Flyg till Villmanstrand

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
lör 29/1
lör 5/2

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Villmanstrand.
Visa nuvarande reserestriktioner för Finland

När är den bästa tiden att flyga till Villmanstrand?

Hur lång tid tar det att flyga till Villmanstrand?

Då det inte går att flyga direkt till Villmanstrand så kräver resan något längre tid. Antingen flyger man via olika flygplatser i Europa, bland annat italienska Bergamo, och är en resa som då kan ta upp emot 15 timmar eller mer. Eller så går det även att flyga från våra svenska flygplatser till Helsingfors för att sedan ta tåg till slutdestinationen. Flyg från Arlanda till Helsingfors tar cirka en timme, och flyger man från Landvetter blir restiden den dubbla. Besök momondo för att hitta flera attraktiva flygerbjudanden gällande Villmanstrand.

Från vilka flygplatser kan du flyga direkt till Villmanstrand?

Det finns inte längre några möjligheter att flyga från en svensk flygplats direkt till Lappeenranta Airport, Villmanstrand. Vill man flyga till Villmanstrand så är det möjligt, men det kräver att man mellanlandar en eller flera gånger utanför Sverige. Många flygningar till Villmanstrand går till exempel via Italien och olika flygplatser i det landet. Detta innebär också flygningar som blir ganska tidsomfattande. Letar man efter andra alternativ så är det flyg till Helsingfors som gäller för att sedan ta tåg vidare till Villmanstrand. Det är Lahtis direktbana som trafikerar denna sträcka, ett mycket smidigt resealternativ som endast tar ett par timmar.

  • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Villmanstrand?

    Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Villmanstrand. Om du planerar att flyga till Villmanstrand, överväg då även att boka flyg till Nyslott flygplats(106 km från stadskärnan i Villmanstrand).


Kan jag flyga till Villmanstrand från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Villmanstrand

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Villmanstrand.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 timmar för RT-PCR (NAAT) och 48 timmar för Antigen (snabbtest) innan avgången till Villmanstrand.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Villmanstrand.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Villmanstrand?

Returresa till Sverige från Villmanstrand

Testkrav för COVID-19
Besökare från Villmanstrand måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Villmanstrand behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Villmanstrand inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Flygplatser nära Villmanstrand

Nedan hittar du alla flygplatser i Villmanstrand tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig till centrum från Villmanstrand flygplats?

Det finns en flygplats i Villmanstrand men i dagsläget går det inga flyg hit från Helsingfors. Tar man sig ändå hit så finns det olika sätt att ta sig från flygplatsen in till staden. På Villmanstrands flygplats, eller Lappeenranta Airport som är det finska namnet, finns det såklart biluthyrning om man föredrar att ta sig fram i egen bil. Utöver detta kan man ta en taxi, och bilarna står på taxiplatsen utanför terminalen. Du bör använda det lokala bolaget Taksi Saimaa. Flygplatsen ligger så gott som i direkt anslutning till staden vilket gör det möjligt att promenera in till staden om man så skulle önska. Vill man inte det finns det även bussar och tåg som trafikerar den korta sträckan in till stadens centrum.


Visumkrav för att besöka Villmanstrand

Vilka pass- och visumkrav gäller när man reser till Villmanstrand?

Vid resor inom de nordiska länderna behöver man som medborgare i någon av de nordiska länderna inte varken visum eller pass. Som svensk medborgare behöver du alltså egentligen inga speciella resedokument för att resa till Villmanstrand, Finland. Tänk dock på att du kan behöva identifiera dig av andra skäl än inresa i landet. Det är därför alltid att rekommendera att du har med dig en giltig legitimation när du reser, oavsett resans destination. Ta därför med dig körkort, nationellt ID-kort eller pass.


Börja planera din resa till Villmanstrand


De bästa sakerna att se och göra i Villmanstrand

Vad finns det att se och göra i Villmanstrand?

Villmanstrand är en mycket fin ort där det finns mycket att se och göra för besökare. En väldigt välkänd turistattraktion är Villmanstrands fästning. Denna viktiga plats som tidigare var en befäst stad huserar dag en rad olika museum som berättar historien om Villmanstrand. Är man i Villmanstrand bör man också besöka det stora sandslottsbygget. Detta är ett gigantiskt sandslott som byggs upp årligen med olika teman som genomsyrar hela konstruktionen. Är du sugen på att shoppa så är det köpcentret Prisma som gäller. Här finns det ett stort utbud av butiker, restauranger och underhållning, för att hitta kända finska varumärken bör du dock besöka gallerian IsoKristiina. Villmanstrand ligger vid sjön Saima som är Finlands största sjö, och den fjärde största i Europa. Här kan du åka på kryssningar av olika slag eller bara spendera en dag på vattnet och insupa den vackra miljön. Man kan även åka en kryssning via kanaler in i Ryssland till orten Wiborg. Under denna tur får man även uppleva slussning vilket brukar vara väldigt intressant om man inte gjort det tidigare.