Hitta billiga flyg till Chania

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
sön 21/8
sön 28/8

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Chania

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Chania

Bästa priset för enkelresa

494 kr

Bästa priset för tur- och returresa

473 kr

Snabbast flygtid

10t 30m

Flygs av

5 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Chania från Sverige under de senaste 72 timmarna är 494 kr (Stockholm Skavsta till Chania Souda).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Chania från Sverige under de senaste 72 timmarna är 473 kr (Stockholm Arlanda till Chania Souda).
Det snabbaste flyget till Chania från Sverige tar 10t 30m (Göteborg Landvetter till Chania Souda).
Det finns 5 flygbolag som flyger till och från Chania, inklusive Aegean Airlines, Norwegian och Brussels Airlines.

Billigaste flygen till flygplatser i Chania

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Chania från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Chania

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Chania

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Chania (CHQ)

Vanligtvis är flyg till Chania från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Chania Souda, vilket i genomsnitt kostar 3 114 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN CHANIA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember26% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Chania kostar i genomsnitt bara 2 313 kr i september
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL CHANIA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember29% dyrareDet kostar omkring 4 030 kr för flyg till Chania från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL CHANIA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli556% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Chania från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Chania?

Chania är en av de mest populära orterna på den grekiska ön Kreta och hit kommer resenärer från hela världen, särskilt under sommarens högsäsong. Orten har ett typiskt medelhavsklimat och vädret kännetecknas av solig och klarblå himmel en stor del av året. Våren kommer tidigt i Chania och temperaturerna börjar stiga till cirka 20 grader redan i mars. Detta gör våren till en av de dyraste tidpunkterna att åka på då priserna stiger på både flyg och resor med hotell. Under vintern, som anses vara ortens lågsäsong, är vädret fuktigt och regnigt.

När är det billigast att boka flyg till Chania?

Billiga resor till Chania hittar du i november och augusti. Jämför priser online på momondo för att hitta datum med billiga priser på resor. Sista minuten-biljetter kan bli dyra till den grekiska semesterorten, särskilt under vår och sommar, så försök att boka ungefär 50 dagar innan avresa för bästa pris.

Användare som bokade resor till Chania från Wien hittade flyg som var 96 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Chania. För att hitta det billigaste priset till Chania från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Generellt är augusti den billigaste månaden att flyga från Sverige till Chania. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 2 509 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Chania i augusti är det också billigt att flyga i juni. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 2 704 kr.

Den bästa tiden att boka ett flyg till Chania är 25 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 3 220 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 473 kr.

Enligt våra data är onsdag den billigaste veckodagen att flyga till Chania från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en onsdag var 2 707 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Den dyraste veckodagen att flyga till Chania är söndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 3 684 kr.

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Chania är på eftermiddagen. Flyg från Sverige till Chania kan då kosta så lite som 2 791 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Chania mitt på dagen då priserna ligger på omkring 3 553 kr.

juni, juli, eller augusti ses ofta som den bästa tiden att besöka Chania för att vistas på strandområden som Nea Chora Beach.

Heraklion N. Kazantzakis Apt. flygplats, Kithira flygplats eller Paleochori Milos flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Chania.

Kithira flygplats har ett genomsnittspris på 1 729 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Chania. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.Hitta billiga flygbiljetter till Chania

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Chania
Ryanair
27 aug.
ARN11:35Stockholm Arlanda
3t 55m
CHQ15:30Chania Souda
3 sep.
CHQ16:55Chania Souda
4t 04m
ARN20:59Stockholm Arlanda
Ryanair
27 aug.
ARN11:35Stockholm Arlanda
3t 55m
CHQ15:30Chania Souda
10 sep.
CHQ16:55Chania Souda
4t 04m
ARN20:59Stockholm Arlanda
Ryanair
27 aug.
ARN11:35Stockholm Arlanda
3t 55m
CHQ15:30Chania Souda
3 sep.
CHQ16:55Chania Souda
4t 04m
ARN20:59Stockholm Arlanda
Ryanair
10 sep.
ARN11:35Stockholm Arlanda
3t 55m
CHQ15:30Chania Souda
24 sep.
CHQ16:55Chania Souda
4t 04m
ARN20:59Stockholm Arlanda
Ryanair
10 sep.
ARN11:35Stockholm Arlanda
3t 55m
CHQ15:30Chania Souda
24 sep.
CHQ16:55Chania Souda
4t 04m
ARN20:59Stockholm Arlanda
Ryanair
10 sep.
ARN11:35Stockholm Arlanda
3t 55m
CHQ15:30Chania Souda
24 sep.
CHQ16:55Chania Souda
4t 04m
ARN20:59Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Chania

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Chania, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair och Wizz Air
Flera flygbolag
29 sep.
NYO04:35Stockholm Skavsta
24t 55m
2 stopp
CHQ05:30Chania Souda
Ryanair
29 sep.
ARN05:00Stockholm Arlanda
24t 30m
2 stopp
CHQ05:30Chania Souda
Flera flygbolag
23 aug.
GOT11:10Göteborg Landvetter
17t 40m
1 stopp
CHQ04:50Chania Souda

Vilka bolag flyger till Chania?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Chania

Vilka bolag flyger till Chania?

