Flyg till Toronto

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 27/7
tis 3/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Toronto. Nuvarande restriktioner för Toronto baseras på reserestriktioner för Kanada.
Visa nuvarande reserestriktioner för Kanada

Billigaste flygen till flygplatser i Toronto

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Toronto från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Toronto Pearson Intl flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Toronto

Stockholm (STO) till Toronto (YTO)

Vanligtvis är flyg till Toronto från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Toronto, vilket i genomsnitt kostar 4 842 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN TORONTO TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember17% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Toronto kostar i genomsnitt bara 4 097 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL TORONTO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli27% dyrareDet kostar omkring 6 236 kr för flyg till Toronto från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL TORONTO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember264% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Toronto från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Toronto?

Toronto är en populär destination under sommarmånaderna, vilka räknas som stadens högsäsong. Under sommaren fylls gatorna av människor och många gatumarknader och festivaler äger rum. Temperaturen under sommaren stiger upp emot 25 grader vilket gör det behagligt att vara utomhus och upptäcka staden. Under de varmare månaderna stiger dock även priserna både på flyg och resor med hotell. Därför kan det vara smart att åka strax innan eller efter högsäsongen då priserna är något lägre men du fortfarande kan ta del av det härliga vädret.

När är det billigast att boka flyg till Toronto?

Billiga resor till Toronto hittar du framförallt under maj och januari. Maj är en utmärkt tidpunkt att resa på då temperaturerna redan börjat stiga till cirka 18 grader samtidigt som du undviker besökstoppen under sommaren. Jämför priser för olika flygbolag på nätet via momondo för att hitta bäst rutt och datum för din semester.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Toronto?

  Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Toronto för 659 kr/person, vilket är 77 % billigare än för genomsnittsflyget till Toronto. För att hitta de billigaste priserna till Toronto från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Toronto?

  Om du inte har möjlighet att resa i november kan du istället boka flyg till Toronto från Sverige för maj. Flyg till Toronto i maj är kanske inte lika billiga som i november, men genomsnittet ligger fortfarande runt 4 175 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Toronto?

  Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Toronto från Sverige är större om du bokar 59 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Toronto för ungefär 4 842 kr om du gör din sökning 59 dagar innan. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Toronto. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 3 584 kr under de senaste 72 timmarna.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Toronto?

  Enligt våra data är onsdag den billigaste veckodagen att flyga till Toronto från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en onsdag var 4 883 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Flyg från Sverige till Toronto en söndag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 5 378 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Toronto?

  Det är billigast att flyga mitt på dagen från Sverige till Toronto då du kan hitta flygpriser för så lite som 4 944 kr. Att flyga till Toronto mitt på dagen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Det är mer efterfrågan på flyg på eftermiddagen till Toronto, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 6 563 kr per biljett.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Toronto?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Toronto. Om du planerar att flyga till Toronto, överväg då även att boka flyg till Toronto Pearson Intl flygplats(19 km från stadskärnan i Toronto), Toronto Hamilton flygplats(69 km från stadskärnan i Toronto) eller Toronto Kitchener-Waterloo flygplats(84 km från stadskärnan i Toronto).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Toronto?

  Du kan hitta erbjudanden för Toronto Hamilton flygplats för i genomsnitt 1 405 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Toronto?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Kanada resor till Toronto. Inreserestriktioner

Kanada har begränsat inresa för alla utländska medborgare. Resenärer som inte är kanadensiska medborgare, fast bosatta eller personer som är registrerade enligt indisk lag får endast resa in i Kanada för viktiga ändamål. Inträde kommer att nekas personer som reser för turism, sightseeing, rekreation, underhållning, sociala besök eller religiösa tillställningar. Kanada har ställt in alla flygningar till och från Storbritannien till och med den 6 januari. Utländska medborgare som är berättigade att resa till Kanada är de som är direkta/indirekta familjemedlemmar till en kanadensisk medborgare eller fast bosatt, en person som fått tillstånd att resa till Kanada av landets folkhälsobyrå till följd av speciella skäl, personer som är bemyndigade av Deputy Minister of Canadian Heritage att resa till Kanada i syfte att medverka i ett enda internationellt idrottsevenemang, tillfälligt utländska arbetstagare, internationella studenter, personer som har tillstånd att bli fast bosatta, transiterande passagerare, medlemmar av de kanadensiska styrkorna, ackrediterade diplomater och deras närmaste familjemedlemmar, flyg- och marinbesättningsmedlemmar, franska medborgare som bor i Saint-Pierre och Miquelon och endast varit i Kanada. En direkt familjemedlem till en medborgare eller fast bosatt i Kanada måste resa för att spendera tid med den nationella personen eller det fast bosatta och ha för avsikt att stanna i Kanada i 15 dagar eller mer. Indirekta familjemedlemmar till en medborgare eller fast bosatt i Kanada måste resa tillsammans med den nationella eller fast bosatta personen, och ha för avsikt att stanna i Kanada i 15 dagar eller mer och ha ett skriftligt tillstånd från Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC).

Inträdeskrav

Alla passagerare som är fem år eller äldre måste uppvisa ett medicinskt intyg med ett negativt resultat från COVID-19 PCR-prov som utfärdats inom 72 timmar före avgång. Resenärer utan ett negativt test kommer att nekas ombordstigning på deras flyg. Resenärer från ett land där PCR-tester inte är tillgängliga måste rapportera till en utsedd Public Health Agency of Canada-karantänstation för folkhälsa i Kanada under den tid de sitter i obligatorisk 14-dagars karantän. Förseningar i att erhålla provningsresultat är inte tillåtet. De som undantas från detta krav omfattar barn som inte fyllt fem år eller äldre. Andra undantag omfattar besättningsmedlemmar eller personer som endast ämnar resa in i Kanada för att bli en besättningsmedlem, leverantörer av räddningstjänster, stopp av teknisk karaktär och tankning av flyg. Från och med den 1 februari, måste alla internationella passagerare som flyger till Toronto Pearson-flygplatsen ta ytterligare ett COVID-19-test vid ankomsten, utöver det obligatoriska testet före avgång för resenärer som anländer till Kanada med flyg. Resenärer måste genomgå en hälsokontroll. Resenärer som uppvisar symptom på COVID-19 får inte gå ombord på planet. Icke-medicinska ansiktsmasker eller ansiktsskydd krävs för alla flygningar till och från kanadensiska flygplatser och inom flygplatsterminalerna. Den som av medicinska skäl inte kan bära ansiktsmask måste ha ett läkarintyg. Resenärer måste lämna in sin information digitalt via Kanadas ArriveCAN app innan de går ombord på sitt flyg. Detta omfattar rese- och kontaktinformation, karantänplan och självbedömning av COVID-19-symtom. De måste ha bevis för att de har lämnat in sina uppgifter digitalt. Resenärer måste ha en plan för att sitta i karantän i 14 dagar när de anländer till Kanada (inklusive en lämplig karantänstation, hur de kommer till sin destination, inköp av livsmedel och tillgång till nödvändiga tjänster och sjukvård). Kontrollera Kanadas regering webbplats för mer information. Utländska medborgare som reser till Kanada av medmänskliga skäl måste få tillstånd från Canadas folkhälsobyrå. Utländska medborgare som reser utan skriftligt förhandsgodkännande för undantag från gränsrestriktioner kan nekas inresa till Kanada.

Karantänskrav

Resenärer måste hålla sig i karantän i 14 dagar. Detta inkluderar en obligatorisk förskottsbokning på 3 nätter på ett regeringsautoriserat hotell på egen bekostnad (cirka 2 000 CAD) och att ta ett molekylärt COVID-19-test vid ankomst på egen bekostnad. Mot slutet av karantänperioden kommer resenärer att behöva ta ytterligare ett COVID-19-test och stanna kvar i karantän tills de får ett negativt testresultat. Vissa personer är undantagna från det obligatoriska karantänskravet när de kommer in i Kanada för att utföra ett nödvändigt arbete eller en viktig funktion enligt karantänslagen. Eventuella undantag kommer att godkännas för varje enskild ankomst till Kanada.

Transiteringsregler

Inresande passagerare måste göra sina researrangemang för transitering genom Kanada i god tid i förväg, se till att flygningar och anslutningar är så direkta som möjligt för att begränsa kontakt i Kanada. Flera inrikesförbindelser anses inte lämpliga, och det är viktigt att göra nödvändiga förbindelser som är så korta som möjligt. Om två anslutningsflyg ligger mer än 24 timmar från varandra måste passageraren självisolera sig inför nästa flygning. Transiterande passagerare måste stanna i det säkra transitområdet på en kanadensisk flygplats för att slutföra sin anslutning. Om de måste lämna flygplatsen eller det säkra transitområdet på grund av inställda flygningar eller förseningar, ska de hållas i karantän till dess att deras flyg avgår, följa alla riktlinjer som flygplatsmyndigheten tillhandahåller och följa alla flygkrav, samt provinsiella och territoriella begränsningar, beroende på var de har sin transit.

All övrig information

Endast Toronto Pearson (YYZ), Montreal Pierre Elliott Trudeau (YUL), Calgary International Airport (YYC) och Vancouver International Airport (YVR) flyger med internationella flyg. Inrikesflyg, liksom flygningar från Saint-Pierre-et-Miquelon, och då endast lastflyg, kommer att vara undantagna.

Om du redan planerar att resa till Toronto inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Toronto

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Toronto
Delta
5 okt.
GOT02:10Göteborg Landvetter
12t 35m
1 stopp
YYZ14:45Toronto Pearson Intl
30 okt.
YYZ14:35Toronto Pearson Intl
14t 05m
2 stopp
GOT04:40Göteborg Landvetter
4 958 kr
Hitta liknande
KLM
28 nov.
GOT05:05Göteborg Landvetter
11t 30m
1 stopp
YYZ16:35Toronto Pearson Intl
12 dec.
YYZ10:40Toronto Pearson Intl
16t 00m
2 stopp
GOT02:40Göteborg Landvetter
4 845 kr
Hitta liknande
KLM
5 okt.
GOT02:10Göteborg Landvetter
12t 35m
1 stopp
YYZ14:45Toronto Pearson Intl
29 okt.
YYZ10:00Toronto Pearson Intl
15t 20m
2 stopp
GOT01:20Göteborg Landvetter
4 653 kr
Hitta liknande
Icelandair
8 sep.
ARN09:55Stockholm Arlanda
11t 15m
1 stopp
YYZ21:10Toronto Pearson Intl
25 sep.
YYZ17:00Toronto Pearson Intl
18t 35m
1 stopp
ARN11:35Stockholm Arlanda
4 001 kr
Hitta liknande
Air France
8 sep.
ARN02:05Stockholm Arlanda
16t 05m
1 stopp
YYZ18:10Toronto Pearson Intl
25 sep.
YYZ12:00Toronto Pearson Intl
13t 50m
2 stopp
ARN01:50Stockholm Arlanda
4 601 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
4 okt.
GOT02:10Göteborg Landvetter
12t 35m
1 stopp
YYZ14:45Toronto Pearson Intl
30 okt.
YYZ14:35Toronto Pearson Intl
17t 25m
1 stopp
GOT08:00Göteborg Landvetter
4 592 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Toronto

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Toronto, visa några av våra erbjudanden nedan av LOT
LOT
27 juli
GOT03:25Göteborg Landvetter
13t 40m
1 stopp
YYZ17:05Toronto Pearson Intl
1 713 kr
Hitta liknande
LOT
3 aug.
GOT03:25Göteborg Landvetter
13t 40m
1 stopp
YYZ17:05Toronto Pearson Intl
1 818 kr
Hitta liknande
LOT
10 aug.
GOT03:25Göteborg Landvetter
13t 40m
1 stopp
YYZ17:05Toronto Pearson Intl
2 166 kr
Hitta liknande

Flygplatser nära Toronto

Nedan hittar du alla flygplatser i Toronto tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Toronto landar på Toronto Pearson International Airport som ligger ungefär 22 kilometer nordväst om stadens centrum. Flygplatsen är Kanadas största och hanterar över 44 miljoner passagerare varje år. Inne på flygplatsen kan du shoppa, äta gott på restaurang eller ta en drink i någon av barerna. Du kan även utföra flera ärenden på flygplatsen som att växla pengar eller få restips från turistinformationen. Eftersom flygplatsen är så pass stor finns ett tåg som går mellan de olika terminalbyggnaderna. Tåget avgår ungefär var 5e minut och går dygnet runt. För att ta dig in till Toronto har du flera alternativ att välja på. Från flygplatsens tågstation kan du ta snabbtåget UP Express in till centrala Torontos Unions Station. Resan tar ungefär 25 minuter och tåget går från tidig morgon till sen kväll. Direkt utanför terminal 1 hittar du även lokalbussen GO Bus som också tar dig in till centrum.


Populära flygresor till Toronto

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Toronto som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Toronto
Snabbast flygtid11t 15m
Billigaste pris3 827 kr
Flyg från Växjö till Toronto
Snabbast flygtid31t 50m
Billigaste pris4 653 kr
Flyg från Göteborg till Toronto
Snabbast flygtid11t 30m
Billigaste pris4 845 kr
Flyg från Skellefteå till Toronto
Snabbast flygtid21t 17m
Billigaste pris7 906 kr
Flyg från Luleå till Toronto
Snabbast flygtid16t 37m
Billigaste pris8 011 kr

Hur tar man sig runt i Toronto?

Det smidigaste sättet att ta sig runt i Toronto är med stadens kollektivtrafik. Denna består av tunnelbana, buss och spårvagn som täcker både innerstaden och förorterna. Tunnelbanan är det mest lättnavigerade transportsättet och består av två huvudlinjer som tar dig från norr till söder och från öst till väst. Det finns även mindre linjer i norra delen av staden. Dit tunnelbanan inte når byter du lätt till buss eller spårvagn. Både buss och spårvagn går dessutom under nattetid till skillnad från tunnelbanan. Du kan använda samma biljett till alla färdmedel inom kollektivtrafiken vilket gör det enkelt att byta mellan dem.

För att ta dig ut till Toronto Island behöver du ta en färja. Denna går från Jack Layton Ferry Terminal och kostar ungefär 70 kronor. Turen är ett härligt sätt att se staden från vattnet utan att det kostar för mycket. Om du behöver ta taxi kan dessa vinkas in direkt från gatan och det är aldrig särskilt svårt att hitta en bil.


Kan man flyga till Toronto utan pass eller visum?

Om du flyger till Toronto som svensk medborgare behöver du inte något visum för en turistresa, men du måste ansöka om en elektronisk resehandling, eTA. Ansökan görs online och kostar ungefär 70 kronor. När du flyger till Kanada behöver du också ha med dig ditt pass. Kontrollera alltid regler för inresa innan avresa eftersom visum och passregler kan förändras. Du bör också kontrollera med ditt flygbolag vilka dokument som behövs för att checka in på flyget.


Börja planera din resa till Toronto


Tips och råd om Toronto

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Toronto?

I momondos priskalender hittar du biljetter till Toronto till billiga priser.

Vad ska man se i Toronto?

Missa inte sevärdheter som CN Tower, Royal Ontario Museum och High Park.

Aktiviteter för barn

Spendera en dag på Toronto Zoo eller Ontario Science Center.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det anses till och med vara ett av de renaste dricksvattnen i världen.

Ska jag dricksa i Toronto?

Ja, du behöver lämna ungefär 15 procent för service.

Var finns den bästa shoppingen?

St Lawrence Market i stadsdelen Old York är både en historisk byggnad och handelsplats för goda delikatesser.