Flyg till Chania

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 20/9
mån 27/9

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Chania.
Visa nuvarande reserestriktioner för Grekland

Billigaste flygen till flygplatser i Chania

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Chania från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Chania

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Chania

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Firá (JTR)

Vanligtvis är flyg till Chania från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Firá Santorini, vilket i genomsnitt kostar 2 682 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN CHANIA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari31% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Chania kostar i genomsnitt bara 1 899 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL CHANIA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember73% dyrareDet kostar omkring 4 735 kr för flyg till Chania från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL CHANIA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember237% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Chania från Stockholm Arlanda flygplats i september än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Chania?

Chania är en av de mest populära orterna på den grekiska ön Kreta och hit kommer resenärer från hela världen, särskilt under sommarens högsäsong. Orten har ett typiskt medelhavsklimat och vädret kännetecknas av solig och klarblå himmel en stor del av året. Våren kommer tidigt i Chania och temperaturerna börjar stiga till cirka 20 grader redan i mars. Detta gör våren till en av de dyraste tidpunkterna att åka på då priserna stiger på både flyg och resor med hotell. Under vintern, som anses vara ortens lågsäsong, är vädret fuktigt och regnigt.

När är det billigast att boka flyg till Chania?

Billiga resor till Chania hittar du i november och augusti. Jämför priser online på momondo för att hitta datum med billiga priser på resor. Sista minuten-biljetter kan bli dyra till den grekiska semesterorten, särskilt under vår och sommar, så försök att boka ungefär 50 dagar innan avresa för bästa pris.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Chania?

  Användare som bokade resor till Chania från Thessaloníki hittade flyg som var 90 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Chania. För att hitta det billigaste priset till Chania från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Chania?

  Generellt är januari den billigaste månaden att flyga från Sverige till Chania. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 2 226 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Chania i januari är det också billigt att flyga i februari. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 2 320 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Chania?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Chania är 36 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 2 701 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 567 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Chania?

  Enligt våra data är onsdag den billigaste veckodagen att flyga till Chania från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en onsdag var 2 192 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Den dyraste veckodagen att flyga till Chania är söndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 3 107 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Chania?

  Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Chania är mitt på dagen. Flyg från Sverige till Chania kan då kosta så lite som 2 503 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Chania på morgonen då priserna ligger på omkring 3 124 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Chania?

  Heraklion N. Kazantzakis Apt. flygplats, Kithira flygplats eller Paleochori Milos flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Chania.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Chania?

  Paleochori Milos flygplats har ett genomsnittspris på 2 216 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Chania. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Kan jag flyga till Chania Souda från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Chania Souda

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Chania Souda.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 timmar för RT-PCR (NAAT) och 48 timmar för Antigen (snabbtest) innan avgången till Chania Souda.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Chania Souda.

Dokument
Passagerarspårningsformulär - ALLA RESENÄRARE ÄR SKYLDIGA ATT FYLLA I SITT PASSAGERSPÅRNINGSFORMULÄR (PLF) INNAN ANKOMST TILL LANDET


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Chania Souda?

Returresa till Sverige från Chania Souda

Testkrav för COVID-19
Besökare från Chania Souda måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Chania Souda behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Chania inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Chania

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Chania
Ryanair
24 sep.
GOT08:55Göteborg Landvetter
23t 40m
2 stopp
CHQ08:35Chania Souda
28 sep.
CHQ16:25Chania Souda
20t 50m
1 stopp
GOT13:15Göteborg Landvetter
Flera flygbolag
18 okt.
NYO12:05Stockholm Skavsta
26t 55m
2 stopp
CHQ15:00Chania Souda
26 okt.
CHQ09:25Chania Souda
19t 30m
2 stopp
NYO04:55Stockholm Skavsta
1 040 kr
Hitta liknande
Norwegian
25 sep.
ARN11:10Stockholm Arlanda
3t 50m
CHQ15:00Chania Souda
2 okt.
CHQ16:50Chania Souda
4t 05m
ARN20:55Stockholm Arlanda
1 246 kr
Hitta liknande
Ryanair
24 sep.
GOT18:40Göteborg Landvetter
16t 25m
2 stopp
CHQ11:05Chania Souda
1 okt.
CHQ17:20Chania Souda
19t 50m
2 stopp
GOT13:10Göteborg Landvetter
Ryanair
25 sep.
GOT12:35Göteborg Landvetter
18t 50m
1 stopp
CHQ07:25Chania Souda
2 okt.
CHQ06:30Chania Souda
14t 45m
1 stopp
GOT21:15Göteborg Landvetter
Flera flygbolag
24 sep.
GOT08:55Göteborg Landvetter
23t 40m
2 stopp
CHQ08:35Chania Souda
1 okt.
CHQ19:00Chania Souda
18t 10m
1 stopp
GOT13:10Göteborg Landvetter
1 040 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Chania

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Chania, visa några av våra erbjudanden nedan av Aegean Airlines och Ryanair
Ryanair
23 sep.
GOT17:25Göteborg Landvetter
38t 30m
2 stopp
CHQ07:55Chania Souda
Ryanair
23 sep.
GOT17:25Göteborg Landvetter
14t 40m
1 stopp
CHQ08:05Chania Souda
Flera flygbolag
27 sep.
ARN15:10Stockholm Arlanda
20t 45m
1 stopp
CHQ11:55Chania Souda

Vilka bolag flyger till Chania?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Chania

Norwegian, Ryanair och SAS är populära bolag med flygstolar till Chania. Billiga flyg kan du även hitta med SWISS Airlines och Aegean Airlines. När du jämför priser ska du komma ihåg att lågprisbolag kan ha flera avgifter som kommer läggas till slutnotan. Det går inte något reguljärt direktflyg från Sverige till Chania utan du behöver mellanlanda under resan. Hos momondo kan du söka efter hur många mellanlandningar du kan tänka dig att göra under resan då detta påverkar priset på biljetterna. Ofta mellanlandar flygen i Köpenhamn eller Aten. Med en smidig mellanlandning tar resan till Chania lite drygt 6 timmar.


Flygplatser nära Chania

Nedan hittar du alla flygplatser i Chania tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Chania landar på Chania International Airport 14 kilometer nordöst om staden. Flygplatsen tar emot framförallt inrikestrafik från andra grekiska städer men även flera internationella reguljärflyg och under högsäsongen många charterflygningar. Inne på flygplatsen hittar du bankomat, valutaväxling, post och turistinformation. Ta hjälp av informationsdiskens personal för att ta reda på vilket som är det bästa sättet för dig att ta dig till ditt hotell eller boende. Du kan även få hjälp med tips och råd angående dagsutflykter och transport till sevärdheter. För att ta dig från flygplatsen in till staden kan du ta flygbussarna som avgår utanför ankomsthallen och ankommer till Chanias bussterminal. Därifrån kan du byta till någon av de lokala bussarna men det går även bra att promenera till ditt hotell om du bor centralt. Med buss tar resan in till Chanias centrum ungefär en halvtimme. Bussbiljetten köper du ombord på bussen och kostar ungefär 25 kronor.


Populära flygresor till Chania

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Chania som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Chania
Snabbast flygtid19t 15m
Billigaste pris567 kr
Flyg från Stockholm till Chania
Snabbast flygtid15t 55m
Billigaste pris1 100 kr
Flyg från Malmö till Chania
Snabbast flygtid10t 05m
Billigaste pris1 865 kr
Flyg från Ängelholm till Chania
Snabbast flygtid26t 10m
Billigaste pris6 978 kr

Chania är kompakt och det går för det mesta bra att promenera omkring om du bor centralt. Chanias kollektivtrafik består av lokalbussar som är lämpliga att ta till destinationer längs med kusten. Kretas bussar är för det mesta luftkonditionerade och moderna vilket gör detta till ett bra färdmedel. Biljetterna köper du ombord och kostar ungefär 10 kronor för lokala resor och upp till 60 kronor om du åker från Chania till någon annan ort på Kreta.

Något som är mycket populärt på Kreta är att åka scooter, och det finns många uthyrningsfirmor för detta över hela ön. Om du ska resa runt på Kreta, även till andra städer och platser, rekommenderas det att hyra bil då detta är det smidigaste färdmedlet. Detta kan du göra direkt när du anländer på flygplatsen. Taxi är annars ett bekvämt sätt att åka på och alla taxibilar har reglerade priser. Observera att det är vanligt att taxichauffören plockar upp fler resenärer under färden.


För en resa till Chania, eller övriga Grekland, behövs inte något visum som svensk medborgare. Du behöver ha med dig giltig legitimation för resan och denna kan bestå av antingen ditt pass eller ett nationellt id-kort. Den svenska polisen ger ut nationella id-kort så förväxla inte dessa med annan legitimation eller körkort. Innan du reser bör du kontrollera visum- och passregler hos den grekiska ambassaden i Stockholm då regler kan komma att förändras med kort varsel.


Börja planera din resa till Chania


Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Chania?

Billiga flyg till Chania hittar du på nätet i momondos priskalender.

Vad ska man se i Chania?

Gör ett besök till Chanias arkeologiska museum, kyrkan Agios Nikolaos och den kända hamnen.

Aktiviteter för barn

Cykla längs med kusten eller testa någon av mountainbike-lederna.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Chania?

Även om serviceavgift är inkluderat i priset ska du alltid lägga till 10 procent.

Var finns den bästa shoppingen?

Promenera längs med huvudgatan Halidon för att botanisera bland små trevliga butiker.