Ryanair är det flygbolag som flest momondo-användare i Sverige väljer för att boka flyg till Chania. Norwegian, Finnair och Scandinavian Airlines är också populära val för att flyga till Chania från Sverige. De flesta större flygbolag flyger från Sverige till Chania med dagliga flygerbjudanden, även om dina alternativ kan variera beroende på vilken flygplats du flyger från.

Flyg med Aegean Airlines till Chania

Det avgår 23 flyg med Aegean Airlines till Chania under en normal vecka. Den vanligaste avresepunkten är Aten-Elefthérios Venizélos och det bästa biljettpriset med Aegean Airlines som hittats på momondo är 1 562 kr (under de senaste 72 timmarna, från Stockholm Arlanda, till Chania). Aegean Airlines har ett betyg på 8,4 från 66 användaromdömen på momondo.

Flyg med Finnair till Chania

Finnair (7,7/10, 155 omdömen) är även det ett populärt val för flyg till Chania med erbjudanden så låga som 2 714 kr från Stockholm Arlanda tur och retur. Då Finnair i genomsnitt har 6 flyg som avgår till Chania varje vecka kan priserna variera avsevärt beroende på avgångsplats och tillgänglighet.


Flygplatser nära Chania

Nedan hittar du alla flygplatser i Chania tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Chania landar på Chania International Airport 14 kilometer nordöst om staden. Flygplatsen tar emot framförallt inrikestrafik från andra grekiska städer men även flera internationella reguljärflyg och under högsäsongen många charterflygningar. Inne på flygplatsen hittar du bankomat, valutaväxling, post och turistinformation. Ta hjälp av informationsdiskens personal för att ta reda på vilket som är det bästa sättet för dig att ta dig till ditt hotell eller boende. Du kan även få hjälp med tips och råd angående dagsutflykter och transport till sevärdheter. För att ta dig från flygplatsen in till staden kan du ta flygbussarna som avgår utanför ankomsthallen och ankommer till Chanias bussterminal. Därifrån kan du byta till någon av de lokala bussarna men det går även bra att promenera till ditt hotell om du bor centralt. Med buss tar resan in till Chanias centrum ungefär en halvtimme. Bussbiljetten köper du ombord på bussen och kostar ungefär 25 kronor.


Populära flygresor till Chania

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Chania som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Chania
Snabbaste flygtid3t 55m
Billigaste pris617 kr
Flyg från Göteborg till Chania
Snabbaste flygtid6t 35m
Billigaste pris1 604 kr
Flyg från Köpenhamn till Chania
Snabbaste flygtid3t 30m
Billigaste pris3 485 kr
Flyg från Malmö till Chania
Snabbaste flygtid19t 20m
Billigaste pris3 269 kr
Flyg från Ängelholm till Chania
Snabbaste flygtid36t 25m
Billigaste pris5 675 kr

Så tar du dig runt i Chania

Chania är kompakt och det går för det mesta bra att promenera omkring om du bor centralt. Chanias kollektivtrafik består av lokalbussar som är lämpliga att ta till destinationer längs med kusten. Kretas bussar är för det mesta luftkonditionerade och moderna vilket gör detta till ett bra färdmedel. Biljetterna köper du ombord och kostar ungefär 10 kronor för lokala resor och upp till 60 kronor om du åker från Chania till någon annan ort på Kreta.

Något som är mycket populärt på Kreta är att åka scooter, och det finns många uthyrningsfirmor för detta över hela ön. Om du ska resa runt på Kreta, även till andra städer och platser, rekommenderas det att hyra bil då detta är det smidigaste färdmedlet. Detta kan du göra direkt när du anländer på flygplatsen. Taxi är annars ett bekvämt sätt att åka på och alla taxibilar har reglerade priser. Observera att det är vanligt att taxichauffören plockar upp fler resenärer under färden.


Visumkrav för att besöka Chania

För en resa till Chania, eller övriga Grekland, behövs inte något visum som svensk medborgare. Du behöver ha med dig giltig legitimation för resan och denna kan bestå av antingen ditt pass eller ett nationellt id-kort. Den svenska polisen ger ut nationella id-kort så förväxla inte dessa med annan legitimation eller körkort. Innan du reser bör du kontrollera visum- och passregler hos den grekiska ambassaden i Stockholm då regler kan komma att förändras med kort varsel.


Börja planera din resa till Chania


De bästa sakerna att se och göra i Chania

Billiga flyg till Chania hittar du på nätet i momondos priskalender.

Gör ett besök till Chanias arkeologiska museum, kyrkan Agios Nikolaos och den kända hamnen.

Ja, det går bra.

Även om serviceavgift är inkluderat i priset ska du alltid lägga till 10 procent.

Promenera längs med huvudgatan Halidon för att botanisera bland små trevliga butiker.


Varför använda momondo?

För att hitta det flyg som bäst passar dig och behov samlar momondo flyg från en stor pool av olika flygbolag och byråer – därefter kan du använda våra verktyg och filter för att hitta och boka rätt flyg till Chania.

Ja. Med momondo kan du filtrera resultaten för flyg till Chania så att endast de flygen med flexibla bokningspolicys visas.

När du väl ser alla flygalternativ för Chania låter momondo dig sortera och filtrera resultaten baserat på preferenser så som flygbolag, pris och flygtider bland många andra alternativ.

Om du endast gör research efter potentiella flyg till Chania erbjuder momondo en användbar prisbevakningsfunktion som följer priserna för flyg till Chania och notifierar dig så fort de ändras.


Andra kabinklasser för flyg till Chania

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Chania

Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.