Flyg till Åbo

Tur & retur
Ekonomi
Boston (BOS)
Åbo (TKU)
fre 23/10
fre 30/10
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Åbo

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Åbo från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Åbo?

Sommaren är den bästa tiden att besöka Åbo på och då kan du njuta av nästan 24 timmars solsken per dygn! Nätterna kan bli svalare men dagarna är varma och framförallt ljusa. Staden vaknar till liv under sen vår och under mitten av sommaren äger många utomhusevents och festivaler rum. Priserna stiger dock i och med de varmare temperaturerna vilket gör flyg till Åbo och resor med hotell dyrare under mitten av sommaren.

När hittar du lägst pris på flyg till Åbo?

Billiga resor till Åbo hittar du i januari och mars då staden är ganska blåsig och kall. Under denna tid kan du dock njuta av vintersporter i stadens omgivningar och du kan till och med få syn på norrsken om du har tur. Jämför priser på nätet via momondos priskalender för att hitta billiga priser på flyg till Åbo. Du kan även leta efter paketresor om du vill boka allt på en gång.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Åbo?

Det bästa priset som hittats på momondo till Åbo var 525 kr/per person från Stockholm, vilket är 77 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Åbo. För att hitta det billigaste priset till Åbo från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Åbo?

juni är en annan bra månad för att besöka Åbo med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 361 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Åbo?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Åbo är att boka 43 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 1 483 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Åbo?

Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Åbo är en onsdag. Resenärer som väljer att resa till Åbo på en onsdag kan ofta hitta biljetter för så lite som 1 396 kr. För en avgång en lördag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 1 600 kr från Sverige till Åbo.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Åbo?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Åbo är på eftermiddagen. Flyg från Sverige till Åbo kan då kosta så lite som 1 458 kr. Flyg till Åbo är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 1 528 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Åbo?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Åbo. Om du planerar att flyga till Åbo, överväg då även att boka flyg till Björneborg flygplats(115 km från stadskärnan i Åbo), Tammerfors Tampere-Pirkkala flygplats(129 km från stadskärnan i Åbo), Mariehamn flygplats(136 km från stadskärnan i Åbo) eller Helsingfors Helsinki-Vantaa flygplats(149 km från stadskärnan i Åbo).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Åbo?

Med ett genomsnittspris på 1 788 kr per person, är Åbo flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Åbo. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Vilka flygbolag flyger till Åbo?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Åbo

SAS, Finnair och Ryanair är de mest populära flygbolagen med rutter från Sverige till Åbo. Lägst priser hittar du med lågprisbolagen Wizz Air och Flybe. Se till att boka i god tid istället för att vänta till sista minuten under sommarens högsäsong för att vara säker på att hitta flygstolar och boende. Tänk även på att boka till eventuellt extra bagage i förväg då detta är betydligt dyrare på flygplatsen. Det finns direktflyg med SAS från Arlanda till Åbo. En direktresa med flyg tar mellan 45 minuter och en timme. Med en mellanlandning kan du räkna med minst det dubbla i restid.


Hur tar man sig från flygplatsen i Åbo till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Åbo plus avståndet till centrum

Flyg till Åbo landar på Turko Airport som ligger 9 kilometer norr om centrum. Flygplatsen är en av Finlands största och här passerar över 300 000 passagerare varje år. Förutom vanliga flygbolag har flygplatsen riktat in sig på att locka lågprisflyg till staden. För att ta dig in till centrum finns flera busslinjer att välja mellan. Buss 1 går var 20e minut och tar dig till det centralt belägna torget Kauppatori. Därifrån är det enkelt att byta till andra bussar om du inte bor inom gångavstånd från torget. Resan tar ungefär en halvtimme in till centrum och du köper bussbiljetten direkt från chauffören. Tänk på att du måste ha kontanter för detta så se till att växla pengar inne på flygplatsen när du har landat. Det finns både bankomat och valutaväxling i ankomsthallen. För att få vägbeskrivning och hjälp med transporttips in till ditt boende kan du fråga vid flygplatsens gratis turistinformation.


Populära flygresor till Åbo

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Åbo som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Turku
Snabbaste flygtid
2t 50m
Billigast pris
2 252 kr
Flyg från Malmö till Turku
Snabbaste flygtid
10t 05m
Billigast pris
2 610 kr

Hur tar man sig runt i Åbo?

Åbos kollektivtrafik består av busslinjer som täcker både centrum och stadens förorter. Bussarna går fram till 11-tiden på kvällen och därefter är det nattbussar med särskilda linjer som tar vid. Det billigaste sättet att ta sig runt i kollektivtrafiken är genom att köpa en 24-timmars biljett vilket kostar ungefär 70 kronor. Med denna kan du resa hur mycket du vill under perioden och du köper biljetten ombord på bussarna direkt från chauffören. En enkelresa kostar annars 30 kronor. Förutom att köpa biljetten direkt från chauffören går det också att betala med mobilen.

Taxibilar hittar du vid specifika taxistationer, till exempel vid centrala Kauppatori. Priserna för taxi ligger på ungefär samma nivå som i Sverige och bilarna använder sig av taxameter. Det går bra att vinka in bilar från gatan eller att ringa och förboka. Du kan också boka taxi genom Uber. Inne i centrum går det annars bra att ta sig fram till fots för det mesta och under sommaren kan det vara trevligt att cykla längs med någon av de många cykelvägarna.


Kan man flyga till Åbo utan pass eller visum?

Det gäller passfrihet inom norden vilket betyder att du varken behöver visum eller pass när du reser till Åbo. Du måste däremot kunna legitimera dig men det går att ha med sig körkort eller vanligt id-kort för detta. In- och utreseregler kan ändras snabbt och därför är det alltid viktigt att du håller koll på de senaste bestämmelserna inför din resa. Du kan till exempel kontakta närmaste ambassad för att ta reda på vad som gäller.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Åbo


Tips och råd om Åbo

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Åbo?

Via momondos online-tjänst jämför du enkelt flyg till Åbo för att hitta de lägsta priserna.

Vad ska man se i Åbo?

Fortet Turun Linna och kyrkan Turun Tuomiokirkko får inte missas!

Aktiviteter för barn

Ta med barnen till Muminön Nådendal 16 kilometer utanför staden.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Åbo?

Nej, det behöver du inte.

Var finns den bästa shoppingen?

Finlands största shoppingcenter, Mylly, ligger tio minuters resa från centrum och där kan du shoppa allt från elektronik till kläder.

 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass