internationella
22 juli
11:25
Rio de Janeiro-Galeãos internationella
17t 15m
2 stopp
04:40
Göteborg-Landvetter Airport
6 591 kr
Hitta liknande
Lufthansa
15 apr.
10:45
Göteborg-Landvetter Airport
22t 45m
2 stopp
09:30
Rio de Janeiro-Galeãos internationella
19 apr.
10:40
Rio de Janeiro-Galeãos internationella
18t 25m
2 stopp
05:05
Göteborg-Landvetter Airport
11 698 kr
Hitta liknande
KLM
9 apr.
02:30
Stockholm Arlanda
20t 55m
2 stopp
23:25
Rio de Janeiro Santos Dumont-flygplatsen
13 apr.
11:05
Rio de Janeiro Santos Dumont-flygplatsen
20t 35m
2 stopp
07:40
Stockholm Arlanda
7 054 kr
Hitta liknande
Lufthansa
9 juni
10:45
Göteborg-Landvetter Airport
22t 45m
2 stopp
09:30
Rio de Janeiro-Galeãos internationella
13 juni
17:35
Rio de Janeiro-Galeãos internationella
20t 00m
1 stopp
13:35
Göteborg-Landvetter Airport
7 804 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Rio de Janeiro?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Rio de Janeiro

Flyg från Sverige till Rio de Janeiro bokas ofta med flygbolagen KLM, British Airways och Iberia. Tillsammans med United Airlines är dessa också några av de billigaste bolagen att flyga med. För att få billiga priser på resan ska du också tänka på att köpa till extra bagage online, innan avresa, istället för att vänta till sista minuten på flygplatsen där priserna kan vara dubbelt så dyra. Det går inte något direktflyg till Rio de Janeiro utan du får göra minst en mellanlandning under vägen. Med en snabb mellanlandning tar resan ungefär 15 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Rio de Janeiro till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Rio de Janeiro plus avståndet till centrum

Flyg till Rio de Janeiro landar antingen på Rio de Janeiro International Airport, 20 kilometer nordväst om staden, eller Santos Dumont Airport, 2 kilometer sydöst om centrum. Från Rio de Janeiro International Airport kan du ta busstransporten BRT som är det snabbaste alternativet. Bussarna fastnar inte i trafiken då de kör i särskilda filer på motorvägen. Bussbiljetterna kostar ungefär 10 kronor och du köper dem direkt på bussen. Du kan antingen ta expressbussen som går direkt till centrum eller bussen som gör flera stop på vägen i olika områden. Du kan också ta bussen till tunnelbanans närmaste station Vicente de Carvalho och sedan åka vidare till centrum med linje 2. Fråga på flygplatsens turistinformation om vilken resväg som är smidigast för att ta dig till ditt boende. Santos Dumont Airport ligger så pass nära centrum att du lätt kan ta någon av stadens många lokala bussar som går förbi flygplatsen.


Hur tar man sig runt i Rio de Janeiro?

Rio de Janeiros kollektivtrafik består av tunnelbana, bussar och minivans. Tunnelbanan är lättnavigerad och effektiv och alla tåg är luftkonditionerade. För att betala för resan köper du ett påfyllningsbart kort på någon av kioskerna på tunnelbanestationerna. Detta kan du sedan ladda på vid samtliga stationer. I kioskerna kan du även hämta upp gratis tunnelbanekartor. Stadens lokalbussar kan vara det enda alternativet till vissa destinationer men inte det snabbaste. Bättre är i så fall minivansen som är betydligt snabbare. Dessa blir dock väldigt fulla så de är inte att rekommendera om du har med dig packning eller bagage.

Stadens gula taxibilar hittar du överallt och du kan enkelt vinka in dessa direkt från gatan. Taxibilarna är inte det billigaste sättet att ta sig runt men är ett både säkert och snabbt transportsätt. Ett annat populärt alternativ för att ta sig runt staden är med det kollektiva cykeluthyrningssystemet. Detta har stationer över hela Rio.


Kan man flyga till Rio de Janeiro utan pass eller visum?

Du kan åka till Brasilien utan visum om din resa är kortare än 90 dagar. På planet på väg till Rio de Janeiro få du en blankett som ska stämplas i passkontrollen. Du ska spara denna blankett då den måste visas upp vid utresa ur landet. Vid inresa behöver du ha med dig ett giltigt pass och detta ska vara giltigt i 6 månader från och med inresan i landet. Du kan också bli ombedd att visa upp en returbiljett för din hemresa. Innan du reser bör du kolla upp de senaste reglerna via Brasiliens Ambassad på nätet.


Tips och råd om Rio de Janeiro

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Rio de Janeiro?

Hos momondo hittar du billiga flyg till Rio de Janeiro.

Vad ska man se i Rio de Janeiro?

Sola på Copacabana Beach, beundra utsikten från Cristo Redentor och lär dig mer om landet på det historiska museet.

Aktiviteter för barn

Ta med barnen till den botaniska trädgården som förutom exotiska växter har en mängd olika sorters fåglar och apor.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, säkrast är att dricka vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Rio de Janeiro?

Ja, du bör dricksa minst 10 procent.

Var finns den bästa shoppingen?

Vid stranden I panama hittar du en blandning av fynd och lyxmärken vilket gör det till ett bra område för varierad shopping.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass