Flyg till Montreal

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Montreal (YMQ)
ons 21/4
ons 28/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Montreal. Nuvarande restriktioner för Montreal baseras på reserestriktioner för Kanada.

Visa nuvarande reserestriktioner för Kanada

Billigaste flygen till flygplatser i Montreal

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Montreal från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Montreal Flygplatsen Montréal-Pierre Elliott Trudeau

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Montreal

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Montreal Flygplatsen Montréal-Pierre Elliott Trudeau (YUL)

Vanligtvis är flyg till Montreal från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Montreal Flygplatsen Montréal-Pierre Elliott Trudeau, vilket i genomsnitt kostar 5 366 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MONTREAL TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSapril10% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Montreal kostar i genomsnitt bara 5 024 kr i april
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MONTREAL FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli30% dyrareDet kostar omkring 7 237 kr för flyg till Montreal från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MONTREAL FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember344% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Montreal från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Montreal?

Flyg till Montreal mellan maj och oktober för att få så bra väder som möjligt under din vistelse i den kanadensiska staden. Temperaturerna i staden varierar mycket under året med behagliga somrar och mycket kalla vintrar. Mitt under sommaren kan temperaturerna nå upp till 25 °C medan vintern har minusgrader. Under sen vår och tidig höst kan du räkna med runt 15 °C vilket är utmärkt för att ge sig ut på sightseeingutflykter i staden. Sommaren för istället med sig utomhuskonserter och festivaler. November och december bjuder ofta på snöfall.

När är det billigast att boka flyg till Montreal?

Flygbiljetter till Montreal är som dyrast mitt under sommaren samt i december. April och oktober har också något högre priser på flygstolar. Billiga flygbiljetter till Montreal hittar du i januari, september och november. För att hålla priserna på flygresor nere ska du boka flyg ungefär 25 dagar innan du reser och undvika att boka ditt flyg till Montreal i sista minuten.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Montreal?

Användare som bokade resor till Montreal från Toronto hittade flyg som var 83 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Montreal. För att hitta det billigaste priset till Montreal från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Montreal?

Om du inte har möjlighet att resa i maj kan du istället boka flyg till Montreal från Sverige för mars. Flyg till Montreal i mars är kanske inte lika billiga som i maj, men genomsnittet ligger fortfarande runt 5 133 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Montreal?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Montreal från Sverige är 38 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 5 654 kr. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 5 058 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Montreal?

Vår data visar att onsdag är den billigaste dagen att flyga till Montreal. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 5 324 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Montreal är söndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 6 010 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Montreal?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Montreal oftast är de som avgår på kvällen. Våra användare har hittat flyg till Montreal med avgång på kvällen för så lite som 5 541 kr. Flyg på morgonen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 5 873 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Montreal?

Montreal Flygplatsen Montréal-Pierre Elliott Trudeau kan utgöra bättre alternativ för att resa till Montreal.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Montreal?

Montreal St Hubert flygplats har ett genomsnittspris på 4 920 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Montreal. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Montreal?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Kanada resor till Montreal. Inreserestriktioner

Kanada har begränsat inresa för alla utländska medborgare. Resenärer som inte är kanadensiska medborgare, fast bosatta eller personer som är registrerade enligt indisk lag får endast resa in i Kanada för viktiga ändamål. Inträde kommer att nekas personer som reser för turism, sightseeing, rekreation, underhållning, sociala besök eller religiösa tillställningar. Kanada har ställt in alla flygningar till och från Storbritannien till och med den 6 januari. Utländska medborgare som är berättigade att resa till Kanada är de som är direkta/indirekta familjemedlemmar till en kanadensisk medborgare eller fast bosatt, en person som fått tillstånd att resa till Kanada av landets folkhälsobyrå till följd av speciella skäl, personer som är bemyndigade av Deputy Minister of Canadian Heritage att resa till Kanada i syfte att medverka i ett enda internationellt idrottsevenemang, tillfälligt utländska arbetstagare, internationella studenter, personer som har tillstånd att bli fast bosatta, transiterande passagerare, medlemmar av de kanadensiska styrkorna, ackrediterade diplomater och deras närmaste familjemedlemmar, flyg- och marinbesättningsmedlemmar, franska medborgare som bor i Saint-Pierre och Miquelon och endast varit i Kanada. En direkt familjemedlem till en medborgare eller fast bosatt i Kanada måste resa för att spendera tid med den nationella personen eller det fast bosatta och ha för avsikt att stanna i Kanada i 15 dagar eller mer. Indirekta familjemedlemmar till en medborgare eller fast bosatt i Kanada måste resa tillsammans med den nationella eller fast bosatta personen, och ha för avsikt att stanna i Kanada i 15 dagar eller mer och ha ett skriftligt tillstånd från Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC).

Inträdeskrav

Alla passagerare som är fem år eller äldre måste uppvisa ett medicinskt intyg med ett negativt resultat från COVID-19 PCR-prov som utfärdats inom 72 timmar före avgång. Resenärer utan ett negativt test kommer att nekas ombordstigning på deras flyg. Resenärer från ett land där PCR-tester inte är tillgängliga måste rapportera till en utsedd Public Health Agency of Canada-karantänstation för folkhälsa i Kanada under den tid de sitter i obligatorisk 14-dagars karantän. Förseningar i att erhålla provningsresultat är inte tillåtet. De som undantas från detta krav omfattar barn som inte fyllt fem år eller äldre. Andra undantag omfattar besättningsmedlemmar eller personer som endast ämnar resa in i Kanada för att bli en besättningsmedlem, leverantörer av räddningstjänster, stopp av teknisk karaktär och tankning av flyg. Från och med den 1 februari, måste alla internationella passagerare som flyger till Toronto Pearson-flygplatsen ta ytterligare ett COVID-19-test vid ankomsten, utöver det obligatoriska testet före avgång för resenärer som anländer till Kanada med flyg. Resenärer måste genomgå en hälsokontroll. Resenärer som uppvisar symptom på COVID-19 får inte gå ombord på planet. Icke-medicinska ansiktsmasker eller ansiktsskydd krävs för alla flygningar till och från kanadensiska flygplatser och inom flygplatsterminalerna. Den som av medicinska skäl inte kan bära ansiktsmask måste ha ett läkarintyg. Resenärer måste lämna in sin information digitalt via Kanadas ArriveCAN app innan de går ombord på sitt flyg. Detta omfattar rese- och kontaktinformation, karantänplan och självbedömning av COVID-19-symtom. De måste ha bevis för att de har lämnat in sina uppgifter digitalt. Resenärer måste ha en plan för att sitta i karantän i 14 dagar när de anländer till Kanada (inklusive en lämplig karantänstation, hur de kommer till sin destination, inköp av livsmedel och tillgång till nödvändiga tjänster och sjukvård). Kontrollera Kanadas regering webbplats för mer information. Utländska medborgare som reser till Kanada av medmänskliga skäl måste få tillstånd från Canadas folkhälsobyrå. Utländska medborgare som reser utan skriftligt förhandsgodkännande för undantag från gränsrestriktioner kan nekas inresa till Kanada.

Karantänskrav

Resenärer måste hålla sig i karantän i 14 dagar. Detta inkluderar en obligatorisk förskottsbokning på 3 nätter på ett regeringsautoriserat hotell på egen bekostnad (cirka 2 000 CAD) och att ta ett molekylärt COVID-19-test vid ankomst på egen bekostnad. Mot slutet av karantänperioden kommer resenärer att behöva ta ytterligare ett COVID-19-test och stanna kvar i karantän tills de får ett negativt testresultat. Vissa personer är undantagna från det obligatoriska karantänskravet när de kommer in i Kanada för att utföra ett nödvändigt arbete eller en viktig funktion enligt karantänslagen. Eventuella undantag kommer att godkännas för varje enskild ankomst till Kanada.

Transiteringsregler

Inresande passagerare måste göra sina researrangemang för transitering genom Kanada i god tid i förväg, se till att flygningar och anslutningar är så direkta som möjligt för att begränsa kontakt i Kanada. Flera inrikesförbindelser anses inte lämpliga, och det är viktigt att göra nödvändiga förbindelser som är så korta som möjligt. Om två anslutningsflyg ligger mer än 24 timmar från varandra måste passageraren självisolera sig inför nästa flygning. Transiterande passagerare måste stanna i det säkra transitområdet på en kanadensisk flygplats för att slutföra sin anslutning. Om de måste lämna flygplatsen eller det säkra transitområdet på grund av inställda flygningar eller förseningar, ska de hållas i karantän till dess att deras flyg avgår, följa alla riktlinjer som flygplatsmyndigheten tillhandahåller och följa alla flygkrav, samt provinsiella och territoriella begränsningar, beroende på var de har sin transit.

All övrig information

Endast Toronto Pearson (YYZ), Montreal Pierre Elliott Trudeau (YUL), Calgary International Airport (YYC) och Vancouver International Airport (YVR) flyger med internationella flyg. Inrikesflyg, liksom flygningar från Saint-Pierre-et-Miquelon, och då endast lastflyg, kommer att vara undantagna.

Om du planerarar att resa till Montreal inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Montreal

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Montreal
Air Canada
2 juni
02:30Göteborg-Landvetter Airport
15t 40m
1 stopp
18:10Montreal Flygplatsen Montréal-Pierre Elliott Trudeau
6 juni
15:10Montreal Flygplatsen Montréal-Pierre Elliott Trudeau
9t 40m
1 stopp
00:50Göteborg-Landvetter Airport
9 156 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
25 maj
02:30Göteborg-Landvetter Airport
11t 20m
1 stopp
13:50Montreal Flygplatsen Montréal-Pierre Elliott Trudeau
1 juni
12:00Montreal Flygplatsen Montréal-Pierre Elliott Trudeau
15t 45m
2 stopp
03:45Göteborg-Landvetter Airport
5 731 kr
Hitta liknande
Air France
2 juni
02:55Göteborg-Landvetter Airport
16t 25m
1 stopp
19:20Montreal Flygplatsen Montréal-Pierre Elliott Trudeau
6 juni
15:30Montreal Flygplatsen Montréal-Pierre Elliott Trudeau
15t 45m
1 stopp
07:15Göteborg-Landvetter Airport
6 505 kr
Hitta liknande
Air France
2 juni
02:55Göteborg-Landvetter Airport
19t 00m
1 stopp
21:55Montreal Flygplatsen Montréal-Pierre Elliott Trudeau
6 juni
15:30Montreal Flygplatsen Montréal-Pierre Elliott Trudeau
15t 45m
1 stopp
07:15Göteborg-Landvetter Airport
6 496 kr
Hitta liknande
LOT
2 juni
03:25Göteborg-Landvetter Airport
21t 49m
2 stopp
01:14Montreal Flygplatsen Montréal-Pierre Elliott Trudeau
6 juni
15:00Montreal Flygplatsen Montréal-Pierre Elliott Trudeau
21t 10m
2 stopp
12:10Göteborg-Landvetter Airport
7 372 kr
Hitta liknande
LOT
2 juni
03:25Göteborg-Landvetter Airport
21t 49m
2 stopp
01:14Montreal Flygplatsen Montréal-Pierre Elliott Trudeau
6 juni
15:00Montreal Flygplatsen Montréal-Pierre Elliott Trudeau
21t 10m
2 stopp
12:10Göteborg-Landvetter Airport
7 380 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Montreal?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Montreal

Det går inte några direktflyg från Sverige så du behöver mellanlanda när du reser till Montreal. Du kan bland annat hitta Montreal-flyg med Icelandair, KLM och Brussels Airlines. Dessa flygbolag mellanlandar i Reykjavik, Amsterdam och Bryssel och har flygtider på ungefär 11 timmar. Billiga flyg till Montreal har längre restid på upp emot 15 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Montreal till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Montreal plus avståndet till centrum

Flyg till Montreal landar på Montreal-Pierre Elliott Trudeau International Airport som ligger knappt 20 km sydväst om stadens centrum. För att resa till Montreal billigt från flygplatsen kan du ta expressbussen som går dygnet runt. Bussresan tar mellan 45 min och en timme beroende på hur pass mycket trafik det är och kostar 10 CAD (72 SEK). Det snabbaste sättet att ta sig in till centrum från flygplatsen är med bil. På flygplatsen finns både taxistation utanför ankomsthallen samt hyrbilsalternativ om du hellre kör själv. Du följer i så fall Autoroute 20 som tar dig in till centrum på 40 minuter. Om du tar taxi kan du räkna med ett fast pris på 40 CAD (286 SEK).


Hur tar man sig runt i Montreal?

Att cykla är ett av de bästa sätten att ta sig runt i Montreal. Staden har mer än 500 km av cykelvägar. Det enklaste sättet att hyra cykel är att använda cykeluthyrningssystemet Bixi som har stationer över hela staden. Du lämnar en deposition på 100 CAD (715 SEK) som du får tillbaka när du lämnat tillbaka cykeln. Kollektivtrafiken i Montreal består av både bussar och tunnelbana. Tunnelbanan är mycket effektiv och ett smidigt och lättnavigerat sätt att ta sig fram på. Tunnelbanan går dock inte på natten så då får du istället ta taxi. Ett annat sätt att ta sig fram på är med båt. Över floden St Lawrence går flera färjor både för dagstripper och längre kryssningar.


Kan man resa till Montreal utan pass eller visum?

Du behöver ha med dig ditt pass på resan, men du behöver inte något visum för att besöka Kanada. För att resa in i landet ska du dock ha ett inresetillstånd. Detta skaffar du enkelt på nätet senast ett par dagar innan din avresa och betalar även för detta på nätet. Kostnaden för inresetillståndet är 7 CAD (50 SEK).


Tips och råd om Montreal

Vad ska man se i Montreal?

Montreals gamla stadskärna huserar flera av stadens största sevärdheter, bland annat katedralen Notre-Dame, den gamla hamnen Vieux-Port och det arkeologiska museet.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Montreal Science Centre är ett mycket populärt resmål bland barnfamiljer och museet har interaktiva och lärorika utställningar.

Ska man köpa reseförsäkring?

Kanada har bra sjukvård men denna gäller endast för kanadensiska medborgare. Därför är det viktigt att du har en reseförsäkring som täcker sjukvårdskostnader för att slippa åka på mycket höga kostnader.

Kan man dricka kranvattnet?

Det går bra att dricka kranvattnet i hela landet.

Ska man lämna dricks?

I Kanada bör du lämna 15 % i dricks för all service.

Var ska man shoppa?

Längs med gatan Rue St-Denis finns mängder av affärer och caféer. Gatorna runt omkring hör även dessa till shoppingdistriktet. (Priser kontrollerade 17/05/2019).


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass