Flyg till Chania

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Chania (CHQ)
sön 9/5
sön 16/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Chania. Nuvarande restriktioner för Chania baseras på reserestriktioner för Grekland.

Visa nuvarande reserestriktioner för Grekland

Billigaste flygen till flygplatser i Chania

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Chania från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Chania

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Chania

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Firá (JTR)

Vanligtvis är flyg till Chania från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Firá Santorini, vilket i genomsnitt kostar 2 611 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN CHANIA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari31% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Chania kostar i genomsnitt bara 1 849 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL CHANIA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember73% dyrareDet kostar omkring 4 610 kr för flyg till Chania från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL CHANIA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember237% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Chania från Stockholm Arlanda flygplats i september än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Chania?

Chania är en av de mest populära orterna på den grekiska ön Kreta och hit kommer resenärer från hela världen, särskilt under sommarens högsäsong. Orten har ett typiskt medelhavsklimat och vädret kännetecknas av solig och klarblå himmel en stor del av året. Våren kommer tidigt i Chania och temperaturerna börjar stiga till cirka 20 grader redan i mars. Detta gör våren till en av de dyraste tidpunkterna att åka på då priserna stiger på både flyg och resor med hotell. Under vintern, som anses vara ortens lågsäsong, är vädret fuktigt och regnigt.

När är det billigast att boka flyg till Chania?

Billiga resor till Chania hittar du i november och augusti. Jämför priser online på momondo för att hitta datum med billiga priser på resor. Sista minuten-biljetter kan bli dyra till den grekiska semesterorten, särskilt under vår och sommar, så försök att boka ungefär 50 dagar innan avresa för bästa pris.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Chania?

Användare som bokade resor till Chania från Thessaloníki hittade flyg som var 90 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Chania. För att hitta det billigaste priset till Chania från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Chania?

Generellt är januari den billigaste månaden att flyga från Sverige till Chania. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 2 167 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Chania i januari är det också billigt att flyga i februari. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 2 259 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Chania?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Chania är 36 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 2 630 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 795 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Chania?

Enligt våra data är onsdag den billigaste veckodagen att flyga till Chania från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en onsdag var 2 134 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Den dyraste veckodagen att flyga till Chania är söndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 3 025 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Chania?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Chania är mitt på dagen. Flyg från Sverige till Chania kan då kosta så lite som 2 437 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Chania på morgonen då priserna ligger på omkring 3 042 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Chania?

Heraklion N. Kazantzakis Apt. flygplats, Kithira flygplats eller Paleochori Milos flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Chania.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Chania?

Paleochori Milos flygplats har ett genomsnittspris på 2 157 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Chania. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Chania?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Grekland resor till Chania. Inreserestriktioner

Grekland har begränsat inresor för alla resenärer med undantag för invånare från EU+-länderna. EU+ består av Europeiska unionen, Storbritannien, Schweiz, Norge, Lichtenstein och Island. Medborgare och invånare från Australien, Israel, Sydkorea, Nya Zeeland, Ryssland, Thailand och Förenade Arabemiraten får också resa in i landet. Inresande från Förenade Arabemiraten måste resa med direktflyg och kunna uppvisa bevis på permanent uppehållstillstånd i Förenade Arabemiraten, returbiljetter och hotellbokningar. Utländska resenärer får endast resa in från andra områden om de tillhör en särskild kategori, t.ex. hälso- och sjukvårdspersonal, studenter, regeringsmedlemmar, diplomater, militär personal, humanitär hjälparbetare, flygbesättning, säsongsarbetare, genomresande eller resande som reser in i Grekland av skäl som har godkänts av Greklands ambassad eller konsulat. Förteckningen över kategorier finns här. Flyg från Turkiet är inställda, förutom flygningar för att få hem grekiska medborgare och invånare samt särskilda flygningar som regeringen beslutat om. Inresande från Albanien och Nordmakedonien måste anlända till Aten.

Inträdeskrav

Alla resenärer måste uppvisa ett medicinskt intyg med ett negativt resultat från PCR-testet för COVID-19 som utfärdats senast 72 timmar före ankomst. Förutom de obligatoriska testkraven för resor som anges ovan måste resenärer som anländer från Storbritannien och Förenade Arabemiraten genomgå ett snabbt COVID-19-test vid ankomst. Alla resenärer, förutom de som endast reser genom en flygplats i Grekland, måste fylla i följande formulär "Passenger Locator Form (PLF)" 24 timmar före incheckning. En QR-kod som genereras utifrån det ifyllda formuläret måste uppvisas vid ankomsten.

Karantänskrav

Passagerare måste testas för COVID-19 vid ankomsten. Mer information finns att läsa här. Resenärer är föremål för en obligatorisk 7-dagars förebyggande karantän. Resenärer som anländer från Storbritannien eller Förenade Arabemiraten måste isolera sig i 7 dagar på den adress de anger på sin PLF i händelse av negativt provsvar. Om de stannar en kortare period måste de självisolera sig fram till avresedagen. Vid slutet av 7-dagars självisolering bör resenärerna genomgå ett nytt PCR-test för att kunna lämna karantänen. Om resultatet av deras snabba COVID-19-test vid ankomst till Grekland är positivt kommer de grekiska myndigheterna att be dem att sätta sig i karantän tills annat meddelats.

All övrig information

Från och med 9 november 2020 måste även alla avresande flygpassagerare lämna in en PLF före avresan.

Om du redan planerar att resa till Chania inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Chania Souda

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Chania Souda
Norwegian
28 aug.
ARN11:10Stockholm Arlanda
3t 50m
CHQ15:00Chania Souda
4 sep.
CHQ16:50Chania Souda
4t 05m
ARN20:55Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
15 juni
ARN03:05Stockholm Arlanda
11t 35m
1 stopp
CHQ14:40Chania Souda
13 aug.
CHQ07:30Chania Souda
13t 00m
1 stopp
ARN20:30Stockholm Arlanda
1 908 kr
Hitta liknande
Norwegian
28 aug.
ARN06:00Stockholm Arlanda
22t 55m
1 stopp
CHQ04:55Chania Souda
4 sep.
CHQ16:50Chania Souda
4t 05m
ARN20:55Stockholm Arlanda
1 464 kr
Hitta liknande
Norwegian
20 juli
ARN05:10Stockholm Arlanda
25t 05m
1 stopp
CHQ06:15Chania Souda
26 juli
CHQ21:30Chania Souda
4t 05m
ARN01:35Stockholm Arlanda
1 916 kr
Hitta liknande
Ryanair
18 juli
NYO17:25Stockholm Skavsta
16t 25m
2 stopp
CHQ09:50Chania Souda
24 juli
CHQ17:25Chania Souda
15t 05m
2 stopp
NYO08:30Stockholm Skavsta
1 531 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
9 sep.
ARN05:35Stockholm Arlanda
6t 50m
1 stopp
CHQ12:25Chania Souda
23 sep.
CHQ07:30Chania Souda
26t 55m
1 stopp
ARN10:25Stockholm Arlanda
1 983 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Chania Souda

Om du letar efter enkelbiljetter till Chania, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
15 maj
NYO13:00Stockholm Skavsta
17t 15m
1 stopp
CHQ06:15Chania Souda
1 104 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
27 juni
ARN11:00Stockholm Arlanda
18t 30m
2 stopp
CHQ05:30Chania Souda
Finnair
15 maj
ARN09:00Stockholm Arlanda
20t 55m
1 stopp
CHQ05:55Chania Souda
1 648 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Chania?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Chania

Norwegian, Ryanair och SAS är populära bolag med flygstolar till Chania. Billiga flyg kan du även hitta med SWISS Airlines och Aegean Airlines. När du jämför priser ska du komma ihåg att lågprisbolag kan ha flera avgifter som kommer läggas till slutnotan. Det går inte något reguljärt direktflyg från Sverige till Chania utan du behöver mellanlanda under resan. Hos momondo kan du söka efter hur många mellanlandningar du kan tänka dig att göra under resan då detta påverkar priset på biljetterna. Ofta mellanlandar flygen i Köpenhamn eller Aten. Med en smidig mellanlandning tar resan till Chania lite drygt 6 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Chania till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Chania plus avståndet till centrum

Flyg till Chania landar på Chania International Airport 14 kilometer nordöst om staden. Flygplatsen tar emot framförallt inrikestrafik från andra grekiska städer men även flera internationella reguljärflyg och under högsäsongen många charterflygningar. Inne på flygplatsen hittar du bankomat, valutaväxling, post och turistinformation. Ta hjälp av informationsdiskens personal för att ta reda på vilket som är det bästa sättet för dig att ta dig till ditt hotell eller boende. Du kan även få hjälp med tips och råd angående dagsutflykter och transport till sevärdheter. För att ta dig från flygplatsen in till staden kan du ta flygbussarna som avgår utanför ankomsthallen och ankommer till Chanias bussterminal. Därifrån kan du byta till någon av de lokala bussarna men det går även bra att promenera till ditt hotell om du bor centralt. Med buss tar resan in till Chanias centrum ungefär en halvtimme. Bussbiljetten köper du ombord på bussen och kostar ungefär 25 kronor.


Populära flygresor till Chania

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Chania som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Chania
Snabbaste flygtid
3t 50m
Billigast pris
1 498 kr
Flyg från Köpenhamn till Chania
Snabbaste flygtid
3t 35m
Billigast pris
1 532 kr
Flyg från Malmö till Chania
Snabbaste flygtid
28t 30m
Billigast pris
1 766 kr
Flyg från Ängelholm till Chania
Snabbaste flygtid
9t 50m
Billigast pris
5 029 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Chania?

Chania är kompakt och det går för det mesta bra att promenera omkring om du bor centralt. Chanias kollektivtrafik består av lokalbussar som är lämpliga att ta till destinationer längs med kusten. Kretas bussar är för det mesta luftkonditionerade och moderna vilket gör detta till ett bra färdmedel. Biljetterna köper du ombord och kostar ungefär 10 kronor för lokala resor och upp till 60 kronor om du åker från Chania till någon annan ort på Kreta.

Något som är mycket populärt på Kreta är att åka scooter, och det finns många uthyrningsfirmor för detta över hela ön. Om du ska resa runt på Kreta, även till andra städer och platser, rekommenderas det att hyra bil då detta är det smidigaste färdmedlet. Detta kan du göra direkt när du anländer på flygplatsen. Taxi är annars ett bekvämt sätt att åka på och alla taxibilar har reglerade priser. Observera att det är vanligt att taxichauffören plockar upp fler resenärer under färden.


Kan man flyga till Chania utan pass eller visum?

För en resa till Chania, eller övriga Grekland, behövs inte något visum som svensk medborgare. Du behöver ha med dig giltig legitimation för resan och denna kan bestå av antingen ditt pass eller ett nationellt id-kort. Den svenska polisen ger ut nationella id-kort så förväxla inte dessa med annan legitimation eller körkort. Innan du reser bör du kontrollera visum- och passregler hos den grekiska ambassaden i Stockholm då regler kan komma att förändras med kort varsel.


Tips och råd om Chania

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Chania?

Billiga flyg till Chania hittar du på nätet i momondos priskalender.

Vad ska man se i Chania?

Gör ett besök till Chanias arkeologiska museum, kyrkan Agios Nikolaos och den kända hamnen.

Aktiviteter för barn

Cykla längs med kusten eller testa någon av mountainbike-lederna.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Chania?

Även om serviceavgift är inkluderat i priset ska du alltid lägga till 10 procent.

Var finns den bästa shoppingen?

Promenera längs med huvudgatan Halidon för att botanisera bland små trevliga butiker.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass