Flyg till Åbo

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 28/9
tis 5/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Åbo.
Visa nuvarande reserestriktioner för Finland

Billigaste flygen till flygplatser i Åbo

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Åbo från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Åbo

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Åbo

Stockholm (STO) till Helsingfors (HEL)

Vanligtvis är flyg till Åbo från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Helsingfors Helsinki-Vantaa, vilket i genomsnitt kostar 954 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ÅBO TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober66% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Åbo kostar i genomsnitt bara 1 032 kr i oktober
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ÅBO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli521% dyrareDet kostar omkring 19 121 kr för flyg till Åbo från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ÅBO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember569% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Åbo från Stockholm Arlanda flygplats i november än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Åbo?

Sommaren är den bästa tiden att besöka Åbo på och då kan du njuta av nästan 24 timmars solsken per dygn! Nätterna kan bli svalare men dagarna är varma och framförallt ljusa. Staden vaknar till liv under sen vår och under mitten av sommaren äger många utomhusevents och festivaler rum. Priserna stiger dock i och med de varmare temperaturerna vilket gör flyg till Åbo och resor med hotell dyrare under mitten av sommaren.

När hittar du lägst pris på flyg till Åbo?

Billiga resor till Åbo hittar du i januari och mars då staden är ganska blåsig och kall. Under denna tid kan du dock njuta av vintersporter i stadens omgivningar och du kan till och med få syn på norrsken om du har tur. Jämför priser på nätet via momondos priskalender för att hitta billiga priser på flyg till Åbo. Du kan även leta efter paketresor om du vill boka allt på en gång.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Åbo?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Åbo var 522 kr/per person från Stockholm, vilket är 75 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Åbo. För att hitta det billigaste priset till Åbo från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Åbo?

  Om du inte har möjlighet att resa till Åbo i februari är det också billigt att flyga i mars. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 327 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Åbo?

  Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Åbo 60 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Åbo för i genomsnitt 1 662 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Åbo?

  Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Åbo från Sverige en onsdag. momondo-användare har hittat biljetter för onsdagsavgångar för så lite som 1 409 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. För en avgång en lördag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 1 677 kr från Sverige till Åbo.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Åbo?

  Den billigaste tiden på dygnet att resa till Åbo är på kvällen då man kan köpa flyg för så lite som 1 478 kr. Det är mer efterfrågan på flyg på morgonen till Åbo, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 1 543 kr per biljett.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Åbo?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Åbo. Om du planerar att flyga till Åbo, överväg då även att boka flyg till Björneborg flygplats(115 km från stadskärnan i Åbo), Tammerfors Tampere-Pirkkala flygplats(129 km från stadskärnan i Åbo), Mariehamn flygplats(136 km från stadskärnan i Åbo) eller Helsingfors Helsinki-Vantaa flygplats(149 km från stadskärnan i Åbo).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Åbo?

  Med ett genomsnittspris på 1 647 kr per person, är Åbo flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Åbo. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Kan jag flyga till Åbo från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Åbo

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Åbo.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Åbo.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Åbo.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Åbo?

Returresa till Sverige från Åbo

Testkrav för COVID-19
Besökare från Åbo är inte skyldiga att presentera ett negativt COVID-19-PCR-test eller antigentestresultat vid ankomsten till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Åbo behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Åbo inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Åbo

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Åbo
Flera flygbolag
19 nov.
BMA09:30Stockholm-Bromma
21t 40m
2 stopp
TKU07:10Åbo
20 nov.
TKU16:50Åbo
17t 35m
2 stopp
BMA10:25Stockholm-Bromma
2 516 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Åbo

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Åbo, visa några av våra erbjudanden nedan av Finnair och SAS
SAS
MMXMalmö
10t 55m
TKUÅbo
Finnair
BMAStockholm-Bromma
18t 30m
TKUÅbo

Flygplatser nära Åbo

Nedan hittar du alla flygplatser i Åbo tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Åbo landar på Turko Airport som ligger 9 kilometer norr om centrum. Flygplatsen är en av Finlands största och här passerar över 300 000 passagerare varje år. Förutom vanliga flygbolag har flygplatsen riktat in sig på att locka lågprisflyg till staden. För att ta dig in till centrum finns flera busslinjer att välja mellan. Buss 1 går var 20e minut och tar dig till det centralt belägna torget Kauppatori. Därifrån är det enkelt att byta till andra bussar om du inte bor inom gångavstånd från torget. Resan tar ungefär en halvtimme in till centrum och du köper bussbiljetten direkt från chauffören. Tänk på att du måste ha kontanter för detta så se till att växla pengar inne på flygplatsen när du har landat. Det finns både bankomat och valutaväxling i ankomsthallen. För att få vägbeskrivning och hjälp med transporttips in till ditt boende kan du fråga vid flygplatsens gratis turistinformation.


Populära flygresor till Åbo

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Åbo som hittats av användare
Flyg från Malmö till Åbo
Snabbast flygtid10t 55m
Billigaste pris2 646 kr
Flyg från Stockholm till Åbo
Snabbast flygtid18t 30m
Billigaste pris4 598 kr

Åbos kollektivtrafik består av busslinjer som täcker både centrum och stadens förorter. Bussarna går fram till 11-tiden på kvällen och därefter är det nattbussar med särskilda linjer som tar vid. Det billigaste sättet att ta sig runt i kollektivtrafiken är genom att köpa en 24-timmars biljett vilket kostar ungefär 70 kronor. Med denna kan du resa hur mycket du vill under perioden och du köper biljetten ombord på bussarna direkt från chauffören. En enkelresa kostar annars 30 kronor. Förutom att köpa biljetten direkt från chauffören går det också att betala med mobilen.

Taxibilar hittar du vid specifika taxistationer, till exempel vid centrala Kauppatori. Priserna för taxi ligger på ungefär samma nivå som i Sverige och bilarna använder sig av taxameter. Det går bra att vinka in bilar från gatan eller att ringa och förboka. Du kan också boka taxi genom Uber. Inne i centrum går det annars bra att ta sig fram till fots för det mesta och under sommaren kan det vara trevligt att cykla längs med någon av de många cykelvägarna.


Det gäller passfrihet inom norden vilket betyder att du varken behöver visum eller pass när du reser till Åbo. Du måste däremot kunna legitimera dig men det går att ha med sig körkort eller vanligt id-kort för detta. In- och utreseregler kan ändras snabbt och därför är det alltid viktigt att du håller koll på de senaste bestämmelserna inför din resa. Du kan till exempel kontakta närmaste ambassad för att ta reda på vad som gäller.


Börja planera din resa till Åbo


Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Åbo?

Via momondos online-tjänst jämför du enkelt flyg till Åbo för att hitta de lägsta priserna.

Vad ska man se i Åbo?

Fortet Turun Linna och kyrkan Turun Tuomiokirkko får inte missas!

Aktiviteter för barn

Ta med barnen till Muminön Nådendal 16 kilometer utanför staden.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Åbo?

Nej, det behöver du inte.

Var finns den bästa shoppingen?

Finlands största shoppingcenter, Mylly, ligger tio minuters resa från centrum och där kan du shoppa allt från elektronik till kläder.