Flyg till Rio de Janeiro

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Rio de Janeiro (GIG)
tis 18/5
tis 25/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Rio de Janeiro. Nuvarande restriktioner för Rio de Janeiro baseras på reserestriktioner för Brasilien.

Visa nuvarande reserestriktioner för Brasilien

Billigaste flygen till flygplatser i Rio de Janeiro

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Rio de Janeiro från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Rio de Janeiro-Galeãos internationella flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Rio de Janeiro

Stockholm (STO) till Rio de Janeiro-Galeãos internationella flygplats (GIG)

Vanligtvis är flyg till Rio de Janeiro från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Rio de Janeiro-Galeãos internationella, vilket i genomsnitt kostar 6 122 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN RIO DE JANEIRO TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj19% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Rio de Janeiro kostar i genomsnitt bara 5 008 kr i maj
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL RIO DE JANEIRO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember44% dyrareDet kostar omkring 8 851 kr för flyg till Rio de Janeiro från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL RIO DE JANEIRO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember456% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Rio de Janeiro från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Rio de Janeiro?

Rio de Janeiro är bäst att besöka mellan december och mars då vädret är varmt och soligt och passande för en strandsemester. Staden är känd för sina stränder och strandnära nattklubbar med sambatoner, så du vill inte missa denna tid. En populär månad att åka på är februari då stadens karneval äger rum, men denna månad ser också högre priser på flyg och resor med hotell tack vare mängden besökare från hela världen. För att resa i februari rekommenderas att boka ett år i förväg för att hitta boende.

När är det billigast att boka flyg till Rio de Janeiro?

Billiga resor till Rio de Janeiro hittar du i november och mars. Jämför priser mellan de olika flygbolagen och mellan olika datum på nätet, via en sökning på momondo, för att hitta billiga priser. I priskalendern ser du hur faktorer som påverkar priser på flygstolar är bland annat säsong, tid mellan bokning och avresa samt hur många mellanlandningar rutten gör.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Rio de Janeiro?

Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Rio de Janeiro från Florianopolis för 453 kr. Detta är 90 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Rio de Janeiro. För att hitta de billigaste priserna till Rio de Janeiro från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Rio de Janeiro?

Om du inte har möjlighet att besöka Rio de Janeiro under maj, är det även billigt att resa från Sverige i mars. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 5 207 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Rio de Janeiro?

Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Rio de Janeiro 54 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Rio de Janeiro för i genomsnitt 6 337 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Rio de Janeiro?

Vår data visar att tisdag är den billigaste dagen att flyga till Rio de Janeiro. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 6 308 kr. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en fredag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 7 077 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Rio de Janeiro.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Rio de Janeiro?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Rio de Janeiro är på morgonen då man kan köpa flyg för så lite som 6 872 kr. Försök att inte köpa biljetter på kvällen eftersom de ligger runt 7 886 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Rio de Janeiro?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Rio de Janeiro. Om du planerar att flyga till Rio de Janeiro, överväg då även att boka flyg till Rio de Janeiro-Galeãos internationella flygplats(13 km från stadskärnan i Rio de Janeiro).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Rio de Janeiro?

Rio de Janeiro Santos Dumont flygplats har ett genomsnittspris på 4 377 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Rio de Janeiro. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Rio de Janeiro?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Brasilien resor till Rio de Janeiro. Inreserestriktioner

Utländska medborgare får resa in i Brasilien med flyg. Detta gäller enligt gällande regler. Brasilien har ställt in flygningar från Storbritannien och Sydafrika. Brasilianska medborgare och dess makar, partners, barn, föräldrar eller vårdnadshavare till en medborgare i Brasilien och resenärer med permanent uppehållstillstånd utfärdat av Brasilien som under de senaste 14 dagarna har varit i eller transiterat genom Storbritannien eller Sydafrika får komma in i eller resa genom Brasilien. Inresa för utländska resenärer som stannar i upp till 90 dagar är för närvarande tillåtet.

Inträdeskrav

Resenärer måste uppvisa ett medicinskt intyg med negativt resultat från ett COVID-19 RT-PCR-test som utfärdats inom 72 timmar före avgång. Barn under 2 år och barn under 12 år som reser tillsammans med en eller flera vuxna som har bevis för att testet är negativt är undantagna från att uppvisa ett COVID-19 RT-PCR-testresultat. Resenärer och flygbesättningar måste fylla i ett formulär för hälsodeklaration för resande inom 72 timmar efter ombordstigning och visa upp detta vid ankomsten.

Karantänskrav

Medborgare i Brasilien och deras makar, partners, barn, föräldrar eller vårdnadshavare till en medborgare i Brasilien och resenärer med permanent uppehållstillstånd utfärdat av Brasilien som har varit i eller transiterat genom Sydafrika eller Storbritannien under de senaste 14 dagarna omfattas av karantän i 14 dagar. Flygbesättningen måste sitta i karantän på ett hotell fram till nästa flygning.

Transiteringsregler

Resenärer får fritt resa om de inte lämnar det internationella flygplatsområdet och har en biljett för vidare resor.

Om du redan planerar att resa till Rio de Janeiro inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Rio de Janeiro

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Rio de Janeiro
Flera flygbolag
25 maj
ARN13:20Stockholm Arlanda
21t 00m
2 stopp
SDU10:20Rio de Janeiro Santos Dumont
5 juni
SDU05:25Rio de Janeiro Santos Dumont
21t 35m
2 stopp
ARN03:00Stockholm Arlanda
6 522 kr
Hitta liknande
Air France
3 juni
ARN08:55Stockholm Arlanda
26t 05m
2 stopp
SDU11:00Rio de Janeiro Santos Dumont
7 juni
SDU06:45Rio de Janeiro Santos Dumont
20t 15m
2 stopp
ARN03:00Stockholm Arlanda
12 628 kr
Hitta liknande
Air France
3 juni
ARN08:55Stockholm Arlanda
26t 05m
2 stopp
SDU11:00Rio de Janeiro Santos Dumont
7 juni
SDU06:45Rio de Janeiro Santos Dumont
20t 15m
2 stopp
ARN03:00Stockholm Arlanda
12 719 kr
Hitta liknande
Lufthansa
10 juni
GOT10:45Göteborg Landvetter
33t 20m
2 stopp
GIG20:05Rio de Janeiro-Galeãos internationella
13 juni
GIG00:20Rio de Janeiro-Galeãos internationella
37t 15m
2 stopp
GOT13:35Göteborg Landvetter
7 379 kr
Hitta liknande
Lufthansa
10 juni
GOT02:30Göteborg Landvetter
41t 35m
2 stopp
GIG20:05Rio de Janeiro-Galeãos internationella
13 juni
GIG00:20Rio de Janeiro-Galeãos internationella
37t 15m
2 stopp
GOT13:35Göteborg Landvetter
7 412 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Rio de Janeiro?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Rio de Janeiro

Flyg från Sverige till Rio de Janeiro bokas ofta med flygbolagen KLM, British Airways och Iberia. Tillsammans med United Airlines är dessa också några av de billigaste bolagen att flyga med. För att få billiga priser på resan ska du också tänka på att köpa till extra bagage online, innan avresa, istället för att vänta till sista minuten på flygplatsen där priserna kan vara dubbelt så dyra. Det går inte något direktflyg till Rio de Janeiro utan du får göra minst en mellanlandning under vägen. Med en snabb mellanlandning tar resan ungefär 15 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Rio de Janeiro till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Rio de Janeiro plus avståndet till centrum

Flyg till Rio de Janeiro landar antingen på Rio de Janeiro International Airport, 20 kilometer nordväst om staden, eller Santos Dumont Airport, 2 kilometer sydöst om centrum. Från Rio de Janeiro International Airport kan du ta busstransporten BRT som är det snabbaste alternativet. Bussarna fastnar inte i trafiken då de kör i särskilda filer på motorvägen. Bussbiljetterna kostar ungefär 10 kronor och du köper dem direkt på bussen. Du kan antingen ta expressbussen som går direkt till centrum eller bussen som gör flera stop på vägen i olika områden. Du kan också ta bussen till tunnelbanans närmaste station Vicente de Carvalho och sedan åka vidare till centrum med linje 2. Fråga på flygplatsens turistinformation om vilken resväg som är smidigast för att ta dig till ditt boende. Santos Dumont Airport ligger så pass nära centrum att du lätt kan ta någon av stadens många lokala bussar som går förbi flygplatsen.


Hur tar man sig runt i Rio de Janeiro?

Rio de Janeiros kollektivtrafik består av tunnelbana, bussar och minivans. Tunnelbanan är lättnavigerad och effektiv och alla tåg är luftkonditionerade. För att betala för resan köper du ett påfyllningsbart kort på någon av kioskerna på tunnelbanestationerna. Detta kan du sedan ladda på vid samtliga stationer. I kioskerna kan du även hämta upp gratis tunnelbanekartor. Stadens lokalbussar kan vara det enda alternativet till vissa destinationer men inte det snabbaste. Bättre är i så fall minivansen som är betydligt snabbare. Dessa blir dock väldigt fulla så de är inte att rekommendera om du har med dig packning eller bagage.

Stadens gula taxibilar hittar du överallt och du kan enkelt vinka in dessa direkt från gatan. Taxibilarna är inte det billigaste sättet att ta sig runt men är ett både säkert och snabbt transportsätt. Ett annat populärt alternativ för att ta sig runt staden är med det kollektiva cykeluthyrningssystemet. Detta har stationer över hela Rio.


Kan man flyga till Rio de Janeiro utan pass eller visum?

Du kan åka till Brasilien utan visum om din resa är kortare än 90 dagar. På planet på väg till Rio de Janeiro få du en blankett som ska stämplas i passkontrollen. Du ska spara denna blankett då den måste visas upp vid utresa ur landet. Vid inresa behöver du ha med dig ett giltigt pass och detta ska vara giltigt i 6 månader från och med inresan i landet. Du kan också bli ombedd att visa upp en returbiljett för din hemresa. Innan du reser bör du kolla upp de senaste reglerna via Brasiliens Ambassad på nätet.


Tips och råd om Rio de Janeiro

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Rio de Janeiro?

Hos momondo hittar du billiga flyg till Rio de Janeiro.

Vad ska man se i Rio de Janeiro?

Sola på Copacabana Beach, beundra utsikten från Cristo Redentor och lär dig mer om landet på det historiska museet.

Aktiviteter för barn

Ta med barnen till den botaniska trädgården som förutom exotiska växter har en mängd olika sorters fåglar och apor.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, säkrast är att dricka vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Rio de Janeiro?

Ja, du bör dricksa minst 10 procent.

Var finns den bästa shoppingen?

Vid stranden I panama hittar du en blandning av fynd och lyxmärken vilket gör det till ett bra område för varierad shopping.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass